CZARNA LISTA oraz JAK SIĘ USTRZEC PRZED OSZUSTAMI - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Ogłoszenia > Targowisko: kosmetyki

Notka

Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-10-16, 11:14   #2881
Layla79
Zakorzenienie

Przekupka: 61 pkt / 100% pozyt.
Dot.: CZARNA LISTA oraz JAK SIĘ USTRZEC PRZED OSZUSTAMI

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Asiu , zdarza się wszędzie, chciałabym po prostu innym oszczędzić stresu.

Skrobnij na PW co u Cię, widziałam w avku śliczne maleństwo, pisałam kiedys ale pewnie nie miałas czasu odpisać...
Sciskam
Mn1siek wyglądała bardzo porządnie w swoim avatarku, aż dziw bierze, że taka niesłowna dziewczyna i na dodatek pamiętam, że miała bardzo fajne kosmetyki. najlepiej wyślij jej śledzia. zdechłego i bardzo śmierdzącego to podobno taki stary zwyczaj mafijny, że jak ktoś coś przeskrobie, to mu się wysyła śledzia
trzymaj się
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-16, 11:17   #2882
_kapryska_
JESTEM ONA

Przekupka: 113 pkt / 100% pozyt.

Tak to prawda- czas , którego wiecznie brakuje, a do tego niepotrzebne napiecie zwiazane z wyczekiwaniem na przesyłkę .

A odnośnie odpowiedzi - widziałam, i ...odpowiedziałam , tyle , że pewnie nie tam gdzie trzeba, bo u siebie w profilu

Cytat:
Asiu , zdarza się wszędzie, chciałabym po prostu innym oszczędzić stresu.

Skrobnij na PW co u Cię, widziałam w avku śliczne maleństwo, pisałam kiedys ale pewnie nie miałas czasu odpisać...
Sciskam

.
_kapryska_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-16, 11:26   #2883
Margot45
niecnotliwa dziewica

Przekupka: 76 pkt / 100% pozyt.
GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez Layla79 Pokaż wiadomość
Mn1siek wyglądała bardzo porządnie w swoim avatarku, aż dziw bierze, że taka niesłowna dziewczyna i na dodatek pamiętam, że miała bardzo fajne kosmetyki. najlepiej wyślij jej śledzia. zdechłego i bardzo śmierdzącego to podobno taki stary zwyczaj mafijny, że jak ktoś coś przeskrobie, to mu się wysyła śledzia
trzymaj się
Śledzia to ja bym wolała zjeść, najchętniej świeżego, w oleju i z cebulką
(ale jak mi się jakaś ryba zepsuje to bede wiedziała, co z nią zrobić )

A sytuacją z Mn1s1ek sama byłam zaskoczona, kupowałyśmy kiedyś jakies perfumy razem, na wspólnozakupowym i wszystko było OK. Dopiero po jakimś czasie dziewczyny z Perfumowego opowiedziały mi o podobnych przypadkach, jakie je spotkały z jej strony - niektóre przesyłki nadała dopiero po tym, jak w grę zaczął wchodzić kontakt z policją

Asia, idę do Ciebie do profilu, poczytam co naskrobałaś
Margot45 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-16, 11:30   #2884
_kapryska_
JESTEM ONA

Cytat:
Śledzia to ja bym wolała zjeść, najchętniej świeżego, w oleju i z cebulką
(ale jak mi się jakaś ryba zepsuje to bede wiedziała, co z nią zrobić )

A sytuacją z Mn1s1ek sama byłam zaskoczona, kupowałyśmy kiedyś jakies perfumy razem, na wspólnozakupowym i wszystko było OK. Dopiero po jakimś czasie dziewczyny z Perfumowego opowiedziały mi o podobnych przypadkach, jakie je spotkały z jej strony - niektóre przesyłki nadała dopiero po tym, jak w grę zaczął wchodzić kontakt z policją

Asia, idę do Ciebie do profilu, poczytam co naskrobałaś
Oj malutko, tylko zdawkowe info , nawet teraz juz zdeaktualizowane bo, maluszek ma juz na liczniku więcej

.
Stary 2009-10-16, 11:39   #2885
vilandra
Zakorzenienie

Przekupka: 107 pkt / 100% pozyt.

Dobrze wiedziec bo tez kilka razy cos u niej wpadało mi w oko.Całe szczęscie, u mnie nic jej sie nie podobało chociaż nie rozumiem dlaczego bo ja mam pieeeeeękne kosmetyki, po prostu CUD
zapraszam do swojego wątku
vilandra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-16, 11:54   #2886
_kapryska_
JESTEM ONA

A odnosnie jeszcze tematu- to zupełnie tego nie rozumiem, bo jeśli sama nie jestem w stanie wysłac w danym terminie przesyłki, to wysyłam męża, który robi to po pracy, a nawet w tym tygodniu ze względu na okropną , zimną aurę za oknem ( nie mogłam wyjśc z dzieckiem z domu )- poprosiłam ... sąsiada , aby dokonał przelewu na poczcie , za zamówiony przeze mnie w aptece internetowej podkład Avene... ( tak, takich mam dobrych , uczynnych sąsiadów )

.
Stary 2009-10-16, 12:01   #2887
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Ja również rozumiem opóźnienia i różne okoliczności, jakie moga na nie wpłynąć - ale chyba od tego mamy PW, zeby się powiadamiac, ze cos wypadło. Perfumy najpierw rzekomo byłu u Rodziców Mn1s1ek, przez kolejny tydzień nie wiem, gdzie, przez jeszcze następny Mn1s1ek na moje PW nie odpowiadała (zresztą, na dwa nie odpowiedziała do dziś ) - zgodnie z pieczątką na kopercie, perfumy zostały wysłane wczoraj.

Dla mnie to nic innego tylko usiłowanie nie wywiązania się z ustaleń, ze nie uzyję dosadniejszego określenia.
Stary 2009-10-16, 12:02   #2888
Soso
Zakorzenienie

Przekupka: 117 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez _kapryska_ Pokaż wiadomość
A odnosnie jeszcze tematu- to zupełnie tego nie rozumiem, bo jeśli sama nie jestem w stanie wysłac w danym terminie przesyłki, to wysyłam męża, który robi to po pracy, a nawet w tym tygodniu ze względu na okropną , zimną aurę za oknem ( nie mogłam wyjśc z dzieckiem z domu )- poprosiłam ... sąsiada , aby dokonał przelewu na poczcie , za zamówiony przeze mnie w aptece internetowej podkład Avene... ( tak, takich mam dobrych , uczynnych sąsiadów )
Asiu nie zawsze tak się da

Przykładowo ja wychodzę z domu przed 7, pracę kończę po 16, dwa razy w tygodniu mam język obcy, raz aerobik, co drugi weekend studia podyplomowe, zawsze też staram sie w któreś dni spotkać ze znajomymi, jakieś kino czy cóś.
Tżet jest bardzo chętny do pomocy, ale co z tego skoro większość tygodnia jest 'gdzieś w Polsce', również ma zajęcia z języków obcych, dodatkowo robi jakieś uprawnienia budowlane itp. Często gęsto wracamy do domu w okolicach 21/22.

Sąsiedzi są mili, ale nie będę obcym ludziom zawracała głowy, tym bardziej, że trudno byłoby mi się czymś podobnym zrewanżować.

Jestem w stanie zrozumieć problemy z dotarciem na pocztę; znacznie trudniej zrozumieć brak informacji o tym i to rzeczywiście jest naganne
Soso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-16, 12:14   #2889
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez Soso Pokaż wiadomość
Jestem w stanie zrozumieć problemy z dotarciem na pocztę; znacznie trudniej zrozumieć brak informacji o tym i to rzeczywiście jest naganne
Mnie chodzi dokładnie o to samo - sama pracuję w Warszawie, mieszkam w innym mieście, często jest tak, ze w tygodniu albo:
a) rano poczta jeszcze nieczynna a wracając nie zdążam na nią wejsć, bo czasu do pociągu mało
b) docieram do domu o takiej porze, ze lokalna poczta już zamknięta i pozostaje mi zabrać to, co mam do wysłania do pracy i zdecydować sięna późniejszy powrót, albo czekać z wysyłką do soboty, kiedy moge to zrobić u siebie w mieście. Jakoś wszystko to do tej pory nie przeszkadzało mi terminowo wywiazywać się z ustalen
Stary 2009-10-16, 12:16   #2890
_kapryska_
JESTEM ONA

Cytat:
Ja również rozumiem opóźnienia i różne okoliczności, jakie moga na nie wpłynąć - ale chyba od tego mamy PW, zeby się powiadamiac, ze cos wypadło. Perfumy najpierw rzekomo byłu u Rodziców Mn1s1ek, przez kolejny tydzień nie wiem, gdzie, przez jeszcze następny Mn1s1ek na moje PW nie odpowiadała (zresztą, na dwa nie odpowiedziała do dziś ) - zgodnie z pieczątką na kopercie, perfumy zostały wysłane wczoraj.

Dla mnie to nic innego tylko usiłowanie nie wywiązania się z ustaleń, ze nie uzyję dosadniejszego określenia.
Cytat:

Przykładowo ja wychodzę z domu przed 7, pracę kończę po 16, dwa razy w tygodniu mam język obcy, raz aerobik, co drugi weekend studia podyplomowe, zawsze też staram sie w któreś dni spotkać ze znajomymi, jakieś kino czy cóś.
Tżet jest bardzo chętny do pomocy, ale co z tego skoro większość tygodnia jest 'gdzieś w Polsce', również ma zajęcia z języków obcych, dodatkowo robi jakieś uprawnienia budowlane itp. Często gęsto wracamy do domu w okolicach 21/22.

Sąsiedzi są mili, ale nie będę obcym ludziom zawracała głowy, tym bardziej, że trudno byłoby mi się czymś podobnym zrewanżować.

No tak - bo brak informacji, to dezinformacja.
Można wtedy rzeczywiście miec negatywne myśli.

Napisałam o swoim patrzeniu na odpowiedzialnośc i przestrzeganie pewnych zasad i reguł- no tak już mam wszystko regulaminowo:coo l:
( nawet rachunki płace przed terminem )

edit: Mnie nie chodziło o to , by po wymianie adresów pędzic co tchu na pocztę , tylko w umówionym terminie , a to już zależy przecież od samych zainteresowanych, jak się dogadają.

.

Edytowane przez _kapryska_
Czas edycji: 2009-10-16 o 21:33 Powód: dopisek
Stary 2009-10-16, 12:34   #2891
Mariola13
Zakorzenienie

Przekupka: 192 pkt / 100% pozyt.

Cytat:

A ja uważam, że jeśli się ma tak napięty plan swojego życia jak piszesz, że nie ma możliwości dotarcia do poczty to się po prostu nie robi wymianek i tyle. Można się wymieniać, kiedy się ma możliwość dokończenia wymiany.
Stary 2009-10-16, 12:42   #2892
Soso
Zakorzenienie

Przekupka: 117 pkt / 100% pozyt.

Mariola na szczęście moje współwymiankowe dziewczyny są nieco bardziej wyrozumiałe niż ty

Poza tym - nie czytasz uważnie - nie napisałam nic o braku finału wymian, a jedynie o nieco dłuższym ich czasie.
Soso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-16, 13:00   #2893
_kapryska_
JESTEM ONA

Cytat:
Napisane przez Mariola13 Pokaż wiadomość
A ja uważam, że jeśli się ma tak napięty plan swojego życia jak piszesz, że nie ma możliwości dotarcia do poczty to się po prostu nie robi wymianek i tyle. Można się wymieniać, kiedy się ma możliwość dokończenia wymiany.
Soso napisała o swoim dniu/ tygodniu, ale nigdy nie nawaliła z terminem
Jeszcze znajduje chwilkę czasu na wysyłki w terminie.

.
Stary 2009-10-16, 13:58   #2894
Mariola13
Zakorzenienie

Przekupka: 192 pkt / 100% pozyt.

Cytat:

Cytat:
Mariola na szczęście moje współwymiankowe dziewczyny są nieco bardziej wyrozumiałe niż ty

Poza tym - nie czytasz uważnie - nie napisałam nic o braku finału wymian, a jedynie o nieco dłuższym ich czasie.
Nie było to skierowane do Ciebie tylko ogólnie do osób, które są tak zawalone zajęciami, że nie mają czasu wysłać paczki i druga strona czeka i czeka. Wymianki akurat są raczej formą towarzyskich wymianek , a nie obowiązkiem, więc jeśli nie ma się na nie czasu to nie pownno się nimi zajmować

Cytat:
Napisane przez _kapryska_ Pokaż wiadomość
Soso napisała o swoim dniu/ tygodniu, ale nigdy nie nawaliła z terminem
Jeszcze znajduje chwilkę czasu na wysyłki w terminie.
Ja na szczęście też nie miałam takich przypadków, ale rozumiem w tej sytuacji Margot45 i o takich przypadkach był mój komentarz.

p.s. Zapomniałam dodać, że jestem bardzo wyrozumiała, ale wyrozumiałość też ma swoje granice

Edytowane przez Mariola13
Czas edycji: 2009-10-16 o 14:01 Powód: dopisek
Mariola13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-16, 15:11   #2895
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Przekupka: 93 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Też dostałam paczkę od Idiaminki ale zamiast 50ml zapachu dostałam niecałe 30.... Dogadałyśmy się że mi 20ml dośle innego zapachu..... i nic. Miała wysłać paczkę- paczki nie ma jeszcze i się nie loguje od 6-go. Ja już nie wiem, ręce mi opadły.
Wspolczuje bardzo calej tej wymiany. Mam nadzieje, ze wszystko rozwiaze sie na dniach i bedziesz miala ten caly cyrk za soba .

Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Czas edycji: 2009-10-16 o 15:12
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-17, 22:21   #2896
kasiulka
Zakorzenienie

Przekupka: 32 pkt / 100% pozyt.

dołoże swoje 3 grosze w sprawie użytkowniczki Mn1s1ek. Własciwie załuje ze nie napisałam wczesniej i nie ostrzegłam bo widzę ze nie tylko ja mam niesmak po transakcjach z nią. Miałysmy 3 wspólne transakcje na wizazu i na perfumowym, każda następna gorsza od poprzedniej, wlasciwie sama sie sobie dziwię ze po pierwszym razie jeszczde miałam ochote na następne, chyba jakies zaćmienie umyslu.
Osoba ta jest tragicznie niesłowna, trzeba sie prosic, nagabywac, wręcz grozic zeby raczyła w koncu wysłać, oczywiscie za każdym razem dopada ją seria niefortunnych zdarzeń i nie może dotrzec na pocztę. Ja juz nawet na naszej klasie zaczęłam ją sledzic i miałam zamiar narobic jej obciachu wsród znajomych gdyby mi nie wysłała paczki.
Reasumując - nigdy więcej, tylko dla ludzi o mocnych nerwach

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-19, 14:47   #2897
majka242007
Zakorzenienie

Przekupka: 204 pkt / 100% pozyt.

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;14765369]Wspolczuje bardzo calej tej wymiany. Mam nadzieje, ze wszystko rozwiaze sie na dniach i bedziesz miala ten caly cyrk za soba .[/QUOTE]

Nadal czekam i "ani widu ani słychu"
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-19, 15:12   #2898
aksja
Przyczajenie

Przekupka: 0 pkt / 0% pozyt.

"Kryształowa"Idiamink a vel Idi_Amin jednak będzie mieć kłopoty (z prawem(?)):
http://forum.gazeta.pl/forum/w,15707..._kontakt_.html

Bo bana na gazecie ma. Jak w banku. Na jednym forum "niewinna uciemiężona lelija" chroniona uparcie przez bezstronną (?) moderatorkę, na drugim sprytna "kłamczucha i krętaczka" pewna swej bezkarności... samo życie.

Edytowane przez aksja
Czas edycji: 2009-10-21 o 09:21
aksja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-19, 17:24   #2899
virtual_reality
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach

Przekupka: 195 pkt / 99% pozyt.

Cytat:
Napisane przez aksja Pokaż wiadomość
"Kryształowa"Idiamink a vel Idi_Amin jednak będzie mieć kłopoty (z prawem(?)):
http://forum.gazeta.pl/forum/w,15707..._kontakt_.html

Bo bana na gazecie ma. Jak w banku. Na jednym forum "niewinna uciemiężona lelija" na drugim sprytna kłamczucha i krętaczka pewna swej bezkarności... samo życie.
Prosze sprawy gazetowe zostawic na gazetowym.
virtual_reality jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-20, 09:50   #2900
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez virtual_reality Pokaż wiadomość
Przepraszam, czy to znaczy, ze jeśli ktoś dokonuje kradzieży / oszustw / wyłudzeń na innych portalach niz Wizaż, to tutaj moze sobie swobodnie hasać a władze Wizażu umywają ręce?
Stary 2009-10-20, 14:41   #2901
Małgosia791
spin doctor

Przekupka: 164 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez virtual_reality Pokaż wiadomość
Uważam, że w jakimś stopniu dotyczy to też Wizażu. Ja osobiście wolałabym wiedzeć, że osoba z którą dokonuję wymian oszukuje(lub nie) na innych forach. Myslę, ze to są ważne informacje.
Małgosia791 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-20, 15:13   #2902
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam, czy to znaczy, ze jeśli ktoś dokonuje kradzieży / oszustw / wyłudzeń na innych portalach niz Wizaż, to tutaj moze sobie swobodnie hasać a władze Wizażu umywają ręce?
Cytat:
Napisane przez Małgosia791 Pokaż wiadomość
Uważam, że w jakimś stopniu dotyczy to też Wizażu. Ja osobiście wolałabym wiedzeć, że osoba z którą dokonuję wymian oszukuje(lub nie) na innych forach. Myslę, ze to są ważne informacje.
właśnie! moim zdaniem, to całkiem niezły kryminał!
a tak serio, to wiadomo, że to znowu jątrzenie starej rany.
podstawowe pytanie brzmi, czy już wszyscy na WIZAŻU..dostali przesyłki?
Stary 2009-10-20, 18:33   #2903
Spook
Raczkowanie

Przekupka: 44 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez Layla79 Pokaż wiadomość
właśnie! moim zdaniem, to całkiem niezły kryminał!
a tak serio, to wiadomo, że to znowu jątrzenie starej rany.
podstawowe pytanie brzmi, czy już wszyscy na WIZAŻU..dostali przesyłki?
Witajcie
Nie wszyscy dostali swoje przesyłki od IDIAMINKI, ja niestety nie dostałam - czekam od kwietnia,starałam się zrozumiec Dorote,ale teraz jest mi tylko bardzo przykro.Zozumiem,że zdarzaja sie bardzo rózne sytuacje w życiu,trudne do przewidzenia i to tez napisałam Dorocie,nie miałam do niej zalu,że nie wywiazała się z transakcji w jakimś normalnym terminie,ale teraz nie wiem co mam myslec - chyba wszystkie dziewczyny dostały swoje przesyłki,a w pierwszym rzędzie pewnie te,które najbardziej naskoczyły na Dorotę,straszyły konsekwencjami prawnymi.Na razie jeszcze czekam,chociaz wydaje mi się,że do mnie przesyłka niestety nie zostanie wysłana
pozdrawiam kasia

Edytowane przez Spook
Czas edycji: 2009-10-20 o 19:05
Spook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-20, 20:09   #2904
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Spook Pokaż wiadomość
Witajcie
Nie wszyscy dostali swoje przesyłki od IDIAMINKI, ja niestety nie dostałam - czekam od kwietnia,starałam się zrozumiec Dorote,ale teraz jest mi tylko bardzo przykro.Zozumiem,że zdarzaja sie bardzo rózne sytuacje w życiu,trudne do przewidzenia i to tez napisałam Dorocie,nie miałam do niej zalu,że nie wywiazała się z transakcji w jakimś normalnym terminie,ale teraz nie wiem co mam myslec - chyba wszystkie dziewczyny dostały swoje przesyłki,a w pierwszym rzędzie pewnie te,które najbardziej naskoczyły na Dorotę,straszyły konsekwencjami prawnymi.Na razie jeszcze czekam,chociaz wydaje mi się,że do mnie przesyłka niestety nie zostanie wysłana
pozdrawiam kasia
to bardzo głupio może napisz do Idiaminki i się przypomnij, może zapomniała o Tobie?
Stary 2009-10-20, 20:25   #2905
Spook
Raczkowanie

Przekupka: 44 pkt / 100% pozyt.

Wiesz, a juz nie mam ochoty pisac z przypominaniem się
jest mi poprostu głupio ciągle upominac się o wywiązanie z transakcji
Dorota jest mi winna 20 ml Chanelki i próbki, ja osobiście jestem osoba bardzo cierpliwą i wyrozumiała ,generalnie ufam ludziom - i bardzo zle sie czuję jak ktoś burzy moją dobra opinię o sobie.
No nic na razie bedę czeka
Stary 2009-10-20, 21:15   #2906
majka242007
Zakorzenienie

Przekupka: 204 pkt / 100% pozyt.

Ja już też nie wiem co mam myśleć. Jak już pisałam wcześniej dostałam przesyłkę ale "niepełną" więc czekam na jeszcze jeden zapach. Ostatnio pisałam z Dorotą 6-go miała wysłać 7-go. Dzisiaj jest 20-sty i ciiisza jak makiem zasiał. Idiaminka od 6-go nie loguje się na wizażu więc pisanie PW nic nie da. Również byłam wyrozumiała, cierpliwa itd.itd. ale teraz to już przesada. Kolejne 3 miesiące mam czekać??? Rozumiem wszystko ale moja cierpliwość się już skończyła. Niestety.

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Spook Pokaż wiadomość
Wiesz, a juz nie mam ochoty pisac z przypominaniem się
jest mi poprostu głupio ciągle upominac się o wywiązanie z transakcji
Dorota jest mi winna 20 ml Chanelki i próbki, ja osobiście jestem osoba bardzo cierpliwą i wyrozumiała ,generalnie ufam ludziom - i bardzo zle sie czuję jak ktoś burzy moją dobra opinię o sobie.
No nic na razie bedę czeka
Oczywiście, ze się przypominaj. Dlaczego miałabyś nie otrzymać swoich rzeczy? Bo niby co? Ty wywiązałaś się z umowy..... parę ładnych miesiecy temu.
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-21, 09:46   #2907
Nola_
Zakorzenienie

Przekupka: 68 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Chciałam ostrzec przed Wizażanka o nicku Mn1s1ek - przesyłke otrzymałam po 23 dniach od momentu ustalenia wymiany, po rozmowie z Wizażankami z forum Perfumy okazało się, ze nie jestem jedyną osobą potraktowaną w ten sposób. Wizażanka nie reaguje na PW, podaje coraz to nowe powody opóźnienia w wysyłce, jednym słowem nie polecam, chyba, ze ktoś ma mocne nerwy.
Cytat:
Napisane przez kasiulka Pokaż wiadomość
dołoże swoje 3 grosze w sprawie użytkowniczki Mn1s1ek. Własciwie załuje ze nie napisałam wczesniej i nie ostrzegłam bo widzę ze nie tylko ja mam niesmak po transakcjach z nią. Miałysmy 3 wspólne transakcje na wizazu i na perfumowym, każda następna gorsza od poprzedniej, wlasciwie sama sie sobie dziwię ze po pierwszym razie jeszczde miałam ochote na następne, chyba jakies zaćmienie umyslu.
Osoba ta jest tragicznie niesłowna, trzeba sie prosic, nagabywac, wręcz grozic zeby raczyła w koncu wysłać, oczywiscie za każdym razem dopada ją seria niefortunnych zdarzeń i nie może dotrzec na pocztę. Ja juz nawet na naszej klasie zaczęłam ją sledzic i miałam zamiar narobic jej obciachu wsród znajomych gdyby mi nie wysłała paczki.
Reasumując - nigdy więcej, tylko dla ludzi o mocnych nerwach
Podpisuję się pod tymi postami.
Nie polecam nikomu transakcji z Wizażanką Mn1s1ek. Ja dostałam swoją przesyłkę po 24 dniach i to dopiero po moich groźbach prawnych, bo przypomnienia i prośby nie dawały żadnego skutku. Na początku wymyślała coraz to nowe wymówki, później w ogóle przestała się odzywac. Okazuje się, że to nie jednorazowy przypadek (wiadomo, różnie w życiu bywa i czasem faktycznie zdarzają się kataklizmy uniemożliwiające wysłanie przesyłki ) - ale to stała praktyka tej pani.
Ja nie zamierzam miec z nią więcej do czynienia. Są przyjemniejsze sposoby na podnoszenie poziomu adrenaliny
Stary 2009-10-21, 13:49   #2908
Zielona30
Zakorzenienie

Przekupka: 147 pkt / 100% pozyt.

Dziewczyny,zgłaszała któraś z Was może na policję oszustwo internetowe?Czy jest jakaś szansa na pozytywne zakończenie takiego zgłoszenia?Wysłałam ze straganika gazetowego dziewczynie(zresztą znanej i lubianej na forum perfumy) prawie całą 50 Alchimie ,miała mi zapłacić 200 zł i koszt wysyłki.Naiwna- sugerując się tym właśnie że jest z wizażu,sama jej zaproponowałam,że może mi zapłacić za tydzień lub góra dwa bo prosiła o przytrzymanie na tyle czasu aż będzie miała pieniądze i po mailu w którym jej napisałam,że perfumy wysłałam więcej już się nie odezwała.Wysłałam 2 pażdziernika,pisałam z gazety i z wizażu więc nie możliwe żeby maile nie dochodziły.Niedawno zresztą dowiedziałam się,ze inna dziewczyna czeka na odlewkę ,za którą zapłaciła około 2 miesięcy temu i też zero kontaktu z panienką,nawet telefonicznego.Napisałam jej ,ze ma czas do przyszłego poniedziałku na zapłatę i po tym terminie zgłaszam na policję.Tylko się tak zastanawiam czy policja pomoże?

Edytowane przez Zielona30
Czas edycji: 2009-10-21 o 13:50
Zielona30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-21, 14:04   #2909
hathayoga
perfumove love

Przekupka: 260 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez Zielona30 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,zgłaszała któraś z Was może na policję oszustwo internetowe?Czy jest jakaś szansa na pozytywne zakończenie takiego zgłoszenia?Wysłałam ze straganika gazetowego dziewczynie(zresztą znanej i lubianej na forum perfumy) prawie całą 50 Alchimie ,miała mi zapłacić 200 zł i koszt wysyłki.Naiwna- sugerując się tym właśnie że jest z wizażu,sama jej zaproponowałam,że może mi zapłacić za tydzień lub góra dwa bo prosiła o przytrzymanie na tyle czasu aż będzie miała pieniądze i po mailu w którym jej napisałam,że perfumy wysłałam więcej już się nie odezwała.Wysłałam 2 pażdziernika,pisałam z gazety i z wizażu więc nie możliwe żeby maile nie dochodziły.Niedawno zresztą dowiedziałam się,ze inna dziewczyna czeka na odlewkę ,za którą zapłaciła około 2 miesięcy temu i też zero kontaktu z panienką,nawet telefonicznego.Napisałam jej ,ze ma czas do przyszłego poniedziałku na zapłatę i po tym terminie zgłaszam na policję.Tylko się tak zastanawiam czy policja pomoże?
Jeżeli to wizażanka - podaj proszę jej nick, ja np. chciałabym wiedzieć kto zacz

Sens pójścia na policję jest, jak najbardziej powinnaś ubiegać się o swoje pieniądze lub zwrot perfum.

Kosmetyki

Wish
hathayoga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-21, 14:14   #2910
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez Zielona30 Pokaż wiadomość
Ja dzwoniłam na policję w podobnej sprawie i powiedziano mi, zeby w najbliższym komisariacie dokonać zgłoszenia, załaczajac jako dowód kopie wszelkiej posiadanej korespondencji w danej sprawie, a oni przekaża sprawę do komisariatu w miejscu zamieszkania osoby, któr oszustwo popełniła. Oczywiscie, ze powinnaś dochodzić swoich racji tą droga, pozdrawiam i życzę powodzenia!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości