|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: CZARNA LISTA oraz JAK SIĘ USTRZEC PRZED OSZUSTAMI
Cytat:
i na dodatek pamiętam, że miała bardzo fajne kosmetyki. najlepiej wyślij jej śledzia. zdechłego i bardzo śmierdzącego to podobno taki stary zwyczaj mafijny, że jak ktoś coś przeskrobie, to mu się wysyła śledzia ![]() trzymaj się |
|
|
|
|
|
#2882 |
|
JESTEM ONA
|
Tak to prawda- czas , którego wiecznie brakuje, a do tego niepotrzebne napiecie zwiazane z wyczekiwaniem na przesyłkę .
A odnośnie odpowiedzi - widziałam, i ...odpowiedziałam , tyle , że pewnie nie tam gdzie trzeba, bo u siebie w profilu ![]() ![]() ![]()
|
|
#2883 | |
|
niecnotliwa dziewica
Przekupka: 76 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
![]() (ale jak mi się jakaś ryba zepsuje to bede wiedziała, co z nią zrobić )A sytuacją z Mn1s1ek sama byłam zaskoczona, kupowałyśmy kiedyś jakies perfumy razem, na wspólnozakupowym i wszystko było OK. Dopiero po jakimś czasie dziewczyny z Perfumowego opowiedziały mi o podobnych przypadkach, jakie je spotkały z jej strony - niektóre przesyłki nadała dopiero po tym, jak w grę zaczął wchodzić kontakt z policją ![]() Asia, idę do Ciebie do profilu, poczytam co naskrobałaś
|
|
|
|
|
|
#2884 | |
|
JESTEM ONA
|
Cytat:
|
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze wiedziec
chociaż nie rozumiem dlaczego bo ja mam pieeeeeękne kosmetyki, po prostu CUD zapraszam do swojego wątku ![]()
|
|
|
|
|
#2886 |
|
JESTEM ONA
|
A odnosnie jeszcze tematu- to zupełnie tego nie rozumiem, bo jeśli sama nie jestem w stanie wysłac w danym terminie przesyłki, to wysyłam męża, który robi to po pracy, a nawet w tym tygodniu ze względu na okropną , zimną aurę za oknem ( nie mogłam wyjśc z dzieckiem z domu )- poprosiłam ... sąsiada , aby dokonał przelewu na poczcie , za zamówiony przeze mnie w aptece internetowej podkład Avene... ( tak, takich mam dobrych , uczynnych sąsiadów )
|
|
#2887 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Ja również rozumiem opóźnienia i różne okoliczności, jakie moga na nie wpłynąć - ale chyba od tego mamy PW, zeby się powiadamiac, ze cos wypadło. Perfumy najpierw rzekomo byłu u Rodziców Mn1s1ek, przez kolejny tydzień nie wiem, gdzie, przez jeszcze następny Mn1s1ek na moje PW nie odpowiadała (zresztą, na dwa nie odpowiedziała do dziś
) - zgodnie z pieczątką na kopercie, perfumy zostały wysłane wczoraj.Dla mnie to nic innego tylko usiłowanie nie wywiązania się z ustaleń, ze nie uzyję dosadniejszego określenia. |
|
|
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zawsze tak się da ![]() Przykładowo ja wychodzę z domu przed 7, pracę kończę po 16, dwa razy w tygodniu mam język obcy, raz aerobik, co drugi weekend studia podyplomowe, zawsze też staram sie w któreś dni spotkać ze znajomymi, jakieś kino czy cóś. Tżet jest bardzo chętny do pomocy, ale co z tego skoro większość tygodnia jest 'gdzieś w Polsce', również ma zajęcia z języków obcych, dodatkowo robi jakieś uprawnienia budowlane itp. Często gęsto wracamy do domu w okolicach 21/22. Sąsiedzi są mili, ale nie będę obcym ludziom zawracała głowy, tym bardziej, że trudno byłoby mi się czymś podobnym zrewanżować. Jestem w stanie zrozumieć problemy z dotarciem na pocztę; znacznie trudniej zrozumieć brak informacji o tym i to rzeczywiście jest naganne
|
|
|
|
|
|
#2889 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
a) rano poczta jeszcze nieczynna a wracając nie zdążam na nią wejsć, bo czasu do pociągu mało b) docieram do domu o takiej porze, ze lokalna poczta już zamknięta i pozostaje mi zabrać to, co mam do wysłania do pracy i zdecydować sięna późniejszy powrót, albo czekać z wysyłką do soboty, kiedy moge to zrobić u siebie w mieście. Jakoś wszystko to do tej pory nie przeszkadzało mi terminowo wywiazywać się z ustalen
|
|
|
|
|
|
#2890 | ||
|
JESTEM ONA
|
Cytat:
Cytat:
Można wtedy rzeczywiście miec negatywne myśli. Napisałam o swoim patrzeniu na odpowiedzialnośc i przestrzeganie pewnych zasad i reguł- no tak już mam wszystko regulaminowo :coo l:( nawet rachunki płace przed terminem edit: Mnie nie chodziło o to , by po wymianie adresów pędzic co tchu na pocztę , tylko w umówionym terminie , a to już zależy przecież od samych zainteresowanych, jak się dogadają.
. Edytowane przez _kapryska_ Czas edycji: 2009-10-16 o 21:33 Powód: dopisek |
||
|
|
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
Mariola na szczęście moje współwymiankowe dziewczyny są nieco bardziej wyrozumiałe niż ty
![]() Poza tym - nie czytasz uważnie - nie napisałam nic o braku finału wymian, a jedynie o nieco dłuższym ich czasie. |
|
|
|
|
#2893 | |
|
JESTEM ONA
|
Cytat:
Jeszcze znajduje chwilkę czasu na wysyłki w terminie.
|
|
|
#2894 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, a nie obowiązkiem, więc jeśli nie ma się na nie czasu to nie pownno się nimi zajmować ![]() Cytat:
p.s. Zapomniałam dodać, że jestem bardzo wyrozumiała, ale wyrozumiałość też ma swoje granice
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/originalslikestyle/ Edytowane przez Mariola13 Czas edycji: 2009-10-16 o 14:01 Powód: dopisek |
|||
|
|
|
|
#2895 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.
Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2009-10-16 o 15:12 |
|
|
|
|
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
dołoże swoje 3 grosze w sprawie użytkowniczki Mn1s1ek. Własciwie załuje ze nie napisałam wczesniej i nie ostrzegłam bo widzę ze nie tylko ja mam niesmak po transakcjach z nią. Miałysmy 3 wspólne transakcje na wizazu i na perfumowym, każda następna gorsza od poprzedniej, wlasciwie sama sie sobie dziwię ze po pierwszym razie jeszczde miałam ochote na następne, chyba jakies zaćmienie umyslu.
Osoba ta jest tragicznie niesłowna, trzeba sie prosic, nagabywac, wręcz grozic zeby raczyła w koncu wysłać, oczywiscie za każdym razem dopada ją seria niefortunnych zdarzeń i nie może dotrzec na pocztę. Ja juz nawet na naszej klasie zaczęłam ją sledzic i miałam zamiar narobic jej obciachu wsród znajomych gdyby mi nie wysłała paczki. Reasumując - nigdy więcej, tylko dla ludzi o mocnych nerwach
|
|
|
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;14765369]Wspolczuje bardzo calej tej wymiany. Mam nadzieje, ze wszystko rozwiaze sie na dniach i bedziesz miala ten caly cyrk za soba
.[/QUOTE]Nadal czekam i "ani widu ani słychu"
|
|
#2898 |
|
Przyczajenie
|
"Kryształowa"Idiamink a vel Idi_Amin jednak będzie mieć kłopoty (z prawem(?)):
http://forum.gazeta.pl/forum/w,15707..._kontakt_.html Bo bana na gazecie ma. Jak w banku. Na jednym forum "niewinna uciemiężona lelija" chroniona uparcie przez bezstronną (?) moderatorkę, na drugim sprytna "kłamczucha i krętaczka" pewna swej bezkarności... samo życie. Edytowane przez aksja Czas edycji: 2009-10-21 o 09:21 |
|
|
|
|
#2899 | |
|
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2901 |
|
spin doctor
|
|
|
|
|
|
#2902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a tak serio, to wiadomo, że to znowu jątrzenie starej rany. podstawowe pytanie brzmi, czy już wszyscy na WIZAŻU..dostali przesyłki?
|
||
|
|
|
|
#2903 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wszyscy dostali swoje przesyłki od IDIAMINKI, ja niestety nie dostałam - czekam od kwietnia,starałam się zrozumiec Dorote,ale teraz jest mi tylko bardzo przykro.Zozumiem,że zdarzaja sie bardzo rózne sytuacje w życiu,trudne do przewidzenia i to tez napisałam Dorocie,nie miałam do niej zalu,że nie wywiazała się z transakcji w jakimś normalnym terminie,ale teraz nie wiem co mam myslec - chyba wszystkie dziewczyny dostały swoje przesyłki,a w pierwszym rzędzie pewnie te,które najbardziej naskoczyły na Dorotę,straszyły konsekwencjami prawnymi.Na razie jeszcze czekam,chociaz wydaje mi się,że do mnie przesyłka niestety nie zostanie wysłana pozdrawiam kasia
Jestem za, a nawet przeciw... Edytowane przez Spook Czas edycji: 2009-10-20 o 19:05 |
|
|
|
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2905 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz, a juz nie mam ochoty pisac z przypominaniem się
![]() jest mi poprostu głupio ciągle upominac się o wywiązanie z transakcji Dorota jest mi winna 20 ml Chanelki i próbki, ja osobiście jestem osoba bardzo cierpliwą i wyrozumiała ,generalnie ufam ludziom - i bardzo zle sie czuję jak ktoś burzy moją dobra opinię o sobie. No nic na razie bedę czeka ![]()
|
|
#2906 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja już też nie wiem co mam myśleć. Jak już pisałam wcześniej dostałam przesyłkę ale "niepełną" więc czekam na jeszcze jeden zapach. Ostatnio pisałam z Dorotą 6-go miała wysłać 7-go. Dzisiaj jest 20-sty i ciiisza jak makiem zasiał. Idiaminka od 6-go nie loguje się na wizażu więc pisanie PW nic nie da. Również byłam wyrozumiała, cierpliwa itd.itd. ale teraz to już przesada. Kolejne 3 miesiące mam czekać??? Rozumiem wszystko ale moja cierpliwość się już skończyła. Niestety.
---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
|
|
|
#2907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie polecam nikomu transakcji z Wizażanką Mn1s1ek. Ja dostałam swoją przesyłkę po 24 dniach i to dopiero po moich groźbach prawnych, bo przypomnienia i prośby nie dawały żadnego skutku. Na początku wymyślała coraz to nowe wymówki, później w ogóle przestała się odzywac. Okazuje się, że to nie jednorazowy przypadek (wiadomo, różnie w życiu bywa i czasem faktycznie zdarzają się kataklizmy uniemożliwiające wysłanie przesyłki ) - ale to stała praktyka tej pani. Ja nie zamierzam miec z nią więcej do czynienia. Są przyjemniejsze sposoby na podnoszenie poziomu adrenaliny
|
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,zgłaszała któraś z Was może na policję oszustwo internetowe?Czy jest jakaś szansa na pozytywne zakończenie takiego zgłoszenia?Wysłałam ze straganika gazetowego dziewczynie(zresztą znanej i lubianej na forum perfumy) prawie całą 50 Alchimie ,miała mi zapłacić 200 zł i koszt wysyłki.Naiwna- sugerując się tym właśnie że jest z wizażu,sama jej zaproponowałam,że może mi zapłacić za tydzień lub góra dwa bo prosiła o przytrzymanie na tyle czasu aż będzie miała pieniądze i po mailu w którym jej napisałam,że perfumy wysłałam więcej już się nie odezwała.Wysłałam 2 pażdziernika,pisałam z gazety i z wizażu więc nie możliwe żeby maile nie dochodziły.Niedawno zresztą dowiedziałam się,ze inna dziewczyna czeka na odlewkę ,za którą zapłaciła około 2 miesięcy temu i też zero kontaktu z panienką,nawet telefonicznego.Napisałam jej ,ze ma czas do przyszłego poniedziałku na zapłatę i po tym terminie zgłaszam na policję.Tylko się tak zastanawiam czy policja pomoże?
Edytowane przez Zielona30 Czas edycji: 2009-10-21 o 13:50 |
|
|
|
|
#2909 | |
|
perfumove love
|
Cytat:
![]() Sens pójścia na policję jest, jak najbardziej powinnaś ubiegać się o swoje pieniądze lub zwrot perfum. |
|
|
|
|
|
#2910 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.

i na dodatek pamiętam, że miała bardzo fajne kosmetyki. najlepiej wyślij jej śledzia.
zdechłego i bardzo śmierdzącego
to podobno taki stary zwyczaj mafijny, że jak ktoś coś przeskrobie, to mu się wysyła śledzia 

)![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
bo ja mam pieeeeeękne kosmetyki, po prostu CUD