Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-28, 15:06   #1921
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość
Wiolqn a ja mam pytanie jak zrobiłas w podpisie taki odnośnik do przepisowni? Też bym taki sobie zrobiła i pojęcia nie mam jak...
1. skopiuj sobie link do strony do ktorej chcesz miec odnosnik,
2. otworz ustawienia - edytuj podpis,
3. napisz slowo ktore chcesz by sie pojawialo np.przepisownia,
4. zaznacz slowko
5. kliknij na "wstaw link" ikonka z globusem i oczkami lancucha, pojawi sie okienko z adresem
6. wstaw skopiowany adres do strony ktora chcesz miec w okienku z URL
7. zatwierdz
8. powinno dzialac

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 15:07   #1922
BogaczKa22
Zadomowienie

Idę próbować z tą ligawą zawalczyć wię c opuszczam was na chwilę

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 15:09   #1923
Didier
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
Wielkie dzięki Didier Widzę też że kg poszły w dół - brawo

yhy bardzo dziekuje nie za duzo ale ciesze sie ze cokolwiek ruszylo
Didier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 15:13   #1924
cocci
Zakorzenienie

ja własnie wcinam obiadek (wiołowinka duszona z cebulką, jajko na twrado, szpinak z koprem i jogurtem i brokuły gotowane na parze) i Was czytam

co do tycia po emigracji - ja nie żywiłam się w knajpach, nie chodziłam po fastfoodach itd, sama gotowałam, a przytyłam 5kg w rok. Fakt, ze więcej siedziałam w domu, bo nie pracowałam.

nikanu, mikabra - ja mam od jakiegośczasu mroczki przed oczami, jak się zbyt szybko podniosę. Nie zemdlałam jeszcze i nei mam bólów brzucha - chyba, ze te moje 3 dzień na @ się liczą :?

tracy - aj, aj, Ty lepiej pochowaj wsio niedozwolone Ja teżmam lekki dołek, bo mi się chce chleba. OKROPNIE mi się chce

mikabra - a czemu mieszanka sałat ze szpinakiem pomidorem i duszonym kurczakiem to "inne" jedzenie?

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 15:53   #1925
Didier
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cocci Pokaż wiadomość
ja własnie wcinam obiadek (wiołowinka duszona z cebulką, jajko na twrado, szpinak z koprem i jogurtem i brokuły gotowane na parze) i Was czytam

co do tycia po emigracji - ja nie żywiłam się w knajpach, nie chodziłam po fastfoodach itd, sama gotowałam, a przytyłam 5kg w rok. Fakt, ze więcej siedziałam w domu, bo nie pracowałam.

nikanu, mikabra - ja mam od jakiegośczasu mroczki przed oczami, jak się zbyt szybko podniosę. Nie zemdlałam jeszcze i nei mam bólów brzucha - chyba, ze te moje 3 dzień na @ się liczą :?

tracy - aj, aj, Ty lepiej pochowaj wsio niedozwolone Ja teżmam lekki dołek, bo mi się chce chleba. OKROPNIE mi się chce

mikabra - a czemu mieszanka sałat ze szpinakiem pomidorem i duszonym kurczakiem to "inne" jedzenie?

o rany ja codziennie w piekarni mam dolek a wchodze doslownie na sekunde bo bulke dla Pasibrzucha

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

no ja lece, do jutra
Didier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 16:08   #1926
BogaczKa22
Zadomowienie

No to się dusi ... znaczy moja ligawa się dusi... z cebulką i przyprawami Będzie na obiado-kolację i jeszcze na jutro będę mieć

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Oj, chlebek to ja teżlubię i pizzę by się zjadło też (a dobrą robię i jutro zamierzam familii swojej upiec), i znowu za warzywkami tęsknię - a dopiero zaczęłam pierwszy z 4 dni P I mój ukochany ser żółty

Dukan

Stary 2009-09-28, 16:17   #1927
agus30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mikabra Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

mam tyle roboty że nie wiem już za co się zabrać,od rana w koncu usiadłam

mam pytanie odnośnie samopoczucia...czy będąc na P zdarzało wam się zasłabnąć?Albo dostałyście silnych bóli brzucha?Wręcz palących?

mąż się wściekł na mnie ,że tak ryzykuję bo dowiedział się że zasłabłam,i wczoraj normalnie musiałam zjeśćsobie i jemu,tak jakby gwałtownie mi cukier spadał nie wiem czy to dodatkowo wysiłek mocny nie spowodował

w najgorszym razie zaczne od początku po ułożeniu się na nowym miejscu
U mnie wręcz przeciwnie.Odkąd jestem na Dukanie mam pełno energii i wogóle bardzo dobrze się czuję.Wcześniej bardzo często miałam bóle głowy i migreny, a teraz nie pamiętam kiedy bolała mnie głowa
Więc jestem podwójnie zadowolona bo chudnę i mam lepsze samopoczucie.Dodam iż żadnego sportu nie uprawiam a mój rowerek stacjonarny,stoi gdzieś zakurzony i zapomniany
1 grudzień Start III faza
agus30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 16:17   #1928
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
1. skopiuj sobie link do strony do ktorej chcesz miec odnosnik,
2. otworz ustawienia - edytuj podpis,
3. napisz slowo ktore chcesz by sie pojawialo np.przepisownia,
4. zaznacz slowko
5. kliknij na "wstaw link" ikonka z globusem i oczkami lancucha, pojawi sie okienko z adresem
6. wstaw skopiowany adres do strony ktora chcesz miec w okienku z URL
7. zatwierdz
8. powinno dzialac
Dziękuję

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 16:47   #1929
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

a ja mam takiego smaka na czekolade ze az sie boje. Zrobie sobie dzis nutelke chyba albo jakas pianke bo nei wytrzymam.

Kuchnia Tygryska
Stary 2009-09-28, 16:55   #1930
SALANG
Przyczajenie

Witam dziewczyny, faza pierwsz protalu za mną , dziś pierwszy deserek , serek homo. ze słodzikiem i kakao? mogę kakao? bo w książce nic nie ma na ten temat. czy w fazie p+ w mogę kakao, gorzkie , ciemne?
SALANG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 16:58   #1931
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez SALANG Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny, faza pierwsz protalu za mną , dziś pierwszy deserek , serek homo. ze słodzikiem i kakao? mogę kakao? bo w książce nic nie ma na ten temat. czy w fazie p+ w mogę kakao, gorzkie , ciemne?
mozesz, nie pamietam ile jest dozwolone cos 2 lyzeczki czy cos

Kuchnia Tygryska
Stary 2009-09-28, 17:01   #1932
BogaczKa22
Zadomowienie

No właśnie, ja też mam jeszcze serek homo (ostatni), który stoi już trochę. Muszę (i chcę oczywiście) go dziś zjeść ze słodzikiem i kakao
Jakoś dawno nie jadłam słodkości - to dziwne u mnie . może zaspokajam się już na słodkie koktajlem ?

Dukan

Stary 2009-09-28, 17:05   #1933
margaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez betii5 Pokaż wiadomość
No nasze zdania są podzielone,bo napisałam tak jak pisze w książce to znaczy;5/5 to dladużej nadwagi,1/1 to dla tych z małą nadwagą,2/7 to minimalna nadwaga i pisze wyrażnie że innym wariantem 2/7 jest 2/0 właśnie dla pań które chcą zgubic dolnych partiach,czyli 2 dni w tygodniu czystych protein,a pięć dni normlne żywienie.Niebardzo rozumię czemu się z tym nie zgadzasz skoro to napisał dukan nie ja.
Przepraszam cie betii5 nie doczytałam słowa masz racjię i przez to może mi tak wolno izdzie bo z 1/1 przeszłam 2/7 chyba lepiej wrócę na poprzedni

margaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 17:14   #1934
BogaczKa22
Zadomowienie

Ja właśnie zaczęłam cykl 4/3. Ponieważ to pierwszy dzień (poprzednio byłam na 5/5) to będę Wam na bieżąco zdawać relacje

Dukan

Stary 2009-09-28, 17:21   #1935
Dukanka22
Raczkowanie

Witam
no ja właśnie dotarłam domu padam na twarz ... ale poza tym tyle grzechów narobiłam że szok zjadłam batonika CORNY light ( ale co z tego ze light jak z cukrem) i... wciągnęłam paczkę paluszków boje sie na wagę wejść ........
??.?? --> 60,0 kg

all the time ....
Dukanka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 18:07   #1936
BogaczKa22
Zadomowienie

Moja ligawa wyszła suuuuuuuuuuper smaczna Przyrządziłam ją jak bitki i na ostro. Pycha . Miałam sobie do tego wziąść korniszonka ale dopiero teraz sobie o nim przypomniałam
A jak się trochę przemieli w brzuszku to będzie serek na deserek

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Dukanka22 Pokaż wiadomość
Witam
no ja właśnie dotarłam domu padam na twarz ... ale poza tym tyle grzechów narobiłam że szok zjadłam batonika CORNY light ( ale co z tego ze light jak z cukrem) i... wciągnęłam paczkę paluszków boje sie na wagę wejść ........
Oj brzydko, brzydko
Ale od teraz trzymać się proszę w ryzach ! No!

Dukan

Stary 2009-09-28, 18:07   #1937
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez margaa Pokaż wiadomość
Przepraszam cie betii5 nie doczytałam słowa masz racjię i przez to może mi tak wolno izdzie bo z 1/1 przeszłam 2/7 chyba lepiej wrócę na poprzedni
kochanie ja sie nie gniewam niema takiego powodu,cieszę się bardzo że ta informacja pomoże Ci w jakiś sposób.My jesteśmy tu po to żeby sie wspierać,a nie na siebie najezdżać.A na nasze dukanki zawsze można liczyć.
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 18:10   #1938
justAwomen
Przyczajenie

Witam wszystkie Dukanki
Dość intensywnie wczytuję się w Wasze posty i tylko mogę pozazdrościć niektórych rezultatów... Mam nadzieję, że i mi ktoś kiedyś pozazdrości i pogratuluje postępu w zrzuceniu kilogramów.
Jeśli przygarniecie mnie do swojego grona, z chęcią będę dzielić się swoimi rezultatami i pewnikiem kogoś bardziej doświadczonego poproszę o jakieś wskazówki...
Ja dzisiaj zaczęłam dietkę, więc jeszcze dłuuuga droga przede mną. Niestety nazbierało mi się troszkę do zbicia bo jakieś 20 kg to tak na dzień dobry bym chciała. Moja waga startowa to ...102kg. Aż wstyd się przyznać. Powalczymy troszkę! Najważniejsze to, że desperacja moja jest na tyle duża, że nie odpuszczę szybko. Przede mną jesio 9 dni uderzeniowych. Mam nadzieję, że będzie się działooo.
Pozdrawiam
justAwomen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 18:17   #1939
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justAwomen Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Dukanki
Dość intensywnie wczytuję się w Wasze posty i tylko mogę pozazdrościć niektórych rezultatów... Mam nadzieję, że i mi ktoś kiedyś pozazdrości i pogratuluje postępu w zrzuceniu kilogramów.
Jeśli przygarniecie mnie do swojego grona, z chęcią będę dzielić się swoimi rezultatami i pewnikiem kogoś bardziej doświadczonego poproszę o jakieś wskazówki...
Ja dzisiaj zaczęłam dietkę, więc jeszcze dłuuuga droga przede mną. Niestety nazbierało mi się troszkę do zbicia bo jakieś 20 kg to tak na dzień dobry bym chciała. Moja waga startowa to ...102kg. Aż wstyd się przyznać. Powalczymy troszkę! Najważniejsze to, że desperacja moja jest na tyle duża, że nie odpuszczę szybko. Przede mną jesio 9 dni uderzeniowych. Mam nadzieję, że będzie się działooo.
Pozdrawiam
Witaj JustAwomen Pewnie że Cię przyjmiemy

Rzeczywiście masz troszkę do zrzucenia więc życzę wytrwałości i powodzenia Zaglądaj do nas często

A ile masz wzrostu ?

