|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają
Ja też byłam na Pasterce z rodzicami, bo TŻ był w innym mieście u rodzinki.
Wczoraj już się widzieliśmy, dwie godzinki u rodzinki a potem z kuzynostwem z Niemiec siedzieliśmy do 3 nad ranem i gadaliśmy ![]() Dzisiaj wujek ma urodzinki, więc pewnie tam pojadę ![]() Chociaż nie wiem, bo właśnie moja kochana babcia do Nas przyszła więc reszta rodzinki też może przyjść ![]() Dziewczyny mam prośbę czy mogłaby któraś przeskanować mi umowę jaką zawarłyście ze skrzypkiem, kwartetem lub coś w tym stylu? ![]() Byłabym bardzooo wdzięczna
|
#1202 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają
A my wczoraj mieliśmy u nas w domku imprezkę i trochę zabalowałam z kuzynkami więc dziś zgłosiłam się na ochotnika na kierowcę
hehe to był mój jedyny ratunek by inaczej to by mi nie pozwolili na niepicie
|
|
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
madziulka_ ja ci nie pomoge bo my nic takiego nie podpisywalismy, tzn nawet nie mamy jeszcze zalatwionego spiewaka
|
#1204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie chce wiedzieć ile by kosztował taki sprzęt do podwodnych zdjęć Juz wiem - głupia lampa błyskowa kosztuje prawie 3 tys Powrócę do tych marzeń jak wygram w totkaZastanawiam czy nie kupic tego kompaktu Olympusa tough 8000, sa też Canony i Pentaxy do robienia zdjęc pod wodą, ale nie wiem jest sens wydawać aż tyle kasy jak mamy lustrzankę, z drugiej strony jakoś boje się wsadzić lustrzankę do tego wodoszczelnego futerału, chociaz w sumie powienien byc wodoszczelny skoro tak się nazywa ![]() Właśnie poszukalam w necie i taki pokrowiec kosztuje 450 zł, ale nie wygląda na godne zaufania zabezpieczenie A taki profesjonalny pokrowiec do naszego Nikona kosztuje ponad 5 tys http://www.aquaphoto.pl/details:12/i...+for+nikon+d80 Takze moze jednak wydac tysiaka na wodoszczelny kompakt a lustrzanke zostawić na lądzie Jeszcze zobacze ile kosztują takie przezroczyste obudowy z czerwoną obramówka jak sa w media markcie, bo pewnie są tańsze.Czy ktos się spotkał z takim czymś http://www.duka.com/katalog-produkto...mydlo-metaloweja rozumiem, że mogę być zacofana i ze wsi, ale jestem tym zadziwiona Idę nałożyć maskę z nafty i innych cudów na włoski, żeby tz mnie nie zastał z papką na włosach ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
Bo skaner mam przy innym kompie i za duzo zachodu by było
Ślub Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-12-26 o 12:18 |
||
|
|
|
#1205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie kilka dni temu by mi się przydało, bo robiliśmy z TŻ fondue i postanowiłam się poświęcić jeden raz i zrobić to wg instrukcji i nacierałam miseczkę czosnkiem. Tak mi paluszki jechały tym czosnkiem potem, że masakra.
|
|
|
|
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcialabym wydac na niego tak max 1,5 tys ![]() dobra zmykam, bo lada chwila wpadnie tu TZcik z rodzicami ![]() milej reszty dnia
|
|
|
|
|
#1207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten Olympus jest do 10 metrów, ale to pod katem snurkowania(i imprezowego aparatu ), bo tak jak Wy chcecie nurkowac to bez sensu kupowac na 10 m jak nie po to kurs robicie, zeby tylko na 10 metrów schodzić. TAk sobie myślę, że lepiej żebyśmy z tz na razie poczekali i zobaczymy jak nam się spodoba nurkowanie z butlą i wtedy podejmiemiy decyzję o zakupie sprzętu foto![]() To miłej imprezki życzę ![]() Ja sobie przygotowalam własnie książkę do recenzji i teksty do kolosa(jest ich pięc i mają w sumie ponad 100 stron a dotyczą tylko jednych ćwiczeń ) mam nadzieję, że sie z tego wygrzebię przed przyjazdem tżcika. Chociaz położyłam zaraz obok tych naukowych rzeczy czasopisma wnętrzarskie, ktore kupiłam, więc kto wie jak sie skończy ta moja nauka
Ślub Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-12-26 o 12:41 |
|
|
|
|
#1208 | |
|
Rozeznanie
|
Witajcie PMki w 2-gi Dzień Świąt.
Fajne w tym roku święta, tylko zupełnie pogoda niedopisuje. W Wigilię objechałam dwie rodzinki, wczoraj u mojej mamy na obiedzie byliśmy, a dziś za niecałe 1,5 godziny jedziemy do rodziny TŻ-ta od strony jego taty. Fajnie będzie, bo połowa gości to Austriacy i słowa po polsku nie znają Cytat:
A wracając do świąt - to w tym roku prezenty super - dostaliśmy zajefajny odkurzacz i wielofunkcyjny robot kuchenny
|
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaz ja lubie nawet góry bez śniegu, bo zawsze można posiedzieć w góralskiej knajpce, napić sie grzańca, zjeśc cos pysznego![]() Fajne prezenty dostaliście My z tej listy mamy wszystko poza robotem kuchennym przydałby się, ale na razie sobie bez niego radzę, kupimy dopiero jak juz razem zamieszkamy A co do odkurzacza to ostatnio robilam wielkie przedświąteczne porządki u tż w mieszkaniu i chciałam odkurzac i nie mogłam znaleźć kabla w odkurzaczu, bo był schowany tak od spodu Muszę poprosić tżta o szkolenie i to zarówno z obsługi odkurzacza jak i pralki![]() Ide sie teraz zrobic na bóstwo, bo w końcu trzeba zacząć wyglądac jak człowiek, żeby mnie tz rozpoznał ![]() Miłego popołudnia
|
|
#1210 |
|
Adwokat diabła
|
Ale lipa, tż przyjedzie do mnie na 'chwilkę' myślałam że posiedzimy razem ale nie
![]() normalnie ręce i cycki opadają.. dobrze że mam Czesława mruczącego na kolanach
Even if it was there all along Edytowane przez BlackAngel Czas edycji: 2009-12-26 o 15:23 |
|
|
|
#1211 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Wszystkim
![]() Właśnie wróciliśmy z Tż do Krakowa, po dwóch intensywnych dniach ![]() W czwartek i wczoraj pojeździliśmy trochę i rozdaliśmy prawie wszystkie zaproszenia ![]() Powiem Wam, że jako nieśmiały dzikusek nieźle się denerwowałam, ale jakoś oboje z Tż przeżyliśmy ![]() Tylko jakoś tak mnie naszła myśl, że te 60 osób na weselu (o ile w ogóle przyjdą) to mało mi się wydaje Ale z drugiej strony zaprosiliśmy bliską rodzinę i znajomych, a nie ma chyba sensu zapraszać dzieci kuzynów i sąsiadów moich teściów, z którymi nie mamy kontaktu/nie znamy tylko po to, żeby było więcej ludzi na przyjęciu ![]() No i mam schize, że zaproszeni ludzie nie przyjdą i zostaniemy na weselu bez gości
|
|
#1212 |
|
Adwokat diabła
|
Tośka, daj spokój! Stres przed weselny włączył Ci się na maxa i się niepotrzebnie nakręcasz..
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam że się wtrącam dziewczyny...ale chciałam tylko powiedzieć że Wam naprawdę zazdroszczę.... Czas przygotowań do ślubu to jeden z najpiękniejszych okresów w życiu mimo wielu nerwów
Trzymam za Was kciuki żeby ten dzień był tym wyśnionym . Ile ja bym dała żeby móc cofnąć czas
|
|
|
|
#1214 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
święta, święta i po świętach ![]() ale chyba z 1,5kg mi się przytyło ![]() teraz nadejdzie czas odchudzania ![]() Black super ten Twój kociak Toska nie przejmuj się, napewno wszystko pójdzie po Waszej myśli ja za to miałam sajgon przez święta, wizja mojego ślubu nie pokrywa się z wizją mojej mamy i na każdym kroku są spięcia, nic nie widzimy tak samo i to taką rodzinę za którą nie przepadam, a są to dzieci i wnuki siostry mojej babci![]() w ogóle to wkurzam się bardzo że na moim ślubie wymarzonym będzie większość osób z którymi nie mam żadnego kontaktu i tylko dlatego że wypada ich zaprosić, usłyszałam już wiele rzeczy na swój temat, że jestem niemiła, nie rodzinna itp. no ale sorry który to już stopień pokolenia, zamiast zapraszać najbliższą rodzinę moja mama sprasza rodziny z dziećmi sióstr i braci mojej babci i dziadka Dzisiaj mieliśmy właśnie spotkanie, drugie już naszych mam i rodzin i próbowaliśmy coś ustalić, ale z każdej strony napotykamy problemy. Moja mama chiałaby mnie ubrać nawet na mój własny ślub wg swojej wizji, a w ogóle to wystrzeliła dzisiaj że skoro jej nie będzie ( bo jest za granicą, i pewnie dopiero na ślub przyjedzie ) że teściowa pójdzie ze mną suknie oglądać normalnie myślałam że wybuchnę![]() więcej nie chce mi się pisać bo normalnie ŻAL nie wiem jak przeżyję te pół roku do ślubu ![]() dobrej nocy |
|
|
|
#1215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie chodzi po 1600-1800 ale technologia tak idzie do przodu i wszysto tak tanieje, ze moze niedlugo zejdzie do 1500 i wtedy go kupimy ![]() u mnie czesto tak bylo, ze wiekszosc gosci to byli Francuzi, ktorzy ani slowa po polsku, ale jak na stol wejda % to w pewnym momencie juz nawet znajomosci jezyka nie potrzeba Cytat:
inaczej bym chyba zwariowala z zalu uwiebiam zasuwac po stoku nastepny wyjazd zaraz jak spadnie nowy snieg TZ moze ten jeden zalegly niewykorzystany dzien przerzucic na styczen, wiec sobie go wykorzystamy w stosowanym czasie mam nadzieje, ze w tym roku jeszcze spadnie jakis snieg ![]() ale slodziak strasznie przypomina mi mojego Czeslawa ![]() ja wazenie mam w poniedzialek no, ciekawa jestem co tam sie wyswietli na wadze choc na poniedzialek jestem zapisana m.in. na godzinke spinningu, wiec sie od razu spali co nieco na rowerku ![]() ja wlasnie po spotkaniu rodzicow no stress tematy do rozmow nasuwaly sie same, tak ze wlasciwie rozmowy o slubie zeszly na drugi plan... no ale o czym tu rozmawiac, jak juz wszystko zalatwione poszly bruderschafty, wszyscy sa po imieniu, jest ok a moja salatka zniknela z predkoscia swiatla - znaczy sie udala sie ![]() odpadla tylko z rozwazan Luksusowa (stwierdzili, ze ziemniaczana wodka moze byc kontrowersyjna) i Smirnoff (brat stwierdzil, ze slodki i nie moze tego pic ). zostal Pan Tadek i pojawila sie opcja Wyborowej, bo stwierdzili, ze to taka neutralna wodka![]() a w poniedzialek chyba pierwszy raz od kilku dobrych lat napatocze sie na ksiedza po koledzie no chyba, ze bedzie mial opoznienia to sie nie zobaczymy, bo zaraz po jego planowanej wizycie zmykam na aero ![]() no i moja swiadkowa przyjechala do PL na swieta i sie niedlugo spotkamy ale bedzie do obgadania ![]() teraz ide spac, bo padam z nog dobranoc
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-12-26 o 22:36 |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1216 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie jakiś czas po ślubie też stwierdzę, że mogłabym to przeżyć jeszcze raz ![]() Ja mam kilogram więcej, ale dzisiaj dostałam @, więc tym to sobie tłumaczę Cytat:
Ja bym pewnie powiedziała przy teściowej, że już mam suknię na oku i że nie trzeba będzie chodzić po sklepach, a co do tych gości, to już gorzej... Cytat:
|
|||
|
|
|
#1217 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie się zbieram do pracy:/ a nie chce mi się strasznie
![]() Przypomniało mi się, że ze względu na brak poprawin, teść pytał jaką wódkę będziemy mieć na weselu, żeby mógł taką samą kupić do domu na niedziele, bo na pewno rodzinka zawita No i mamy kolejną decyzję do podjęcia i dylemat, bo sami rzadko alkohol pijemy. Zastanawiamy się nad Pałacową i Stock'iem. Jeśli macie jakieś doświadczenia z tymi wódkami to proszę o opinię, bo żadnej z nich ani ja ani Tż nie piliśmy nigdy ![]() Jeśli nie uda nam się zdecydować, to stanie na Wyborowej, ale ja jakoś za tą wódką nie przepadam
|
#1218 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć PMki
Po raz pierwszy od niepamiętam kiedy nadrobiłam wszystko co pisałyście od mojej ostatniej wizyty. Niebywałe Ja już jestem po kościele i śniadaniu, dzisiaj na obiedzie będą u nas teściowie oczywiście z TŻ, dziadek i mam nadzieję mój kuzyn z żoną, także za chwilę zmiatam do kuchni bo trzeba jeszcze kilka rzeczy przygotować.
|
#1219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wychodze z zalozenia, ze jak ktos nie umie lac to z kazdej butelki wyleje. a te aplikatorki wcale nie sa takie fajne, bo wlasnie na poczatku jak wodki jest w butelce duzo to ciezko nalac, zapowietrzaja sie (trzeba odpowiednio przechylic) itp. i tez sie wodka koncertowo wylewa![]() aa i jeszcze mnie przegadali, ze blogoslawienstwo bedzie ![]() a moi chyba nie wiedza w co sie pakuja ![]() obgadalismy tez sprawe dojazdu gosci. do kosciola pojada czerwonym autobusikiem zabytkowym bardzo klimatycznym a potem juz beda odwozeni busami, bo sa mniejsze. tylko rodzice twierdza, ze pierwszego to juz by trzeba o 23 podstawic a ja sie pytam - kto z wesela wychodzi o 23? ![]() i skrzywili sie na moja zupe pomidorowa powiedzili, ze ok moze byc cos innego niz rosol, ale nie pomidorowa a to przeciez ma byc elegancki krem pomidorowy, a nie taka stolowkowa pomidorowa nie znaja sie ![]() chyba najlepiej jak juz o nic nie bedziemy pytac rodzicow tylko wszystko zalatwimy nie pytajac ich o zdanie ![]() a dzis mam dzien laby i cudownego obijania sie moze wyciagne TZa na lodowisko
|
|
|
|
|
#1220 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć przyszłe żoneczki
Ale te święta szybko zleciały aż tak dziwnie, że już po![]() Lain fajnie, że się spotkanie rodziców udało, ale faktycznie co tutaj ustalać jak Wy macie wszystkie najważniejsze rzeczy już załatwione u nas na ostatnim spotkaniu rodziców uzgodniliśmy mniej więcej ilość wina i transport dla gości![]() Tosia niestety nie znam tych dwóch wódek więc nie pomogę Co do ilości gości to uważam, że wesele na 60 osób będzie super, byliśmy na wakacjach na weselu gdzie było niecałe 50 osób już z młodymi i na prawdę wszyscy się świetnie bawiliJazz no to pięknie Wam z tą wódką wyszło ale najważniejsze, że jesteście zadowoleni![]() Cytat:
Certinko ale Twoja mama kombinuje ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Lain co do zupki to u nas też przekonywali żeby był rosół i się przekonaliśmy, jest sprawdzony i praktycznie każda osoba lubi poza tym jest dobrym podkładem pod %![]() a 23 godzina to przecież nawet jeszcze przed oczepinami
|
|
#1221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stwierdzili, ze moglby byc krem borowikowy albo jakis groszkowy a ja chce pomidorowy i juz ![]() to im wlasnie mowilam, ze welonem nie zdaze rzucic, a tu juz goscie sie zmyja pierwszym busem jak ktos chce tak wczesnie wracac to niech sobie taxi alo przewoz osob zamowi... w granicach miasta jest wesele, wiec majatku nie zaplaci
|
|
|
|
|
#1222 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja na wage nie wchodzę, w sumie przez święta nawet się nie objadałam, zjadłam tylko w wigilię moje ulubione potrawy(czyli wszystkie Wczoraj sobei czytałam o oczyszczaniu organizmu i uznalam, że przydałoby mi się cos takiego, więc od dziś do Sylwestra jestem na diecie owocowo-warzywnej A od jutra fitness i basen, juz nie mogę się doczekaćCytat:
![]() Cytat:
O ile rodzice sami nie zrezygnują Moja mama uważa, ze błogoslawieństwo musi być, ale się śmieje, ze coś wymamrocze i nara, bo nie będzie przeciez przemów robić![]() Co do busa to faktycznie wcześnie, wg mnie jak ktos chce wyjśc o 23 to niech bierze takse na własna rękę, z resztą ludzie z reguły wychodzą najwcześniej po oczepinach, czyli koło 00.30 i ja tak własnie sie zastanawiam czy pierwszego busa podstawić o 1 czy o 2 ![]() A co do zupy to ja chcialam jakąs zupę krem, ale też mi zaczęli marudzić, że rosół i rosół to niech mają ten rosół i sie nim najedzą ![]() W ogóle wprowadzimy chyba różne modyfikacje do menu, bo mamy ten dwudaniowy obiad, deser i 4 gorące dania i chyba zrezygnujemy z jednego goracego dania, bo na ostatnich weselach na jakich byliśmy były oprócz obiadu max. 2 gorące dania i było ok i i tak dużo jedzenia zostało. Więc chyba zrobimy obiad, deser i 3 gorące dania a to jedno wymienimy na cos z zimnej płyty, nie wiem sama...ale przy tym menu jakie mamy teraz non stop będzie jedzenie.
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
zazdroszczę i pomyśleć, że miałam ślubować 17.04 a to już niedługo to bym chyba narobiła w portki
|
#1224 |
|
Adwokat diabła
|
hejka!
ja się pakuję i wracam ![]() smutno mi tak, bo te kilka dni minęło strasznie szybko i nie wiem kiedy tu wrócę.. pewnie dopiero luty/marzec ![]() ogólnie nic nie zostało ustalone, czyli mój koszmar się spełnia powoli..
|
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko zastanawiam sie jak to w czasie rozegrac... wymyslilam, ze moze: 17.30 obiad + deser 20.00 tort 21.00 I danie 23.30 II danie 00.00 oczepiny 2.00 III danie a potem juz do rana tylko zimna plyta, bo juz tak nad ranem to chyba nikt nie ma ochoty na wieksze jedzenie ![]() zastanawiam sie tylko czy by II dania nie przeniesc na zaraz po oczepinach, a III danie na 3 w nocy jeszcze rodzice nas przestrzegli zeby nie brac zadnych bigosow, gulaszy czy strogonowow, bo to taka rzecz, ze mozna ja odgrzac z poprzednich wesel nie wiadomo ile wstecz wiec jak bedziemy wybierac to mamy wybrac cos takiego co trzeba zrobic w miare swieze i najlepiej cos bardziej wymyslnego zeby nie bylo nudno i przewidywalnie no ale z barszczyku z krokiecikiem to ja nie zrezygnuje, choc to przewidywalne do bolu
|
|
|
|
|
#1226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja bym dałą ostatnie danie o 1:30 i będzie git
|
|
#1227 |
|
Adwokat diabła
|
Kaś, bo ja nie mam czasu kiedy przyjechać a już tym bardziej za co..
Sesja zaczyna mi się w styczniu trwa przez luty, a potem poprawki.. ![]() Więc do rodziców jak zjadę w lutym to będzie szczyt szczytów. A z tym koszmarem już pisałam na pw..
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1228 |
|
Wtajemniczenie
|
Centi, Samoa no próbowałam, ale się nie daje, ciągle tylko krzyki. Ręce mi już opadają, a do tego jeszcze dzisiaj został podjęty temat mieszkania i oczwiście z bratem nie można dojść do zrozumienia. Wyprowadzam się i już! Dosyć mam tych świąt, najchętniej już wyprowadziłabym się z domu
|
|
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
ale sobie wczoraj poszalalam, bylismy w klubie, super bylo tylko z alkoholem troche przegielam i mnie zamula, a mi sie wydaje ze moze tak zostac jak rozpisalas lain a mi sie wydaje ze moze tak zostac jak rozpisalas, a ktos z sali nie pomoze w rozplanowaniu posilków?
|
#1230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choc mam nadzieje, ze mi sie o 2 goscie nie zmyja tylko dluzej wytrzymaja najlepiej do samego rana ![]() Cytat:
mam dusze organizatora, wiec dam rade ![]() jeszcze mi sie przypomnialo, ze gadalismy wczoraj o tym co sobie zazyczyc zamiast kwiatkow. rodzice jednoglosnie stwierdzili, ze najlepiej wino nikomu sie nie chce kwiatkow wozic i martwic sie zeby nie uschnely z reszta w naszym mini mieszkanku nie bedzie miesca na badyle w wazonach nawet nie wiem czy tam jakies wazony mamy ![]() niedlugo wrzuce nasza slubna stronke na serwer to trzeba bedzie na niej umiescic stosowny wierszyk
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.

Juz wiem - głupia lampa błyskowa kosztuje prawie 3 tys
Powrócę do tych marzeń jak wygram w totka
właśnie kilka dni temu by mi się przydało, bo robiliśmy z TŻ fondue i postanowiłam się poświęcić jeden raz i zrobić to wg instrukcji i nacierałam miseczkę czosnkiem. Tak mi paluszki jechały tym czosnkiem potem, że masakra.
chcialabym wydac na niego tak max 1,5 tys
) mam nadzieję, że sie z tego wygrzebię przed przyjazdem tżcika. Chociaz położyłam zaraz obok tych naukowych rzeczy czasopisma wnętrzarskie, ktore kupiłam, więc kto wie jak sie skończy ta moja nauka

w ogole kiche maja ludzie, ktorzy pojechali na swieta w gory... na stokach taki syf sie zrobil, ze az przykro
i to taką rodzinę za którą nie przepadam, a są to dzieci i wnuki siostry mojej babci
ale najważniejsze, że jesteście zadowoleni