Nowy pokój - nowe możliowści - tylko brak pomysłu - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-20, 13:13   #1
famka89
Zadomowienie

Nowy pokój - nowe możliowści - tylko brak pomysłu

Witam

Dziewczyny poratujcie : ) dostałam nowy pokój w mieszkaniu ale nie mam na niego zupełnie koncepcji zrobiłam szkic pokoju , ma on 29 metrów , jest baardzo słoneczny, wszystko co jest na zdjęciach meble,ławy itp zostanie wyniesione. Na razie mam tylko łóżko i meble i telewizor (zdjęcia ostatnie). Planuje dokupić jakąś ładną niską ławę i do tego stylowe wielkie poduchy do siedzenia ale jak to wszystko porozmieszczać? duży pokój to duże możliwości , nawet nie mam pomysłu na kolor ścian. Chciałam jakoś rozgraniczyć część sypialnianą od dziennej ,ale nie wiem czy się da? myślałam nad czymś w stylu małej ścianki działowej ... pomóżcie
famka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-20, 18:46   #2
sweetish
Zakorzenienie

Dot.: Nowy pokój - nowe możliowści - tylko brak pomysłu

Cytat:
Napisane przez famka89 Pokaż wiadomość
Witam

Dziewczyny poratujcie : ) dostałam nowy pokój w mieszkaniu ale nie mam na niego zupełnie koncepcji zrobiłam szkic pokoju , ma on 29 metrów , jest baardzo słoneczny, wszystko co jest na zdjęciach meble,ławy itp zostanie wyniesione. Na razie mam tylko łóżko i meble i telewizor (zdjęcia ostatnie). Planuje dokupić jakąś ładną niską ławę i do tego stylowe wielkie poduchy do siedzenia ale jak to wszystko porozmieszczać? duży pokój to duże możliwości , nawet nie mam pomysłu na kolor ścian. Chciałam jakoś rozgraniczyć część sypialnianą od dziennej ,ale nie wiem czy się da? myślałam nad czymś w stylu małej ścianki działowej ... pomóżcie
Na ostatnim załączniku wprowadziłam swoj pomysł. Może coś ci sie spodoba. Pozostałe załaczniki to moje luźne sugestie dotyczące głównie ściany tej po prawej stronie wchodząc do pokoju.
Wstawiłabym ściankę działową bo z tego, co zaznaczyłas na schemacie, miedzy oknami jest ściana. Nie jest to jedno okno. Wiec własnie w tym miejscy wstawiłabym scianke lub coś, co spełniłoby jej funkcje, byle tylko oddzielić jedną część od drugiej.

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.

Edytowane przez sweetish
Czas edycji: 2009-09-20 o 18:47
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-20, 20:00   #3
famka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sweetish Pokaż wiadomość
Na ostatnim załączniku wprowadziłam swoj pomysł. Może coś ci sie spodoba. Pozostałe załaczniki to moje luźne sugestie dotyczące głównie ściany tej po prawej stronie wchodząc do pokoju.
Wstawiłabym ściankę działową bo z tego, co zaznaczyłas na schemacie, miedzy oknami jest ściana. Nie jest to jedno okno. Wiec własnie w tym miejscy wstawiłabym scianke lub coś, co spełniłoby jej funkcje, byle tylko oddzielić jedną część od drugiej.
jest to bardzo dobry pomysł lecz pod oknami jest jeden długi grzejnik , nie da rady go podzielić ... ta ścianka bardzo mi się podoba tylko muszę znaleźć inne miejsce dla niej....ale dziękuje za propozycje
Stary 2009-09-20, 21:24   #4
sweetish
Zakorzenienie

Cytat:
jest to bardzo dobry pomysł lecz pod oknami jest jeden długi grzejnik , nie da rady go podzielić ... ta ścianka bardzo mi się podoba tylko muszę znaleźć inne miejsce dla niej....ale dziękuje za propozycje
Mozesz postawić w tym właśnie miejscu ściankę, ale nie dołączać jej do ściany przy oknie... zostawić wąskie przejście od strony okna, coś jakby otwartą przestrzen, wolnostojąca ścianka. Tak patrze jeszcze na ten schemat i ne bardzo widze tam jakieś inne dobre miejsce na to łóżko.
A ty jakie masz pomysły?

Stary 2009-09-20, 21:33   #5
famka89
Zadomowienie

Cytat:
Mozesz postawić w tym właśnie miejscu ściankę, ale nie dołączać jej do ściany przy oknie... zostawić wąskie przejście od strony okna, coś jakby otwartą przestrzen, wolnostojąca ścianka. Tak patrze jeszcze na ten schemat i ne bardzo widze tam jakieś inne dobre miejsce na to łóżko.
A ty jakie masz pomysły?
Początkowo myślałam nad takim rozmieszczeniem jak w załączniku ale ,po pierwsze - łóżko wystawałoby troszkę w jednym miejscu , po drugie - nie ma ścianki działowej co mi się nie podoba...

