Tampony i podpaski - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-10, 13:40   #421
Navien
Wtajemniczenie

Dot.: Tampony i podpaski

Dziś byłam w rossmanie i kupiłam te wkładki libresse micro pudełeczko jest świetne! Spokojnie zmieści się tam kilka tamponów i wkładek, mimo że jest takie malutkie. Najśmieszniejsze jest to, że w żadnym innym sklepie tych wkładek wcześniej nie spotkałam, a może po prostu nie zwracałam uwagi, bo nie szukałam takiego pudełeczka? Tak czy siak, jestem zadowolona, że nareszcie mam fajny pojemniczek na kobiece akcesoria
Stary 2009-08-10, 16:22   #422
wydziergana
Wtajemniczenie

GG do wydziergana

No to teraz ja się wypowiem

Do niedawna używałam tylko i wyłącznie podpasek (always sensitive, bella perfecta rose i naturella czasem). Ostatnio zaczęłam używać tamponów (bella narazie, ale mam zamiar kupić O.B lub tampaxy) i jestem mile zaskoczona nic mi nie przecieka, czuję się bardziej komfortowo i zapominam że w ogóle mam okres.
Stary 2009-08-10, 17:44   #423
bluemm1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Navien Pokaż wiadomość
Dziś byłam w rossmanie i kupiłam te wkładki libresse micro pudełeczko jest świetne! Spokojnie zmieści się tam kilka tamponów i wkładek, mimo że jest takie malutkie. Najśmieszniejsze jest to, że w żadnym innym sklepie tych wkładek wcześniej nie spotkałam, a może po prostu nie zwracałam uwagi, bo nie szukałam takiego pudełeczka? Tak czy siak, jestem zadowolona, że nareszcie mam fajny pojemniczek na kobiece akcesoria
lecę jutro do rossmana po to pudełeczko
bluemm1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-10, 18:49   #424
Navien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wydziergana Pokaż wiadomość
No to teraz ja się wypowiem

Do niedawna używałam tylko i wyłącznie podpasek (always sensitive, bella perfecta rose i naturella czasem). Ostatnio zaczęłam używać tamponów (bella narazie, ale mam zamiar kupić O.B lub tampaxy) i jestem mile zaskoczona nic mi nie przecieka, czuję się bardziej komfortowo i zapominam że w ogóle mam okres.
Ja tamponów używam od jakiś dwóch/trzech lat. Najbardziej lubię tampaxy, łatwe w aplikacji i są takie...hmmm, bardziej higieniczne wszystko opakowane w folię, do tego aplikator, więc wydają mi się bardzo "czyste" I też nie wyobrażam sobie życia bez tamponów! Kiedy spędzam czas w domu, to używam podpasek, ale kiedy tylko wychodzę, to tampon jest obowiązkowy

Cytat:
Napisane przez bluemm1989 Pokaż wiadomość
lecę jutro do rossmana po to pudełeczko
Leć, leć, to pudełeczko to świetna sprawa, naprawdę a koszt to 6,49, więc niewielki raczej wydatek a do tego w środku są 22 wkładki takie malutkie:

http://www.rossnet.pl/oferta/?cId=24...2&prId=11510#1

Cieszę się, że to upolowałam. Teraz tylko muszę wyszukać jakąś fajną, większa kosmetyczkę, do której wpakuję wszystko, co niezbędne, żeby zawsze mieć w torebce pod ręką
Stary 2009-08-10, 19:01   #425
wydziergana
Wtajemniczenie

GG do wydziergana

kurczę, nie mam dostępu do Rossmana a też przydałoby mi się takie pudełeczko...
Stary 2009-08-10, 19:06   #426
Navien
Wtajemniczenie

Cytat:
To szkoda, że nie napisałaś tego wczoraj, kupiłabym Ci i wysłała pocztą. Niestety też na codzień nie mam rossmana koło siebie. Ale może któraś wizażanka będzie tak uczynna i Ci pomoże?
Stary 2009-08-28, 10:16   #427
Oldziunia
Rozeznanie

dziewczyny, mam do Was pytanko, bo widze, ze mowicie tu a tamponach. ja mam taki problem, ze nie potrafie go zaaplikowac wchodzi do polowy dlugosci i dalej koniec. uzywam najmniejszego rozmiaru ob z otoczka silk touch. z aplikatorem tym bardziej nie potrafilam... na innym watku dziewczyny radzily aby "sprawdzic" swoja budowe przy uzyciu palca. no i wyprobowalam, a wiec czuje cos jakby skora(takie troche twardsze) dokladnie w tym miejscu gdzie dalej nie umiem wlozyc tampona. nie wiem co robic, czy to ja nie umiem aplikowac czy cos ze mna jest nie tak,pomozcie

Oldziunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-28, 10:25   #428
Navien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oldziunia Pokaż wiadomość
dziewczyny, mam do Was pytanko, bo widze, ze mowicie tu a tamponach. ja mam taki problem, ze nie potrafie go zaaplikowac wchodzi do polowy dlugosci i dalej koniec. uzywam najmniejszego rozmiaru ob z otoczka silk touch. z aplikatorem tym bardziej nie potrafilam... na innym watku dziewczyny radzily aby "sprawdzic" swoja budowe przy uzyciu palca. no i wyprobowalam, a wiec czuje cos jakby skora(takie troche twardsze) dokladnie w tym miejscu gdzie dalej nie umiem wlozyc tampona. nie wiem co robic, czy to ja nie umiem aplikowac czy cos ze mna jest nie tak,pomozcie
po pierwsze to na pewno odczuwasz wielki stres, dlatego dodatkowo sprawia Ci problem aplikacja. Ja naprawdę radziłabym kupić najmniejsze tampaxy z aplikatorem, chyba fioletowe są mini i spróbować jeszcze raz. Na początku poczujesz pewien dyskomfort, ale rozluźnij się i nie denerwuj. Ja też swoje "próby" tamponowe zaczęłam od tampaxów
Są dobre pod tym względem, że same się dopasowują. Nie musisz palcami wyczuwać gdzie poprowadzić tampon. On sam idealnie się wpasuje. Musisz tylko włożyć plastikową rurkę aplikatora i wcisnąć drugą i wszystko będzie super ekstra

A jeśli nadal będziesz miała problemy, to idź do ginekologa na kontrolne badanie. Jeśli trafisz na miłą panią ginekolog, to na pewno Ci wszystko fachowo wyjaśni

Edytowane przez Navien
Czas edycji: 2009-08-28 o 10:26
Navien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-28, 12:25   #429
PPP90
Zakorzenienie

A ja niezmiennie od lat Always ze skrzydełkami pozdrawiam

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
dołączone pudełeczko widziałam w gazetce większego supermarketu chyba Real
PPP90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-28, 15:38   #430
Oldziunia
Rozeznanie

Cytat:
po pierwsze to na pewno odczuwasz wielki stres, dlatego dodatkowo sprawia Ci problem aplikacja. Ja naprawdę radziłabym kupić najmniejsze tampaxy z aplikatorem, chyba fioletowe są mini i spróbować jeszcze raz. Na początku poczujesz pewien dyskomfort, ale rozluźnij się i nie denerwuj. Ja też swoje "próby" tamponowe zaczęłam od tampaxów
Są dobre pod tym względem, że same się dopasowują. Nie musisz palcami wyczuwać gdzie poprowadzić tampon. On sam idealnie się wpasuje. Musisz tylko włożyć plastikową rurkę aplikatora i wcisnąć drugą i wszystko będzie super ekstra

A jeśli nadal będziesz miała problemy, to idź do ginekologa na kontrolne badanie. Jeśli trafisz na miłą panią ginekolog, to na pewno Ci wszystko fachowo wyjaśni
dzieki za rade, ale amplikator kompletnie odpada, probowalam kiedys i wprowadzilam plastik na taka dlugosc jak zwykly tampon bez aplikatora wkladam, a dalej nie umialam, chcialam wcisnac ta rurke to tak mnie zabolalo, ze powiedzialam nigdy wiecej aplikatora. co do gina to nie wiem, no jak juz nie bedzie sie dalo to chyba pojde....plakac mi sie chce...
buziam

Stary 2009-08-28, 16:19   #431
Navien
Wtajemniczenie

Cytat:
dzieki za rade, ale amplikator kompletnie odpada, probowalam kiedys i wprowadzilam plastik na taka dlugosc jak zwykly tampon bez aplikatora wkladam, a dalej nie umialam, chcialam wcisnac ta rurke to tak mnie zabolalo, ze powiedzialam nigdy wiecej aplikatora. co do gina to nie wiem, no jak juz nie bedzie sie dalo to chyba pojde....plakac mi sie chce...
buziam
nie możesz się załamywać! Dla mnie też aplikacja tamponu to był istny horror! Denerwowałam się, ale trzeba zacisnąć zęby i próbować aplikator moim zdaniem to najlepsze rozwiązanie. Wcześniej kupiłaś po prostu za duże, szukaj tampaxów mini - fioletowe. Tak jak w instrukcji - "odbezpieczasz" rurkę i tworzy ci się jedna długa. Wkładasz tę pierwszą część prawie do końca, tylko tyle, żeby palcami ją móc utrzymywać i wciskasz tamtą wystającą do środka. Nic prostszego
Nic sobie nie uszkodzisz, nie bój się
Stary 2009-08-28, 17:21   #432
linaya
astro-loszka

Tampony OB
podpaski bella niebieskie, czasem naturella
wkładki carefree
Stary 2009-08-29, 21:51   #433
Oldziunia
Rozeznanie

Cytat:
nie możesz się załamywać! Dla mnie też aplikacja tamponu to był istny horror! Denerwowałam się, ale trzeba zacisnąć zęby i próbować aplikator moim zdaniem to najlepsze rozwiązanie. Wcześniej kupiłaś po prostu za duże, szukaj tampaxów mini - fioletowe. Tak jak w instrukcji - "odbezpieczasz" rurkę i tworzy ci się jedna długa. Wkładasz tę pierwszą część prawie do końca, tylko tyle, żeby palcami ją móc utrzymywać i wciskasz tamtą wystającą do środka. Nic prostszego
Nic sobie nie uszkodzisz, nie bój się
mialam (a nawet jeszcze mam w domu) te mini fioletowe z aplikatorem i nic ta pierwsza rurka nie weszla mi w calosci, a nawet jak chcialam ta druga popchac to sie nie dalo, bo strasznie zabolalo tylko i dalej nie poszlo...

Stary 2009-08-30, 11:12   #434
Navien
Wtajemniczenie

Cytat:
mialam (a nawet jeszcze mam w domu) te mini fioletowe z aplikatorem i nic ta pierwsza rurka nie weszla mi w calosci, a nawet jak chcialam ta druga popchac to sie nie dalo, bo strasznie zabolalo tylko i dalej nie poszlo...
No to skoro boli podczas aplikacji i nie jesteś w stanie tego zrobić, to sobie odpuść i idź do ginekologa, on na pewno coś poradzi i wszystko Ci wyjaśni.
Stary 2009-08-30, 11:45   #435
tutmirlajt
Zadomowienie

Uzywam i tamponów i podpasek. W zaleznosci od sytuacji. Jezeli ide na basen,jade nad morze, muszę załozyc stringi to tampony. W innym przypadku podpaski, które są zdrowsze. Nie powinno się nosić tamponów non stop- dlatego chociaż na noc powinno się zakładać podpaske zeby dać krwi wypłynąc z nas. Wiem, że tak jest bo moja ciocia pracuje jako połozna w szpitalu ginekologicznym i zawsze powtarza zeby nie nosic cały czas tamponów.

Jezeli chodzi o tampony to uzywałam OB, czasem Tampaxów z aplikatorem. Od niedawna uzywam Biedronkowych które sa rownie dobre jak OB.

Aha, nie wyobrazam sobie wymieniac tamponów z uzytego na nowy w pracy czy jakimś kibelku w supermarkecie- dla mnie to niehigieniczne. Tylko aplikuje tampony w domu, po uprzednim podmyciu sie.

DO tej dziewczyny która ma problem z zaaplikowaniem: spróbuj zaaplikować na kucąco w wannie zaraz po kąpieli- jest lepszy poślizg i tampon łatwiej wchodzi.

Jak byłam jeszcze nastolatką, to również nie mogłam włozyć tampona. Kolezanka wtedy dała mi radę- spróbuj włozyć palca do pochwy, a poźniej zaaplikowac tampon-poskutkowało. Może trochę wulgarny pomysl, ale bardzo dobry.
tutmirlajt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-30, 19:04   #436
Oldziunia
Rozeznanie

Cytat:
No to skoro boli podczas aplikacji i nie jesteś w stanie tego zrobić, to sobie odpuść i idź do ginekologa, on na pewno coś poradzi i wszystko Ci wyjaśni.
no tylko z ginem jest problem, bo musialabym mamie powiedziec, ze sie wybieram, a moja mama nie jest zwolenniczka tamponow i uwaza ze okres z podpaska to swietne rozwiazanie nie plywa, nie chodzi w krotkich spodenkach i spodniczkach to jej fajnie... ach, jak to trudno jej mnie zrozumiec

Cytat:
Napisane przez tutmirlajt Pokaż wiadomość
DO tej dziewczyny która ma problem z zaaplikowaniem: spróbuj zaaplikować na kucąco w wannie zaraz po kąpieli- jest lepszy poślizg i tampon łatwiej wchodzi.

Jak byłam jeszcze nastolatką, to również nie mogłam włozyć tampona. Kolezanka wtedy dała mi radę- spróbuj włozyć palca do pochwy, a poźniej zaaplikowac tampon-poskutkowało. Może trochę wulgarny pomysl, ale bardzo dobry.
sprobuje i tak ale juz z palcem, bo okres mam na ukonczeniu, wiec ciezko bedzie tampon zaaplikowac. pomysl nie wiem czy wulgarny. ja jestem na tyle zdesperowana, ze dla mnie to normalne i bede probowac z tym palcem, moze mam po prostu waskie wejscie i palcem rozepcham. oby za miesiac udalo mi sie juz z tamponem...

Stary 2009-08-30, 19:22   #437
Navien
Wtajemniczenie

Jesteś zdenerwowana i tyle. Musisz przykucnąć i zaaplikować. Naprawdę, spróbuj jeszcze raz z tampaxami. Tylko się nie stresuj podczas tego, bo krzywda Ci się żadna nie stanie!

A tampony są jak najbardziej dla kobiet, więc nie ma co się wstydzić, że się ich używa.
Stary 2009-08-30, 20:41   #438
tutmirlajt
Zadomowienie

[QUOTE=Oldziunia;13990898 sprobuje i tak ale juz z palcem, bo okres mam na ukonczeniu, wiec ciezko bedzie tampon zaaplikowac. pomysl nie wiem czy wulgarny. ja jestem na tyle zdesperowana, ze dla mnie to normalne i bede probowac z tym palcem, moze mam po prostu waskie wejscie i palcem rozepcham. oby za miesiac udalo mi sie juz z tamponem...[/QUOTE]

Uda się , uda. Ja tez tak miałam. Myslałam już że nie mam tam dziurki A palca włozylam i rozepchalam dziurke, i juz potem normalnie mini ob wchodziły
tutmirlajt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-30, 21:39   #439
lukrecja222
Zakorzenienie

Cytat:
. Nie powinno się nosić tamponów non stop- dlatego chociaż na noc powinno się zakładać podpaske zeby dać krwi wypłynąc z nas. Wiem, że tak jest bo moja ciocia pracuje jako połozna w szpitalu ginekologicznym i zawsze powtarza zeby nie nosic cały czas tamponów.
E tam, takie gadanie. Sama używam tamponów od około 7 lat, podpasek nigdy i nic mi nie jest. Grunt, to zachować higienę i zmieniać często. Tampony nie są szkodliwe, trzeba tylko umieć z nich korzystać.
lukrecja222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-30, 22:21   #440
Oldziunia
Rozeznanie

Cytat:
Uda się , uda. Ja tez tak miałam. Myslałam już że nie mam tam dziurki A palca włozylam i rozepchalam dziurke, i juz potem normalnie mini ob wchodziły
dzieki bardzo za pocieszenie, kochana jestesdodalas mi energii do dalszych prob no ja tez juz mialam takie wrazenie, ze nie mam tam dziurki, ale mysle, ze jest i ze juz za miesiac spokojnie ob sie w niej znajdzie pozdrawiam;*

Stary 2009-11-21, 19:10   #441
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Podbiję

Mam takie pudełeczko, jak pisałyście, ale ono bardziej na wkładki... A na podpaski? Gdzie można takie coś kupić? Widziałam u kogoś kiedyś taką fajną płaską, kwadratową, metalową puszkę w kwiatki Świetna była... Ale gdzie takie coś zdobyć?
Stary 2009-11-21, 20:29   #442
wydziergana
Wtajemniczenie

GG do wydziergana

puszkę w kwiatki?
przydałaby się....
Stary 2009-11-21, 20:31   #443
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Puszką w kropki też nie pogardzę
Stary 2009-11-21, 20:31   #444
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Dziewczęta czy widziała któraś może w sprzedaży czarne wkładki? Kiedyś tak reklamowali ale teraz już ich nigdzie nie widziałam.
gsk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-21, 21:10   #445
wydziergana
Wtajemniczenie

GG do wydziergana

http://www.24supermarket.pl/artykuly...arne_1077.html

coś takiego?
Stary 2009-11-22, 09:03   #446
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Cytat:
No, coś takiego eh tylko szkoda że bella bo one się odklejają przynajniej te normalne
gsk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-07, 18:23   #447
Madzia915
Raczkowanie

hej,
wczoraj kupilam sobie podpaski (tak jak zawsze) i dokupilam (na probe) tampony. dzis uzylam pierwszy raz tamponow (wczesniej na probe uzylam OB i strasznie mi nie podpasowalo i wyjelam po pol godz), tampax takie z aplikatorem i mam juz od rana i jakos tak nic nie czuje
hmm czy jest wielka roznica miedzy jednym a drugim? i od czego zalezy ten "bol" jak mam tampona w srodku...? z tym OB nie moglam nawet usiasc, a z tym co dzis kupilam to robie wszystko... i jeszcze takie pytanie- czy naprawde jak zaloze tampony na basen to na 100% mi tam nic nie wyleci...?
prosze o odp
zawsze bylam wierna podpaska ale od dzis zaczne uzywac chyba tylko i wylacznie tamponow.
i mam jeszcze pytanie bo ja niedoswiadczona to czy tampony zakladacie tez na noc? bo nie wiem...?

Moje zycie: http://lena-lenka.blogspot.com/
Madzia915 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-07, 18:29   #448
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

tampony ob w dzien ale nie jest to dla mnie wielki komfort
podpaski always na noc

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzia915 Pokaż wiadomość
hej,
wczoraj kupilam sobie podpaski (tak jak zawsze) i dokupilam (na probe) tampony. dzis uzylam pierwszy raz tamponow (wczesniej na probe uzylam OB i strasznie mi nie podpasowalo i wyjelam po pol godz), tampax takie z aplikatorem i mam juz od rana i jakos tak nic nie czuje
hmm czy jest wielka roznica miedzy jednym a drugim? i od czego zalezy ten "bol" jak mam tampona w srodku...? z tym OB nie moglam nawet usiasc, a z tym co dzis kupilam to robie wszystko... i jeszcze takie pytanie- czy naprawde jak zaloze tampony na basen to na 100% mi tam nic nie wyleci...?
prosze o odp
zawsze bylam wierna podpaska ale od dzis zaczne uzywac chyba tylko i wylacznie tamponow.
i mam jeszcze pytanie bo ja niedoswiadczona to czy tampony zakladacie tez na noc? bo nie wiem...?
to jest tak ...
żle włozony tampon jest odczuwalny w srodku
co do basenu to według mnie nie ma gwarancji i moze cos wypłynac z zreszta kapiele podczas miesiaczki czy to w wannie czy basenie nie sa wskazane,łatwo o jakas chorobe.
tampony na noc ?ja bym tego nie robiła ,zdrowsze podpaski.

http://otworz-oczy.org/?page=1
krolowaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-07, 18:43   #449
smieszka250
Zakorzenienie

GG do smieszka250

Cytat:
Napisane przez krolowaa Pokaż wiadomość
tampony ob w dzien ale nie jest to dla mnie wielki komfort
podpaski always na noc

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

to jest tak ...
żle włozony tampon jest odczuwalny w srodku
co do basenu to według mnie nie ma gwarancji i moze cos wypłynac z zreszta kapiele podczas miesiaczki czy to w wannie czy basenie nie sa wskazane,łatwo o jakas chorobe.
tampony na noc ?ja bym tego nie robiła ,zdrowsze podpaski.
Kąpielenie są wskazane?! Pierwsze słyszę Nie wolno się kąpać w gorącej wodzie, a nie w ogóle...
smieszka250 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-07, 18:50   #450
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

Cytat:
Napisane przez smieszka250 Pokaż wiadomość
Kąpielenie są wskazane?! Pierwsze słyszę Nie wolno się kąpać w gorącej wodzie, a nie w ogóle...
sorki ,troche zle to ujęłam nie jest wskazane moczenie w wannie tylko prysznic ale oczywiscie i w błocie mozna sie zanuzyc i nic nie musi sie stac.

http://otworz-oczy.org/?page=1
krolowaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości