|
|
#931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Cytat:
Co to znaczy "najlepiej będzie"? To nie ona decyduje od kogo masz zwolnienie i na ile. Gin da. Ale częściowe, na pewno nie do końca. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-09-28 o 09:41 |
|
|
|
|
#932 |
|
Przyczajenie
|
Tak tylko że ja pracuje w Biedronce i odkąd jestem w ciąży wogóle sie nie przydaje w pracy bo tam głównie o dzwiganie chodzi a ja moge tylko do 3 kg i boją sie że cos mi sie stanie
|
|
|
|
#933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak kobieta chce pracować, muszą jej dać lżejszą pracę. Pracodawca nie może wymagać od pracownika pójścia na L4. To tak w temacie prawa. Bo jeśli chcesz to jasne... |
|
|
|
|
#934 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja tam moge w domu siedziec chyba nie trudno sobie wyobrazic ze praca w biedronce to nie jest szczyt marzen i ambicji ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Ale może to nawet lepiej przynajmniej nie bedą mieli do mnie pretensji że poszłam na zwolnienie skoro to oni to zasugerowali a ja i tak pomyslałam że ciąża to dobry okres na nauczenie sie czegis i planuje na kurs isc żeby miec szanse na lepszą prace niz ta |
|
|
|
|
#935 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam dwie koleżanki, które nie pracują od paru miesięcy po pod pozorem kryzysu zostały zwolnione. Obie by chętnie do Biedronki poszły. ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#936 |
|
Przyczajenie
|
No ja z poprzedniej pracy zostałam zwolniona bo wyszłam za mąż i szefowa pomyslała ze od razu zajde w ciąże
ech zrządzenie losu. Biedronka to jedyne miejsce z którego oddzwonili poszłam bo podejrzewałam juz ze jestem w ciąży. Umowa tam nie jest zła warunki pracy tez nie ale to bardzo wyczerpująca praca i ludzie zapiepszają jak mrówki
|
|
|
|
#937 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ze zwolnionka sama się ciesze bo tu u mnie w pracy straszna nerwówka i wykorzystywanie. Zero wdzięczności. Mogłam nie przychodzić dziś wcale bo jestem taka senna ze walcze samam ze sobą, ale chciclam pozamykac sprawy biurowe żeby wszytscy sie połapali. W tym tygodniu usg. Fasolka ma juz 6 tyg. Ciekawe czy cos ujrzymy. Tak bym chciała.
Gdzieś pośród sześciu miliardów głów Dwie pary rąk dwie pary nóg na zawsze Ty i ja I mówię ci to nie pierwszy raz Za nami już przed nami jeszcze kupa czasu Ty i ja http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201401430.png Waiting for my only miracle. Mój Aniołeczek 05.10.2009 [*] |
|
|
|
|
#938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja, jak czasem idiotyczne dywagacje z komornikami albo pracownikami prowadzę, to też mam ochotę iść do Biedronki...
|
|
|
|
|
#939 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeśli chodzi o prace to u mnie sytuacja podobna do Dwukropki.... czyli trochę do bani... ale mam nadzieję, że się poukłada, niemniej jednak dobrze by było żeby jeszcze co najmniej miesiąc wytrzymać bez mówienia komukolwiek w pracy o ciąży... a prace to mamy taką jaką w danej chwili możemy mieć... ja tez przez półtora roku byłam nianią, nic innego nie mogłam znaleźć, a pracować musiałam... niestety takie czasy....
|
|
#941 |
|
Konto usunięte
|
dziewczyny, a ja się martwię, że enigmy, nie było tutaj od 6 dni.
jestem z Wami od niedawna, więc nie wiem, czy wcześniej też tak znikała...?
|
|
|
|
#942 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tam nie mam wyrzutów sumienia. Trochę żal mi koleżanek ze z tym bajzlem zostają same ale same przyznały ze też by tak zrobiły na moim miejscu więc nie maja pretensji.
Gdzieś pośród sześciu miliardów głów Dwie pary rąk dwie pary nóg na zawsze Ty i ja I mówię ci to nie pierwszy raz Za nami już przed nami jeszcze kupa czasu Ty i ja http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201401430.png Waiting for my only miracle. Mój Aniołeczek 05.10.2009 [*] |
|
|
|
|
#943 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja w środę zaczynam już 10 tydzień, czas szybciutko leci...
|
|
#945 |
|
Przyczajenie
|
Nie na przeziebienie bo sie zaczęło od przeziębienia teraz mam zapalenie oskrzeli a mam naprawde dobrą lekarke która sie troszczy o pacjenta a nie rutynowo przepisuje leki
|
|
|
|
#946 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko że lekarz na całość od razu nie da. ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
Mój gin powiedział wprost - jeśli naprawdę nie trzeba, nie brać nic. Inna sprawa, że wielu lekarzy leki z grupy B traktuje jak cukierki. ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#947 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Tak tylko lekarka mi dzis powiedziała ze nieleczona choroba może miec poważniejsze skutki niż branie antybiotyku ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- A tak z innej beczki czy wam też teraz piersi rosną w tak zastraszającym tempie. Ja co tydzień odkładam jeden stanik do szafy |
|
|
|
|
#948 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jeśli chodzi o leki nie ufam zadnym, nawet z głową się meczę bo nie chcę brać nawet apap-u. jakoś się przemęczę, przeziębiona jestem ale leczę się raczej naturalnie, maliny, lipa, czosnek, miodek... może rezultatów spektakularnych póki co nie mam ale i nie pogarsza mi się, a mam przynajmniej czyste sumienie... ale ja to w ogóle dziwak jestem i od leków trzymam się jak najdalej nawet bez ciąży... jeśli masz dobrego lekarza i ufasz mu to jest najważniejsze tylko, że u mnie Kropuś w 9 i pół tygodnia nastąpił powrót wielkiego muła.... mam nadzieję, że po 12 opuści mnie już bezpowrotnie...
|
|
#949 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#950 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i mocno bolące.
|
|
|
|
|
#951 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jeśli chodzi o staniki to mi chyba alfabetu w ciąży zabraknie , na razie próbuję znaleźć pozycję do spania, w której nie będzie mnie coś boleć albo uciskać
|
|
#952 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
![]() Wszystkie kupione w tym roku staniki były jednej firmy i w jednym rozmiarze 70F. Niestety tylko dwa miały inny krój i te dwa są jeszcze dobre... Pozostałe już nie.
|
|||
|
|
|
#953 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, jak ja się czuję.... jak po zderzeniu z tramwajem normalnie
sama nie wiem czy gorsze te muły, czy ten zapchany nos i zatoki...najchętniej poszłabym spać.... a tu jeszcze 4 godziny w pracy
|
|
#954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorzej to wytrzymać do tego wyjścia...---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Ja jeszcze dwie godziny... Już siedzę jak na gwoździu.
|
|
|
|
|
#955 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Kropko gratuluję Dziewczyny ja chyba umieram jakiś tydzień temu zaczęła boleć mnie noga, pod kolanem, na zdjęciu zaznaczyłam dokładniej. Ciężko mi podnieść nogę, czasem zgiąć, boli, spać mi nie daje, bo nie potrafię się z nią ułożyć do snu. Płakać mi się już chce.Lekarz powiedział, że musiałam sobie obciążyć nogę, bo to nic ze ścięgnem itp. W aptece chciały dać mi maść, ale zadzwoniłam do gina i kazał robić okłady z sodą. Tyle że to raz pomaga a raz wcale. Może któraś z Was miała coś podobnego? |
|
|
|
#956 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Biricchina, w kwestii nogi niestety nie pomogę za bardzo, ja mam tyle urazów potanecznych, ze na bóle w nogach, stawach nie zwracam już w części uwagi... mnie generalnie pomagają ciepłe okłady i maść tylko jak na złość zapomniałam nazwę, ale sobie przypomnę i napiszę... jak dla mnie to wygląda na nadciągnięte ścięgno, a tu mogą pomóc masaże...
|
|
#957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u jakiego lekarza byłaś? Ortopeda by się przydał, albo chirurg. |
|
|
|
|
#958 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#959 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Biricchina;14478483]Byłam w rodzinnego... uznała, że to nic takiego, skierowania nie dała. Chyba będzie trzeba prywatnie się wybrać...
Dafreen ciepłe okłady z czego? No ja dawno, daaaawno temu miałam w tej nodze naderwane ścięgno, dostałam takie opaski, które miały mi trzymać wszystko na miejscu. To było z 15 lat temu, ale nie pamiętam żeby tak bolało [/QUOT]wybierz się koniecznie do ortopedy albo chirurga, tym bardziej jeśli miałaś kiedyś kłopoty ze ścięgnami... w ciąży dojdą dodatkowe obciążenia i może zrobić się nieciekawie... może to być tez zapalenie mięśnia, ale to tylko chirurg może stwierdzić... ja po prostu przykładam termofor, ale można np. zabandażować ciepły okład z sody... mnie pomaga jeszcze usztywnienie stawu kolanowego, więc opaski jak najbardziej wskazane....
|
#960 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() powiedzcie mi, czy przyrost Bety w ciągu tygodnia z 382 do 18 000 to nie za dużo? Bo mi się to wydaje gigantyczna liczba, a takie wyniki właśnie dostałam..
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:08.

. Myslicie że lekarz mi wypisze już zwolnienie bo to stosunkowo wczesnie

oczywiście tak pozytywnie zazdroszczę, żeby nie było 

jestem z Wami od niedawna, więc nie wiem, czy wcześniej też tak znikała...?