|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D
ojj wykład o szatanie, grzechu śmiertelnym, niemożnosci przyjmowania komunii, w sumie to moze nawet w stronę koscioła patrzeć nie powinnam... i tak był
Aaaa oczywiście zapomnialam tam dopisać, że in-vitro to grzech, że po tym rodzą się tylko dzieci z autyzmem, adhd, downem oczywiście przy stosowaniu MNPR rodzą sie same zdrowiutkie dzieciaki (a nawet, jak się jakiś chory trafi, to przecież Bóg tak chciałCo do tabsów, to miałam się przyznać, ale naprawdę... po godz i 20 minutach było mi już niedobrze od słuchania jej i chciałam sobie oszczędzić nawracania mnie, wystarczy, że przeszłam to dzień wcześniej ![]() Nooo co Wy dziewczyny! Kalendarzyk, temperaturka, śluz i uwaga! codzienne sprawdzanie stanu szyjki macicy 1 lub 2 palcami to nasz szczyt marzeń, jak ja mogłam tyle czasu bez tego żyć! Moje wcześniejsze życie nie miało sensu... Przecież to podstawa egzystencji kobiety! Taaak.... a Tż ma do mnie codziennie dzwonić jeśli akurat go w domu nie bedzie (praca, wyjazd), żeby mi przypomnieć o zmierzeniu temperatury
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-10-09 o 10:15 |
|
|
|
#662 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D
Moj TZ tez daleko i tak strasznie mi teskno...Przez cale trzy lata naszego zwiazku nasza najdluzsza rozlaka to dwa tygodnie+kilka pojedynczych dni, a tak to 24/7, ciagle razem, bo nawet pracowalismy ze soba. Pewnie powiecie, ze to niezdrowo, ale my po prostu bez siebie zyc nie umiemy.
Dzis juz bede miala w domku swoja suknie, juz jakis czas temu wrzucilam jej zdjecie, ale nikt jej nie skomentowal. Prawdopodobnie taka brzydka, ze wszyscy zostawili ja bez komentarza
|
|
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
ja ją chyba komentowałam. suknia już w domu? nie za wcześnie?
|
#664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te baby sa bardziej przewrażliwione na punkcie seksu niż 90% księży... ![]() Sprawdzanie stanu szyjki mnie najbardziej rozśmieszyło...że to niby profilaktyka przeciwnowotworowa czy antykoncepcyjna? |
|
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
Aaś upewnianie się w jakim stadium cyklu jesteś, no i w razie czego "może coś wyczujesz"
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-10-09 o 10:19 |
|
|
|
#666 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#668 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć czołem
![]() Chilanes moje wyrazy współczucia
|
#669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałąbym zobaczyć minę takie babki |
|
|
|
|
#670 |
|
Konto usunięte
|
Ale mam masakrycznie nudny wykład
|
|
|
|
#671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez obca7 Czas edycji: 2009-10-09 o 10:37 |
|
|
|
|
#672 |
|
Wtajemniczenie
|
Moze i za wczesnie, ale naczytalam sie (juz po zakupie) troche zlych opinii na temat salonu, ze to niby zanim odbierzesz swoja suknie, to oni jeszcze ja wypozyczaja jesli sie trafi im okazja i pozniej zamiast nowej sukienki dostajesz zuzyta szmate. Wole wiec, zeby wisiala w mojej szafie. Co do rozmiaru, to sie nie boje, ze za 8 miesiecy nie bedzie pasowala, bo moja figura ma to do siebie, ze sie nie zmienia wcale (no chyba, ze zajde w ciaze hihi).
|
|
|
|
#673 | ||
|
La Moderatoiure
|
Ale naprodukowałyście dziewczynki od wczoraj
Się przeraziłam jak tu weszłam hehe ![]() Cytat:
kurcze, to mi sie wydawało, że jesteśmy z TŻtem jak "stare małżeństwo" po 5 latach ze sobą Cytat:
Już pokazujemmm ![]() Troszkę sobie po nie pojedziemy bo aż do Dębicy ![]() Ale oglądałam w Apartach, Krukach, u Węca i jednak u Góreckiego najbardziej mi się podobają. Oto one: http://sklep.bizuteriagorecki.pl/ob41-p-259.html |
||
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
co do tego, by powiedzieć, że jest sie w ciąży, to wolałabym tego nie stosować. Jeszcze by doniosły tą rewelację mojemu proboszczowi, a wtedy wierzcie mi nasłuchałabym sie dla odmiany od niego
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
La Monica świetne obrączki!
![]() Ja uważam że w obrączki naprawdę warto zainwestować bo będą Ci służyć przez następne (jak dobrze pójdzie ) 50 lat...
|
|
|
|
#676 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to się nasłuchaliście Ale dobrze, że już to macie za sobą. Mieliście jakąś karteczkę od księdza do zbierania podpisów? Bo my jeszcze jesteśmy przed, ale mamy się u księdza zjawić dopiero 3 miesiące przed ślubem ze wszystkimi papierami i chyba dopiero wtedy dostaniemy "skierowanie " do tej poradni A dobrze by było już teraz to załatwić Tylko TŻ będzie mnie chyba musiał zakneblować przed tą wizytą, bo mam strasznie niewyparzoną gębę i nie umiem siedzieć cicho Cytat:
![]() Cytat:
![]() Idę dziś zapisać się na szycie sukni. Trzymajcie żeby babka z salonu nie jak usłyszy jaki mix sobie wymyśliłam
|
|||
|
|
|
#677 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=woda sodowa;14648282%5
Miłość nie pragnie, aby jej dogadzano, ani nie stara się wcale o własną wygodę; lecz troszczy się o dobro innych i buduje Niebo pośród piekielnej rozpaczy Edytowane przez asiulek1705 Czas edycji: 2009-10-09 o 10:48 |
|
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
Martoolka87 tak, dostaliśmy od księdza książeczki, na których wypisał nasze imiona i nazwiska, i w środku zbieramy podpisy z nauk przy każdym temacie i z poradni po każdym spotkaniu. Potem zostanie wpisanie w to daty spisania protokołu, dokładne dane dot. dnia i godz. ślubu i dane świadków, podpisu po spowiedziach jeszcze
Czyli takie dane zebrane wszystkie w jednym miejscu, żeby nie nosić 10 karteczek
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-10-09 o 10:49 |
|
|
|
#679 |
|
Wtajemniczenie
|
A dzisiaj słyszałam, że złoto ma podrożeć od nowego roku. Ciekawe o ile pójdzie w górę
|
#680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc tak czy siak muszę iść do proboszcza i się dowiedzieć kiedy te karteczki dostaniemy. Może uda nam się wcześniej to załatwić
|
|
|
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
obca7 o tym złocie to już od połowy roku trąbią, tak jak i o wódce
Martoolka87 poproś o tą kartkę w biurze parafialnym i tyle, nie msuicie czekać koniecznie na 3 miesiące przed ślubem. U nas nauk szkolnych nie zalicza niestety, a też je mamy.
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-10-09 o 10:59 |
|
|
|
#682 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miłość nie pragnie, aby jej dogadzano, ani nie stara się wcale o własną wygodę; lecz troszczy się o dobro innych i buduje Niebo pośród piekielnej rozpaczy Edytowane przez asiulek1705 Czas edycji: 2009-10-09 o 11:00 |
|
|
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
Że niby wódka też ma zdrożeć?? Niedobrze
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mi sie podobaja takie http://sklep.bizuteriagorecki.pl/ob24-p-248.html tylko wywalilabym z tej damskiej brylancik zeby byla taka sama jak meska chetnie bym przymierzyla, ale kurcze troche daleko ![]() w ogole bardzo ciekawe modele ma ten jubiler trabia i trabia (najwiecej to PMki na forach dlatego ja sie z takiego prozaicznego powodu nie mam zamiaru jakos bardziej spieszyc
|
||
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
A co do wódki to objechaliśmy z TŻ markety: carrefour, biedronka, netto, lidl i nasz lokalny market jagoda
żeby porównać ceny wódek. Nie mieli tym razem żadnych promocji i najlepsza opcja to na razie Soplica w Biedronce za 17,79 zł. Sobieski też był w Biedronce w miarę tani, ale tylko w butelkach 0,7 (kosztował około 26-27 zł).
|
|
|
|
#687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My za robociznę nie zapłacimy dużo (nie wiem ile dokładnie), ponieważ złotnik jest w pewnym sensie znajomym, ma zakład naprzeciwko mojego domu i od lat moja babcia, mama i ja oczywiście, chodzimy do niego z biżuterią. Kilka razy za darmo dokonał mi napraw łańcuszków, wstawiał zgubione oczka do pierścionków itp. Przy zakupie u niego czegokolwiek zawsze dostaję rabaty Jedyny nasz problem to wybór modelu, to co nam się podobało na wystawie - nie podobało się na palcach....Dlatego daliśmy sobie jeszcze czas
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
obca7: A jaki masz pomysł na zaproszenia? Ja też chciałabym je sama zrobić, ale nie mam jeszcze pomysłu... i zawieszki na butelki też pewnie sama zrobię
.
|
|
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w Selgrosie Bols jest za 19.25, Absolwent za 15.76, Nemiroff za 20.07. najtansza jest Starogardzka za 14.52 ale to juz chyba ryzyk fizyk (nigdy z TZem nie mielismy z taka do czynienia )Pan Tadek za 21.77 ale jakby sie nam udalo kupic z koncesja to 17.84
|
|
|
|
|
#690 | |||
|
La Moderatoiure
|
Cytat:
nie są drogie.Cytat:
Cytat:
My zdecydowalismy sie na złote, klasyczne, ja zastanawim sie nad tym brylancikiem, bo ładnie to on może i wygląda, tylko czy to przetrwa te wszystkie lata No daleko niestety Nie bylismy jeszcze. Ale zrobimy sobie wyczieczkę, my lubimy wycieczki Tylko, że to jeszcze za wcześnie, ślub w czerwcu i już kupowac obrączki ?! Zwariowałabym jakby mi tak na półce leżały pól roku a ja bym jej włożyc nie mogła (obrączki)
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.

oczywiście przy stosowaniu MNPR rodzą sie same zdrowiutkie dzieciaki
(a nawet, jak się jakiś chory trafi, to przecież Bóg tak chciał

Chciałąbym zobaczyć minę takie babki

Się przeraziłam jak tu weszłam hehe 
A dobrze by było już teraz to załatwić 
żeby babka z salonu nie
więc tak czy siak muszę iść do proboszcza i się dowiedzieć kiedy te karteczki dostaniemy. Może uda nam się wcześniej to załatwić
Nie bylismy jeszcze. Ale zrobimy sobie wyczieczkę, my lubimy wycieczki