|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Cytat:
|
|
|
|
|
#3032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale miałaś przygody... A ten ktoś, kto wpadł pod tramwaj to miał pecha... Cytat:
![]() A u mnie własnie w piekarniku piecze się drugi piernik w międzyczasie sprzątam i przesiaduję co by podczytać co nowego napiszecie
|
|
|
#3033 |
|
Zadomowienie
|
brzoskwinia
za dobra ktgmalinka z wizytęfilka to już brak słów z tą komodą eudaimonia to miałaś "ciekawe" przeżycia, ale przynajmniej wiesz że jakby co to dzidzia jest całkowicie gotowa na ten świat kolka u mnie to już za bardzo nie ma miejsca żeby pohasać, więc się tylko przeciąga pysia to postaraj się oszczędzać, chociaż wiadomo że z Kubusiem to nie będzie aż tak łatwo, bo choćby i najgrzeczniejsze dziecko, to i tak wymaga poświęcenia mu czasu youyou to fajnie, że już po przeprowadzce Widzę, że coraz więcej nas narzeka na spanie w nocy. Moja dzisiejsza, a w zasadzie ranek też nie należał do przyjemności - nie mogłam sobie znaleźć wygodnej pozycji bo od leżenia bolało mnie już prawe biodro i łydka . Zważywszy na fakt, iż w nocy wyjątkowo przyszedł do naszego łóżka synek (zazwyczaj woła żebym ja albo tż do niego przyszli) to ja się przeniosłam do jego łóżka i jakoś udało mi się zasnąć, do czasu aż ok. obudził mnie skurcz tej łydkiTo narka, bo idę robić makowca |
|
|
|
#3034 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie kobietki po mojej długiej nieobecności
a wszystko przez mojego Tż remontuje mieszkanie od kwietnia i teraz jak ja już sobie wszytsko na święta wysprzątałam to on zdecydował że musimy kupić większe mieszkanie, a to wystawić na sprzedaż więc on musi dokończyć remont, wiecie szpachlowanie, przecieranie malowanie więc musiałam się wynieść na dwa dni do teściów, teraz już jest wkońcu po remoncie a po moim sprzątaniu nic nie widać aha no i dał ogłoszenie sprzedaży mieszkania i nawet mamy już jedną babkę chętną ale teraz jak już remont skończony to Tż się zaczął zastanawiać, bo będzie mu szkoda wyprowadzać się z pięknie wykończonego mieszkania i bądz tu człowieku mądry no ale plus tego wszystkiego jest taki że mieszkamy wkońcu w wyremontowanym mieszkaniu idę dzisiaj na 15 do gina ustalić termin cesarki, ciekawa jestem czy jeszcze w tym roku, czy już w nowym pysiamn teraz już na serio musisz się oszczędzać kamyk ![]() ![]() spadam się szykować na randke z ginem i muszę jeszcze trochę posprzatać mieszkanie co by święta poczuć tż mi obiecał że dzisiaj umyje okna jestem ciekawa czy dotrzyma obietnicy bo teraz gdzieś wybył ![]() odezwe się później zdać relacje z wizyty ka |
|
|
|
#3035 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
daj znać koniecznie po.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
koniecznie odezwij się po.-------------- Coraz nas więcej narzekających na "cudowne" noce. Mnie dzisiaj złapał mój ukochany skurcz, ani w prawo ani w lewo. Myślałam, że mam już je za sobą, bo długo była cisza, a tu taka piękna niespodzianka ![]() Ale mnie młody dzisiaj smyra na dole, kłuje że aż podskakuję, ale nie z radości bo to raczej bolesssne Ja posmyram jak wyjdzie |
||||||
|
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
Zaslona dziekujemy i wzajemnie
Kolka wspolczuje przezyc i obys wytrwala spokojnie do konca ciazy Pysiamn bo Ty kochana zamiast lezec i sie oszczedzasz, to latasz jak szalona Youyou ![]() Kasya
|
|
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
oooo..no to widzę,że nie jestem sama z tymi bólami...mam nadzieję,że porodowe poznam...
![]() ostatnia foteczka z dzisiaj-nie wiem,ale chyba jest spora różnica pomiedzy tym zdjęciem 33tc+5 a tym z dzisiaj 35tc - hm...a to zaledwie tydzień różnicy...
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
O rany dzieczyny! Jak ja Was podziwiam!!! Pieczecie, sprzatacie, gotujecie... a prawie wszystkie jestescie juz w bardziej zaawansowanej ciazy...
Ja nie robie nic przed swietami. Poza zajmowaniem sie synkiem. Przyszla do nas dziewczyna posprzatac. Na Wigilie wybieramy sie do rodzicow... Podziwiam jeszcze raz...
|
|
|
|
#3039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() eudaimonia fajny masz ten szpital i od razu widac, ze masz komfort psychiczny trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i proszę tu pozniej zdac relacje ![]() dziękuje za życzenia i od siebie również dodaję WESOŁYCH ŚWIĄT !!! ed: patinka no widac za***istą roznice ![]() celka ja bym chyba oszalała nic nie robiąc my dziś zaczęliśmy 32 tydzien
a tu jeszcze tyle ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-12-23 o 13:51 |
||
|
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
Patinka masz racje
![]() Kancia dziekujemy i wzajemnie Ide piec karpatke |
|
|
|
#3041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lecę na obiadek ja też placek piekę-najlepsze bo zgubiłam przepis,ale znalazłam jakiś zastępczy z podobnych składników
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
moim zdaniem się nie obnizył
![]() aldii karpatka ![]() ja po południu makowca będę robic |
|
|
|
#3043 |
|
Raczkowanie
|
Serdeczne życzenia dla Was z okazji zbliżających się świąt. Dużo spokoju, miłości, bliskości i oczywiście szczęśliwych rozwiązań i czego tylko sobie Wy życzycie |
|
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
Patinka nie widze zeby sie obnizyl, po prostu urosl
![]() Kancia to Ty wpadnij do mnie na karpatke, a ja wpadne do Ciebie na makowca (bo ja mam tylko takiego ze sklepu) ![]() Mamaidy dziekujemy i wzajemnie |
|
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
Patinka obniżyć to się na pewno nie obniżył
Jest większy, ale nie wiem czy nie stoisz tak trochę bliżej aparatu bo tak cała jakby większa jesteś ![]() A ja zauważyłam jeszcze jeden brak w paczce od tego sprzedawcy! Kurcze, nie ma tam tych majtek siateczkowych... Co prawda karton już jest wyrzucony, ale wczoraj dokładnie jeszcze obejrzałam wszystkie zakamarki i nie było nic więcej, a nawet wczoraj o tym nie pamiętałam. Dopiero teraz mi się przypomniało... Ale teraz jak dzwonię to nie odbiera gościu... Ale ja nie dam mu spokoju Średnio co godzinkę będę dzwonić
|
|
#3046 |
|
Raczkowanie
|
Eudaimonia super, że już w domku. Oby święta udało się spędzić w nim razem z rodziną
Patinka cudny duży brzusio Kamyczku trzymam mocno kciuki. Pewnie już wrócisz z Paulinką ![]() Majkela no , ale dzidziuś duży, super![]() Kolka Pysiu oczywiście Oby było dobrze![]() Malinka za wizytęKasya za Twoją też ![]() Dajcie znać co i jak. Ja dziś też jadę do szpitala. Moja lekarka ma dyżur, a mała od wczoraj coś mniej się rusza a ja jednak już mam skurcze takie lekkie. Wolę sprawdzić czy wszystko ok. Trzymajcie kciuki żebym do jutra nie urodziła, bo kocham jedzenie na wigilię i śpiewanie kolęd. Niech by Maja poczekała do jutra wieczora, a potem wieeeelka lewatywa
|
|
|
|
#3047 | |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam ufff.......
![]() oliviaoO fajnie że wizyta udana, teraz już tylko czekamy na poród ![]() soraya - za wagę maleństwa, po porodzie będziesz laska 1cm jak na ten wiek to moim zdaniem tak w normie ![]() KarmazynowyKamyk szkoda ze święta w szpitalu, ale już pewnie wyjdziesz z maleństwem, trzymam kciuki ![]() majkela12 o jaki duży maluch ![]() Patka - czekamy na fotki łóżeczka no i może pokażesz jeszce jakieś fotki tego fotografa... Poza tym powinien Wam dac wszystkie nieobrobione, my tak mieliśmy ze ślubnymi że dał nam na płycie obrobione + druga płyta wszystkie jakie zrobił..brzoskwinia82 za KTGfilka2 male Ty masz przejścia z tą komodą ja już by, nie wytrzymała nerwowo...poza tym mam nadzieję że jeszcze nie rodzisz eudamonia witamy jak widać nie znamy dnia ani godziny i z takimi skurczami można jeszcze parę tygodni się męczyć...pysiamn oj to już nieładnie z tą szyjką, mówiłyśmy że masz odpoczywać a Ty szalona kobieto na takich obrotach Teraz prosze grzecznie nas i lekarza posłuchac i zwolnić tempo ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
|
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
Patinka oj mega różica
ale u mnie tak samo jest. Tydzień temu zapinałam kurtkę- od 2óch dni mogę o tym zapomnieć![]() Nie poznaję się w lustrze... Zrobiłam sałatkę jak obudzę męża po nocce to poodkurzam i umyje podłogi Jutro zostanie smarzenie karpia i barszczyk.
|
|
|
|
#3049 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiedział, że jak mi nie przejdzie, to za jakieś 3 dni mam przyjść. Ciekawe do kogo, jak toświęta akurat wypadają... Kupiłam sobie tantum verde, mam maść majerankową i się tak morduję. Ostatnio, jak byłam u lekarza, to też mi powiedział żebym leżała w łóżku, piła herbatę z cytryną i miodem. A ja z dnia na dzień czułam się coraz gorzej - wtedy bolało mnie samo gardło, miałam całe opuchnięte i migdałki. Mąż kupił mi po paru dniach tantum i dopiero wtedy przeszło. A teraz zobaczymy. Jedyne co mnie cieszy, to fakt, że wiem, iż nic niedobrego mi się nie dzieje w płucach (nic mi nie stwierdził złego), bo jak kaszlę, to mam wrażenie jakbym miała wypluć z siebie środek... Zobaczymy co to wyjdzie z tego. Czyli już drugi raz przekonałam się na sobie, że nie tylko w aptece nic nam nie doradzą, ale i lekarze niechętnie przepisują cokolwiek. Byle do wiosny... ![]() ************************* *** A tak poważnie to czuję się, jakby mnie walec przejechał - kości bolą, w klacie boli, gardło boli, z nosa leci Ech nie ma to jak uroki przeziębienia...Gdyby nie Glutek, to ja już bym się do dzisiaj postawiła na nogi. Przez ostatnie lata u lekarza widzieli mnie od wielkiego dzwonu, no ale nie chcę Go/Jej niczym faszerować. Ciekawe czy wkońcu dowiem się dzisiaj kto jest gościem w moim brzuszku już 30t i 6d
|
|
|
|
|
#3050 |
|
Raczkowanie
|
Witam mamusie
![]() nie jestem niestety wstanie Was nadrobic gdyz od poniedzialku jezdze po lekarzach ...w nocy z nd/pon dostalm jakiegos wielkiego skurczu ktry trwal z 15min i byl tak silny ze nie moglam sie ruszyc , potem pojawialy sie srednio silne skurcze co 5 min trwajace z pol min i NA SZCZESCIE wyciszylo sie to...na 2 dzien poszlam do lekarza tutejszego mialam ktg na ktorym wyszly jakies skurcze i stawianie sie brzucha lekarz mie zbagdal i stw ze nie bede jescze rodzic wiec pojechalam do domu ...za 2 h zaczelam krwawic wiec tel do mojego gina, kazal mi przyjechac do szpitala do Krk ...tam mialam 2 raz ktg i badanie i znowu powiedziano mi ze jescze nie teraz ze macica przygotowuje sie do porodu dopiero ....caly wt zalatwialam rzeczy na uczelni, jakis pism brakuje ktorych skladalm i mam sie 4 stycznia zglosic na dyzur do dziekanatu a na 6 mam termin;/....wymeczona wrocilam wczoraj i dzis musialam znowu jechcac do krk na kontrolne ktg, tak kazal ten lekarz w poniedzialek...wiec ledwo zyje....dotego musze przygotowac czesc wigili a straaaaaaaaasznie nie mam sil .....dzis na ktg nie wyszly zadne skurcze a ja mam caly zcas bole miesiaczkowe i lekkie krwawienie-zwariowac mozna... |
|
|
|
#3051 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3052 | ||||
|
Zadomowienie
|
Makowiec już w piekarniku, więc mam chwilę, żeby poczytać co u was
Dziękuję za wszystkie nowe życzenia i również życzę wszystkiego naj...kasya - to już niezależnie od tego czy będzie nowe czy to samo, to przynajmniej na razie pomieszkasz w wyremontowanym Czekamy na relację z wizyty, a skoro cc to znaczy, że maleństwo się nie odwróciło główką? Cytat:
Cytat:
celka jeszcze pewnie nie raz będziesz przygotowywać się do świąt, więc teraz odpoczywaj. A dziewczyna do sprzątania ta sama co ostatnio? Cytat:
za święta w domukocurazab no to ci pomógł ten lekarz ![]() za to, żeby maleństwo w końcu ujawniło jakiej jest płci, ale nawet jeśli znowu się zawstydzi to i tak czekamy na relację---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
![]() i nic nie mówili na to krwawienie
|
||||
|
|
|
#3053 |
|
Rozeznanie
|
A ja jestem na maxa wkurzona, aż mi ciśnienie skoczyło
![]() ![]() . Przed chwilą mi zadzwonili z przychodni, ze dzisiaj wizyty mieć nie będę, bo lekarz musi zostać w szpitalu. Wizytę mam mieć jutro o 8.45. Jak zacznę rodzić, to też go nie wypuszczę, tylko będzie do końca. I znowu noc nie przespana i kolejny wieczór stresu, bo ja jakaś chyba dziwna jestem, bo przed każdą wizytą mam maxi stresa. Idę się napić melisy.
- 7,7 kg Edytowane przez malinka118 Czas edycji: 2009-12-23 o 15:10 |
|
|
|
#3054 |
|
Rozeznanie
|
______________$$$$$$
______________$$$$$$$$$$ ____________$$$$$$$$$$$$$ $ __________$$$$$$$$$$$$$$$ $$ _________$__________$$$$$ $$$ _________$$$$$_________$$ $$$$ __________$___$$$$$$_____ $$$$ _________*$$$_$_$$_$$____ _$$$ ________$_$_$**_$_$_$$$__ _$$$ _________$(O)___(O)_$_$$_ *$$$ _______$$__________$*$_$_ _$$$ ____$*__$____*___$$$__$__ *_$$ ___$*_____*$$$*________$_ __.** ___$*_______*_________.*$ __**** ____$*_________________*$ __*** ___$$$$*_____________*$$§ §§§ _$$$$$$$$$*_______*$$$$$$ §§§§§ $$$$$__$$$$_$$_$$$$$$$$$$ $$§§§§ $$$*__*$$$$$$$$$$$$**$$$$ $$§§§§§ $$$*__*$$$$$$$$$$$*__$$$$ $$$§§§§ _$$$$*$$$*******$$$*__$$$ $$$§§§§ __$$$*$$$*$$$$$*$$$$*$*_$ $$$§§§ _____$$$$*$$$$$*$__$$$$$$ $$$§§ _____$*$$*******___*$$$$$ $$$§ _____$*__________________ __*$ _____$$*_*__*___*$$_*___* __*$ ______$$$$_$$$$$$$$$$$$$_ $$$ _________$_______$_______ _$ _________$*______*_______ *$ __________$$$$$$$$$$$$$$$ $ ______$$$$$$$$$$**$$$$$$$ $$ ____$$$$$$$$$_______$$$$$ $$$ ___$$$$$$______________$$ $$$$ Święta szybko się zbliżają, w święta ludzie się kochają. Przy dzieleniu się opłatkiem, płyną z oczu łzy ukradkiem. Życzymy sobie Wszystkiego Najlepszego, dając w policzek całusa wielkiego. W nocy Jezus się urodzi i serduszka nam odmłodzi. Wesołe święta.. oby takie były i oby wszystkie życzenia się spełniły. wszystkiego co najlepsze dla mam tatusiów i ich brzuszków ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Słuchajcie moje kochane, ja dzisiaj doznałam szoku.....zauwazyłam, że mój brzuch jest mega GIGANTYCZNY!!!! Nie wiem nawet kiedy mi tak urósł, stałam przed lustrem chyba ze 20 minut i aż nie mogłam uwierzyć~!!!! Do tej pory nie był az taki napompowany, a dzisiaj poprostu wyglądam jakbym połknęła 5 kg piłkę lekarską
|
|
|
|
#3055 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ten fotograf to dziwny, tylko 17 zdjęć to rzeczywiście mało.Czekamy na zdjątka łóżeczka ![]() Jeśli chodzi o stópki to połóż się z nogami lekko do góry, mi przynosi to ulgę Cytat:
za wizytęeudaimonia dobrze że jesteś już w domu. Zazdroszczę warunków w szpitalu, u mnie to raczej nie jest tak pięknie. Cytat:
![]() Co do schodów to troszkę zaczynam się ich bać. Mamy z mężem 2 pokoje na piętrze, a do łazienki i kuchni musze schodzić po 13 stopniach wysokich schodów. Coraz ciężej mi się na nie wdrapać. Mam nadzieje że nie zaszkodzę przez nie dzieciaczkowi. Położna na SR tez ostatnio nas przestrzegała przed takimi schodami i kucaniem. Współczuje przeżyć w tramwaju. Przykre.... Cytat:
Fajne zestawienie. I w końcu widać konkretny brzuszek bo na początku był malutki ![]() Cytat:
Cytat:
za wizytę. NIe martw się na pewno wszystko w porządku. Mała ma mniej miejsca do poruszania się więc pewnie dlatego mniej się rusza.Czekamy na wieści po wizycie w szpitalu. ------------------------ Właśnie dałam sobie spokój z przygotowaniami do wigili. Szwagierka coraz bardziej działa mi na nerwy. Ja tu próbuje coś ustalić co robić co chwile jej mówie co będę robić, a ona ma to gdzieś. Nawet się nie odezwie jakie ma plany. Zrobiłam drobne ciasteczka, drugie takie z kokosem. Za chwile patrze ona też robi podobne z kokosem. Teść mnie prosił żeby szarlotkę zrobić bo bardzo lubi. To dzisiaj upiekłam oczywiście za 5 min. przychodzi szwagierka i piecze swoją szarlotkę. Może jutro odpuszczę sobie gotowanie zup, bo pewnie ona przyjdzie i zrobi po swojemu. Wkurza mnie taka organizacja. Wogóle nie mam dobrego kontaktu z tą szwagierką. Z dublowaniem dań to nie jest pierwszy raz. Mogłaby się chociaż odezwać jakie ma plany to jabym sobie oszczedziła pracy. Ja za każdym razem próbuje zagadać i pytam się czy ma coś w planie, oczywiście mówi że nie, a za chwile robi drugi raz to co ja. Wogóle ma chyba mnie gdzieś. Ani razu nie zagadała na temat mojego stanu. Nie chodzi mi o jakieś nadskakiwanie, ale chociaż o jedno słowo. W końcu mieszkamy razem (od czasu do czasu) W tamtym roku jak wróciłam po zabiegu ze szpitala ani słowem się nie odezwała. Pamiętam że nawet przyszła do nas do pokoju. Ja zryczana byłam po poronieniu, ona jak gdyby nigdy nic. Zero zrozumienia i uczucia. ech..... dobrze że nie będę z nią całe życie mieszkać bo bym nie wytrzymała z takim człowiekiem. Pomyśleć że razem z nią do liceum chodziłam .... heh.... nic się nie zmieniła ................ no i się troszkę wyżaliłam Jeśli doczytacie do końca to podziwiam wytrwałość i dziękuje
|
|
#3056 | |
|
Zadomowienie
|
Mamusieczki kuchareczki
![]() malinka współczuję, ale dobrze że ta jutrzejsza wizyta z rana BubiGirl To może wklej zdjęcie i ocenimy czy ten brzusio jest rzeczywiście taki gigantyczny ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
Ale w końcu to wigilia, więc może przemówi ludzkim głosem
|
|
|
|
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
Agusiamatyldka dobrze, że jest w porządku już a widocznie Ty jedna z pierwszych do rozpakowania
![]() ciekawe jak tam Kamyk ![]() Gooha zwariowałabym z taką szwagierką No istna wredna baba, śmiem podejrzewać, że robi to złośliwie. Niecierpie takich ludzi, gratuluję wytrwałości, bo ja bym jej już dawno wygarnęła.
|
|
|
|
#3058 |
|
Rozeznanie
|
Gooha na Twoim miejscu, to ostentacyjnie bym się położyła na tapczan i już palcem nie ruszyła. Przecież można się dogadać, to ta szwagierka co tak dzieci podrzuca, czy zdrowe czy chore?
|
#3059 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje za zrozumienie. Już myślałam że to ja jestem jakaś dziwna
![]() Cytat:
To ja się będe teraz przyglądać jakie to ona idealne wesele zorganizuje. Ta która podrzuca dzieci jest bardzo milutka i mamy dobry kontakt ze sobą. Z tymi dziećmi to wiem że nie ma wyjścia bo ona z mężem pracują i normalne że podrzuca do swoich rodziców, tyle że rodzice ich niewiele pilnują, ale to już inna historia.
|
|
#3060 |
|
Raczkowanie
|
addicted to wizaz mowil ze tak sie moglo stac po nocnych skurczach albo po badaniu, ze krwawienie przy ktorym nalezy odrazu jechcac do najblizszego szpitala to takie kiedy podpaska po 15min jest cala we krwi...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

myślałam że jednak przez te dwa tyg...nic sięnie zmieni 

za dobra ktg
z wizytę
aha no i dał ogłoszenie sprzedaży mieszkania i nawet mamy już jedną babkę chętną ale teraz jak już remont skończony to Tż się zaczął zastanawiać, bo będzie mu szkoda wyprowadzać się z pięknie wykończonego mieszkania 
i muszę jeszcze trochę posprzatać mieszkanie co by święta poczuć 

a mamusia +12kg
Więc w święta się opychamy

Oby było dobrze