|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają
Ja też byłam na Pasterce z rodzicami, bo TŻ był w innym mieście u rodzinki.
Wczoraj już się widzieliśmy, dwie godzinki u rodzinki a potem z kuzynostwem z Niemiec siedzieliśmy do 3 nad ranem i gadaliśmy ![]() Dzisiaj wujek ma urodzinki, więc pewnie tam pojadę ![]() Chociaż nie wiem, bo właśnie moja kochana babcia do Nas przyszła więc reszta rodzinki też może przyjść ![]() Dziewczyny mam prośbę czy mogłaby któraś przeskanować mi umowę jaką zawarłyście ze skrzypkiem, kwartetem lub coś w tym stylu? ![]() Byłabym bardzooo wdzięczna ![]()
#1202 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają
A my wczoraj mieliśmy u nas w domku imprezkę i trochę zabalowałam z kuzynkami więc dziś zgłosiłam się na ochotnika na kierowcę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1203 |
Zakorzenienie
|
madziulka_ ja ci nie pomoge bo my nic takiego nie podpisywalismy, tzn nawet nie mamy jeszcze zalatwionego spiewaka
![]()
#1204 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Zastanawiam czy nie kupic tego kompaktu Olympusa tough 8000, sa też Canony i Pentaxy do robienia zdjęc pod wodą, ale nie wiem jest sens wydawać aż tyle kasy jak mamy lustrzankę, z drugiej strony jakoś boje się wsadzić lustrzankę do tego wodoszczelnego futerału, chociaz w sumie powienien byc wodoszczelny skoro tak się nazywa ![]() Właśnie poszukalam w necie i taki pokrowiec kosztuje 450 zł, ale nie wygląda na godne zaufania zabezpieczenie ![]() ![]() ![]() Takze moze jednak wydac tysiaka na wodoszczelny kompakt a lustrzanke zostawić na lądzie ![]() Czy ktos się spotkał z takim czymś ![]() ja rozumiem, że mogę być zacofana i ze wsi, ale jestem tym zadziwiona ![]() Idę nałożyć maskę z nafty i innych cudów na włoski, żeby tz mnie nie zastał z papką na włosach ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Ślub Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-12-26 o 12:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dobra zmykam, bo lada chwila wpadnie tu TZcik z rodzicami ![]() milej reszty dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To miłej imprezki życzę ![]() Ja sobie przygotowalam własnie książkę do recenzji i teksty do kolosa(jest ich pięc i mają w sumie ponad 100 stron a dotyczą tylko jednych ćwiczeń ![]() ![]()
Ślub Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-12-26 o 12:41 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1208 | |
Rozeznanie
|
Witajcie PMki w 2-gi Dzień Świąt.
Fajne w tym roku święta, tylko zupełnie pogoda niedopisuje. W Wigilię objechałam dwie rodzinki, wczoraj u mojej mamy na obiedzie byliśmy, a dziś za niecałe 1,5 godziny jedziemy do rodziny TŻ-ta od strony jego taty. Fajnie będzie, bo połowa gości to Austriacy i słowa po polsku nie znają ![]() Cytat:
A wracając do świąt - to w tym roku prezenty super - dostaliśmy zajefajny odkurzacz i wielofunkcyjny robot kuchenny ![]() ![]()
![]() |
#1209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajne prezenty dostaliście ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ide sie teraz zrobic na bóstwo, bo w końcu trzeba zacząć wyglądac jak człowiek, żeby mnie tz rozpoznał ![]() Miłego popołudnia ![]()
![]() |
#1210 |
Adwokat diabła
|
Ale lipa, tż przyjedzie do mnie na 'chwilkę' myślałam że posiedzimy razem ale nie
![]() normalnie ręce i cycki opadają.. dobrze że mam Czesława mruczącego na kolanach ![]()
Even if it was there all along Edytowane przez BlackAngel Czas edycji: 2009-12-26 o 15:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Wszystkim
![]() Właśnie wróciliśmy z Tż do Krakowa, po dwóch intensywnych dniach ![]() W czwartek i wczoraj pojeździliśmy trochę i rozdaliśmy prawie wszystkie zaproszenia ![]() ![]() Powiem Wam, że jako nieśmiały dzikusek nieźle się denerwowałam, ale jakoś oboje z Tż przeżyliśmy ![]() Tylko jakoś tak mnie naszła myśl, że te 60 osób na weselu (o ile w ogóle przyjdą) to mało mi się wydaje ![]() Ale z drugiej strony zaprosiliśmy bliską rodzinę i znajomych, a nie ma chyba sensu zapraszać dzieci kuzynów i sąsiadów moich teściów, z którymi nie mamy kontaktu/nie znamy tylko po to, żeby było więcej ludzi na przyjęciu ![]() No i mam schize, że zaproszeni ludzie nie przyjdą i zostaniemy na weselu bez gości ![]()
#1212 |
Adwokat diabła
|
Tośka, daj spokój! Stres przed weselny włączył Ci się na maxa i się niepotrzebnie nakręcasz..
![]() |
#1213 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam że się wtrącam dziewczyny...ale chciałam tylko powiedzieć że Wam naprawdę zazdroszczę.... Czas przygotowań do ślubu to jeden z najpiękniejszych okresów w życiu mimo wielu nerwów
![]() Ile ja bym dała żeby móc cofnąć czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() święta, święta i po świętach ![]() ale chyba z 1,5kg mi się przytyło ![]() teraz nadejdzie czas odchudzania ![]() Black super ten Twój kociak ![]() Toska nie przejmuj się, napewno wszystko pójdzie po Waszej myśli ![]() ja za to miałam sajgon przez święta, wizja mojego ślubu nie pokrywa się z wizją mojej mamy i na każdym kroku są spięcia, nic nie widzimy tak samo ![]() ![]() ![]() w ogóle to wkurzam się bardzo że na moim ślubie wymarzonym będzie większość osób z którymi nie mam żadnego kontaktu i tylko dlatego że wypada ich zaprosić, usłyszałam już wiele rzeczy na swój temat, że jestem niemiła, nie rodzinna itp. no ale sorry który to już stopień pokolenia, zamiast zapraszać najbliższą rodzinę moja mama sprasza rodziny z dziećmi sióstr i braci mojej babci i dziadka ![]() ![]() Dzisiaj mieliśmy właśnie spotkanie, drugie już naszych mam i rodzin i próbowaliśmy coś ustalić, ale z każdej strony napotykamy problemy. Moja mama chiałaby mnie ubrać nawet na mój własny ślub wg swojej wizji, a w ogóle to wystrzeliła dzisiaj że skoro jej nie będzie ( bo jest za granicą, i pewnie dopiero na ślub przyjedzie ) że teściowa pójdzie ze mną suknie oglądać ![]() ![]() więcej nie chce mi się pisać bo normalnie ŻAL ![]() nie wiem jak przeżyję te pół roku do ślubu ![]() dobrej nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie chodzi po 1600-1800 ale technologia tak idzie do przodu i wszysto tak tanieje, ze moze niedlugo zejdzie do 1500 i wtedy go kupimy ![]() u mnie czesto tak bylo, ze wiekszosc gosci to byli Francuzi, ktorzy ani slowa po polsku, ale jak na stol wejda % to w pewnym momencie juz nawet znajomosci jezyka nie potrzeba ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() nastepny wyjazd zaraz jak spadnie nowy snieg ![]() ![]() ![]() ale slodziak ![]() ![]() ja wazenie mam w poniedzialek ![]() ![]() ![]() ja wlasnie po spotkaniu rodzicow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() odpadla tylko z rozwazan Luksusowa (stwierdzili, ze ziemniaczana wodka moze byc kontrowersyjna) i Smirnoff (brat stwierdzil, ze slodki ![]() ![]() ![]() a w poniedzialek chyba pierwszy raz od kilku dobrych lat napatocze sie na ksiedza po koledzie ![]() ![]() no i moja swiadkowa przyjechala do PL na swieta i sie niedlugo spotkamy ![]() ![]() teraz ide spac, bo padam z nog ![]() ![]() Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-12-26 o 22:36 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam kilogram więcej, ale dzisiaj dostałam @, więc tym to sobie tłumaczę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie się zbieram do pracy:/ a nie chce mi się strasznie
![]() Przypomniało mi się, że ze względu na brak poprawin, teść pytał jaką wódkę będziemy mieć na weselu, żeby mógł taką samą kupić do domu na niedziele, bo na pewno rodzinka zawita ![]() No i mamy kolejną decyzję do podjęcia i dylemat, bo sami rzadko alkohol pijemy. Zastanawiamy się nad Pałacową i Stock'iem. Jeśli macie jakieś doświadczenia z tymi wódkami to proszę o opinię, bo żadnej z nich ani ja ani Tż nie piliśmy nigdy ![]() Jeśli nie uda nam się zdecydować, to stanie na Wyborowej, ale ja jakoś za tą wódką nie przepadam ![]()
#1218 |
Wtajemniczenie
|
Cześć PMki
![]() ![]()
#1219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() aa i jeszcze mnie przegadali, ze blogoslawienstwo bedzie ![]() ![]() ![]() ![]() obgadalismy tez sprawe dojazdu gosci. do kosciola pojada czerwonym autobusikiem zabytkowym bardzo klimatycznym ![]() ![]() ![]() i skrzywili sie na moja zupe pomidorowa ![]() ![]() ![]() ![]() chyba najlepiej jak juz o nic nie bedziemy pytac rodzicow tylko wszystko zalatwimy nie pytajac ich o zdanie ![]() a dzis mam dzien laby i cudownego obijania sie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1220 | |
Zadomowienie
|
Cześć przyszłe żoneczki
![]() ![]() Ale te święta szybko zleciały ![]() ![]() Lain fajnie, że się spotkanie rodziców udało, ale faktycznie co tutaj ustalać jak Wy macie wszystkie najważniejsze rzeczy już załatwione ![]() ![]() ![]() Tosia niestety nie znam tych dwóch wódek więc nie pomogę ![]() ![]() ![]() Jazz no to pięknie Wam z tą wódką wyszło ![]() ![]() Cytat:
![]() Certinko ale Twoja mama kombinuje ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Lain co do zupki to u nas też przekonywali żeby był rosół i się przekonaliśmy, jest sprawdzony i praktycznie każda osoba lubi ![]() ![]() a 23 godzina to przecież nawet jeszcze przed oczepinami ![]()
![]() |
#1221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() to im wlasnie mowilam, ze welonem nie zdaze rzucic, a tu juz goscie sie zmyja pierwszym busem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1222 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja na wage nie wchodzę, w sumie przez święta nawet się nie objadałam, zjadłam tylko w wigilię moje ulubione potrawy(czyli wszystkie ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do busa to faktycznie wcześnie, wg mnie jak ktos chce wyjśc o 23 to niech bierze takse na własna rękę, z resztą ludzie z reguły wychodzą najwcześniej po oczepinach, czyli koło 00.30 i ja tak własnie sie zastanawiam czy pierwszego busa podstawić o 1 czy o 2 ![]() A co do zupy to ja chcialam jakąs zupę krem, ale też mi zaczęli marudzić, że rosół i rosół to niech mają ten rosół i sie nim najedzą ![]() W ogóle wprowadzimy chyba różne modyfikacje do menu, bo mamy ten dwudaniowy obiad, deser i 4 gorące dania i chyba zrezygnujemy z jednego goracego dania, bo na ostatnich weselach na jakich byliśmy były oprócz obiadu max. 2 gorące dania i było ok i i tak dużo jedzenia zostało. Więc chyba zrobimy obiad, deser i 3 gorące dania a to jedno wymienimy na cos z zimnej płyty, nie wiem sama...ale przy tym menu jakie mamy teraz non stop będzie jedzenie.
![]() |
#1223 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1224 |
Adwokat diabła
|
hejka!
ja się pakuję i wracam ![]() smutno mi tak, bo te kilka dni minęło strasznie szybko i nie wiem kiedy tu wrócę.. pewnie dopiero luty/marzec ![]() ogólnie nic nie zostało ustalone, czyli mój koszmar się spełnia powoli..
![]() |
#1225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko zastanawiam sie jak to w czasie rozegrac... wymyslilam, ze moze: 17.30 obiad + deser 20.00 tort 21.00 I danie 23.30 II danie 00.00 oczepiny 2.00 III danie a potem juz do rana tylko zimna plyta, bo juz tak nad ranem to chyba nikt nie ma ochoty na wieksze jedzenie ![]() zastanawiam sie tylko czy by II dania nie przeniesc na zaraz po oczepinach, a III danie na 3 w nocy ![]() ![]() ![]() no ale z barszczyku z krokiecikiem to ja nie zrezygnuje, choc to przewidywalne do bolu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1226 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1227 |
Adwokat diabła
|
Kaś, bo ja nie mam czasu kiedy przyjechać a już tym bardziej za co..
Sesja zaczyna mi się w styczniu trwa przez luty, a potem poprawki.. ![]() Więc do rodziców jak zjadę w lutym to będzie szczyt szczytów. A z tym koszmarem już pisałam na pw..
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1228 |
Wtajemniczenie
|
Centi, Samoa no próbowałam, ale się nie daje, ciągle tylko krzyki. Ręce mi już opadają, a do tego jeszcze dzisiaj został podjęty temat mieszkania i oczwiście z bratem nie można dojść do zrozumienia. Wyprowadzam się i już! Dosyć mam tych świąt, najchętniej już wyprowadziłabym się z domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1229 |
Zakorzenienie
|
czesc
ale sobie wczoraj poszalalam, bylismy w klubie, super bylo tylko z alkoholem troche przegielam i mnie zamula, a mi sie wydaje ze moze tak zostac jak rozpisalas lain a mi sie wydaje ze moze tak zostac jak rozpisalas, a ktos z sali nie pomoze w rozplanowaniu posilków?
#1230 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() jeszcze mi sie przypomnialo, ze gadalismy wczoraj o tym co sobie zazyczyc zamiast kwiatkow. rodzice jednoglosnie stwierdzili, ze najlepiej wino ![]() ![]() ![]() ![]() niedlugo wrzuce nasza slubna stronke na serwer to trzeba bedzie na niej umiescic stosowny wierszyk ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.