To nie jest cała meblościanka ,elementy można rozdzielać.
Stary 2009-09-20, 22:27   #6
sweetish
Zakorzenienie

Na Twoim miejscu zostałabym przy takim schemacie jak zaproponowałam, czyli łózko przy oknie, a zamiast ścianki działowej kupiłabym regał zbliżony kolorystycznie do mebli i postawiłabym go w tym miejscu. /załączniki / A może zrobiłabyś jak na ostatnim załączniku, czyli otwarta sypialnia np na ścianie ze zdjecia nr 1 zastępując sofę pufami +ława, stolik ewentualnie wzdłuż łózka od strony drzwi ustawiając regał??
Mablościanke zostawiłabym w całosci, albo oddzieliła jedną część, np. szafę i postawiła ją na scianie ze zdjecia nr 5. Meblościanka(pozostałe 3 elementy) na ścianie ze zdjecia nr 4(tam gdzie jest telewizor i kredensik).

Stary 2009-09-20, 22:33   #7
famka89
Zadomowienie

Cytat:
Na Twoim miejscu zostałabym przy takim schemacie jak zaproponowałam, czyli łózko przy oknie, a zamiast ścianki działowej kupiłabym regał zbliżony kolorystycznie do mebli i postawiłabym go w tym miejscu. /załączniki / A może zrobiłabyś jak na ostatnim załączniku, czyli otwarta sypialnia np na ścianie ze zdjecia nr 1 zastępując sofę pufami +ława, stolik ewentualnie wzdłuż łózka od strony drzwi ustawiając regał??
Mablościanke zostawiłabym w całosci, albo oddzieliła jedną część, np. szafę i postawiła ją na scianie ze zdjecia nr 5. Meblościanka(pozostałe 3 elementy) na ścianie ze zdjecia nr 4(tam gdzie jest telewizor i kredensik).
To jest bardzo dobry pomysł , tylko musze się rozejrzeć jak cenowo wychodzą te regały , a proponujesz zmianę koloru ścian?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-20, 22:38   #8
mmm87
Zadomowienie

To teraz moja propozycja:
Pokój rozdzieliłabym jakimś regałem zamiast ścianki działowej. Np. coś w tym stylu, jak w załącznikach, tylko w kolorystyce bardziej pasującej do reszty mebli. Telewizor pod oknem mogłabyś oglądać również leżąc w łóżku
mmm87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-20, 22:43   #9
mmm87
Zadomowienie

A jeśli chcesz jeszcze bardziej odizolować łóżko od reszty pokoju, możesz zamontować karnisz między regałem a ścianą, przy której stoi meblościanka i powiesić jakąś łądną długą zasłonę.

ajj.. nie połączyło postów chyba przez te załączniki

Edytowane przez mmm87
Czas edycji: 2009-09-20 o 22:45
mmm87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-20, 22:50   #10
famka89
Zadomowienie

też dobry pomysł z tym rozmieszczeniem ...
znalazłam regał na allegro - http://allegro.pl/item736442070_najt..._promocja.html ale i tak trzeba się przejść po sklepach - może akurat gdzieś taki znajdę.

no nie wpadłam wcześniej na pomysł w regałem - genialne !
Stary 2009-09-20, 23:00   #11
sweetish
Zakorzenienie

Cytat:
też dobry pomysł z tym rozmieszczeniem ...
znalazłam regał na allegro - http://allegro.pl/item736442070_najt..._promocja.html ale i tak trzeba się przejść po sklepach - może akurat gdzieś taki znajdę.

no nie wpadłam wcześniej na pomysł w regałem - genialne !
Cieszę sie bardzo, że pomogłam Co dwie głowy to nie jedna hehehe jak widać mmm87 podała taki sam pomysł, ale sie spóźniła sesese
A co do koloru ścian wybrałabym kilka odcieni, nie malowałabym pokoju na jeden kolor. Wyróżniłabym na przykład ściane, na ktorej będzie łózko (opcja jak z załacznika nr 5 z mojej poprzedniej wypowiedzi).
Jakie kolory lubisz? Jakiego koloru beda pufy, dywanik?
ps. pomysł z karniszem i zasłoną odradzam, jak na moje oko może wyjść kiczowato.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-20, 23:04   #12
famka89
Zadomowienie

Cytat:
Cieszę sie bardzo, że pomogłam Co dwie głowy to nie jedna hehehe jak widać mmm87 podała taki sam pomysł, ale sie spóźniła sesese
A co do koloru ścian wybrałabym kilka odcieni, nie malowałabym pokoju na jeden kolor. Wyróżniłabym na przykład ściane, na ktorej będzie łózko (opcja jak z załacznika nr 5 z mojej poprzedniej wypowiedzi).
Jakie kolory lubisz? Jakiego koloru beda pufy, dywanik?
ps. pomysł z karniszem i zasłoną odradzam, jak na moje oko może wyjść kiczowato.
mam ochote na ciemną czerwień a na reszcie ścian hmmm może również zółty jak teraz + jakiś inny akcent : )
Stary 2009-09-20, 23:35   #13
sweetish
Zakorzenienie

Czerwony+żółty----
Podoba mi sie bardzo zestawienie kolorystyczne jak na załaczniku nr 1-co o tym sądzisz?
Dodam jeszcze kilka propozycji z czerwonymi ścianami. Może znajdziesz coś dla siebie.

Stary 2009-09-21, 13:49   #14
famka89
Zadomowienie

Cytat:
Czerwony+żółty----
Podoba mi sie bardzo zestawienie kolorystyczne jak na załaczniku nr 1-co o tym sądzisz?
Dodam jeszcze kilka propozycji z czerwonymi ścianami. Może znajdziesz coś dla siebie.
świetnie te pierwsze zdjęcie ale byłoby za dużo ingerencji w ścianę zabawa z regipsami i światłami,a szkoda bo pięknie to wygląda
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości