| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2009-10-28, 11:25 | #1111 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Dot.: Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga  nie tylko o pierścionkach;)

Cytat: 
  , ja to dobrze że dobra energia wysyłana innym do nas wraca, podobnie jak dobre uczynki  Teraz wesprę się na Twojej  Cytat: 
  a później okazywało się, że to nie mogło się udać, bo było po coś żeby coś innego się wydarzyło  To cieszę się, że też się cieszysz z tej @, najwazniejsze to nie wkręcać się niepotrzebnie w temacie ciązy, trzeba spokojnie do tego podejść  Cytat: 
  , wczoraj zaliczyłam kłótnię z Tżem, taką konkretną-wygarnęłam mu kilka spraw, dzisiaj już mi ulżyło, powodu zasadnieczego nie było, znaczy się podobnie jak u Ciebie mega dół z wiadomego powodu  i załamanie przyszło- też czasem mam czarne myśli i brak wiary że może się wszystko udać  Dzisiaj mi lżej i mam siłę aby pocieszac Ciebie, czasem myślę czy mnie taka dłuższa sytuacja nie doprowadzi do wizyty u psychologa czy terapeuty jak woli mówić Madlen   | |||
|     | 
|  2009-10-28, 11:25 | #1112 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-05 
				 | 

Cytat: 
  ...i od 1 już będziecie mieszakać w tym nowym?? A co z waszym mieszkankiem, znalazł sie chętny do najmu?? 
				__________________ | |
|     | 
|  2009-10-28, 11:30 | #1113 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-11 Lokalizacja: las 
				 | 

Tak, w piątek się wprowadza uroczy Pan informatyk  Więc jeszcze dwie noce w starym mieszkaniu (już jest tak, że wszędzie stoją pudła, nie sądziłam, że tyle się tego nazbierało). Wprowadzić się mieliśmy 1rwszego, ale to niedziela. Więc jak podpiszemy umowę i zapłacimy kaucję to możemy odebrać klucze już w piątek 30-10. Cały czas się boję, że coś mi wyskoczy, żeby odebrać mi tę moją sznasę, takie irracjonalne strachy, które cały czas usiłuję w sobie zgasić. p, że będzie cos w tej umowie małym druczkiem co mi jej nie pozwoli podpisać. Za 37m2 ( bo jednak tyle tam jest, rabnęłam się jak wam pisałam 34) 1150 (+czynsz nieduży) to na prawdę jest okazja. Jak na rejon w którym się mieszkanie znajduje, ten wspaniały parter i moją wolność. Pytanie: Czy któraś z was ma w domu ogrzewanie gazowe??? Tam takie jest (liczniki) i jestem ciekawa ile to wychodzi. Ale chyba nie może być drożej niż prąd;] 
				__________________ "mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M  | 
|     | 
|  2009-10-28, 11:32 | #1114 | 
				 | 

Dori, Butter   Będzie w końcu wszystko dobrze. Czasem musi być pod górkę żeby później bardziej doceniać jak jest z górki   
				__________________ | 
|     | 
|  2009-10-28, 11:32 | #1115 | |
				 | 

Cytat: 
 Trzymajcie się dziewczyny   
				__________________ "mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M  | |
|     | 
|  2009-10-28, 11:38 | #1116 | |
				 | 

Cytat: 
 Po co niby ma być. Daj spokój...ludziom też zależy na wynajmie  Pewnie masz piec dwufunkcyjny  . W nowym budownictwie i małym mieszkanku wyjdą wam na prawdę małe opłaty. Ile dokładnie nie napiszę bo już nie pamiętam..ale swego czasu wypytywałam sie o to znajomych i pamiętam że byłam mile zaskoczona podawanymi kwotami   
				__________________ | |
|     | 
|  2009-10-28, 11:40 | #1117 | 
				 | 

Myślisz że taki gaz ma szansę wyjść poniżej 250zł?? A prądu dużo nie będzie jeśli w grę wchodzi w zasadzie tylko światło i urządzenia typu tv i komputer. W tym mieszkaniu płaciłam ponad 300zł za prąd przy ogrzewaniu 28 metrów.... (mieliśmy na prąd wszystko poza gazową kuchenką) Dodam jeszcze, że staraliśmy się grzać tylko na 2 taryfie prądu a więc nigdy nie było super ciepło bo to kamienica. A i tak płaciliśmy sporo, nie chcę wiedzieć ile by było jakbym chciała sobie dogrzać mieszkanie do takich temp jakie są w bloku (jestem ciepłolubna tu mi było ciągle zimno) 
				__________________ "mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M  Edytowane przez Madlen__18 Czas edycji: 2009-10-28 o 11:42 | 
|     | 
|  2009-10-28, 11:49 | #1118 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 
				 | 

Czesc   wlasnie wrocilam od optyka i zamowilam okularki  o 15 beda gotowe  (ciesze sie jak glupi do sera bo okulary sa wziete na mame bo z zakladu oddaja jej 300 zl, mialam w sumie zaplacic 329 ale ze mama jest "stala klientka" to mily pan opuscil te 29 wiec w sumie okulary mam za darmo   ale ze mnie bestia hihi) moze dzis jeszcze podejde do fryzjera bom troche zarosla (malz na mnie siersciuch wola wiec chyba jest zle  ) no i musze pomyslec o prezentach urodzinowych dla: malza, dziadka i przyjaciolki  moze macie jakies pomysly  ps. malz czeka do przyszlego tygodnia na odpowiedz w sprawie pracy wiec bardzo ladnie prosze o trzymanie kciukow zeby chociaz jemu sie udalo bo widze jaki zdolowany chodzi  Butter a ten Belveder Wam sie nie podoba? My mielismy tam juz 3 imprezy rodzinne w tym wesele brata i bylismy zadowoleni (brat placil chyba 120 z napojami bez ograniczen ciasta, tort i alkohol we wlasnym zakresie z tym ze impreza byla w piatek) Edytowane przez kotekk81 Czas edycji: 2009-10-28 o 12:00 | 
|     | 
|  2009-10-28, 11:57 | #1119 | ||
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-03 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
  Ja tez chce nowe okularki... moze czarne oprawki tym razem lub inne ciemne. 
				__________________ Can't wait for the rest of my life.. | ||
|     | 
|  2009-10-28, 11:59 | #1120 | |
				 | 

Cytat: 
 Wszystko ucieka w ściany. Pracuję w kamienicy i wiem co mówię..kaloryfery na ful rozkręcone a ja w 2 bluzkach i polarze siedzę. Mówisz o opłatach miesięcznych rozumiem  300 zł to chyba za 3 miesiące kumpel płaci..w 45 metrowym mieszkaniu  W nowych budynkach jest zupełnie inaczej...ciepło lepiej trzyma, bloki sa lepiej ocieplone, okna szczelne. Będzie Ci w końcu cieplutko zmarzluchu  . 
				__________________ | |
|     | 
|  2009-10-28, 12:00 | #1121 | ||
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  Edit' Gadałam z przyjaciółką o tym astrologu, powiedział jej kilka ciekawych kwestii, akurat się cieszę bo ja to samo jej próbowałam mówić, bez czytania z gwiazd a teraz jak facet dołożył to samo to widzę, że doprowadził ją do pionu  Chodziło o jej uniezależnienie się od męża, który jest toksyczny.... Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-10-28 o 12:05 | ||
|     | 
|  2009-10-28, 12:04 | #1122 | 
				 | 

No bo sobie wklepałam o tym ogrzewaniu gazowym w net i instalacja czegoś takiego to straszne koszta są ponąc (ale to mnie nie obchodzi:P) zastanawiam się ile wychodzi grzanie tym i czy trzeba to jakoś ustawiać, w sensie parametry pieca, żeby nie żarł gazu.   Ad tych opłat za prąd to mówię o opłacie miesięcznej 300zł a i tak zawsze jest dopłata po rozliczeniu. Tutaj będa spisywane liczniki, czyli wg faktycznego zużycia. Mam nadzieję, że nie wyjdzie drożej niż w starym mieszkaniu, to by6 nie było fajne   
				__________________ "mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M  | 
|     | 
|  2009-10-28, 12:14 | #1123 | |||
				 | 

Cytat: 
 Ja też musze kupić..bo stare całe porysowane i do mniejszej wady więc jak zakładam po soczewkach i tak nic nie widzę  Ale to 400 stówy co najmniej  Mój mąż też mówi do mnie sierściuchu..i to jeszcze wypłowiały   Z tym że ja nie mam jak iśc do fryzjera. Może uda mi sie w poniedziałek. Kciuki za męża  Cytat: 
  Właśnie taka o jakiej mówisz. U nas jest tylko w jednym miejscu taka...zawsze super świeże dodatki, super cienkie ciasto, super przyprawiony sos pomidorowy. Poezja. Śmiem powiedzieć że jest nawet lepsza od pizzy mojego szwagra  I cholera wystarczy wykręcić numer telefonu by za 30 min była w domu  ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat: 
  po drugie- masz po prostu piec w domu (pewnie w łazience) a w kortarzu (zapewne) będziesz miała pokręteło z wyświetlaczykiem na ktorym będziesz mogła ustawic temperaturę jaką chcesz mieć w mieszkaniu i tyle. Mozesz sobie tą temperaturę zmieniać jak chcesz. I to w ten sposob kontrolujesz zuzycie gazu bo wiadomo że jak ustawisz na 25 stopni to zejdzie go dużo  Za prąd zapłacisz pewnie mniej bo nie masz ogrzewania na prąd  ..my zuzywamy cholernie dużo pradu...bo wszystko włączone na czuwanie...PS, mikrofala, kuchenka, wzmacniacz calymi dinami chodzi, komputer, wieczorami jeszcze laptop, wszystkie swiatła non stop powłączane...i płacimy jakoś 300 zł za 3 miesiące   
				__________________ | |||
|     | 
|  2009-10-28, 12:19 | #1124 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-03 
				 | 

Cytat: 
 No wlasnie, a jescze pizza z dowozem to juz w ogole ... w ciagu ostatniego pol roku mam +3kg  (choc ja sie barrrdzo ciesze, bo zawsze wazylam za malo z 6-7kg). 
				__________________ Can't wait for the rest of my life.. | |
|     | 
|  2009-10-28, 12:20 | #1125 | |
				 | 

Cytat: 
  ) bo teraz mam za slabe okulary (soczewki mialam mocniejsze ale ze wzgl na zapalenie spojowek nie moge narazie ich nosic) i wczoraj starcza pani zaczepila mnie na przystanku i poprosila zebym jej rozklad sprawdzila a ja nie widzialam godziny  ale wstyd  bo niby w okularach a nie widzi  i wogole bede miec szkla z antyrefleksem   ad fryzjera ja niby do fryzjera moge isc w kazdej chwili tylko szukam aktuanie jakiegos dobrego bo niestety ostatnio trafiam na jakis niekumatych, ja pokazuje fotke a oni i tak po swojemu obcinaja, niby kumaja o co mi chodzi w teorii ale w praktyce....porazka i tym sposobem od fryzjera wychodze wsciekla   dzieki za kciuki   | |
|     | 
|  2009-10-28, 12:23 | #1126 | |
				 | 

Nie chodziło mi o to czy za prą zapłacę mniej bo to jest więcej niż logiczne ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) Chodziło mi o to czy ogrzewanie (oglnie) obojętne czy prąd czy gaz, wyjdzie mi taniej niż teraz. Mówicie, że tak. To dobrze  A piec jest w łazience. Nie zauważyłam nigdzie żadnego panelu do sterowania, ale co można zauważyć będąc w mieszkaniu 10 minut. Już w miarę rozumiem o co chodzi  ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat: 

__________________ "mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M  | |
|     | 
|  2009-10-28, 12:27 | #1127 | |
				 | 

Cytat: 
  moze to zalezy od optyka  ja u mojego place 50 zl za zwykle i 140zl z antyrefleksem, a moja mama ma szkla dwuogniskowe i za nie musi placi 300 zl | |
|     | 
|  2009-10-28, 12:33 | #1128 | ||
				 | 

Cytat: 
  No widzisz a ja absolutnie nie mogę mieć 3 kg na plusie  A widzę po spodniach że już jestem bliska tego wyniku  Cały dzień się pilnuję..jem zdrowe warzywne śniadanko, w pracy sałatka, serek biały...wracam do domu i jeszcze przez 30 min jakoś sie trzymam po czym mąż wyjeżdza z zamowieniem pizzy, każe robić paellę, zabiera do teściowej na tłuste kotlety, mama zaprasza na obiad i ciastko  MUSZĘ IM WSZYTSKIM POWIEDZIEĆ NIE!!!  ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat: 

__________________ | ||
|     | 
|  2009-10-28, 12:39 | #1129 | |
				 | 

Cytat: 
 Haniu pomyśl sobie, że najważniejsze że starsz się jeść zdrowo 3/4 dnia, moim zdaniem jak zgrzeszysz raz dziennie to tragedii nie będzie, najważniejsze aby nie przeginać wieczorem z porcjami i aby nie jeść minimum 2 godziny przed snem  Ja widzę po sobie, że jak jem często i mało, i pomiędzy posiłkami coś czego nie powinnam to jakoś to przechodzi bez dodatkowych kg   | |
|     | 
|  2009-10-28, 12:44 | #1130 | |
				 | 

Cytat: 
  Znowu mam fazę na słodycze....normalnie az mam ślinotok jak widzę czekoladę  Ale od dziś koniec tego dobrego. 
				__________________ | |
|     | 
|  2009-10-28, 12:52 | #1131 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-11 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

O mamo, własnie nowa koleżanka z nowej pracy poczęstowała mnie odmowej roboty sushi - przepyszne! Chyba musze się pewnego pięnego dnia pokusić o zrobienie sushi w domu. Robiła kiedyś któraś z Was? | 
|     | 
|  2009-10-28, 12:52 | #1132 | |
				 | 

Cytat: 
 No to trochę późno ale pewnie chodzisz spać o 24  więc suma sumarum najgorzej nie jest  Ja słodyczy nie lubię, więc mam luzik, chociaz dzisiaj zjadłam 2 ciastka LU Go, które uwielbiam do kawki   | |
|     | 
|  2009-10-28, 12:55 | #1133 | ||
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  A ja do kawki Corny z żurawiną   
				__________________ | ||
|     | 
|  2009-10-28, 12:56 | #1134 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2009-10-28, 12:58 | #1135 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 
				 | 

ja!! :d

| 
|     | 
|  2009-10-28, 13:02 | #1136 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2009-10-28, 13:15 | #1137 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 
				 | 

Dobrze, dobrze   A mogę później?? Ty się na wstępie zaopatrz we wszytskuie potrzebne produkty, czyli przede wszystkim bambusową matę do zwijania   | 
|     | 
|  2009-10-28, 13:18 | #1138 | 
				 | 

Może być później. Bambusową matę akurat mam, nie mam całej reszty. Wiem,ze to sa spore zakpy - taki startowy zestaw do sushi.

| 
|     | 
|  2009-10-28, 13:21 | #1139 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

mi jakoś sushi nie zasmakowało, ale przypuszczam, że nie było najwyższych lotów i to dlatego. Może inaczej by było, gdybym poszła do jakiegoś sushi baru z prawdziwego zdarzenia.

| 
|     | 
|  2009-10-28, 13:24 | #1140 | |
				 | 

Cytat: 
 Jadłam sushi s super tendowej restauracji w Warszawie i było co najmniej niesmaczne. Jadłam tez typowego sushi baru, tzw. lunchboxa i było pychaśne. | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.