CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-12, 00:06   #1351
Eve1603
Zakorzenienie

Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV

o ja...

obejrzalam ta walke...

i powiem tylko ja *******e...

niezly jest...

dobranoc, choc nie wiem czy po tym zasne...

(zagwiazdkowane slowo zaczyna sie na "pier" a konczy "ole" a w srodku jest "d"

Ja podsumowalam to tak - walka trwala 4.14, z czego 4 min to byly podchody a akcja zajela Pudzianowi 14sek...

Przypomina mi to dawna walke Goloty i to jak jakis widz wyszedl do wc, a jak wrocil to bylo juz po walce

Edytowane przez Eve1603
Czas edycji: 2009-12-12 o 00:10
Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 00:10   #1352
Carolajna24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
o ja...

obejrzalam ta walke...

i powiem tylko ja *******e...

niezly jest...

dobranoc, choc nie wiem czy po tym zasne...
ja też
mokro w gaciach

dobranoc

Eve 44 sekundy nie 4 minuty

Edytowane przez Carolajna24
Czas edycji: 2009-12-12 o 00:11
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 00:13   #1353
Eve1603
Zakorzenienie

Nadal nie jestem entuzjastka takich sportow, ale to jak Pudzian rzucal Najmanem zrobilo na mnie wrazenie...

Ciacho

Dobranoc - teraz na serio

Dalabym se leb odrabac, ze widzialam 4.14, ale... moze mnie zamroczylo

Edytowane przez Eve1603
Czas edycji: 2009-12-12 o 00:16
Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 00:19   #1354
Carolajna24
Zakorzenienie

Pare istotnych szczegolow ktore pozwola najmanowi wygrac:
1.Zna wszystkie wysokie loł kiki i loł pancze
2.Zna wszystkie niskie haj kiki i haj pancze
3.Zna pelna kombinacje 10 poczwornych kombosow
4.Ma 10 gnistych kól o srdenicy 0.5 metra
5.Ma smoczy oddech
6.Potrafi zamrazac recami
7.Nauczyl sie szbko machac recami tlumaczac panorame firm na migi.
8.Potrafi boegac bokiem
9.ma caly komplet kart z pokemonami.
10.ma 10 rozowych kucykow litle pony.
11.Dobra kondycja ktora ma dzieki roznoszeniu poczty elektronicznej.
12.co najwazniejsze zna wszystie fatality a mortal kombat.
13.ma stragan na allegro

Stary 2009-12-12, 00:27   #1355
DORIS0208
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to DORIS0208

witam wieczorowa pora

nie liczac mega niewyspania..to byl jeden z piekniejszych dzis dni
Na spacerek polecialysmy z Kala jeszcze przed poludniem(10.30)
co sie nam jeszcze nie zdarzylo
ale stwierdzilam,ze lepiej na dworku zasnie,po kleiku ,ktory wszamala bez gadaniai spala mi 2godz!!!

wrocilysmy-cycus,obiadek(ziemniak ze szpinakiem,nawet bardzo min nie plula ale za wiele go nie zjadla..choc zawsze cus)

a potem obie poszlysmy o 15.00 spac,wtulone przy cycuniu...
i tak saplysmy sobie do 18.00!!!

przyszedl Tz,przejal opieke,wykapal Mala,a ja relaksik

czuje ,ze zyje...bo w dzien ledwie nogami prezebieralam..

aha..
wczoraj poznalam dziewczyne z naszego bloku,ktora ma synka tez z lipca tyle,ze zeszlego roku..bardzo sympatyczna,dzis sie tez spotkalysmy.. przypadkiem..nie moglysmy sie nagadac...
czuje,ze wreszcie poznlalam tutaj "odpowiednia"kolezank e dla siebie
mamy podobne gusty,lubimy podobne ksiazki,uwagana i jej tz Polakami,ktorzy nie pija alkocholu i nie imprezuja w kazdy weekend(a to zadkosc)Poczulysmy fluidy

Mell-nie obawiaj sie ,ze Kalunia zdradzi Aleksia z Hubkiem,jest za starynajwyzej co troche sie z nim pobawi,ok?
Jak tam humorek,poprawil sie troszku?pamietaj,ze po burzy zawsze wychodzi slonce
Cenna zyciowa dewiza-ursull
Aguska,wcale Ci sie nie dziwie,ze nie masz sily...Nocne pogaduchy sa fajne ale na drugi dzien ciezko jest funkcjonowac,zwlaszcza jak sie jeszcze wstaje w nocy

Eve-sloneczko,przeciez wybaczylas juz ursull,jej przelotne milostki?!
zreszta my tylko po psiacielsku sobie wczoraj plotkowaly
Co do prezentu na 30-tke..to powiem tylko-WOW!napewno nawet przez chwilke nie mialas dolka ,ze to juz nie 20-dziescia..bo ja kiepsko sie czulam..jakos tak melancholijnie.. w ten dzien..moze dlatego,ze mercia nie dostalamnapewno me samopoczucie byloby super

Iwciadens-jaka Ty pieknotka jestes!!!i te oczya jaka szczupla(zart)Lad na fryzurka i kolorek teza Szymcio-wyglada tak slodko
Ja jutro ide na ciecie i kolorek....
ale sie ciesze

Caro-mnie tez sie wydaje,ze ta dziewczyna sciemnia..najwyrazniej nie dorosla do roli matki,moze i chcilal dziecka ale nie dojrzala do wychowania jego(jej-coreczki)
Moja kolezanka(ta od marchwianki na soli i cukrze)powiedzi ala do mnie,ze tez nie karmila synka,bo miala pokarm slaby
zapytalam,skad wie ze on slaby byl?odp."bo nie maialm tlustych plam na koszulce(bieliznie)a to ponoc oznacza,ze jest rzadki"
Ja przez pierwsze 10 min wylacznie wode sciagalam,dopiero potem bylo mleczko wlasciwie a jak postalo w lodowce to nawet smietanka sie zebrala.echhhh kobity nie chca karmic i tyle..bo to na poczatku bywa dosc klopotliwe(latwo i szybko zrobisz butle i poda kazdy,nie wiaze na cale dnie i noce..)

Ja po 3 tyg.Kali,tak sie zawzielam,ze przez m-c byla tylko na moim mleczku(zero dokarminia!)myslalm wczesniej ,ze to koniec bedzie mojego cycowania..Kalinka,jadla niespokojnie,wyrywala sie,szarpala cycusiem(tez myslam,ze moze sie nie najada..i po tym.m-cu ja zwazylam2xpo 2 tyg.i okazalo sie ze wazyla b.ladnie)..do tego przez 2m-ce mialam okropne bole prawej piersi..jak dostawialam Kale,to Tz robil mi zimne oklady na kark bo mialam mokry,od potu..

ale nie poddalam sie i dumna jestem z tego-bardzo!

A przepisik-the best

Gosik-bardzo Ci wspolczuje tych nocnych pobudek..U nas tez wczesniej kalina budzila sie tylko na ciumaknie(tak co 2 godz.przez cala dobe jadla)ale potem przy nocnym mleczku,lepiej sypia..ale to tez zalezy od dnia..Wcale Ci sie nie dziwie,ze na wsi za dziwolaga robisz
Treaz coraz mniej kobiet karmi piersia(rozumiem kazda,ktora z jakis powodow nie moze ale czasem to wiem,ze to sciema).Mysle,ze one tak pozytywnie odbieraja Twoje karmienieba nawet powiedzialabym,ze byc moze z zazdroscia,dzielna kobitka jestes
(Gosiaczku,a gdzie pracujesz,jesli mozna wiedziec?)

Marika-przepraszam,ze wczesniej Ci nie odpisalam,jak pytalas o mleczko dla glodomorkow..to jest takie ,ktore zawiera cukry proste,dluzej sie wchlaniaja i bardziej syca
hehe..jak to czego wachalam Tz?bo ladnie pachnial

Illbanko-tak masz racje..tak wlasnie sie czuje..

aljaka-witaj

anulkax2-Ty maly kusicielu..namawiasz te biedne matki do chlania,jak Ci nie wstyd!
(mowie tak bo ja pic nie moge i mi szkoda)

kaalinaa-bardzo mi sie podoba projekt Waszego domku
Ze spacerkami to my tez krazymy i krazymy jak Kala zasnie w najlepsze..do domu wtedy wracac szkoda..

Edytowane przez DORIS0208
Czas edycji: 2009-12-12 o 00:43
DORIS0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 08:38   #1356
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

I ZAS PIERWSZA Z RANA

Witajcie mamulki

A ja wstałam w rewelacyjnym humorku, bo starm się oduczyc mojego okruszka nocnego jedzenia i drugi dzień mi wyszło. Dzisiaj przespana nocka tylko o 5:30 słyszałam że sie wiercił to na śpiocha dałam mu kilka łyczków picia i spał do 7:30 i akurat je mlecio z klikiem .

IGNASIOWI I MARCELKOWI 100 LATEK

Eve - no wiesz co ja mam z Tż jeden zasadniczy problem że on ciągle sie za durnymi autami ogląda ale dalam mu ostatnio do zrozumienia że się nie zgadzam i to stnowczo na kolejne auto, bo mamy jakies tam oszczędnośi, może nie jakieś kokosy ale ja uważam że my musimy takie miec bo ja puki co nie pracuje on wrócił z Austrii i też nie wiem kiedy pójdzie do pracy a z czergos trzeba życ prawda? Wczoraj sobie pomyslalam że chcialabym tak iśc do sklepu i kupowac co mi się chce aleeee to marzenia, chyba że w lotka wygram lub w radiu ZET ze 150tyś . Eve hehe .

Caro - już sprawdzam . Wy to jestescie z ursuul zdolniachy . A ja zas nie lubie takich mięśniaków, moj ma jeden piwny . Dobreeee

milena - dziękuję za zaproszonko, przyjęte

DORIS - to superowo że zapoznałaś taka koleżankę będziesz teraz tak jak ja wiecznie z nimi się spotykała hehe. No a w nocy pospałaś teraz? bo tyle w dzień spac . Bardzo mądra ta twoja koleżanka . Aaaaaa hmmm.... ciekawe czy u mnie by nadzialało takie mleko. No, no ładnie pachniał bo swoimi perfumami .

A ja ok 10 ruszam na miasto w poszukiwaniu bransoletki oraz portfela skrzanego koniecznie czerwonego, na prezent. Bo dzisiaj oczywiście Dominika się bawi. Tate zwerbowalam aby był moim osobistym kierowcą więc dzisiaj sobie zaszaleję, tylko jeszcze wypadałoby mi kupic sobie cosik do ubrania . Więc watpie żbym znalazła jakąs chwilkę dla was ale jutro zdam relacje, i proszę nie pisac za dużo .
Stary 2009-12-12, 09:58   #1357
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
anulka anulka - ty wnet do AA musisz sie zapisac co tydzień bibka i alkoholizowanie sie . No ja nie mam bo wypiłam winko z colą więc moge polac .
HAHA chciałaś powiedzieć....codziennie

Cytat:
Napisane przez Eve
Anula, czy zastanawialas sie kiedys co sobie mysla o nas Ci, co czytaja nas goscinnie ?
Pewnie, ze niezle swirki z nas
taaa

to niech nie czytają

Obejrzałam przed chwilą tą walke Pudziana a raczej fest pobicie, bo na walkę to nie wyglądało

Iwcia dens ja nie piwosz, nie byłam w tym sklepie, ale dzieki za cyne. Ja wole winko.

RESZTA PÓŹNIEJ. Lece PA

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 10:02   #1358
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

helol

u nas nocka srednia taka jakas i maly i ja z katarem wstalismy, tz wrocil po pracy i now wybyl
a wlasnie zadzwonila kolezanka ze mi chetnie Szymka na spacer zabierze a ja w tym czasie na zakupki bym wyskoczyla tylko ciekawa jestem kiedy tz wroci bo auto zabral

Ursullka to odpocznij przez weekendzik( tu sie pewnie wiele nie bedzie dzialo) porzadnie i wracaj tu szybko bo kogo jak kogo ale Twoje wizazowe wypociny to ja lubie czytac

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
Ja wrociłam po 20 z mojej fantastycznej szkoły, cwiczenia nawet ok, bo kobita ciekawie gadała ale zadań coś z 6 dała, a mózgi raczej sie nie paliły do myślenia. Obejrzalam filmik z Tż i opuściłam go bo on walkę ogląda, a ja mam troche do roboty na necie. Nastawiłam już drugie pranko, i jak pomysle że zaś będzie chołda do prasowania to mi się odechciewa.

sexi dentka - no kurcze caly czas mi siedza te tuniki jeszcze jestem w stanie cos jutro wymyślec i zajechac tam po nie , oooooooo to mój Tż tez gałgan jeden za każdym razem się kapnie że mam coś nowego , a później 100 pytan do gdzie, po ile i po co. Sexy dance hmmm... brzmi fajowo , idź i zdaj relacje. Yyyy sosu z miodem nie jadłam

Illbanka - ja żadnego wysokiego czoła i zakoli nie widziałam, co cyganisz . kupiliśmy 2 bluzeczki Tz chrześnicy w H&M a sobie nie kupiłam bo nie miałam mozliwosci Tż mnie szpiegował .

Eve - łooooo niech oddadza biednym pare tysiaczków euro, ja chce, ja chce . Nie no ale ja az takiego dusigrosza bym nie chciała bo sama bym nim nie mogła byc. No nie gadaj że Olo Ci tak śpi? ranyyy mój ostatnio 2,5h a to był rekord od 3 miesięcy.
czesc Babolku no nie a ta mi nowy przydomek wymyslila niely niezly
a Ty chyba lubisz prasowac ? mi na szczescie odpadaja rzeczy malego - prasuje je niania
a wyprobuj sosik pychota ,on dodaje salatce smaku dlatego tak naprawde niewazne z czym ona jest aby miala sosik i slonecznik
czyli Illbanka zmysla wiedzialam ze tu cos nie teges za duzo z Was ma zakola
a nie pochwale synka tylko stwierdze fakt ze juz mi ze 4 dni pod rzad spo po poludniu po 2.5 godz
a ten sexi dance to musze przemyslec, bo nie wiem czy sie tam odnajde

Cytat:
Napisane przez milena07 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór!
Kubuś dopiero co usnął więc stawiam kolejkę(tylko czy jest komu?
Dziś na wizażu było troche kulinarnie za sprawą pewnej sałatki, wynalazku z mięska siekanego i naleśników ze szpinakiem więc ja też o jedzeniu. Pochwalę naszą Katrin. Zanim jej przepisy w tajemniczy sposób zniknęły ze smacznego wizażu (czyżby zazdrosna konkurencja) zdązyłam przeczytać i zapamiętać przepis na rybne kotleciki. I dziś właśnie jadłam-pyszności.Karin jestes super. I dlatego moja prośba, wiem że sie mocno zdenerwowałas jak te przepisy gdzieś wcięło ale może spróbowałabys zamiescić je jeszcze raz. Niestety oprócz kotlecików nic więcej nie udało mi się przeczytać w zamian zapewniam pozytywne recenzje.

Caro ty też jakbyś miała czas mogłabyś coś tam umieścić. No właśnie co z tym siekanym z jajkiem bo nie zrozumiałam. Robisz takie normalne sznycelki w bułce a w środku to jajko?

Oglądacie?
czesc Mileenka
nie ogladalam walki bo juz sobie smacznie spalam
zapodaj ten przepis na rybne kotleciki, nie mam takiej potrawy w domowym menu

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
milena dlatego mówie ze mozna zrobic z cwiartką całego jaja zawinietego w mięsko
tez pyszne
a jesli chodzi o Pudziana...to ideał faceta dla mnie
troche przerysowany ale ma cos w sobie
i ten głos
tak samo polecę na Vana Diesel'a kojarzysz?? Podobne gabaryty

No ale to takie marzenia tylko
a dla mnie Pudzian to antyideal a Van Diesel nie jest zly ale Pudzianowi do niego dalekooooo

Cytat:
Napisane przez DORIS0208 Pokaż wiadomość
witam wieczorowa pora

nie liczac mega niewyspania..to byl jeden z piekniejszych dzis dni
Na spacerek polecialysmy z Kala jeszcze przed poludniem(10.30)
co sie nam jeszcze nie zdarzylo
ale stwierdzilam,ze lepiej na dworku zasnie,po kleiku ,ktory wszamala bez gadania i spala mi 2godz!!!

wrocilysmy-cycus,obiadek(ziemniak ze szpinakiem,nawet bardzo min nie plula ale za wiele go nie zjadla..choc zawsze cus

a potem obie poszlysmy o 15.00 spac,wtulone przy cycuniu...
i tak saplysmy sobie do 18.00!!!

przyszedl Tz,przejal opieke,wykapal Mala,a ja relaksik

czuje ,ze zyje...bo w dzien ledwie nogami prezebieralam..

aha..
wczoraj poznalam dziewczyne z naszego bloku,ktora ma synka tez z lipca tyle,ze zeszlego roku..bardzo sympatyczna,dzis sie tez spotkalysmy.. przypadkiem..nie moglysmy sie nagadac...
czuje,ze wreszcie poznlalam tutaj "odpowiednia"kolezank e dla siebie
mamy podobne gusty,lubimy podobne ksiazki,uwagana i jej tz Polakami,ktorzy nie pija alkocholu i nie imprezuja w kazdy weekend(a to zadkoscPoczulysmy fluidy

Iwciadens-jaka Ty pieknotka jestes!!!i te oczy a jaka szczupla Ladna fryzurka i kolorek tez a Szymcio-wyglada tak slodko
Ja jutro ide na ciecie i kolorek....
ale sie ciesze

Caro-mnie tez sie wydaje,ze ta dziewczyna sciemnia..najwyrazniej nie dorosla do roli matki,moze i chcilal dziecka ale nie dojrzala do wychowania jego(jej-coreczki)
Moja kolezanka(ta od marchwianki na soli i cukrzepowiedziala do mnie,ze tez nie karmila synka,bo miala pokarm slaby
zapytalam,skad wie ze on slaby byl?odp."bo nie maialm tlustych plam na koszulce(bieliznie)a to ponoc oznacza,ze jest rzadk
Ja przez pierwsze 10 min wylacznie wode sciagalam,dopiero potem bylo mleczko wlasciwie a jak postalo w lodowce to nawet smietanka sie zebrala.echhhh kobity nie chca karmic i tyle..bo to na poczatku bywa dosc klopotliwe(latwo i szybko zrobisz butle i poda kazdy,nie wiaze na cale dnie i noce

Ja po 3 tyg.Kali,tak sie zawzielam,ze przez m-c byla tylko na moim mleczku(zero dokarminia!)myslalm wczesniej ,ze to koniec bedzie mojego cycowania..Kalinka,jadla niespokojnie,wyrywala sie,szarpala cycusiem(tez myslam,ze moze sie nie najada..i po tym.m-cu ja zwazylam2xpo 2 tyg.i okazalo sie ze wazyla b.ladnie)..do tego przez 2m-ce mialam okropne bole prawej piersi..jak dostawialam Kale,to Tz robil mi zimne oklady na kark bo mialam mokry,od potu..

ale nie poddalam sie i dumna jestem z tego-bardzo!

A przepisik-the best
o mamo Dorinka ale Ty wypracowanka ostatnio nam tu piszesz, zgadzam sie z moja luba ze piszesz tak radosnie , od razu mozna sie zorientowac zes szczesliwa jest i bardzo przyjmnie sie to czyta

to mialas dzionek fajowy ja tez taki chce

dzieln karmiaca mamusia z Ciebie - ja sie poddalam po 3 miesiacach bo maly mi jaja urzadzal nie chcial ssac i nie przybieral na wadze mimo ze przystawialam go calymi dniami(jak patrze teraz na jego zdjecia to normalnie jak maly anorektyk wygladal), potem mu sciagalam mleczko przez miesiac ale jakos mi pokarm zanikal zanikla i zniknal calkiem szkoda

fajnie ze zafluidkowalas do sasiadki ja jedna mam ale nie bardzo mi przpadla teraz 2 poznalam to z ta juz mozna pogadac nie powiem - corcie ma 2 dni mlodsza od mojego Szymka i 2.5kilo lzejsza

pochwal sie fotkami i dziekuje

Carotka spalas w ogole z wrazenia??
Stary 2009-12-12, 11:33   #1359
ursull
Zakorzenienie

Cześć dziołchy

Moc całusów dla Ignasia i Marcelka

Dziś mam lepsiejszy humorek,niż wczoraj,może dlatego,że miałam bardzo bardzo złą noc (znczy super,tylko jedno karmienie o północy,ale ciii,żeby nie przechwalić).Obejr załam wczoraj "New moon" i wszystko błoby super,gdyby nie aktor grający Edwarda,no nie podchodzi mi ten koleś,taki kluchowaty jest dla mnie.Walki Pudzin-Nejman nie odglądałam i nawet nie zamierzałam,bo moje zdanie o Pudzianie i wogóle o tego typu "zabawach ",w przeciwieństwie do większości z was, jest takie:.
Wczoraj miałam telekonferencję w sprawie tego,nieszczęsnego mieszkania.Zawsze po czymś takimłapię doła,bo demony przeszłości wracają.Czeka mnie mnóstwo załatwiania i nie wiem jak się za to zabrać
Może któraś z was orientuje się czy mogę załatwić "opinię banku" dotyczącą mieszkania,na którym wisi kredyt hipoteczny,a które z tym kredytem chcę sprzedać.Chodzi mi o to,czy mogę to załatwić będąc za granicą? Wysłałam do banku maila,ale nie wiem czy to poskutkuje.

iwcia dens ty to fajna i kochana babka jesteś,szkoda,że ostatnio tak rzadko tu zaglądasz.Fryzurka i kolor włosków naprawdę superi wyglądasz jakbyś miała 15lat,czy to ,aby napewno ty czy twoja,młodsza siostra?Ten przepis na sałatkę bardzo ciekawy i chyba się skuszę i zrobię dzisiaj.Uwielbiam słonecznik w każdej postaci

Marika dojszły te foty czy nie,mów mi tu szybko Ty znowu imprezujesz? i dobrze,wybaw się za mnie również.Gratki dla Igorka za udaną nockę

Eve jak ja bym chciała mieć kilkanaście tysię cy euro i najnowszy model merca.Żartuję,u ważam,że kasa wszystko psuje (wiem z autopsji) i wystarczy mi tyle,aby zapewnić sobie normalne zycie i czasem urlopik.Przez normalne życie rozumię: brak martwienia się o rachunki,móc kupić sobie jakiś ciuch bez specjalnych wyrzeczeń,wyjazd na urlopik raz w roku i oczywiście troszkę kasiorki dla dziecka na start w dorosłe życie.Więcej nie chcę,bo pieniądze to same problemy
Właściwie mam podobne podejście do twojego TŻ,nie ma sensu kisić kasy,tylko żyć.Warto mieć coś tam na czarną godzinę,ale bez przesady

Milena z tą datą urodzenia to dobre jest,a może tu chodzi o to,że niektóre kobiety to non stop swój wiek zmieniają,im starsze tym młodsze

Caro ja ci powiem co Pudzina ma w twarzy Pudzian ma w twarzy oczy,nos i usta

Doris twoja Kalinka mi się śniła,ale była już duża,jakiś 9lat.Tylko to pamiętam ze snu,że to ona była Fajnie,że masz nową,normalną koleżankę.To teraz nie będziesz miała dla nas czasu i kto będzie wypracowania pisał?

Anulka Anulka cześć

Mell faktycznie podobne z iwcią dens jesteście Przyznaj się,że to twoja siostra

A ja dzisiaj uszka z grzybami będę robić.Może nawet ruskie przy okazji,bo ochota mnie naszła.Co jakiś czas zajrzę tu do was

Edytowane przez ursull
Czas edycji: 2009-12-12 o 11:37
ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 12:02   #1360
malutka_24
Wtajemniczenie

Hej mamuśki
Wczoraj zajrzałam tylko na chwilkę, poczytałam trochę i poszłam spać, bom zmęczona i padnięta była w pracy zapierdziel, normalnie czasami mam wrażenie, że pracuję z jakimiś łosiami za to teraz od nich odpocznę, bo mam 3 dni wolnego siostra już przyjechała małego już się nanosiła w ogóle Dawid wczoraj w nocy spał jak nie on po kąpieli o 19 pobawił się jeszcze godzinę i zasnął, obudził się UWAGA o 4 nad ranem trochę pociumał tylko wody i mleczka i poszedł jeszcze spać do 8 za to w dzień spał 2 razy po pół godzinie dzisiaj w nocy już standardowo było, pobudka o północy i 5 nad ranem, a ostateczne rozbudzenie i 9 południa jeszcze nie ma a ja już poprałam, zmieniłam pościel, umyłam naczynka i ubrałam choinkę fotki potem

dla Ignasia i Marcelka

Ursull
DZIĘKUJĘ BARDZO

Poiglot
jaki śliczny Mikołaj z Bryanka a jak ładnie siedzi

Marika
na szczęście siostra wróciła już na stałe do Polski, więc mamy dużo czasu na pogaduchy za owocne zakupki

Kalina
współczuję nocki i dnia też

Gossik
biedaczko, że Ty jeszcze dajesz radę funkcjonować

Iwcia dens
pasuje Ci blond kolorek i jaka Ty chudzinka

Illbana
na poprawę humoru

Doris
za zawziętość w karmieniu piersią i fajnie, że masz nową kuleżankę
Stary 2009-12-12, 12:37   #1361
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hej dziewczyny
Napiszcie prosze co potrafiły juz wasze dzieci jak skonczyły 6 miesiecy?
Siadziały juz, raczkowały...itp. ?

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 13:14   #1362
iwciag
Wtajemniczenie

dzień dobry mamuśki, wpadam tylko na moment pozdrowić Was cieplutko i całuski przesyłam
Lecę papa
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 13:44   #1363
ursull
Zakorzenienie

Chyba dzis nie mam dnia do gotowania.Już zdążyłam przypalić garnek i grzyby,do tego poryczałam się przy krojeniu cebuli,a Milenka ucięła sobie drzemkę...10 minut i teraz rządzi,dobrze,że jeszcze nie płacze
Zaraz TŻ z pracy powinien wrócić,to mu małą zapakuję i niech idą na spacer jakiś,a ja będę miała chwilę na zrobienie czegokolwiek.Do tej pory zrobiłam farsz do uszek,ugotowałam ziemniaki do pierogów,zrobiłam pranie (ale jeszcze nie wywiesiłam) i nakarmiłam Milenkę ziemniaczkiem z masełkiem
Teraz kawusia i chwila relaksu.Aha,zapomni ałam dodać,że moje dziecię jest całe uświnione biszkoptem i podłoga też jest uświniona,więc jeszcze odkurzanie mnie czeka

Iwciag cześć kochana,gdzie uciekasz i dlaczego?

Malutka domyślam się,że się podobało

Casandra każde dziecko ineczej się rozwija,więc nie ma co się sugerować umiejętnosciami innych maluchów.Milenka umiała już siedzieć sama,wyciągać rączki,próbowała pełzać,jadła sama chrupka czy biszkopta,sama jadła z butelki.

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 16:19   #1364
Ewelain1987
Zadomowienie

czesc dziewczyny!!!
ja dzis mam wielki dzien sprzatania a i tak ledwo chodze bo strasznie mnie bolala noga po silowni ze nie moglam na nia ustac ale dzis jest juz lepiej
malutka dobrze grzeczna byla i wogole jest bardzo radosnym i grzeczniutkim dzieciaczkiem
ja tez ogladalam walke i od poczatku wiedzialam ze pudzian wygra, najman nie mial zadnych szans ale sam sie prosil o taka kompromitacje!!!

Ewelain1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 17:19   #1365
michaela
Raczkowanie

Czesc mamuski
Jestem takaaaaaaa zla bo wyjazd do polski raczej niewypali wszyscy jestesmy chorzy tzn Maxiula od piatku ma antybiotyk bo mial gardelko czerwone i uszko do tego te zeby okropnie go mecza .Tz dalej charle a w poniedzialek idzie do pracy bo jesli pojdzie dalej na L4 to na swieta niedostanie wolnego .Mnie dzis zaczelo gardzielko bolec i pewnie najblizsze dni beda nieciekawe

Mam pytanko do was - ktora mierzy temperature maluszkowi w uchu? bo tak sie zastanawiam czy moze od tego Maxiule bolalo to uszko

Niemam prezentow bo niewiem czy pojedziemy do polski nawet dla tzta nic bo w mojej wiosce nic niekupie a do miasta teraz niepojade przez te choroby

Wybaczcie ze tak o sobie ale mam mega dola
michaela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 17:38   #1366
Ewelain1987
Zadomowienie

michaela ja niestety nie pomoge bo na szczaescie moja niunia nie chorowala jeszcze tylko miala lekki katarek
uszka do gory moze szybko sie wyleczycie i jednak pojedziecie na swieta do polski trzymam za was kciuki

Ewelain1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 18:15   #1367
poiglot91
Zakorzenienie

czesc
ja na chwile
BUZIACZKI DLA NASZYCH DZISIEJSZYCH GWIAZD
U nas wszystko ok
Bryanek mnie troszke denerwuje bo nauczyl sie pluc i czesto jedzenie zamienia sie w katastrofe..
aleee oby sie szybko oduczyl
Jutro maaam randke z tztem.. eehjuz sie nie moge doczekac
:ju pi:
oby wieczorek bylmily..
napewno goraco wieczor sie niezakonczy bo po, jedziemy do mojej mamy na noc bo tam bd spal Bryanek
ciekawe jak sobie dam rade bez mojego synkaa jak synek bez mamci

A Bryankowi kupilam chrupki kukurydziano marchewkowe i je po troszku mietosi..
Pytanko mam
Od kiedy podawac zolto?i jak je podawac??
Stary 2009-12-12, 18:22   #1368
superzabula
Zadomowienie

Heja!
Przeczytalam co naskrobalyscie przez dwa dni i uciekam cos zjesc bo schudlam ostatnio i tzreba nadrobiczartuje, ale mam ochote na cos dobrego i musze cos wszamac...tylko jescze nie wiem co

Iwcia dens sliczna jestes i wlsoki fajnie wyszly, w ogole nie widac zeby wczesniej byly ciemniejsze

Jeszcze tylko dodam, ze ciesze sie, ze Pudzian wygral, nie lubie tego Najmana
Aaa i mam teraz urlop

Zebyscie widzialy co Jasio teraz robi, zeby dostac sie do lapkasiedzimy na kanapie a on prowadzi normalnie walke przez moje nogi zeby sie dostac

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 18:22   #1369
poiglot91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez michaela Pokaż wiadomość
Czesc mamuski
Jestem takaaaaaaa zla bo wyjazd do polski raczej niewypali wszyscy jestesmy chorzy tzn Maxiula od piatku ma antybiotyk bo mial gardelko czerwone i uszko do tego te zeby okropnie go mecza .Tz dalej charle a w poniedzialek idzie do pracy bo jesli pojdzie dalej na L4 to na swieta niedostanie wolnego .Mnie dzis zaczelo gardzielko bolec i pewnie najblizsze dni beda nieciekawe

Mam pytanko do was - ktora mierzy temperature maluszkowi w uchu? bo tak sie zastanawiam czy moze od tego Maxiule bolalo to uszko

Niemam prezentow bo niewiem czy pojedziemy do polski nawet dla tzta nic bo w mojej wiosce nic niekupie a do miasta teraz niepojade przez te choroby

Wybaczcie ze tak o sobie ale mam mega dola
oj kochana wspolczuje abrdzo
nie sadze zeby od tego bolalo uszko..
uzywalam takiego termometru i bylo zawsze wszystko ok
zdrowka zyczymy i calujemy
Stary 2009-12-12, 18:32   #1370
Carolajna24
Zakorzenienie

cze

Michaela

Poiglotka zółtko od już po pół co drugi dzień do zupki, a jak nic nie będzie Bryanowi to po całym
I trzymam kciuki za randkę Zdaj relacje w szczegółach
Stary 2009-12-12, 18:40   #1371
poiglot91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
cze

Michaela

Poiglotka zółtko od już po pół co drugi dzień do zupki, a jak nic nie będzie Bryanowi to po całym
I trzymam kciuki za randkę Zdaj relacje w szczegółach
hmm dzieki
i moge dodac do sloiczka te zoltko??
Stary 2009-12-12, 19:04   #1372
Carolajna24
Zakorzenienie

Tak możesz
Ale bezpośrednio przed jedzonkiem rozdrobnij je i do zupki
Stary 2009-12-12, 19:22   #1373
iwciag
Wtajemniczenie

Podczytałam Was trochę, bo dziś wieczór mam labę, Iwo wykąpany, ubrany teraz karmiony przez ciocię a ja odpoczywam.
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 20:43   #1374
Motylicaja
BAN stały

GG do Motylicaja

Bladynkapoznan

jest proszona o pojawienie sie na watku Lejdisek!!

gdyz tesknimy za TOBA
Motylicaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 20:53   #1375
Carolajna24
Zakorzenienie

blondynkipoznań to my nie widziały hoho
Stary 2009-12-12, 21:08   #1376
rumiankowa
Zadomowienie

dziewczyny, pamiętam o Was, ale nie mam czasu żeby poczytać czy coś skrobnąć. Gosia ciągle budzi się w nocy, dziś np. urządziła sobie (i nam) imprezkę od 2 do 4. staje już sama w łóżeczku, więc kilka dni temu obniżyliśmy łóżeczko na maxa.
Mała ma 70 cm i waży 8,4kg (czyli ciągle nie podwoiła wagi urodzeniowej ), ciągle bezzębna (chociaż pani doktor twierdzi, że dziąsła rozpulchnione i idą zęby), ciągle karmię piersią, ciągle bez @.
przesyłam uściski i całusy dla majowo-czerwcowych bobasów i ich mam

Edytowane przez rumiankowa
Czas edycji: 2009-12-12 o 21:30
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 21:10   #1377
Heksa
Wtajemniczenie

Ignaś dziękuje za życzenia swoim uroczym bezzębnym uśmiechem

Klaudia życzymy gorącej i miłej randki. O relację pytać nie będę bo dzisiejszą nockę i jutrzejszą spędzam bez męża więc jeszcze mi ochoty narobisz Tak jak Carolajna napisała pół żółtka co drugi dzień (cholero wstrętna musisz być zawsze pierwsza z odpowiedziami? )
Dziewczyny których pociechy mają ząbki powiedzcie mi czy w okresie ząbkowania kupy maluchów były rzadkie i pojawiały się odparzenia? Bo Igulowi na pupci pojawiła się wstrętna czerwona plama która go boli. proszku nie zmieniałam, pieluch też nie więc nie wiem skąd to odparzenia. Szperałam w internecie i wyczytałam że to może mieć związek z ząbkami. Jak mam to cholerstwo wyleczyć? Nie mam pojęcia jak, myślałam że ten problem nas ominie.
Dajecie już maluchom chrupki? Cholera to ja jestem sto lat za murzynami bo ciągle jeszcze miksuje zupki a potem przeciskam przez drobne sitko. Muszę tu częściej bywać to nadrobię zaległości

P.S. Ponieważ tak dawno mnie nie było to pochwalę się jak wygląda moja pociecha po 2 miesiącach od ostatniego razu Wybaczcie, ale solenizantowi wolno

P.S. Magduchacha jeszcze tu bywa? bo Igul tęskni za jej Nisią

Edytowane przez Heksa
Czas edycji: 2009-12-12 o 21:16
Heksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 21:33   #1378
Carolajna24
Zakorzenienie

cze rumianku

Heksa
tak mój Mały miał rozwolnienia przed każdym ząbkim a wiadomo że jak częściej robił kupki to koleje już były rzadsze i wodniste i bardzo odparzały

Ja wietrzyłam dużo pupcie a smarowałam sudocremem, linomagiem i takim kremowym paskudztwem...clorocośtam
My już jemy chrupki kukurydziane i chrupaczki ryżowe z bobovity
A zupek już nie miksuje tak bardzo, zdarzają się tam takie maleńkie kawałeczki w gruncie rzeczy nie jest już to papka
Pilnuje tego bo znam przypadek gdzie mama podawała córci takie zupki długo i teraz Mała ma 4 latka i nie potrafi zjeść normalnej zupy...wszystko musi być zmiksowane
Zresztą w słoiczkach od 6 mies też są już kawałki warzywek

Edytowane przez Carolajna24
Czas edycji: 2009-12-12 o 21:36
Stary 2009-12-12, 22:01   #1379
poiglot91
Zakorzenienie

eh musze sie wyzalic
apropo jutrzejszej randki
myslalam ze bedzie tak ze pojedziemy jutro do mojej mamy zostawimy Bryanka wyjdziemy na pare godzin.. Bryanek bedzie spal z moja mama
wrocimy i bedziemy spac u mojej mamy
A tz gada ze jestem niemyslaca ze jak to bd spac u mojej mamy ze Bryan nie moze spac z moja mama, ze nie ma tam lozeczka ze jak to itp...

nO i plany mi sie pokrzyzowaly...
nie wyobrazam sobie o 23 w nocy jechac do domuz Bryankiem i go budzic
myslalam ze milo spedze ten czas..
tz mi teraz wkrecil glupia mysl do glowy tym gadaniem i odechcialo mi sie spac u mamy
i tego zeby Bryanek spal z nia
kurde..chyba nigdzie nie pojde
i bede siedziala w domu..
sprzatala gotowala.. bo to jest najlepszym wyjsciem
Stary 2009-12-12, 22:01   #1380
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Napisane przez milena07 Pokaż wiadomość
Prosimy skontaktować się z administratorem jeśli Twoja data urodzenia uległa zmianie."
dobre!
Cytat:
Napisane przez DORIS
anulkax2-Ty maly kusicielu..namawiasz te biedne matki do chlania,jak Ci nie wstyd
Cytat:
Napisane przez DORIS
(mowie tak bo ja pic nie moge i mi szkoda)
Nie masz czego załować, to zły nałog jest
Cytat:
Napisane przez ursull
Anulka Anulka cześć

O! moja nie moja ursull COs rzadko tu przybywasz ostatnio

Dziewczyny co wy widzicie w Pudzianie ? Ja wole sie nie wypowiadac, co o nim mysle, bo pewnie bym go obraziła

Dzisiaj pierwszy raz byliśmy na basenie z Dziecmi było swietnie, Dziewczynki bardzo sie cieszyly...jak sobie przypomne ich ogromną RADOŚĆ, to byłabym gotowa zaraz tam znów pojechać

Dziewczyny a jak ja nie dawałam żółtka dzieciom, bo nie wiedziałam, to bardzo źle zrobiłam?

Edytowane przez anulka anulka
Czas edycji: 2009-12-12 o 22:06
anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości