Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ II - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-03, 15:43   #1051
motylek85
Zakorzenienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Cytat:
Napisane przez latko0 Pokaż wiadomość
No i z tym że mnie to przerasta to właśnie o to chodzi że ja się boje samego testu. Nie umiem tego opisć, ale boje się że będą 2 kreseczki że uciesze się i że znowu będzie krwawienie.
wiesz ja myślę, że warto sprawdzić, bo jak będziesz wiedziała to możesz lepiej o siebie zadbać a jak nie będziesz wiedziała a będziesz o tym myślała to będziesz się stresować i to może być najgorsze w tej sytuacji... kochana nie martw się więc tylko testuj i dbaj o siebie

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 15:52   #1052
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

No wlasnie z ta kobieta to jest tez tak ze miedzy innymi liczyla na niemale podarunki Podobno jedna rodzina ktora miala tez 8raczki otrzymala wielki dom i samochod, zarelko od gerbera i dozywotnie pieluchy, inna chyba z 6raczkami tez tam cos dostala niemalego ... Wiec nie dziwie sie ze ludzie sie lasza, ale zeby w taki sposob to ... Nie przyszloby mi to do glowy Ale ja w miare normalna jestem

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Latkoo, spojrz na to z innej strony, strach strachem- zawsze moze byc cos nie tak, ale kochanie chcesz miec dzidzie? Musisz zaryzykowac I byc silna
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 15:58   #1053
sas
Wtajemniczenie

Latkoo slonce, dziewczyny maja racje wierzymy, ze sie boisz i wogole..aleczasem trzeba jakos ten starch pokonac...niennastawiaj sie odrazu na najgorsze...a moze jednak ujrzysz te dwie kreseczki i za pare tyg pochwalisz nam sie zdjatkiem z usg swojego maluszka?? musisz byc silna i wierzyc, ze bedzie dobrze!!!! a my ci w tym pomozemy!!!
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 16:05   #1054
latko0
Zadomowienie

Dziekuje wam wszystkim jesteście kochane. Ja jeszcze troszeczkę poczekam, może do piątku. No chyba że nie wytrzymam
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 16:06   #1055
aneczka555
Zadomowienie

witajcie kochane moje!!!!
bylam dzis u poloznej zalozyc karte ciazy,jeszcze tylko w czwartek lub poniedz.musze isc do gina...zwazyla mnie i bylam w szoku niecale 63 kg myslalam ze wiecej waze albo to przez ciaze i moj wstret do jedzenia ktory juz powoli przechodzi i zaczyna sie obzarstwo nocne

Latko jestesmy z toba!!!!!!!!!!

aneczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 16:12   #1056
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez latko0 Pokaż wiadomość
Dziekuje wam wszystkim jesteście kochane. Ja jeszcze troszeczkę poczekam, może do piątku. No chyba że nie wytrzymam
myślę, że nie wytrzymasz;D i oby szybko wszystko się wyjaśniło

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

a ja jutro idę do gina i się zastanawiam, bo jeśli się coś tam mogło "wykluć" to on to zauważy? a jeśli nie to czy takie zwykłe badanie mogłoby w jakiś sposób zaszkodzić? heh i jak ja mu w oczy spojrzę po badaniu jak on tam zajrzy a tam "śmigające robaczki";D

♥37/40♥
Stary 2009-11-03, 16:14   #1057
Zona1985
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
"śmigające robaczki";D
dobre nic się nie przejmuj on już pewnie nie raz je widział
Zona1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-03, 16:16   #1058
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aneczka555 Pokaż wiadomość
witajcie kochane moje!!!!
bylam dzis u poloznej zalozyc karte ciazy,jeszcze tylko w czwartek lub poniedz.musze isc do gina...zwazyla mnie i bylam w szoku niecale 63 kg myslalam ze wiecej waze albo to przez ciaze i moj wstret do jedzenia ktory juz powoli przechodzi i zaczyna sie obzarstwo nocne

Latko jestesmy z toba!!!!!!!!!!
No to smacznego Ja mam ochote na gore miecha gotowanego, smazonego i wedzonego naraz
Cytat:
myślę, że nie wytrzymasz;D i oby szybko wszystko się wyjaśniło

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

a ja jutro idę do gina i się zastanawiam, bo jeśli się coś tam mogło "wykluć" to on to zauważy? a jeśli nie to czy takie zwykłe badanie mogłoby w jakiś sposób zaszkodzić? heh i jak ja mu w oczy spojrzę po badaniu jak on tam zajrzy a tam "śmigające robaczki";D
Mysle ze takich rzeczy nie widzi no chyba ze idziesz na usg dopochwowe to wtedy moze zobaczyc a co do wyklucia sie czegos i zauwazenia, to stanowczo za wczesnie na takie rozpoznanie moim zdaniem
Stary 2009-11-03, 16:23   #1059
aneczka555
Zadomowienie

cosma ja tez uwielbiam smazone miesko mniam

bylam dzis z tz na zakupach i chcielismy tylko kupic malemu takie malutkie skarpetki tak na poczatek aby nie zapeszac a skonczylo sie na wielkich zakupach.kupilismy kilka komplecikow spioszkow bluzeczek ,do tego takie maciupkie skarpetki cudo normalnie

teraz porozkladalam to na kanapie i sie napatrzec nie moge

Stary 2009-11-03, 16:24   #1060
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cosmaaaaaaa Pokaż wiadomość

Mysle ze takich rzeczy nie widzi no chyba ze idziesz na usg dopochwowe to wtedy moze zobaczyc a co do wyklucia sie czegos i zauwazenia, to stanowczo za wczesnie na takie rozpoznanie moim zdaniem
heh ja wiem, że z tymi robaczkami to zbyt dosadnie ale lekarz chyba wie czy było zbliżenie czy nie;P a jeśli mu powiem, że miałam te dni płodne i było przytulanie (oczywiście do lekarza powiem inaczej to ujmując) to czy będzie mógł jakoś sprawdzić co się tam dzieje czy raczej będzie kazał czekać do @ i dopiero przyjść... tak się "głośno" zastanawiam

♥37/40♥
Stary 2009-11-03, 16:26   #1061
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
heh ja wiem, że z tymi robaczkami to zbyt dosadnie ale lekarz chyba wie czy było zbliżenie czy nie;P a jeśli mu powiem, że miałam te dni płodne i było przytulanie (oczywiście do lekarza powiem inaczej to ujmując) to czy będzie mógł jakoś sprawdzić co się tam dzieje czy raczej będzie kazał czekać do @ i dopiero przyjść... tak się "głośno" zastanawiam
Raczej kaze poczekac do @ i zrobic samej test, pozniej ewentualnie umowic sie na wizyte w celu potwierdzenia ciazy....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-03, 16:30   #1062
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczka555 Pokaż wiadomość
cosma ja tez uwielbiam smazone miesko mniam

bylam dzis z tz na zakupach i chcielismy tylko kupic malemu takie malutkie skarpetki tak na poczatek aby nie zapeszac a skonczylo sie na wielkich zakupach.kupilismy kilka komplecikow spioszkow bluzeczek ,do tego takie maciupkie skarpetki cudo normalnie

teraz porozkladalam to na kanapie i sie napatrzec nie moge
mówią niby żeby zaczekać z takimi zakupami na sam koniec ale powiem wam, że ja przecież nie jestem w ciąży ale jak jestem w sklepie z ciuszkami dla dzieciaczków to chyba pół asortymentu bym wyniosła;D a skarpetki to planuję kupić i trzymać tak na chwilę gdy będę miała powiedzieć miśkowi, że będzie tatą;D widziałam już takie z napisem "kocham mamusię" ale muszę poszukać takich z napisem "kocham tatusia" już sobie wyobrażam jego minkę

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
Raczej kaze poczekac do @ i zrobic samej test, pozniej ewentualnie umowic sie na wizyte w celu potwierdzenia ciazy....

dziękuję kochana heh ale znając siebie to jutro zadam ginkowi mojemu milion pytań co i jak i czy na pewno hihihi biedny on jutro ze mną będzie

♥37/40♥
Stary 2009-11-03, 16:35   #1063
aneczka555
Zadomowienie

no wiem motylku ze lepiej pokupowac takie rzeczy bedac juz w zaawansowanej ciazy ale nie moglismy sie powstrzymac

Stary 2009-11-03, 16:41   #1064
jaszczka
Zadomowienie

witam w ten ponury i deszczowy dzień
odebrałam wyniki BHCG robione tydzień temu (sic!) - wyszło mi 209 IU/L czyli wskazuje to na 2/3 tydzień, czyli się zgadza nawet mój TŻ zaczyna powoli wierzyć, że to naprawdę
a jutro rano idę do rodzinnego, który ma rozpoznać, że to jest ciąża, wypełnić papiery i wysłać je do szpitala żeby mnie zapisać do programu opieki nad ciężarną i noworodkiem
jeszcze tu nigdy nie korzystałam z usług opieki zdrowotnej i nie wiem czego się spodziewać... jutro się wszystko okaże...

pozdrawiam was wszystkie cieplutko i będę was dalej podczytywać bo dziś mam wolne i mogę sobie troszkę poleniuchować przed kompem
Stary 2009-11-03, 17:13   #1065
Cosmaaaaaaa
BAN stały

http://www.youtube.com/watch?v=JWYPS...1&feature=fvwp

Zobaczcie jak slodko

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=Ls8pz...eature=related
Stary 2009-11-03, 17:35   #1066
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
1,5 roku pracowalam na umowę zlecenie. Teraz postanowili mi dac umowe o prace , Najpierw na 3 mies a potem zapewne przedłużyli by do jakiegoś roku... więc muszę się przemęczyc te 3 mies zeby potem spokojnie dostać macieżynskie panienko....

Anula bo ty w wariatkowie wylądujesz!!! Poczekaj trochę
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=JWYPS...1&feature=fvwp

Zobaczcie jak slodko

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=Ls8pz...eature=related
Padłam!

To ja kawał wrzucę:
Któregoś wieczora ojciec pyta swego syna, licealistę:
- Masz jakiś problem? Może porozmawiamy jak ojciec z synem?
- Wołałbym, żebyśmy porozmawiali jak ojciec z ojcem.....

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Kłótnia w łóżku:
- To ty pierwsza zaczęłaś!
- Tak, bo ty pierwszy skończyłeś!

Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 18:34   #1067
hanjah
Zakorzenienie

Tak się zastanawiam nad tą szczepionką przeciw świńskiej grypie. Tż i teściowa mi odradzają, moja mama pewnie też nie będzie za. To tak jakby robili eksperymenty na ciężarnych - zwłaszcza w pierwszym trymestrze, kiedy lekarze tu nie przejmują się ciążą. Na grypę chorowałam raz jako dziecko, teraz najwyżej łapie mnie przeziębienie, nawet nie pamiętam kiedy brałam antybiotyki. A z kolei kilka lat temu teściowe zaszczepili się przeciw grypie i tak ich choroba dopadła, że długo się nie mogli doleczyć-mój mąż się wtedy nie zaszczepił i wcale nie chorował.
I właściwie jestem już zdecydowana żeby tam nie iść, ale ciekawi mnie Wasze zdanie: mamusie i przyszłe mamusie: zaszczepiłybyście się przeciw świńskiej grypie w pierwszym trymestrze ciąży?
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 18:37   #1068
sas
Wtajemniczenie

dziewuszki kochane jesteście niesamowite ale się uśmiałam
ja leze w lozeczku znowu

któas z was pisala ze kjak juz bedzie w ciazy chce dac swojemu tz skarpetki ja myslalam tez aleo bucikach ehhh kiedy to bedzie
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 18:55   #1069
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Tak się zastanawiam nad tą szczepionką przeciw świńskiej grypie. Tż i teściowa mi odradzają, moja mama pewnie też nie będzie za. To tak jakby robili eksperymenty na ciężarnych - zwłaszcza w pierwszym trymestrze, kiedy lekarze tu nie przejmują się ciążą. Na grypę chorowałam raz jako dziecko, teraz najwyżej łapie mnie przeziębienie, nawet nie pamiętam kiedy brałam antybiotyki. A z kolei kilka lat temu teściowe zaszczepili się przeciw grypie i tak ich choroba dopadła, że długo się nie mogli doleczyć-mój mąż się wtedy nie zaszczepił i wcale nie chorował.
I właściwie jestem już zdecydowana żeby tam nie iść, ale ciekawi mnie Wasze zdanie: mamusie i przyszłe mamusie: zaszczepiłybyście się przeciw świńskiej grypie w pierwszym trymestrze ciąży?
Kochanie ja bym sie nie zaszczepila.
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-03, 19:01   #1070
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym sie chyba jednak zaszczepila. U nas w Norwegii teraz jest epidemia i szaleja i kobiety w ciazy powyzej 3 miesiaca( bo ich tu niestety poronienia do 3-cuego nie obchodza) sa w grupie szczegolnego ryzyka zarazenia swinska grypa i wszystkie bez kolejki w pierwszej kolejnosci sa szczepione. 2 moje ciezarne znajome zaszczepily sie i wszystko ok. Lekarze polecaja. W Szwecji niby nie polecaja w kolei wiec nie wiem. Ale ja chyba bym sie zaszczepila, Wirus to wirus.

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 19:03   #1071
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Haniu ja w ogóle nie mam zamiaru się szczepić przeciwko grypie, moja lekarka odradza tym bardziej, ze ja jestem alergikiem i nie wskazane jest mnie szczepić a co dopiero w ciąży!!!!!!!! Ja absolutnie bym siee nie zaszczepiła!! A co do grypy świńskiej, jej przebieg jest łagodniejszy od normalnego wirusa. A tak w ogóle, to na grypę sie nie umiera tylko na jej powikłania, ja w tym roku w lutym juz byłam chora i leżałam plackiem 2 tyg w łożku i dzięki Bogu wyleczyłam się.

Pepus kawały super
Cosmaaa rewelacyjne filmiki!!!

Ten o dzidziusiu też

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Edytowane przez Carol77
Czas edycji: 2009-11-03 o 19:05
Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 19:29   #1072
ziaaa
Rozeznanie

dobry wieczorek
ja dzis zwariowalam... bylam w lumpeksie... (jak nigdyDDDDDDD chyba zaczne tam chodzic) i kupilam taki ładny kocyk dla niemowlaka, mrrr!
a poza tym byłam u fryzjera... no... trzeba było :P rozjaśnianie, podcięcie...

ps Mój TŻcik... jak zobaczył kocyk to... uśmiech nieoceniony i mowi, że się napalam za bardzo, hmmm

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Dziewczyny cudowna zabawka dla waszych dzieci

http://www.youtube.com/watch?v=0F0uQ...eature=related

buahuahuahuhauuha
http://www.youtube.com/watch?v=KaVWEKNuyrc&NR=1

ps świetny nocnik, gdzie taki kupić można? u nas jeszcze nie widziałam(
http://www.youtube.com/watch?v=0wbj9...eature=related

Edytowane przez ziaaa
Czas edycji: 2009-11-03 o 19:34
ziaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 19:37   #1073
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ziaaa Pokaż wiadomość
dobry wieczorek
ja dzis zwariowalam... bylam w lumpeksie... (jak nigdyDDDDDDD chyba zaczne tam chodzic) i kupilam taki ładny kocyk dla niemowlaka, mrrr!
a poza tym byłam u fryzjera... no... trzeba było :P rozjaśnianie, podcięcie...

ps Mój TŻcik... jak zobaczył kocyk to... uśmiech nieoceniony i mowi, że się napalam za bardzo, hmmm

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Dziewczyny cudowna zabawka dla waszych dzieci

http://www.youtube.com/watch?v=0F0uQ...eature=related

buahuahuahuhauuha
http://www.youtube.com/watch?v=KaVWEKNuyrc&NR=1

ps świetny nocnik, gdzie taki kupić można? u nas jeszcze nie widziałam(
http://www.youtube.com/watch?v=0wbj9...eature=related

Ten nocnik rewelacja
a lalka masakraaaaaaaaaaaa

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-11-03, 19:58   #1074
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Czesc

Jak ja nie lubie takiej pogody, przemarzłam.

Ide pooglądać filmiki, a potem przytulać się z mężem

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 20:05   #1075
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Czesc

Jak ja nie lubie takiej pogody, przemarzłam.

Ide pooglądać filmiki, a potem przytulać się z mężem
Zycze owocnych przytulanek .

Ale cichutko. Wszystkie wyczekuja ze az nie ma o czym pisac . Mysle ze w tym miesiacu bedzie sporo tescikow i jakby nie patrzec to conajmniej 2 powinny byc pozytywne (albo najlepiej wszystkie ). Jak wam mija wieczor dziewuszki? Ja jestem kompletnie wypompowana z energii. Troszke sie teraz relaksuje. A moje spotkanie z szefem zostalo przesuniete na jutro i musze byc w pracy o godzine wczesniej .
Stary 2009-11-03, 20:08   #1076
ziaaa
Rozeznanie

Kasiu, jakoś leci mój TŻ ogląda meczyk, a ja.. podjadam chrupeczki w czekoladzie
a dziewczyny pytając tak na zapas...
bo mam królika, czy królik i kobieta w ciąży się wykluczają?
ziaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 20:16   #1077
hanjah
Zakorzenienie

Rozmawiałam z rodzicami-oni też mi odradzają szczepienie.

Anula_81 ja jestem w 6. tygodniu ciąży, dlatego myślę, że każde szczepienie to ryzyko dla mnie i dziecka. Nie mogę wziąć tabletki na ból głowy, a mam pozwolić na wszczepienie sobie zarazków grypy?
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 20:17   #1078
Kasia_Dublin
Zadomowienie

J tylko wiem ze trzeba uwazac na kociaki ale nic nigdy nie slyszalam o szkodliwosci krolikow.

Moj tz musial isc na komisariat bo jest swiadkiem w jakiejs glupiej klotni sasiadow ktora miala miejsce na poczatku lata (komedia po prostu). A ja ciagle patrze na sukienki i po cichutku marze o sylwetce ktora pozwolilaby mi zalozyc wlasnie ta. Marzenie...
Stary 2009-11-03, 20:49   #1079
Carol77
Zakorzenienie

Ziaaa kochana ja tez mam królika i nie słyszałam o tym zeby był przeciwsskazaniem jedynie koty, bo toksoplazmoze moga roznosić.

Kasiu sukieneczka śliczna, ja znowu mam za mało zeby taką włożyc, bo staniki samonośne mi spadną ja teraz mam głowkowanie czy zaszłam czy nie i czy na to wesele pojedziemy... ehhh a miałam takie plany wystrojenia się....no ale jak ma byc dzidziuś

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Rozmawiałam z rodzicami-oni też mi odradzają szczepienie.

Anula_81 ja jestem w 6. tygodniu ciąży, dlatego myślę, że każde szczepienie to ryzyko dla mnie i dziecka. Nie mogę wziąć tabletki na ból głowy, a mam pozwolić na wszczepienie sobie zarazków grypy?
Nie szczep sie kochana,za duże ryzyko według mnie.

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-11-03, 21:08   #1080
motylek85
Zakorzenienie

fakt, cichutko to jakoś... a ja mam jutro rozmowę w sprawie pracy... na pracownika w dziale marketingu i reklamy. zobaczymy co tam wyjdzie. misio wrócił dziś jakiś taki zmarznięty (w sumie się nie dziwię) i taki słaby, że usnął jak tylko dotknął głową poduszki, musiałam go do kompania budzić a teraz znowu śpi... chyba się przeziębił biedaczek...

♥37/40♥
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości