|
|
#2191 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
Cytat:
Poza tym ten biustonosz z linka jest opisany jako rozmiar 85 z miseczką duże D/E - jak można tak opisać rozmiar? Albo D albo E - to nie jest to samo. Edytowane przez *kasieńka* Czas edycji: 2009-11-03 o 16:19 |
|
|
|
|
#2192 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję za kolejne wskazówki. Kupię coś miękkiego z tych firm, które wymieniacie. Teraz kwestia tego rozmiaru:
93/92 pod biustem,113cm w biuście luźno na stojąco,w "zwisie" 117cm - brać 38E- jak radziła *Kasienka*, tak?
|
|
|
|
#2193 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Narazie twój biust nie jest przyzwyczajony do bycia w miseczkach - masz go sporo pod pachami, na dole itp., przez co niemożliwe jest poprawne ułożenie biustu do usztywnianego halfcupa. Potrzebujesz miękkiej balkonetki do której będziesz mogła wmasowywać biust i uczyć go nowego ułożenia. Z czasem biust zrobi się pełniejszy/jędrniejszy i wtedy nie będzie problemu z ostawaniem miseczek w halfcupach. |
||
|
|
|
#2194 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Od razu mówię, że miseczka może początkowo wydawać sie duża, podstawa to dobrze wygarnąć wszystko do miseczki z boków/pleców
|
|
|
|
|
#2195 |
|
Konto usunięte
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;15067686]
Od razu mówię, że miseczka może początkowo wydawać sie duża, podstawa to dobrze wygarnąć wszystko do miseczki z boków/pleców [/QUOTE]cos mi sie przypomnialo, na mnie, moze kwestia chudosci nigdy to nie zadzialalo i efekt byl taki, ze po wygarnieciu miski pelne, a 15 minut pozniej pusto i tak ponad rok, pozniej juz przestalam moze ja jakas inna
|
|
|
|
#2196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przyszły dziś moje dwa effuniaki 70b chilli jest nawet ok, na mniejszej piersi odstaje (jak zawsze ), na większej jest cacy, obwód milutki, na najluźniejszej haftce bardzo stabilny, ale kurczę ta miska mnie drażni i nie wiem czy nie spróbuję 70A, chociaż ja jestem taka międzyrozmiarowa i pewnie będą buły na większym cycupod bluzką odstawania nie widać, robi nawet niezły kształt, jak myślicie, zostawić? 65c biała krata ojj ledwo się dopięłam, fiszbiny się wbijają, gniotą mostek i pachy, (nie lubię się ściskać) miski też lekko za duże(podobną sytuację miałam z zeberką 65d)- ale ta 'zadużość' jakaś taka gorsza niż w 70b, w dodatku kształt też inny moim zdaniem, a po dodaniu przedłużki już całkiem odstają :P ale ogółem stanik bardzo ładny niestety odsyłamaha, wymiary : 65/82 |
|
|
|
|
#2197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to ja chyba tez jakas nie teges, bo mam to samo |
||
|
|
|
#2198 |
|
Zadomowienie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;15067686]Ja bym wzięła 38F i FF na spróbowanie E jest na 109 w biuście to może być mało
Od razu mówię, że miseczka może początkowo wydawać sie duża, podstawa to dobrze wygarnąć wszystko do miseczki z boków/pleców [/QUOTE]same wymiary to nie wszystko Bardzo często się spotykam z przypadkami, że mierzę panią, wychodzi z wymiarów jakiś rozmiar a w rzeczywistości okazuje się, że pasuje rozmiar 2 miski większy/mniejszy. Do samych wymiarów dochodzi też kwestia budowy ciała i biustu. Tabelkowo wychodzi 38FF, ale Miua pisała, że w rozmiarze 38F wiatr hulał w miskach. Zatem ja bym spróbowała 38E, ewentualnie 38F dla porównania.
|
|
|
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny! Chciałam Was prosić o weryfikacje aukcji na all
http://www.allegro.pl/show_user_auct...p?uid=10947874 jakos mam watpliwosci co do oryginalności bo nie widziałam tego biustonosza w realu. mam na myśli inferno. No i zastanawiam się nad rozmiarem podaje moje wymiary: pod biustem 75cm w biuście /bez biustonosza/ 99,5cm wydaje mi sie ze powinien to byc 70ff ale pewnosci nie mam. Pozdrawiam ![]() ![]()
|
|
#2200 |
|
Zadomowienie
|
jakbym nie zgarniała ciałka do misek to i 65D było by pewnie za duże...
to chilli jest przepiękne! a na wizażowej szafie znów nieświadoma niczego panna prezentuje wzorową piekarnię... http://www.wizaz.pl/szafa/wieszak_widok.php?wid=4794 extassy - masz już inny dobrze dobrany stanik? jeśli nie, to radzę celować w bardziej obliczalne modele, inferno jest piekielnie kapryśne. ale staniki tego sprzedającego są raczej oryginalne, może coś innego sobie wybierzesz
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
Edytowane przez nelyen Czas edycji: 2009-11-03 o 19:43 |
|
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
a co proponujesz?? inferno mnie starsznie urzekło. nie niestety nie mam.
|
|
#2202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale daj chociaż jakieś foty w nim, albo samego, chciałabym zobaczyć, jak wygląda w mniejszym rozmiarze, w pewnym momencie sama się nad nim zastanawiałam, ale jednak nie odważyłam się zamówić.
|
|
|
|
|
#2203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w skrócie: celowałabym w 70FF, F może być za małe (ale kto wie...), pamiętaj, że jakikolwiek stanik będziesz mierzyć, zakładaj go bardzo starannie, zbieraj ciałko z pod pach i z plecków do misek, fiszbiny układaj dokładnie pod piersią, sprawdzaj, czy fiszbiny nie leżą na piersiach, czy się są za wąskie/za szerokie, ramiączka mają być naciągnięte, ale bez nadgorliwości ![]() z modeli i firm jakie bym polecała na początek: panache cleo, curvy kate (na dopasowanej teas me w promocji: http://www.dopasowana.pl/product-pol...rvy-Kate-.html) jeśli masz możliwość przejścia się do sklepu stacjonarnego, to zrób to, choćbyś miała pomierzyć cały asortyment i wyjść z niczym - będziesz wiedziała, jakie kroje na Tobie leżą najlepiej, pod okiem brafitterki porządnie założysz stanik - ale uwaga - brafitterkom nie można ślepo ufać, jeśli czujesz, że coś Cię ciśnie, fiszbiny gryzą w mostek, ramiączka obcierają i to jest nie do wytrzymania, to to nie jest dobry stanik, choćby układał się najpiękniej. małe niedogodności można zignorować, ale dużych nie warto! ach, no i effuniaki, ale to już nie tak łatwo dopasować, bo dobieranie effuniaków rządzi się swoimi prawami ![]() na pierwszej stronie w pierwszym poście jest mapa sklepów stacjonarnych, zobacz, może masz coś polecanego koło siebie
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
Edytowane przez nelyen Czas edycji: 2009-11-03 o 20:18 |
|
|
|
|
#2204 |
|
Wtajemniczenie
|
Na stanikomanii znów pojawił się temat dla mniej biuściastych: http://stanikomania.blox.pl/2009/11/...ej-piersi.html
|
|
|
|
#2205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, czy bateria nie siądzie, ale może choć jedno mi się uda zrobić![]() EDIT: 1: zdjęcie porównawcze z Pour Moi 65B, który wydawał mi się duuży ![]() 2: to samo z Elle MacPherson 65C Zdjęcie z boku jest rozmazane, ale padła mi bateria, zanim zrobiłam nowe. Jutro się postaram o jakieś, ponieważ: a) fiszbiny kończą się z boku moim zdaniem o wiele za wcześnie i za wysoko, wbijają mi się w miękką tkankę chyba jeszcze piersi ![]() Z przodu , nawet jak wszystko wygarnę dół zostaje niemal pusty, a góra robi malusią bułeczkę (znaczy wąską). Jak podciągnę go tak, żeby dół był wypełniony sięga mi chyba pod szyję.. No i jest za duży. To nie model dla mnie Edytowane przez Pavlinecka_21 Czas edycji: 2009-11-03 o 21:14 |
|
|
|
|
#2206 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki laseczki za pomoc. Rozmiar jeszcze nie wiem czy 38 E czy F, któryś z nich przyceluje
![]() Teraz doradźcie co do modelu, który z nich trzech dla poczatkującej? BNWT Panache Sienna Black & Aqua Balcony Bra Załącznik 2628028 Panache Charlie Balcony Bra Załącznik 2628043 FREYA MADISON UNDERWIRED PLUNGE BRA Załącznik 2628076 |
|
|
|
#2207 |
|
Zadomowienie
|
Miua z tych trzech spróbowałabym Siennę - ma krój niemal identyczny co Verona, powinna dobrze leżeć. Drugie zdjęcie to Panache Harmony, a nie Charlie, też może być całkiem ok. Natomiast obawiam się, że Freya, czyli ostatni będzie mieć za wąskie fiszbiny, wiec celowałabym raczej w Panache
|
|
|
|
#2208 |
|
Zadomowienie
|
Miua - wszystkie mogą być dobre
![]() zaczęłabym od harmony, potem freyę i na końcu siennę - bywa kapryśna nie masz opcji pomierzyć gdzieś stacjonarnie?
|
|
|
|
#2209 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To co może zostać to ewentualnie jakiś tłuszczyk - u szczupłych osób na pewno nie będzie to bardzo mocny efekt, ale jednak Cytat:
A pozostaje jeszcze kwestia czy dobrze zakłada i zgarnia No ale oczywiście najlepiej mierzyć, mierzyć i samemu się przekonać
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2210 |
|
Zadomowienie
|
witam moze , ktoras z wizazanek mi doradzi bo bardzo chcialabym dobrac odpowiedni biustonosz dla mnie
wymiary w biuscie 90 pod biustem 78-79 mam 27 lat , nie rodzilam dzieci nie wiem co mam jeszcze napisac ![]() z gory dziekuje za cenne rady
[B]''PSI LOS'' POMYSL CZASEM O CIERPIENIU ,KTOREGO WOLISZ NIE WIDZIEC...http://www.youtube.com/watch?v=dly3siDise4/B] Psy, którym bujne serce do człowieka zabiło. Na różańcach z cierpienia wymadlają swą miłość... ludzie kochaja zwierzeta ale ... http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI |
|
|
|
#2211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteś na granicy rozmiarów, tzn. 70D i 70DD w brytyjczykach i 70D i 70E w polskich markach; na począku najlepiej zainwestować w miękki stanik, dosyć zabudowany, co sprzyja migracji, polecane są staniki Curvy Kate: Princess, Emily, Portia w niektórych stanikach, które są ścisłe, powinnaś brać większe obwody np. La senza (75), Effuniak (80), niektóre modele Mileny (Flamenco, Toffino, Magnolia - 80) jeżeli zdecydujesz się na jakiś model, najlepiej zapytaj na tym wątku, jak on wypada, bo zdarzają się mało- czy dużomiseczkowce i wtedy trzeba brać inny rozmiar
|
|
#2212 |
|
Rozeznanie
|
A co powiecie o Curvy Kate Criss Cross? Za 50zł warto kupić? Czy rozmiar 30FF na wymiary 71(ciasno pod) 90 (na stojoco w biuscie) 98 w pozycji pochylonej powinien pasowac?
|
#2213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż się chce dokupić dół do kompletu, ale nie ma póki co rozmiaru 34 ![]() no i postanowione: chilli zostaje ze mną, o! ![]() Cytat:
![]() kiedyś sama chciałam go wypróbować ale jakoś zrezygnowałam.. chyba dobrze
|
||
|
|
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.zeberka.pl/art.php?id=6133
bardzo fajny artykuł
|
#2215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Naleśniczek
|
|
|
|
|
#2216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Artykuł bardzo fajny, a przy okazji dowiedziałam się o dobrym sklepie, do którego mam żabi skok
|
|
|
|
|
#2217 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez freyah Czas edycji: 2009-11-04 o 11:30 |
|
|
|
|
#2218 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie listonosz nie zastal w domu jak niosl mi moj Opulence
Ale mam obawy co do rozmiaru skoro mowicie, ze nie mierzy sie na linii brodawek Jutro albo dzis wieczorem sie okaze
|
|
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pomożecie? chciałabym ostanikować mamę
Jej wymiary: 78 pod, 86 w biuście i 96 w pochyleniu. W co uderzyć, 70C, 70D? Jakieś propozycje?
|
|
#2220 |
|
Zadomowienie
|
xhankax z wymiarów faktycznie wychodzi 70C, ale biorąc pod uwagę dużą różnicę w wymiarze w pochyleniu myślę, że będzie potrzebna większa miska - niestety ciężko jest określić jaka, może to być 70D, a może i 70E? Najlepiej, żeby mama spróbowała kilku sąsiednich rozmiarów.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:22.

Jutro albo dzis wieczorem sie okaze