![]() |
#1171 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14531186]wiesz, tez się nad tym zastanawiam, tym bardziej, że moje dziecię miał dużą główkę- 38 cm.
![]() a było to mniej więcej tak, że jak już rodziłam od 11 godzin i urodzić nie umiałam to zaczęła biegać naokoło mnie położna, zaczęła mnie mierzyć jakimś dziwnym cyrklem, i nakrzyczała na mnie: "Jaką Pani ma wąską miednice, Pani w życiu tego dziecka nie urodzi! dlaczego Pani cesarki nie miała..." ![]() Gdybym nie była ledwo żywa to bym jej powiedziała co myślę. ![]() A tak, skończyło się na tym, że zawołali lekarza, który stwierdził, że na cc jest za późno, bo bobas tkwi w kanale rodnym, ja go sama nie wypchnę,więc użyto vaccum. I tyle. Grunt , że moje dziecię jest całe, zdrowe, a to co się "popruło" pogoiło mi się po kilku miesiącach i jakoś jest.[/QUOTE] właśnie taki cyrkiel służy do mierzenia miednicy i powinna to zrobić położna jeszcze przed akcją porodową bo to wskazanie do cc... ja mam wąską miednice i dlatego wiem, że teraz też bedzie cc...
#1172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak więc to chyba nie takie rzadkie zjawisko... Szok. ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Ale co tam... milszy temat znajdę. ![]() Kobitki, co jeszcze będziecie kupowały przed? Wózek, łóżeczko, wiadomo... A inne bzdetki? Butelki? Smoczki? Macie jakieś typy i pomysły? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1173 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
napisałam tak , bo cóż więcej teraz mogę i cóż więcej mogłam wtedy.... a nie będziemy naszego wątku "nadziei" zmieniać w smutne losy z sal porodowych. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1174 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1175 |
Zadomowienie
|
Raanyyy mamusie ile napisałyście
![]() ![]() 1. Nie rodziłam nigdy, ale myślę, że nie będzie źle, w biodrach mam 110 ![]() 2. Kitty dzidzia cudo ![]() 3. Nie kupiłam jeszcze nic dla maleństwa, nie wiem chyba poczekam na jakieś wyprzedaże, to wszystko takie drogie. 4. My kupujemy mieszkanko, które ma 34,6m2 ale mam nadzieję, że wszystko się zmieści ![]() Pozdrowienia |
![]() ![]() |
![]() |
#1176 | |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14530690]można w 3-pakach kupować.
![]() ja to akurat wielopaki lubię, bo zawsze troszkę taniej wychodzi. a skarpetki wcale nie są grube. takie na lato w sam akurat. ![]() EDIT: fajne sa tez ciuszki z Tesco- Cherokee[/QUOTE] Faktycznie sa fajne ![]() dla chrześniaka kupuje czasem fajne koszuleczki typu Superman, 'kocham moją mamę' i są za grosze.. Fajne sa tez ciuszki w Pepco. Są tanie. Ale trzeba uważac, przebierać, bo trafiają się i sztuczne ubranka. Cytat:
Jak narazie kupiłam śpioszki, kaftanik, czapeczkę (z uszkami ![]() ![]() Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2009-10-01 o 14:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1177 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() kropka, ja przed przyjściem na świat Maksia miałam prawie wszystko kupione. ![]() Po porodzie tylko TŻ mi dokupił nakładki na brodawki do karmienia, bo dzidek strasznie mnie gryzł, krem na te własnie brodawki, i po kilku dniach mleko dla małego. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1178 |
Zadomowienie
|
Kropko napisz jeszcze w jakiej kategorii na allegro takie ubranka z uszami można zobaczyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1179 | |||
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14531615]wiem, kropeczko, że nie o to chodzi.
napisałam tak , bo cóż więcej teraz mogę i cóż więcej mogłam wtedy.... a nie będziemy naszego wątku "nadziei" zmieniać w smutne losy z sal porodowych. ![]() Ostatnio przeczytałam wypowiedź wizażanki, która z jednego szpitala się wypisała w trakcie akcji porodowej i do innego poszła ![]() ![]() ![]() Co będzie tym razem, jeśli wolno spytać? Będziesz czekać co raczą z Tobą zrobić, wiedząc już jak to może być i że może nie być różowo? Ja to się szczerze mówiąc boję tego co zrobi mój mąż. ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
![]() Bo jak patrzę na listy dziewczyn z wątku wyprawkowego, to do maja nie zdążę. ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14531723]i o to właśnie chodzi, co by o miłych rzeczach rozmawiać. ![]() kropka, ja przed przyjściem na świat Maksia miałam prawie wszystko kupione. ![]() Po porodzie tylko TŻ mi dokupił nakładki na brodawki do karmienia, bo dzidek strasznie mnie gryzł, krem na te własnie brodawki, i po kilku dniach mleko dla małego. ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1180 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Właśnie od godziny przebijam się przez to, co napisałyście od rana ![]() ![]() ![]() Jak znam życie, to rodzice będą nam pomagać, choć i tak angażują się już bardzo w remont naszego mieszkania. A urządzanie go jeszcze przed nami, więc zakupy dzieciaczkowe chyba zejdą na dalszy plan ![]() Kropka tych bzdetków do kupienia to jest sporo - pieluchy, kosmetyki, zabawki ![]() ![]() Teraz będę marudzić. Dziś mam jakiś cięzki dzień. Spać mi się chce koszmarnie, a jeszcze od rana musiałam przez 4 godziny zastępować koleżankę (inne stanowisko) i trochę się zmęczyłam - praca z dziećmi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1181 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1182 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=kropka75;14525461]
Dziecko urodzisz w maju. Na co Ci kurteczka zimowa? ![]() A na zapas Kropusiu bo taka cudna była....oczywiście trochę większą wzięłam
#1183 |
BAN stały
|
ale wy jesteście szybkie. ja mam mniej czasu bo małe dziecko w domciu.
rade mam dla was dziewczyne wysypiajcie sie teraz póki możecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1184 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny jesteście szalone z tymi zakupami
![]() Mi leci 10 tydz. i do głowy mi nawet nie przyszło, żeby cokolwiek kupować. Owszem oglądam czasem (szczególnie dziś mnie zainspirowałyście), ale bardziej po to, żeby wiedzieć co i jak. Myślę, że jeszcze jakiś czas nie będę kupować...ale należy wziąć poprawkę na to, że: po pierwsze jestem po przejściach, a po drugie będę miała trochę rzeczy po siostrzeńcu. Z drugiej strony tych rzeczy dla dzieci jest tyle i takie są cudne, że faktycznie trudno się powstrzymać, ale planuję powstrzymać się chociaż do rozpoczęcia II trymestru ![]() Uważam jednak, że kupowanie na tym etapie buteleczek i tym podobnych akcesoriów to lekka przesada ![]() ![]() Witam nowe Mamusie i gratuluję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1186 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1187 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() teraz planuję kupowac ubranka systematycznie, nie damy rady jednorazowo zrobic takiego wydatku... zacznę pewnie po 13 tygodniu i pierwszym usg prenatalnym... butelki, łóżeczko, wózek kupimy pewnie jak będziemy chociaż w przybliżeniu znali termin cc, wcześniej nie ma to sensu i tak nie mamy gdzie tego chwilowo trzymac... nie mówię oczywiście o różnych okazjach, bo jak nam się jakas trafi to na pewno skorzystamy ![]()
![]() |
#1188 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Że nie będzie różowo to wiem. ale ja na serio nie chciałabym mieć cc. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- [QUOTE=dafreen;14532534].. nie mówię oczywiście o różnych oka tak, okazji nie wolno przepuszczać. ![]() ja dla Maksia kupiłam używany wózek za 390zł, co było cena śmiesznie niską, używałam tego wózka 1,5 roku i sprzedałam go za 600zł. ![]() to jest okazja właśnie. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1189 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14532559]
ja dla Maksia kupiłam używany wózek za 390zł, co było cena śmiesznie niską, używałam tego wózka 1,5 roku i sprzedałam go za 600zł. ![]() to jest okazja właśnie. ![]() i takich właśnie będę szukać i nie przepuszczę ![]() ![]()
#1190 |
Zakorzenienie
|
Ło matko, dziewczyny, 5 stron musiałam nadrobić
![]() ![]() Nowym mamusiom gratuluję ![]() kitty, śliczna fasolka ![]() Tak piszecie o ciuszkach....ja na razie poczekam do II trymestru. Z reszta już koleżanki się zaoferowały z ubrankami po swoich maluchach ![]() ![]() ![]() ![]() A teraz mój typ wózka to tani, wygodny, lekki, taki, żebym mogła go z IV piętra znieść. Dzisiaj też byłam na zakupach i kupiłam sobie to Moja kuzynka, która lada dzień będzie rodzić na wyprawkę wydała 3,5 tys. ( w tym nowy wózek i łóżeczko, ciuchy różne ).
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2009-10-01 o 15:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1191 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ludzie mają tupet! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1192 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1193 |
Konto usunięte
|
a co się pieluch tyczy, to w Realu co roku 3 stycznia jest promocja na mega pakę Pampersów, wtedy 40zł kosztują.
![]() ![]() zaraz zmykam do domu, więc pa kobietki. Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2009-10-01 o 15:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1194 |
Zakorzenienie
|
![]() No szok, piszecie w tak zawrotnym tempie... Co do ciuszków to ja dostanę tyle w spadku, że raczej nic nie kupię. Tak samo łóżeczko (nawet mam 2 do wyboru) z pościelami i przewijakiem. Wózek może od brata? Ale on nic jeszcze nie wie a może też planują już drugie... Resztę kupimy pod koniec ciąży. Co do przestawiania mebli... Muszę na początek wyprowadzić z pokoju sprzęt męża i się od razu zrobi miejsce na łóżeczko. Mam w planach mniejszy lub większy (w zależności od pieniążków) remont... Dziś się wreszcie dostałam do ginki i się umówiłam na usg na 7.10 na 17 ![]() Byłam też na kilka godz próby w pracy - facet ma się zdecydować do niedzieli ale mam wrażenie że chce mnie zatrudnić. A praca nie wygląda na taką straszną. Może na początku. Ale i tak nie wiem czy wytrzymam tam dłużej niż miesiąc... Pozdrawiam ![]()
#1195 |
Zadomowienie
|
Pieluchy to pewnie można wcześniej, ale mówią, żeby nie kupować za dużo, bo nie wiadomo jakie duże dziecko będzie. No i ktoś wspominał o uczuleniu na dany rodzaj.
Domyślam się, ze jak się zacznie z zakupami, to ciężko się powstrzymać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1196 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, macie już wybrane imiona? Bo ja mam dylemat dla chłopca ( dziewczynka będzie Luiza, albo Zosia ). U nas jest tak śmiesznie, bo idą litery po kolei - Joanna, Krzysztof ( mąż ) i Łukasz i brakuje litery L
![]() ![]() ![]() ![]() Co do przestawiania mebli w sypialni, to już mam wszystko obmierzone. Po niewielkim remoncie wszystko się zmieści ![]()
#1197 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też idę do ginki 7.10, tylko ciut wcześniej - na 16:30 i też licze na USG ![]() Chyba dziś nie wysiedzę w pracy do 18tej ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() Imię to dla mnie kolejna abstrakcja, choć gdzieś tam mam spisaną listę moich faworytów, którą ułożyłam już kilka miesięcy temu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem najmłodsza z rodzeństwa - moja siostra ma 4 dzieci i niektóre ciuszki mogą być trochę przechodzona (ale jakiś czas temu robiłyśmy selekcję i zostały najładniejsze). Do tego brat ma roczną córkę a brat Tz-a rocznego syna. Ostatnio pisałam z koleżanką i też się chce pozbyć ciuszków. Jest też wątek w którym pisza osoby chcące się pozbyć rzeczy po dzieciach i można coś za darmo (koszty wysyłki) dostać... A w ciucholandach masa tego jest...
![]() |
#1199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1200 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, a widac juz Wasze brzuszki? Ja jestem w 8 tc a wygladam na 4
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.