Dukan

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-28, 18:23   #1940
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Didier Pokaż wiadomość
yhy bardzo dziekuje nie za duzo ale ciesze sie ze cokolwiek ruszylo
Tak jak już wcześniej pisałam do Bogaczki,nie ważne ile poszło w dół,ważne że wogóle poszło w dól,gratuluję.Coś mi się tak wydaje żetylko małymi kroczkami dojdziemy do celu.

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Moja ligawa wyszła suuuuuuuuuuper smaczna Przyrządziłam ją jak bitki i na ostro. Pycha . Miałam sobie do tego wziąść korniszonka ale dopiero teraz sobie o nim przypomniałam
A jak się trochę przemieli w brzuszku to będzie serek na deserek

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Oj brzydko, brzydko
Ale od teraz trzymać się proszę w ryzach ! No!
Tak smakowicie napisałaś o tej ligwie,że bardzo zgłodniałam i idę do kuchni się zapchać.A od jutra p/w ale poszaleję.Ta ligwa to chyba inaczej udziec ale nie jestem pewna na 100%.
Stary 2009-09-28, 18:27   #1941
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez betii5 Pokaż wiadomość
Tak jak już wcześniej pisałam do Bogaczki,nie ważne ile poszło w dół,ważne że wogóle poszło w dól,gratuluję.Coś mi się tak wydaje żetylko małymi kroczkami dojdziemy do celu.

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Tak smakowicie napisałaś o tej ligwie,że bardzo zgłodniałam i idę do kuchni się zapchać.A od jutra p/w ale poszaleję.Ta ligwa to chyba inaczej udziec ale nie jestem pewna na 100%.
Tylko czemu tak ciężko idzie w dół a w górę tak łatwo ... i przyjemnie

Ligawa to cielęcinka ale z której części to nie powiem bo się nie znam Podobno mówi się na nią "oszukana polędwica" i rzeczywiście jest chudziutka i krucha po krótkim podsmażeniu i uduszeniu.

Dukan

Stary 2009-09-28, 18:34   #1942
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justAwomen Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Dukanki
Pozdrawiam
Witam! My tu wszystkie mamy te nieszczęsne kilogramy na sumieniu,ja też muszę dużo zrzucić.Oczywiście że mimo tego że ta dieta jest cudowna ,można jeść ile się chce to czasem jednak trzeba dużo silnej woli żeby nie rzucić się naprzykład na jabłko,czy inny smakołyk.Dziewczyny cały czas wspierają,radzą,czasem krzyczą jeśli się zgrzeszy ale to bardzo pomaga.Więc życzę Ci szybkiego spadku wagi i dużo ,dużo cierpliwości.
Stary 2009-09-28, 18:34   #1943
agus30
Raczkowanie

Witamy justAwomen wśród Dukanek
Nie martw się tym że masz sporo do zrzucenia,między nami też są dziewczyny z mniejszą i większą nadwagą.Ja też miałam do zrzucenia 20kg,ale zostało już tylko 10 Najważniejsza jest silna wola i dobra motywacja.Grunt to się nie poddawać,nawet jak się mały grzeszek wtargnie,dalej iść do celu.Tutaj się wszystkie wspieramy i nikt nikomu nie wytyka nadwagi a nawet otyłości.Tak że głowa do góry
1 grudzień Start III faza
agus30 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-28, 18:49   #1944
justAwomen
Przyczajenie

Cytat:
Witaj JustAwomen Pewnie że Cię przyjmiemy

Rzeczywiście masz troszkę do zrzucenia więc życzę wytrwałości i powodzenia Zaglądaj do nas często

A ile masz wzrostu ?

Mam 171 cm. to dlatego napisałam, że 20 kg to na dzień dobry.
Dziękuję za miłe słowa. Na pewno będę zaglądać do Was. Nie wiem czy to dobrze czy nie ale też nie zamierzam wchodzić na wagę codziennie. Myśle, że następny raz to będzie za 9 dni, na koniec fazy uderzeniowej... Chyba dobrze?!
justAwomen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 19:55   #1945
BogaczKa22
Zadomowienie

Się zdenerwowałam Moje 13-letnie dziewczę wyszło do szkoły o 7.00 rano i dopiero 20 min temu wróciło ...bo niedługo dzień chłopaka i była z koleżanką po prezenty a potem u niej pakowały te prezenty i tak im zeszło. No normalnie przerąbane ma

Aż se pójdę i zrobię serek na słodko dla ukojenia nerw

Dukan

Stary 2009-09-28, 20:51   #1946
tracy
Przyczajenie

wczoraj nagrzeszyłam, więc dziś muszę to spalić,
właśnie wróciłam z tańcy i ledwo żyję, mam nadzieję że jutro znów moja waga będzie mila dla mnie
tracy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 21:05   #1947
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tracy Pokaż wiadomość
wczoraj nagrzeszyłam, więc dziś muszę to spalić,
właśnie wróciłam z tańcy i ledwo żyję, mam nadzieję że jutro znów moja waga będzie mila dla mnie
Nie licz na nią "umiesz liczyć - licz na siebie"

Oczywiście żartuję

Dukan

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-28, 21:45   #1948
_kasiulka_
Rozeznanie

czesc tak czytam co piszenie,dzisiaj ja mam troche dołek mam jeszcze ze 3 oscypki w lodowce ktore pokochalam na wyjezdzie bo wyglodzone dziecko to wszystko mi smakowało :P heh i teraz korcą niemiłosiernie ale jakoś daje rade. ide zaraz spać tylko sciągne sobie desperatki i obejrze nowy sezon 6 I lulu..

..z miłości do motocykli

-----------------------------
mój związek z Dukanem :
start wrzesień 2009 -> 76 kg
faza III-->listopad 2009 - > 67
powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011
cel : 65...64..63..62..60.
_kasiulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 21:58   #1949
BogaczKa22
Zadomowienie

Kasiulka a czemu masz dołek Nic się nie martw, jutro będzie lepiej

Dukan

Stary 2009-09-28, 22:21   #1950
pupuru
Raczkowanie

Cytat:
Się zdenerwowałam Moje 13-letnie dziewczę wyszło do szkoły o 7.00 rano i dopiero 20 min temu wróciło ...bo niedługo dzień chłopaka i była z koleżanką po prezenty a potem u niej pakowały te prezenty i tak im zeszło. No normalnie przerąbane ma

Aż se pójdę i zrobię serek na słodko dla ukojenia nerw

Eeeetam, daj młodej spokój, nie jest źle. Ja wyszłam wczoraj o 14 a do domu wróciłam dzisiaj po 15 i w tym czasie nagrzeszyłam tak, że Wy wszystkie na raz nie nagrzeszyłyście nawet w połowie tyle. Na obiad grill, na kolacje nachos, ciastka, żołądkowa, żelki, paczka czipsów, dużo dużo coli, potem na śniadanie paczka czipsów i kawa, potem w domu wielki kawał ciastaaaa (sam krem prawie!), potem kurczak ze skórką.

I jeszcze fryzjera po drodze zaliczyłam. Próbuję od kilku miesięcy zrobić białe włosy i nadal nie są do końca białe. Za to ze skórą głowy kiepsko :P

A dietę po tym co zrobiłam chyba zacznę od nowa. Muszę jakiś czas odczekać? Kurczę, w sumie, nawet jak nie muszę, to to była impreza pożegnalna z ludźmi z miasta, a czeka jeszcze impreza powitalna z ludźmi ze studiów _-_ I weź tu się odchudzaj...
pupuru jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości