2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają - 13 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-23, 12:44   #1111
Samoa
Zakorzenienie

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
20 tygodni

chyba monikadavvida
Jejku na jej miejscu miałabym skopane Święta, bo nie mogłabym nic zjeść - zawsze mi się żołądek skręca na supeł jak się denerwuję
Teraz sobie uświadomiłam, że na swoim weselu powinnam być chuda jak patyk, bo nie będę mogła jeść już w czerwcu, bo się będę stresować obroną magisterki, w lipcu też nie bardzo będę coś jeść, bo bronię się na podyplomówce, a później to już w ogóle mega stres
no ja tez nie moge wtedy jeść Jeśi ten stres wygrałby z moim uwielbieniem wigilijnych potraw to faktycznie skopane święta Ja też obronę mgr planuje w czerwcu przed ślubem a obronę na podyplomówce po podróży poślubnej jakośChyba, że mi zrobia w dniu ślubu albo dzien po ślubie, bo wtedy mam ostatni zjazdTo będa dopiero jaja Ale ja tam się obroną nic a nic nie przyjmuję, grunt to napisac pracę a reszta to pikuś
Stary 2009-12-23, 12:47   #1112
Aaś
Zakorzenienie

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

Cytat:
Napisane przez aicila Pokaż wiadomość
bardzo ładną liczbę dni mamy dzisiaj

faktycznie jest taka PM, tylko rzadko tu zagląda. ale co się dziwić, nie dość, że weselisko za niecałe 2 tygodnie ma, to jeszcze święta za pasem
Taa.. tylko my mamy czas wizażowac

Martoolka ja też jak się stresuję to nie mogę jeść
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 12:48   #1113
kaska87
Zakorzenienie

a my z P. spędzamy wigilię osobno ale 1 i 2 dzień świąt już razem

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 12:51   #1114
elly2
Wtajemniczenie

Jak tak czytam Wasze posty o kolacji wigilijnej to zazdraszczam Wam takiego dużego grona Ja spędze tegoroczne Święta z kochanymi rodzicami czyli tylko 3 osoby Babcia z dziadkiem nie chcą przyjść tyle namawiania i tego wszystkiego, ale dupa. Babcia uparta...

Święta kiedyś były lepsze, ale i tak najważniejsze, że mamy dom, bliskich i mamy z kim je spędzić.

Życzę wszystkim przyszłym Pannom Młodym dużo uśmiechu w te dni i zero kłotni!

To moje ostatnie Święta spędzone tylko w gronie rodziców, od przyszłego roku już zawsze z TŻ. I tak co roku widujemy się w Święta i w Wigilię, ale zazwyczaj już po kolacji.

elly2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 12:53   #1115
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

W te Święta magiczne
Życzenia ślę liczne:
Pachnących jodełek
Z ogromem światełek.
Olbrzymich prezentów
Od wesołych elfów.
Pod obrusem sianka,
A za oknem bałwanka.

Wesołych Swiat
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 13:00   #1116
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
20 tygodni
Naprawde?!?!? Nie patrzylam na to pod wzgledem tygodniTo mnie teraz nastraszylas, az normalnie mi w gardle zaschlo
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 13:05   #1117
kaska87
Zakorzenienie

Dziewczyny kochane wszystkiego najlepszego z okazji świąt oraz najpiękniejszych ślubów w tym Waszym 2010 roku

jakoś mi tak smutno, że to nie będzie już rok pełen zmian dla mnie, ale trudno warto poczekać

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-23, 13:07   #1118
aicila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja też spędzam wigilię bez Tż, bo przyjedzie do nas dopiero w piątek ok południa i zostanie aż do poniedziałku. a w pon pojedziemy razem do niego, gdzie ja z kolei zostanę do niedzieli. tak więc zapowiada nam się ponad tydzień bycia razem szkoda tylko, że będzie musiał w środę do pracy a w piątek na służbę

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Taa.. tylko my mamy czas wizażowac

bo tylko my takie obiboki jesteśmy
ale tak serio mówiąc, to mnie mama do garów nie woła bo wie, że nie lubię i nie umiem gotować i zresztą ona woli wszystko sama zrobić. a sprzątać będę jutro, bo tylko kurze przetrzeć będę musiała i odkurzyć więc pół godzinki mi to zajmie.

a co do strasu i niejedzenia.... ja mam dokładnie odwrotnie. mogłabym ze stresu zjeść wszystko co słodkie

elly2 my wigilię spędzamy też tylko w ściśle rodzinnym gronie, czyli ja, rodzice i brat. i z jednej strony troszkę mi szkoda, że nie będziemy u dziadków w większym gronie, ale z drugiej strony się cieszę, bo tak jak piszesz to jest moja ostatnia wigilia tylko z rodzicami i chcę się nimi nacieszyć

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
aicila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 13:12   #1119
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Kiedyś miałam odwrotnie - jadłam na potęgę, ale na szczęście mi się odmieniło Teraz tylko pochłaniam czekoladę jak się uczę, albo piszę magisterkę. Dlatego staram się zbyt często ni zasiadać do magisterki, żeby nie przytyć

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
Naprawde?!?!? Nie patrzylam na to pod wzgledem tygodniTo mnie teraz nastraszylas, az normalnie mi w gardle zaschlo
To Samoa wymyśliła taki straszny sposób odliczania
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 13:13   #1120
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość

my mamy kieliszki do wina a raczej kielony, bo sa tak wielkie, że ja upijam sie jednym i jak rozlejemy butelke wina na dwa to chyba nawet ponad połowy nie ma w butelce
No właśnie ja mam takie same ogromniaste kielony TŻ mi kupił na urodziny 3 żebym miała na babskie wieczory Razem to rzadko z tego korzystamy bo rzadko on u mnie nocuje, przeważnie jest zmuszony byc kierowca

Cytat:

faktycznie jest taka PM, tylko rzadko tu zagląda. ale co się dziwić, nie dość, że weselisko za niecałe 2 tygodnie ma, to jeszcze święta za pasem
No też się jej nie dziwię Ładny stresik już musi byc
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 13:17   #1121
can't be perfect
Wtajemniczenie

ja zroniłam rybe po japońsku, sernik się piecze teraz biorę się za robienie gyrosa..
a że moja mama ma na imie ewa i pierwsze świeto wyprawia imieniny, więc mamy o wiele więcej roboty niż gdyby tej imprezki nie było ale fajnie jak tak się cała rodzinka od strony mamy zjedzie
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-23, 13:20   #1122
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Ja gyrosa bede robic jutro z rana
Stary 2009-12-23, 13:20   #1123
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:

Bo jak ja sobie pomysle jak szybko tydzien mija, a mi juz tylko 20 zostalo, to normalnie Samci bym przetrzepala za takie pomysly.
Stary 2009-12-23, 13:24   #1124
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo jak ja sobie pomysle jak szybko tydzien mija, a mi juz tylko 20 zostalo, to normalnie Samci bym przetrzepala za takie pomysly.
Eeee tol ja luzik mam Zostało mi takich weekendów jeszcze 38
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 13:24   #1125
sorcierenoire
Raczkowanie

Witam Was wszystkie, powracam po przerwie spowodowanej brakiem internetu Nawet nie zdążę przeczytać tego co tu napisałyście Ale się zgłaszam

sorcierenoire jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-23, 13:30   #1126
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Cytat:
lepiej nie fatygujcie babci, bo najpierw dale się zaliczke i zamawia obrączki a płaci się przy odbiorze. Chyba, że chceicie klasyczne, bo u niktórych jubilerow sa we wszystkich rozmiarach i mozna od ręki je kupic. A wiesz, że obraczki powinien placic pan młody?
Powinien czy nie. Babcia powiedziała ze ona wszystkim wnukom kupuje wiec i Michałowi kupi. Prawie jak pan młody. Tam my mamy klasyczne zaokraglane obraczki. I czekamy dwa tygodnie ale płaci sie jak chce wiec my od razu płacimy
jozia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 13:30   #1127
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
ja zroniłam rybe po japońsku, sernik się piecze teraz biorę się za robienie gyrosa..
a że moja mama ma na imie ewa i pierwsze świeto wyprawia imieniny, więc mamy o wiele więcej roboty niż gdyby tej imprezki nie było ale fajnie jak tak się cała rodzinka od strony mamy zjedzie
Ooo... a co to za rybka? Moja teściowa robi pyszną rybę po grecku
Wesoło będziecie mieli
U mnie kruszaniec właśnie siedzi sobie w piekarniku, wylałam pierwszą warstwę pianki i się ściąga w lodówce. Może zdążę się z wszystkim wyrobić do powrotu TŻta z pracy. Jeszcze obiadek muszę zrobić
A później jedziemy do Babci na urodziny. Zrobimy niespodziankę, bo nikogo nie zapraszała, więc się podwójnie ucieszy jak wjedziemy do niej z prezentem
Stary 2009-12-23, 13:34   #1128
lain
Zakorzenienie

Cytat:
bo w połowie października w Egipcie wcale tak gorąco nie jest, a na dużo cieplejsze klimaty kasy szkoda.
w rejonie Egiptu do ktorego wybieramy sie z TZem obecnie jest 26 stopni, a w pazdzierniku troche ponad 30 jest wiec nie tak zle wiadomo, ze tam te wysokie temperatury nie sa tak samo odczuwane jak u nas (bo jest bardziej sucho, wiec 30 stopni tam nie doskwiera tak jak 30 stopni w Pl) i mozna trafic na wiatr i jest chlodniej, ale mysle, ze jednak i tak jest cieplo i przyjemnie
my na szczescie w sierpniu mamy pogode gwarantowana, a ze z wiekszych wycieczek planujemy tylko Luksor, a reszte czasu spedzimy glownie na jachcie i nurkujac to bedzie baaardzo przyjemnie

Cytat:
elly2 my wigilię spędzamy też tylko w ściśle rodzinnym gronie, czyli ja, rodzice i brat. i z jednej strony troszkę mi szkoda, że nie będziemy u dziadków w większym gronie, ale z drugiej strony się cieszę, bo tak jak piszesz to jest moja ostatnia wigilia tylko z rodzicami i chcę się nimi nacieszyć
jest tez plus takiej malej wigilii: mniej lamania sie oplatkiem i skladania zyczen nie znosze tego elementu wigilii w tym roku bede musiala sie 10 razy produkowac
wiec jak juz jest po i zabieramy sie za barszczyk to jestem pelna szczescia

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
No właśnie ja mam takie same ogromniaste kielony TŻ mi kupił na urodziny 3 żebym miała na babskie wieczory
ja uwielbiam wlasnie takie ogromne kielichy do czerwonego wina takie okragle i pekate, do ktorych leje sie tak do wysokosci 1/3 i mozna sobie tak krecic tym winem
no ale jutro bedziemy pic biale wino, wiec wyciagnie sie te mniejsze do bialego

ja juz po sprzataniu teraz rodzinka jedzie na cmentarz, wiec zaraz bede miala pusta kuchnie zrobie warstwowa salatke a potem biblioteka i ostatnie przed swietami aero. trzeba dzis sie maksymalnie wypocic

ze tez Wam sie tak chce odliczac te dni do slubu i robic statystyki
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 13:36   #1129
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
a my tylko 2 dzień swiąt razem, bo wtedy tzcik przyjedzieChociaz tyle

Cytat:
Napisane przez elly2 Pokaż wiadomość
Jak tak czytam Wasze posty o kolacji wigilijnej to zazdraszczam Wam takiego dużego grona Ja spędze tegoroczne Święta z kochanymi rodzicami czyli tylko 3 osoby Babcia z dziadkiem nie chcą przyjść tyle namawiania i tego wszystkiego, ale dupa. Babcia uparta...

Święta kiedyś były lepsze, ale i tak najważniejsze, że mamy dom, bliskich i mamy z kim je spędzić.

Życzę wszystkim przyszłym Pannom Młodym dużo uśmiechu w te dni i zero kłotni!

To moje ostatnie Święta spędzone tylko w gronie rodziców, od przyszłego roku już zawsze z TŻ. I tak co roku widujemy się w Święta i w Wigilię, ale zazwyczaj już po kolacji.
miałam raz taką wigilię, że byliśmy tylko w czwórkę - rodzice, brat i ja i w sumie fajnie byłoA tak to mamy tłumy ludzi, ale w tym roku babcia tez marudzi, że będzie sie źle czuła i żebyśmy się nastawiali, że nie przyjedzie A te święta będa szczególne przez to, ze ostatnie

Cytat:
dzięki mnie te świeta wcale nie będa takie spokojneTrzęsacymi się rękami Martoolka będzie wcinać pierogi cała w stresie, że tak malo tygodni zostałoDrżącymi rękami będzie rozlewac barszczyk, na łyżce utrzyma się tylko uszko, nie bedzie mogla trafic widelcem do buzi, bo w głowie będzie miała tylko tą straszna liczbę tygodni

Cytat:
ej faktycznie brzmi strasznie strasznie Przepraszam:hahah a:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-23, 13:41   #1130
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
jest tez plus takiej malej wigilii: mniej lamania sie oplatkiem i skladania zyczen nie znosze tego elementu wigilii w tym roku bede musiala sie 10 razy produkowac
wiec jak juz jest po i zabieramy sie za barszczyk to jestem pelna szczescia
Ja lubię dzielić się z opłatkiem, ale tylko z najbliższymi. Zawsze denerwowało mnie składanie życzeń w szkole, tym bardziej, że zwykle nie lubiłam połowy ludzi w klasie Zdarzyło mi się w przypływie szczerości życzyć koledze z klasy, żeby nadal tak wspaniale podlizywał się nauczycielom jak to robiła do tej pory Dodałam też, że chciałam mu kupić wazelinę, ale uznałam, że i bez tego świetnie włazi wszystkim nauczycielom w

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
dzięki mnie te świeta wcale nie będa takie spokojneTrzęsacymi się rękami Martoolka będzie wcinać pierogi cała w stresie, że tak malo tygodni zostałoDrżącymi rękami będzie rozlewac barszczyk, na łyżce utrzyma się tylko uszko, nie bedzie mogla trafic widelcem do buzi, bo w głowie będzie miała tylko tą straszna liczbę tygodni

Może nie będzie aż tak źle, bo mi zostały jeszcze 32 tygodnie Chociaż zaczyna się robić strasznie
Stary 2009-12-23, 13:48   #1131
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
No właśnie ja mam takie same ogromniaste kielony TŻ mi kupił na urodziny 3 żebym miała na babskie wieczory Razem to rzadko z tego korzystamy bo rzadko on u mnie nocuje, przeważnie jest zmuszony byc kierowca
my kupilismy 6 takich kieliszków, ale póki co tylko my z nich pijemy, bo tz wynajmuje tak małe mieszkanko, ze nie robimy domówekZa to pójdą w ruch na parapetówceLubie takie duze kieliszki, bo fajnie się je trzyma i mimo, że jak się wleje winko na samo dno to i tak jest go sporo i nie trzeba non stop dolewać

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
a jak sie robi taką rybę?

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Ja lubię dzielić się z opłatkiem, ale tylko z najbliższymi. Zawsze denerwowało mnie składanie życzeń w szkole, tym bardziej, że zwykle nie lubiłam połowy ludzi w klasie Zdarzyło mi się w przypływie szczerości życzyć koledze z klasy, żeby nadal tak wspaniale podlizywał się nauczycielom jak to robiła do tej pory Dodałam też, że chciałam mu kupić wazelinę, ale uznałam, że i bez tego świetnie włazi wszystkim nauczycielom w
oj ja też za tym nie przepadam, w ogóle nie lubię jak cos muszę a wtedy ewidentnie muszę zlożyc te życzenia, no i cóż, mam stałą regułkę
Tak samo mnie wkurza jak muszę dzwonić do tesciowej z głupimi życzeniami, nie lubie takiego przymusu. Ble. Chętnie złożę życzenia, ale nie tak, że muszę. Ale jestem dziwna
Stary 2009-12-23, 13:51   #1132
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość

ze tez Wam sie tak chce odliczac te dni do slubu i robic statystyki
U nas w domu juz kilka lat temu ustalilismy sobie, ze dzielimy sie oplatkiem, bez skladania zyczen, tylko moja mama nadal probuje bojkotowac rodzinna decyzje i co roku wytrwale sie produkuje
Cytat:

ej faktycznie brzmi strasznie strasznie Przepraszam:hahah a:
No strasznie, bo ja taka niegotowa Spojrzcie na te liste, to przestanie wam byc wesolo
Ślub i wesele w pigułce – przygotowania od A do Z
1. PANNA MŁODA
- buty (wesele i poprawiny), wkładki żelowe do pantofelków, + zapasowe białe buty (gdyby złamał się obcas)
- rajstopy / pończochy
- podwiązka
- bielizna
- suknia ślubna
- suknia na poprawiny
- bolerko + inne
- welon, stroik do włosów, kwiatek we włosy
- biżuteria (na wesele i poprawiny)
- zestaw podręczny (igła nici, zapasowe rajstopy, tabletki przeciwbólowe, chusteczki, kosmetyki do poprawy makijażu, środki higieny, plastry opatrunkowe + agrafki + guziki (nie powinien się żaden guzik oderwać) + TAŚMA KLEJĄCA + wsuwki do włosów... itp.
- inne .............. woda na zaschnięte gardełko w torebce u świadkowej , teczka na koperty z kasą , torebeczka na grosze,

2. PAN MŁODY
- buty (na wesele i poprawiny)
- bielizna
- koszula (na wesele i poprawiny) + spinki do mankietów
- musznik, krawat (na wesele i poprawiny)
- garnitur (na wesele i poprawiny)
- pasek do spodni
- inne ............... krem na wargi dla przyszłego męża (z nerwów może mu wyschną)...
- ręcznik, gdyby ktoś się mocno pocił podczas tańców wywijańców, niektórzy mają "rzadką" skórę )

3. OBRĄCZKI
- zakup obrączek
- grawerowanie
- poduszeczka na obrączki
- inne ......................... ........

4. URODA
- fryzjer (wybór fryzury, stroik we włosy, wsuwki do włosów, cyrkonie we włosy) +ROZPINANA BLUZKA (np. na guziczki) do Fryzjera
- manicure
- makijaż
- solarium + inne zabiegi na ciało
- inne ......................... ..............

5. ZAPROSZENIA, ZAWIADOMIENIA,
WINIETKI, ZAWIESZKI NA WÓDKĘ, AKCYZA NA WÓDKĘ, NALEPKI NA PUDEŁKA OD CIASTA,
PODZIĘKOWANIA, KSIĘGA WESELNA, LISTA GOŚCI, MENU ... ITP. (jeśli robimy samodzielnie)
- papier (kolor, gramatura)
- ozdoby (np. wstążki atłasowe / tiulowe, tasiemki, atłasowe serduszka i obrączki, wiersze, cytaty, aforyzmy)
- wydruk, cięcie, skład

6. SALA WESELNA
- umowa / wstępna lista gości
- ustalenie menu (przywitanie, obiad, kolacja, dania ciepłe i zimne, przystawki, ciasta i tort weselny ... inne)
- ustawienie stołów
- owoce na stół (patery)
- pudełka na ciasta (+ kartony na jedzenie, jeżeli ktoś zabiera jedzenie do domu po weselu)
- ozdoby na stół w sali weselnej (winietki, świece świeczniki, serwetki, słodycze, płatki róż, kwiaty, wazony, małe prezenty dla gości + podziękowania za przybycie.... inne)
- ozdoby na stół Młodej Pary (świece, kwiaty, płatki róż....)
- ozdoby na krzesła Młodej Pary (tiul, atłas, kwiaty)
- ozdoba za Młodą Parą (np. serce z balonów, z kwiatów... inne)
- ozdoby na salę (balony, łuki i kolumny z balonów, obrączki z balonów, inicjału z balonów lub innych, tiul, wstążki, kwiaty żywe / sztuczne ... inne)
- wejście na salę (ozdoby, usadzenie gości jeżeli są winietki, plansza weselna... inne)
- otoczenie sali (parking, ochrona)
- nocleg / pokój dla Nowożeńców
- noclegi dla gości
- transport dla gości (autokar, bus, taxi, inne)
- inne ... (np. WC) ......................... ...................

7. SAMOCHÓD MŁODEJ PARY
- wynajęcie / pożyczenie
- paliwo
- kierowca
- wystrój (przód, tył, klamki, tablice rejestracyjne, ozdoby tylniej szyby, balony, kwiaty wstążki, puszki od piwa ;-))) (puszki na sznurku) + szampan + kieliszki)
- cukierki na bramy dla dzieci
- wódka na bramy
- inne ......................... ...

8. KWIATY
- bukiet Panny Młodej
- bukiet Świadkowej / Druhny / dla dzieci
- stroik do włosów
- butonierka (dla Pana Młodego, dla świadka , ew. dla Taty, Teścia)
- kwiaty do ozdoby samochodu Młodej Pary
- kwiaty do ozdoby kościoła (ołtarz, ławki, ołtarz boczny NMP, wejście do kościoła, płatki róż do sypania, płatki róż na dywan ..)
- kwiaty na Stół Młodej Pary (sala)
- kwiaty na stoły dla gości weselnych (sala)
- kwiaty na podziękowania dla rodziców
- płatki róż
- inne ...........

9. WIECZÓR PANIEŃSKI / KAWALERSKI
- organizacja
- menu

10. OPŁATY USC I KOŚCIELNE; DOKUMENTY
- znaczki skarbowe
- podanie o ślub konkordatowy
- świadectwo / akt urodzenia Ona i On
- świadectwo Chrztu Ona i On
- świadectwo I Komunii św. Ona i On
- świadectwo Bierzmowania Ona i On\
- opłata za Ceremonię Ślubną (protokół)
- zapowiedzi + (spowiedź - nie płaci się ale trzeba o niej pamiętać Młoda Para + świadkowie)
- organista (lub inna muzyka w kościele)
- wystrój kościoła (kwiaty)
- sprzątanie
- inne ......................... .......
- świadectwo katechizacji / z religii (ze szkoły)
- nauki przedmałżeńskie
- poradnia rodzinna
- dowody osobiste (Młodej Pary i świadków)
- inne ......................... .........

11. FOTOVIDEO
- umowa
- spacer przedślubny
- kamera
- zdjęcia / fotoreportaż
- plener - akcesoria do pleneru: tiul (welon), jedna róża. Jeżeli plener jest na łonie natury; białe prześcieradło, aby suknia się nie pobrudziła przy siadaniu np. na trawkę, + bańki mydlane (podobno piękne zdjecia wychodzą z tęczowymi bańkami)
- album
- ramki do zdjęć (jak ktoś daje zdjęcia na podziękowanie dla rodziców)
- inne .......................

12. ZESPÓŁ NA WESELE / DJ
- umowa (wesele + poprawiny)
- wybór Pierwszej Piosenki
- wybór muzyki
- wybór zabaw weselnych na oczepiny
- inne ......................... .......np. niespodzianki w czasie wesela

13. ALKOHOL I NAPOJE
- wódka na wesele (zawieszki na butelki, akcyza)
- wódka na rozdanie (konkursy, nagrody, bramy)
- piwo
- wino
- szampan, kieliszki do szampana
- napoje gazowane
- soki / napoje niegazowane
- woda mineralna

14. parasolki
15. uśmiech na twarzy i serce pałne miłości
16. ryż
17. zaklepać urlop w pracy + podróż poślubna
18. komórka i numery tel do fotografa i kamerzysty + do orkiestry....w razie, jak się nie jedzie na sesję razem
Stary 2009-12-23, 14:02   #1133
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
No strasznie, bo ja taka niegotowa Spojrzcie na te liste, to przestanie wam byc wesolo
oj tam oj tam, zaznaczam na czerwono co mam i czuje sie z tym bardzo gotowaSzczególnie z zestawem igieł i nici - mam taki, który zakosiłam z hotelu w Atenach

Ślub i wesele w pigułce – przygotowania od A do Z
1. PANNA MŁODA
- buty (wesele i poprawiny), wkładki żelowe do pantofelków, + zapasowe białe buty (gdyby złamał się obcas)
- rajstopy / pończochy
- podwiązka
- bielizna
- suknia ślubna
- suknia na poprawiny
- bolerko + inne
- welon, stroik do włosów, kwiatek we włosy
- biżuteria (na wesele i poprawiny)
- zestaw podręczny (igła nici, zapasowe rajstopy, tabletki przeciwbólowe, chusteczki, kosmetyki do poprawy makijażu, środki higieny, plastry opatrunkowe + agrafki + guziki (nie powinien się żaden guzik oderwać) + TAŚMA KLEJĄCA + wsuwki do włosów... itp.
- inne .............. woda na zaschnięte gardełko w torebce u świadkowej , teczka na koperty z kasą , torebeczka na grosze,

2. PAN MŁODY
- buty (na wesele i poprawiny)
- bielizna
- koszula (na wesele i poprawiny) + spinki do mankietów
- musznik, krawat (na wesele i poprawiny)
- garnitur (na wesele i poprawiny)
- pasek do spodni
- inne ............... krem na wargi dla przyszłego męża (z nerwów może mu wyschną)...
- ręcznik, gdyby ktoś się mocno pocił podczas tańców wywijańców, niektórzy mają "rzadką" skórę )

3. OBRĄCZKI
- zakup obrączek
- grawerowanie

- poduszeczka na obrączki

4. URODA
- fryzjer (wybór fryzury, stroik we włosy, wsuwki do włosów, cyrkonie we włosy) +ROZPINANA BLUZKA (np. na guziczki) do Fryzjera
- manicure
- makijaż
- solarium + inne zabiegi na ciało
- inne ......................... ..............

5. ZAPROSZENIA, ZAWIADOMIENIA,
WINIETKI, ZAWIESZKI NA WÓDKĘ, AKCYZA NA WÓDKĘ, NALEPKI NA PUDEŁKA OD CIASTA,
PODZIĘKOWANIA, KSIĘGA WESELNA, LISTA GOŚCI, MENU ... ITP. (jeśli robimy samodzielnie)
- papier (kolor, gramatura)
- ozdoby (np. wstążki atłasowe / tiulowe, tasiemki, atłasowe serduszka i obrączki, wiersze, cytaty, aforyzmy)
- wydruk, cięcie, skład

6. SALA WESELNA
- umowa / wstępna lista gości
- ustalenie menu (przywitanie, obiad, kolacja, dania ciepłe i zimne, przystawki, ciasta i tort weselny ... inne)

- ustawienie stołów
- owoce na stół (patery)
- pudełka na ciasta (+ kartony na jedzenie, jeżeli ktoś zabiera jedzenie do domu po weselu)
- ozdoby na stół w sali weselnej (winietki, świece świeczniki, serwetki, słodycze, płatki róż, kwiaty, wazony, małe prezenty dla gości + podziękowania za przybycie.... inne)
- ozdoby na stół Młodej Pary (świece, kwiaty, płatki róż....)
- ozdoby na krzesła Młodej Pary (tiul, atłas, kwiaty)
- ozdoba za Młodą Parą (np. serce z balonów, z kwiatów... inne)
- ozdoby na salę (balony, łuki i kolumny z balonów, obrączki z balonów, inicjału z balonów lub innych, tiul, wstążki, kwiaty żywe / sztuczne ... inne)

- wejście na salę (ozdoby, usadzenie gości jeżeli są winietki, plansza weselna... inne)
- otoczenie sali (parking, ochrona)
- nocleg / pokój dla Nowożeńców
- noclegi dla gości

- transport dla gości (autokar, bus, taxi, inne)
- inne ... (np. WC) ......................... ...................

7. SAMOCHÓD MŁODEJ PARY
- wynajęcie / pożyczenie
- paliwo
- kierowca

- wystrój (przód, tył, klamki, tablice rejestracyjne, ozdoby tylniej szyby, balony, kwiaty wstążki, puszki od piwa ;-))) (puszki na sznurku) + szampan + kieliszki)
- cukierki na bramy dla dzieci
- wódka na bramy
- inne ......................... ...

8. KWIATY
- bukiet Panny Młodej
- bukiet Świadkowej / Druhny / dla dzieci

- stroik do włosów
- butonierka (dla Pana Młodego, dla świadka , ew. dla Taty, Teścia)
- kwiaty do ozdoby samochodu Młodej Pary
- kwiaty do ozdoby kościoła (ołtarz, ławki, ołtarz boczny NMP, wejście do kościoła, płatki róż do sypania, płatki róż na dywan ..)
- kwiaty na Stół Młodej Pary (sala)
- kwiaty na stoły dla gości weselnych (sala)
- kwiaty na podziękowania dla rodziców
- płatki róż
- inne ...........

9. WIECZÓR PANIEŃSKI / KAWALERSKI
- organizacja
- menu

10. OPŁATY USC I KOŚCIELNE; DOKUMENTY
- znaczki skarbowe
- podanie o ślub konkordatowy
- świadectwo / akt urodzenia Ona i On
- świadectwo Chrztu Ona i On
- świadectwo I Komunii św. Ona i On
- świadectwo Bierzmowania Ona i On\
- opłata za Ceremonię Ślubną (protokół)
- zapowiedzi + (spowiedź - nie płaci się ale trzeba o niej pamiętać Młoda Para + świadkowie)
- organista (lub inna muzyka w kościele)
- wystrój kościoła (kwiaty)
- sprzątanie
- świadectwo katechizacji / z religii (ze szkoły)
- nauki przedmałżeńskie
- poradnia rodzinna
- dowody osobiste (Młodej Pary i świadków)
- inne ......................... .........

11. FOTOVIDEO
- umowa
- spacer przedślubny
- kamera
- zdjęcia / fotoreportaż
- plener - akcesoria do pleneru: tiul (welon), jedna róża. Jeżeli plener jest na łonie natury; białe prześcieradło, aby suknia się nie pobrudziła przy siadaniu np. na trawkę, + bańki mydlane (podobno piękne zdjecia wychodzą z tęczowymi bańkami)
- album
- ramki do zdjęć (jak ktoś daje zdjęcia na podziękowanie dla rodziców)
- inne .......................

12. ZESPÓŁ NA WESELE / DJ
- umowa (wesele + poprawiny)
- wybór Pierwszej Piosenki
- wybór muzyki
- wybór zabaw weselnych na oczepiny
- inne ......................... .......np. niespodzianki w czasie wesela

13. ALKOHOL I NAPOJE
- wódka na wesele (zawieszki na butelki, akcyza)
- wódka na rozdanie (konkursy, nagrody, bramy)
- piwo
- wino
- szampan, kieliszki do szampana
- napoje gazowane
- soki / napoje niegazowane
- woda mineralna

14. parasolki
15. uśmiech na twarzy i serce pałne miłości
16. ryż
17. zaklepać urlop w pracy + podróż poślubna
18. komórka i numery tel do fotografa i kamerzysty + do orkiestry....w razie, jak się nie jedzie na sesję razem
Stary 2009-12-23, 14:16   #1134
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Skopiowała m sobie listę. Resztą będę się martwić później
W kościele zaklepane, sala jest, wódka jest, muzyka jest, wesel może się odbyć. A że bez dekoracji, ciast i takich tam innych to już nieważne
Stary 2009-12-23, 14:19   #1135
kaska87
Zakorzenienie

Samoa to Ty masz poprawiny jednak

Stary 2009-12-23, 14:26   #1136
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
W kościele zaklepane, sala jest, wódka jest, muzyka jest, wesel może się odbyć. A że bez dekoracji, ciast i takich tam innych to już nieważne
Tez prawda
Stary 2009-12-23, 14:37   #1137
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie, z tym co mam załatwione moge iść się hajtać

Cytat:
Samoa to Ty masz poprawiny jednak
Nein. Zaznaczyły się a nie chciiało mi sie odznaczać. Mam grilla w ogrodzie
Umyłam łazienki, najbardziej na świecie lubię sprzątać łazienki, nie wiem czemuPewnie w moim i tzcika mieszkaniu łazienka będzie najczystszym pomieszczeniem i będzi emozna przyjmowac tam gościTata z bratem własnie ubieraja domekJak zwykle mamy girlande na frontowym balkonie, sopelki i wspinającego sie po wężu świetlnym Mikołaja, a do tego jeszcze mamy renifera w 3DNo i gwizadę betlejemską na szybę, ale to juz w 2DMusimy ubrac dom, bo dużo dzieci u nas będzie, wiec niech się cieszą, że Mikołaj sie wspinaZ reszta ja tez strasznie lubie ozdobiony domek
Stary 2009-12-23, 14:42   #1138
sjoanna
Zakorzenienie

WESOŁYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA I SZAMPAŃSKIEGO SYLWESTRA !!!!

Powodzenia i udanej zabawy wszystkim ślubującym w Święta

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 15:02   #1139
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

My mamy w sierpniu slub, a mamy
-sale
-koscioł,
-zespoł
-fotografa
-kamerzyste
-nauki przemałzenskie
-połowe alkoholu.
Czuje ze to bardzo mało
Stary 2009-12-23, 15:04   #1140
Aaś
Zakorzenienie

Dziewczyny jako że nie wiem kiedy następny raz się odezwę (pewnie koło poniedziałku) to:

ŻYCZĘ WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ NAJLEPSZEGO NA NADCHODZĄCE, OSTATNIE PANIEŃSKIE, ŚWIĘTA
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości