|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;)
Cytat:
Rodzicom mamy zamiar zrobić paczki: ulubiona kawa, czekoladki i może jakąś pierdółkę typu mydełko, krzyżówki dla taty
|
|
|
|
|
#2942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziadek nie zastanawiając się zbyt wiele, włożył każdemu pod talerz trochę kasy w kopercie. Wiecie, jakie było zdziwienie, jak przyszedł czas prezentów i on zapowiedział, żeby każdy zajrzał pod talerz
|
|
|
|
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I w tym roku tez nic nie kupię. Dostał już narty, spodnie, kurtkę, buty narciarskie...3 tysie już na niego wydaliśmy..wystarczy .No może symbolicznie rękawiczki albo czapkę dostanie..oczywiście też narciarskie
|
|
#2944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A propos kasy, ostatnio mój tata powiedział, że da nam kasę na sylwestra (1000 zł). Odmówiłam ![]() Cytat:
![]() Podobno moje kozaczki są prezentem pod choinkę W zeszłym roku dostałam tablet.TŻ chciałby koszulę dostać albo czapkę. |
||
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
ja rodzicom już wiem, co.
Tacie kupiłam już oddychające ciuchy sportowe - akurat mi się udało trafić na wyprzedaży fajną koszulkę i spodenki. W naszej rodzinie się namiętnie kajakuje, więc mu się to przyda a często też jeździ rowerem z kolegą, wraca zawsze cały mokry, więc myslę, że będzie zadowolony. Mamie kupiłam jedną bluzkę - na szczęście wiedziałam jaką. Mierzyła, ale jej nie wzięła, bo za drogo. Potem dzwoniła do mnie, żebym jej jednak kupiła, ale okłamałam ją, że już nie było i kupiłam do tego perfumy, wiem jakie chce.brat za to zażyczył sobie ciuchów do pracy, bo ubierał się raczej w innym stylu a zaczął teraz pracę w biurze i musi koniecznie siedzieć w polówce, kołnierzyku czy sweterku, więc mam ogólnie problem z głowy. |
|
|
|
#2946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ..a macie jakieś konkretne plany sylwestrowe że tata z taka propozycją wyskoczył??Moj mąż uważa że dajemy sobie co chwila tyle prezentów że na prawdę nie musimy do tego kupować gadżetów na specjalne okazje. I ja uważam ze ma rację i mi to pasuje ![]() Nie kupujemy sobie prezentow na urodziny, imieniny, walentynki, mikołajki, choinki itp itd. Za to np. 3 grudnia w Douglasie mąż nagle wyskakuje z tekstem zebym sobie jakiś prezent wybrała , albo przywozi mi nowe perfumy z bezcłówki
|
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo moja skóra kocha te kosmetyki, ja jestem ich fanką i basta ![]() Asiuk z tym projektowaniem wnętrz to jest moim zdaniem prosta sprawa, mówię na przykładzie naszego świetnego architekta. Zapoznał się z mieszkaniem, metrażem, spytał jakie oczekiwania, po czym podał dwie wyceny- zjedna szczegółowa ze wszystkim- cena za metr ....a druga zaprojektowanie ogólne- czyli też wszystko ale bez pomocy przy doborze sztućców czy zasłonek(ale włącznie z instalacjami wszystkimi)- wybrałam pierwszą opcję -tańszą. Rozliczalismy się transzami z nim- na zasadzie postępu prac. I efekt jest taki, że teraz projekty mamy już gotowe a utknęliśmy finansowo z robotą, ale mniejsza o to Nasz architekt przy stawianiu antresoli (bo dwupoziomowe mamy) miał nadzór nad ekipą, bo to w sumie ważna sprawa i odpowiedzialna, żeby nie zapadło nam się na łeb po roku ![]() Asiuk na pewno masz znajomych w branży to wiesz jakie stawki obowiązują, ogłoś się na darmowym portalu i czekaj na odzew. Moim zdaniem to świetny pomysł Ja swojego architekta nie znałam, zobaczyłam, ujął mnie swoim wdziękiem i nie szukałam dalej ![]() Się rozpisałam Byłam na zakupach, mam wszystko i dzisiaj będzie ryba po grecku Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-12-04 o 12:04 |
|
|
|
|
#2948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z domem póki co cisza, więc pewnie kupię jakąś klitkę w blokowisku |
|
|
|
|
#2949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie się przyzwyczaję
Chociaż nie lubię blokowisk i nie lubię małych przestrzeni. Całe życie mieszkałam w domach, był ogródek, było miejsce. Nie liczę stancji w czasie wynajmowania, ale zawsze traktowałam te miejsca przejściowo. Na dom mnie oczywiście nie stać, więc polubię mały metraż i blokowisko
|
|
|
|
#2951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak naprawdę to nie jest jakieś wielkie halo, jak sobie wyobrażasz, to mieszkanie w kamienicy 3 pietrowej, my mamy na górze dlatego można było zrobić 2 poziomy. Cytat:
Powiem szczerze, nie dla mnie to bajka No nie lubię i już, faktem jest że ogród latem to coś pięknego ale dla tych kilku miesięcy przyjemności miałabym sie męczyć to nie, dziękuję ![]() Jesli już to szeregowiec na osiedlu, taki właśnie typowy z małym wybiegiem dla psa
|
||
|
|
|
#2952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też sobie kupujemy różne rzeczy bez okazji, szczególnie ciuchowe, ale jakoś tak fajnie dostać coś na święta czy urodziny, choćby słodycze ![]() Cytat:
Dorinko, czy masz możliwość przesłania mi tej wyceny (tylko w celach informacyjnych, bez podawania nazwisk projektanta itp.)? Dorwałam właśnie u mnie w biurze pogniecioną wycenę mojego projektu, z tym że to jest architektura, a nie wnętrza. Poszukam jeszcze w necie, od znajomych się nie dowiem, bo nie znam osobiście nikogo, kto robi coś takiego (o dziwo )
|
||
|
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
|
#2954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My sylwestra chyba u sąsiadów w nowym domu spędzimy , fajnie bo bez napinki, ja tak nie lubię Sylwestra, że trzeba to jakoś przeżyć ![]() Co do prezentów pewnie kupimy coś sobie symbolicznie, sama nie wiem... |
|
|
|
|
#2955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wracając od znajomych z 400m2 domu o wiele lepiej się czuję w naszych 40m2. Przytulnie i ciepło ..i co z tego że nasze mieszkanie to metrażowo ich garderoba i łazienka![]() Moim marzeniem jest 100 m2 mieszkanie. Ale ostatnio stwierdziłam ze takie 70 m2 w zupełności by mi wystarczyło.
|
|
#2956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sprzątać nie cierpię, a pani do sprzątania kosztuje
|
|
|
|
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Dwa za nic w świecie nie zostałabym sama w takim domu (szczególnie teraz mam traumę bo mój brat i mąż w poniedziałek gonili złodzieja który plądrował dom znajomych i to nie ważne że dom ma najnowocześniejsze alarmy, bramy, kody, żaluzje antywłamaniowe itp itd). Po trzecie nie wyobrażam sobie żeby jakaś obca baba sprzątała mi dom ..a sama dziękuję za pół soboty zmarnowanej na mycie łazienki![]() W ogole największą paranoją jest dla mnie posiadanie 20m 2 łazienki w ktorej jest tylko wanna, umywalka i jedna szafka ![]() Po czwarte nienawidzę prac w ziemi. W domu mam 3 kwiatki które żyja tylko dzięki temu że mąż je podlewa i nawet czasm kompie w wannie ![]() Po piąte już widzę jak na starość kombinuję żeby zdobyc kasę na rachunki za ogrzewanie. Po siódme..ponad wszystko cenię to że o 23 w sobotę mogę pójść na piwo i nie muszę się marwić gdzie będę spała ![]()
|
|
#2958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mój Tżet też ma identyczne podejście do życia, jak sam powiedział my wolimy razem spędzac czas i jesteśmy zbyt wygodni aby mieć dom. Bo dom jest i luksusem i więzieniem jednoczesnie, jak go masz to nie ma że boli- musisz ciągle coś robić, porządkować, sadzić w ogrodzie, kosić trawę itp.
|
|
|
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jako że w dobrym małżeństwie trzeba iść na kompromisy..to OK- ja mogę miec dom, ale w centrum miasta 100 m2. Jest to raczej nierealne do zrealizowania, także mam problem z głowy
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My oboje marzymy o mieszkaniu w apartamentowcu, w centrum W-wy z ogrodem na dachu i widokiem na Warszawę ![]() Gram w Lotka a ostatnio mam przeczucie, że tarfię tą 6-kę i zrealizuję marzenia
Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-12-04 o 13:46 |
|
|
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
eeeee przesadzacie z tym więzieniem. Ja do wielu rzeczy, o których pisałyście, mam inne podejście.
Myślę o domu na skraju miasta raczej a nie na wsi gdzieś daleko od cywilizacji. Sama też lubię wyjść na piwo czy się z kimś spotkać. Od czego jest np. tż - takie przejazdy i odbieranie kogoś to pikuś, da się dogadać w tej kwestii. Z tym sprzątaniem, nie jest tak źle, że trzeba non stop dygać a panie do sprzątania wcale nie są takie drogie, jak się wydaje - takie 50zł tygodniowo to nie majątek a w takim czasie dziewczyna robi całą chałupę dwa piętra. Mówię o ogólnym sprzątaniu oczywiście bez zaglądania w zakamarki. Ja się nie boję siedzieć sama w dużym domu, nawet na skraju lasu i bez sąsiadów obok ![]() co do ogródka - jeśli są krzaki czy drzewka czy iglaste i tylko trawa - nie trzeba grzebać w ziemi, wystarczy koszenie trawy - raz na tydzień albo dwa, co jest dobrą opcją spaceru czy pobycia na świeżym powietrzu. Ja za to doceniam ogródek, to że mogę sobie w spokoju posiedzieć na tarasie, nawet w piżamie albo i bez, jak mi się chce. nikt mi nie przeszkadza i głowy nie zawraca i nikt mnie nie ogląda. Przyznam się wam, że jak jest ciepło - uwielbiam spać na dworze ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- lecę, miłego weekendu |
|
|
|
#2962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty widać jesteś obyta z domem i to co nas przeraża to dla Ciebie chleb powszedni albo wręcz przyjemność Miłego weekendu, ja jeszcze kibluję półtotej godziny
|
|
|
|
|
#2963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Większość uważa że gdyby budowali jeszcze raz to na pewno połowę mniejsze a już na 100% bez piętra..bo na gorę i tak sie łazić nie chce, co się kończy tym że całe życie i tak odbywa się w salonie. Panią do sprzątania można wynająć i owszem..ale ja bym tego zdecydowanie nie chciała. Poza tym....w dużym domu, z dziećmi raz na tydziń nie wystarczy. Mój kolega z pracy nic latem nie robi tylko narzeka, że znowu musi trawe kosić, że deszcz pada a on trawy skosic nie może, że nie ma co ze skoszoną trawa zrobić, że krety pod tujami kopią, że tuje nie rosną, że to, że tamto. Znajomi wiecznie się kłóca o to kto ma być na imprezie abstynentem. U mnie w domu jest przechowalnia pijaków weekendowych, bo żona przyjechac nie może (z małym dzieckiem raczej odpada ) a na taksowkę szkoda.Także wiesz, mogłybyśmy tak godzinami pisać o ZA i PRZECIW. ![]() Tobie to wszystko nie przeszkadza natomiast mi, wygodnickiej babie i miastowym stworze przeszkadzałoby totlanie .
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już tylko o rybie greckiej marzę
Wzięło mnie normalnie, jakbym w ciąży była Tylko zastanawiam się co do tej rybki, bo rybka lubi pływać
|
|
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
Totalnie się dziś wbić nie mogę w rozmowy...
z tymi domami, to tak jak Hania pisze, jest mnóstwo plusów i mnóstwo minusów... Szczerze, jakbym miała wybierać, to chciałabym mieszkać w bloku...ale może dlatego, że nie mieszkałam nigdy ![]() A w domu...jak przychodzi rachunek za gaz w zimie, to nic tylko się zastrzelić... Haniu, Twój kolega ma chyba jakąś obsesję na punkcie tej trawy, to nie aż taki dramat jest-poza tym to całkiem przyjemne....chyba, że on ma działkę 12000 m2 ![]() krety pod tujami-niezłe ![]() Co do żarełka i Dori wyznań o rybie po grecku, ja na obiad robię zawijany schab nadziewany kapustą kiszoną. Znalazłam przepis na necie i szalenie mnie zainteresował
|
|
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
iDĘ wreszcie, miłego weekendu
|
|
|
|
#2967 |
|
Zakorzenienie
|
Wzajemnie, paaaa... i udanej ryby po grecku
|
|
|
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
|
|
|
|
#2969 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam prośbę, ma któraś może zniżkę na zakupy w Reserved (newsletter)- 20 % na kolekcję zimową do jutra ???
Bardzo potrzebuję aby ktoś mi przesłał kupom mailem poprzez polecenie, miałam kupon i wykasowałam, a mam dwie sztuki do kupienia, odłożone zresztą więc jeśli ktoś dysponuje proszę o kontakt, podam maila domowego na przesłanie ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:44.

.
Ja miałam tylko raz Oligo25, fajnie pachniał i chyba nic poza tym 
, bo moja skóra kocha te kosmetyki, ja jestem ich fanką i basta