![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: czerwone włosy ?? do jakiej cery?
też mam coś pod czerwień , a oczy szare , może szaro niebieskie
![]() unikam zdecydowanie odcieni niebieskiego, chociaż granatowa kreska już dobrze wyglądała ![]() osobiscie lubie ciepłe barwy w makijażu delikatny brąz przełamany złotem itp,kiedyś też bardzo mi się spodobał makijaż oczu w takiej miedzianej tonacji . Super to wyglądało przy czerwonawych włosach ![]() ![]()
" Czasem trzeba być bezduszną jędzą, żeby dać sobie radę w życiu. Czasem tylko to daje ci siłę..." Dolores Claiborne " Zawsze znajdzie się ktoś, kto pragnie dokładnie tego samego, co ty. " Weronika postanawia umrzeć |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Przyczajenie
|
Hej!
Mam ochote na radykalną zmianę koloru włosów. Ogólnie jestem brunetką mam zielone oczy i oliwkową cerę. Ale bardzo podoba mi się kolor rudy, może nie taka marchewa, ale rudy wpadający w brąz. Jakie farby polecacie? Czy można uzyskać taki kolor samodzielnie farbując włosy??? Pomóżcie!! |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
złoty - no właściwe rzeczywiscie złoty by pasował do rudego
![]() a o tym głupia ja nie pomyslałam... chociaz ale to właśnie chyba tez zależy od typu urody, widziałam ostatnio dziewczyne z dosłownie czerwonymi włosami i chabrowym sweterkiem i kompletnie nic sie nie gryzło - wręcz przeciwnie fajnie to wygladało, jestem ciekawa jak ona to zrobiła ![]() mrowcia ja mam ten sam problem w mojejj miescienie są tak drogie salony fryzjerskie,że za farbowanie biorą 60 funtów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na poczatek moze ne farbuj sie na chamski rudy ![]() Ja mialam kiedys wlosy wisniowe, i podobalo mi sie ![]() Polecam farby Casting Gloss L'Oreal, nie kupuj Palette, bo maja najwiecej chemii ze wszystkich dostepncyh farb ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Przyczajenie
|
O dzięki może tym razem spróbuję tą farbą. Tylko jaki wybrac odcień żeby na ciemnych włosach było widac jakąs zmianę??? A konkretnie taki rudo-brązowy odcień, macie jakieś propozycje???
---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- podoba mi się orzech laskowyz Loreal, jest dość jasny, ale na ciemnych włosach pewnie wyjdzie znacznie ciemniejszy co myslicie ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
z doswiadczenia wiem,że niestety włoski wychodza o wiele ciemniejsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Przyczajenie
|
![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Strasznie mi sie podoba ten kolor, ktos może wie co to może byc za odcień??? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
oj niestety
![]() hmm wydawało mi się ( podkreślam WYDAWAŁO), że garnier ma podobne . ja jednak chciałabym bardziej czerwone - i tez nie wiem jak się za to zabrac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
a może spróbuj Brillance -Brokatowa Czerwień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czemu ale trudno u mnie w mieścinie znależc tą firmę - hmm a myslisz,że by zadziałala ( mam brązowe włoski w tej chwili)
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
tzn ja rok temu gdy miałam czarne włosy robiłam czerwone pasemka tą farbą i wyszły tyle,że ja rozjaśniałam pasma przed nałożeniem farby,były takie rudo brązowe więc myślę,że Tobie wyjdzie a farbę możesz zamówić przez internet
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
właśnie tez chcialabym zrobic sobie czerwien
teraz mam taki brazowo czerwony jakby z poswiata Ale marzy mi sie czerwien Nie wiem tylko czy na moich wlosach sie da,musze uzyc farby prawda?a chwyci?? Osttanio uzywalam szamponu z garniera na 28myc bo balam sie ze bede zle sie czula z poswiata czerwieni ale jest ok. Teraz o tyle ze splukuje mi sie na calosci jakby kolor boje sie ze z farba bedzie gorzej jak ja naloze juz. I jaka jest roznica miedzy kremem koloryzujacym a farba? Prosze o wasze opinie ![]()
<ciach_reklama> Edytowane przez misia00 Czas edycji: 2009-10-12 o 08:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czerwone Włosy [Farby / Pielęgnacja]
A to moja najnowsza czerwien
Troche tu wyglada jak rudy, ale to wina swiatla. W niektorych miejscach zaczynaja sie robic rudawe wlosy, bo mialam rozjasnione i farba splywa. Ale robia mi sie takie pasemka i wyglada, jak by to bylo zamierzone ![]() Edytowane przez Chaos_Girl Czas edycji: 2009-10-15 o 06:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
SUPER
![]() Ja ostatnio znów robiłam Porzeczkową Joanną, ale musiałam nią (odrost zmuszał ![]() ![]() chyba, że sie wkurze ![]()
#75 |
Zadomowienie
|
A mi najlepiej czerwienie chwytaja moje naturalne wlosy. z rozjasnianych szybko sie kolor wyplukuje.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
![]()
Witam moje drogie,
Mam czarne (przyciemnione) dłuugie i kręcone włosy. Już rok temu eksperymentowałam z nimi i miałam od spodu bordowe pasemka. Nie rozjaśniałam. Nakładałam dużo tego typu farb aż wyszły bordowe i nie zniszczyły mi włosów. W tym roku zachciałam ostro czerwone włosy od spodu. Naprawdę niewiele, widać tylko pojedyncze kosmyki ![]() Ale mój błąd...poszłam do fryzjerki rozjaśnić. Włosy mam po prostu spalone! Pewnie - kolor był piękny ale szkoda, że po 1 myciu zszedł! Potem zaczęły robić się rude. Kupiłam tanią czerwoną farbę. Znowu rude... Później kupiłam 'ognistą czerwień'. Pisało, żeby trzymać od 30-45 minut. Trzymałam ponad 45. Wyszły znowu bordowe... A mi się marzą czerwone jak wtedy u fryzjerki, żeby nie zeszły po 1 myciu włosów. Nie wiem jak to zrobić? Nie chcę już bardziej spalić włosów i zniszczyć ale chcę wymarzony kolor. Trzymałam za długo farbę? Gdybym trzymała krócej wyszedłby jaśniejszy czerwony? POMÓŻCIE ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jak uzyskać wyrazisty czerwony kolor?
Ja zakłądałam na mój naturalny bląd farbe palett z tego co pamiętam nazywała sie wibrująca czerwień :
http://uroda.onet.pl/_i/obrazki/kosm...hen/pxxl_d.jpg - o taka I wyszedł wsciekle czerwony , fakt po miesiacu zorbił sie rudawy . Tu mam ta farbe pod spodem : http://img23.imageshack.us/i/obraz017lu.jpg/ Mama nadzieje ze pomogłam ![]()
#78 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jak uzyskać wyrazisty czerwony kolor?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=360805 tutaj jest podobny temat nie chce mi się rozpisywac a 2 str przeczytac to nie problem
![]() ![]()
#79 |
Zadomowienie
|
Chaos_Girl świetny jest ten kolor.. czym był zrobiony??
#81 |
Zadomowienie
|
To jest Palette XXL zdaje sie tak to sie nzywa. Nie pamietam, czy to pure red, czy inna deep red, ale na okladce jest panna z takimi lekko kreconymi wlosami.
O mam link: http://www.jinnysmall.com/schwarzkop...l=EN¤cy= |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
A ja do czerwonowlosego (ale nie tylko, bo ogolnie tez) farbowania polecam henne
![]() Kiedys tez farbowalam czarna wisnia Joanny i pamietam, ze bylam bardzo zadowolona. W sloncu piekna, blyszczaca czerwien, a "bez slonca" wisnia tak ciemna. Chatul, moglabys cos wiecej o tej rabarbarowej plukance napisac, jesli jeszcze tu zagladasz? |
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Coś więcej chciałabyś wiedzieć?
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbys jeszcze mogla napisac jak sie z tym rabarbarem postepuje, zeby moc zrobic sobie z niego taka plukanke, bylabym Ci bardzo wdzieczna ![]() To Ci pewnie nie bardzo pomoge. Nie mialam jeszcze, po zadnej farbie, TAK czerwonych wlosow (ale tez nigdy nie byl to moj cel). Teraz mam taka intensywna czerwien po tej hennie, a wlasciwie po balsamie ziolowym z ekstraktem z henny Venity (kolor miedziany...). Ale wiadomo, to nie jest najbardziej trwala koloryzacja, no i wszytko zalezy od wlosow. Edytowane przez szmyrk Czas edycji: 2009-10-29 o 17:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
2. Nasypujesz to półlitrowego kubka/miski łyżkę lub dwie korzenia i zalewasz wrzątkiem. 3. Przykrywasz i czekasz około godziny. 4. Odcedzasz korzeń rzewienia. 5. Płuczesz włosy w powstałym płynie. Nie zmywasz. UWAGA, silnie barwi! Także lepiej zawiąż wtedy włosy starym ręcznikiem, który może zmienić kolor :P
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Teraz też mam ciemno czerwone włosy, robiłam ostatnio LondaColor Intensywna Czerwień nr47 ( o ile dobrze pamiętam, że tak się nazywa). Myślałam, że rozjaśni mi troche włosy, ale nic z tego ![]()
![]() |
#89 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W sumie chyba mało jest czerwonych farb, które rozjaśniają za pierwszym razem ciemniejsze włosy. Chociaż z Palette jest seria, która niby robi czerwone włosy z brązowych. Robiłam jedną z tych farb (miałam wtedy kasztanowe włosy): efekt słaby, a koleżanka czarne farbowane włosy tą samą farbą zrudziła sobie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.