Powiększanie piersi - cz. 2 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-14, 19:30   #4441
MyaDiva
Zakorzenienie

Dot.: Powiekszanie piersi - cz. 2

Cytat:
Napisane przez Samiii Pokaż wiadomość

ja myślę, że to jakiś sukces jest - bo nie musiała ich wywalczać, tylko jej dr sam zaproponował..
wiecie, mnie to śmieszy trochę, jak babki wierzą, że będąc 30+ po iluś ciążach i karmieniach mają zbyt mało skóry na większy implant, ale większy od dajmy na to 250-275! zbyt jędrna skóra, przykro mi bardzo
ja sama po sobie widzę, że skóra jednak się zmienia, i o ile 17latce jakby tak powiedzieli, to spoko, ale babeczkom 30-40lat po ciążach i karmieniach...
no proszszszsz
Tak-lekarz jej zaproponował jak wróciła do niego z wiedzą .Pan dr przeklina pewnie możliwości internetu .
A jak pacjentka słyszy od najlepszego chirurga w Polsce, że ma piersi po karmieniu i trzeba dać spory implant, nawet 280cc - to komu ma wierzyć (jak nie ma internetu)? Pacjentki płaskie jak deska słyszą-że na pani warunki to 250- będą z tego ładne piersi.
Już to pisałam-oni tam mają doktoraty-ale chyba z psychologii

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 19:33   #4442
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez horo Pokaż wiadomość
masz rację,... są wielkie i widać, ze jeszcze świeżynki, ale... zapowiadają sie na piękne i kuszące rozmiarkiem cycuchy
a bluzeczka to chyba pęka w szwach

ps. brakuje jeszcze fotki z przodu... bez odzienia... jak zboczenie to już pelną parą
dorzuciłam z przodu..bluzeczka z mikrofibry przyjmie każdy rozmiar

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
Tak-lekarz jej zaproponował jak wróciła do niego z wiedzą .Pan dr przeklina pewnie możliwości internetu .
A jak pacjentka słyszy od najlepszego chirurga w Polsce, że ma piersi po karmieniu i trzeba dać spory implant, nawet 280cc - to komu ma wierzyć (jak nie ma internetu)? Pacjentki płaskie jak deska słyszą-że na pani warunki to 250- będą z tego ładne piersi.
Już to pisałam-oni tam mają doktoraty-ale chyba z psychologii
albo nawet psychiatrii...jest chyba na południu Polski lekarz co pracuje z żoną psychologiem lub psychiatrą i wciskają po 160cc bo skóra mało elastyczna po 8 miesięcznym karmieniu...ech szkoda gadac najgorzej że dziewczyny łapią się na te teksty..

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 19:37   #4443
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
dorzuciłam z przodu..bluzeczka z mikrofibry przyjmie każdy rozmiar
No to mamy komplecik Ogromne ... stawiałabym na wiecej niz 420
Jeszcze sa wysoko, ale Ty dopiero po operacji i potrzebuja czasu, zęby lagodnie opaść ... a jak juz się ułożą, to... :md leje:

horo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 19:39   #4444
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
No to mamy komplecik Ogromne ... stawiałabym na wiecej niz 420
Jeszcze sa wysoko, ale Ty dopiero po operacji i potrzebuja czasu, zęby lagodnie opaść ... a jak juz się ułożą, to... :md leje:
hihih a miałam mieć 460... by było moje małe B+implant dało niezły rozmiarek.

Stary 2009-11-14, 19:41   #4445
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
mówicie i macie..

Ojej-jakie duże. Ja akurat lubię właśnie takie troszkę za duże.
Widać, że to oseski jeszcze, świrzynki -ale będziemy z Tobą dzielnie czekać aż dojrzeją. Zapowiadają się na baaardzo niegrzeczne dziewczynki, oj będa kusić, będą.

O raju , jak pomyślę sobie, że ja od początku będę przez to przechodzić. Sfiksuje Wam tu do reszty

15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520

Edytowane przez MyaDiva
Czas edycji: 2009-11-14 o 20:50
Stary 2009-11-14, 19:45   #4446
czekoladowa_sowa
Raczkowanie

Mya ja nie miałam robić EKG

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Miskaa wieeelkie OMG
bedzie czym kusic

przed operacją 71 / 79
po operacji 71 / 91
waga 53 kg / wzrost 166
biodra 88 / talia 68
czekoladowa_sowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 20:06   #4447
Miskaa78
Kazar Lady

oj tam wielkie..hihihih
akuracik
powaga - mam 89 w piersiach i 89 w tyłku jest gitesik

Mya -będziesz musiała mieć druga operację, tak?

musze przebrnąć przez wątek

jeszcze podkreślenie mi się załączyło

Edytowane przez Miskaa78
Czas edycji: 2009-11-14 o 20:29
Stary 2009-11-14, 20:46   #4448
MyaDiva
Zakorzenienie

Dziś odebrałam dokumentacje medyczną. Niestety - nie dostałam tego , o co prosiłam. Ale mam ksero zgody na zabieg. Nie będę się dziś tu rozwijać w tym temacie, bo mam nadzieję, że jednak dostanę jeszcze min opis zabiegu na którym najbardziej mi zależało.

Tak czy inaczej przypadkiem dziś udało mi się porozmawiać z jednym z lekarzy. Cyrk taki odstawił, że nawet to już śmieszne nie było -jak mu powiedziałam, że w implancie jest dziura i za miesiąc mam op - powiedział,że trzeba to od razu wyciągać a nie miesiąc czekać i otworzył terminarz zabiegów, i na cito chciał mnie przepisać na najbliższy termin Jak mu powiedziałam, że nie u nich mam operację !-spytał a dlaczego? Ja mu na to-bo mnie pan doktor odesłał jak tu byłam, powiedział, że nic się takiego nie stało , miesiąc poboli i bedzie dobrze, a wygląda super i mam się tylko cieszyć.
Na poczekalni zrobiła się cisza . A ja dalej, że bez sensu mnie na usg wysłali bo wiadomo było, że tam i tak nic nie wyjdzie, i że radiolog GENIUSZ jakiś tylko spojrzał to wiedział, że to torebka łącznotkankowa pekła a implant się przemieścił, i że tego się nie diagnozuje badaniem usg-a tu takie sławy mnie badały i nic nie widziały. On na to-to czemu pani nie wróciła do nas z sugestiami radiologa? Jak juz atmosfera się nieprzyjemna zrobiła zakończył słowami że ta rozmowo w ogóle nie powinna się odbywć, jak już to w gabinecie, i że mam oczywiście prawo do wyboru innego lekarza.

I jak po sprawdzeniu w samochodzie, że w prawdzie wypis dostałam ale nic tam nie jest napisane , wróciłam do kliniki. Pani w recepcji już nie chciała nawet ze mną rozmawiać, o poproszeniu lekarza nie wspominając. Łaskawie zapisała co mi jest jeszcze potrzebne i mam w pon sobie dzwonić.

Ręcę opadają-p dr kota ogonem po mistrzowsku odwrócił . I ta dziura w implancie to im teraz na rękę jest, żeby całą swoją fuszerkę zamieść pod dywan.Tylko ciekawe skąd ta dziura tam jest??? jak to by wytłumaczyli??? Dziś usłyszałam, że implanty nie są doskonałe i zdarzają się samoistne pęknięcia. I pewnie na tym by stanęło.

Stary 2009-11-14, 20:53   #4449
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
oj tam wielkie..hihihih
akuracik

wyglają na więcej

a wiecie jaka mi się dzisiaj historia przydarzyła...
wrcam z pracy z kumplem (przy okazji jest moim szefem od niedawna)... rozmowa zeszla na poprawianie urody... ze to normalne, ze on jako facet widzi w tym same plsy i że... wie, kiedy ktoś ingeruje w naturę (jest za bardzo idealny )... na koniec padlo... u Ciebie też zauwazylem, ze masz zrobiony biust
zamurowało mnie, ale... nawet się nie wypieralam. Qrcze... nisze tylko luźne rzezcy, nie eksponuję biuściku i dlatego zapytalam po czy poznał
I uslyszalam, ze ... tyle cyckow w życiu widział, ze wie, ktore sa dziełem natury, a ktore dzielem chirurga plastyka
Ale dodal, ze ... za***iście to u Ciebie wyglada

Stary 2009-11-14, 21:08   #4450
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladowa_sowa Pokaż wiadomość
Mya ja nie miałam robić EKG

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------
O , więc może i ja nie muszę. Ale upewnię się jeszcze i spytam o to panią dr. Bo wybieram się jednak jescze na konsultację, muszę wiedzieć na co się przygotować . Ale najpierw muszę te dokumenty wydebić od dr i o gwarancję powalczyć -jak już tą firmę znajdę

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
wyglają na więcej

wrcam z pracy z kumplem (przy okazji jest moim szefem od niedawna)... rozmowa zeszla na poprawianie urody... ze to normalne, ze on jako facet widzi w tym same plsy i że... wie, kiedy ktoś ingeruje w naturę (jest za bardzo idealny )... na koniec padlo... u Ciebie też zauwazylem, ze masz zrobiony biust
zamurowało mnie, ale... nawet się nie wypieralam. Qrcze... nisze tylko luźne rzezcy, nie eksponuję biuściku i dlatego zapytalam po czy poznał
I uslyszalam, ze ... tyle cyckow w życiu widział, ze wie, ktore sa dziełem natury, a ktore dzielem chirurga plastyka
Bo może sam ma robionetz n nie on-tylko jego Słoneczko.

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
oj tam wielkie..hihihih
akuracik

Mi też na więcej wygląda-ale 89 to i tak dużo. One wyglądają na znacznie wiecej, a jak się ułożą to będą piękne.

Tak, ja za msc będę miała drugą operację-po roku. Niestety mój pierwszy zabieg należy do nieudanych. Od początku to tragicznie wyglądało, a po 9 msc pękła torebka łącznotkankowa i implant "spadł" w dół piersi. I do tego wszystkiego na rezonansie magnetycznym okazało się, że w implancie jest dziura-w co ciężko jest mi do dziś uwierzyć, w głowie mi sie to nie mieści . Uwierzę chyba dopiero jak zobaczę.

Edytowane przez MyaDiva
Czas edycji: 2009-11-14 o 21:11
Stary 2009-11-14, 21:10   #4451
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
O , więc może i ja nie muszę. Ale upewnię się jeszcze i spytam o to panią dr. Bo wybieram się jednak jescze na konsultację, muszę wiedzieć na co się przygotować . Ale najpierw muszę te dokumenty wydebić od dr i o gwarancję powalczyć -jak już tą firmę znajdę

-
Bo może sama ma robione
Mya,
ja też nie musialam robić EKG W większości klinik wymagane jest dopiero po 40-tce, albo jeżeli wczesniej pacjentka chorowała na serducho bądź wie o jakichkolwiek anomaliach

A szef to facet... cycków nie ma zrobionych... moze inną część ciala (nie widzialam i nie zobaczę )

Stary 2009-11-14, 21:31   #4452
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Mya,
ja też nie musialam robić EKG W większości klinik wymagane jest dopiero po 40-tce, albo jeżeli wczesniej pacjentka chorowała na serducho bądź wie o jakichkolwiek anomaliach

A szef to facet... cycków nie ma zrobionych... moze inną część ciala (nie widzialam i nie zobaczę )
Już się właśnie doczytałam, że to facet miał do czynienia z robionymi - z tąd wie. To musi być jakiś Twój dobry koleś, że Ci to tak prosto z mostu powiedział.

Stary 2009-11-14, 21:55   #4453
Miskaa78
Kazar Lady

Mya biedulko przecież takich to za trąbki wieszac powinni wzdłóż parku gdzie uprawia się jogging
Dobrze mu powiedziałaś, dobrze że inni słyszeli może w końcu zejdzie z tonu..chociaż ..ciekawe czy dotrze..
bosh że tacy istnieją i się za sławy podają ( o tu ładnie mu pojechałaśklas ki:)

Horo - no niezła sytuacja..patrz jak Ci patrzą w luźne ciuszki i szukają dekoltu

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Mi też na więcej wygląda-ale 89 to i tak dużo. One wyglądają na znacznie wiecej, a jak się ułożą to będą piękne.
Poważnie?ja mam 69 pod biustem - moze aparat mnie pogrubia??

Stary 2009-11-14, 21:58   #4454
MyaDiva
Zakorzenienie

Znalazłam telefon do przedstawiciela Allergan - Ewopharmy w Warszawie . Artimed to była spora firma, zajmująca się dystrybucją drogich i specjalistycznych artykułów medycznych a ewopharma to jakaś mała firma handlująca lekami i drobnymi produktami medycznymi. Zastanawiająca troche ta zmiana.

A w tej gwarancji to masło-maslane. Najwięcej to zalezy od dobrej woli chirurga.
Np gwarancja obejmuje, cyt. :
Bezpłatna zmiana rozmiaru. Na prośbę Twojego chirurga możliwa jest wymiana implantu na każdy dostępny rozmiar, możesz wybrać również inny model McGhan.
A w przypadkach nie objętych gwarancją czytamy:-niezadowolenie z rozmiaru lub wyglądu implantu.

A najlepsze jest zdanie:
Allergan zastrzega sobie prawo do zakończenia Programu Gwarancyjnego AllerganPlus.

Stary 2009-11-14, 22:04   #4455
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
A najlepsze jest zdanie:
Allergan zastrzega sobie prawo do zakończenia Programu Gwarancyjnego AllerganPlus.
o mateczko..ale to ot tak jak im się zachce mogą zakończyć??

Stary 2009-11-14, 22:36   #4456
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladowa_sowa Pokaż wiadomość
listopadowa pytalam wczesniej czy kolejne konsultacje sa platne. moglabys mi napisac jak to jest?
Sówka - chyba czegoś nie doczytałam i przepraszam, że dopiero teraz odpisuję. Więc tak - 3 wizyty kontrolne po zabiegu są wliczone w cenę zabiegu. Za ewentualne kolejne wizyty niestety trzeba płacić

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Ja Cię zastąpię, nie spiesz się z tą przeprowadzką
W końcu chuuura . To jesteś usprawiedliwiona, a my tu na wizażu czekamy na parapetówkę .
. Teraz na chwilkę weszłam na wizaż, bo się za Wami stęskniłam Kochane. Jutro rano zawijam się na nowe mieszkanko i sru latać na miotle i szmatach - zejdzie mi pewnie parę ładnych godzin.
A w tym czasie mąż będzie dopakowywał rzeczy i razem z kolegami rozbrajać meble żeby się do aut zmieściły. Więc zgodnie z planem już jutro śpimy w nowym m.
A remont był strasznie długi (3,5 m-ca) i bardzo kosztowny.
Jeszcze przez jakiś czas mam zawirowania (i praca, i tłumaczenia po nocach), więc udzielaj się tu za mnie. I koniecznie zapraszam do Gdyni

PS. Parapetówkę oczywiście na wizażu zrobimy, musimy oblać moje mieszkanko
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 22:38   #4457
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
o mateczko..ale to ot tak jak im się zachce mogą zakończyć??
Tak z tego wygląda. Wtedy zostaje tylko Standartowa Polisa Wymiany Produktów Allergan-w której też może być taki zapis. Niestety nie mam warunków tej drugiej.

Stary 2009-11-14, 22:43   #4458
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DagaGaga Pokaż wiadomość
haha to dobrze,ze nie tylko ja mam takiego świra
I ja dołączam do grona świrusów. Przez to samo przechodziłam. Do kliniki zabrałam dodatkowo też wynik echa serca i holtera ekg

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
mówicie i macie..
No, no - pokaźne te twoje świeżynki
Stary 2009-11-14, 22:45   #4459
DagaGaga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
I ja dołączam do grona świrusów. Przez to samo przechodziłam. Do kliniki zabrałam dodatkowo też wynik echa serca i holtera ekg
Echo to podstawa haha

Ja się nie przyznam ile i jakie badania porobiłam.... ale jestem mega świr!!! Chyba przez to,że często zamiast na wiedzy wykształconych lekarzy musiałam polegać na swojej... Sama musiałam stawiać diagnozę i robić prywatnie badania po których okazywało się,że mam rację. To mnie wiele nauczyło. Do tego mam troszkę znajomych w środowisku medycznym..... To też spacza
Stary 2009-11-14, 22:48   #4460
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:

. Teraz na chwilkę weszłam na wizaż, bo się za Wami stęskniłam Kochane. Jutro rano zawijam się na nowe mieszkanko i sru latać na miotle i szmatach - zejdzie mi pewnie parę ładnych godzin.
A w tym czasie mąż będzie dopakowywał rzeczy i razem z kolegami rozbrajać meble żeby się do aut zmieściły. Więc zgodnie z planem już jutro śpimy w nowym m.
A remont był strasznie długi (3,5 m-ca) i bardzo kosztowny.
Jeszcze przez jakiś czas mam zawirowania (i praca, i tłumaczenia po nocach), więc udzielaj się tu za mnie. I koniecznie zapraszam do Gdyni

PS. Parapetówkę oczywiście na wizażu zrobimy, musimy oblać moje mieszkanko
Ty nawet nie myśl, że ja Cię tu będe zastępować-TO ŻART BYŁ

Pracowity dzień przed Tobą-ale pierwszą noc w nowym mieszkanku to wspomina się chyba przez całe życie. Będę Cię jutro myślami wspierać przy tym mopie-choć tyle Ci pomogę.
Buziaki

Stary 2009-11-14, 22:55   #4461
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś odebrałam dokumentacje medyczną. Niestety - nie dostałam tego , o co prosiłam. Ale mam ksero zgody na zabieg. Nie będę się dziś tu rozwijać w tym temacie, bo mam nadzieję, że jednak dostanę jeszcze min opis zabiegu na którym najbardziej mi zależało.

Tak czy inaczej przypadkiem dziś udało mi się porozmawiać z jednym z lekarzy. Cyrk taki odstawił, że nawet to już śmieszne nie było -jak mu powiedziałam, że w implancie jest dziura i za miesiąc mam op - powiedział,że trzeba to od razu wyciągać a nie miesiąc czekać i otworzył terminarz zabiegów, i na cito chciał mnie przepisać na najbliższy termin Jak mu powiedziałam, że nie u nich mam operację !-spytał a dlaczego? Ja mu na to-bo mnie pan doktor odesłał jak tu byłam, powiedział, że nic się takiego nie stało , miesiąc poboli i bedzie dobrze, a wygląda super i mam się tylko cieszyć.
Na poczekalni zrobiła się cisza . A ja dalej, że bez sensu mnie na usg wysłali bo wiadomo było, że tam i tak nic nie wyjdzie, i że radiolog GENIUSZ jakiś tylko spojrzał to wiedział, że to torebka łącznotkankowa pekła a implant się przemieścił, i że tego się nie diagnozuje badaniem usg-a tu takie sławy mnie badały i nic nie widziały. On na to-to czemu pani nie wróciła do nas z sugestiami radiologa? Jak juz atmosfera się nieprzyjemna zrobiła zakończył słowami że ta rozmowo w ogóle nie powinna się odbywć, jak już to w gabinecie, i że mam oczywiście prawo do wyboru innego lekarza.

I jak po sprawdzeniu w samochodzie, że w prawdzie wypis dostałam ale nic tam nie jest napisane , wróciłam do kliniki. Pani w recepcji już nie chciała nawet ze mną rozmawiać, o poproszeniu lekarza nie wspominając. Łaskawie zapisała co mi jest jeszcze potrzebne i mam w pon sobie dzwonić.

Ręcę opadają-p dr kota ogonem po mistrzowsku odwrócił . I ta dziura w implancie to im teraz na rękę jest, żeby całą swoją fuszerkę zamieść pod dywan.Tylko ciekawe skąd ta dziura tam jest??? jak to by wytłumaczyli??? Dziś usłyszałam, że implanty nie są doskonałe i zdarzają się samoistne pęknięcia. I pewnie na tym by stanęło.
Mya - jest jeden plus: sprawę załatwiłaś w poczekalniklas ki:. Mam nadzieję, że usłyszały to potencjalne pacjentki tych partaczy i jeszcze raz dokładnie i na spokojnie przemyślą swój wybór. Szkoda, że wypisu wciąż nie masz takiego jaki być powinien. No i znowu próbowali Ci wciskać jakieś wałki. Co oni myślą? Że mają doczynienia z idiotami? Cóż za polityka firmy. Dno

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Ty nawet nie myśl, że ja Cię tu będe zastępować-TO ŻART BYŁ

Pracowity dzień przed Tobą-ale pierwszą noc w nowym mieszkanku to wspomina się chyba przez całe życie. Będę Cię jutro myślami wspierać przy tym mopie-choć tyle Ci pomogę.
Buziaki
A ładnie to tak ze mnie żartować:ha haha:. Udzielaj się tu kochana, udzielaj. Za mnie również. A ja niedługo, jak już pozamykam kilka pilnych spraw, to wrócę na 'stare śmieci'

No i liczę na wsparcie jutro. Mam nadzieję, że skoki na szczotce do kurzu, machanie łapami ze szmatą przy oknach oraz jazda na miotle i mopie nie zaszkodzą moim cycuchom
Stary 2009-11-14, 22:58   #4462
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
wyglają na więcej

Kapitalna historia. Uśmiałam się na maksa. Ale widać, że facet ma i wprawne oko i dobry gust
Stary 2009-11-14, 23:02   #4463
angel26
Przyczajenie

DagaGaga, przepraszam, że się wtrącę, ale napisałaś, że przed operacją pijesz soczek malinowy żeby nie wzięło Cię jakieś choróbsko, a maliny zawierają naturalny kwas acetylosalicylowy (taki sam jak w aspirynie), a wiadomo aspiryna jest przeciwwskazana przed zabiegami chirurgicznymi. To taka moja mała uwaga.
angel26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 23:15   #4464
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Mya - jest jeden plus: sprawę załatwiłaś w poczekalniklas ki:. Mam nadzieję, że usłyszały to potencjalne pacjentki tych partaczy i jeszcze raz dokładnie i na spokojnie przemyślą swój wybór.

Ale dziś sobota, i tam siedziały same po operacjach na zmianę opatrunków.Nie będa mogły bidulki spać przeze mnie w nocy

A ładnie to tak ze mnie żartować:ha haha:. Udzielaj się tu kochana, udzielaj. Za mnie również. A ja niedługo, jak już pozamykam kilka pilnych spraw, to wrócę na 'stare śmieci'

Wracaj do nas jak najszybciej, będziemy tęsknić

No i liczę na wsparcie jutro. Mam nadzieję, że skoki na szczotce do kurzu, machanie łapami ze szmatą przy oknach oraz jazda na miotle i mopie nie zaszkodzą moim cycuchom
Będę Cię wspierać z całych sił, a Ty nie przesadzaj-jeszcze nie masz pozwolenia "na wszystko", choć o Ciebie jestem spokojna bo Ty jesteś wyjatkowo odpowiedzialną cycolinką

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Cytat:
Napisane przez angel26 Pokaż wiadomość
DagaGaga, przepraszam, że się wtrącę, ale napisałaś, że przed operacją pijesz soczek malinowy żeby nie wzięło Cię jakieś choróbsko, a maliny zawierają naturalny kwas acetylosalicylowy (taki sam jak w aspirynie), a wiadomo aspiryna jest przeciwwskazana przed zabiegami chirurgicznymi. To taka moja mała uwaga.
O kurcze, faktycznie, trafna uwaga. Mi i po aspirynie, i po soku malinowym leci krew z nosa. Więc ja aspiryny unikam, a sok malinowy to co najwyżej dwie łyżczki jednorazowo i nie za często.

Stary 2009-11-14, 23:45   #4465
kora1
Raczkowanie

Czesc dziewczyny,ja znowu tak z doskoku i na inny temat...,powiedzcie mi prosze czy wybor ciecia w otoczce brodawki jest ok? nie mam zadnych informacji na ten temat wiem tylko ze szybciej sie goi i wyglada estetyczniej. Macie moze jakies linki na ten temat????? Mam niezly dylemat jakie ciecie wybrac,widzialam tez pare zdjec i cycuchy wygladaja rewelka. No i nie wiem czy doktor Kasprzyk wykonuje ciecie w otoczce,tez zadnych info nie znalazlam.....Dzieki za odpowiedz.
kora1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 00:07   #4466
angel26
Przyczajenie

Miskaa78, pisałaś, że jakiś chirurg na południu Polski pracuje z żoną psychologiem czy psychiatrą i wciskają pacjentkom małe implanty, może pamiętasz z nazwiska jaki to chirurg? Czy to nie dr Kasprzyk z Krakowa? Bo wiem, że jego żona pracuje u niego w klinice, ale jako kto to nie wiem.
angel26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 01:19   #4467
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel26 Pokaż wiadomość
Miskaa78, pisałaś, że jakiś chirurg na południu Polski pracuje z żoną psychologiem czy psychiatrą i wciskają pacjentkom małe implanty, może pamiętasz z nazwiska jaki to chirurg? Czy to nie dr Kasprzyk z Krakowa? Bo wiem, że jego żona pracuje u niego w klinice, ale jako kto to nie wiem.
no to niezły pasztet by był, jak to właśnie o nich by Miskaa pisała.

---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ----------

Cytat:
Napisane przez kora1 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny,ja znowu tak z doskoku i na inny temat...,powiedzcie mi prosze czy wybor ciecia w otoczce brodawki jest ok? nie mam zadnych informacji na ten temat wiem tylko ze szybciej sie goi i wyglada estetyczniej. Macie moze jakies linki na ten temat????? Mam niezly dylemat jakie ciecie wybrac,widzialam tez pare zdjec i cycuchy wygladaja rewelka. No i nie wiem czy doktor Kasprzyk wykonuje ciecie w otoczce,tez zadnych info nie znalazlam.....Dzieki za odpowiedz.
No tak -z doskoku i wszystko co ważne umyka .Jakiś czas temu była dyskusja na ten temat, więc jeśli się cofniesz to z pewnością znajdziesz dużo informacji na ten temat .
Pytasz czy to cięcie jest ok ? To prawda, że wygląda estetycznie i szybciej ładnie wygląda od cięcia w fałdzie. I można je potem ewentualnie pigmentem zabarwić jeśli by jednak odznaczało się na brodawce.Są lekarze którzy preferują właśnie takie cięcie, ale są i tacy którzy rzadko je stosują. Są też przeciwskazania do tego typu cięć-zbyt mała otoczka, zła pigmentacja otoczki, zmiany podbrodawkowe.Nie wiem czy będziesz jeszcze mamą karmiącą-ale jeśli tak, to też to cięcie nie jest wskazane. Niektórzy lekarze twierdzą, że takie cięcie ogranicza wielkość implantu jaki mogą włożyć. Inni jednak mówią, że to nie ma wpływu.Może tu liczy sie wielkość otoczki, albo ci pierwsi wolą łatwiejszy (więc bezpieczniejszy) dostęp do operowanej powierzchni.
W wielkim skrucie to tyle. Wszystko z pewnością wytłumaczy Ci lekarz na konsultacji i razem znajdziecie najlepsze dla Ciebie rozwiązanie

Stary 2009-11-15, 01:58   #4468
morgan6
Raczkowanie

Witam
Czytam wasze wypowiedzi od kilku miesięcy i dzięki Wam zdecydowałam się na zabieg.
Chciałam się zapytać po jakim czasie po operacji będę mogła wykonywać prace fizyczne? Będę miała zwolnienie na prawie trzy tygodnie po operacji. Wystarczy tyle?
morgan6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 02:48   #4469
natalalala
Zakorzenienie

mam do Was dwa pytanka odnosnie powiekszania biustu
1. czy ktoras z Was robila to przed dziecmi? bo ja nie planuje nawet dzieci jeszcze, a nie chce czekac z 10 lat na operacje. slyszalam ze po ciazy trzeba by bylo poprawic biuscik..

2. nie orientujecie się może czy zapadnięta klatka wyklucza mnie z operacji? czy po prostu końcowy efekt będzie trudniejszy do przewidzenia?
bede wdzieczna za jakiekolwiek informacje
natalalala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 08:15   #4470
Lili_jp
Przyczajenie

A moj jak sie dowiedzial wczoraj ze juz postanowilam,wyczul po moich podchodach i nie bylo co go oszukiwac.Furii jakies dostal Gamon!Zaraz ze ja wszystko niszcze itp.no masakra,jeszzce czegos tak glupiego nie widzialam i zaden argument do niego nie dochodzil.Mowie WAm jakbysmy cofneli sie w czasie do conajmniej kamieniolomow.Dzisiaj juz o 5rano napisal,ze woli 5razy bardziej moje male niz sztuczne.Nie chce mi sie wierzyc,ze bedzie taka wojna o cycki.Ja tego potrzebuje i koniec ale bede musiala zbroje zalozyc zeby to wszystko bezsensownie przejsc.masakra..
Lili_jp jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości