|
|
#2341 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Cytat:
Najważniejsza jest fasolinkaA termin według moich obliczeń i wszelkich kalkulatorów dostępnych w necie mam w okolicach 18 czerwca
Edytowane przez Mania09 Czas edycji: 2009-10-19 o 10:41 |
|
|
|
|
#2342 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mama się nie przejmuj, przesądy sa, i to całe mnóstwo... pisałyśmy o tym kilka stron wcześniej- ale raczej nikt w te przesądy nie wierzy, Ciesz się swoją Fasolką i tyle. My tez nie mówiliśmy wszystkim od razu, ale to nie z powodu jakiś przesądów, tylko dlatego, ze chciałam potwierdzenia od ginki, |
|
|
|
|
#2343 |
|
Raczkowanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14807580]witaj.
mama się nie przejmuj, przesądy sa, i to całe mnóstwo... pisałyśmy o tym kilka stron wcześniej- ale raczej nikt w te przesądy nie wierzy, Ciesz się swoją Fasolką i tyle. My tez nie mówiliśmy wszystkim od razu, ale to nie z powodu jakiś przesądów, tylko dlatego, ze chciałam potwierdzenia od ginki, To prawda ja też czekam aż lekarz potwierdzi moje zafasolkowanie ![]() Jak do tej pory to wiem ja mój TZ no i Wy wszystkie |
|
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie nowe Mamusie
Wczorajsza impreza rocznicowa się udała, jedzenie wszystkim smakowało ![]() Mdłości mi minęły, ssanie pozostało i od 3 dni nie mam plamienia Małgosia, śliczny brzdąc
|
#2345 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wielu nie zleca badań na toxo, jeszcze więcej takich, którzy nie zlecają badać na cyto. W zasadzie cytomegalia to tylko dla naszej wiedzy, tego i tak się nie leczy, ani w ciąży, ani potem. Tylko stres w razie dodatniego IgM.
|
||||
|
|
|
#2346 |
|
Rozeznanie
|
ja niestety muszę się pożegnać bo stracilam
swoją dzidzie ANIOŁEK 16-10-2009 [*] tak bardzo boli......... ale wam życze wszystkiego dobrego i zdrowych dzidziusiów. |
|
|
|
#2347 |
|
Przyczajenie
|
Kasia-przesadow jako takich nie ma. Ja np. czekam z zawiadomieniem rodziny po usg, jak bedzie serce i lekarz obejrzy male. Moge teraz powiedziec, ale co bedzie jak sie ciaza nie utrzyma? Znowu zawiadamiac, ale tym razem o smutnym wydarzeniu? Chce tego uniknac. Oczywiscie samo niemowienie na wczesnym etapie ciazy nie spowoduje, ze ta ciaza bedzie sie dobrze rozwijac. Chodzi tylko o unikniecie sytuacji kiedy ktos za pare tygodni spyta sie i jak tam sie czujesz w tej ciazy, a tej ciazy defacto nie ma.
|
|
|
|
#2348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przesądów jest mnóstwo. Aczkolwiek nie znam takich które mówią o pierwszym miesiącu... Ale mamie może chodzić o to, że na początku (do 3go miesiąca) wiele może się wydarzyć... Ten okres o wszystkim przesądza. Ja sama prosiłam mamę, by nie mówiła rodzinie na razie. Nie bardzo miałabym potem ochotę wszystko tłumaczyć, przyjmować wyrazy współczucia itd. ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2349 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rany jak ja nie lubie glupich, pyskatych bab ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam nowe mamuski Daf, fajnie ze masz juz za soba poinformowanie bliskich. I mama chyba tez nie najgorzej zareagowala. Teraz tylko aby z praca sie wyjasnilo. My tez powiedzielismy tesciowej w sobote. Jej reakcja bardzo mnie zaskoczyla bo sie szczerze ucieszyla. Ogladala zdjecia z ostatniego usg i nie mogla sie nadziwic, ze tak dobrze wszystko jest widoczne. Ale za to teraz zaczela przeginac w druga strone snujac wizje - co sie moze zlego wydarzyc - Np. mam zrezygnowac ze spacerow z psem bo jest silny i mnie pociagnie i bedzie katastrofa. Dzisiaj przyniosla mi koc dla...psa aby bylo mu cieplo i nie wskakiwal do nas do lozka Przynosla tez kasze i sos abysmy mieli dzis na obiad ![]() ![]() Czuje, ze to nie koniec Ale jest milo.Bylam w piatek w jakims sklepie wlazlam na dzial dla dzieci, zaczelam ogladac ciuszki i zaczeli mi sie tak trzasc rece, ze musialam zrezygnowac....chyba mam cos nie tak z czaszka
|
|
#2350 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymaj się jakoś cieplutko i aby bliscy byli teraz przy Tobie |
|
|
|
|
#2351 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kochana tak mi przykro
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2352 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Witam nowe mamusie - coraz więcej się nas robi, fajnie ![]() Dafreen super, że kolejne osoby poinformowane - zawsze to lżej Przeprowadzki zazdroszczę (ja mojej nie mogę się doczekać...). A za umowę trzymam - do porodu przedłużyć Ci muszą, ale zawsze to spokojniej, jak przedłużą normalnie... Cytat:
|
|
|
|
|
#2353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wierzę, że Twój Aniołek już niedługo do Ciebie wróci
|
|
#2354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taka pomoc, na zasadzie czego to Ci nie wolno, może zmęczyć, oby teściowa znała umiar. Cytat:
A ja kupiłam w pt. w Kappahlu malunie skarpetki bezuciskowe, par dwie.
|
||
|
|
|
#2355 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2356 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ale dlaczego tak zakładacie, że do 3go miesiaca moze sie wszystko zdarzyć? Ja nawet nie brałam takiej opcji pod uwagę...Jestem, niemal pewna ze wszystko będzie o.k., a przynjamniej stram się tak mysleć...sokro do gienia wybieram sie za tydzien czyli w 7mym tyg, to będzie już widac serduszko na usg?
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak natura dokonuje selekcji - jakkolwiek to brzmi. ![]() Co nie znaczy, że musi się coś stać. Ale jeśli ma, to stanie się właśnie w tym czasie, w 99,99% przypadków. |
|
|
|
|
#2358 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A że chwilowo nie wychodzę z domu, to już mi kupiła spodnie i tuniki - na szczęście w ciuchlandzie Nawet niezłe. Ciuszki dzieciowe też już oglądała, ale powiedziała, że jeszcze jest czas. Uff... ![]() Cytat:
Jak to dobrze, że ja nigdzie nie chodzę, udaje mi się też powstrzymać przed wchodzeniem na Allegro Wydaje mi się, że jeszcze mam czas...
|
||
|
|
|
#2359 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Twój Aniołek pewnie wkrótce do Ciebie wróci. Cytat:
a w 7 tc będzie już serduszko ładnie słychać. |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2360 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a nadgorliwość najbliższych bywa czasem uciążliwa, na szczęście u mnie zarówna mama jak i teściowa raczej z tych wspierających, niewtrącających się... ![]() Cytat:
z przeprowadzki też się cieszę, muszę tylko jeszcze wymówić to mieszkanie... ale mam stracha.... my też długo nie mówiliśmy... dopiero teraz powoli, powoli, raczej nie rozgłaszamy informacji wszem i wobec... rodzina, najbliżsi przyjaciele i tyle
|
|
#2361 |
|
Konto usunięte
|
jejku dziewczyny ja już nie mogę... tak mnie męczą wymioty że ledwo żyję. nie jem, niedobrze, jem to jeszcze gorzej... spałabym najchętniej do południa (przynajmniej mogę sobie na to pozwolić, jedyny pozytywny aspekt nieposiadania pracy...), a mam trochę upierdliwych rzeczy do załatwiania... nie mam siły...
ale za to jak się moi dziadkowie ucieszyli, że będą pradziadkami...
|
|
|
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz prawo do wypowiedzenia. Jak każdy. Wypowiadaj i nic się nie przejmuj.---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1480813 3]jejku dziewczyny ja już nie mogę... tak mnie męczą wymioty że ledwo żyję. nie jem, niedobrze, jem to jeszcze gorzej... spałabym najchętniej do południa (przynajmniej mogę sobie na to pozwolić, jedyny pozytywny aspekt nieposiadania pracy...), a mam trochę upierdliwych rzeczy do załatwiania... nie mam siły... [/QUOTE] Jeśli potrzebujesz i tak Ci lepiej, to śpij ile wlezie. Wymiotów nie zazdroszczę, ale i to minie. Oby jak najszybciej. Tego spania zazdroszczę. Ja wczoraj po południu położyłam się z mężem na godzinkę, bo przed nocką chciał się kimnąć i efekt taki, że do północy wędrowałam po wyrku nie mogąc zasnąć... wrrr.... Rano też od 5ej na czuwaniu... :/ |
|
|
|
|
#2363 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Juz to przechodzilam po przeprowadzce tutaj Cytat:
ogladalam fajne pasiaste body - dlugi rekaw i krotkie nogawki w cenie 3 za 2 ![]() Cytat:
Ale bardzo dobrze, ze masz takie podejcie Moje pierwsze usg bylo w 7 tygodniu i juz pikalo serducho.
|
|
#2364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o to ze spaniem możemy sobie dalej rękę podać... ja też od piątej na czuwaniu... ale wstać mi się nie chce w ogóle ![]() emerald sea, biedactwo, mam nadzieję, że niedługo Ci przejdą, ja mam teraz już tylko od czasu do czasu mułka i ewentualnie zwrot, ale bardzo rzadko, czego i Tobie życzę Słonko
|
|
#2365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wieczorem mam to samo - kładę się późno, TŻ sobie słodko śpi, a ja się kręcę, cały czas albo mi niewygodnie, albo za gorąco....
|
|
|
|
|
#2366 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny, no cóż teraz to ja raczej nic nie poradze-juz kilka osób wie, więc...pozostaje tylko dbać o didzię, nie wiedziłam tego ,ucieszyłam się i już, a że to moja pierwsza ciąza i nieplanowana to nie byłam zorietowana w tym temacie. Żebym teraz za bardzo sie tym nie przejeła, bo ja tak potrafię...
![]() co do tygodni- jak kochne liczycie: od początku ostatniego cyklu? czy od zapłdonienia?
Zosia 26.06.2010 Edytowane przez kasiaaX Czas edycji: 2009-10-19 o 11:39 |
|
|
|
#2367 |
|
Konto usunięte
|
ech dzięki, czekam z utęsknieniem aż to minie... a od leżenia w wyrku już mnie wszystko boli, więc to też nie za długo... zajmę się zaraz wybieraniem tapet, bo niedługo remont. może to mi pomoże...
|
|
|
|
#2368 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1480813 3]jejku dziewczyny ja już nie mogę... tak mnie męczą wymioty że ledwo żyję. nie jem, niedobrze, jem to jeszcze gorzej... spałabym najchętniej do południa (przynajmniej mogę sobie na to pozwolić, jedyny pozytywny aspekt nieposiadania pracy...), a mam trochę upierdliwych rzeczy do załatwiania... nie mam siły...
ale za to jak się moi dziadkowie ucieszyli, że będą pradziadkami... [/QUOTE]Oj wspolczuje wymiotow Mam nadzieje, ze niedlugo sie skonczal. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powiadomilismy rodzine a znajomi beda dowiadywac sie przy okazji.
|
|
#2369 | |
|
Konto usunięte
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1480813 3]jejku dziewczyny ja już nie mogę... tak mnie męczą wymioty że ledwo żyję. nie jem, niedobrze, jem to jeszcze gorzej... spałabym najchętniej do południa (przynajmniej mogę sobie na to pozwolić, jedyny pozytywny aspekt nieposiadania pracy...), a mam trochę upierdliwych rzeczy do załatwiania... nie mam siły...
ale za to jak się moi dziadkowie ucieszyli, że będą pradziadkami... [/QUOTE]oby ci wymioty szybko minęły. a radość pradziadków- bezcenna. ![]() Cytat:
- z zasady zasypiam razem z Maksem- około 20:30. czasem godzinkę później, ale to już jestem tak padnięta że ledwo do łóżka się potrafię dowlec.
|
|
|
|
|
#2370 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Daf super wyglądacie obie i widząc was na ulicy w życiu bym nie pomyślała że to mama z córką, raczej siostry
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:43.

Najważniejsza jest fasolinka
Potwierdziłam dwoma testami badaniem u gienia(bez usg) teraz tylko na badanka krwi i.......niewiem co dalej 

- do porodu przedłużyć Ci muszą, ale zawsze to spokojniej, jak przedłużą normalnie...