|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV
poiglot wrr
![]() a czemu nie może spać u mamy? bo co...tylko brak łóżeczka? nosz k**a!!! u mojej mamy też nie ma łóżeczka i zdarzało się że Mały spał po prostu z nią w łóżku! nic się nikomu nie stało. Wytłumacz mu, pogdaj że przecież tą jedną noc nic się nie stanie jak Mały pośpi w łozku z Twoją mamą. Przecież ma dzieci i krzywdy Bryankowi nie zrobi Jezuuuuuuuu Twój tż mnie dobija ![]() się zdenerwowałam ![]() Pogada z nim jeszcze Anulka babolku...się stało to że dziewczyny nie wiedzą jak smakuje żółtko ![]() Daj im od jutra i wsio ![]() ale Ci zazdraszczam basenu ![]() ja mam daleko i sama z 2 nie pojade poza tym...nie umiem pływać co do Pudziana...o gustach się nie dyskutuje ![]() Mi się podoba to coś co ma w twarzy, głos...troche sylwetka ZA bardzo Ale z jego wypowiedzi nic mądrego nie wynika ![]() Intelektualnie mówie mu nie
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-12-12 o 22:28 |
|
|
|
#1382 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Jejciu kobietki Wy chyba poszłyście na zbiorowy odwyk, bo od południa naskrobałyście tylko pół strony
podobało to zdecydowanie za mało powiedziane Cytat:
![]() ad. 2 ja mierzę temperaturę w pupci, więc nie pomogę, ale wydaje mi się, że od tego nie powinno go boleć uszko Cytat:
![]() ad. 2 od pół roku co drugi dzień pół żółtka Cytat:
za poprawę w nocnym spaniu i szybkie i bezbolesne wyrżnięcie się ząbkówCytat:
![]() ad. 2 sto lat jej nie było Cytat:
![]() ad. 2 chyba nie ale możesz przecież zacząć podawać
|
|
#1383 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja nigdy az tak nie mialam, ze moglam wejsc do kazdego sklepu i kupic co chcialam To musi byc przyjemne - przynajmniej na poczatku Cytat:
![]() Wiesz, my z tzem przeszlismy przez wszystko - zaczelismy niezle, pozniej bylo baaaaaardzo krucho z pieniedzmi i dlatego wyjechalismy do Irl i tu juz bylo prawie jak w bajce - z malymi epizodami problemow finansowych. Teraz nie jest do konca rozowo, ale na zycie starcza, na przyjemnosci starcza i jeszcze odkladamy - zostalo 1000 euro kredytu do splaty i jak go splacimy, to bede bardzo spokojna ![]() Jak juz napisalam, czasy grube i chude i dobrze, ze sie tak stalo, bo teraz wiemy, ze przetrwamy w razie kolejnego zalamania finansowego , ale ja jednak lubie miec pieniadze i powiem, ze sa one dla mnie wazne i wbrew temu co sie mowi, daja szczescie (nie w wymiarze szczescia duchowego, czy tez zdrowia) ale pozwalaja sie realizowac, zwiedzac swiat, kupowac zabawki dziecku - nie bylabym szczesliwa wiedzac, ze nie stac mnie na cos, co sprawiloby radosc Olkowi. Forsa nie jest dla mnie najwazniejsza, ale nie ukrywam, ze jest bardzo wazna. Cytat:
![]() Oj nie mialam czasu dzisiaj... Iguniu A OLus ma dzisiaj imieninki przynajmniej tak mi sie wydaje Najbardziej mnie wkurza, ze co kalendarz, to inaczej ![]() Poki co Olek swietuje dzisiaj ![]() Caro juz wiem skad mi sie wzielo 4.14 - czas byl liczony od 5 minut w dol i na 4.14. a wlasciwie 4.13 walka sie skonczyla.A poza tym to nie mam pomyslu co Wam napisac
Edytowane przez Eve1603 Czas edycji: 2009-12-12 o 22:54 |
|||
|
|
|
#1384 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
Babolki a gdzie jestescie jak Was nie ma ???
|
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy z Filipkiem
![]() Niestety nie mam dalej internetu, tz nie moze sie zdecydowac a ja umieram z tesknoty za Wami i z niemoznosci podzielenia sie swoimi radosciami i smutkami.... U nas ostatnio trudny okres... maly zabkuje i musze sie pochwalic ze pierwszy zabek za nami Dolna lewa jedyneczka przebila sie 1 grudnia ale obawiam sie ze to nie koniec, (tzn wiadomo ze nie koniec) ale chyba bedzie zabek za zabkiem, bo Filipek bardzo marudzi....i juz widze ze chyba lada moment nast jedynka sie przebija...a gorne dziaselka mocno tez rozpulchnione ![]() Do tego przezylismy chorobe (kaszel, katar, niezyt krtani).... maly plakal calymi nocami i dniami, poszlam na l4 bo juz nie dawalam rady pracujac i zajmujac sie malym a niestety wymagal ciaglego noszenia, kaszel w nocy nie dawal spokoju, myslalam ze padne Do tego te zabki.... Wiec maly obecnie juz nie zasypia sam w lozeczku, wszystko sie tak pozmienialo przez zabkowanie i chorobe...masakra!! Ale znow chusta zdala egzamin...jak nie mialam juz sil do do chusty i w niej przynajmniej nie plakal... ![]() Chcialabym sie jeszcze pochwalic, ze Filipek dalej pelza jak pelzaczek ale jeszcze nie raczkuje, no i sam siada ale z pozycji pollezacej lub gdy sie czegos chwyci i potrafi usiedziec chwile bez podparcia ![]() Jestem z niego bardzo dumna, chociaz wiem ze niektore z Waszych pociech juz to robilo wiele miesiecy wczesniej Dolaczam zdjecia, mam nadzieje ze tz wkoncu podlaczy neta bo oszaleje...w tej chwili korzystam z kompa u szwagra. Pozdrawiam Was kochane i witam nowe mamusie ![]() Mam nadzieje ze u Was wszystko dobrze, niestety nie mam zbyt wiele czasu na poczytanie,z reszta zaleglosci mam koszmarne ![]() Buziolki moje piekne ![]() ![]()
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
Aguskaa
U nas nadal nic i z siedzeniem kiepsko, ale ja sie nie martwie.Wspolczuje chorobska i calej sytuacji chorobowo-zabkowej, z pewnoscia jestes ledwo zywa. Ja tez padam, ale to dlatego, ze zamiast spac, to po necie latam jak glupia Mam nadzieje, ze w koncu bdziesz miala mozliwosc kontaktu "ze swiatem", czyli z wizazem, bo to jest nasz swiat ![]() |
|
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym siedzeniem i innymi umiejetnosciami przestalam sie marwtic ze dopiero cos tam teraz moj maly robi, przestalam tez porownywac go do innych dzieciaczkow. Ciesze sie z kazdej nowej umiejetnosci, dla mnie Filipek moj jest wyjatkowy i najwaspanialszy hihi ![]() Pozdrawiam! A Ty do spania ;P
|
|
#1389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O jaka madra i kochana Mama Kazdy dzieciaczek ma swoje tempo i nie ma sensu sie martwic, ze jeden siedzi w 5 m-cu, a drugi w 6 jeszcze nie. Dobra, ja spadam, sciskam ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Drugi raz zapomnialam napisac - swietne zdjecia, Mama i Synus |
|
|
|
|
#1390 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my siedzielismy całą rodzinką w basenie dla maluchów, wody mielismy PO KOSTKI i była ona bardzo cieplutka.Cytat:
jak widzę tą pałusię, to szczerze powątpiewammm ![]() Czy juz wszystkie dzieciaczki z naszego wątku same sie podnoszą do siadania? Moje pięnie siedzą, podpierają się i nawet siłują z leżenia, zeby wstać, ale nie wstają ![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- O kurka! dopiero zauwazyłam, co Aguśka napisała HAHA. No dobra! Juz o tym siadaniu nie mysle, i na nas przyjdzie pora! ![]() coś mi sie ostatnio emoty nie chcą wyswietlać, jak was cytuję, tylko linki do emotów, tez tak macie?
nic ![]() Edytowane przez anulka anulka Czas edycji: 2009-12-13 o 08:21 |
||
|
|
|
#1391 |
|
Wtajemniczenie
|
Siemacie mamuśki
![]() Nocka u nas masakra ![]() Ja dziś od rana leniuchuje i tak cały dzień planuję! Dopiero popołudniu wybieramy się pokazać Iwo pięknie wystrojony Nowy Świat i Stare Miasto. Widzę, że Agusia nas odwiedziła w końcu, CZE ![]() Anulka Iwo nawet jeszcze dobrze nie siedzi, a podnosi się dosyć ładnie Poiglot trzymam kciuki by randka jednak wypaliła, bo należy się Wam ![]() Z tego co pamiętam jeszcze to z Iwci d niezła mamuśka! I faktem jest wygląda jak by miała z18lat A barwo dla Mariki za sukces w oduczaniu nocnego jedzonka, ja niestety nie daje rady ![]() Widziałam też, że była impreza pod moją nieobecność, fajnie że Wy chociaż poimprezowałyście, bo ja tak czekałam i tyle wyszło z tego, że ok22padłam jak truposzczak ze zmęczenia, no i jedno piwo wypiłam wcześniej i lampkę szampana ![]() Jeszcze Wam powiem co mnie przykrego spotkało, mój kolega z którym byłam na kawie w piątek, powiedział, że nie ładnie mi w takich włosach i że jestem gruba
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-12-13 o 08:55 |
|
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ale nas dawno tu nie było ![]() Mam miliony stron zaległych i jeszcze tego nie czytałam. Muszę nadrobić was od 29 strony. Wcześniej też nie pisałam ale za to was czytałam więc zostaje mi tylko prawie te 20 stron ![]() U nas wsio w porzo ![]() Ninula rośnie jak na drozdzach. Jest jakaś wysoka i ja widzę jak ona rośnie a co dopiero ktoś kto ją widzi rzadziej U mnie w pracy ok. Jakoś specjalnie się nie przemęczam ![]() W tygodniu zdążyłam się tylko raz zdenerwować Bo nasz kochany minister sprawiedliwości wymyślił że pracowsnikom sądów i prokuratur zabiorą status urzędnika państwowego, a co za tym idzie wiele konsekwencji dotyczących zwolnień, premii, zarobków itp....![]() Musze uciekać, bo Ninula mnie woła... rozpiszę się jeszcze później |
|
|
|
#1393 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry,
Buziaki dla Marcelka i Ignasia Wczoraj mieliśmy kolędę, a później byliśmy na urodzinach u teściowej. Dzisiaj idziemy na urodziny do mojej mamci. A ja w poniedziałek mam „Dzień Ważenia” , bo ja walczę o siebie i ludzki wygląd znowu . Guzik był w miarę grzeczny – tzn. i na księdza, i na teściową, której nie widział jakieś 2 tygodnie, zareagował otwartą buźką. Teściowa oczywiście pospieszyła z „dobrą” radą – tzn. powiedziała, że mam Guzika już odstawić od piersi, bo on jest już duży. Ale ogólnie miło było.Doris – trzymam kciuki za Twoją nową znajomość – oby to było to. A teoria o plamach z mleka na bluzce bardzo ciekawa Marika – jeżu, jak Ci Igorek pięknie śpi. Koniecznie zdaj relację z imprezki. A czoło mam bardzo wysokie, tylko może teraz tak tego nie widać, bo ja cała kulka jestem. Jak ważyłam te 20 kg mniej, to… najpierw szło czoło, a potem ja.Iwcia dens – ja się zaczynam martwić, bo wszyscy Ci tutaj prawią komplementy – czyhają na Ciebie. Pamiętaj, że Ty moją miłością jesteś. Jak już przybiorę ludzki kształt, to zrobię sobie fotkę i będziesz pierwszą osobą, która to zobaczy. A na taki sexi dance bardzo chętnie bym poszła – choćby z ciekawości. Jak pójdziesz, to koniecznie zdaj później relację.Ursull – ja za bardzo nie pomogę, jeśli o kwestie bankowo-prawne chodzi. Jedyne, co mogę to posłać Ci moje pozytywne fluidy – oby udało Ci się szybko zakończyć tą sprawę. Malutka – ![]() Cassandra – Guzik ma teraz 6,5 miesiąca i już od dawna przewraca się z pleców na brzuch i odwrotnie (robi to non stop), pełza, ale głównie do tyłu, sam nie siedzi, ale też nie „ćwiczę” z nim siadania – tzn. Guzik najwięcej czasu spędza na macie lub w łóżeczku, leżąc na brzuszku (lubi to ). Od kilku dni coś tam próbuje kombinować przy szczeblach – jakieś podciąganie ćwiczy czy cuś. No i powoli przyjmuje pozycję do raczkowania – opiera się na kolanach albo opiera się na głowie i stopach.Michaela – ojej, to faktycznie niedobrze, ale do świąt zostało jeszcze trochę czasu – może uda Wam się do tego czasu pokonać choróbsko. A Ciebie jak coś zaczyna brać, to zrób sobie gorące mleko z miodem i startym czosnkiem i wskakuj do łóżka. Posyłam dużo mojej śmocy na zdrowie. Heksa – śliczny Igul Guzik akurat nie miał rzadszych kupek, kiedy rodził swoje pierwsze zęby, ale wiem, że często dzieci właśnie kupczą rzadko. A chrupki kukurydziane… Guzik próbował mamlać, ale coś słabo mu to idzie.Rumiankowa – oooo, to Wy tak jak my i jak Gosik z Aleksem – nocne wstawanie joł. Bezbolesnego i szybkiego rodzenia ząbków Gosieńce życzę.Milenka – byłby z Ciebie rewelacyjny detektyw. Anulka – wszystkie mamy tak kuszą tym basenem… muszę poszukać chyba jakiegoś stroju kąpielowego na wieloryba i chyba też się kiedy z Guzikiem wybiorę. Co do jajka, to no panic, zacznij podawać teraz. ![]() Aguśka – gratulujemy ząbka. Poiglot – życzę Ci udanej randki. ![]() Caro – no i zaś Ci buzi dam No i też miałam wcześniej napisać – ja zawsze chciałam mieć ciemną karnację (i czarne włosy ). W ogóle takie opalone ciałko wygląda pięknie.Mell – gdzie jesteś? Też uważam, że masz dziewczęcą urodę. W ogóle już Ci kiedyś pisałam, że jesteś śliczna i zgrabniutka. Berciuuuu – gdzie jesteś? Eve – buziaki dla Olusia z okazji imieninek. Cinusiowa – mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku. Buziaki dla Was posyłam.Iwciag - a u kolegi ze wzrokiem wszystko aby w porządku Sorry, ale to debil chyba jakiś![]() Magducha - wybrałaś już suknię? Pewnie tak... Odezwałabyś się ![]() O żesz, ale się rozpisałam. Buziaki dla wszystkich! ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cinusiowa - jesteś |
|
|
|
#1394 |
|
Wtajemniczenie
|
Cze Cinusiowa i Ninulka
![]() Illbana nie nie debil, po prostu szczery jest. Nie powiedział tego tak wprost, ale wiem co chciał powiedzieć. Ważenie mówisz masz, no to życzę by waga spadała spadała i spadała Mnie trochę spada, cieszę się strasznie i motywacje mam coraz większą by powalczyć o starą wagę Kolejne wysokie czoło, ja sobie z moim grzywką poradziałam
|
|
|
|
#1395 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi
Niezastąpiona skarbnica wiedzy ![]() Cholera, nie wiedziałam, że aż tyle z Was już wróciło do pracy. Z jednej strony trochę zazdroszczę tego wyrwania ze świata pieluch, kupek itd A z drugiej nie wyobrażam sobie zostawienia Igula samego w żłobku czy z nianią(bo w naszej sytuacji pomoc dziadków nie wchodzi w grę). Tak jak Ewuś pisała trochę wcześniej bezsensu jest to co zarobię dawać innej babce Pamiętam list kobiety w Wysokich Obcasach. Wróciła do pracy, zarabiała (strzelam) 1200zl, z czego opiekunce musiała płacić 1000. Więc stwierdziła, że dla tych 200 zł nie opłaca się i woli z dzieckiem siedzieć. Klaudio co do randki to nie daj się spławić temu swojemu tż. Małemu nic się nie stanie jak raz prześpi się w łóżku z babcią. A jak mu to tak bardzo przeszkadza to może niech twoja mama na tę jedną noc przyjedzie do was, prześpi się w waszej sypialni a wy u niej w domu? Co do siadania to mój Ignaś też jest z tych niesiedzących. Już nawet nie chodzi o samodzielne siadanie, ale nawet posadzony się chwieje i kiwa I też się nie przejmuję, ma jeszcze czas (Eve Twoja szkoła )
|
|
|
|
#1398 |
|
Zadomowienie
|
![]() I co tam dziewuszki u was? zaraz zabieram się za czytanie. Bo mam przerwe 3 godzinna w zajęciach, chociaz cięzko było na nie wstac . No wczoraj nałaziłam się za prezentem ale kupiłam super portfel i bransoletkę araz advocata . A dzisiaj szkola, mało ciekawie wygladałam ale spoko, trzeba wytrzymac. Mężus spisał się na medal wstał z 2 razy w nocy dac małemu smocia i spali do 7:30 a ja do 10 Caro - anulka anulka - no takkkk matka alkoholiczka sexi dentka - hmmm.... do mnie gdzies kolezanki nie dzwonia żeby zabrac mojego gagatka na spacerek, trza zrobic z nimi porzadek . a na tym sexi dance pewnie byś wymiatała, wparzyła by na sale taka dżagula i hejaa. Byś nam chociaz opowiedziala bo u mnie nie ma takich fajowych zajęc . Do prasowania muszę miec dzień to poprasuje sporo a jak nie to leży i kwitnie.ursull - kurcze bardzo chciałabym Ci pomóc w sprawie mieszkanak ale ni hu hu nie potrafię , bardzo mi pomagacie. Hehe u nas po chrupku kukurydzianym jest syf nieziemski a małego ledwo domyc idzie.malutka - oooo choinka ale fajnie ja we wtorek ubiorę a co , a w niedziele lub poniedzialek (za tydzien) do teściów Ewelain - hejjjjj ![]() michaela - ojejj zdrówka dla was poiglocik - upojnej randeczki i nocki nawet u mamy może byc ciekawie tak po cichaczu ![]() superzabula - zaczyna się brojenie .iwciag - i jak byłooooo w pociągu? rumiankowa - ja nie mogę ale masz super że Gosia się tak pięknie rozwija, zdolna dziewczynka. Kurcze to imprezuje o fajnych porach .Heksa - u nas przu ząbku bo mamy jednego puki co nie było żadnych zmian kupkowych ani innych objawów Eve - hej |
|
|
|
#1399 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bry ![]() Jaka ta Ewus madra ![]() Cytat:
Olus przesyla buziaka Oj jest.... i jak latwo sie zapomniec ![]() Ciao Mamuski !!! Olek dostal dzisiaj chrupka kukurydzianego a nawet 3 Wczesniej mu nie dawalam bo myslalam, ze jak nie ma zebow, to sobie nie poradzi, a tu taka niespodzianka Jadl slicznie, sam trzymal i nawet sie nie ubrudzil, dzielny chlopczyk ![]() Pogode mamy bajeczna, choc mimo 6 stopni na plusie odczuwa sie 6 na minusie (przez wilgotnosc), ale i tak jest niezwykle przyjemnie i orzezwiajaco. Zaliczylismy spacer, a teraz dzidzius-Olus spi a mamusia zamiast nadrabiac domowe zaleglosci i piec ciasteczka, to siedzi przed kompem i w dodatku ciagle je Koniec, ide cos w domu pozytecznego zrobic bo jak nie, to sama siebie przez leb
|
|||
|
|
|
#1400 |
|
Zadomowienie
|
puk puk
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
to się rozgadały dziewuchy
![]()
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
Caro
Smiej sie, smiej, ja od dluzszego czasu usiluje wtracic swoje trzy grosze, ale tu mnie do slowa nie dopuszczaja |
|
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
A ja idę po kanapki z paprykarzem UWAGA!!! drobiowym
|
#1405 |
|
Raczkowanie
|
Ale tu dzisiaj ruch, ledwie nadążam z czytaniem
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
normalnie cięzko się przebić przez gąszcz postów
|
#1407 |
|
Wtajemniczenie
|
taranem trzeba się przebijać
|
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
cze Iwciag
![]() łooooooo chyba trzeba opuścić to zdechłe forum i przenieść się na złe
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od kilku godzin probuje dogonic dyskusje, ale nie daje rady
Dziewczyny nie piszcie tyle |
|
|
|
#1410 |
|
Wtajemniczenie
|
Cze Caro
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

wszyscy jestesmy chorzy 
juz sie nie moge doczekac

za poprawę w nocnym spaniu i szybkie i bezbolesne wyrżnięcie się ząbków

przynajmniej tak mi sie wydaje 

U nas nadal nic i z siedzeniem kiepsko, ale ja sie nie martwie.

. Guzik był w miarę grzeczny – tzn. i na księdza, i na teściową, której nie widział jakieś 2 tygodnie, zareagował otwartą buźką.
Pamiętaj, że Ty moją miłością jesteś.
MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK