Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-22, 07:46   #3241
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE

Dzien doberek ,słonko świeci o 11 mam usg nie mogę sie doczekac trzymajcie kciuki .
Lece zrobić śniadanko ,potem kąpiel i do gina

Edytowane przez AsiCcccCA
Czas edycji: 2009-11-22 o 07:48
AsiCcccCA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 08:35   #3242
Verusia 23
Raczkowanie

[QUOTE=AsiCcccCA;15428552]Dzien doberek ,słonko świeci o 11 mam usg nie mogę sie doczekac trzymajcie kciuki .
Lece zrobić śniadanko ,potem kąpiel i do gina [/Q

Co?to w Niedziele tez lekarze przyjmuja?wow nie wiedzialamOczywisci e trzymam kciukasy)Zycze wszystkim mamusia milej Niedzieli

35/36 tydzien
Verusia 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 10:06   #3243
tarasia
Wtajemniczenie

My wstaliśmy jakieś pół godziny temu - ale sen!Teraz szybko śniadanko i trzeba się gdzieś wyrwać bo piękna pogoda!

kropka
jak twoje zdrówko? Lepiej?
Przeszły ci już wszystkie choroby ciążowe?

No właśnie! USG w niedzielę?

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 10:23   #3244
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Witam niedzielnie

oglądałyście ten program na disc.t&l o ciąży - mało wiarygodny i strasznie żle świadczy o brytyjskiej służbie zdrowia.. byłam zawiedziona...
a dziś o 16 na mtv polska jest z kolei program o ciążach licealistek - jakieś patenty na przetrwanie dla młodych mam czy coś znając Mtv to pewnie "same mądrości" tam będą

ja też dziś muszę zajrzeć do szpitala na ktg

miłego dzionka
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 10:30   #3245
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
Witam niedzielnie

oglądałyście ten program na disc.t&l o ciąży - mało wiarygodny i strasznie żle świadczy o brytyjskiej służbie zdrowia.. byłam zawiedziona...
a dziś o 16 na mtv polska jest z kolei program o ciążach licealistek - jakieś patenty na przetrwanie dla młodych mam czy coś znając Mtv to pewnie "same mądrości" tam będą

ja też dziś muszę zajrzeć do szpitala na ktg

miłego dzionka
Ogladalam. I zgadzam sie z Toba, a tak na niego czekalam. Bo faktycznie Ci lekarzy jacys niedouczeni? jeszcze ten pierwszy odcinek w miare okej, ale z ta babka 57 letnia to po pierwsze dla mnie chore (ze w tym wieku dziecko) i te 2 poronione zarodki

Asia czekamy na relacje od gina

Konspiracjo a co Ci lekarz powiedzial na temat tego skierowania do CC?

Kropko jak zdrowie?

Mi sie brzuch znow zaczyna stawiac i bolec wiec bez nospy sie nie obejdzie:/

Pozdrowienia dla wszytskich mamusiek

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 10:41   #3246
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Mi sie brzuch znow zaczyna stawiac i bolec wiec bez nospy sie nie obejdzie:/

Pozdrowienia dla wszytskich mamusiek
to wcinaj no-spe i może weź sobie też tabl magnezu i do łóżeczka!! niech Cię tz-cik pooobsługuje trochę już tak dużo nie zostało Ci tego oszczędzania a chyba warto dla dobra dzidzi..
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 10:58   #3247
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
to wcinaj no-spe i może weź sobie też tabl magnezu i do łóżeczka!! niech Cię tz-cik pooobsługuje trochę już tak dużo nie zostało Ci tego oszczędzania a chyba warto dla dobra dzidzi..

no własnie bez nospy sie nie obejdzie ale na szczescie mi pomaga. A ja leze i jutro, postanowilam, pakuje torbe do konca...
ale ta babka z w tym programie wczorajszym ta 57 latka ladne dziecko urodzila (bo juz to jej prawdziwe takie ladne nie bylo) tylko tych aktorow co ich grali

a ja mam pytanie do Mamuś: jak to jest z goścmi jak przychodza do maleśntwa, caluja je Wam

A jesli chodzi o liste, to listopadówki juz dawno w polowie października zaczely sie rozdwajac, a grudnioweczki sie zawziely i narazie zadna tfu tfu:P

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2009-11-22 o 11:11

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-22, 11:23   #3248
sexy body
Rozeznanie

domi napisz co dokładnie było w tym programie

sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 12:24   #3249
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Martusia ale masz pileczke

Guciu czyli myslisz ze porod w wodzie jest latwiejszy?? wiesz ja sie balam takiego porodu ze wzgledu na krew.. ze woda sie cala zabarwi w wannie na czerwono i dla tz bedzie to strasznie wygladalo..
a mala jest slodka
Też trochę się tego bałam, ale poczytałam sobie o porodach w wodzie, wady i zalety, dla kobiety (np bardzo rzadko się zdarza pęknięcie lub nacinanie krocza - ja mam tylko 2 kosmetyczne szewki przez to, że barki małej utknęły) i dziecka i jednak się zdecydowałam. Poprosiłam też sama o lewatywę, co by uniknąć innych niespodzianek
A tz powiedział mi, że w sumie sam nie chciał patrzeć, więc nie było problemu.
Zresztą w moim przypadku uniknęliśmy problemów, bo na lądzie mała już by zachłysnęła się powietrzem, kiedy była zaklinowana. I w przyszłości będę też rodzić w wodzie
Stary 2009-11-22, 13:03   #3250
elalank
Zadomowienie

Witam mamusie

Cytat:
Wow, strasznie Wam wszytskim waga leci

z kolei ja za bardzo nei chce schudnac, czy jest na to jakas rada?przed ciąża bylam szczupla a chcialabym aby okragle ksztalty zostaly
a na to nie znam recepty,ale możesz wcinać wszystko co chcesz, ja bym tak chciała
Mam postanowienie, że zjadę te 2 kg po ciązy plus jeszcze dodatkowe 2

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
moje mlode ma dzis 2 tygodnie

Elus ja pije calkiem sporo.. tylko jem malo.. byc moze dlatego..
Sto lat dla Synusia!!!

oj to Ci zazdroszczę, bo ja wciąż mam pragnienie, ale nie mogę pić bo bym chyba nie uniosła moich "warunków"

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Dobrzy wieczór. Przede wszystkim dziękuję wam za gratulacje i tak ogromne wsparcie. Jesteście niesamowite

Mi czop odchodził w kawałkach przez jakieś 10 dni i dopiero we wtorek zaczął przybierać zabarwienie różowe

W ciągu ciąży przeszło z 75C na 75D, a teraz to już chyba jest F

Elu, gratuluję tak szybkiego porodu

Mój w sumie też był szybki, że wszyscy się dziwili, że to pierwsze dziecko Ale zanim do porodu przejdę, to powiem wam tylko tyle, że miałam źle obliczony termin, wg położnej o jakieś 2-3 tygodnie

A teraz poród
W sumie to przez cały wtorek miałam bezbolesne skurcze. No cóż, czym się przejmować, skoro tak wiele ich było i zawsze prpzechodziły Ale zaczęłam coś podejrzewać wieczorem, bo na niczym nie mogłam się skupić i znaleźć sobie miejsca. Ale tutaj też nie wzięłam sobie tego do serca i spokojnie poszłam spać. W nocy obudził mnie ból nerki, taki jak tydzień wcześniej. Postanowiłam poczekać, zobaczyć czy przejdzie, ale, że nie przechodził, to obudziłam tzta i powiedziałam, że jedziemy do szpitala, żeby chociaż tą nerkę obejrzeli. W szpitalu byliśmy o 3.30 i okazało się, że miałam regularne skurcze, ale bolałą mnie tylko nerka. Lekarka dyżurująca powiedziała mi, że widocznie obniżająca się macica uciska na moczowody i stąd ten ból. I tak trwały sobie te skurcze co 6-7 minut przez kilka godzin, szyjka otwierała się spokojnie. Ok 12 wskoczyłam do wanny porodowej, żeby się trochę zrelaksować. I tak się relaksowałam, że ok 12.45 nagle przyszły bardzo bolesne i częste skurcze. Położna kazała mi wyjść z wody, żeby mnie przebadać i podłączyć do ktg. Wtedy miałam 6 cm rozwarcia, podczas skurczu 8 cm. Po 15 minutach dostałam skurczy partych, odeszły mi wody, w czasie przerwy między skurczami zdecydowałam się wejść do wody. I na szczęście, bo gdy główka przeszła bez problemów, to ramionka utknęły w kanale rodnym (o czym dowiedziałam się później) i kiedy skurcz przeszedł, a położna nadal kazała mi przeć, a ja już siły nie miałam. Ale zmotywowały mnie spojrzenia położnej i lekarki, więc parłam mimo wszystko, bo wiedziałam, że inaczej może być źle z córcią. To był mój moment krytyczny, ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło i urodziłam bardzo zdrową i silną dziewczynkę. A ekspresowym tempem między pierwszymi silnymi skurczami do urodzenia małej była zaskoczona sama położna

I jestem niezmiernie dumna z tzta, który wspierał mnie przez cały czas, przypominał o oddychaniu. Położna i lekarka stwierdziły, że dawno nie miały tak dobrze współpracującej rodzącej, bo robiłam wszystko tak jak mi mówiły. Jedynym wyjątkiem było utrzymanie niskiej tonacji głosu. Położna mówiła : "Aleksandra, ty sobie krzycz co chcesz, ale staraj się robić to niskim głosem". Niestety nie udało się, słyszał mnie też chyba cały szpital, a ja miałam zdarte gardło

Ogólnie miałam też szczęście, że akurat na dyżurze była położna, z którą mieliśmy szkołę rodzenia, więc się mną zajęła. A co śmieszne, to to, że dwie pozostałe dziewczyny z kursu rodziły tego samego dnia, więc się spotkałyśmy na porodówce i potem na oddziale

Ufff.... ale się rozpisałam i pewnie was całkiem zanudziłam
witaj!!!
To widzę, że poród też miałaś całkiem "sympatyczny" jeśli mozna to tak nazwać!!!
A Córcia śliczniutka!!!! Piękna!

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
hej!czy nikt o mnie nie pyta???????
jeszcze na szczęście jestem w domku już poprasowałam i jutro się pakuję do szpitalaoj ciekawa jestem co to będzie czy mnie wypuszczą czy zostanę mamusią listopadową?
tu wklejam wam chyba nasze ostatnie zdjęcie z brzuszkiem z dzisiaj
ja przepraszam przyznaję teraz troszkę zaniedbałam forum, ale to Córcia mi nie pozwala
Brzuszek masz malutki, fajny!!! Ciesz się nim, bo zaraz zniknie

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
Dzien doberek ,słonko świeci o 11 mam usg nie mogę sie doczekac trzymajcie kciuki .
Lece zrobić śniadanko ,potem kąpiel i do gina
w niedziele ???
no ale oczywiście kciuki zaciśnięte

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 13:30   #3251
mamrotka
Wtajemniczenie

hej mamusie

gucia malutka cudowna, gratuluje

my nadal 2w1 ale zostalo jeszcze tylko 4 dni powiem szczerze ze moja masakryczna panika i strach przed porodem poszly w niepamiec i juz nie moge sie doczekac kiedy zobacze naszego skarba

czy mialyscie przed porodem usg? bo ja ostatnie mialam w 30 tc bo moj lekarz wyjechal i wraca w tym tygodniu wiec nie wiem czy doczekam wizyty i nie wiem ile mala wazy a jak nie zrobia usg a mala ma z 5 kg to przeciez ja sie pochlastam normalnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-22, 14:25   #3252
simpatica
Zakorzenienie

kolejne pytanie dla tych które już "po"
dziewczyny jak to jest z kupkaniem przed porodem? zawsze robią lewatywę? bo nam położna mówiła że jak dziecko się rodzi to główka wypycha wszystko z jelita grubego i żeby się nie wstydzic niczego bo to wszystko natura ale o lewatywe nie zapytałam (wstyd mi jakos było)

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 14:37   #3253
martaN23
Zadomowienie

hej~!ja dziś miałam gościniestety mąż w pracy więc taka sama teraz jestem właśnie wyprałam gondolę,zamierzam poszykować pościel i ubranko dla niuniw razie jakby mnie nie puścili do domku i spakuje w końcu torbę do szpitalabo już chyba czas hehe
mam nadzieję że szybko wrócę bo będzie brak mi wizażu codziennie tu siedzę i was podglądam
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 14:49   #3254
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
domi napisz co dokładnie było w tym programie

kurcze nei umiem tak opowiadac
Bylo o trzech babkach, zadna nie wiedziala ze jest w ciazy. Jedna urodzila w domu. Zlapaly ja wieczorem bole i nastepnego dnia urodzila w sypialni- 10letni syn pomogl przeciac pepowine. Druga pojechala do szpitala i okazalo sie, ze wlasnie rodzi.
A trzecia to babka 57 lat zaszla w ciaze metoda in vitro, potem rzekomo poronila, podejrzewali raka jajnika, ale w 29 tyg okazalo sie, ze jest w ciazy
Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość
czy mialyscie przed porodem usg? bo ja ostatnie mialam w 30 tc bo moj lekarz wyjechal i wraca w tym tygodniu wiec nie wiem czy doczekam wizyty i nie wiem ile mala wazy a jak nie zrobia usg a mala ma z 5 kg to przeciez ja sie pochlastam normalnie
chyba zawsze przed porodem robia usg
Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
dziewczyny jak to jest z kupkaniem przed porodem? zawsze robią lewatywę? bo nam położna mówiła że jak dziecko się rodzi to główka wypycha wszystko z jelita grubego i żeby się nie wstydzic niczego bo to wszystko natura ale o lewatywe nie zapytałam (wstyd mi jakos było)
no tez mnie to ciekawi:/
Cytat:
hej~!ja dziś miałam gościniestety mąż w pracy więc taka sama teraz jestem właśnie wyprałam gondolę,zamierzam poszykować pościel i ubranko dla niuniw razie jakby mnie nie puścili do domku i spakuje w końcu torbę do szpitalabo już chyba czas hehe
mam nadzieję że szybko wrócę bo będzie brak mi wizażu codziennie tu siedzę i was podglądam

A masz numer telefonu do ktorejs z nas?

Stary 2009-11-22, 14:57   #3255
latek23
Przyczajenie

Witajcie Kochane! jestem pierwszy raz na forum. Moja Pola wychodzi na świat w lutym , ale mam problem z wózkiem...czy któras z Was ma wózek quinny buzz 4? poproszę o jakieś info pozytywne lub negatywne na temat tego wózka, lub ew. na temat maxi cosi mura 4....

Dziękuje za wszelkie info na temat powyższych
latek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 15:00   #3256
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez latek23 Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane! jestem pierwszy raz na forum. Moja Pola wychodzi na świat w lutym , ale mam problem z wózkiem...czy któras z Was ma wózek quinny buzz 4? poproszę o jakieś info pozytywne lub negatywne na temat tego wózka, lub ew. na temat maxi cosi mura 4....

Dziękuje za wszelkie info na temat powyższych

a moja w grudniu

na temat wozka nie pomoge, niestety

Stary 2009-11-22, 15:26   #3257
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Sympatica jeżeli sobie zazyczysz lewatywę to u nas chyba zrobią, ale nie ma przymusu, mozesz tez wspomoc sie czopkiem na przeczyszczenie, zresztą jeśli doczekasz terminu to mozesz zastosowac bardzo lekką dietę i czopek
ale faktem jest, że jest to natura, moze mało to przyjemne, ale nie powod do wstydu, tylko trzeba sie nastawić odpowiednio psychicznie

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

wczoraj mi się znuntował net

Gucia i Pietrusia witajcie już w domu w penej obsadzie

dzidzie fantastyczne
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 15:29   #3258
katekatee
Zadomowienie

Witam mamusie. U Nas spokój. Mały grzecznie spi. Kolki narazie brak i oby nie wróciła:pro si: Będę go musiała wybudzić bo mi potem będzie w nocy szalał. Jutro idę do gina na wizytę kontrolną po ciąży. Mam nadzieje że wszystko będzie ok. Także proszę o kciuki
Coś mało mamuś się udziela?? Mam nadzieje że to nie kolkowe kłopty.

Cytat:
a ja mam pytanie do Mamuś: jak to jest z goścmi jak przychodza do maleśntwa, caluja je Wam
Ja absolutnie nie pozwalam całować mojego małego. Sama z tżtem całujemy go tylko w czółko. Ja to nawet za bardzo nie pozwalam małego innym nosić. Nie chce żeby się zaraził jakimś paskuctwem. Nie po to będę wydawać 2000 na szczepionki żeby mi ktoś go czymś innym z głupoty zaraził.

[QUOTE=elalank;15433521
Mam postanowienie, że zjadę te 2 kg po ciązy plus jeszcze dodatkowe 2 [/QUOTE]

Ja też mam jeszcze dodatkowe 2 kg ale to chyba waga moich gigantów Ale palnuję od jutra zacząć ćwiczyć i ograniczyć jedzenie słodyczy żeby zrzucić te 2 + dodatkowe 4 = 6k. Mam nadzieje że mój mały głodomorek mi w tym pomorze Także zapraszam do klubu zrzucających zbędne kilogramy

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
Ja lewatywy nie miałam. Pytałam o to lekarza ale on powiedział że nawet jeśli coś zrobię to to jest "normalne" Powiem szczerze że jak rodziłam to nie wiem czy zrobiłam coś czy nie bo się na to wtedy wogóle uwagi nie zwraca. Ja rodziłam bez tżta więc też tak bardzo się nie bałam nawet jeśli by się coś przytrafiło.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 15:31   #3259
magdawikp
Wtajemniczenie

dziś o 11.20 Grześ skończył miesiąć - czyli jest już niemowlakiem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-22, 15:32   #3260
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Ja absolutnie nie pozwalam całować mojego małego. Sama z tżtem całujemy go tylko w czółko. Ja to nawet za bardzo nie pozwalam małego innym nosić. Nie chce żeby się zaraził jakimś paskuctwem. Nie po to będę wydawać 2000 na szczepionki żeby mi ktoś go czymś innym z głupoty zaraził.

.

no dokladnie, tez mi sie tak wydaje. To rodzice sa od calowania a nie cala rodzina po kolei sobie ma pozwalac, tym bardziej, ze dzieci latwo lapia uczulenia:/
ale jak ktos chce zrobic to albo nosic, a Ty sobie nie zyczysz to mowisz wprost?

Stary 2009-11-22, 15:33   #3261
katekatee
Zadomowienie

O Madzia właśnie myślałam gdzie się podzialiście Jak tam mały?? Wszystko ok?. U Nas kolek narazie brak. Wczoraj dostał jedną dawkę espumisanu. Zastanawiam się czy można to sobie tak czasem brać a czasem nie?? I mam pytanie czym oczyszczasz małemu nosek??

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 15:33   #3262
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość

gratulacje

Stary 2009-11-22, 16:19   #3263
martaN23
Zadomowienie

domi nie mam do nikogo numeru więc może do ciebie napiszę co?
Ja to mam też pytanie do mamuś niedawno rozpakowanychjakie rzeczy na wyjście wziąć?mam zimowy śpiworek więc chyba jak teraz tak ciepło to coś cieńszego pod spód?
Stary 2009-11-22, 16:51   #3264
magdawikp
Wtajemniczenie

Kate czytam codziennie wizaz ale z pisaniem gorzej - brak mi czasu
Grześ jest raczej grzeczny - kolki dawno nie było, ale dziś w nocy dał nam wycisk - nie darł ie tylko 5 razy go przewijałam i 3 razy przebierałam, karmienie 3 razy, które trwa około 40 min i jeszcze jak nie chce spac to jest cyrk
ja daję dość niesystematycznie te krople, raczej nie ma jakiś tam, ze nalezy dawać, ale wiadomo terapia przynosiefekty jek jest prowadzona porządnie, myślę, ze jak profilaktycznie dasz 1 dawkę dziennie to mu nic nie będzie a w przypadku napadu następna dawka
ja przy Izie tak stosowałam, choć ona kolki nie miała, ale wiadomo zdarzyło mi sie coś zjeść nie tak i było darcie - to viburcol i espumisan i działało
Stary 2009-11-22, 18:01   #3265
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
domi nie mam do nikogo numeru więc może do ciebie napiszę co?
Ja to mam też pytanie do mamuś niedawno rozpakowanychjakie rzeczy na wyjście wziąć?mam zimowy śpiworek więc chyba jak teraz tak ciepło to coś cieńszego pod spód?

Pewnie, podam Ci na priva moj numer

Ja juz przygotowalam wszytsko, tylko trzeba bedzie to wpakowac do torby

Stary 2009-11-22, 19:02   #3266
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Sympatica jeżeli sobie zazyczysz lewatywę to u nas chyba zrobią, ale nie ma przymusu, mozesz tez wspomoc sie czopkiem na przeczyszczenie, zresztą jeśli doczekasz terminu to mozesz zastosowac bardzo lekką dietę i czopek
ale faktem jest, że jest to natura, moze mało to przyjemne, ale nie powod do wstydu, tylko trzeba sie nastawić odpowiednio psychicznie
no ja sie najbardziej martwię że będzie mi wstyd przed Tż no chyba że on zemdleje to wtedy bedzie mi to obojętne
Cytat:
gratulacje i wszystkiego bez-kolkowego

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 19:15   #3267
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Witam Mamusie

u nas wszystko dobrze...André rosnie i widze jak zmienia sie z dnia na dzien...nowe dzwieki, zachowania...

Pierwszy skok rozwojowy tez za nami i maly przeszedl go ksiazkowo - dwa dni chcial byc ze mna prawie caly czas...w nocy rowniez, w zwiazku z czym dwie noce od 2 do 6-7 przesiedzialam z nim w jego pokoju i spalismy sobie razem...Teraz jest z powrotem ok... przy czym jego ulubiona pozycja do spania to na brzuszku

Ja ogolnie czuje sie tez dobrze tylko troche...jak nie ja...Nie wiem jak to opisac, ale jakos tak dziwnie po prostu...no nic - pozyjemy zobaczymy co z tego wyjdzie...

Kate
Madziu
gratuluje skonczonego miesiaca waszych maluchow!

Gucia witam juz rozpakowana Sandra jest sliczna

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-22, 19:28   #3268
konspiracja
Zakorzenienie

Hello!!!
Asia trzymam kciuki.

Gucienko, witaj Mała śliczna.
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Był wyliczony o jakieś 2 tyg za wcześnie. Nawet położna powiedziała, że mała mogła jeszcze pobyć w brzuchu, bo miała jeszcze dość sporo tej tłustawej substancji na skórze. Problem w tym, że jest dość dużym dzieckiem, dlatego usg podawało inny wiek
Guciu, ale przeciez terminu nie liczy się wg wielkosci z usg
A kiedy mialas ostatnią miesiaczkę, jeśli mogę spytac?

Cytat:
Konspiracjo a co Ci lekarz powiedzial na temat tego skierowania do CC?
Dzięki ze pytasz, Domi raczej będzie...dla gina to jasna sprawa, nie ma z czym polemizować.
Ja się już do tej myśli przyzwyczaiłam. Ide jeszcze do drugiego okulisty, ale to bardziej dla profilaktyki ocznej. Raczej na pomylke w diagnozie nie licze bo to bardzo dobry lekarz.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 19:41   #3269
martaN23
Zadomowienie

ja jeszcze z serii 100pytań do... mamuś po CC jak tam u was połóg?
nie wiem jakie podpaski zabrać i ile kupić?specjalne majtki poporodowe potrzebne?
Stary 2009-11-22, 19:43   #3270
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Dzięki ze pytasz, Domi raczej będzie...dla gina to jasna sprawa, nie ma z czym polemizować.
Ja się już do tej myśli przyzwyczaiłam. Ide jeszcze do drugiego okulisty, ale to bardziej dla profilaktyki ocznej. Raczej na pomylke w diagnozie nie licze bo to bardzo dobry lekarz.

Konspi skoro termin masz na 6 grudzien, to CC zrobia Ci 2 tyg przed terminem?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości