|
|
#2371 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
A ja dziś idę do ginki i trochę się denerwuję... Mam nadzieję, że mnie uspokoi i że wszystko jest ok. W sumie mogę powiedzieć, że to pierwsza wizyta - powinna mi założyć kartę ciąży i skierować na badania
Mam nadzieję, że nie wszystkie - coś tam mi zrobili w szpitalu. Na usg raczej nie liczę, ale zobaczę, co powie. Oczywiście mam milion pytań - ciekawe, czy połowy zapomnę zadać Trzymajcie kciuki o 16ej... |
|
|
|
#2372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie, jestes spontaniczna, ucieszylas sie i chcialas podzielic sie ta radoscia... Nie mysl o tym juz teraz. Ja licze od poczatku ostatniej @
|
|
#2373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to rano też mam to samo. Zawsze od ostatniej @. |
|
|
|
|
#2374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Araczki, no własnie mnie powoli mija 12 tydzień i już w środę zaczynam 13, szybko leci... a 27 my idziemy na genetyczne, tez mam stracha, wszyscy mówią, żebym się nie bała, myślała pozytywnie, ale strach pozostaje...
|
|
#2375 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gwarantowane Cytat:
Choć dziś dopiero kończę 10 tydzień... Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-10-19 o 11:53 |
||
|
|
|
#2378 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2379 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Jasne )
|
|
|
|
|
#2380 |
|
Konto usunięte
|
moj tż już się cieszy na usg (bo na pierwszym byłam sama). ale to dopiero pod koniec listopada... a na początku miesiąca mam iść do gin żeby założyła mi kartę ciąży i chyba pojdę bez tż... raczej nie powinna mi wyskoczyc wtedy z tekstem że a co tam, zrobimy usg, no nie? to będzie pewnie gdzieś 10 tydzień... i nie wiem czy jednak chłopa na wszelki wypadek nie zabrać...
|
|
|
|
#2381 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
pytania zapisz na kartce. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2382 |
|
Zadomowienie
|
ano właśnie, mnie też się tłucze po głowie, próbuję nie myśleć, zająć się czymś innym, ale mimo wszystko myśli zostają... może przeprowadzka mi pomoże... przynajmniej na chwilę będę miała zajęcie... a od 27 w sumie już mi tylko tydzień został...
|
#2383 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1480862 5]moj tż już się cieszy na usg (bo na pierwszym byłam sama). ale to dopiero pod koniec listopada... a na początku miesiąca mam iść do gin żeby założyła mi kartę ciąży i chyba pojdę bez tż... raczej nie powinna mi wyskoczyc wtedy z tekstem że a co tam, zrobimy usg, no nie? to będzie pewnie gdzieś 10 tydzień... i nie wiem czy jednak chłopa na wszelki wypadek nie zabrać...
[/QUOTE]A to idziesz ekstra po tę kartę? Czemu nie założyła Ci wcześniej? Jak to jest normalna wizyta to może i będzie badać, kto ją tam wie.
|
|
|
|
#2384 |
|
Raczkowanie
|
DAnia - kciuki zaciśnięte
![]() Bela trzymaj się słońce KasiaaX nie stresuj się tym, że się szybko pochwaliłaś, ja też długo nie czekałam. Test zaskoczył w 6 tyg, w tym samym tygodniu powiedziałam mamie i przyjaciółce, a pod koniec ósmego reszcie rodziny. Stwierdziłam, że nawet jeśli coś się nie uda to w końcu to są moi najbliżsi i mamy się wspierać. Także uszy do góry, myśl pozytywnie i nie stresuj się niepotrzebnie ![]() Kitty Kubeł zimnej wody może być najlepszą metodą. Dbaj o siebie.
|
#2385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że też nie możemy wyłączyć tego myślenia... I na co to komu.
|
|
|
|
|
#2386 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzięki Dziewczyny
Dziś kończę 9tc. Pierwszą wizytę miałam umówioną wcześniej, ale wtedy wylądowałam w szpitalu, więc idę dopiero teraz... Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w ramach nie myślenia idę zażreć kanapkę z fetą bo coś mnie sysa od środka
|
|
#2388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jak coś będzie nie halo to zwariuję podwójnie. ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
Ja już nie wiem co zjeść. Ssie mnie strasznie. Okropne uczucie, nigdy nie słyszałam żeby jakąś znajomą aż tak ssało...
|
||
|
|
|
#2389 |
|
Konto usunięte
|
jakoś tak wyszło jak byłam pierwszy raz u tej akurat lekarki... jak jej powiedziałam że test wyszedł mi pozytywnie zabrała mnie od razu na usg. (to był szósty tydzień) w sumie nie byłam już jakiś czas u gina, więc zrobiła mi też cytologię. miałam jeszcze jakieś tam pytania, dostałam zlecenie zrobienia badań (morfologia, itp) i kazała mi przyjść z tymi wynikami na początku listopada, "to założymy kartę ciąży". to dziwne? ja się tam nie znam, nie wiem czy powinna to zrobić wcześniej?
|
|
|
|
#2390 |
|
Konto usunięte
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1480899 7]jakoś tak wyszło jak byłam pierwszy raz u tej akurat lekarki... jak jej powiedziałam że test wyszedł mi pozytywnie zabrała mnie od razu na usg. (to był szósty tydzień) w sumie nie byłam już jakiś czas u gina, więc zrobiła mi też cytologię. miałam jeszcze jakieś tam pytania, dostałam zlecenie zrobienia badań (morfologia, itp) i kazała mi przyjść z tymi wynikami na początku listopada, "to założymy kartę ciąży". to dziwne? ja się tam nie znam, nie wiem czy powinna to zrobić wcześniej?[/QUOTE]
to chyba nie jest dziwne, z tego co tu dziewczyny pisza, częśc z nas nie miała karty założonej na pierwszej wizycie. W pierwszej ciąży też miałam kartę założoną dopiero na drugiej wizycie. to chyba od lekarza zależy i nie ma się co stresować.
|
|
|
|
#2391 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1480899 7]jakoś tak wyszło jak byłam pierwszy raz u tej akurat lekarki... jak jej powiedziałam że test wyszedł mi pozytywnie zabrała mnie od razu na usg. (to był szósty tydzień) w sumie nie byłam już jakiś czas u gina, więc zrobiła mi też cytologię. miałam jeszcze jakieś tam pytania, dostałam zlecenie zrobienia badań (morfologia, itp) i kazała mi przyjść z tymi wynikami na początku listopada, "to założymy kartę ciąży". to dziwne? ja się tam nie znam, nie wiem czy powinna to zrobić wcześniej?[/QUOTE]
A no to masz normalną wizytę, na której założy Ci kartę. ![]() Zrozumiałam wcześniej że lekarka umawia się ekstra na wystawianie kart. W takim razie może i badać i robić USG, nie wiadomo.
|
|
|
|
#2392 |
|
Konto usunięte
|
no to mi ulżyło, bo już się zaczęłam zastanawiać
.biore tż za chabety i nie ma bata. żeby mi potem nie wypominał...
|
|
|
|
#2393 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mialam to samo przed tym badaniem ale jestem na 100 pewna, ze i u Was i u innych mamusiek wszysko bedzie dobrze! Ja ostatnio wcinam pomidory. A czy moge zjesc krewetki, czy juz mi sie w d. poprzewracalo i mam nie przesadzac? Wogole nie wiem..
|
|
#2394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to żeby Wam odciągnąć myśli od wizyt i innych zmartwień to wkleję Wam mój 12 tygodniowy a w zasadzie już 13 tygodniowy brzuszek tylko proszę się nie śmiać, troszkę jesteśmy już dziś objedzeni
..... przyjaciele są jak anioły, które podnoszą nas kiedy nasze skrzydła nie chcą już dłużej latać..... Bruno już w domku Edytowane przez dafreen Czas edycji: 2009-10-19 o 12:51 |
|
|
|
|
#2395 |
|
Zakorzenienie
|
Powtórzyłam te badania. a tak mi jakoś nieudolnie pobrała krew, że mi leciała przez godzinę, boli mnie do tej pory mimo że pobierała o 9.
i po 15 mam iść po wyniki to akurat zapiszę sie do gina na dziś ![]() Ale Tża jeszcze nie wezmę. Za miesiac go wezmę, kiedy bede wiedziała ze na pewno bedzie zewnętrzne usg. i karte ciązy tez mi załozy. Tylko.. hm.. zastanawiam sie. bo w mieście 40 km dalej jest GIN-MED. Taka przychodnia ginekologiczna. i słyszałam ze jest tam super. i zastanawiam się czy by tam się nie wybrać. oho.. Dafren.. Rzeczywiście objedzeni Nie wiem jaki miałaś przed ciążą, ale ja w 10 tyg mam większy
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2009-10-19 o 12:47 |
|
|
|
#2396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pomidory wcinałam w zeszłym tygodniu, w tym jadę na ogórkach... a z owocami morza jak ze wszystkim trzeba uważać, głównie ze względu na to, że mogą być nie świeże... tak myślę ale nie ma co przesadzać oczywiście i jeśli masz ochotę to sobie zjedz na zdrówko
|
|
#2397 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zła na siebie jestem, bo zachowuję się jak schizus jakiś... Na szczęście mąż mnie pociesza, nawet rozmawiał z innym znajomym lekarzem ginekologiem (oboje pracujemy w branży medycznej, także szczęśliwie mamy dostęp do różnych lekarzy), który potwierdził zalecenie mojego nie wiedząc o nim. Powiedział, że powinno się teraz robić to standardowo, a u mnie dodatkowym wskazaniem jest poprzednia stracona ciąża. Więc się trochę pocieszyłam. Ale najchętniej to bym wogóle nie robiła tego testu jeśli usg będzie ok, już sama nie wiem... ![]() Witam nowe Mamusie! Bela 14 ![]() DAnia
|
|
|
|
|
#2398 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krewetki są zdrowe, zawierają NNKT, zwłaszcza omega-3. Ale to muszą być prawdziwe krewetki, nie te małe mrożone udupstwa, których pełno w marketach. ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
O matko, ale Ty jesteś szczupła. Mogę spytać o wzrost i wagę wyjściową sprzed ciąży? ![]() Ciekawie będziesz wyglądać jak Cię wypcha tak centralnie do przodu. I biedny Twój kręgosłup... Cytat:
Czytałam trochę po forach i czasem USG jest dobre, a test do bani wychodzi i potem jest panika do końca ciąży. Też się testu boję w związku z tym i nie zrobię, jeśli USG wyraźnie nie pokaże wskazań. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-10-19 o 12:59 |
|||
|
|
|
#2399 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam 170 cm i ważę między 55-57 kg zależy jak się objem i jaki miałam dzień cyklu a wypycha mnie własnie centralnie do przodu... bo z tyłu jak się na mnie patrzy to nawet mam jeszcze talię a kręgosłup to mi już powoli odpada... niestety uroki tańca zawodowego wychodzą co do testów mam dokładnie takie samo podejście... jeśli po usg nie będzie konkretnych wskazań to nie będę robiła... Basia, mocno trzymamy jutro z Okruchem kciuki za Cibie i Twoje maleństwo
|
|
#2400 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brzuch mam chyba podobny. Strzele fotki wieczorem i postaram sie wstawic. Przypominasz mi laske z japonskich komiksow Super masz urode ![]() Cytat:
No wlasnie, nie jadam codziennie wiec chyba sobie zrobie, jakos mnie naszlo... Cytat:
Marna ze mnie czarownica....Ciotka ma dzieci zdrowe, fajne i sama sie zmienila na lepsze a mi od tamtej pory siedzi w glowie, ze sie doigram...bez sensu Trzymam bedzie dobrze ![]() Kropka dzieki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

Mam nadzieję, że nie wszystkie - coś tam mi zrobili w szpitalu. Na usg raczej nie liczę, ale zobaczę, co powie. Oczywiście mam milion pytań - ciekawe, czy połowy zapomnę zadać

gwarantowane 

Nie wiem jaki miałaś przed ciążą, ale ja w 10 tyg mam większy 
Marna ze mnie czarownica....