|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4562 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedni chodzą 3 lata spotykając się 2 razy w tygodniu inni częściej albo rzadziej. Jedni są mniej lub bardziej dojrzali itd. - jest bardzo dużo zmiennych wpływających na związek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
cześć, wczoraj trochę podczytywałam wątek Żonek 2009, ale strasznie to smutne, że tak krótko po ślubie a u Agatki już takie problemy. Ale dziwię się ze to dopiero po ślubie wyszło, bo z tego co czytałam On jest o wszystko zazdrosny, a to do kogo pisze sms-y, maile. Nie wierzę że ukrywał się z tym przez cały rok w związku, no i żeby tak mówić do kochanej kobiety, ten człowiek jest dla mnie skreslony. Moim zdaniem dobrze zrobiła, że się wyprowadziła do rodziców, żadna kobieta nie zasługuje na takie traktowanie, i zupełny brak szacunku. Współczuję Jej bo na pewno miała inne wyobrażenie życia po ślubie z mężem ![]() Może i rok znajomości to krótko, ale wiem że ludzie wychodzą za mąż nawet po krótszym czasie i są przez wiele lat szczęśliwi, to chyba po prostu niedogadany związek, nieznajomość charakterów, no ciężko coś powiedzieć jak wyglądał ich związek naprawdę, my tylko patrzymy na to przez pryzmat postów Agatki. Dzisiaj jadę na 13 do taty i jedziemy na groby, a teraz siedzę sobie w masce na twarzy i na włoskach i się upiększam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4565 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kasia to co wkleiłaś o tej dziewczynie jest straszne ![]() ![]() byłam juz na jednym cmentarzu i wróciliśmy sie ogrzać troszkę i zaraz jedziemy dalej ![]() aha zapomniałabym czeeeeść ![]()
![]() |
#4566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() kurcze co Wy byście zrobiły? tutaj praca by się znalazła i razem na pewno byśmy ok 6-7tys. wyciągneli a wiadomo, że to nie jest duże miasto więc wystarczy tym bardziej, że nie byłoby kredytu....a tam wszystko od nowa....ehhh
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-11-01 o 10:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4567 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Własnie wrocilam z kościoła, fajnie bylo, jakoś szybko mi zlecialo, jak rzadko chodze to mi sie podoba a jak co niedziele to mnie to nudzi ![]() ![]() ![]() ![]() A zaraz jedziemy na cmentarz ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
![]() Tak teraz wymyslilam, ze nie skredytujemy lazienki tylko mozemy przeciez poprosić rodziców o pożyczkę, tylko pogadam z tz o tym pomyśle, w sumie nie powinno to byc odebrane przez rodziców jako podtekst pt. zróbcie nam łazienkę, bo mi absolutnie nie o to chodzi i w sumie moi rodzice sa na tyle w porządku, ze wiem, ze by tego tak niepotraktowali ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Związki mają swoją dynamikę(rozwój) - po 3-4 latach bycia ze sobą związek nie rozwija tylko się kisi. Napisałem tak po "chłopsku" zdanie jednego z lepszych polskich psychologów, który jest moim dobrym znajomym ;-) Przed oświadczynami (4 mc znajomości) poszedłem, trochę się go poradzić czy to nie za wcześnie - coś mi tam powiedział fajnego nie pamiętam już co ale pamiętam jak potem opowiedział historię rodzinną. Jego dziadek oświadczył się babci po 2 tyg. znajomości po 1 mc byli już małżeństwem i żyli długo i szczęśliwie ![]() Edytowane przez Emir1994 Czas edycji: 2009-11-01 o 10:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() P. cos o swojej działalności też wspominał,ale to już nie pytałam i nie wiem co to miało by być ![]() a popatrz to większość z nas "się kisi" w związkach, Twój psycholog-znajomy chyba powienien pójść do psychologa ![]() Samoa raz, dwa trzy skisłaś ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-11-01 o 10:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj chyba nie większość ;-) Statystyka mówi coś innego ![]() Po za tym chyba nie zrozumiałaś do końca mojego postu i tzw. kiszenia. Chodzi o pewną dynamikę tak w telegraficznym skrócie - rodzimy się, uczymy się, poznajemy kogoś, chodzimy, wstępujemy związek małżeński, mamy jakieś sukcesy zawodowe w życiu prywatnym a na końcu umieramy ![]() Studia generalnie trwają 5 lat jak ktoś studiuje 8 lat i dalej mgr nie ma tzn. że się kisi ![]() Kaska87 a wiesz, że trafiłaś mój znajomy na takiej uczelni studiował psychologię, gdzie każdy student musi mieć własnego psychoterapeutę przez cały okres studiów i nie może on być jego rodakiem. Teraz wykłada na jakimś Uniwersytecie w Chicago ale wkrótce będzie wykładał na swoim macierzystym Uniwersytecie w Rzymie - może wykładowcy też muszą mieć swojego terapeutę ale tego nie wiem. Edytowane przez Emir1994 Czas edycji: 2009-11-01 o 11:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4571 |
Zakorzenienie
|
statystyki sa robione na wybranej grupie
a tutaj na wątku przeważają związki dłuższe niż 5 lat, nawet do 10 letnich dochodzi, czyli się kisimy? nie każdego stać na ślub od razu,brane to było pod uwagę?
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-11-01 o 10:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4572 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie czuję, że sie z tż kisimy, wiem chyba co masz na myśli, ale takie rzeczy wg mnie dzieją w związkach, w ktorych żadne z partnerow nie ma żadnego wkładu - kazdy zyje sobie i ma w dupie druga osobe, nie stara sie już i te osoby bardziej żyja obok siebie. W telegraficznym skrócie ![]() A co do psychologow to pewnie nie jest najlepszym(bo ciężko ocenić "wartość", chyba, że po liczbach publikacji) a pewnie najbardziej znanym ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No cóż, skisłam na wlasne życzenie ![]() Dobra, wyłączam kompa, bo trzeba się w końcu ruszyć na cmentarz ![]()
Ślub Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-11-01 o 11:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koszt ślubu mojego przyjaciela z przed 5 lat to obrączki i koszty urzędowe. Na ich ślubie byli tylko rodzice - ja się dowiedziałem 1 tydz. po jak się na piwo w knajpie się umówiliśmy. Jak by chciał mieć wielkie wesele to pewnie dopiero teraz by go było stać. Mój znajomy to nie pan N. - nawet nie wiem o kogo chodzi. Moje subiektywne kryterium oceny jest takie: - sposób w jaki wykłada, głosi konferencje (nudny czy ciekawy) - publikacje ( czyta się źle /dobrze) - przychodzi do niego dużo / mało pacjentów (pacjent to raczej zła nazwa bo on w większości przyjmował ludzi którzy ciężko pracowali na poważnych stanowiskach i bali się eypalenia choć ciężkie przypadki też nie były mu obce) Ja go poznałem bo czułem, że stanąłem w miejscu, przestałem się rozwijać - kolega mi zaproponował abym do niego zadzwonił. Edytowane przez Emir1994 Czas edycji: 2009-11-01 o 11:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4574 | |||
Zakorzenienie
|
A mi absolutnie nie. No może białe trochę, ale mam na dysku taki bukiecik (w załączniku) z białych i wcale nie wygląda pogrzebowo moim zdaniem. A różowe kantadeski to już w ogóle nic wspólnego z pogrzebem nie mają
![]() Cytat:
![]() Ja tak miałam kiedyś w Sylwestra, że mi się przed północą fryz rozleciał. Ależ się wtedy wściekłam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Z Twojego pierwszego posta można było wywnioskować, że każdy związek powinien się rozpadać po 3-4 latach, bo jak nie to kicha ![]() Zgadzam się z tym, że z pewnymi sprawami nie należy zwlekać, ale też zależy w jakim wieku ludzie się poznają. Bo jak ktoś pozna TŻ w wieku 14 lat to raczej ciężko, żeby po 3 latach brał ślub, więc tu akurat dłuższy staż przedmałżeński jest najbardziej na miejscu ![]() Edytowane przez Martoolka87 Czas edycji: 2009-11-01 o 11:56 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4575 |
BAN stały
|
Cześć
![]() No szkoda mi tej dziewczyny,ślub byl niedawno a się już rozwodzi.Przykre. :/ Yh,jaką brzydką pogode dziś mamy,ciągle pada od rana.Czekam aż tż wstanie,oglądnie F1 i potem jedziemy na cmentarz by zapalić symboliczny znicz. Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2009-11-01 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4576 |
Adwokat diabła
|
hej!
wróciłam z cmentarza, staliśmy 1,5h dobrze że mam cmentarz blisko, bo jakbym miała stać w korkach.. dostałabym kota.. jestem ciekawa co u tż.. ![]() ![]()
![]() |
#4577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a ja wlasnie wrocilam z jednego cmentarza, teraz przerwa na obiadek i formule 1 ( ![]() ![]() ![]() ![]() ale dzis ladnie ![]() ![]() ![]() wczoraj obczailam w necie fryzurki dla dlugowlosych, bo mam zamiar niedlugo wybrac sie do fryzjera troszke sie przycieniowac i w sumie stwierdzilam, ze moze po slubie zrobie sobia grzywke ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4579 |
Adwokat diabła
|
lain, ja miałam taką fryzurkę swego czasu i chyba do niej wrócę..
włosy mam już do połowy pleców ![]() w sumie krostki są i przetłuszczająca się grzywka też.. ale są na to sposoby..
![]() |
#4580 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale w swoim domku chcemy troszkę inaczej, już mamy plan ![]() Cytat:
Sorry, że pytam ale ciekawa jestem ![]() Cytat:
Takie za bardzo amerykańskie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Samcia mi się bardziej podobają butkiw kolorze pink(coś w odcieniu malinowym ![]() ![]() Jak byłam an przymiarce sukni to miałam czerwone peep toe i ślicznie wyglądało takie połączenie, mojej mamie też o dziwo się podobało ![]() Ale jakoś malina bardziej mi lezy i Ja bym osobiście wolala malinowe(ale czerwone tez są okey ![]() Ja chcę makijaż smokey z delikatnym dodatkiem cieni w kolorze malinowym lub fiolecie lub czerni z brązem ![]() Miałam już makijaż na studniówkę w takim kolorze i pasował mi ![]() Też bym chciała być na etapie wybierania butów.. A jeszcze suknia nie wybrana ![]() Fajny macie projekt domku ![]() U mnie garaż jest obok domu, a wolałbym tak połączony ![]() Też mamy mały dom, a mój wujek który własnie wybudował dom- ma 270 metrów (dodam że będą mieszkać tam w trójkę), jak dla mnie to za duży domy, wolę mniejsze ![]() My już po Kościele, ale się rozpadało teraz ![]()
![]() |
#4581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a grzywke to ostatnio mialam chyba w podstawowce, dlatego jestem ciekawa jak bym w takiej wygladala ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I o żadne krostki się nie martw czy przetłuszczanie po godzinie- bo to bzdura ![]()
![]() |
#4583 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gdybyśmy wzięli ślub po 3-4 latach, to byśmy mieszkali z rodzicami i na nic nie byłoby nas stać, bo w tym czasie byliśmy na 2 roku studiów (i Ja i on na płatnych) ani szalonych wakacji ani wyjść ani nic. Stagnacja i kiszenie w tak młodym wieku i obawiam się, że po studiach mogłoby tak zostać. Teraz już mamy szkołę za sobą, pracujemy i spokojnie szukamy nowego mieszkanka. Ciągle zakochujemy się w sobie na nowo i jest cudownie. Przez to, że teraz nie widujemy się codziennie, to jak zamieszkamy razem po ślubie, to też mi się nie wydaje, że będziemy się kisić - nie możemy się wręcz doczekać tego czasu tylko we dwoje. Cytat:
![]() A co do tej działalności, to przemyślcie sobie jeszcze co z kredytem. Mój TŻ już jakiś czas temu miał dwa pomysły na swój interes. Ale teraz to chyba dobrze, że nie założył działalności, bo mielibyśmy problem z kredytem na mieszkanie. Jak pracujemy, to wystarczy, że mamy umowy o pracę i kasa na konto wpływa, a żeby wziąć kredyt na działalność (tzn. kredyt na mieszkanie prowadząc działalność), to bank chce wyników za dwa lata, a my dwa lata nie możemy czekać (tzn. bardziej nie chcemy). W każdym banku to pewnie inaczej wygląda, ale fakt jest faktem, że pracując dostaniemy kredyt dużo szybciej. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4584 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież logiczne jest, że są wyjątki i nie wszyscy muszą się (trzymam się dalej tego słówka) "kisić" ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Zadomowienie
|
Samoa, Ja się dopiero niedawno zorientowałam, że skoro bierzemy ślub po 9 latach znajomości, to w pierwszą rocznicę ślubu będziemy zarazem obchodzić 10 rocznicę związku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4586 |
Raczkowanie
|
Ja jako psycholog i kobieta w 7-letnim związku uważam, że te 3-4 lata, są bardzo "ruchome" i u każdego wygląda to inaczej....faktem jest, że każdy związek z biegiem czasu się zmienia, przechodzi różne fazy....ja akurat po ok. 5 latach czułam, że to jest ten moment żeby podjąć decyzję co dalej, przez jakiś czas czułam że stoimy w miejscu... (o to chyba chodzi z tym "kiszeniem się", tak ja to przynajmniej rozumiem). I dużą rolę (wg mnie) odgrywa tu dojrzałość obojga partnerów....ja byłam szybciej gotowa do podjęcia decyzji o małżeństwie, niż mój partner (pewnie znaczenie ma tu fakt, że jest ode mnie młodszy, ale nie tylko).
Myślę, że gdyby przeprowadzić badania teraz, to ta "granica" trochę by się przesunęła i być może średnio nie byłyby to 3-4 lata tylko trochę więcej- coraz więcej osób koncentruje się na przyszłości, chce sama sobie zapracować na "start" a nie żyć na konto rodziców, przez co związki małżeńskie zawiera się coraz później (w porównaniu z okresem kilkudziesięciu lat wstecz). |
![]() ![]() |
![]() |
#4587 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Czyli można powiedzieć, że mamy jednakowy staż związku i pół roku później ślub. Tak to wszystko czytam i mam czarne myśli, czy dobrze robimy, czy decyzja o ślubie była właściwa ![]() Wczoraj nic nie pisałam, chociaż tu zaglądałam. Choróbsko, nerwy itp. a do tego właśnie wczoraj ostro się pokłóciliśmy. Oczywiście zaczęło się od głupoty, ale skończyło się wyjściem tż z domu na dłuższy czas i głuchą ciszą jak wrócił. Wszystko jest już wyjaśnione, ale jest jakaś taka niepewność we mnie podsycana tym co piszecie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4588 | |||
Zakorzenienie
|
czesc
wrociłam z cmentarza, myslałam ze mi głowe urwie tak u nas wieje Cytat:
Cytat:
![]() co do tez dziewczyny PM 2009 to nie czytałam jak tam u nich było ale wiem ze jesli ma sie watpliwosci przed slubem to nie ma co liczyc ze po slubie bedzie lepiej, kolezanka ktora brała slub w sierpniu 2006 w styczniu 2007 została sama, tzn okazało sie ze jest w ciazy i facet sie zmył, do tej pory rozwodu nie wzieli ale zyja osobno, on przychodzi tylko do dziecka, wspołczuje agacie ze tak wyszło ale moze powina sie bardziej zastanowic przed slubem Cytat:
ŚLUBOWALIŚMY http://suwaczki.slub-wesele.pl/20100417600713.html SYNCIO I http://s2.suwaczek.com/201101291762.png SYNCIO II http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl2n0ake8axtlz.png Edytowane przez metkaa Czas edycji: 2009-11-01 o 13:40 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4589 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Sama wiesz jak jest miedzy Wami itd.
![]() |
#4590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:29.