|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15101454]Truteń Życiowy. Turkuć Żerujący. Totalny Żarłok.
[/QUOTE] no nie mogę! |
|
|
|
#3542 |
|
Konto usunięte
|
A to chyba nie moje pomysły
Kiedyś był taki wątek na intymnym, dziewczyna zadała pytanie o tż, i laski zaczęły jej tłumaczyć, że ma z wyszukiwarki korzystać, po czym nastąpiła ogólna głupawa i wymyślanie rozwinięcia skrótu |
|
|
|
#3543 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A różnica w zdjęciach faktycznie ogromna... |
|
|
|
|
#3545 |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15101745]znaczy się, że tak.
![]() ja jutro kończe 11 t.c. Jakoś szybko mi to leci, jakby nie było już ćwierć ciąży minęło.[/QUOTE]O jaaaa kawal ciazy juz ![]() Wlasnie, czas goni jak szalony. Widzialam juz watek mamusiek lipcowych...rany
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
yolanda, super fotka i jaka fajna dzidzia
A ja dopiero przyszłam ze szpitala, od 8.30 tam siedziałam Poznałam 2 fajne dziewczyny. Z moją dzidzią wszystko dobrze, ma 6 cm, serduszko bije, wszystko na swoim miejscu. Jesteśmy w połowie 13 tygodnia. Przezierność 1,8, muszę jeszcze rozszyfrować skrót FL 8,9 - 12,5. Za 2 tygodnie muszę się zgłosić po wyniki testu Papa. Lekarz powiedział, że wszystko jest ok Tylko zdjęcia nie dostałam USG miałam przez powłoki brzuszne. W ogóle to pan doktor spóźnił się prawie 1,5 godziny i badał wszystkie dziewczyny szybko.Mój TZ nakręcił się na bliźniaki i jak mu powiedziałam, że jest jeden żywy płód, to się zasmucił, głupolek jeden
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2009-11-05 o 14:04 |
|
|
|
#3547 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3548 |
|
Zadomowienie
|
Bydgoszczanka, to super, że z dzidzią wszystko wporządku
A my dzisiaj zaczynamy 14 tydzień i jakby nie było II trymestr. Leci ten czas jak szalony 1/3 ciąży za mną
|
#3549 |
|
Raczkowanie
|
witajcie
gratuluje wszystkim szczęśliwym mamuśką zdrowych dzieciaczków nasze maleństwo też zdrowiutkie i jak na razie wg danych z oststniej wizyty( 21.10 ) siusiaka brak następna wizyta 30.11 samopoczucie naszczęście już superowe tylko sny jakieś potworne miewam ale to normalka w ciąży pozdrawiam
|
#3550 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cudowne uczucie, kiesy się wie, ze wszystko jest oki![]() Cytat:
przejdzie mu
|
||
|
|
|
#3551 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kolejne dobre wiesci po wizycie Cytat:
|
|
#3552 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
:Rejestracja oraz informacja: od poniedziałku do piątku od godz. 9 do godz. 14, telefonicznie: 059 86 35 305, osobiście: w sekretariacie oddziału Położnictwa, Patologii Ciąży i Ginekologii szpitala w Lęborku. Natomiast jeśli chodzi o tygodnie ciąży to mi lekarz (mój prowadzący gin)powiedział mi wczoraj, że jeśli chcę wykonać test połączony to ja mogę tylko do 8 listopada, co by odpowiadało połowie 14 tygodnia( nie wiem czemu mi tak powiedział), chyba to badanie sie do 14 tyg robi tylko , dlatego tak się właśnie śpieszyłam.... Koniec końców miałam test potrójny chyba ....Oprócz tego można zrobić USG genetyczne i tu już jest wskazane , że między 11 a 14 tyg lub między 16 a 19 tyg Więcej możesz poczytać na tej podanej przeze mnie stronie w zakładce "program profilaktyczny" (po lewej stronie jest)![]() A skąd jesteś, jeśli można spytać?
Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2009-11-05 o 16:06 |
|
|
|
|
#3554 |
|
Zadomowienie
|
Jestem z Kartuz więc mam niedaleko a jutro zaczynam 14 tydz. wiec zastanawiam się czy mnie jeszcze przyjmą.
|
|
|
|
#3555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To teraz czekamy jeszcze na wieści od Kropeczki Ja dziś korzystając z ładnej pogody zaliczyłam spacer, byłam też w naszym remontowanym mieszkanku sprawdzić postępy prac Niestety TŻ szybko kazał mi wracać, bo właśnie malował i stwierdził, że nie mogę w tych oparach siedzieć... Wcześniej tak się nastawiałam na to malowanie, a teraz nawet popatrzeć nie mogę
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3556 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
162/minCytat:
A skrót FL oznacza długość kości udowej , tylko, że ja np. mam FL podane jako jedną wartość w mm, nie wiem o co chodzi z tym przedziałem. Ale najważniejsze, że jest dobrze
Edytowane przez basiak Czas edycji: 2009-11-05 o 16:48 |
||
|
|
|
#3557 |
|
Raczkowanie
|
Super Bydgoszczanka, gratuluję zdrowej dzidzi i życzę pozytywnych wyników nam wszystkim. Na takie czekamy.
My też liczymy na bliźniaki, zwłaszcza TŻ sobie ubzdurał, że będą i tak mi wkręcił, że ja też już czasem tak myslę. Badania jeszcze nie było. Fajnie by było otrzymać takie szczęscie w podwójnej dawce. Ale zobaczymy, może się uda - w rodzinie wczesniej były i u mnie i u niego. |
|
|
|
#3558 |
|
Zadomowienie
|
doczytałam na razie o Bydgoszczance, bardzo się cieszę, że wszystko w porządku
gratuluję innym mamusiom, które są już po badankach i witam wszystkie nowe mamusie a my siedzimy od tygodnia w domku na zwolnieniu...
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
No to życzę takiego podwójnego szczęścia
dafreen, fajnie, że już jesteś w domku. Trzymajcie się i uważajcie na siebie basiak, już znalazłam, ale dzięki
|
#3560 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
Świetne wieści - gratki. ![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
kropko, a co u Ciebie????
|
#3562 |
|
Zadomowienie
|
na szczęście w szpitalu nie byliśmy, ale z powodu wymiotów siedzimy w domku, poza tym przeprowadzka i nie miałam czasu się nawet z Wami poczytać, ale teraz już w owym mieszkanku mam czas żeby z Wami pisać
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też ok.
Super placówka, świetny lekarz, miła obsługa... cieszę się, że pojechałam. ![]() Maluch ma wielkość pasującą do 12tyg. i 3 dni - 58,1mm. Pięknie widać kość nosową, kręgosłup. Ma bardzo niskie NT=1,1 Wszystko co ma być widać to widać: pęcherz, żołądek, półkule mózgowe, zarys oczu, paluszki... Serducho bije z prędkością 156 uderzeń na minutę. Małe było dziś spokojne, leżało sobie na boku i machało łapkami i nóżkami. Pan dr. pokazał nam kości nóg - długonogie będzie moje dziecko chyba. Dr spytał czemu chciałam badanie, powiedziałam, że mamusia ma 34 lata, więc... I dostało mi się, że ho. Usłyszałam wykład, że 18tolatki też rodzą dzieci z Zespołem Downa, że wiek to najmniej ważny wykładnik, że jestem młoda i mam przestać kwękać ale że dobrze, że badanie robię, bo każda kobieta powinna. ![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Po badaniach zrobiliśmy sobie przyjemność i pojechaliśmy do sklepu dla dziecisków... i wiemy już jaki wózek chcemy.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-11-05 o 18:43 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3564 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja po prostu mam pecha ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3565 |
|
Rozeznanie
|
bydgoszczanka, yolanda, kropka - rewelacyjne wieści
Ach, zazdroszczę Wam, ja mam genetyczne w przyszły wtorek i trochę się boję
|
|
|
|
#3566 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I nie trzymaj nas więcej w niepewności , bo nie wolno nam się denerwować
|
|
|
|
|
#3567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój lekarz mówi żeby się nie zamartwiać, bo dzidzia to czuje i też się martwi.... grunt to pozytywne myślenie
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
kropka, bardzo dobre wiadomości
U mnie NT 1,8, a wg. USG mam 12tc i4d
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2009-11-05 o 18:48 |
|
|
|
#3569 | |||
|
Zadomowienie
|
No i Kropeczka do dzisiejszych zadowolonych dołączyła
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo ja z całą pewnością też nie jestem z tego powiatu (mieszkam w Słupsku) i nikt najmniejszych problemów z tego powodu nie robił, a w wypełnianej przez pielęgniarkę ankiecie również musiałam adres podać...także jeśli tylko to Cię do tego badania dyskwalifikowało to raczej juz nie dyskwalifikuje głowa do góry!Cytat:
i tego trzeba się trzymać!
|
|||
|
|
|
#3570 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:20.

no nie mogę! 
Kiedyś był taki wątek na intymnym, dziewczyna zadała pytanie o tż, i laski zaczęły jej tłumaczyć, że ma z wyszukiwarki korzystać, po czym nastąpiła ogólna głupawa i wymyślanie rozwinięcia skrótu 

Poznałam 2 fajne dziewczyny. Z moją dzidzią wszystko dobrze, ma 6 cm, serduszko bije, wszystko na swoim miejscu. Jesteśmy w połowie 13 tygodnia. Przezierność 1,8, muszę jeszcze rozszyfrować skrót FL 8,9 - 12,5. Za 2 tygodnie muszę się zgłosić po wyniki testu Papa. Lekarz powiedział, że wszystko jest ok
USG miałam przez powłoki brzuszne. W ogóle to pan doktor spóźnił się prawie 1,5 godziny i badał wszystkie dziewczyny szybko.

, dlatego tak się właśnie śpieszyłam....
Koniec końców miałam test potrójny chyba ....Oprócz tego można zrobić USG genetyczne i tu już jest wskazane , że między 11 a 14 tyg lub między 16 a 19 tyg
A skrót FL oznacza długość kości udowej , tylko, że ja np. mam FL podane jako jedną wartość w mm, nie wiem o co chodzi z tym przedziałem. Ale najważniejsze, że jest dobrze