|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Maria2008-rodzisz w szpitalu w Rydultowach z tego co pamietam tak?Napisz mi prosze co jest ci tam potrzebne do dzidzi...na czas pobytu,bo ja mam zamiar rodzic w Mikolowie no ale jezeli bedzie nawal to kieruje sie tam gdzie ty.
Pozdrawiam wszystkie Rozpakowane juz mamusie i Grudnioweczki![]() 35tydzien![]() |
|
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
witam weekendowo
Elalank też bym chciała tak szybko urodzic (może skoro moja niunia też ma byc Olka to się uda? ) a córeczka jest słodka zakończyłam dzisiaj wreszcie prasowanie ubranek ![]() pieluszki też już poskładane, może później zapakuje torbę z dniem dzisiejszym zakończymy 37 tydz więc chyba juz mogę
|
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() Paczka wspolczuje, staraj sie odpoczywac. A Ty ta rane przemywasz?ja tam nie wiem jak to po CC jest, moze inne Mamuski podpowiedza ![]() Lucky mialas urodzic 1,5 mis temu a Ty sie nam przeterminowalas ![]() Ja dzis odstawiam wszystko, juz rano nie wzielam nai Mg ani no-spy, mam nadzieje, ze nic sie nie stanie po tym jeszcze
|
|
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
Gissh a lekarz Ci będzie mógł wystawic zwolnienie wstecz? bo to ważne żeby ciągłośc była chyba
|
|
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
a własnie Gissh jak bylas w szpitalu to byly zakazane wizyty u Was?
|
|
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
Witam moje kochane mamusie
Melduje sie juz jako szczesliwa mamusia uroczej Kamilki Jesli chodzi o porod to bylo tak!!! Pierwsze skurcze dostalam w poniedzialek o 2 w nocy byly nieregularne i nie az tak strasznie bolesna trwaly okolo 2,5 godz. pozniej troche zelzyly i nawet sie przespalam. Rano od 8 znow sie zaczelo i pojechalismy do szpitala bo moj gin mial dyzur ale odeslal mnie do domu i kazal wrocic wieczorem jak skurcze beda regularne i tak to o godz 16 znow znalazlam sie w szpitalu o 19.30 soatalam kroplowke szybko skurcze zaczely robic sie coraz silniejsze i okolo 21.20 zaczely sie bole parte bylo ciezko niunia nie mogal sie przeslizagnac przez ten kanal i niestety musialam byc nacinana i w monencie naciecia ja parlam a moj gin polozyl mi sie bokiem na brzuchy i malutka moment wyskoczyla. Najpiekniejszy moment byla taka biedniutka szwow mam sporo i bardzo bola ciezko chodzic siedziec lezec wszystko ciezko robic i to tak bedzie bolala przez dluzszy czas ale daje rade co sie nie robi dla niuni Gucia ogromne gratki i dla ciebie dzielna mamusiu ![]() ![]() klask i: A teraz fotka malej
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
aha i zapomnialam dziekuje wam za kciuki i gratulacje
Postaram sie was pomalu przeleciec POZDRAWIAMY
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
Pietrusiu witamy
fajnie że jesteś już w domku. a to nacinanie Cię bolało? rety ja sie tego boję
|
|
|
|
#3219 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie, wizyty były normalnie... Oprócz położnictwa oczywiście, bo u nas na położnictwo w ogóle jest zakaz wstępu osobom z zewnątrz więc jak tam ktoś przychodzi w odwiedziny to trzeba wyjść do niego na korytarz i tam można sobie posiedzieć (jest takie specjalne miejsce dla odwiedzających). Z tego co wiem wizyty u nas cały czas są dozwolone i mam nadzieję że to się nie zmieni i że nasze plany porodu rodzinnego nie legną w związku z tym w gruzach bo chyba bym się załamała... Cytat:
Współczuję tych szwów i bólu, ale tak jak piszesz - to minie, a zdrowe i śliczne
|
|
#3220 |
|
Zadomowienie
|
Pietrusia śliczna córeczka
verusia pisałam Ci na pw co trzeba mieć dla dzidzi tylko pieluchy
|
|
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
Pietrusia ale fajnie Ci, ze juz PO i wvale tak źle nie bylo z tego co widze
a Kamilka podobna do Ciebie Pustka dzis na wizazu o 21 jest ten program "Ciaza z zaskoczenia" na Discovery travel and living czy jakos tak
|
|
|
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Cytat:
![]() ja tez mam jeszcze materac w folii i pościel założe na samym końcu, albo mąż założy... Pietrusiu śliczna coreczka, witaj z powrotem U mnie wszystko ok. Pozamykane i nic sie nie skaraca. Maly wązy prawie 3,5 kg W tygodniu mam się umowic na ktg... Milego wieczorka, my dzis mamy koncert w planach. Do usłyszonka mamusie
|
|
|
#3223 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny,
my juz po wizycie oóglnie Małej jest w brzuchu tak dobrze, że wcale nie chce wychodzić.. ilo wód jest ok, wszytkie parametry sa książkowe, Mała wazy 3250 +/- 10% czyli też ładnie, ja mam 12kg na plusie.. szyjka zamknięta, a odczuwane skurcze to wciaz straszaki... od jutra co 2 dzien na ktg i jak do piątku nie urodzę to będziemy wywoływać.. a i mimo odpadającego czopa lekarz kazał ![]() się przytulać do tz-a więc śmigam do łóżka![]() ![]()
|
|
|
|
#3224 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Heloł
![]() Olka dziękuje za komplementy!!! Dziś mamy dzień spania, Olka budzi sie jak w zegarku co 4 godziny i dała dziś rodzicom nacieszyć się sobą ![]() Cytat:
a to buraki, faktycznie!!! ja tam się upominałam o swoje i radzę też tak rób, zawstydź buraków, jak sie zachować nie potrafią!!!!a ja byłam wczoraj w sklepie i właśnie tak mi dziwnie było, bo musiałam juz stać w kolejce bez przepuszczania a to był fajny przywilej ![]() Cytat:
Cytat:
!!!!Cytat:
tego Ci życzę oczywiście, i pozostałym Mamusiom!!! Gratuluję 37 tygodnia. I lepiej zaczekaj do 38, zawsze to lepiej dla Olki Cytat:
Kamilka śliczna I faktycznie piękny moment jak ładą dzidzię na piersiach i wtedy sie tak uspokaja!!! cud normalnie!!!! A ile masz szwów??? Ja mam tylko 3 i wcale mnie jakoś strasznie nie bolą, na drugi dzień już normalnie śmigałam. Dostałam w szpitalu taki fajny preparat na gojenie, który też używam do gojenia się pępuszka. Jest rewelacyjny. Ale nie wiem czy jest do kupienia w aptece ![]() Cytat:
kciuki za wizytę ![]() No to i ja się pochwalę, że noszę już rzeczy sprzed ciąży (piękne uczucie TZ stwierdził, że nawet nogi mam chudsze niż przed ciążą czyli po porodzie zjechałam od razu 8.Także Dziewczyny nie martwcie się
|
||||||
|
|
|
#3225 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() i zazdraszczam tego przytulania
|
|||
|
|
|
#3226 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wow, strasznie Wam wszytskim waga leci ![]() z kolei ja za bardzo nei chce schudnac, czy jest na to jakas rada?przed ciąża bylam szczupla a chcialabym aby okragle ksztalty zostaly
|
|||
|
|
|
#3227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja właśnie szykuję romantyczną kolację dla nas (pierś kurczaka nadziewana serem,sos śmietanowo-ziołowy, ziemniaki opiekane z ziołami i marchewka glazurowana do tego ). normalnie to mieliśmy isc dzisiaj na wesele ale jakoś nie czuję się zbyt dobrze na taką imprezę a że już niedługo koniec z wieczorami tylko we dwoje to myślę że taki wieczór dobrze nam zrobi
|
||
|
|
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
Pietrusia witaj
![]() moje mlode ma dzis 2 tygodnie Malinko buziolki dla Tomka z okazji 4 tyg Elus ja pije calkiem sporo.. tylko jem malo.. byc moze dlatego..
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-11-21 o 17:57 |
|
|
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie sie ciesze ze juz w domu jestem bo u mnie w szpitalu oddzial zamkniety i nikt do mnie nie mogl wejsc, Tz byl tylko raz dziennie przez szybe i to tylko chwileczke jedyne co to zaraz po porodzie gin pozwolil zeby tz przyjechal do mnie i bym z pół godziny
|
|
#3230 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobrzy wieczór. Przede wszystkim dziękuję wam za gratulacje i tak ogromne wsparcie. Jesteście niesamowite
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Elu, gratuluję tak szybkiego porodu Mój w sumie też był szybki, że wszyscy się dziwili, że to pierwsze dziecko Ale zanim do porodu przejdę, to powiem wam tylko tyle, że miałam źle obliczony termin, wg położnej o jakieś 2-3 tygodnie ![]() A teraz poród W sumie to przez cały wtorek miałam bezbolesne skurcze. No cóż, czym się przejmować, skoro tak wiele ich było i zawsze prpzechodziły Ale zaczęłam coś podejrzewać wieczorem, bo na niczym nie mogłam się skupić i znaleźć sobie miejsca. Ale tutaj też nie wzięłam sobie tego do serca i spokojnie poszłam spać. W nocy obudził mnie ból nerki, taki jak tydzień wcześniej. Postanowiłam poczekać, zobaczyć czy przejdzie, ale, że nie przechodził, to obudziłam tzta i powiedziałam, że jedziemy do szpitala, żeby chociaż tą nerkę obejrzeli. W szpitalu byliśmy o 3.30 i okazało się, że miałam regularne skurcze, ale bolałą mnie tylko nerka. Lekarka dyżurująca powiedziała mi, że widocznie obniżająca się macica uciska na moczowody i stąd ten ból. I tak trwały sobie te skurcze co 6-7 minut przez kilka godzin, szyjka otwierała się spokojnie. Ok 12 wskoczyłam do wanny porodowej, żeby się trochę zrelaksować. I tak się relaksowałam, że ok 12.45 nagle przyszły bardzo bolesne i częste skurcze. Położna kazała mi wyjść z wody, żeby mnie przebadać i podłączyć do ktg. Wtedy miałam 6 cm rozwarcia, podczas skurczu 8 cm. Po 15 minutach dostałam skurczy partych, odeszły mi wody, w czasie przerwy między skurczami zdecydowałam się wejść do wody. I na szczęście, bo gdy główka przeszła bez problemów, to ramionka utknęły w kanale rodnym (o czym dowiedziałam się później) i kiedy skurcz przeszedł, a położna nadal kazała mi przeć, a ja już siły nie miałam. Ale zmotywowały mnie spojrzenia położnej i lekarki, więc parłam mimo wszystko, bo wiedziałam, że inaczej może być źle z córcią. To był mój moment krytyczny, ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło i urodziłam bardzo zdrową i silną dziewczynkę. A ekspresowym tempem między pierwszymi silnymi skurczami do urodzenia małej była zaskoczona sama położna ![]() I jestem niezmiernie dumna z tzta, który wspierał mnie przez cały czas, przypominał o oddychaniu. Położna i lekarka stwierdziły, że dawno nie miały tak dobrze współpracującej rodzącej, bo robiłam wszystko tak jak mi mówiły. Jedynym wyjątkiem było utrzymanie niskiej tonacji głosu. Położna mówiła : "Aleksandra, ty sobie krzycz co chcesz, ale staraj się robić to niskim głosem". Niestety nie udało się, słyszał mnie też chyba cały szpital, a ja miałam zdarte gardło ![]() Ogólnie miałam też szczęście, że akurat na dyżurze była położna, z którą mieliśmy szkołę rodzenia, więc się mną zajęła. A co śmieszne, to to, że dwie pozostałe dziewczyny z kursu rodziły tego samego dnia, więc się spotkałyśmy na porodówce i potem na oddziale ![]() Ufff.... ale się rozpisałam i pewnie was całkiem zanudziłam
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry Wieczór Kochane
,zaraz Was [rzelece ....własnie wróciliśmy od mojego braciszka /na kawke pojechaliśmy a skonczyło sie na mega imprezie ![]() Guciu,Pietrasiu dobrze ze jestescie już z Nami ![]() Jutro wizyta ,boje sie trzymajc ie kciuki
|
#3232 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wcale nie nudzisz takimi pięknymi opowieściami! Dobrze, że sie wszystko tak ładnie potoczyło i córa zdrowiutka a mama zadowolona! Ogromne gratulacje!!! Teraz to tylko na foteczki czekamy1 A co z tym terminem było nie tak? Za wcześnie go wyliczyli?
|
|
#3233 |
|
Zadomowienie
|
hej!czy nikt o mnie nie pyta???????
jeszcze na szczęście jestem w domku już poprasowałam i jutro się pakuję do szpitala oj ciekawa jestem co to będzie czy mnie wypuszczą czy zostanę mamusią listopadową?tu wklejam wam chyba nasze ostatnie zdjęcie z brzuszkiem z dzisiaj
|
#3234 |
|
Raczkowanie
|
Maria2008-dzieki ..przeoczylam ta wiadomosc nie wiedzialam ze ja mam
ale jestem zakrecona ..dzieki jeszczce raz
|
|
|
|
#3235 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
|
|
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
Był wyliczony o jakieś 2 tyg za wcześnie. Nawet położna powiedziała, że mała mogła jeszcze pobyć w brzuchu, bo miała jeszcze dość sporo tej tłustawej substancji na skórze. Problem w tym, że jest dość dużym dzieckiem, dlatego usg podawało inny wiek
![]() Marta, mam nadzieję, że mi wybaczysz, ale ostatnio byłam trochę zajęta A tak w ogóle, to widziałam kolekcję super brzuszków ![]() Pietrusiu córcia jest śliczna A to moja pociecha
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-11-21 o 21:27 |
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
Guciu jaka ona śliczniasta
|
#3238 |
|
Wtajemniczenie
|
gucia witaj w domu! córcia słodziutka!
Marta ale masz maleńki brzuszek! |
|
|
|
#3239 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a brzusio cudny, wielkosciowo taki sam jak moj ![]() Cytat:
ale ona piekna Ja niestety sie dzis przestraszylam, bo jak pisalam odstawilam leki i pod wieczor apaly mnie kilka razy skurcze i to dosc mocne:/ wzielam wiec nospe i poszlam pod pryznic i niby przeszlo. Oby tylko wytrzymac te 8 dni
|
||
|
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
Martusia ale masz pileczke
![]() Guciu czyli myslisz ze porod w wodzie jest latwiejszy?? wiesz ja sie balam takiego porodu ze wzgledu na krew.. ze woda sie cala zabarwi w wannie na czerwono i dla tz bedzie to strasznie wygladalo.. a mala jest slodka
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-11-22 o 00:06 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.

Pozdrawiam wszystkie Rozpakowane juz mamusie i Grudnioweczki
35tydzien
) a córeczka jest słodka
z dniem dzisiejszym zakończymy 37 tydz więc chyba juz mogę

klask i: 

ja tam się upominałam o swoje i radzę też tak rób, zawstydź buraków, jak sie zachować nie potrafią!!!!
!!!!
tego Ci życzę oczywiście, i pozostałym Mamusiom!!! 
). normalnie to mieliśmy isc dzisiaj na wesele ale jakoś nie czuję się zbyt dobrze na taką imprezę 

jedyne co to zaraz po porodzie gin pozwolil zeby tz przyjechal do mnie i bym z pół godziny