|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brąz ZIMNY czy POPIELATY? Pytanie...
Chyba nie ryzykuj. Zrób po umyciu tylko taką silną płukankę.
---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
Co to znaczy "najpierw dokładamy barwnik z palety naturalnych"? Najpierw malujemy naturalnym odcieniem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy jesteście mi w stanie pomóc???? oto wątek założony przeze mnie przeczytałam wasz cały ale niestety dalej nie znam odpowiedzi błagam Was!!!
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=382763 |
![]() ![]() |
![]() |
#2883 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spróbuj tę silną płukankę z pioktaniny. Nieco oziębi i nie zniszczy włosów, a jesli nie to pomaluj za jakiś czas. Jakaś dziewczyna podała Ci odcień Loreala. Poszukaj w googlach i jak Ci pasuje to zrób go. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2884 |
Raczkowanie
|
Majireg, tak, dodajemy barwnik z palety N lub NN czyli albo naturalny (neutralny), albo ciepły. Nałożenie samego popielu na białe włosy kończy się zazwyczaj katastofą, chyba, że komuś zależy na ekstremalnych efektach kolorystycznych. Dlatego wszystkie bez wyjątku farby do włosów siwych mają mieszaninę odcieni naturalnych i innych (popieli, czerwieni, złota itd.) Ale sytuacja dotyczy głównie włosów właściwie pozbawionych barwnika, czy to w wyniku siwienia czy ekstremalnej dekoloryzacji. Czytałam zresztą o innej metodzie prepigmentacji, która polega na tym, że na bardzo rozjaśnione pasma kładzie się mieszankę wody i finałowej farby, a na to, już na całość włosów kładzie się tę samą farbę pomieszaną z oksydantem. To też rzekomo ma zapobiec szybkiemu płowieniu tych rozjaśnianych pasemek. Wydaje mi się jednak, ze to wyższa szkoła jazdy i lepiej iść z tym do dobrego fryzjera kolorsysty, żeby się chociaż wypowiedział.
Agacia, kolor nie jest zły, ale faktycznie, chłodnym nazwać go nie można. Jeśli płukanka nie da rady, walnij na włosy toner, farbę stosowaną z bardzo słabym oksydantem. Odcienie popielato-opalizujące powinny ochłodzić ten ciepły kolor na pasemkach. Słabiutkie farby to Diacolor Gelee, Richesse Diacolor (oksydant tylko 2,7%), Goldwell Colorance (oksydant 1,9%) i pewnie inne o których nie wiem. Możesz też wrócić do fryzjerki, która ci ten kolor zrobiła i poprosić o nałożenie chłodnego tonera. Edytowane przez neith Czas edycji: 2009-11-20 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
Zadomowienie
|
bardzo dziękuję za odpowiedź a do tej fryzjerki to już chyba nie wrócę....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
Zakorzenienie
|
A propos 7/75 uważam, że jest boski. Rzeczywiście ma czerwoną ( mahoniową ) poświatę, ale nie wypłukuje się na rudo. Ja miałam 6/75, teraz jestem ciemną blondynką, ale cały czas mnie kusi 7/75 i pewnie na wiosnę się skuszę. Wstawię fotkę z 6/75 pare dni po farbowaniu. Dokładnie widać jaką daje poświatę. To jest Koleston nie Color Touch, ale Touch dawał identyczny efekt.
Edytowane przez ismenka Czas edycji: 2009-11-21 o 13:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
Zakorzenienie
|
czarna jestem
![]()
![]() |
#2888 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jestesm zrospaczona! farbowalam juz 2 raz bo tak szyko mi sie wyplookooje kolor!!!
![]() ![]() NETIH czyli rozumiem ze jak kupie farbe o odcieniu cieplym to bedzie dluzej kolor trzymac?? a gdzie moge kupi taki pigment??? albo poporastu naloze farbe z wodą i n a to farbę z oxydantem 6 %. tylko jak dlugo trzymac farbe z samą wodą??? Edytowane przez Emilia1 Czas edycji: 2009-11-22 o 22:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Raczkowanie
|
Mini pocieszę Cię, że j też ![]() przekombinowałam, po nieudanych zakupach na allegro, poszłam do hurtowni i zakupiłam farbkę chyba bess, czy bass , 5,13,śliczny kolor był ,ale na próbniku. delikatnie włosy rozjaśniłam żeby mieć pewność że farbka równo pokryje, i nałożyłam z 6%. wyszła masakra ![]() generalnie chyba odpuszczam póki co chęci posiadania popielatego brązu, bo moje włosy błagają o litość, są mega suche i należy im się odpoczynek.ten casting jest bez amoniaku i przynajmniej mam równy kolor.tak więc będę śledziła Wasze poczynania z brązami, i jak włosy dojdą mi do formy to może powrócę do eksperymentów. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny i stało się. kulilam ciemny kasztan londy. zawsze mi londa trzymala dlugoo bardzo ,kupowalam ciemny braz, ale teraz troszenke jasniejszy chcialam. no i tez odpuszczam chlodne odcienie , bo po dekoloryzacji nie trzymaja mi sie dlatego kupilam ciemmny kastan. a tej julien&julien farby nie polecam bo farbowalam 3 razy w ciagu miesiaca!!!tak sie gnojstwo wymywa!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Zakorzenienie
|
chyba zrobie sie na rudo..
![]()
#2892 |
Zakorzenienie
|
widze Mini ze tez zaniechalas popiele na glowie.
ktoras Wizazanka wkleiła piekny cieply kolor brazu tej tancerki polskiej naszej... mi sie podoba i taki chcialabym miec. koniec z wymywającymi sie popielami.. mam juz tego dosc :P |
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Wtajemniczenie
|
wytrzymalam juz ponad 3 miesiace odkad ostatni raz farbowalam wlosy, tym razem wybiore chyba 5.11 i 7.11 z majirel. na moje wlosy potrzebne sa 2 tubki, a obawiam sie, ze samo 5.11 wyjdzie za ciemno, dlatego wezme rowniez 7.11. jak mysliscie, oksydant 6% bedzie ok?
farbe chce zamowic na all, ewentualnie isc z nia do jakiegos fryzjera i poprosic, zeby mi nalozyl, bo sama sobie na pewno nie poradze. farbowala ktoras z Was mieszanka tych 2 odcieni?
#2894 |
Raczkowanie
|
Hej! Jakiś czas temu pisałam w tym wątku, ale cały czas Was podczytuję ponieważ również marzę o zimnym brązie
![]() ![]() ![]() ![]() Moje naturalne odrosty to kolor mniej więcej na poziomie 6, ale 10 cm niżej jest już o wiele ciemniej, mam ciemny brąz, prawie czarny i największy problem to dla mnie przyciemnienie odrostów bez stosowania już farb na poziomie 4. Lubię się w ciemnych włosach, bo mam ciemno brązowe oczy, więc nie wyglądam sztucznie, ale pomału chciałabym je rozjaśnić do poziomu 5-6. Teraz postanowiłam farbować się delikatnymi farbkami bez amoniaku i chcę kupić L'oreal Richesse 5.12, chociaż trochę boje się, że opal może dać mi czerwonawą poświatę. Ale wydaje mi się że sam popiel nie przykryje złotawych odrostów po CeCe i muszę mieć trochę opalu. Natomiast 5.21 to już bankowo ciepło mi wyjdzie, więc raczej się nie skuszę. Szkoda że nie ma w palecie 5.11, albo mixtonu popielatego. Dziwne że Wella Color Touch ma tak ubogą paletę zimnych odcieni na poziomie 5. Na ich stronie widziałam 5.1 ale nikt na allegro go nie sprzedaje. 5,71 wiadomo że wyjdzie ciepły, 7 oznacza u nich brąz jak już Viki pisała. Ewentualnie mogłabym spróbować 5.71 zmieszać z mixtonem niebieskim i fioletowym, ale póki co zdecyduję się na gotowe rozwiązanie czyli Richesse ![]() Wybaczcie taki długi post, nagromadziło mi się trochę ;P |
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Zakorzenienie
|
Emilia ja totalnie ciepłego nie chce.. ale pierdziele.. i tak popielu miec nie bede moze jakis złoty..hmm
![]() |
#2896 |
Raczkowanie
|
Witam,
Jestem po raz pierwszy na forum, tak więc jeżeli coś palnę, to z góry przepraszam. ![]() Jestem maniaczką zimnych, popielatych odcieni. Ostatnio znalazłam w internecie farbę Renee Blanche - czy któraś z Was miała do czynienia z tymi farbami? W ofercie tej firmy jest Correttori cenere - intensyfikator barwy popiołu. Jedyne co udało mi się dowiedzieć w jednym ze sklepów fryzjerskich to że produkt ten należy mieszać z farbą w celu pogłębienia/ożywienia oczekiwanego koloru.Zastanawiam się jednak, czy dodanie intensyfikatora do farby spowoduje, że odcień końcowy będzie ciemniejszy? Myślałam oodcieniu 6C ale jeżeli intensyfikator przyciemnia kolor,to czy nie lepiej będzie wziąć odcień 7C? Paletę barw znalazłam: - na allegro http://www.allegro.pl/item797045970_...he_zestaw.html - w sklepie internetowym AIDEM http://aidem.eu/index.php?page=shop....hk=1&Itemid=58 - w sklepie internetowym CZF http://www.czf.pl/product_info.php?c...roducts_id=564 Z góry wielkie dzięki za poradę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2897 |
BAN stały
|
Nakładałam kilka miesięcy temu najciemniejszy popielaty odcień Renee (chyba ciemny brąz) Pięknie wyszedł. Niestety dosyć szybko wypłukał się do rudości. Więc zrezygnowałam.
Teraz jestem na MAjirel 4.0 i przy tym zostanę - farba wogóle się nie wypłukuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Raczkowanie
|
Emilia1, na razie daj włosom spokój. Gdy farba się wypłucze, kup Majirel z palety naturalnych (cyfra 0 po przecinku) i wymieszaj pół na pół z innym odcieniem (chłodnym, jeśli chcesz mieć chłodny odcień). Nie wiem, jak ciemne chcesz mieć włosy, ale spróbuj czegoś na poziomie 6, np. 6.0 (nauralny) plus jakiś inny. Inny będzie w dużej mierze zależeć od tego, jakie masz refleksy we włosach i czy chcesz je wzmocnić czy zniwelować.
Gabi2000, nie znam tych farb, ale zazwyczaj jest tak, że jeśli producent nie ma dwóch osobnych produktów nadających popiel do włosów jasnych (poziom 7 wzwyż) i ciemnych (poziom 6 i niżej), to popielaty mixton może przyciemnić kolor. W jakich proporcjach się to miesza z farbą? Bo jeśli dodaje się tylko kapkę, to kolor prawdopodobnie nie zostanie przyciemniony aż tak bardzo. Aha, niektóre firmy rozdzielają mixy w ten sposób, że niebieski "blue" jest do włosów ciemnych, a popielaty (ash) do włosów blond. Niestety nie wiem, jak jest w tym konkretnym przypadku, bo farb tej firmy nie znam i nigdy nie stosowałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
Raczkowanie
|
A jeżeli wymieszam Majirela 7.11 i 5.11 w proporcji 1:1 to czy nie wyjdzie za ciemno? We wrześniu farbowałam 8.11 i 7.11 w takich proporcjach i niby było OK, ale teraz zauważyłam jednak ciemniejszy odrost. Chciałabym troszkę ciemniejszy odcień, niż mam teraz - pomyślałam o takim mixie, bo została mi jeszcze 1/2 tubki 7.11.
Co do trwałości farby,to jednak przebija rudość. Help ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2900 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2901 |
Raczkowanie
|
Pewnie, że wytrzymam
![]() Dobrej nocy, w końcu idę do wyrka. |
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Przyczajenie
|
Jestem po farbowaniu Chi Ionic 6A, woda 6% czyli pojedynczy popiel, wyszedł brąz z prześwitami delikatnego złota, kolor wyglada w kazdym świetle inaczej. Może za drugim razem wyjdzie bardziej popielato, ale zastanawiam się czy tą 6% nie wyciągnęłam tego złotka. Strasznie trudna sprawa z tymi brązami chłodnymi.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2905 |
Raczkowanie
|
A jeżeli wymieszam połowę 8.11 z połową 5.11? Sorki, że tak marudzę, ale została mi połówka 7.11 i 8.11 i jakoś chciałabym to wykorzystać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Zakorzenienie
|
To wyjdzie Ci tak mniej więcej poziom 6, bo tak, jak pisałam pogłębione popiele są ciemniejsze od zwykłych, ale z drugiej strony też się wypłukują.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Raczkowanie
|
DZIEWCZYNY RATUNKU!!!!!!!!!!!!!!!!;-((((((((((((((((((((((((( (((((((((((((((
ZROBIŁAM WCZORAJ DIACOLOR LOREALA 7.13 MIDOWY NATURALNY- WYJŚCIOWY KOLOR WŁOSÓW TO MIEDZY POZIOMEM 6 a 7 A POWOLI CHCĘ WRACAJ DO JEŚNIEJSZYCH, POPRZEDMIO ROBIŁAM 6.12 - DIACOLOR JEŻYNOWY KASZTAN- KTÓRY SIE JUZ WYPŁUKAŁ - NO I PO TYM 7.13 EFEKT JET TAKI: ODROST 3CM JAŚNIEJSZY , RESZTA WŁOSÓW NA CAŁEJ DŁUGOŚCI CZARNA A KONCÓWKI NA KTÓRE NIE KŁADŁAM FARBY TAKIE JASNE JAK ODROST I TYERAZ WAS PROSZE O RADĘ: 1. CZY JAK NAŁOŻĘ NA MÓJ POZIOM 8.13 MAJIREL LOREALA (BO AKURAT MAM)- TO TE CZARNE NA DŁUGOŚCI MI SIE ROZJAŚNIĄ CZY NIE ZŁAPIE TEGO TA FARBA- NIE WIEM CO ROBIC JAK JA PÓJDE NA ANDRZEJKI- NIE MOGE CZEKAC AŻ MI SIE WYMYJE TA FARBA:-(((((( 2. CO MAM ROBIĆ:-(((( |
![]() ![]() |
![]() |
#2908 |
Zakorzenienie
|
czarna?? i to poziom 7?
#2909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() generalnie masz 2 wyjścia 1) pofarbować całe włosy na ciemniejszy kolor (bedzie jednolity) 2) dekoloryzować/rozjaśnić co wiadomo ze niszczy
![]() |
#2910 |
Przyczajenie
|
Witaj!
zgadzam się z wypowiedzią Viki, jak położysz 8 to znów będzie odrost jaśniejszy a reszta ciemniejsza, decyzja nalezy do ciebie najprościej to jest to ujednolicić jednym ciemniejszym kolorem ale wtedy znów będzie błędne koło jesli chcesz wrócić do jaśniejszych odcieni. Jesli bardzo zależy tobie na jaśniejszych odcieniach to "ściągnij" ten kolor i już. ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Potwierdzam wypowiedź Viki, jesli bardzo ci zależy na jasniejszych odcieniach to musisz "zdjąć" ten kolor na końcach lub możesz iść na łatwiznę i położyć ciemniejszy kolor który wyrówna kolor, pomyśl na czym ci bardziej zależy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.