Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-09, 10:04   #661
chilanes
Zakorzenienie

Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D

ojj wykład o szatanie, grzechu śmiertelnym, niemożnosci przyjmowania komunii, w sumie to moze nawet w stronę koscioła patrzeć nie powinnam... i tak był
Aaaa oczywiście zapomnialam tam dopisać, że in-vitro to grzech, że po tym rodzą się tylko dzieci z autyzmem, adhd, downem oczywiście przy stosowaniu MNPR rodzą sie same zdrowiutkie dzieciaki (a nawet, jak się jakiś chory trafi, to przecież Bóg tak chciał )
Co do tabsów, to miałam się przyznać, ale naprawdę... po godz i 20 minutach było mi już niedobrze od słuchania jej i chciałam sobie oszczędzić nawracania mnie, wystarczy, że przeszłam to dzień wcześniej

Nooo co Wy dziewczyny! Kalendarzyk, temperaturka, śluz i uwaga! codzienne sprawdzanie stanu szyjki macicy 1 lub 2 palcami to nasz szczyt marzeń, jak ja mogłam tyle czasu bez tego żyć! Moje wcześniejsze życie nie miało sensu... Przecież to podstawa egzystencji kobiety! Taaak.... a Tż ma do mnie codziennie dzwonić jeśli akurat go w domu nie bedzie (praca, wyjazd), żeby mi przypomnieć o zmierzeniu temperatury

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-10-09 o 10:15
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 10:09   #662
woda sodowa
Wtajemniczenie

Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D

Moj TZ tez daleko i tak strasznie mi teskno...Przez cale trzy lata naszego zwiazku nasza najdluzsza rozlaka to dwa tygodnie+kilka pojedynczych dni, a tak to 24/7, ciagle razem, bo nawet pracowalismy ze soba. Pewnie powiecie, ze to niezdrowo, ale my po prostu bez siebie zyc nie umiemy.

Dzis juz bede miala w domku swoja suknie, juz jakis czas temu wrzucilam jej zdjecie, ale nikt jej nie skomentowal. Prawdopodobnie taka brzydka, ze wszyscy zostawili ja bez komentarza
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 10:13   #663
chilanes
Zakorzenienie

ja ją chyba komentowałam. suknia już w domu? nie za wcześnie?
Stary 2009-10-09, 10:14   #664
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
ojj wykład o szatanie, grzechu śmiertelnym, niemożnosci przyjmowania komunii, w sumie to moze nawet w stronę koscioła patrzeć nie powinnam... i tak był
Aaaa oczywiście zapomnialam tam dopisać, że in-vitro to grzech, że po tym rodzą się tylko dzieci z autyzmem, adhd, downem oczywiście przy stosowaniu MNPR rodzą sie same zdrowiutkie dzieciaki (a nawet, jaks ię jakiś chory trafi, to przecież Bóg tak chciał )
Co do tabsów, to miałams ię przyznać, ale naprawdę... po godz i 20 minutach było mi już niedobrze od słuchania jej i chciałam sobie oszczędzić nawracania mnie, wystarczy, że przeszłam to dzień wcześniej

Nooo co Wy dziewczyny! Kalendarzyk, temperaturka, śluz i uwaga! codzienne sprawdzanie stanu szyjki macicy 1 lub 2 palcami to nasz szczyt marzeń, jak ja mogłam tyle czasu bez tego żyć! Moje wcześniejsze życie nie miało sensu... Przecież to podstawa egzystencji kobiety! Taaak.... a Tż ma do mnei codziennie dzwonić jeśli akurat go w domu nie bedzie (praca, wyjazd), żeby mi przypomnieć o zmierzeniu temperatury
Eeee?

Te baby sa bardziej przewrażliwione na punkcie seksu niż 90% księży...

Sprawdzanie stanu szyjki mnie najbardziej rozśmieszyło...że to niby profilaktyka przeciwnowotworowa czy antykoncepcyjna?
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 10:16   #665
chilanes
Zakorzenienie

Aaś upewnianie się w jakim stadium cyklu jesteś, no i w razie czego "może coś wyczujesz" Naprawdę... starałam się być pozytywnie do tegow szystkiego anstawiona,a le po 3 godzinach słuchania wkoło tego samego, to się nie da. I to nei chodzi o to, że ja wyśmiewam całą tą metodę, ludzi, którzy to sposują, ale kurde mam wolną wolę, jestem myślącym człowiekiem", to takie mam parwo i kto, jak kto, ale to nie one, czy ksieża są od rozgrzeszania mnie, a Bóg

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-10-09 o 10:19
Stary 2009-10-09, 10:20   #666
Remmi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Eeee?

Te baby sa bardziej przewrażliwione na punkcie seksu niż 90% księży...

Sprawdzanie stanu szyjki mnie najbardziej rozśmieszyło...że to niby profilaktyka przeciwnowotworowa czy antykoncepcyjna?
Podobno najlepiej sciemnić, że jesteś już w ciąży - to dają Ci spokój - bo po co Ci teraz wiedza na temat kalendarzyka?
Remmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 10:20   #667
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaaa oczywiście zapomnialam tam dopisać, że in-vitro to grzech, że po tym rodzą się tylko dzieci z autyzmem, adhd, downem oczywiście przy stosowaniu MNPR rodzą sie same zdrowiutkie dzieciaki (a nawet, jak się jakiś chory trafi, to przecież Bóg tak chciał )
Co do tabsów, to miałam się przyznać, ale naprawdę... po godz i 20 minutach było mi już niedobrze od słuchania jej i chciałam sobie oszczędzić nawracania mnie, wystarczy, że przeszłam to dzień wcześniej

Nooo co Wy dziewczyny! Kalendarzyk, temperaturka, śluz i uwaga! codzienne sprawdzanie stanu szyjki macicy 1 lub 2 palcami to nasz szczyt marzeń, jak ja mogłam tyle czasu bez tego żyć! Moje wcześniejsze życie nie miało sensu... Przecież to podstawa egzystencji kobiety! Taaak.... a Tż ma do mnie codziennie dzwonić jeśli akurat go w domu nie bedzie (praca, wyjazd), żeby mi przypomnieć o zmierzeniu temperatury
o rajciu toż to poglądy rodem z średniowiecza. Masakra
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 10:20   #668
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cześć czołem
Chilanes moje wyrazy współczucia To jakaś masakra Ja się zastanawiam jak będzie na naszych naukach/zajęciach....W listopadzie idziemy na nauki a do poradni trafimy już po nowym roku (tak to jest w mojej parafii "rozłożone"). Już się boję....
Stary 2009-10-09, 10:22   #669
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Remmi Pokaż wiadomość
Podobno najlepiej sciemnić, że jesteś już w ciąży - to dają Ci spokój - bo po co Ci teraz wiedza na temat kalendarzyka?
Dobre dobre Chciałąbym zobaczyć minę takie babki
Stary 2009-10-09, 10:24   #670
201701300931
Konto usunięte

Ale mam masakrycznie nudny wykład Wyjęłam telefon i właśnie widać, co robię
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 10:33   #671
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaś upewnianie się w jakim stadium cyklu jesteś, no i w razie czego "może coś wyczujesz" Naprawdę... starałam się być pozytywnie do tegow szystkiego anstawiona,a le po 3 godzinach słuchania wkoło tego samego, to się nie da. I to nei chodzi o to, że ja wyśmiewam całą tą metodę, ludzi, którzy to sposują, ale kurde mam wolną wolę, jestem myślącym człowiekiem", to takie mam parwo i kto, jak kto, ale to nie one, czy ksieża są od rozgrzeszania mnie, a Bóg
dokładnie. Każdy robi jak chce i co chce i nikt mu nie powinien narzucać poglądów.

Edytowane przez obca7
Czas edycji: 2009-10-09 o 10:37
Stary 2009-10-09, 10:33   #672
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
ja ją chyba komentowałam. suknia już w domu? nie za wcześnie?
Moze i za wczesnie, ale naczytalam sie (juz po zakupie) troche zlych opinii na temat salonu, ze to niby zanim odbierzesz swoja suknie, to oni jeszcze ja wypozyczaja jesli sie trafi im okazja i pozniej zamiast nowej sukienki dostajesz zuzyta szmate. Wole wiec, zeby wisiala w mojej szafie. Co do rozmiaru, to sie nie boje, ze za 8 miesiecy nie bedzie pasowala, bo moja figura ma to do siebie, ze sie nie zmienia wcale (no chyba, ze zajde w ciaze hihi).
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 10:37   #673
La Monica
La Moderatoiure

Ale naprodukowałyście dziewczynki od wczoraj Się przeraziłam jak tu weszłam hehe

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość

to dolacz jeszcze obcas i juz jestes wysoka mi w takim razie chyba blizej podziemi (159)

my bedziemy w styczniu mieli 4 rocznice zareczyn a 10 dni przed slubem 9 rocznice zwiazku a w dzien slubu rowno 4,5 roku od zareczyn
no ale my mlodzi jestesmy... jakby sie to szybciej potoczylo to by nienormalnie bylo
To staż macie spory kurcze, to mi sie wydawało, że jesteśmy z TŻtem jak "stare małżeństwo" po 5 latach ze sobą

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
poprzymierzaj i wtedy zobaczysz w jakim kolorze Ci ładnie.. ja myslalam o ecru ale prawie wszyscy doradzają mi biel bo niby wyglądam bardziej świeżo
Tak też zrobię Bo na razie to jest tylko takie gdybanie.

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Witaj
Pewnie, że wypada iść w białej sukni! Pokaż obrączki
Już pokazujemmm
Troszkę sobie po nie pojedziemy bo aż do Dębicy
Ale oglądałam w Apartach, Krukach, u Węca i jednak u Góreckiego najbardziej mi się podobają.
Oto one:
http://sklep.bizuteriagorecki.pl/ob41-p-259.html

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 10:40   #674
chilanes
Zakorzenienie

co do tego, by powiedzieć, że jest sie w ciąży, to wolałabym tego nie stosować. Jeszcze by doniosły tą rewelację mojemu proboszczowi, a wtedy wierzcie mi nasłuchałabym sie dla odmiany od niego Z resztą, ja się tabletek nie wstydzę, ale skoro nei zapytała, to nie będę też się chwalić na prawo i lewo
Stary 2009-10-09, 10:40   #675
Aaś
Zakorzenienie

La Monica świetne obrączki!

Ja uważam że w obrączki naprawdę warto zainwestować bo będą Ci służyć przez następne (jak dobrze pójdzie) 50 lat...
Stary 2009-10-09, 10:44   #676
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:

No to się nasłuchaliście Ale dobrze, że już to macie za sobą.
Mieliście jakąś karteczkę od księdza do zbierania podpisów? Bo my jeszcze jesteśmy przed, ale mamy się u księdza zjawić dopiero 3 miesiące przed ślubem ze wszystkimi papierami i chyba dopiero wtedy dostaniemy "skierowanie" do tej poradni A dobrze by było już teraz to załatwić Tylko TŻ będzie mnie chyba musiał zakneblować przed tą wizytą, bo mam strasznie niewyparzoną gębę i nie umiem siedzieć cicho

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
Moj TZ tez daleko i tak strasznie mi teskno...Przez cale trzy lata naszego zwiazku nasza najdluzsza rozlaka to dwa tygodnie+kilka pojedynczych dni, a tak to 24/7, ciagle razem, bo nawet pracowalismy ze soba. Pewnie powiecie, ze to niezdrowo, ale my po prostu bez siebie zyc nie umiemy.

Dzis juz bede miala w domku swoja suknie, juz jakis czas temu wrzucilam jej zdjecie, ale nikt jej nie skomentowal. Prawdopodobnie taka brzydka, ze wszyscy zostawili ja bez komentarza
Wrzuć jeszcze raz, bo nie pamiętam, która to Twoja

Cytat:
Napisane przez Remmi Pokaż wiadomość
TŻta bratowa najpierw się nasłuchała o kalendarzyku, a później się dopiero przyznała, że jest w ciąży (bo serio była), a babka jej na to "Trzeba było tak od razu mówić"

Idę dziś zapisać się na szycie sukni. Trzymajcie żeby babka z salonu nie jak usłyszy jaki mix sobie wymyśliłam
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 10:44   #677
asiulek1705
Wtajemniczenie

[QUOTE=woda sodowa;14648282%5

Edytowane przez asiulek1705
Czas edycji: 2009-10-09 o 10:48
asiulek1705 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 10:47   #678
chilanes
Zakorzenienie

Martoolka87 tak, dostaliśmy od księdza książeczki, na których wypisał nasze imiona i nazwiska, i w środku zbieramy podpisy z nauk przy każdym temacie i z poradni po każdym spotkaniu. Potem zostanie wpisanie w to daty spisania protokołu, dokładne dane dot. dnia i godz. ślubu i dane świadków, podpisu po spowiedziach jeszcze Czyli takie dane zebrane wszystkie w jednym miejscu, żeby nie nosić 10 karteczek

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-10-09 o 10:49
Stary 2009-10-09, 10:54   #679
obca7
Wtajemniczenie

A dzisiaj słyszałam, że złoto ma podrożeć od nowego roku. Ciekawe o ile pójdzie w górę
Stary 2009-10-09, 10:57   #680
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Martoolka87 tak, dostaliśmy od księdza książeczki, na których wypisał nasze imiona i nazwiska, i w środku zbieramy podpisy z nauk przy każdym temacie i z poradni po każdym spotkaniu. Potem zostanie wpisanie w to daty spisania protokołu, dokładne dane dot. dnia i godz. ślubu i dane świadków, podpisu po spowiedziach jeszcze Czyli takie dane zebrane wszystkie w jednym miejscu, żeby nie nosić 10 karteczek
Aaa... My już mamy nauki zaliczone na podstawie zaświadczeń ze szkoły średniej i pewnie dlatego nie dostaliśmy od razu takich książeczek. Chociaż poradnię i tak musimy odwiedzić więc tak czy siak muszę iść do proboszcza i się dowiedzieć kiedy te karteczki dostaniemy. Może uda nam się wcześniej to załatwić
Stary 2009-10-09, 10:58   #681
chilanes
Zakorzenienie

obca7 o tym złocie to już od połowy roku trąbią, tak jak i o wódce
Martoolka87 poproś o tą kartkę w biurze parafialnym i tyle, nie msuicie czekać koniecznie na 3 miesiące przed ślubem. U nas nauk szkolnych nie zalicza niestety, a też je mamy.

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-10-09 o 10:59
Stary 2009-10-09, 10:59   #682
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
A dzisiaj słyszałam, że złoto ma podrożeć od nowego roku. Ciekawe o ile pójdzie w górę
Hmmm znowu... Jeszcze w sierpniu rozmawiałam ze złotnikiem u którego zamawiać będziemy obrączki i powiedział mi, że narazie nie drożeje, a nie wiadomo kiedy może pójść w górę. Może faktycznie po nowym roku. Ja mam dość sporo złota w domu do sprzedania i trochę takiego, z którego złotnik może nam te obrączki zrobić, doda jedynie złoto białe. Narazie się wstrzymujemy z ostatecznym wyborem

Edytowane przez asiulek1705
Czas edycji: 2009-10-09 o 11:00
asiulek1705 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 11:05   #683
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Że niby wódka też ma zdrożeć?? Niedobrze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-09, 11:06   #684
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Hmmm znowu... Jeszcze w sierpniu rozmawiałam ze złotnikiem u którego zamawiać będziemy obrączki i powiedział mi, że narazie nie drożeje, a nie wiadomo kiedy może pójść w górę. Może faktycznie po nowym roku. Ja mam dość sporo złota w domu do sprzedania i trochę takiego, z którego złotnik może nam te obrączki zrobić, doda jedynie złoto białe. Narazie się wstrzymujemy z ostatecznym wyborem
My też chcemy robić obrączki ze swojego złota. Dowiedzieliśmy się, że nawet jeśli złoto będzie miało różne próby, to oni dołożą swoje tak, że ostatecznie wyjdzie taka standardowa próba obrączkowa. Jeśli będziemy chcieli białe złoto, to oni nam mogą z tego naszego żółtego jakoś tak przerobić, że wyjdzie białe. Za robociznę zapłacimy 500-700 zł (500 za żółto-białe, a 700 za biało-żółto-białe) i do tego jeśli zabraknie nam złota to dopłacimy 72 złote za każdy dołożony gram.
Stary 2009-10-09, 11:10   #685
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
To staż macie spory kurcze, to mi sie wydawało, że jesteśmy z TŻtem jak "stare małżeństwo" po 5 latach ze sobą
o nas wlasnie tak mowia

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Już pokazujemmm
Troszkę sobie po nie pojedziemy bo aż do Dębicy
Ale oglądałam w Apartach, Krukach, u Węca i jednak u Góreckiego najbardziej mi się podobają.
Oto one:
http://sklep.bizuteriagorecki.pl/ob41-p-259.html
a byliscie juz je przymierzac?
mi sie podobaja takie http://sklep.bizuteriagorecki.pl/ob24-p-248.html tylko wywalilabym z tej damskiej brylancik zeby byla taka sama jak meska chetnie bym przymierzyla, ale kurcze troche daleko
w ogole bardzo ciekawe modele ma ten jubiler super by bylo jakby sie pofatygowali na targi slubne do Krk

Cytat:
trabia i trabia (najwiecej to PMki na forach ), a promocje i rabaty i tak beda dlatego ja sie z takiego prozaicznego powodu nie mam zamiaru jakos bardziej spieszyc
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 11:10   #686
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Że niby wódka też ma zdrożeć?? Niedobrze
A co do wódki to objechaliśmy z TŻ markety: carrefour, biedronka, netto, lidl i nasz lokalny market jagoda żeby porównać ceny wódek. Nie mieli tym razem żadnych promocji i najlepsza opcja to na razie Soplica w Biedronce za 17,79 zł. Sobieski też był w Biedronce w miarę tani, ale tylko w butelkach 0,7 (kosztował około 26-27 zł).
Stary 2009-10-09, 11:16   #687
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
My też chcemy robić obrączki ze swojego złota. Dowiedzieliśmy się, że nawet jeśli złoto będzie miało różne próby, to oni dołożą swoje tak, że ostatecznie wyjdzie taka standardowa próba obrączkowa. Jeśli będziemy chcieli białe złoto, to oni nam mogą z tego naszego żółtego jakoś tak przerobić, że wyjdzie białe. Za robociznę zapłacimy 500-700 zł (500 za żółto-białe, a 700 za biało-żółto-białe) i do tego jeśli zabraknie nam złota to dopłacimy 72 złote za każdy dołożony gram.
Tak złotnicy mają już swoje sposoby My za robociznę nie zapłacimy dużo (nie wiem ile dokładnie), ponieważ złotnik jest w pewnym sensie znajomym, ma zakład naprzeciwko mojego domu i od lat moja babcia, mama i ja oczywiście, chodzimy do niego z biżuterią. Kilka razy za darmo dokonał mi napraw łańcuszków, wstawiał zgubione oczka do pierścionków itp. Przy zakupie u niego czegokolwiek zawsze dostaję rabaty U niego siostra TŻta zamawiała obrączki, pomagałam jej w wyborze i również dostała zniżkę. Także myślę, że na obrączkach nie zbankrutujemy Jedyny nasz problem to wybór modelu, to co nam się podobało na wystawie - nie podobało się na palcach....Dlatego daliśmy sobie jeszcze czas
Stary 2009-10-09, 11:20   #688
anesh_
Zakorzenienie

obca7: A jaki masz pomysł na zaproszenia? Ja też chciałabym je sama zrobić, ale nie mam jeszcze pomysłu... i zawieszki na butelki też pewnie sama zrobię.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 11:21   #689
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
A co do wódki to objechaliśmy z TŻ markety: carrefour, biedronka, netto, lidl i nasz lokalny market jagoda żeby porównać ceny wódek. Nie mieli tym razem żadnych promocji i najlepsza opcja to na razie Soplica w Biedronce za 17,79 zł. Sobieski też był w Biedronce w miarę tani, ale tylko w butelkach 0,7 (kosztował około 26-27 zł).
w Makro teraz Soplica jest za 16.59, Krakus za 17.25, Absolwent za 15.78 a Wyborowa za 19.14
a w Selgrosie Bols jest za 19.25, Absolwent za 15.76, Nemiroff za 20.07.
najtansza jest Starogardzka za 14.52 ale to juz chyba ryzyk fizyk (nigdy z TZem nie mielismy z taka do czynienia )
Pan Tadek za 21.77 ale jakby sie nam udalo kupic z koncesja to 17.84
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 11:24   #690
La Monica
La Moderatoiure

Cytat:
La Monica świetne obrączki!

Ja uważam że w obrączki naprawdę warto zainwestować bo będą Ci służyć przez następne (jak dobrze pójdzie) 50 lat...
Ja nie zamierzam żalowac kasy na obrączki, a że akurat te nam sie podobają... nie są drogie.

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Ponoć. Zobaczymy...

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
a byliscie juz je przymierzac?
mi sie podobaja takie http://sklep.bizuteriagorecki.pl/ob24-p-248.html tylko wywalilabym z tej damskiej brylancik zeby byla taka sama jak meska chetnie bym przymierzyla, ale kurcze troche daleko
w ogole bardzo ciekawe modele ma ten jubiler super by bylo jakby sie pofatygowali na targi slubne do Krk
Bardzo ładne My zdecydowalismy sie na złote, klasyczne, ja zastanawim sie nad tym brylancikiem, bo ładnie to on może i wygląda, tylko czy to przetrwa te wszystkie lata No daleko niestety Nie bylismy jeszcze. Ale zrobimy sobie wyczieczkę, my lubimy wycieczki
Tylko, że to jeszcze za wcześnie, ślub w czerwcu i już kupowac obrączki ?!
Zwariowałabym jakby mi tak na półce leżały pól roku a ja bym jej włożyc nie mogła (obrączki)

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości