Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-28, 14:22   #3361
addicted to wizaz
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
UWAGA UWAGA !!!!!

Mamy kolejnego wizażowego szkraba .

ZEBRA urodziła PIOTRUSIA

" Urodziłam o 12:15,waży 3220,dł 54 ale ma trochę problemów z płuckami więc go zabrali.Nie spodziewałam się takiego bólu,ale widok dziecka to rekompensuje".

Gratuluję kochana i życzę zdrówka dla małego

Myślę sobie - zajrzę, zobaczę może zeberka już urodziła no i jest. Gratulacje i niech szybko miną problmy z płuckami

Sweet Delights dla 2-tygodniowego Filipka, a jutro Ola Agape będzie miała miesiąc
Co do karmienia, to i tak dobrze, że mały dostaje chociaż trochę twojego mleczka

Malga ja jestem za Izabelą Anna, ale oczywiście ty decydujesz
gooha mam bratanka Marka i zdrobniale wołają do niego Mareczek

Cytat:
Napisane przez kolka222 Pokaż wiadomość
Mam jakiś wisielczy nastrój, ale to chyba przez mój "niepewny"stan: mam jakieś lekko bolesne skurzcze, to twardnienie brzucha, nie mam ochoty urodzić wczesnie i to mnie tak trochę dołuje....Rozważam nawet, czy nie pojchać do szpitala-może troche siarczanu magnezu?A i tak chyba mi juz nie pomaga..eh
na poprawę humorku. Widać, że im bliżej finiszu, tym więcej mamusiek się uskarża na różne dolegliwości. Kochane, już niedługo skończą sie te ciążowe.... i zaczną połogowe
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 14:23   #3362
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

a mnie od kilku dni dopadaja skurcze okropne i to przewaznie w nocy juz nie powiem z e nie moge spac bo mi nie wygodnie i sie krece z boku na bok
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 14:23   #3363
azzis
Zakorzenienie

Zeberko przyjmij moje serdeczne gratulacje!!!

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 14:27   #3364
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Widzę, że piszecie o Oilatum, my kupiliśmy Emolium, bo tych kosmetyków ja sama używam i mam do nich zaufanie... Działa na tej samej zasadzie...

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Kropka śpi już 3,5 godziny...
Chyba ją obudzę, bo moje piersi tego potrzebują...
Stary 2009-12-28, 14:27   #3365
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
Kochane, już niedługo skończą sie te ciążowe.... i zaczną połogowe
dzięki za pocieszenie!! od razu mi lepiej
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 14:29   #3366
malinka118
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Widzę, że piszecie o Oilatum, my kupiliśmy Emolium, bo tych kosmetyków ja sama używam i mam do nich zaufanie... Działa na tej samej zasadzie...
To jest to samo tylko innej firmy. Można wlewać do wody, tak jak Ty robisz, a wersja którą Ci podałam ze smarowaniem to jest właśnie dla bardzo suchej skóry. Położna mowiła, zeby nie uzywac po tym niczego innego, bo wtedy bez sensu jest stosowanie go. Mój mały zani wyeliminowałam mleczne rzeczy miał podejrzenie atopii, ale po takiej kuracji zeszło.
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 14:29   #3367
kolka222
Raczkowanie

hmm, a własciwie taki maluch powinien spać w rożku przez cały czas, czy może pod kołderką?
kolka222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 14:30   #3368
addicted to wizaz
Zadomowienie

Cytat:
Czuję się jak dziecko we mgle...
Np. z przewijaniem też mam problem...
Jak się obudzi, to przewijamy i jemy...
A jak potem zrobi kupę, np. w trakcie jedzenia, to ma z nią siedzieć do następnego przebudzenia?
Niby tak robili w szpitalu... Powiedziała mi kobieta, że jak się nie budzi, to zostawić w spokoju i nie ruszać...
Zresztą po jedzeniu nie powinno się przebierać, bo to źle wpływa na trawienie...
A w życiu - przewinąć po jedzeniu.

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
hmm, a własciwie taki maluch powinien spać w rożku przez cały czas, czy może pod kołderką?
Mój od razu spał pod kołderką
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 14:31   #3369
kalka
Zadomowienie

Witam mamusie i melduję się międzyświątecznie w dwupaku!!!

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
pysiamn-piekne fotkii

hej mamcie

humrek mi dopisuje oby tak jeszcze z 4 dni wytrwala i bedzie Git.....

tez jestem ciekawa co z Zeberka??

A i Juz wiemy jak bedzie miec nasza corka na imie...Ostecznie stanelo na 2 imionach...Albo Józefina Cecylia albo Izabela Anna

Jak większość jestem za Izą, ale wiem jak to jest z wyborem imienia. Jeden mówi ładne, fdrugiemu sie nie poddoba inny jesz ze potrafi się nieźle wysmiać. Wiem, że Józefina będzie bardzo oryginalnym imieniem, tylko nie wiem czy nie za bardzo

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Malga
Tak samo jak Aldii wybrałabym Izabela Anna.
Wiadomo że to musi być Wasza decyzja, jeżeli Wam się podoba Józefina to nikt Wam nie zabroni.
Miałam koleżanke w liceum Józefinę i powiem Ci szczerze, że jej imie często było pretekstem do żartów. We wcześniejszej szkole również.
Teraz uznałabym to za głupie bo to imie jak każde inne, ale pamietaj że dzieciaki są często bezlitosne w takich sprawach.
Z drugiej strony do końca sie nie przewidzi, bo może powrócą stare imiona. Już mam wrażenie ze trochę taka tendencja jest.

Też mam problem z wyborem imienia.
Mamy wybrane dwa typy: Marek i Mateusz.
Z jednej strony Marek trochę mi nie pasuje do małego chłopca, bo jest takie twarde, zdrobnienie tez nie za bardzo.
Mateusz trochę bardziej mi się podoba, ale u nas ostatnio co drugi chłopczyk to Mateusz.

Chyba poczekamy do porodu i zobaczymy które będzie bardziej pasować.

Dla dziewczynki jakoś mieliśmy więcej opcji, a dla chłopaka przeszły tylko te dwie jak narazie.
No Mateuszów teraz jak grzybów po deszczu. Ale ładne to imię. Ładniejsze wg mnie oczywiście niż Marek. Ale mnie Marek po prostu sie źle kojarzy (z moim fatalnym eks facetem, )

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
UWAGA UWAGA !!!!!

" Urodziłam o 12:15,waży 3220,dł 54 ale ma trochę problemów z płuckami więc go zabrali.Nie spodziewałam się takiego bólu,ale widok dziecka to rekompensuje".

Ojej i następna mówi że boli

Najważniejsze zeberko że juz po wszystkim. Wielkie gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! Kochana masz szkraba pry sobie. Cieszymy sie wizażowo!!

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 14:31   #3370
kolka222
Raczkowanie

Ja już kupiłam sobie zestaw Oilatum, zobaczymy , jak wujdzie to "w praniu"
kolka222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 14:35   #3371
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość
dzięki za pocieszenie!! od razu mi lepiej
No, z połogowymi problemami nie jest różowo...
Oprócz szwów z nacięcia, które nie bolą, mam jeden z pęknięcia na bok i ten czuć mocno, bo jest w takim głupim miejscu...
No i nadal boję się chodzić do toalety na coś więcej, bo właśnie ten szew ciągnie...

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
To jest to samo tylko innej firmy. Można wlewać do wody, tak jak Ty robisz, a wersja którą Ci podałam ze smarowaniem to jest właśnie dla bardzo suchej skóry. Położna mowiła, zeby nie uzywac po tym niczego innego, bo wtedy bez sensu jest stosowanie go. Mój mały zani wyeliminowałam mleczne rzeczy miał podejrzenie atopii, ale po takiej kuracji zeszło.
W sumie masz rację... Chyba teraz tak będę robić...
Jeszcze tylko Linomagiem same stópki i pod paszkami, bo tam ma nieładne takie i starczy chyba...

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
A w życiu - przewinąć po jedzeniu.
No ja wczoraj przebierałam, bo jak mówię kupa jak stodoła, przecież bym jej tak nie zostawiła na 3 godziny...
Stary 2009-12-28, 14:39   #3372
malinka118
Rozeznanie

Kamyku spróbuj, u nas się sprawdziło. Ale co położna to inne metody. A co do kupki zawsze przewinąć, bo taką delikatną skórkę to bardzo szybko odparzy.
Co do pójścia na coś większego, to nie powstrzymuj się, bo będzie gorzej. Mówię z doświadczenia, też się bałam, a miałam tylko 2 szwy i skończyło sie czopkiem.
Stary 2009-12-28, 14:46   #3373
Sweet Delights
Zadomowienie

Zeberko kochana, moje serdeczne gratulacje!!! Witamy na świecie Piotrusia, buziaki dzielna mamusio!!!

kamyil właśnie ja rozmawiałam i z lekarzem i z położnymi i z ludźmi z poradni laktacyjnej jeszcze w szpitalu i niewiele mi to dało w sumie. Swoje mleko muszę odciągać, żeby widzieć ile mały zjada i ile muszę go dokarmić sztucznym. Odnośnie tego co mi wolno jeść a czego nie też wiem, ale niektóre rzeczy i tak widzę dokuczają Małemu więc zaczynam się stresować i koło się zamyka...
Sweet Delights jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 14:48   #3374
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
ja polecam Hipp kosztuje znosnie a jest dobre, probiotyczne. Chwale tez Bebilon bo to jest porządne mleczko ale juz droższe.
Kiedyś czytałam ranking mleczek i własnie najwyzej znajdował sie Hipp, Bebilon, pozniej Nan na końcu Bebiko.
Mimo to przy podawaniu trzeba malucha obserwowac bo nie kazdemu kazde mleczko pasuje
Ale mleczko Hippa jest dopiero po 6 miesiącu? Jak przeglądałam ulotkę z Hippa to tak było napisane, to jest Hipp2 a 1 nie ma chyba??

Cytat:
Czuję się jak dziecko we mgle...
Np. z przewijaniem też mam problem...
Jak się obudzi, to przewijamy i jemy...
A jak potem zrobi kupę, np. w trakcie jedzenia, to ma z nią siedzieć do następnego przebudzenia?
Niby tak robili w szpitalu... Powiedziała mi kobieta, że jak się nie budzi, to zostawić w spokoju i nie ruszać...
Zresztą po jedzeniu nie powinno się przebierać, bo to źle wpływa na trawienie...
Ja bym przewijała po jedzeniu - przed jedzeniem jak dziecko głodne to chyba za bardzo się drze. A jak się naje to i uspokoi i może przyśnie, to na śpiocha przebrac i tyle
A z tym błądzeniem we mgle to spokojnie Z czasem sobie wszystko wypracujecie

Cytat:
A w czym chcesz U nas na początku będzie w rożku, potem w śpiworku. Kołderki nie planujemy.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 15:00   #3375
Sensuel
Wtajemniczenie

Kalka.....boli to mało powiedziane ,ale tego się nie da opisać slowami.To trzeba przeżyć.

Kamyku....ja bym przewinęła.Bo kupa to wiesz...może odparzyć,a po co ma się Paulinka męczyć.Mnie tylko mówili,żeby w nocy nie przewijać,aby nie przyzwyczajać.Na chwilę obecną nie bardzo kumam o co im chodziło,ale nie przewijałam jak kazali.No i też miałam święty spokój,bo Oskarek nie pruł się,że ma mokro.
Ale teraz jak narobi w pieluchę podczas snu to nie dość,że smród niemiłosierny to dupsko rano byłoby czerwone jak u indora.Więc muszę zmienić mu pieluchę nawet podczas snu.

Wniosek z tego taki,że sama się zorientujesz co potrzeba małej.To,że śpi to np.nie znaczy że nie można jej obudzić i dać pierś.Mama jest tak samo ważna jak dzidzia.Tylko pamiętaj aby ją odbić,aby brzuszek nie bolał i nie ulewała.

A tak swoją drogą to miałyśmy na forum koleżankę położną i co??Gdzie się podziewa .Mogłaby wspomóc radami świeżo upieczone maminki
Stary 2009-12-28, 15:00   #3376
Kancia
Zakorzenienie

Patka jest jedynka ja kupilam i czeka sobie w razie gdyby

u nas w szpitalu po porodzie tez podawali Hipp1

Kamyku wiesz ja tylko mówie co slyszałam, tak samo o parafinie, ze nie zawsze nawilża. Nie wiem od czego to zalezy
ja raczej bym spróbowała jakiegos mleczka z Emolium własnie
ale jak stosujesz do kąpania to pewnie szybko sie poprawi

Eudaimonia ciesze sie, ze poprawiłam Ci humor
Stary 2009-12-28, 15:10   #3377
malinka118
Rozeznanie

Ja dzisiaj czuje sie strasznie. Ciśnienie 90/85 puls 50, a odkad biore fenoterol to nie bylo nizsze niz 120/80 puls 100. No i do tego mega po odbiciu od zgagi. A przez to zgaga teraz straszna i rennie nie skutkuje. Obyto nie były objawy porodu, bo ja chce do stycznia dociagnac
Stary 2009-12-28, 15:14   #3378
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Ja bym przewijała po jedzeniu - przed jedzeniem jak dziecko głodne to chyba za bardzo się drze. A jak się naje to i uspokoi i może przyśnie, to na śpiocha przebrac i tyle
ale właśnie chyba po jedzeniu nie można, bo może mu się ulać..
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 15:17   #3379
malinka118
Rozeznanie

Cytat:
Ja przewijałam po jedzeniu i odbiciu, bo Olafek zawsze po karmieniu kupkę robił.
Stary 2009-12-28, 15:17   #3380
Sensuel
Wtajemniczenie

Kamyk...na buźkę to LIPOBASE ja używam dla siebie jak mi gębę przesuszy i swojemu juniorowi.Nam pomaga.A pediatra dała nam go na nóżki przesuszone u synka jak się urodził,więc na ciało też można stosować.
Stary 2009-12-28, 15:18   #3381
filka2
Zadomowienie

kamyku też chyba będe miała takie problemy,z tego co zauważyłam u bratowej jak postępowała z małym to rzeczywiście jak spi i zrobi kupke(słychać) to go nie budziła i jak sie obudził to zmieniała przed jedzeniem,no chyba ze jeszcze nie spi a nawali w pieluche to zmieniała,ale niech sie wypowiedza doświadczone.

a mam pytanko czy oprócz położnej przychodzi do was pediatra do domku?wiecie cos o tym?bo w łodzkim tak a u nas nic mi nie wiadomo,a mogłaby by przyjśc bo i recepte na witaminke D by dała zeby nie latac do dr.

też nie bede dopajać dziecka herbatkami ani wodą(stare sposoby),ale słyszałam ze sie daje pić dziecku jak jest na mleku w proszku
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 15:21   #3382
Kancia
Zakorzenienie

przebrac lepiej przed jedzeniem ale jak sie sfunia po jedzeniu, to nie trzymac w tej kupie po co pozniej walczyc z odparzona dupką.
Ja w zasadzie zawsze przewijałam, pozniej karmiłam odbijałam i tak w kółko. Jak pojawiła sie kupa od razu przewijałam. W nocy tez przewijałam bo mały siurał jak hydrant pozniej jak juz mniej sikał to przestałam. Jednak kupy podczas snu nam sie nie zdarzały

filka u nas pediatra nie chodzi samemu sie idzie do przychodni na przegląd

Edytowane przez Kancia
Czas edycji: 2009-12-28 o 15:24
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 15:25   #3383
oliviaoO
Rozeznanie

Zebra gratulacje

ja się z jednej strony trochę boję porodu a z drugiej już nie mogę się doczekać.. Strasznie męczą mnie noce i ogólnie już mi ciężko jak nie wiem.. Może gdybym aż tyle nie przytyła to byłoby odrobinkę lepiej Jutro jadę do szpitala na ktg, usg i badanie, mam nadzieję, że coś tam się powoli ruszyło. Teraz to jestem uczulona na każdy skurcz, dziś rano jak wstałam miałam dosyć silny przez 30 sekund ale tylko jeden Także póki co szału nie ma..

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 15:27   #3384
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
Patka jest jedynka ja kupilam i czeka sobie w razie gdyby

u nas w szpitalu po porodzie tez podawali Hipp1
ooooooooo, no to dziwne, że w ulotce Hippa tego nie ma

Cytat:
Ale jak sie odbije to możesz normalnie przebrać. A podczas przewijania kładziesz główkę na boku, żeby w razie co się dziecko nie zakrztusiło.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 15:30   #3385
filka2
Zadomowienie

kancia no nie wiem czy ta wizyta ma na celu taka kontrol bo to przychodzi zaraz jakies 2dni po powrocie do domku.no ciekawe spytam tej mojej połoznej
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 15:33   #3386
Kancia
Zakorzenienie

no u nas tego nie ma tylko połozna

Patka znalazłam na stronce
http://www.hipp.pl/?id=428
http://www.hipp.pl/?id=181

ja mam to probiotyczne

te teksty o dobrowolnym czytaniu informacji n/t mleka modyfikowanego sa mocno przesadzone

Edytowane przez Kancia
Czas edycji: 2009-12-28 o 15:36
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 15:34   #3387
soraya1
Raczkowanie

zebra - gratulacje i wszystkiego najlepszego dla ciebie i maluszka !!!
soraya1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 15:37   #3388
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
kamyku też chyba będe miała takie problemy,z tego co zauważyłam u bratowej jak postępowała z małym to rzeczywiście jak spi i zrobi kupke(słychać) to go nie budziła i jak sie obudził to zmieniała przed jedzeniem,no chyba ze jeszcze nie spi a nawali w pieluche to zmieniała,ale niech sie wypowiedza doświadczone.

a mam pytanko czy oprócz położnej przychodzi do was pediatra do domku?wiecie cos o tym?bo w łodzkim tak a u nas nic mi nie wiadomo,a mogłaby by przyjśc bo i recepte na witaminke D by dała zeby nie latac do dr.

też nie bede dopajać dziecka herbatkami ani wodą(stare sposoby),ale słyszałam ze sie daje pić dziecku jak jest na mleku w proszku

U mnie była tylko położna chyba z raz.
Stary 2009-12-28, 15:43   #3389
aldii
Zakorzenienie

Patinka hemeglobine masz w normie.Ja mialam ostatnio 10,7
Eudaimonia tez mam Oilatum
Kamyczku nas tez na SR uczyli zeby przewinac przed karmieniem.A wszystkie mamuski mi mowi, ze dziecko sie spakudzi zaraz po karmieniu i co wtedy ?? Bede miala ten sam dylemat....
Filka zgodnie z przepisami pediatra ma OBOWIAZEK przyjsc na wizytacje do dziecka ale zazwyczaj nie przychodzi Masz prawo zadzwonic do przychodni i wyegzekwowac taka wizyte !!!
Stary 2009-12-28, 15:46   #3390
syla2311
Raczkowanie

Hej dziewczynki:r oza:

Zeberka - WIELKIE GRATULACJE MAMUSIU - I WITAMY NA SWIECIE NASZEGO WIZAZOWEGO PIOTRUSIA

A ja jakos bez weny dzis do pisania - tez dopadl mnie jakis wisielczy nastroj dzisiaj - wiec piszcie kochane - a ja bede czytac
syla2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości