![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Dieta niełączenia i pogaduchy stosujących cz.II
Witam wszystkich w nowej części diety o niełączeniu. Tu http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=117667 jest link do pierwszej części, zapraszam
![]() Dieta niełączenia, polega na niełączeniu w jednym posiłku węglowodanów i białek. Po posiłku zawierającym białka należy odczekać minimum 3-4 godziny, aby zjeść posiłek węglowy, zaś po posiłku zawierającym węglowodany dobrze jest odczekać ok. 2 godziny, aby zjeść białka. W poprzednim wątku doszłyśmy wspólnie do wniosku, że najlepszy układ dzienny jedzenia wygląda: 1. węgle 2. węgle 3. białko 4. białko 5. białko Każdy może dopasować ten sposób jedzenia pod siebie. Można robić jeden dzień białkowy, drugi węglowy. Podaję również kilka linków do opisów diety: http://www.biomedical.pl/dieta/dieta...ielna-377.html http://odwazsie.gazeta.pl/odwagi/1,9...elaczenia.html http://odchudzanie-diety.blogspot.co...nieczenia.html Wklejam link do tabeli wartości odżywczych i kalorii, będzie bardzo pomocny przy stosowaniu diety: http://www.tabele-kalorii.pl/
11.03. - 67,5 Cel I: 62 Cel II:56 Edytowane przez absta Czas edycji: 2009-11-18 o 13:34 Powód: dopisy i poprawki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dieta niełączenia i pogaduchy stosujących cz.II
witam
Postanowiłam rozpocząć odżywianie oparte na diecie niełączenia. Podoba mi się ta dieta ,ponieważ jest oparta na różnych zdrowych produktach . Poradżcie mi tylko jak komponować posiłki bezmięsne. Od jakiegoś czasu nie jem mięsa , nabiał (sery,kefiry ,jajka tak). Soja to produkt białkowy , cicierzyca ,soczewica i inne strączki to też białko?? Znacie może jakąś książkę o tej diecie , ale bezmięsnej?? POzdrawiam Monika |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Witaj misiagdy
![]() Co do książek, to żadnych niestety nie znam, takich bez mięsa, ale myślę, że nie będziesz miała większych problemów. Ciecierzyca, to węgiel, soczewica zawiera prawie na równi biała i węgle, więc nie wiem za bardzo... W pierwszym poście wkleję link do przelicznika kalorii i wartości odżywczych, wystarczy na dole wpisać nazwę i szybko sobie znajdziesz interesujące produkty ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
O dzięki za odpowiedż
![]() Jestem przed śniadaniem i zastanawiam się czy białkowe czy węglowodanowe powinnam zjeść .Z tego co czytałam to należy zamiennie : dziś węgle , jutro białko itd. A jeśli chodzi o przypożądkowanie do grup to powinnam patrzeć na %wartość i samej "klasyfikować"? Oczywiście mówię o prod. których nie ma zamieszczonych na liście. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Podałam jeszcze kilka lików do opisów diety. Przeważnie wszystko jest wymienione, chociaż czasem same też zastanawiamy się co z czym
![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Melduję się w II części
![]() U mnie dziś wagowo ok ![]() Na obiados udko + brokuły. Absta no szacun ![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
A
![]() ![]() Jak napisałam coś z pomyłkami, to poprawiać mnie, będziemy edytować i dopisywać ![]() A ja muszę do gina chyba iść, znów mi się @ zaczyna, po dwóch tygodniach ![]()
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Ja też melduję się grzecznie w drugiej części
![]() Absta pięknie przygotowałaś początek tej części ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Hej Laski
![]() Wow Absta, się postarałaś ![]() Witamy nową Koleżankę ![]() N arazie zmykam na uczelnię, odezwę się później Miłego dnia Kobietki ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny , a co z kiełkami : tam gdzie warzywa , czy białka?? Czy zależy co skiełkowane , czy soja czy np brokuł?
Naleśliki z twarogiem chyba nie są zgodne z dietą czy są . na stronie puszka.pl są przepisy diety wege-bez nabiału. To chyba dobry pomysł na na naleśniki węglowodanowe ( a nie mieszane). Jakie książki polecicie?? pozdrawiam Monika |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Jestem już w domku
![]() ![]() Celinka zrobiłam koktajl proteinowy z przepisu, który zamieściłaś. Pychotka ![]() Bardzo sycący. misiagdy ja niestety Ci nie pomogę, nie jem kiełków ![]() Absta, dobrze że wspomniałaś o ginie, też muszę się umówić, bo tabsy mi się kończą ![]() ![]() Xxxxx25 Jak tam gardziołko? Lepiej już? ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- a zapomniałabym! Jutro jadę kupić wagę ![]() ![]()
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Z moim gardłem już jest lepiej.
Dzisiaj szukałam intensywnie ziół bonifratrów, no i znalzłam, może jutro będę je miała. Czy któraś z Was je stosowała, wciągnęłam się w te zioła ![]() Jak Wam dziewczyny mija dzień, napiszcie coś. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
To ja piszę coś
![]() Mój dzień ![]() ![]() xxxxx25 do pracy kiedy wracasz ? Mój mały jutro idzie już do szkoły,normalnie bardzo chce ![]() Kasia ten koktail jest bardzo sycący,ja go przeważnie piję wieczorem. Misiagdy nie jem kiełków i dosłownie nie mam pojęcia do czego zaliczyć,musisz gdzieś poszperać.
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Xxxxx25 a na co te zioła mają niby działać? Aż się boję zapytać
![]() Celinka dobry pomysł, będę pić go wieczorkiem, bo wtedy jestem najbardziej głodna ![]() ![]() ![]()
Znowu zaczynam:Piękne czasy gdy było 50,1(07.09.10) Staram się by wróciły ![]() mam dość Edytowane przez kasia_05 Czas edycji: 2009-11-18 o 16:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Hihi pociecha
![]() ![]() Głodna jestam,zaraz koktail sobie zrobię ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Celinko jeszcze 2 dni będę w domu, a potem do pracy trzeba wracać.
Kasia zioła są na różne dolegliwości, to kilka rodzajów ziół, ja zamówiłam buteleczkę na górne drogi oddechowe, drugą buteleczkę na bóle kręgosłupa, wypadanie dysku i rwę kulszową wesję do smarowania oraz jedna buteleczkę na przyspieszenie przemiany materii. A co z tego będzie to napiszę za kilka dni ![]() Celinka sprawdzę na sobie czy pomagają na wypadanie dysku i napiszę jaki jest efekt. Misiagdy ja też nie jem kiełków, ale zaliczyłabym je do węgli, tak mi się wydaje ![]() Absta a co z Tobą się dzieje? gdzie jesteś cały dzień? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
xxxxx25 próbuj,próbuj ziółka i pisz
![]() Dwa dni to już dopiero w poniedziałek do pracy ![]()
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Wypiłaś koktajl proteinowy? Waga spada Ci rewelacyjnie, gratuluję i podziwiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Na razie się żegnam wpadnę potem
![]()
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Xxxxx25 na razie nie mam takich problemów, odpukać
![]() Celinka to zaszalałam z tą pociechą ![]() ![]() Absta nas chyba olała.Zaznajomiła się z tym ciachem o którym wczoraj pisała i już nas nie kofffa ![]() Dobra laski idę house'a oglądać. ![]()
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Jestem, jestem
![]() ![]() Facet się wieczorkiem nie odzywał, więc nie zdradzam Was ![]() Jak tam dietkowanie?
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
witajcie , znalazłam książkę dla siebie:
http://allegro.pl/item796790760_zdro...ozdzielna.html są informacje ogólne o diecie ,przespisy. Jest info o kiełkach: są neutralne - tak jak zarodki i otręby. Są przepisy i jadłospis na 2 tyg. Również wegetariańskie! Super cieszę się że ją znalazłam pozdrawiam Monika |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Hej Monia, no to się cieszę
![]() Będziesz mogła stosować dietę na swoich zasadach ![]()
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
piszecie tu o kokatilu proteinowym . Mogę prościć jescze raz o przepis.
Poprzednia rozmowa "trwała" ponad 160 stron..... Kiedyś poczytam , ale dziś już nie dam rady |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
A to już inne dziewczyny, ja nie robiłam
![]()
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Koktail proteinowy:
1/2 kostki chudego twarogu 3/4 szklanki mleka 1 mały jogurt nat. 3 łyżeczki mleka w proszku można dodać aromat i posłodzić Wszystko razem zmiksować. Kasiu moja córka 22 ,a syn 15 ![]() Jezd tu ktuś ![]() ![]()
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
ja
ale tylko zaglądam. Dzięki wielkie za przepis , przetestuję jutro ten koktail. A można dodać owoce?? Ja też mam dzieci :synuś 14lat i córeczka 7. ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pisałaś już ile ważysz i ile chciałabyś zrzucić ![]() Lecę już się prysznicować ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Melduje sie i ja.
Absta - dobra robota!!! Celinka - gratulacje!!! Ja myslalam ze ten koktail proteinowy to takie laczenie jak xxxxx25 podawala a tu mile zaskoczenie. ![]() U mnie waga chyba do gory poszla. Wole nie sprawdzac. Ale boczki juz sie bardzo widoczne zrobily znowu ![]() ![]() xxxxx25 czytalam ze kolka lapie przy twisterze jak sie cwiczy bez rozgrzewki. Dziewczyny na tamtym forum daja na twisterku nawet po 45 min. ![]() Kasia05 a moze przez te tabsy anty masz problem ze zrzuceniem wagi??? Taka sygestia Misiagdy ale owoce to sprawdz zeby byly bialkowe a nie banany np. No to tyle laseczki. Do jutra. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Cześć babeczki
![]() Leticia piszesz o boczkach,a ja kurde mam z nimi właśnie problem.Niby waga spada a to dziadostwo najwolniej,może właśnie twister pomoże ![]() Widzę,że jeszcze nikogo nie ma to na razie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.