|
|
#421 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tampony i podpaski
Dziś byłam w rossmanie i kupiłam te wkładki libresse micro
pudełeczko jest świetne! Spokojnie zmieści się tam kilka tamponów i wkładek, mimo że jest takie malutkie. Najśmieszniejsze jest to, że w żadnym innym sklepie tych wkładek wcześniej nie spotkałam, a może po prostu nie zwracałam uwagi, bo nie szukałam takiego pudełeczka? Tak czy siak, jestem zadowolona, że nareszcie mam fajny pojemniczek na kobiece akcesoria
|
|
|
#422 |
|
Wtajemniczenie
|
No to teraz ja się wypowiem
![]() Do niedawna używałam tylko i wyłącznie podpasek (always sensitive, bella perfecta rose i naturella czasem). Ostatnio zaczęłam używać tamponów (bella narazie, ale mam zamiar kupić O.B lub tampaxy) i jestem mile zaskoczona nic mi nie przecieka, czuję się bardziej komfortowo i zapominam że w ogóle mam okres.
|
|
#423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wszystko opakowane w folię, do tego aplikator, więc wydają mi się bardzo "czyste" I też nie wyobrażam sobie życia bez tamponów! Kiedy spędzam czas w domu, to używam podpasek, ale kiedy tylko wychodzę, to tampon jest obowiązkowy ![]() Leć, leć, to pudełeczko to świetna sprawa, naprawdę a koszt to 6,49, więc niewielki raczej wydatek a do tego w środku są 22 wkładki takie malutkie:http://www.rossnet.pl/oferta/?cId=24...2&prId=11510#1 Cieszę się, że to upolowałam. Teraz tylko muszę wyszukać jakąś fajną, większa kosmetyczkę, do której wpakuję wszystko, co niezbędne, żeby zawsze mieć w torebce pod ręką
|
|
|
|
#425 |
|
Wtajemniczenie
|
kurczę, nie mam dostępu do Rossmana a też przydałoby mi się takie pudełeczko...
|
|
#426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#427 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, mam do Was pytanko, bo widze, ze mowicie tu a tamponach. ja mam taki problem, ze nie potrafie go zaaplikowac
wchodzi do polowy dlugosci i dalej koniec. uzywam najmniejszego rozmiaru ob z otoczka silk touch. z aplikatorem tym bardziej nie potrafilam... na innym watku dziewczyny radzily aby "sprawdzic" swoja budowe przy uzyciu palca. no i wyprobowalam, a wiec czuje cos jakby skora(takie troche twardsze) dokladnie w tym miejscu gdzie dalej nie umiem wlozyc tampona. nie wiem co robic, czy to ja nie umiem aplikowac czy cos ze mna jest nie tak,pomozcie
|
|
#428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Są dobre pod tym względem, że same się dopasowują. Nie musisz palcami wyczuwać gdzie poprowadzić tampon. On sam idealnie się wpasuje. Musisz tylko włożyć plastikową rurkę aplikatora i wcisnąć drugą i wszystko będzie super ekstra ![]() A jeśli nadal będziesz miała problemy, to idź do ginekologa na kontrolne badanie. Jeśli trafisz na miłą panią ginekolog, to na pewno Ci wszystko fachowo wyjaśni
Edytowane przez Navien Czas edycji: 2009-08-28 o 10:26 |
|
|
|
|
|
#429 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja niezmiennie od lat Always ze skrzydełkami
pozdrawiam![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#430 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
buziam
|
|
|
#431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Denerwowałam się, ale trzeba zacisnąć zęby i próbować aplikator moim zdaniem to najlepsze rozwiązanie. Wcześniej kupiłaś po prostu za duże, szukaj tampaxów mini - fioletowe. Tak jak w instrukcji - "odbezpieczasz" rurkę i tworzy ci się jedna długa. Wkładasz tę pierwszą część prawie do końca, tylko tyle, żeby palcami ją móc utrzymywać i wciskasz tamtą wystającą do środka. Nic prostszego ![]() Nic sobie nie uszkodzisz, nie bój się
|
|
|
|
#432 |
|
astro-loszka
|
Tampony OB
podpaski bella niebieskie, czasem naturella wkładki carefree
|
|
#433 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ta pierwsza rurka nie weszla mi w calosci, a nawet jak chcialam ta druga popchac to sie nie dalo, bo strasznie zabolalo tylko i dalej nie poszlo...
|
|
|
#434 |
|
Wtajemniczenie
|
No to skoro boli podczas aplikacji i nie jesteś w stanie tego zrobić, to sobie odpuść i idź do ginekologa, on na pewno coś poradzi i wszystko Ci wyjaśni.
|
|
|
#435 |
|
Zadomowienie
|
Uzywam i tamponów i podpasek. W zaleznosci od sytuacji. Jezeli ide na basen,jade nad morze, muszę załozyc stringi to tampony. W innym przypadku podpaski, które są zdrowsze. Nie powinno się nosić tamponów non stop- dlatego chociaż na noc powinno się zakładać podpaske zeby dać krwi wypłynąc z nas. Wiem, że tak jest bo moja ciocia pracuje jako połozna w szpitalu ginekologicznym i zawsze powtarza zeby nie nosic cały czas tamponów.
Jezeli chodzi o tampony to uzywałam OB, czasem Tampaxów z aplikatorem. Od niedawna uzywam Biedronkowych które sa rownie dobre jak OB. Aha, nie wyobrazam sobie wymieniac tamponów z uzytego na nowy w pracy czy jakimś kibelku w supermarkecie- dla mnie to niehigieniczne. Tylko aplikuje tampony w domu, po uprzednim podmyciu sie. DO tej dziewczyny która ma problem z zaaplikowaniem: spróbuj zaaplikować na kucąco w wannie zaraz po kąpieli- jest lepszy poślizg i tampon łatwiej wchodzi. Jak byłam jeszcze nastolatką, to również nie mogłam włozyć tampona. Kolezanka wtedy dała mi radę- spróbuj włozyć palca do pochwy, a poźniej zaaplikowac tampon-poskutkowało. Może trochę wulgarny pomysl, ale bardzo dobry.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#436 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie plywa, nie chodzi w krotkich spodenkach i spodniczkach to jej fajnie... ach, jak to trudno jej mnie zrozumiec![]() Cytat:
|
|
|
#437 |
|
Wtajemniczenie
|
Jesteś zdenerwowana i tyle. Musisz przykucnąć i zaaplikować. Naprawdę, spróbuj jeszcze raz z tampaxami. Tylko się nie stresuj podczas tego, bo krzywda Ci się żadna nie stanie!
A tampony są jak najbardziej dla kobiet, więc nie ma co się wstydzić, że się ich używa.
|
|
|
#438 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Oldziunia;13990898 sprobuje i tak ale juz z palcem, bo okres mam na ukonczeniu, wiec ciezko bedzie tampon zaaplikowac. pomysl nie wiem czy wulgarny. ja jestem na tyle zdesperowana, ze dla mnie to normalne i bede probowac z tym palcem, moze mam po prostu waskie wejscie i palcem rozepcham. oby za miesiac udalo mi sie juz z tamponem...[/QUOTE]
Uda się , uda. Ja tez tak miałam. Myslałam już że nie mam tam dziurki A palca włozylam i rozepchalam dziurke, i juz potem normalnie mini ob wchodziły
|
|
|
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
E tam, takie gadanie. Sama używam tamponów od około 7 lat, podpasek nigdy i nic mi nie jest. Grunt, to zachować higienę i zmieniać często. Tampony nie są szkodliwe, trzeba tylko umieć z nich korzystać.
|
|
|
|
|
#440 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no ja tez juz mialam takie wrazenie, ze nie mam tam dziurki, ale mysle, ze jest i ze juz za miesiac spokojnie ob sie w niej znajdzie pozdrawiam;*
|
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
Podbiję
![]() Mam takie pudełeczko, jak pisałyście, ale ono bardziej na wkładki... A na podpaski? Gdzie można takie coś kupić? Widziałam u kogoś kiedyś taką fajną płaską, kwadratową, metalową puszkę w kwiatki Świetna była... Ale gdzie takie coś zdobyć?
|
|
|
#442 |
|
Wtajemniczenie
|
puszkę w kwiatki?
![]() przydałaby się....
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
Puszką w kropki też nie pogardzę
|
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczęta czy widziała któraś może w sprzedaży czarne wkładki? Kiedyś tak reklamowali ale teraz już ich nigdzie nie widziałam.
|
|
|
|
|
#445 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eh tylko szkoda że bella bo one się odklejają przynajniej te normalne
|
|
|
|
|
|
#447 |
|
Raczkowanie
|
hej,
wczoraj kupilam sobie podpaski (tak jak zawsze) i dokupilam (na probe) tampony. dzis uzylam pierwszy raz tamponow (wczesniej na probe uzylam OB i strasznie mi nie podpasowalo i wyjelam po pol godz), tampax takie z aplikatorem i mam juz od rana i jakos tak nic nie czuje hmm czy jest wielka roznica miedzy jednym a drugim? i od czego zalezy ten "bol" jak mam tampona w srodku...? z tym OB nie moglam nawet usiasc, a z tym co dzis kupilam to robie wszystko... i jeszcze takie pytanie- czy naprawde jak zaloze tampony na basen to na 100% mi tam nic nie wyleci...? prosze o odp ![]() zawsze bylam wierna podpaska ale od dzis zaczne uzywac chyba tylko i wylacznie tamponow. i mam jeszcze pytanie bo ja niedoswiadczona to czy tampony zakladacie tez na noc? bo nie wiem...?
|
|
#448 | |
|
Zadomowienie
|
tampony ob w dzien ale nie jest to dla mnie wielki komfort
![]() podpaski always na noc ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
żle włozony tampon jest odczuwalny w srodku co do basenu to według mnie nie ma gwarancji i moze cos wypłynac z zreszta kapiele podczas miesiaczki czy to w wannie czy basenie nie sa wskazane,łatwo o jakas chorobe. tampony na noc ?ja bym tego nie robiła ,zdrowsze podpaski. |
|
|
|
|
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.

pudełeczko jest świetne! Spokojnie zmieści się tam kilka tamponów i wkładek, mimo że jest takie malutkie. Najśmieszniejsze jest to, że w żadnym innym sklepie tych wkładek wcześniej nie spotkałam, a może po prostu nie zwracałam uwagi, bo nie szukałam takiego pudełeczka?
Tak czy siak, jestem zadowolona, że nareszcie mam fajny pojemniczek na kobiece akcesoria

nic mi nie przecieka, czuję się bardziej komfortowo i zapominam że w ogóle mam okres.

I też nie wyobrażam sobie życia bez tamponów! Kiedy spędzam czas w domu, to używam podpasek, ale kiedy tylko wychodzę, to tampon jest obowiązkowy
a do tego w środku są 22 wkładki takie malutkie:
wchodzi do polowy dlugosci i dalej koniec. uzywam najmniejszego rozmiaru ob z otoczka silk touch. z aplikatorem tym bardziej nie potrafilam... na innym watku dziewczyny radzily aby "sprawdzic" swoja budowe przy uzyciu palca. no i wyprobowalam, a wiec czuje cos jakby skora(takie troche twardsze) dokladnie w tym miejscu gdzie dalej nie umiem wlozyc tampona. nie wiem co robic, czy to ja nie umiem aplikowac czy cos ze mna jest nie tak,pomozcie

Denerwowałam się, ale trzeba zacisnąć zęby i próbować 
ta pierwsza rurka nie weszla mi w calosci, a nawet jak chcialam ta druga popchac to sie nie dalo, bo strasznie zabolalo tylko i dalej nie poszlo...

Adaś