|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1112 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają
Cytat:
![]() Martoolka ja też jak się stresuję to nie mogę jeść ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Zakorzenienie
|
a my z P. spędzamy wigilię osobno
![]() ![]()
#1114 |
Wtajemniczenie
|
Jak tak czytam Wasze posty o kolacji wigilijnej to zazdraszczam Wam takiego dużego grona
![]() ![]() ![]() Święta kiedyś były lepsze, ale i tak najważniejsze, że mamy dom, bliskich i mamy z kim je spędzić. Życzę wszystkim przyszłym Pannom Młodym dużo uśmiechu w te dni i zero kłotni! ![]() To moje ostatnie Święta spędzone tylko w gronie rodziców, od przyszłego roku już zawsze z TŻ. I tak co roku widujemy się w Święta i w Wigilię, ale zazwyczaj już po kolacji.
#1115 |
Zakorzenienie
|
W te Święta magiczne
Życzenia ślę liczne: Pachnących jodełek Z ogromem światełek. Olbrzymich prezentów Od wesołych elfów. Pod obrusem sianka, A za oknem bałwanka. Wesołych Swiat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1116 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1117 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kochane wszystkiego najlepszego z okazji świąt oraz najpiękniejszych ślubów w tym Waszym 2010 roku
![]() jakoś mi tak smutno, że to nie będzie już rok pełen zmian dla mnie, ale trudno warto poczekać ![]()
#1118 | |
Rozeznanie
|
ja też spędzam wigilię bez Tż, bo przyjedzie do nas dopiero w piątek ok południa i zostanie aż do poniedziałku. a w pon pojedziemy razem do niego, gdzie ja z kolei zostanę do niedzieli. tak więc zapowiada nam się ponad tydzień bycia razem
![]() ![]() Cytat:
![]() ale tak serio mówiąc, to mnie mama do garów nie woła bo wie, że nie lubię i nie umiem gotować i zresztą ona woli wszystko sama zrobić. a sprzątać będę jutro, bo tylko kurze przetrzeć będę musiała i odkurzyć więc pół godzinki mi to zajmie. a co do strasu i niejedzenia.... ja mam dokładnie odwrotnie. mogłabym ze stresu zjeść wszystko co słodkie ![]() elly2 my wigilię spędzamy też tylko w ściśle rodzinnym gronie, czyli ja, rodzice i brat. i z jednej strony troszkę mi szkoda, że nie będziemy u dziadków w większym gronie, ale z drugiej strony się cieszę, bo tak jak piszesz to jest moja ostatnia wigilia tylko z rodzicami i chcę się nimi nacieszyć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1119 | |
Zakorzenienie
|
Kiedyś miałam odwrotnie - jadłam na potęgę, ale na szczęście mi się odmieniło
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1120 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Wtajemniczenie
|
ja zroniłam rybe po japońsku, sernik się piecze
![]() a że moja mama ma na imie ewa i pierwsze świeto wyprawia imieniny, więc mamy o wiele więcej roboty niż gdyby tej imprezki nie było ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1122 |
Zakorzenienie
|
Ja gyrosa bede robic jutro z rana
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1123 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1124 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1125 |
Raczkowanie
|
Witam Was wszystkie, powracam po przerwie spowodowanej brakiem internetu
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1126 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wesoło będziecie mieli ![]() U mnie kruszaniec właśnie siedzi sobie w piekarniku, wylałam pierwszą warstwę pianki i się ściąga w lodówce. Może zdążę się z wszystkim wyrobić do powrotu TŻta z pracy. Jeszcze obiadek muszę zrobić ![]() A później jedziemy do Babci na urodziny. Zrobimy niespodziankę, bo nikogo nie zapraszała, więc się podwójnie ucieszy jak wjedziemy do niej z prezentem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1128 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() my na szczescie w sierpniu mamy pogode gwarantowana, a ze z wiekszych wycieczek planujemy tylko Luksor, a reszte czasu spedzimy glownie na jachcie i nurkujac to bedzie baaardzo przyjemnie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() wiec jak juz jest po i zabieramy sie za barszczyk to jestem pelna szczescia ![]() Cytat:
![]() ![]() no ale jutro bedziemy pic biale wino, wiec wyciagnie sie te mniejsze do bialego ![]() ja juz po sprzataniu ![]() ![]() ![]() ![]() ze tez Wam sie tak chce odliczac te dni do slubu i robic statystyki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1129 | ||
Zakorzenienie
|
a my tylko 2 dzień swiąt razem, bo wtedy tzcik przyjedzie
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() dzięki mnie te świeta wcale nie będa takie spokojne ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1130 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
![]() Może nie będzie aż tak źle, bo mi zostały jeszcze 32 tygodnie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1131 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
![]() Tak samo mnie wkurza jak muszę dzwonić do tesciowej z głupimi życzeniami, nie lubie takiego przymusu. Ble. Chętnie złożę życzenia, ale nie tak, że muszę. Ale jestem dziwna ![]()
![]() |
#1132 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No strasznie, bo ja taka niegotowa ![]() ![]() Ślub i wesele w pigułce – przygotowania od A do Z 1. PANNA MŁODA - buty (wesele i poprawiny), wkładki żelowe do pantofelków, + zapasowe białe buty (gdyby złamał się obcas) - rajstopy / pończochy - podwiązka - bielizna - suknia ślubna - suknia na poprawiny - bolerko + inne - welon, stroik do włosów, kwiatek we włosy - biżuteria (na wesele i poprawiny) - zestaw podręczny (igła nici, zapasowe rajstopy, tabletki przeciwbólowe, chusteczki, kosmetyki do poprawy makijażu, środki higieny, plastry opatrunkowe + agrafki + guziki (nie powinien się żaden guzik oderwać) + TAŚMA KLEJĄCA + wsuwki do włosów... itp. - inne .............. woda na zaschnięte gardełko ![]() ![]() ![]() 2. PAN MŁODY - buty (na wesele i poprawiny) - bielizna - koszula (na wesele i poprawiny) + spinki do mankietów - musznik, krawat (na wesele i poprawiny) - garnitur (na wesele i poprawiny) - pasek do spodni - inne ............... krem na wargi dla przyszłego męża ![]() - ręcznik, gdyby ktoś się mocno pocił podczas tańców wywijańców, niektórzy mają "rzadką" skórę ![]() 3. OBRĄCZKI - zakup obrączek - grawerowanie - poduszeczka na obrączki - inne ......................... ........ 4. URODA - fryzjer (wybór fryzury, stroik we włosy, wsuwki do włosów, cyrkonie we włosy) +ROZPINANA BLUZKA (np. na guziczki) do Fryzjera - manicure - makijaż - solarium + inne zabiegi na ciało - inne ......................... .............. 5. ZAPROSZENIA, ZAWIADOMIENIA, WINIETKI, ZAWIESZKI NA WÓDKĘ, AKCYZA NA WÓDKĘ, NALEPKI NA PUDEŁKA OD CIASTA, PODZIĘKOWANIA, KSIĘGA WESELNA, LISTA GOŚCI, MENU ... ITP. (jeśli robimy samodzielnie) - papier (kolor, gramatura) - ozdoby (np. wstążki atłasowe / tiulowe, tasiemki, atłasowe serduszka i obrączki, wiersze, cytaty, aforyzmy) - wydruk, cięcie, skład - inne ......................... ........ 6. SALA WESELNA - umowa / wstępna lista gości - ustalenie menu (przywitanie, obiad, kolacja, dania ciepłe i zimne, przystawki, ciasta i tort weselny ... inne) - ustawienie stołów - owoce na stół (patery) - pudełka na ciasta (+ kartony na jedzenie, jeżeli ktoś zabiera jedzenie do domu po weselu) - ozdoby na stół w sali weselnej (winietki, świece świeczniki, serwetki, słodycze, płatki róż, kwiaty, wazony, małe prezenty dla gości + podziękowania za przybycie.... inne) - ozdoby na stół Młodej Pary (świece, kwiaty, płatki róż....) - ozdoby na krzesła Młodej Pary (tiul, atłas, kwiaty) - ozdoba za Młodą Parą (np. serce z balonów, z kwiatów... inne) - ozdoby na salę (balony, łuki i kolumny z balonów, obrączki z balonów, inicjału z balonów lub innych, tiul, wstążki, kwiaty żywe / sztuczne ... inne) - wejście na salę (ozdoby, usadzenie gości jeżeli są winietki, plansza weselna... inne) - otoczenie sali (parking, ochrona) - nocleg / pokój dla Nowożeńców - noclegi dla gości - transport dla gości (autokar, bus, taxi, inne) - inne ... (np. WC) ......................... ................... 7. SAMOCHÓD MŁODEJ PARY - wynajęcie / pożyczenie - paliwo - kierowca - wystrój (przód, tył, klamki, tablice rejestracyjne, ozdoby tylniej szyby, balony, kwiaty wstążki, puszki od piwa ;-))) (puszki na sznurku) + szampan + kieliszki) - cukierki na bramy dla dzieci - wódka na bramy - inne ......................... ... 8. KWIATY - bukiet Panny Młodej - bukiet Świadkowej / Druhny / dla dzieci - stroik do włosów - butonierka (dla Pana Młodego, dla świadka , ew. dla Taty, Teścia) - kwiaty do ozdoby samochodu Młodej Pary - kwiaty do ozdoby kościoła (ołtarz, ławki, ołtarz boczny NMP, wejście do kościoła, płatki róż do sypania, płatki róż na dywan ..) - kwiaty na Stół Młodej Pary (sala) - kwiaty na stoły dla gości weselnych (sala) - kwiaty na podziękowania dla rodziców - płatki róż - inne ........... 9. WIECZÓR PANIEŃSKI / KAWALERSKI - organizacja - menu 10. OPŁATY USC I KOŚCIELNE; DOKUMENTY - znaczki skarbowe - podanie o ślub konkordatowy - świadectwo / akt urodzenia Ona i On - świadectwo Chrztu Ona i On - świadectwo I Komunii św. Ona i On - świadectwo Bierzmowania Ona i On\ - opłata za Ceremonię Ślubną (protokół) - zapowiedzi + (spowiedź - nie płaci się ale trzeba o niej pamiętać Młoda Para + świadkowie) - organista (lub inna muzyka w kościele) - wystrój kościoła (kwiaty) - sprzątanie - inne ......................... ....... - świadectwo katechizacji / z religii (ze szkoły) - nauki przedmałżeńskie - poradnia rodzinna - dowody osobiste (Młodej Pary i świadków) - inne ......................... ......... 11. FOTOVIDEO - umowa - spacer przedślubny - kamera - zdjęcia / fotoreportaż - plener - akcesoria do pleneru: tiul (welon), jedna róża. Jeżeli plener jest na łonie natury; białe prześcieradło, aby suknia się nie pobrudziła przy siadaniu np. na trawkę, + bańki mydlane (podobno piękne zdjecia wychodzą z tęczowymi bańkami) - album - ramki do zdjęć (jak ktoś daje zdjęcia na podziękowanie dla rodziców) - inne ....................... 12. ZESPÓŁ NA WESELE / DJ - umowa (wesele + poprawiny) - wybór Pierwszej Piosenki - wybór muzyki - wybór zabaw weselnych na oczepiny - inne ......................... .......np. niespodzianki w czasie wesela 13. ALKOHOL I NAPOJE - wódka na wesele (zawieszki na butelki, akcyza) - wódka na rozdanie (konkursy, nagrody, bramy) - piwo - wino - szampan, kieliszki do szampana - napoje gazowane - soki / napoje niegazowane - woda mineralna - inne ......................... ....... 14. parasolki 15. uśmiech na twarzy i serce pałne miłości 16. ryż 17. zaklepać urlop w pracy + podróż poślubna 18. komórka i numery tel do fotografa i kamerzysty + do orkiestry....w razie, jak się nie jedzie na sesję razem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ślub i wesele w pigułce – przygotowania od A do Z 1. PANNA MŁODA - buty (wesele i poprawiny), wkładki żelowe do pantofelków, + zapasowe białe buty (gdyby złamał się obcas) - rajstopy / pończochy - podwiązka - bielizna - suknia ślubna - suknia na poprawiny - bolerko + inne - welon, stroik do włosów, kwiatek we włosy - biżuteria (na wesele i poprawiny) - zestaw podręczny (igła nici ![]() - inne .............. woda na zaschnięte gardełko ![]() ![]() ![]() 2. PAN MŁODY - buty (na wesele i poprawiny) - bielizna - koszula (na wesele i poprawiny) + spinki do mankietów - musznik, krawat (na wesele i poprawiny) - garnitur (na wesele i poprawiny) - pasek do spodni - inne ............... krem na wargi dla przyszłego męża ![]() - ręcznik, gdyby ktoś się mocno pocił podczas tańców wywijańców, niektórzy mają "rzadką" skórę ![]() 3. OBRĄCZKI - zakup obrączek - grawerowanie - poduszeczka na obrączki - inne ......................... ........ 4. URODA - fryzjer (wybór fryzury, stroik we włosy, wsuwki do włosów, cyrkonie we włosy) +ROZPINANA BLUZKA (np. na guziczki) do Fryzjera - manicure - makijaż - solarium + inne zabiegi na ciało - inne ......................... .............. 5. ZAPROSZENIA, ZAWIADOMIENIA, WINIETKI, ZAWIESZKI NA WÓDKĘ, AKCYZA NA WÓDKĘ, NALEPKI NA PUDEŁKA OD CIASTA, PODZIĘKOWANIA, KSIĘGA WESELNA, LISTA GOŚCI, MENU ... ITP. (jeśli robimy samodzielnie) - papier (kolor, gramatura) - ozdoby (np. wstążki atłasowe / tiulowe, tasiemki, atłasowe serduszka i obrączki, wiersze, cytaty, aforyzmy) - wydruk, cięcie, skład - inne ......................... ........ 6. SALA WESELNA - umowa / wstępna lista gości - ustalenie menu (przywitanie, obiad, kolacja, dania ciepłe i zimne, przystawki, ciasta i tort weselny ... inne) - ustawienie stołów - owoce na stół (patery) - pudełka na ciasta (+ kartony na jedzenie, jeżeli ktoś zabiera jedzenie do domu po weselu) - ozdoby na stół w sali weselnej (winietki, świece świeczniki, serwetki, słodycze, płatki róż, kwiaty, wazony, małe prezenty dla gości + podziękowania za przybycie.... inne) - ozdoby na stół Młodej Pary (świece, kwiaty, płatki róż....) - ozdoby na krzesła Młodej Pary (tiul, atłas, kwiaty) - ozdoba za Młodą Parą (np. serce z balonów, z kwiatów... inne) - ozdoby na salę (balony, łuki i kolumny z balonów, obrączki z balonów, inicjału z balonów lub innych, tiul, wstążki, kwiaty żywe / sztuczne ... inne) - wejście na salę (ozdoby, usadzenie gości jeżeli są winietki, plansza weselna... inne) - otoczenie sali (parking, ochrona) - nocleg / pokój dla Nowożeńców - noclegi dla gości - transport dla gości (autokar, bus, taxi, inne) - inne ... (np. WC) ......................... ................... 7. SAMOCHÓD MŁODEJ PARY - wynajęcie / pożyczenie - paliwo - kierowca - wystrój (przód, tył, klamki, tablice rejestracyjne, ozdoby tylniej szyby, balony, kwiaty wstążki, puszki od piwa ;-))) (puszki na sznurku) + szampan + kieliszki) - cukierki na bramy dla dzieci - wódka na bramy - inne ......................... ... 8. KWIATY - bukiet Panny Młodej - bukiet Świadkowej / Druhny / dla dzieci - stroik do włosów - butonierka (dla Pana Młodego, dla świadka , ew. dla Taty, Teścia) - kwiaty do ozdoby samochodu Młodej Pary - kwiaty do ozdoby kościoła (ołtarz, ławki, ołtarz boczny NMP, wejście do kościoła, płatki róż do sypania, płatki róż na dywan ..) - kwiaty na Stół Młodej Pary (sala) - kwiaty na stoły dla gości weselnych (sala) - kwiaty na podziękowania dla rodziców - płatki róż - inne ........... 9. WIECZÓR PANIEŃSKI / KAWALERSKI - organizacja - menu 10. OPŁATY USC I KOŚCIELNE; DOKUMENTY - znaczki skarbowe - podanie o ślub konkordatowy - świadectwo / akt urodzenia Ona i On - świadectwo Chrztu Ona i On - świadectwo I Komunii św. Ona i On - świadectwo Bierzmowania Ona i On\ - opłata za Ceremonię Ślubną (protokół) - zapowiedzi + (spowiedź - nie płaci się ale trzeba o niej pamiętać Młoda Para + świadkowie) - organista (lub inna muzyka w kościele) - wystrój kościoła (kwiaty) - sprzątanie - inne ......................... ....... - świadectwo katechizacji / z religii (ze szkoły) - nauki przedmałżeńskie - poradnia rodzinna - dowody osobiste (Młodej Pary i świadków) ![]() - inne ......................... ......... 11. FOTOVIDEO - umowa - spacer przedślubny - kamera - zdjęcia / fotoreportaż - plener - akcesoria do pleneru: tiul (welon), jedna róża. Jeżeli plener jest na łonie natury; białe prześcieradło, aby suknia się nie pobrudziła przy siadaniu np. na trawkę, + bańki mydlane (podobno piękne zdjecia wychodzą z tęczowymi bańkami) - album - ramki do zdjęć (jak ktoś daje zdjęcia na podziękowanie dla rodziców) - inne ....................... 12. ZESPÓŁ NA WESELE / DJ - umowa (wesele + poprawiny) - wybór Pierwszej Piosenki - wybór muzyki - wybór zabaw weselnych na oczepiny - inne ......................... .......np. niespodzianki w czasie wesela 13. ALKOHOL I NAPOJE - wódka na wesele (zawieszki na butelki, akcyza) - wódka na rozdanie (konkursy, nagrody, bramy) - piwo - wino - szampan, kieliszki do szampana - napoje gazowane - soki / napoje niegazowane - woda mineralna - inne ......................... ....... 14. parasolki 15. uśmiech na twarzy i serce pałne miłości ![]() 16. ryż 17. zaklepać urlop w pracy + podróż poślubna 18. komórka i numery tel do fotografa i kamerzysty + do orkiestry....w razie, jak się nie jedzie na sesję razem
![]() |
#1134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W kościele zaklepane, sala jest, wódka jest, muzyka jest, wesel może się odbyć. A że bez dekoracji, ciast i takich tam innych to już nieważne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1135 |
Zakorzenienie
|
Samoa to Ty masz poprawiny jednak
![]()
#1136 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nein. Zaznaczyły się a nie chciiało mi sie odznaczać. Mam grilla w ogrodzie ![]() Umyłam łazienki, najbardziej na świecie lubię sprzątać łazienki, nie wiem czemu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1138 |
Zakorzenienie
|
WESOŁYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA I SZAMPAŃSKIEGO SYLWESTRA !!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Powodzenia i udanej zabawy wszystkim ślubującym w Święta ![]()
#1139 |
Zakorzenienie
|
My mamy w sierpniu slub, a mamy
-sale -koscioł, -zespoł -fotografa -kamerzyste -nauki przemałzenskie -połowe alkoholu. Czuje ze to bardzo mało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1140 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jako że nie wiem kiedy następny raz się odezwę (pewnie koło poniedziałku
![]() ŻYCZĘ WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ NAJLEPSZEGO NA NADCHODZĄCE, OSTATNIE PANIEŃSKIE, ŚWIĘTA ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.