Dieta niełączenia i pogaduchy stosujących cz.II - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-26, 17:10   #181
xxxxx25
Rozeznanie

Dot.: Dieta niełączenia i pogaduchy stosujących cz.II

Celinko a ja chętnie zjem krowę , bo kurczaków już nie mogę. Dzisiaj i wczoraj to były 2 dni bez kuraków. Wiecie co, coraz wcześniej chodzę spać! no normalnie z kurami, z kurami .....
xxxxx25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-26, 17:17   #182
kasia_05
Rozeznanie

xxxxx25 hm, ciekawe o której chodzi spać wołowinka A o której wstajesz?

mam dość
kasia_05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-26, 17:19   #183
xxxxx25
Rozeznanie

Niestety nie wiem trzeba poszukać w necie
Stary 2009-11-26, 20:52   #184
absta
Zadomowienie

GG do absta

Kasiu Jesteśmy z Ciebie dumne Oby tak dalej.

Celinko, jak masz się zmuszać, to lepiej nie tykać. Ja na szczęście mięso uwielbiam i nie ma bata, żebym nie zjadła...

xxxxx25, no to fajnie, że kropelki działają A kiedy dietka? Może od nowego roku sobie zrobisz? No bo na święta, to pewnie nie

Ja moje babeczki muszę kopie zapasowe systemu zrobić, bo komputer mi szwankuje, boję się, że wsio stracę. No i od razu będę zdjęcia i filmy zgrywać, czyli cały wieczór zawalony.

Prezentacja oceniona pozytywnie co prawda nie o to dokładnie chodziło, ale, że było mało materiałów, to mam wybaczone
Miałam robić dziś od razu, ale niestety, komputer ważniejszy, bo bez niego ani rusz.

Spotkałam dziś starą znajomą ze szkoły, też od niedawna samotna matka, od stycznia kończy dział. gosp. więc będę ją chyba wciągać w te moje Może jej się spodoba a przy okazji może coś zarobi...

No i ło, powiem Wam szczerze, że ćwiczyć dziś mi się nie chce, ale w końcu jeszcze wcześnie pewnie koło 23 mnie złapie

No i to na tyle, wyciągam płytki i zgrywam. Do później

Ps. czy mi się wydaje, czy to tylko ja tak dużo piszę????

Cel I: 62

Cel II:56
absta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 08:29   #185
celina4
Zadomowienie

Cześć kobiety

Ledwo żyję impreza do 1 w nocy z tańcami i drinkami,ale pizzy nie ruszyłam Głowa mi pęka i boli mnie krtań,chyba za dużo śpiewałam Dentysta odwołanyi przełożony na za tydzień.

To na razie
Stary 2009-11-27, 12:38   #186
kasia_05
Rozeznanie

Cześć, melduję się
Celinka mam nadziej że kaca nie masz, iza silną wolę, gdybym ja tam była, na pewno bym wymiękła
Absta, dobrze,że prezentacja oki. Komp już naprawiony?
Nie, Ty dużo piszesz? Najważniejsze, że dobrze się Ciebie czyta, więc tak trzymać masz

Ja zaraz biorę się za ćwiczenia, ale dzisiaj chyba będzie bez rowerka

mam dość
Stary 2009-11-27, 12:50   #187
Whitecoffe
Rozeznanie

Trochę mnie nie było ale to przez to, że mam małe urwanie głowy. Musiałam wczoraj ciasto na andrzejki dla syna do szkoły upiec, zapowiedział nam się brat stryjeczny z wizytą na sobotę (pierwszy raz u nas będzie...) to sprzątam i zrządzam.Poza tym wczoraj mąż mi zjechał do domu ale tylko na weekend, więc muszę się nim cieszyc ile wlezie... Mam nadzieję, że wybaczycie moją nieobecnośc.
Kasiu-wszystkiego najlepszego-mam nadzieję, że przyjmiesz takie spóźnione życzenia.
Wiecie co -ja tę wkupną sałatkę to bez pieczarek podałam-a tam się dodaje jeszcze pieczarki, przepis już poprawiłam w poście; będę ją robic na jutro.
Wczoraj też trochę cwiczyłam i musze ograniczy kalorie bo samo niełączenie mnie nie odchudza .
Idę uśpic małą na popołudniową drzemkę-i do sprzątania.

Edytowane przez Whitecoffe
Czas edycji: 2009-11-29 o 19:27
Whitecoffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-27, 12:57   #188
kasia_05
Rozeznanie

Whitecoffee oczywiście przyjmuję życzenia i bardzo dziękuję
Mi też samo niełączenie nic nie daje, mój organizm się buntuje, za dużo już diet przeszedł, więc próbuje się ograniczać, ale niestety różnie to bywaTę sałatke zrobię chyba na przyszły weekend. A jakie ciacha pieczesz? Może podrzucisz jakiś pomysł, to na Święta zrobię

mam dość
Stary 2009-11-27, 18:09   #189
leticia83
Raczkowanie

Czesc Kobitki

sorki ze tak sie nie odzywam. dzis u nas szalenstwo zakupowe. oczywiscie i mnie nie ominelo. moja jedyna radosc z ktora przestaje sobie radzic ) ten wybor w domu mnie meczy: zostawic czy jednak oddac. moj czasem pasji dostaje. moja dzisiejsza zdobycz to jeansy z guessa przecenione z 80 na 30. i nawet ta wielka niezle wyglada. (coraz wieksza sie robi)

Zakupilam sobie twisterka nawet magnetycznego znalazlam. Debiutowe 30 min za mna. Fajna sprawa, nawet sie nie zmeczylam. Zastanawialam sie tylko czy moze cos zle robie. Aha i taqk krecilam sie bez trzymanki i zalozylam sobie ciezarki pol kilowe na rece. Na pudelku bylo napisane ze dla zwiekszenia efektow mozna zalozyc na rece i/lub nogi.
leticia83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 19:00   #190
celina4
Zadomowienie

A ja też sobie zakupiłam dzisiaj twisterka ale nie magnetycznego.Jeszcze nie ćwiczyłam na razie śmiałam się z rodzinki jak próbowali
Jestem dzisiaj bez sił
Stary 2009-11-27, 20:11   #191
malagwiazda3
Raczkowanie

Hej kobitki
Jak ja dawno z wami nie pisalam :/widze, ze u was dietki ida dobrze i przede wszystkim waga leci w dolu mnie nie laczenie idzie dobrze, gorzej ze slodkosciami i iloscia posilkow, dlatego sie nie udzielalam, bo waga zamiast w dol to w gore robie 3 godzinne przerwy i niestety po tych 3 godz jestem bardzo glodna, niestety nie moge czesciej bo przyjmuje zelazo (wykazano, ze mam anemie) ktore musze przyjmowac 2 godz po posilku i godz przed posilkiem, po tym czasie umieram z glodu pije herbate zielona, wode i to zbytnio nie pomaga. Powiedzcie mi jak na kolacje jecie wiesniak, twarozek to z czyms czy sam?? nie wiem czy dobrze robie, bo ja jem twarog chudy(bieluch) ze szczypiorkiem, rzodkiwka, pomidorkiem jeszcze dodaje dwa plasterki wedliny drobiowej plasterek ma 4kcal 0,1%t i jogurtem nat 0,1% t , czy to nie zaduzo??
i jeszcze jedno jak to jest z tymi owocami tu podaje wycinek z jednej stronki ...

A jak jeść świeże owoce ?
Owoce można jeść wyłącznie same, na pusty żołądek.
Najnowsze badania naukowe nieco zmieniły to zalecenie. Owoce są jednymi z najlepszych nośników enzymów.
  • Po pierwsze, owoce łączą się doskonale z surowymi warzywami. Sałatka owocowa może zawierać awokado i może jej towarzyszyć sałatka warzywna z nietłustym (na przykład jogurtowym) sosem. Szczególnie w okresie upałów, posiłki owocowo-warzywne są bardzo wartościowe.
  • Po drugie, niektóre owoce przyspieszają i ułatwiają trawienie białka, a inne skrobi. Jest to nowe podejście w stosunku do DIETY ŻYCIA, ale też i wiedza na temat enzymów zawartych w pożywieniu i ich znaczenia dla procesu trawienia, bardzo się rozwinęła.

OWOCE POMAGAJĄCE TRAWIĆ BIAŁKO:
jabłka, morele, czarne jagody, grejfruty, kiwi, cytryny, nektarynki, pomarańcze, papaja, brzoskwinie, gruszki, ananas, kwaśne śliwki, jeżyny, truskawki

OWOCE POMAGAJĄCE TRAWIĆ SKROBIĘ:
banany, daktyle, świeże i suszone figi, słodkie winogrona, mango, papaja, słodkie gruszki, słodkie śliwki, rodzynki

Przykładem użycia owoców będzie kurczak lub indyk udekorowany plastrami ananasa, kiwi i pomarańczy podany z sałatą z sosem cytrynowym. Inną kombinacją, którą mogę polecić jest sałatka ze świeżych owoców z jogurtem lub deser z owoców i serów.
Do porcji mięsa doskonała może być zielona sa ł ata z dodatkiem plasterków truskawek, pomarańczy lub j eżyn zamiast pomidorów. Na deser, po mięsnym posiłk u , możesz zjeść miseczkę truskawek udekorowanych jogurtem.
Doskonałym śniadaniem mogą być płatki z otrębami, plasterkami banana, rodzynkami i mlekiem sojowym lub płatki owsiane z gruszką.
Ryż z rodzynkami na kolację to też dobra kombinacja. Możesz spróbować tost z razowego chleba z masłem orzechowym, plasterkami banana i kiełkami.
Niezależnie od t ego co jesz, o ile to pasuje, możesz zawsze dodać kiełki, najbardziej żywą, rosnącą bombę enzymatyczną !
Zauważ, że soczyste, kwaśniejsze owoce współpracują dobrze z białkiem, a słodkie, bardziej mączyste ze skrobią.

Jeśli mieszasz owoce z innymi produktami, jedz razem lub natychmiast po, aby trafiły do górnej części żołądka, gdzie zachodzi wstępne trawienie. Enzymy zawarte w owocach ułatwią wtedy trawienie białka lub skrobi. Jeśli odczekasz godzinę lub dwie i wtedy zjesz owoce, ryzykujesz niestrawnosć. Owoce jedzone między posiłkami przeszkadzają kwaśnym sokom trawiennym w dolnej części żołądka. Należy zatem odczekać około 4 godzin po obiedzie i 2-2,5 godzin po kolacji zanim zjesz porcję owoców. A jeśli okazjonalnie zjesz posiłek mieszany - mięso i skrobię -owoce zjedz dopiero po 8 godzinach.

I co o tym myslicie??

Edytowane przez malagwiazda3
Czas edycji: 2009-11-27 o 20:19
malagwiazda3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 22:10   #192
misiagdy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xxxxx25 Pokaż wiadomość
Misiagdy przeczytałam książke o której pisałaś na str nr 2, no ciekawe ta dieta W-O. Faktycznie byłaś na niej 6 tyg tak jak zaleca autorka? przeraża mnie w niej 400kcal dziennie, przecież to bardzo mało. Wydaje mi się że jo-jo murowane, a może się myle

witaj XXXX25 - miałam wyjazd szkoleniowy pracowy , nie mogłam kożystać z internetu
książka wiele mówi o jedzeniu i zdrowiu . Ja byłam najdłużej 2 tyg. I bardzo polecam. Od tamtej pory (tzn od poł.września) powtarzam co miesiąc ok 7-10ni
Jeśli chodzi o liczenie kalori: wg Tombaka ,są ważniejsze przeliczniki . Ta dieta W-O służy samooczyszczaniu organizmu. Jeśli przeprowadza się ją właściwie , wszystko jest OK. Ja bardzo polecam , cellulit ładnie znika.
8 grudnia - 65kg-jest dla mnie
15 grudzień 63????
30 grudnia 59 ?????? Uda się, nie uda, uda
się......tak czy siak
misiagdy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-28, 08:17   #193
xxxxx25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misiagdy Pokaż wiadomość
Ja byłam najdłużej 2 tyg. I bardzo polecam. Od tamtej pory (tzn od poł.września) powtarzam co miesiąc ok 7-10ni
Zaciekawiła mnie ta dieta w książce jest dokładny plan żywieniowy na 14 dni stosowałaś go dokładnie z tymi sokami ? Ja mam ochotę zrobić sobie 7 dni diety W-O, ale jeść według mojego uznania w-o jak myślisz można tak czy trzymac się planu z książki?

Jak któraś z Was chce przeczytać książkę, to wyślijcie mi swojego e-maila na wp , a ja poślę książke elektroniczną. Będziemy miały temat do dyskusji i nową ciekawą dietę do przetestowania

Nadal nie jestem na żadnej diecie, waga się zatrzymała na wysokim poziomie i tak zostało.
Stary 2009-11-28, 10:04   #194
celina4
Zadomowienie

Cześć babeczki

Co do owoców to ja nie zagłębiałam się aż tak bardzo,przeważnie jadłam na 2 śniadanie.

Jak Wy ćwiczycie na tych twisterach ja nie mogę utrzymać równowagi

A w ogóle to gdzie jest Absta

Biorę się za sprzątanie,ale mężu jest to do pomocy go zaangażuję
Stary 2009-11-28, 12:18   #195
leticia83
Raczkowanie

Celinka ja mam nogi lekko rozstawione i balansuje ruchy rekami.
Stary 2009-11-28, 13:20   #196
kasia_05
Rozeznanie

Hej Krejzolki
Ale się ruch zrobił
Celina doszłaś do siebie po imprezieDo kiedy Mężu w domu?

Xxxxx25, misiadgy zaciekawiła mnie ta dieta, więc uśmiecham się do Ciebie xxxxx25 z prośbą o przsłanie

Małagwiazda mi tesh chudnięcie nie idzie, a i tak tu koczuję A jeśli chdzi o te owocji to nie mam bladego pojęcia

Leticia, ale miałaś fart z tymi dżinami, ciekawe kiedy u nas będą takie extra wyprzedaże

Absta, gdzie Ty się Kochana podziewasz?Tęsknimy

Nie piszę o dietce, bo dzisiaj w moim słowniku zabrakło takiego słowa, ale ćwiczeń nie odpuszczę, tylko odpocznę po obiadku

Może się jeszcze odezwe, a może nie bo komp mi coś nie chce odpalać

mam dość

Edytowane przez kasia_05
Czas edycji: 2009-11-28 o 13:21
Stary 2009-11-28, 14:13   #197
celina4
Zadomowienie

Leticia no kurde nie wiem ,wczoraj mi nie wychodziło i pizgłam tego twistera w kąt.Dzisiaj mój mąż robił mi pokaz i działało to na moje mięśnie brzucha,bo myślałam ,że pęknę z niego ze śmiechu Najbardziej to będą go bolały ramiona
Ja doszłam do siebie po imprezce,ale dzisiaj następna

xxxxx25 ja też z chęcią sobie poczytam

Już wiem dlaczego nie mogę ćwiczyć na twisterze,poprostu kupiłam jakię gówno na którym nie mogę utrzymać równowagi.Spód ma jakiś po...y.Przyjrzałam się tym na alegro(szkoda,że dopiero po czasie) i one mają łożyska i są całkiem inne.Czuję się oszukana

Edytowane przez celina4
Czas edycji: 2009-11-28 o 16:05
celina4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-28, 16:11   #198
xxxxx25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez celina4 Pokaż wiadomość
xxxxx25 ja też z chęcią sobie poczytam
Już powinnaś mieć wszystko w poczcie

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_05 Pokaż wiadomość
Xxxxx25, misiadgy zaciekawiła mnie ta dieta, więc uśmiecham się do Ciebie xxxxx25 z prośbą o przsłanie
Wysłałam Ci w poniedziałek. Nie doszło?
Stary 2009-11-28, 16:25   #199
celina4
Zadomowienie

Dzięki xxxxx25 już mam ,ale dziś nie poczytam bo nie długo wychodzę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-28, 20:11   #200
absta
Zadomowienie

GG do absta

Hej lasencje moje

Wróciła córka marnotrawna

Wybaczcie mi, nie miałam weny do pisania, coś mnie dołki, dolinki i te inne dorwały, ale już przechodzi, więc smutać nie będę

Widzę, że twarde jesteście, ja z ćwiczeniami nie dałam rady... Jak mi się w "pracy" skończy przesiadywanie do późna, to znów się wezmę, tak to zasypiałam na stojąco...

Od poniedziałku znów turbo robię, nie wiem czy do końca, mam nadzieję, że wytrwam. Będę miała od poniedziałku dużo pracy, więc na nic innego nie mogę sobie pozwolić.

No i się pochwalę, że jutro przyjeżdża w końcu ktoś jeden z samochodów zobaczyć więc może pozbędę się chociaż tego problemu

A teraz wracam do prezentacji, następnej

Stary 2009-11-29, 06:44   #201
misiagdy
Raczkowanie

witajcie
xxxxx25 , możemy razem sobie zrobić tydzień na W-O .
W książce są rozpisane 2tygodnie diety , jednak ja nie stosowałam się do tego w 100%. Jem wg wskazówek , ale nie dosłownie.
W każdym razie zaczynam dziś , chętnie 10 dni, ale jak będzie 8 to też będzie dobrze.
Potem może przed Świętami jeszcze z 3-4 dni.

Dziewczyny jeśli chodzi o przepisy , to na puszka.pl jest dużo ciekawych pomysłów. Tu jest ciasto
http://puszka.pl/przepis/3933-_cygan_czy_murzynek_.html

Zamiast mleka sojowego dałam kefir , na oko . Ciasto powinno mieś gęstość śmietany. Naprawdę wychodzi super , wg mnie jest niełączone.
Dodaję mniej mąki , zamiast jej dokładam (zalane wcześniej wrzątkiem i nasiąknięte) płatki owsiane ,i orkiszowe. Dokładam suszone (zalane wcześniej i pokrojone) owoce. Zmiast dżemu daję powidła śiwkowe -dużo i mniej niż w przepisie cukru.

Ciasto jest bardzo dobre , polecam jest szybkie i smaczne.
15 grudzień 63????
się......tak czy siak
Stary 2009-11-29, 08:41   #202
xxxxx25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez absta Pokaż wiadomość
Wybaczcie mi, nie miałam weny do pisania, coś mnie dołki, dolinki i te inne dorwały, ale już przechodzi, więc smutać nie będę
Tak, tak przechodzą na mnie, teraz mnie dorwały te dały, dołki i doliny ....

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Napisane przez misiagdy Pokaż wiadomość
witajcie
xxxxx25 , możemy razem sobie zrobić tydzień na W-O .
W książce są rozpisane 2tygodnie diety , jednak ja nie stosowałam się do tego w 100%. Jem wg wskazówek , ale nie dosłownie.
W każdym razie zaczynam dziś , chętnie 10 dni, ale jak będzie 8 to też będzie dobrze.
Potem może przed Świętami jeszcze z 3-4 dni.
Może innym razem, naprawdę, mam dość diet. A jak sobie radzisz w pracy z dietą w-o. Nie jestem przygotowana do takiej diety, nie mam pomysły na jedzenie w pracy, może mi coś podpowiesz. Jestem otwarta na pomysły i jak tylko zaplanuję sobie jedzenie na tydzień to może jednak się zdecyduję .....
Stary 2009-11-29, 10:16   #203
misiagdy
Raczkowanie

xxxxxx25 ja traktuję dietę w-o , jako odciążenie mojego organizmu. Pozatym mam jeszcze do zgubienia , a na niej waga ...leci!!
ostatnio w 8 dni prawie 2 kilo zeszło.
Jeśli chodzi o jedzenie to ja na ciepło warzywa:
- zupa z białej kapusty,włoszczyzna,papry ka,pomidory (koncentrat)
-bigos z porcji kiszonej i porcji białej kapusty +koncentrat+cebula
- leczo: kabaczek.papryka,cebula,k oncentrat pomidorowy
-zupa z kiszonych ogórków
-zupa kalafiorowa
dużo by pisać , ważne aby jeść wybrane warzywa i owoce , sól i zioła.
bez zasmażki
a na kolację np.jabłka pieczone z cynamonem.
W pracy : zupa z domu na ciepło , sałatki warzywne lub soczki jednodniowe

pozdrawiam Was , miłej niedzieli
15 grudzień 63????
się......tak czy siak
Stary 2009-11-29, 12:08   #204
celina4
Zadomowienie

Cześć kobitki

Absta,a od kiedy to się nie odzywamy jak mamy doły Pisać mamy chyba nie

Ja wczoraj na imieninach poległam,za dużo zjadłam nie mówiąc już o piciu Do sylwestra na razie imprezki się nie szykują,chyba ,że coś wyskoczy,ale mam zamiar ostro nad sobą pracować,żeby do świąt osiągnąć swój cel.Czy mi się uda to się okaże
Stary 2009-11-29, 14:14   #205
xxxxx25
Rozeznanie

Misiagdy u mnie w pracy zupy odpadają, owoce tak, sałatki nie bardzo, ale za 3 tyg mam urlop więc może się skuszę na diete

A tak wogóle to byłam dzisiaj w sklepie kupić sobie spodnie, no i oczywiście wróciłam bez spodni ale to z mega dołem. No nic na mnie nie pasuje, mam tak ogomną d.... że szok, nogi grube jak bańki. No istny koszmar. Jednak rok temu ważyłam 56 to nie było problemu z kupnem spodni a teraz 65 i kurcze wyglądam koszmarnie. O teraz teraz widzę że moja waga to lustrzane odbicie tej w przed roku I nie jem kurczaków od 2 dni, bo mi obrzydły, jem za to jajka
Stary 2009-11-29, 16:35   #206
leticia83
Raczkowanie

xxxxx25 a moze napiszesz ile masz wzrostu??? Ja pol roku temu wazylam 63 kg przy wzroscie 165cm. Moze poprostu dobierasz zly kroj spodni, fason i dlatego masz wrazenie ze wygladasz wielko. . Ja mam kolezanke ktora przy wzroscie moze 155-160cm ( nie wiem dokladnie) ma duzy tylek i brzuch ale potrafi to super zakryc. Rozne tuniki, luzne sukienki z getrami zwlaszcza ze to teraz najmodniejsze. Ja np zakupilam kilka tanich ale dlugich swetrow z paskiem lub luznych. Czuje sie super w nich bo zakrywam problemowy brzuch.
Stary 2009-11-29, 18:54   #207
xxxxx25
Rozeznanie

Leticia jestem niższa o 5 cm od Ciebie i naprawdę wyglądałam fatalnie w jeansach.
Stary 2009-11-29, 19:17   #208
absta
Zadomowienie

GG do absta

Celinko, obiecuję poprawę...

Leticia ma rację, odpowiednio dobrane ciuchy robią z nas nową osobę...
Mam znajomą, która na pewno koło setki waży, nie jest za wysoka, ale skubana tak się zawsze fajnie ubierze i uśmiechem oczaruje, że chyba nikt nie zwraca uwagi na jej tuszę...

Ja dziś cały dzień przed komputrem pracowałam, oczy mi w sumie wypływają, ale jeszcze muszę pokończyć. Chce mieć się kasę, to trzeba robić...
Ojciec odświeżał łazienkę, a my z mamuśką i z Lenką byłyśmy na zakupach. I tak oto mam super noje czarne sexi kozaki na prawie szpilkach, ze szmatek super bezrękawnik-sweterek z golfem rozpinany, idealny na koszulę, noją koszulę w różowe kwiatki, noją (bo jeszcze z metką była) pidżama Secretu . Malutka ma dwie pidżamki i nowe kozaczki na zimę już, a mamuśka podobnie jak ja, kilka ciuchów i noje buty (tego dnia była likwidacja sklepu z butami od 30 do 50% zniżki, więc korzystałyśmy).
Jedyne, co, to nie zdąrzyłyśmy z bielizną, ale jak będzie mamuśka miała wolne w sobotę za tydzień, to i to uzupełnimy Jestem baaaardzo zadowolona i wdzięczna, bo mamuśka dostała jubileuszówkę z pracy i stawiała

Był dziś też pierwszy raz ktoś 1 samochód oblukać, ale jeszcze ma przemyśleć, więc się nie nastawiam, no, ale dobrze by było...

No i ło. Ach no i "pochwalę się", że właśnie pierwszy raz od dawna piwko piję i pewnie na tym jednym się skończy, bo nie mam siły nawet sączyć, a druga sprawa, że mi chyba nie smakuje

No i znów rozdział książki napisany

Stary 2009-11-29, 19:26   #209
xxxxx25
Rozeznanie

Absta jak możesz to napisz proszę do której grupy w turbo zalicza się kotlety sojowe. No nie mogę ich znaleźś w diecie, nie wiem dlaczego, wykasowały się czy co?
Stary 2009-11-29, 19:36   #210
absta
Zadomowienie

GG do absta

Kotlety sojowe były w I grupie ale w Odchudzanie na zawołanie, czyli tej pierwszej diecie, co są 4 posiłki...

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości