Mamusie marcowo-kwietniowe 2010 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-14, 14:21   #2251
czarymary
Raczkowanie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010

czytam sobie o tych szpitalach na rodzicpoludzku i troche mnie nachodzi zalamka. w lodzi nie ma fajnego szpitala to raz, dwa - opinie o wszystkich sa bardzo stare, strona jest zupelnie nieaktualna! mam nadzieje, ze nadam sie do prywatnego bo inaczej to ja nie rodze. odmawiam po prostu i juz. myslicie, ze jak sie w sobie zawezme to da rade?
czarymary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 14:33   #2252
Izumi
Wtajemniczenie

:d Łopata to na męża... TFU! Chciałam napisać do odśnieżania
Cieszę się, że mogę was od czasu do czasu rozweselić
A tak przy okazji rozweselania. .... To np. na moje wesele zrobiłam takie zawieszki na wódkę jak w załącznikach. Objaśnienie: mąż jest zapalonym informatykiem.... BARDZO ZAPALONYM.... BARDZO BARDZO!.... :-3 Ale i tak go ohajtałam ;D
Niestety zawieszki rozeszły się lepiej niż wódka i nic mi nie zostało
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 14:37   #2253
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarymary Pokaż wiadomość
czytam sobie o tych szpitalach na rodzicpoludzku i troche mnie nachodzi zalamka. w lodzi nie ma fajnego szpitala to raz, dwa - opinie o wszystkich sa bardzo stare, strona jest zupelnie nieaktualna! mam nadzieje, ze nadam sie do prywatnego bo inaczej to ja nie rodze. odmawiam po prostu i juz. myslicie, ze jak sie w sobie zawezme to da rade?
Kochana, może popytasz jakieś dzieciate znajome, sąsiadki??? Nie może być przecież aż tak źle? Poza tym możesz poprosić żeby ktoś z rodziny był przy Tobie lub np. dobra przyjaciółka, najlepiej taka z charakterkiem, żeby w razie czego wszystkich ustawiła odpowiednio. A tak w ogóle... to nikt Ci łaski nie robi! PRZECIEŻ TO I TAK PÓJDZIE ZA TWOJE PIENIĄDZE! Nawet jeśli z nfz'u to przecież to Tobie się od np. wypłaty potrąca ten zus! Wiec niech nie pitolą, ani się nie obijają, tylko robią swoje! A jak nie to bym taką popisówkę walnęła, żeby się razaz nauczyli jak się przyszłą matkę traktuje! A CO!
Stary 2009-10-14, 14:42   #2254
czarymary
Raczkowanie

Izumi to w razie czego ja po Ciebie dzwonie, a Ty przyjezdzasz i walisz im popisowke, tak? :hehehe: jeszcze pol roku moze sie cos zmieni na lepsze. ale z tego co na razie slysze to bida z nyndza tu u nas...
pogoda wyglada coraz lepiej. obstawiam, ze bede jechala do domu conajmniej godzine!
Stary 2009-10-14, 14:50   #2255
fasolka73
Rozeznanie

a SŁYSZAŁYŚCIE MOŻE O TYM WYNALAZKU? : http://www.blog.przedporodem.pl/kolo-porodowe/

piszą, że mają takie w Tychach, czyli śląsk. Może POP70 zainteresuje Cię to?

A Izumi, jesteś genialna! Nie mogę się napatrzyć na te zawieszki. Jakie pomysłowe! A te twoje rożki z włosów... Ehhh... Też zamawiam Cię na swój poród
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 14:50   #2256
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Izumi to w razie czego ja po Ciebie dzwonie, a Ty przyjezdzasz i walisz im popisowke, tak? :hehehe: jeszcze pol roku moze sie cos zmieni na lepsze. ale z tego co na razie slysze to bida z nyndza tu u nas...
pogoda wyglada coraz lepiej. obstawiam, ze bede jechala do domu conajmniej godzine!
Damy radę! Mamy terminy dość blisko siebie, więc wiesz... jako agresywna ciężarówka strasząca ich że jak nie zrobią czego chcę to też im zacznę rodzić postaram się uzyskać dla Ciebie jak najlepsze warunki!
Kochana, naprawdę myślę, że nie będzie tak źle
Stary 2009-10-14, 14:56   #2257
czarymary
Raczkowanie

dzieki Izumi, kochana jestes! :tuli:
ja tymczasem ruszam na spotkanie z nieznanym (czyli w podroz do domu) - ahoj przygodo!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-14, 14:57   #2258
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
dzieki Izumi, kochana jestes! :tuli:
ja tymczasem ruszam na spotkanie z nieznanym (czyli w podroz do domu) - ahoj przygodo!
... waryjot ;D POWODZENIA WARIATKO!
Stary 2009-10-14, 15:01   #2259
P0P70
Zakorzenienie

Fasolka - pierwszy raz o czymś takim słyszę. Nie wygląda to zachęcająco. Tylko że ja nie chcę rodzić naturalnie ja chcę CC w dobrej klinice z dobrym personelem. A jak nie będę tego miała to potencjalnemu ojcu utnę jaja.
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 15:05   #2260
fasolka73
Rozeznanie

P0P70 moja sąsiadka tam miała cesarkę

http://femina.okey.pl/?lang=pl

i baaardzo sobie chwaliła, teraz jest znów w ciąży (2tyg.później ode mnie,hi,hi,hi) i też tam się wybiera.
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 15:22   #2261
P0P70
Zakorzenienie

Fasolka - dziękuję. Właśnie o coś takiego mi chodzi. To miejsce ma tylko jedną wadę - trochę daleko od Opola. Ale kto wie, jak nie znajdę nic innego to może.
Stary 2009-10-14, 15:23   #2262
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
to wlasnie mniej wiecej wcielenie w zycie mojej pelerynki bede w niej wygladala jak czolg... niestety walory funkcjonalne w zaistnialych okolicznosciach przyrody przewyzszaja ciezarem gatunkowym walory estetyczne i dzisiaj do pracy popylalam juz w wybitnie nietwarzowym bereciku. chyba sie dzisiaj zawezme i cos nowego sobie udziergam. a w ogole poniewaz ja z takich z zacieciem do robotek recznych, to mam naskladowane tony literatury o przytulankach dla dzieci i takich tam, wiec jak by ktoras ambitna mama reflektowala, to sluze skanami.
a odnosnie butow, to wlasnie sie ucieszylam ze glany - bo po przeleceniu pobieznie przez katalog dostepnego mi obuwia to rzeczywiscie jedyne rozsadne rozwiazanie. i zaraz potem przyszla chwila refleksji - czy znajdzie sie aby ktos, by mi ten obow wiazac i rozwiazywac? bo ja to ledwo co skarpetki sama zakladam przez to rosnace mi z przodu cos...
jesi moge prosic to ja jestem bardzo chetna na te skany zapowiada sie ze cala zime przesiedze w domku wiec zeby z nudow nie osiwiec chetnie cos podziergam narazie co robie to buciki szydelkowe i czapeczki
podaje meila
paulina@darkvision.pl
i z gory bardzo bardzo dziekuje

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Nie mogłam się powstrzymać
masz talent kobieto ale tez zastanawia mnie ta lopata

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 16:34   #2263
mrowak
Zakorzenienie

Izumi, przez te Twoje rysunki to mi się lokator w brzuchu wytrząsł za wszystkie czasyGenialne są.

A ja oczywiście po wizycie. Dzidź zawziął się i wiercił i wiem mniej więcej tyle, co wiedziałam-czyli nie wiem
Wiem na pewno, że wszystko w normie, serducho bije jak dzwon, wszystkie pomiary (główka, kość udowa, serducho) dobre. Wzrostu mamy całe 13 cm czyli przez miesiąc z kawałkiem urośliśmy o 5 cm. A ile ja urosłam to nawet wolę nie mówić...
Przepisał mi jakieś globulki dopochwowe na dużą ilość wydzieliny, która ponoć nie jest groźna dla malca, ma to jedynie poprawić mój komfort.

W kwestii zimowych okryć wierzchnich u mnie też cienko- jeszcze nie sprawdzałam najbardziej zimowej kurtki, ale raczej będzie trudno. Szukam czegoś na allegro, ale większość jest albo czarna, albo szara a kto powiedział, że ja mam się w ciemności-szarości ubrać? A nie chcę!

Idę na tę kolację- trzymajcie się ciepło i niech Was nie powywiewa.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 16:50   #2264
Izumi
Wtajemniczenie

MROWAK Spoko, 70kg ciężko jest powiać
Widzisz... znowu nerwy i nie było po co 13cm... ehhh... jest czego pozazdrościć Mój maluszek wygląda na to, że będzie niewyrośnięty, średnio zawsze ok. 1cm mniejszy niż według norm... no cóż... mąż i ja mamy 163cm, więc dziwne by było jakby nam się nagle koszykarz urodził
Co do kurtek.... mamy rozumieć, że jesteś następna, która zapisuje się na ponczo od teściowej Czarymary? .... kurcze... bidulka jeszcze nie wie co ją czeka .
Stary 2009-10-14, 17:00   #2265
martuko
Wtajemniczenie

witajcie. Chciałam Wam wszystkim odpisać, zrobiłam sobie cytaty i odpadłam... Ale widzę że one wracają jak próbuję znów oopowiedzieć Tylko że od wczoraj to nastukalyście że hoho., No nic, spróbuję tyle co dam radę

brzuszki śliczne pokazujecie. moj tak łądnie nie będzie wyglądać bo ja malutka jestem i nie całkiem chudzinka przy tym. WIdziałąm na Youtube takie filmiki ze zdjęciami powiększającegos ię brzuszka w tym samym ubraniu. Bardzo mi się zpodobalo i zamierzam zrobić sobie coś podobnego

POP70, ja za to będę następna po Tobie. Poczytałam trochę Wasze wcześniejsze dyskusje i widzę że robiłąś różne badania, ja jakoś zostawiląm to. Miałam na razie tylko USG w 13 tygodniu, badanie przezierności i szukanie kości nosowej - dało się zobaczyć tylko u jednego, drugi się odwrócił tylem Czy te badania nie wykluczają jeszcze schorzeń genetycznych???

Piszecie o drugiej podwójnej mamusi - która nią jest?

chwilka, mam nadzieję, że niedługo tu wrócisz uspokojona i wszystko będzie OK.

Izumi, Ty masz kobito talent, wykorzystujesz go jakoś???

A co do zimowych ubrań, hmmm, ja jako że nie wychodzę z domu jakoś nie myśłałam jeszcze w co się ubiorę, ale nie zamierzałam specjalnie kupować nowego płąszcza. Teraz się zaczęlam zastanawiać. A co myśłicie o kurteczkach typu "grzybek" Może mi by taka pasowała z racji nikczemnego wzrostu...
A co do butow to słyszałam,że najlepsze takie na niedużym obcasie, koturnie, bo całkiem plaskie też męczą kości stopy. No i koniecznie łatwo wkładane. KOzaczki jakieś płaskie to sobie chyba kupię, choć ja nie lubię płąskich butów No ale w zimie, po śliskim lepiej nie ryzykować...
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 17:01   #2266
Claire9
Raczkowanie

Izumi, genialne te malunki Twoje! Tak z ciekawości : Jakoś poza satysafakcją własną i uciechą rodziny wykorzystujesz ten talent?

Widzę, że wszystkie zrobiłysmy sobie dziś remanent w szafie Pomysł z kołdrą - FEST. Ja mam kurczę wszystko dopasowane co do centymetra niemal i katastrofa. Letnie mamy mają jednak łatwiej. Byle tunikę przyodzieją i gra. A my?

Mnie się jednak na przekór aurze zły humor dziś nie ima. Właśnie dotarły świeżutkie torebki zakupione na necie. Mój mąż się śmieje, że w moim obecnym zniewoleniu domowym, limit karty szybko się wyczerpie. Coraz to nowe cuda odkrywam w tej sieci... Pomyśleć, że jeszcze dwa miesiące temu człowiek siedział w exelu i power poincie. Wiwat nowe horyzony!
Stary 2009-10-14, 17:23   #2267
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
witajcie. Chciałam Wam wszystkim odpisać, zrobiłam sobie cytaty i odpadłam... Ale widzę że one wracają jak próbuję znów oopowiedzieć Tylko że od wczoraj to nastukalyście że hoho., No nic, spróbuję tyle co dam radę

brzuszki śliczne pokazujecie. moj tak łądnie nie będzie wyglądać bo ja malutka jestem i nie całkiem chudzinka przy tym. WIdziałąm na Youtube takie filmiki ze zdjęciami powiększającegos ię brzuszka w tym samym ubraniu. Bardzo mi się zpodobalo i zamierzam zrobić sobie coś podobnego

POP70, ja za to będę następna po Tobie. Poczytałam trochę Wasze wcześniejsze dyskusje i widzę że robiłąś różne badania, ja jakoś zostawiląm to. Miałam na razie tylko USG w 13 tygodniu, badanie przezierności i szukanie kości nosowej - dało się zobaczyć tylko u jednego, drugi się odwrócił tylem Czy te badania nie wykluczają jeszcze schorzeń genetycznych???

Piszecie o drugiej podwójnej mamusi - która nią jest?

chwilka, mam nadzieję, że niedługo tu wrócisz uspokojona i wszystko będzie OK.

Izumi, Ty masz kobito talent, wykorzystujesz go jakoś???

A co do zimowych ubrań, hmmm, ja jako że nie wychodzę z domu jakoś nie myśłałam jeszcze w co się ubiorę, ale nie zamierzałam specjalnie kupować nowego płąszcza. Teraz się zaczęlam zastanawiać. A co myśłicie o kurteczkach typu "grzybek" Może mi by taka pasowała z racji nikczemnego wzrostu...
A co do butow to słyszałam,że najlepsze takie na niedużym obcasie, koturnie, bo całkiem plaskie też męczą kości stopy. No i koniecznie łatwo wkładane. KOzaczki jakieś płaskie to sobie chyba kupię, choć ja nie lubię płąskich butów No ale w zimie, po śliskim lepiej nie ryzykować...

Witaj ponownie!
Druga z blizniaczkami jest izaizula
Ja myślę kochana, że z tymi badaniami to ne ma co popadać w skarjności. Kiedyś nie specjalnie nawet wiedziano jak to badać. A tak naprawdę podstawą do brniencia dalej w takie badania jest np. uznanie lekarza, ze trzeba, lub jakieś nieprawidłowości, które wyszły we wcześnieszych badaniach. Więc nie martw się. Teraz przez internet po rpostu za dużo wiemy Wiemy jakie mamy możliwości sprawdzeń itd. i niespokojne mamuśki to wykorzystują. Ale ja myślę, że jak nie ma podstaw żeby się martwić, to ..... po co chodzić i się martwić?
Widziałam ten filmik o którym piszesz. Już dawno temu. Pamiętam, ze obiecałam sobie, że jak kiedyś będę w ciąży to chce coś takiego... ale jakoś na razie... nic z tego nie wychodzi ;P Na chceniu się kończy. A musze przyznać że to super wygląda, jak można oglądać "powiększający" się brzuszek Heh... faktycznie tzreba się wziąść za to chyba Fajnie że o tym napisałaś, bo bym chyba dalej się nie zabrała za to
Co do rysunków... to jak widać, to głównie są pierdołki :P Z ładniejszych, to mam coś dla was na halloween przygotowane! Ale tak ogólnie to ... raczej nie wiele z tym robie. Tyle co dla siebie, znajomych coś... raz tylko na kampanie walki z rakiem piersi... ale oczywiście za free wszystko Ale jakbyś coś potrzebowała to z chęcią pomogę w miarę możliwości/umiejętności

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Claire9 Pokaż wiadomość
Izumi, genialne te malunki Twoje! Tak z ciekawości : Jakoś poza satysafakcją własną i uciechą rodziny wykorzystujesz ten talent?

Widzę, że wszystkie zrobiłysmy sobie dziś remanent w szafie Pomysł z kołdrą - FEST. Ja mam kurczę wszystko dopasowane co do centymetra niemal i katastrofa. Letnie mamy mają jednak łatwiej. Byle tunikę przyodzieją i gra. A my?

Mnie się jednak na przekór aurze zły humor dziś nie ima. Właśnie dotarły świeżutkie torebki zakupione na necie. Mój mąż się śmieje, że w moim obecnym zniewoleniu domowym, limit karty szybko się wyczerpie. Coraz to nowe cuda odkrywam w tej sieci... Pomyśleć, że jeszcze dwa miesiące temu człowiek siedział w exelu i power poincie. Wiwat nowe horyzony!
Nie wykorzystuje bo nie mam talenu... tylko za dużo wolnego czasu... LOL
Nom... letnie mamy to mają faaaajnie :/ A w razie czego nawet jakiś na wieczór stary rozciągnięty sweter założą w razie czego i luzik... . Kurcze... następnym razem się zastanowię zanim dam się w lipcu zapłodnić
A co do nowych horyzontów .... rozwijanie się zawsze kosztuje Niech mąż się cieszy że dopiero teraz odkryłaś przyjemność kupowania w necie ;D

Edytowane przez Izumi
Czas edycji: 2009-10-14 o 17:33
Stary 2009-10-14, 18:10   #2268
megi-megi
Zakorzenienie

P0P70 - w Wa-wie mam badania, bo... (tu zaczynam opowieść o dziwnej sytuacji rodzinnej) przez jakiś czas jeszcze muszę pracować w Koszalinie; mąż mieszka w Wa-wie, w piątek przed badaniem idziemy jeszcze podpisać umowę przedwstępną na nasze mieszkanko Nasze pierwsze 74,5 m3 (co już stanowi przedmiot sporów, konfliktów i kłótni); ja do porodu lub pójścia na zwolnienie przed porodem będę tu pracowała, a po macierzyńskim przenoszę się od razu do oddziału firmy w stolicy.
Więc zaliczam przeprowadzkę, nowe miasto, poród, nową pracę... same zmiany. Mąż chyba nie wie, co to dla mnie znaczy... ale to inny temat. U niego się nie zmienia niemal nic. Ech... Mam to szczęście, że pracuję w PGNiG, a ten ma oddział w każdym większym mieście. I dlatego pobieżnie i w skrócie idę na badanie na Agatową Swoją drogą jadę nocnym pociągiem: bilet 60zł + miejsce w wagonie sypialnym 70zł - bosko...
Ale kupiłam sobie dzisiaj spodnie na kancik ciążowe... bosz jakie wygodne, cud, miód i malina
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 19:01   #2269
drcron
Zakorzenienie

wertujac strony w internecie natrafilam na smieszny a zarazem ciekawy pamietnik z brzuszka mamy moze go juz czytalyscie jesli nie to polecam
http://78.28.2.91/dziecko/forum/pokaz.php?id=5473
az sie poplakalam chwilami ze smiechu

milej lektury

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 20:45   #2270
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
:Niestety zawieszki rozeszły się lepiej niż wódka i nic mi nie zostało
Super te zawieszki masz babo talent

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Fasolka - pierwszy raz o czymś takim słyszę. Nie wygląda to zachęcająco. Tylko że ja nie chcę rodzić naturalnie ja chcę CC w dobrej klinice z dobrym personelem. A jak nie będę tego miała to potencjalnemu ojcu utnę jaja.
Ja tez chce ale w sumie drugie mi się nie nalezy jak się okazało , a myslałam ze przy tak małej przerwie to może . No i mam problem . lekarka mówi że może i to się tak ułozyc pośladkowo bo sa babki co mają do tego tendencje . Jak nie to nie wiem co zrobie - klapa totalna a nie chce rodzić normalnie jak już raz miałam CC. Moja lekarka nie ma jak załatwić bo tam sa inni od decydowania o cesarkach . Prywatnie nie bardzo mnie stac bo w wawie to wydatek koło 12 tysia Zreszta co ma być to będzie byle dziecie było zdrowe

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość

Ja mam płaskie z gore texu i myślę że się nadadza .

Cytat:
Napisane przez Claire9 Pokaż wiadomość

!
Wcale nie mają łatwiej ja już tak latałam w upale i przydeptywałam język , najlepiej mi było w centrum handlowym w klimie . Zamiast siedzieć na plazy i się opalac siedziałam w domu . Juz wole kupić kurtke i buty

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
P0P70 - w Wa-wie mam badania, bo... (tu zaczynam opowieść o dziwnej sytuacji rodzinnej) przez jakiś czas jeszcze muszę pracować w Koszalinie; mąż mieszka w Wa-wie, w piątek przed badaniem idziemy jeszcze podpisać umowę przedwstępną na nasze mieszkanko Nasze pierwsze 74,5 m3 (co już stanowi przedmiot sporów, konfliktów i kłótni); ja do porodu lub pójścia na zwolnienie przed porodem będę tu pracowała, a po macierzyńskim przenoszę się od razu do oddziału firmy w stolicy.
Więc zaliczam przeprowadzkę, nowe miasto, poród, nową pracę... same zmiany. Mąż chyba nie wie, co to dla mnie znaczy... ale to inny temat. U niego się nie zmienia niemal nic. Ech... Mam to szczęście, że pracuję w PGNiG, a ten ma oddział w każdym większym mieście. I dlatego pobieżnie i w skrócie idę na badanie na Agatową Swoją drogą jadę nocnym pociągiem: bilet 60zł + miejsce w wagonie sypialnym 70zł - bosko...
Ale kupiłam sobie dzisiaj spodnie na kancik ciążowe... bosz jakie wygodne, cud, miód i malina
Dobrze bedzie kochana , a tak wogóle jak się przeprowadzisz na kawe zapraszam ... trzeba mieć jakies nowe kolezanki no nie ?

A tak wogóle ile lasek mamy z wawy ?
Jakies spotkanko może kiedyś ?
Stary 2009-10-14, 21:03   #2271
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
MROWAK Spoko, 70kg ciężko jest powiać
Phi! Ja dzisiaj wydusiłam na wadze 73 (tak naprawdę to trochę mnie to przeraziło...)

I tak, ponczo o teściowej Czarymary wskazane

Claire, pochwal się torebkami? Masz takie skrzywienie jak ja, że torebek nigdy dość? Ja staram się z tym walczyć i zabieram się powoli do wystawienia tych nieużywanych na allegro, ale tylko po to, żeby zrobić miejsce na inne

Izumi, co masz dla nas na Halloween? Co masz? Co masz? Co???

A my właśnie wróciliśmy z kolacji ze znajomymi. Dostałam od koleżanki całą torbę 9 par ciążowych spodni Min. bojówki, w których już się zakochałam mimo, że niczego nie mierzyłam. No, to ze spodniami mam spokój już.

Warszawianki, to niesprawiedliwe- ja też chcę spotkanko ciążkowe

P.S. Ostatnio mam wyjątkowo kulawe szczęście jeśli chodzi o towarzystwo w miejscach publicznych: jak nie Gowin i Giertych w galerii handlowej to dzisiaj w barze sushi detektyw (od siedmiu boleści) Rutkowski Komentarz jest krótki: niektórym słoma z butów nigdy nie przestanie wystawać

Idę na filmek.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 21:21   #2272
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Phi! Ja dzisiaj wydusiłam na wadze 73 (tak naprawdę to trochę mnie to przeraziło...)

P.S. Ostatnio mam wyjątkowo kulawe szczęście jeśli chodzi o towarzystwo w miejscach publicznych: jak nie Gowin i Giertych w galerii handlowej to dzisiaj w barze sushi detektyw (od siedmiu boleści) Rutkowski Komentarz jest krótki: niektórym słoma z butów nigdy nie przestanie wystawać
.
Ja waże 75 teraz . ale mam 175 wzrostu .. ale i tak czuje się jak słoń

Co do tych znanych giertycha też widziałam kiedyś na zakupach . Wogóle sporo znanych się petało jak pracowałam w G mokotów w wawie bo tam jest duzo bardzo drogich sklepów . i Rubik z paskuda tam na żarło wpadali
Stary 2009-10-14, 21:41   #2273
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
A tak wogóle ile lasek mamy z wawy ?
Jakies spotkanko może kiedyś ?
Ja się melduję Warszawa-Ursynów
Dostałam dzisiaj zwolnienie do końca przyszłego tygodnia także póki co obijam się w domku Muszę Was poczytać bo mam zaległości

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
:d Łopata to na męża... TFU! Chciałam napisać do odśnieżania
Cieszę się, że mogę was od czasu do czasu rozweselić
A tak przy okazji rozweselania. .... To np. na moje wesele zrobiłam takie zawieszki na wódkę jak w załącznikach. Objaśnienie: mąż jest zapalonym informatykiem.... BARDZO ZAPALONYM.... BARDZO BARDZO!.... :-3 Ale i tak go ohajtałam ;D
Niestety zawieszki rozeszły się lepiej niż wódka i nic mi nie zostało
Izumi masz talent, nie ma co!! Zawieszki FANTASTYCZNE!!
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 22:11   #2274
koglus
Rozeznanie

przeczytalam pamietnik, bardzo smieszny , podobal mi sie , dobry na poprawinie humoru ,

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 06:04   #2275
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Dzień dobry mamusie widzę, że śpioch Was jeszcze trzyma no to uciekam do pracy, dzisiaj tylko 3 godzinki uwielbiam czwartki

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 07:07   #2276
Claire9
Raczkowanie

AniuP, ja bezwzględnie zostaję przy opcji mamy letniej W poprzednim życiu musiałam być jaszczurką i wylegiwać się na żarzącej się skale w blasku gorejącego słońca. Ubóstwiam gorące klimaty i upały pod 45 stopni
Melduję się też jako warszawianka!

Mrowak, witaj w klubie kochających torebki!!! Ja mam totalnego i absolutnego świra na tym polu. Odmówię sobie wszystkiego, a nowej torebki - nigdy! Obsesja.

A z wagą mam ciekawie, bo brzuch już naprawdę widoczny a waga ani drgnie. Ciekawa jestem skąd mi te kilogramy do przodu płyną? Idealnie byłoby gdyby z bioder......

Edytowane przez Claire9
Czas edycji: 2009-10-15 o 07:25
Claire9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 08:21   #2277
megi-megi
Zakorzenienie

A ja już 5,5 kg do przodu Lecę teraz książkowo z wagą: co tydzień przybywa mi 0,5 kg.

A co do spotkania to bardzo, bardzo chętnie Jak tylko następnym razem wpadnę nawiedzić męża Wyobraźcie sobie kawiarnie a w niej stado brzuchatych babek - faceci pouciekają
Stary 2009-10-15, 08:59   #2278
Asiuulka89
Zakorzenienie

Spoko megi-megi ja tez tyje tydzien temu 3 kg przez 12 tyg nie wiem jak wczesniej pewnie z jakies 2 wiec tez pewnie z jakas 5 kg przytylam... bedziemy sie martwic po ciazy
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 09:03   #2279
P0P70
Zakorzenienie

Ja także z Warszawy. Więc bardzo chętnie wybiorę się na takie spotkanie.

Megi – ja podobnie jak Ty. Czyli dziecko u mnie zmieni wszystko, gdyż będą musiała się wyprowadzić pod Opole i być może zrezygnuję z pracy. Na razie sobie tego nie wyobrażam. Ja bez pracy nie umiem żyć. Ale niestety moja firma nie ma kilku oddziałów więc albo zrezygnuję z pracy albo będę mieszkać sama z dzieckiem w Wawie. Co prawda Potencjalny Ojciec stwierdził że dziecko może zostać z nim i on je będzie wychowywał tylko będę musiała mu płacić alimenty.

Ja także aktualnie mam 5,5 na plusie ale mam wrażenie że co tydzień przybywa mi kilogram, który się odkłada w biodrach i pośladkach.
Stary 2009-10-15, 09:13   #2280
megi-megi
Zakorzenienie

Słuchajcie warszawianki A co robicie w tę sobotę? Ja będę w stolicy. Idziemy do teatru na godz. 19, więc może mąż by mi wybaczył, jakbym się wyrwała wcześniej na babskie spotkanie - jakaś kawa, lody oczywiście czy coś. Dajcie znać! Ale byłoby fajnie! I nie migać się proszę!!!!!!!!!!!

P0P70 - i tak sobie myślę, a po co mi był ten chłop z daleka w dodatku informatyk/programista (wiem, że nie jestem pod tym względem tu sama ) - jakiś kosmita Też mi zaproponował, że jak nie chcę się przeprowadzać, to mogę oddać dziecko jemu pod opiekę :P Czy oni w pewnym wieku stają się tacy sami????

Edytowane przez megi-megi
Czas edycji: 2009-10-15 o 09:43
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości