|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają
Cytat:
Jeśi ten stres wygrałby z moim uwielbieniem wigilijnych potraw to faktycznie skopane święta Ja też obronę mgr planuje w czerwcu przed ślubem a obronę na podyplomówce po podróży poślubnej jakoś Chyba, że mi zrobia w dniu ślubu albo dzien po ślubie, bo wtedy mam ostatni zjazd Ale ja tam się obroną nic a nic nie przyjmuję, grunt to napisac pracę a reszta to pikuś
|
|
#1112 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają
Cytat:
![]() Martoolka ja też jak się stresuję to nie mogę jeść
|
|
|
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
a my z P. spędzamy wigilię osobno
ale 1 i 2 dzień świąt już razem
|
#1114 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak tak czytam Wasze posty o kolacji wigilijnej to zazdraszczam Wam takiego dużego grona
Ja spędze tegoroczne Święta z kochanymi rodzicami czyli tylko 3 osoby Babcia z dziadkiem nie chcą przyjść tyle namawiania i tego wszystkiego, ale dupa. Babcia uparta...Święta kiedyś były lepsze, ale i tak najważniejsze, że mamy dom, bliskich i mamy z kim je spędzić. Życzę wszystkim przyszłym Pannom Młodym dużo uśmiechu w te dni i zero kłotni! To moje ostatnie Święta spędzone tylko w gronie rodziców, od przyszłego roku już zawsze z TŻ. I tak co roku widujemy się w Święta i w Wigilię, ale zazwyczaj już po kolacji.
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
W te Święta magiczne
Życzenia ślę liczne: Pachnących jodełek Z ogromem światełek. Olbrzymich prezentów Od wesołych elfów. Pod obrusem sianka, A za oknem bałwanka. Wesołych Swiat |
|
|
|
#1116 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kochane wszystkiego najlepszego z okazji świąt oraz najpiękniejszych ślubów w tym Waszym 2010 roku
jakoś mi tak smutno, że to nie będzie już rok pełen zmian dla mnie, ale trudno warto poczekać ![]()
|
#1118 | |
|
Rozeznanie
|
ja też spędzam wigilię bez Tż, bo przyjedzie do nas dopiero w piątek ok południa i zostanie aż do poniedziałku. a w pon pojedziemy razem do niego, gdzie ja z kolei zostanę do niedzieli. tak więc zapowiada nam się ponad tydzień bycia razem
Cytat:
![]() ale tak serio mówiąc, to mnie mama do garów nie woła bo wie, że nie lubię i nie umiem gotować i zresztą ona woli wszystko sama zrobić. a sprzątać będę jutro, bo tylko kurze przetrzeć będę musiała i odkurzyć więc pół godzinki mi to zajmie. a co do strasu i niejedzenia.... ja mam dokładnie odwrotnie. mogłabym ze stresu zjeść wszystko co słodkie ![]() elly2 my wigilię spędzamy też tylko w ściśle rodzinnym gronie, czyli ja, rodzice i brat. i z jednej strony troszkę mi szkoda, że nie będziemy u dziadków w większym gronie, ale z drugiej strony się cieszę, bo tak jak piszesz to jest moja ostatnia wigilia tylko z rodzicami i chcę się nimi nacieszyć
|
|
|
#1119 | |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś miałam odwrotnie - jadłam na potęgę, ale na szczęście mi się odmieniło
Teraz tylko pochłaniam czekoladę jak się uczę, albo piszę magisterkę. Dlatego staram się zbyt często ni zasiadać do magisterki, żeby nie przytyć Cytat:
|
|
|
|
|
#1120 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
TŻ mi kupił na urodziny 3 żebym miała na babskie wieczory Razem to rzadko z tego korzystamy bo rzadko on u mnie nocuje, przeważnie jest zmuszony byc kierowca ![]() Cytat:
Ładny stresik już musi byc
|
||
|
|
|
#1121 |
|
Wtajemniczenie
|
ja zroniłam rybe po japońsku, sernik się piecze
teraz biorę się za robienie gyrosa..a że moja mama ma na imie ewa i pierwsze świeto wyprawia imieniny, więc mamy o wiele więcej roboty niż gdyby tej imprezki nie było ale fajnie jak tak się cała rodzinka od strony mamy zjedzie
|
|
|
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
Ja gyrosa bede robic jutro z rana
![]() ![]()
|
|
|
|
#1123 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zostało mi takich weekendów jeszcze 38
|
|
|
|
|
#1125 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was wszystkie, powracam po przerwie spowodowanej brakiem internetu
Nawet nie zdążę przeczytać tego co tu napisałyście Ale się zgłaszam
|
#1126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wesoło będziecie mieli U mnie kruszaniec właśnie siedzi sobie w piekarniku, wylałam pierwszą warstwę pianki i się ściąga w lodówce. Może zdążę się z wszystkim wyrobić do powrotu TŻta z pracy. Jeszcze obiadek muszę zrobić ![]() A później jedziemy do Babci na urodziny. Zrobimy niespodziankę, bo nikogo nie zapraszała, więc się podwójnie ucieszy jak wjedziemy do niej z prezentem
|
|
|
|
|
#1128 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo, ze tam te wysokie temperatury nie sa tak samo odczuwane jak u nas (bo jest bardziej sucho, wiec 30 stopni tam nie doskwiera tak jak 30 stopni w Pl) i mozna trafic na wiatr i jest chlodniej, ale mysle, ze jednak i tak jest cieplo i przyjemnie![]() my na szczescie w sierpniu mamy pogode gwarantowana, a ze z wiekszych wycieczek planujemy tylko Luksor, a reszte czasu spedzimy glownie na jachcie i nurkujac to bedzie baaardzo przyjemnie ![]() Cytat:
w tym roku bede musiala sie 10 razy produkowac ![]() wiec jak juz jest po i zabieramy sie za barszczyk to jestem pelna szczescia ![]() Cytat:
no ale jutro bedziemy pic biale wino, wiec wyciagnie sie te mniejsze do bialego ![]() ja juz po sprzataniu teraz rodzinka jedzie na cmentarz, wiec zaraz bede miala pusta kuchnie zrobie warstwowa salatke a potem biblioteka i ostatnie przed swietami aero. trzeba dzis sie maksymalnie wypocic ![]() ze tez Wam sie tak chce odliczac te dni do slubu i robic statystyki
|
|||
|
|
|
#1129 | ||
|
Zakorzenienie
|
a my tylko 2 dzień swiąt razem, bo wtedy tzcik przyjedzie
Chociaz tyle![]() Cytat:
A tak to mamy tłumy ludzi, ale w tym roku babcia tez marudzi, że będzie sie źle czuła i żebyśmy się nastawiali, że nie przyjedzie A te święta będa szczególne przez to, ze ostatnie![]() dzięki mnie te świeta wcale nie będa takie spokojne Trzęsacymi się rękami Martoolka będzie wcinać pierogi cała w stresie, że tak malo tygodni zostałoCytat:
|
|
#1130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdarzyło mi się w przypływie szczerości życzyć koledze z klasy, żeby nadal tak wspaniale podlizywał się nauczycielom jak to robiła do tej pory Dodałam też, że chciałam mu kupić wazelinę, ale uznałam, że i bez tego świetnie włazi wszystkim nauczycielom w ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
Może nie będzie aż tak źle, bo mi zostały jeszcze 32 tygodnie Chociaż zaczyna się robić strasznie |
||
|
|
|
#1131 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to pójdą w ruch na parapetówce Lubie takie duze kieliszki, bo fajnie się je trzyma i mimo, że jak się wleje winko na samo dno to i tak jest go sporo i nie trzeba non stop dolewać![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
![]() Tak samo mnie wkurza jak muszę dzwonić do tesciowej z głupimi życzeniami, nie lubie takiego przymusu. Ble. Chętnie złożę życzenia, ale nie tak, że muszę. Ale jestem dziwna
|
|
#1132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No strasznie, bo ja taka niegotowa Ślub i wesele w pigułce – przygotowania od A do Z 1. PANNA MŁODA - buty (wesele i poprawiny), wkładki żelowe do pantofelków, + zapasowe białe buty (gdyby złamał się obcas) - rajstopy / pończochy - podwiązka - bielizna - suknia ślubna - suknia na poprawiny - bolerko + inne - welon, stroik do włosów, kwiatek we włosy - biżuteria (na wesele i poprawiny) - zestaw podręczny (igła nici, zapasowe rajstopy, tabletki przeciwbólowe, chusteczki, kosmetyki do poprawy makijażu, środki higieny, plastry opatrunkowe + agrafki + guziki (nie powinien się żaden guzik oderwać) + TAŚMA KLEJĄCA + wsuwki do włosów... itp. - inne .............. woda na zaschnięte gardełko w torebce u świadkowej , teczka na koperty z kasą , torebeczka na grosze, 2. PAN MŁODY - buty (na wesele i poprawiny) - bielizna - koszula (na wesele i poprawiny) + spinki do mankietów - musznik, krawat (na wesele i poprawiny) - garnitur (na wesele i poprawiny) - pasek do spodni - inne ............... krem na wargi dla przyszłego męża (z nerwów może mu wyschną)...- ręcznik, gdyby ktoś się mocno pocił podczas tańców wywijańców, niektórzy mają "rzadką" skórę 3. OBRĄCZKI - zakup obrączek - grawerowanie - poduszeczka na obrączki - inne ......................... ........ 4. URODA - fryzjer (wybór fryzury, stroik we włosy, wsuwki do włosów, cyrkonie we włosy) +ROZPINANA BLUZKA (np. na guziczki) do Fryzjera - manicure - makijaż - solarium + inne zabiegi na ciało - inne ......................... .............. 5. ZAPROSZENIA, ZAWIADOMIENIA, WINIETKI, ZAWIESZKI NA WÓDKĘ, AKCYZA NA WÓDKĘ, NALEPKI NA PUDEŁKA OD CIASTA, PODZIĘKOWANIA, KSIĘGA WESELNA, LISTA GOŚCI, MENU ... ITP. (jeśli robimy samodzielnie) - papier (kolor, gramatura) - ozdoby (np. wstążki atłasowe / tiulowe, tasiemki, atłasowe serduszka i obrączki, wiersze, cytaty, aforyzmy) - wydruk, cięcie, skład - inne ......................... ........ 6. SALA WESELNA - umowa / wstępna lista gości - ustalenie menu (przywitanie, obiad, kolacja, dania ciepłe i zimne, przystawki, ciasta i tort weselny ... inne) - ustawienie stołów - owoce na stół (patery) - pudełka na ciasta (+ kartony na jedzenie, jeżeli ktoś zabiera jedzenie do domu po weselu) - ozdoby na stół w sali weselnej (winietki, świece świeczniki, serwetki, słodycze, płatki róż, kwiaty, wazony, małe prezenty dla gości + podziękowania za przybycie.... inne) - ozdoby na stół Młodej Pary (świece, kwiaty, płatki róż....) - ozdoby na krzesła Młodej Pary (tiul, atłas, kwiaty) - ozdoba za Młodą Parą (np. serce z balonów, z kwiatów... inne) - ozdoby na salę (balony, łuki i kolumny z balonów, obrączki z balonów, inicjału z balonów lub innych, tiul, wstążki, kwiaty żywe / sztuczne ... inne) - wejście na salę (ozdoby, usadzenie gości jeżeli są winietki, plansza weselna... inne) - otoczenie sali (parking, ochrona) - nocleg / pokój dla Nowożeńców - noclegi dla gości - transport dla gości (autokar, bus, taxi, inne) - inne ... (np. WC) ......................... ................... 7. SAMOCHÓD MŁODEJ PARY - wynajęcie / pożyczenie - paliwo - kierowca - wystrój (przód, tył, klamki, tablice rejestracyjne, ozdoby tylniej szyby, balony, kwiaty wstążki, puszki od piwa ;-))) (puszki na sznurku) + szampan + kieliszki) - cukierki na bramy dla dzieci - wódka na bramy - inne ......................... ... 8. KWIATY - bukiet Panny Młodej - bukiet Świadkowej / Druhny / dla dzieci - stroik do włosów - butonierka (dla Pana Młodego, dla świadka , ew. dla Taty, Teścia) - kwiaty do ozdoby samochodu Młodej Pary - kwiaty do ozdoby kościoła (ołtarz, ławki, ołtarz boczny NMP, wejście do kościoła, płatki róż do sypania, płatki róż na dywan ..) - kwiaty na Stół Młodej Pary (sala) - kwiaty na stoły dla gości weselnych (sala) - kwiaty na podziękowania dla rodziców - płatki róż - inne ........... 9. WIECZÓR PANIEŃSKI / KAWALERSKI - organizacja - menu 10. OPŁATY USC I KOŚCIELNE; DOKUMENTY - znaczki skarbowe - podanie o ślub konkordatowy - świadectwo / akt urodzenia Ona i On - świadectwo Chrztu Ona i On - świadectwo I Komunii św. Ona i On - świadectwo Bierzmowania Ona i On\ - opłata za Ceremonię Ślubną (protokół) - zapowiedzi + (spowiedź - nie płaci się ale trzeba o niej pamiętać Młoda Para + świadkowie) - organista (lub inna muzyka w kościele) - wystrój kościoła (kwiaty) - sprzątanie - inne ......................... ....... - świadectwo katechizacji / z religii (ze szkoły) - nauki przedmałżeńskie - poradnia rodzinna - dowody osobiste (Młodej Pary i świadków) - inne ......................... ......... 11. FOTOVIDEO - umowa - spacer przedślubny - kamera - zdjęcia / fotoreportaż - plener - akcesoria do pleneru: tiul (welon), jedna róża. Jeżeli plener jest na łonie natury; białe prześcieradło, aby suknia się nie pobrudziła przy siadaniu np. na trawkę, + bańki mydlane (podobno piękne zdjecia wychodzą z tęczowymi bańkami) - album - ramki do zdjęć (jak ktoś daje zdjęcia na podziękowanie dla rodziców) - inne ....................... 12. ZESPÓŁ NA WESELE / DJ - umowa (wesele + poprawiny) - wybór Pierwszej Piosenki - wybór muzyki - wybór zabaw weselnych na oczepiny - inne ......................... .......np. niespodzianki w czasie wesela 13. ALKOHOL I NAPOJE - wódka na wesele (zawieszki na butelki, akcyza) - wódka na rozdanie (konkursy, nagrody, bramy) - piwo - wino - szampan, kieliszki do szampana - napoje gazowane - soki / napoje niegazowane - woda mineralna - inne ......................... ....... 14. parasolki 15. uśmiech na twarzy i serce pałne miłości 16. ryż 17. zaklepać urlop w pracy + podróż poślubna 18. komórka i numery tel do fotografa i kamerzysty + do orkiestry....w razie, jak się nie jedzie na sesję razem |
|
|
|
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczególnie z zestawem igieł i nici - mam taki, który zakosiłam z hotelu w AtenachŚlub i wesele w pigułce – przygotowania od A do Z 1. PANNA MŁODA - buty (wesele i poprawiny), wkładki żelowe do pantofelków, + zapasowe białe buty (gdyby złamał się obcas) - rajstopy / pończochy - podwiązka - bielizna - suknia ślubna - suknia na poprawiny - bolerko + inne - welon, stroik do włosów, kwiatek we włosy - biżuteria (na wesele i poprawiny) - zestaw podręczny (igła nici - inne .............. woda na zaschnięte gardełko w torebce u świadkowej , teczka na koperty z kasą , torebeczka na grosze, 2. PAN MŁODY - buty (na wesele i poprawiny) - bielizna - koszula (na wesele i poprawiny) + spinki do mankietów - musznik, krawat (na wesele i poprawiny) - garnitur (na wesele i poprawiny) - pasek do spodni - inne ............... krem na wargi dla przyszłego męża (z nerwów może mu wyschną)...- ręcznik, gdyby ktoś się mocno pocił podczas tańców wywijańców, niektórzy mają "rzadką" skórę 3. OBRĄCZKI - zakup obrączek - grawerowanie - poduszeczka na obrączki - inne ......................... ........ 4. URODA - fryzjer (wybór fryzury, stroik we włosy, wsuwki do włosów, cyrkonie we włosy) +ROZPINANA BLUZKA (np. na guziczki) do Fryzjera - manicure - makijaż - solarium + inne zabiegi na ciało - inne ......................... .............. 5. ZAPROSZENIA, ZAWIADOMIENIA, WINIETKI, ZAWIESZKI NA WÓDKĘ, AKCYZA NA WÓDKĘ, NALEPKI NA PUDEŁKA OD CIASTA, PODZIĘKOWANIA, KSIĘGA WESELNA, LISTA GOŚCI, MENU ... ITP. (jeśli robimy samodzielnie) - papier (kolor, gramatura) - ozdoby (np. wstążki atłasowe / tiulowe, tasiemki, atłasowe serduszka i obrączki, wiersze, cytaty, aforyzmy) - wydruk, cięcie, skład - inne ......................... ........ 6. SALA WESELNA - umowa / wstępna lista gości - ustalenie menu (przywitanie, obiad, kolacja, dania ciepłe i zimne, przystawki, ciasta i tort weselny ... inne) - ustawienie stołów - owoce na stół (patery) - pudełka na ciasta (+ kartony na jedzenie, jeżeli ktoś zabiera jedzenie do domu po weselu) - ozdoby na stół w sali weselnej (winietki, świece świeczniki, serwetki, słodycze, płatki róż, kwiaty, wazony, małe prezenty dla gości + podziękowania za przybycie.... inne) - ozdoby na stół Młodej Pary (świece, kwiaty, płatki róż....) - ozdoby na krzesła Młodej Pary (tiul, atłas, kwiaty) - ozdoba za Młodą Parą (np. serce z balonów, z kwiatów... inne) - ozdoby na salę (balony, łuki i kolumny z balonów, obrączki z balonów, inicjału z balonów lub innych, tiul, wstążki, kwiaty żywe / sztuczne ... inne) - wejście na salę (ozdoby, usadzenie gości jeżeli są winietki, plansza weselna... inne) - otoczenie sali (parking, ochrona) - nocleg / pokój dla Nowożeńców - noclegi dla gości - transport dla gości (autokar, bus, taxi, inne) - inne ... (np. WC) ......................... ................... 7. SAMOCHÓD MŁODEJ PARY - wynajęcie / pożyczenie - paliwo - kierowca - wystrój (przód, tył, klamki, tablice rejestracyjne, ozdoby tylniej szyby, balony, kwiaty wstążki, puszki od piwa ;-))) (puszki na sznurku) + szampan + kieliszki) - cukierki na bramy dla dzieci - wódka na bramy - inne ......................... ... 8. KWIATY - bukiet Panny Młodej - bukiet Świadkowej / Druhny / dla dzieci - stroik do włosów - butonierka (dla Pana Młodego, dla świadka , ew. dla Taty, Teścia) - kwiaty do ozdoby samochodu Młodej Pary - kwiaty do ozdoby kościoła (ołtarz, ławki, ołtarz boczny NMP, wejście do kościoła, płatki róż do sypania, płatki róż na dywan ..) - kwiaty na Stół Młodej Pary (sala) - kwiaty na stoły dla gości weselnych (sala) - kwiaty na podziękowania dla rodziców - płatki róż - inne ........... 9. WIECZÓR PANIEŃSKI / KAWALERSKI - organizacja - menu 10. OPŁATY USC I KOŚCIELNE; DOKUMENTY - znaczki skarbowe - podanie o ślub konkordatowy - świadectwo / akt urodzenia Ona i On - świadectwo Chrztu Ona i On - świadectwo I Komunii św. Ona i On - świadectwo Bierzmowania Ona i On\ - opłata za Ceremonię Ślubną (protokół) - zapowiedzi + (spowiedź - nie płaci się ale trzeba o niej pamiętać Młoda Para + świadkowie) - organista (lub inna muzyka w kościele) - wystrój kościoła (kwiaty) - sprzątanie - inne ......................... ....... - świadectwo katechizacji / z religii (ze szkoły) - nauki przedmałżeńskie - poradnia rodzinna - dowody osobiste (Młodej Pary i świadków) - inne ......................... ......... 11. FOTOVIDEO - umowa - spacer przedślubny - kamera - zdjęcia / fotoreportaż - plener - akcesoria do pleneru: tiul (welon), jedna róża. Jeżeli plener jest na łonie natury; białe prześcieradło, aby suknia się nie pobrudziła przy siadaniu np. na trawkę, + bańki mydlane (podobno piękne zdjecia wychodzą z tęczowymi bańkami) - album - ramki do zdjęć (jak ktoś daje zdjęcia na podziękowanie dla rodziców) - inne ....................... 12. ZESPÓŁ NA WESELE / DJ - umowa (wesele + poprawiny) - wybór Pierwszej Piosenki - wybór muzyki - wybór zabaw weselnych na oczepiny - inne ......................... .......np. niespodzianki w czasie wesela 13. ALKOHOL I NAPOJE - wódka na wesele (zawieszki na butelki, akcyza) - wódka na rozdanie (konkursy, nagrody, bramy) - piwo - wino - szampan, kieliszki do szampana - napoje gazowane - soki / napoje niegazowane - woda mineralna - inne ......................... ....... 14. parasolki 15. uśmiech na twarzy i serce pałne miłości 16. ryż 17. zaklepać urlop w pracy + podróż poślubna 18. komórka i numery tel do fotografa i kamerzysty + do orkiestry....w razie, jak się nie jedzie na sesję razem
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W kościele zaklepane, sala jest, wódka jest, muzyka jest, wesel może się odbyć. A że bez dekoracji, ciast i takich tam innych to już nieważne |
|
|
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
Samoa to Ty masz poprawiny jednak
|
#1136 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nein. Zaznaczyły się a nie chciiało mi sie odznaczać. Mam grilla w ogrodzie ![]() Umyłam łazienki, najbardziej na świecie lubię sprzątać łazienki, nie wiem czemu Pewnie w moim i tzcika mieszkaniu łazienka będzie najczystszym pomieszczeniem i będzi emozna przyjmowac tam gości Z reszta ja tez strasznie lubie ozdobiony domek
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
WESOŁYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA I SZAMPAŃSKIEGO SYLWESTRA !!!!
Powodzenia i udanej zabawy wszystkim ślubującym w Święta
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy w sierpniu slub, a mamy
-sale -koscioł, -zespoł -fotografa -kamerzyste -nauki przemałzenskie -połowe alkoholu. Czuje ze to bardzo mało
|
|
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jako że nie wiem kiedy następny raz się odezwę (pewnie koło poniedziałku
) to: ŻYCZĘ WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ NAJLEPSZEGO NA NADCHODZĄCE, OSTATNIE PANIEŃSKIE, ŚWIĘTA |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.

Ja też obronę mgr planuje w czerwcu przed ślubem a obronę na podyplomówce po podróży poślubnej jakoś
Chyba, że mi zrobia w dniu ślubu albo dzien po ślubie, bo wtedy mam ostatni zjazd
ale 1 i 2 dzień świąt już razem
tyle namawiania i tego wszystkiego, ale dupa. Babcia uparta...
klik

Trzęsacymi się rękami Martoolka będzie wcinać pierogi cała w stresie, że tak malo tygodni zostało
(z nerwów może mu wyschną)...