Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-28, 10:27   #3301
pysiamn
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie

Cytat:
Napisane przez kasya82 Pokaż wiadomość
pysiamn dzięki za odpowiedz

Cytat:
lece ogarnąć mieszkanie, dzisiaj przychodzi babka, która chce je kupić kurcze nie sądziłam że tak szybko go sprzedamy, myślałam że to z pół roku potrwa a tu teraz niewiele czusu mamy żeby kupić nowe
Jak jest fajne mieszkanko w dobrej cenie to idzie szybko...wiem bo szukałam...te fajne mimo że kilka dni trwało oferta już byly nie aktualne...a niektóre długimi miesiącami...wisiały w ofertach...jeszcze przed wakacjami je oglądałam

Trzymam kciuki Powodzenia

Ciekawe jak Zebcia

My dziś zaczynamy 35 tydzień

Fotki z wczoraj ...z wielgachnym brzucholkiem

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-12-28 o 10:30
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 10:32   #3302
kasiorekzeta
Rozeznanie

Witam Mamusie i ich brzuszki

Kolejny dzień bliżej porodu
Ja dziś idę o 15 do gina na kontrolę po szpitalu mam nadzieję, że będzie ok. Jakoś stresuje się tym co mi powie. Ostatnio jak byłam to powiedział, że następnego dnia o 8 rano chce mnie widzieć w szpitalu, to może dlatego jestem jakaś taka zestresowana wizytą. Jak tylko wrócę to wszystko Wam napiszę. Wcześniej jadę odebrać wypis ze szpitala bo miałam się zjawić po świętach i podrzucić zwolnienie do pracy.
A teraz dalej leżę.

Buziaki
Majka 23.02.2010

http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png
kasiorekzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 10:40   #3303
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Dziewczyny który ten linomag kupić?

ten:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p7297-Linom...iemowlat_50_ml

czy ten:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p8039-Linom...iemowlat_50_ml

i co do czyszczenia nosa można stosować u takiego niemowlaka, chciałam kupić spray nivea baby ale można go stosować dopiero od 3 miesiąca
Ja nie wiem czy oni zmienili opakowania tych linomagów wyciskanych czy to są jakieś inne? Jak inne to ja bym wybrała taki zwykły wyciskany, bo tych to nie znam, chociaż ja kupiłam maść Alantan Plus.
A co do noska to ja mam Disnemar, bo ma delikatniejszy wtrysk niż Marimar

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość

My dziś zaczynamy 35 tydzień

Fotki z wczoraj ...z wielgachnym brzucholkiem
No brzucholek śliczny

Ja niedługo wkleję mój świąteczny brzucholek bo też mi mąż porobił kilka fotek

Ciekawe jak tam zeberka Mam nadzieję, że już dzisiaj urodzi... Bo tyle ją trzymać to bez sensu...

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 10:43   #3304
Sensuel
Wtajemniczenie

Cześć lasencje

Ja to chyba zwariuję.Gardło mnie boli,gluty mam do pasa,kaszel i w dodatku znowu opryszczkę ale tym razem na nosie .Dopiero co zaleczyłam tą z ust .
Muszę się jakoś zorganizować,bo sylwester tuż tuż a ja muszę zacząć coś robić na imprezkę składkową .Dzisiaj poniedziałek,a mam wrażenie jakby środa była
Stary 2009-12-28, 10:45   #3305
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Ja Polecam ten :
http://www.apteka.gda.pl/images/linomag.jpg

Miałam go z Kubusiem i sudocremu dzieki niemu nawet nie otworzyłam
No i sama go stosowałam na jest świetny...
ech! to nie wiedziałam, że są różne!! ja mam inny

Pysiu a zdjęcia super! i mały Kubuś taki słodki!!

Ja przed momentem zwlekłam się dopiero z łóżka, a nawet tak późno się nie położyłam bo ok 23, za to wstawałam na siku tyle razy, że nawet zliczyć nie potrafię! a zaraz jadę na pobranie krwi - znów elektrolity i krzepliwość. chcę mieć aktualne, co by z zzo nie było problemów przy porodzie. muszę jechać szybko, bo już jestem taka głodna!! pewnie jak wyjdę z gabinetu to rzucę się na wszystko co zjadliwe
a ciekawe czy wytrzymam do nowego roku.. jakby nie było te kilka dni są ważne dla siedzącego w brzuchu Adasia, bo od tego zależy naprawdę dużo w jego życiu. ja wolałabym wytrzymać do 2010 ale tż liczy na to, że jeszcze w 2009 Adaś pojawi się na świecie.. no zobaczymy!
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 10:58   #3306
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Małą wykąpana, ale jadła tylko 10 min. i nie dało się jej dobudzić...
A teraz śpi juz ponad 2 godziny...
Za to w szpitalu przez 4 dni w sumie spałam jakieś 12 godzin...
Teraz mam schizy, że za krótko je i za długo śpi...
Ciekawe kiedy mi przejdzie...
Za mało kup, za dużo kup...
Za mało jedzenia, za dużo jedzenia...
Za mało spania, za dużo spania...
Skoro tak długo śpi to moim zdaniem znaczy, że się najadła. Też na początku miałam problem z jedzeniem Oli. W ogóle nie mogłam jej dobudzic (ze względu na przechodzoną żółtaczkę), a jak obudziłam ją to też krótko jadła. Teraz jest zupełnie inaczej - je co 2,5-3 godziny i czasem cały rytuał karmienia - razem z odbijaniem, czkawką itp trwa 1,5 godziny.
W szpitalu mówili, że dziecko powinno od 5 do 15 minut aktywnie ssać, więc nie martw się, na pewno z jedzeniem u Paulinki jest ok. Jeżeli nadal będziesz się martwiła to zważ ją po tygodniu czy przybiera przy takim jedzeniu.
Czy ktoś ma wieści od Zebry?????????

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 11:02   #3307
Zaslona
Raczkowanie

Dziewczyny śliczne macie brzuszki
pysiamn Ale Kubuś jest do Ciebie podobny
Kamyk Paulinka jest przesłodka Z tego co opisujesz to miałaś chyba wymarzony poród :P Każda taki by chciała. Nie czułaś, że rodzisz a rodziłaś Dobre

Ciekawe co z Zebrą...

------------------------
Święta, święta i po świętach. Obżarłam się jak prosię. A wczoraj to miałam takiego stracha Leżałam sobie na lewym boku i oglądałam tv i wstałam i nagle jak mnie zaczął brzuch boleć I brzuch i pod klatką piersiową i lewy jajnik. Ruszać się nie mogłam, łzy w oczach, a ja jeszcze sama w domu. Zaczęłam szukać ze łzami w oczach tabletek, które lekarz mi przepisał na kłucia w brzuchu (Buscopan) i jak na złość nie mogłam znaleźć. Już na kolanach z bólu chodziłam, ale w końcu znalazłam, zażyłam, do tego dwie tabletki magnezu i położyłam się i po pół godzinie mi przeszło.
Już miałam wizję, że to skurcze, że rodzę i że jadę do szpitala a ja niespakowana

Teraz zmykam, bo zaraz wpadnie do mnie koleżanka na babskie plotki. Nie widziałyśmy się chyba z miesiąc

Amelia

Zaslona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 11:03   #3308
aldii
Zakorzenienie

Pysiamn oooo jakmilo, ze nie meczylam sie sama.mialam dzis identycznie ze zgaga wlasciwie, to wciaz mnie trzyma i zjem chyba dopiero obiad.Zdjatka i Kubus jaki wtulony w brzusio
Kasya
Kasiorekzeta
Sensuel zdrowiej szybciutko
Stary 2009-12-28, 11:16   #3309
gosbaj
Zadomowienie

Witam mamusie. Ciekawe co u Zeberki, moze sie dzisiaj cos ruszy akcja.

Mam pytanie, czy kupujecie jakies mleko w proszku?? Tak w razie W ?? zeby jakby co nie trzeba bylo po nocy latac po sklepach Ja bym chciala ale kompletnie nie wiem jakie?? Napiszcie jakie kupujecie albo jakie polecaja dziewczyny ktore juz sa mamusiami.

Pysiu sliczny brzuszek a Kubus slodziutki
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 11:20   #3310
malinka118
Rozeznanie

Ja mleka ani butelek nie kupuję, będę walczyć z cycem
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 11:29   #3311
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
Ja mleka ani butelek nie kupuję, będę walczyć z cycem
ja mam 3 butelki i mleko, choc nastawiam sie na cyca, bo jak pomyślę o tych oszczędnościach. w tym celu zakupilam tez SNS - ponoć świetna sprawa (dla niewtajemniczonych opis tutaj) więc mam zamiar próbować do bólu a jak nie pomoże, to mam też laktator
A co do samego mleka to kupił mój tż dla własnej wygody. stwierdził, że jakby mi się mleczarnia o 3 w nocy zamknęła to lepiej żeby cosik miał, niż o tej porze sklepów szukał
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 11:34   #3312
addicted to wizaz
Zadomowienie

Cytat:
Addocted ty to też lachon z doklejonym brzuszkiem śliczna świateczna fotka

Ja przy Was wyglądam jak roztyty wieprz, który prawdopodobnie jest w ciąży

A ty kochana przesadzasz, jakbym nie widziała twoich zdjęć to bym uwierzyła, a tak to A te z Kubusiem
Zgagi nie zazdroszczę, choć chyba jeszcze nie wiem co to, czasem mam taki metaliczny posmak w buzi ale to chyba nie to samo.
A wczoraj jak się gwałtownie pochyliłam to mi się trochę jedzonka cofnęło no i za nim to już poleciała cała kawa i ciacho - normalnie zwymiotowałam po raz pierwszy w tej ciąży, trochę późno zważywszy, że do porodu tylko 2 tygodnie

kasya
jak linomag chcesz do pupy, to maść taką jak wklejała pysiamn, bo te linki które ty wkleiłaś to są kremy, ten z filtrem może być na buzię jako ochrona m.in. przed słońcem
A do noska na początek mam sól fizjologiczną, a potem się zobaczy. Dla starszego mam Marimer, ale jak pisała Patka on ma za duży wytrysk (Michał to sobie nawet zasłania oczy, bo nie wytrzymuje do końca dawki i jak zabiera nochala to mu pryska właśnie w oczy) i nie sądzę, zeby się nadawał dla takiego malucha.

Cytat:
Ja Polecam ten :
http://www.apteka.gda.pl/images/linomag.jpg

Miałam go z Kubusiem i sudocremu dzieki niemu nawet nie otworzyłam
No i sama go stosowałam na jest świetny...

Teraz juz nowa tubka czeka na Pysiolinkę...widziałam, że są w nowych opakowaniach takie jak t podałas w linkach....ale ja nic o nich nie powiem....kupiłam ten co się sprawdził z Kubusiem
Bo to jest maść polecana do pupy i w dalszym ciągu jest w takich samych opakowaniach (niedawno kupiłam), a tamte to są kremy.

Cytat:
lece ogarnąć mieszkanie, dzisiaj przychodzi babka, która chce je kupić kurcze nie sądziłam że tak szybko go sprzedamy, myślałam że to z pół roku potrwa a tu teraz niewiele czusu mamy żeby kupić nowe
To się powinnaś cieszyć, że tak szybko

kasiorekzeta - za wizytę i czekamy na relację

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem czy oni zmienili opakowania tych linomagów wyciskanych czy to są jakieś inne? Jak inne to ja bym wybrała taki zwykły wyciskany, bo tych to nie znam, chociaż ja kupiłam maść Alantan Plus.
A co do noska to ja mam Disnemar, bo ma delikatniejszy wtrysk niż Marimar
Maść do pupy jest wyciskana tak jak wklejała pysiamn w linku i tego opakowania nie zmieniali. Te z linka od kasya to kremy.
Ja kupiłam i linomag i alantan, bo trochę tego pójdzie.
Nie znam Disnemaru, ale potwierdzam że Marimer ma za duży rozprysk

Sensuel może chociaż trochę przejdzie do Sylwestra

Zaslona dobrze, że w końcu znalazłaś te tabletki, a torbę lepiej spakować na wszelki wypadek
************************* **
A my dziś w planach na późne popołudnie mamy wycieczkę na Nowy Świat i pewnie Krakowskie Przedmieście, żeby zobaczyć jak je w tym roku rozświetlili.
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 11:38   #3313
filka2
Zadomowienie

witam
ja sobie zajadam płatki z mleczkiem,za tydzien już moge nie pojeść!!!
ja dziś już 3czy 4 noc myslałam ze rodzewieczorem dostałam strasznych bóli brzucha i był non stop twardy,nie mogłam sie przekrecac na łózku i skóra boli na brzuszku,ale nie urodziłam
chyba mi sie troszke obniżył bo byłam w wc z 6razy jakoś mnie po pęcherzu smyra

ja też mam ten linomag co pysia,bratowa mówiła ze lepszy ten ,a ma i ten co w pudełku.
pysiamn brzuszek juz sporya synek strasznie podobny do mamuni.
zebra kurcze niech oni coś z nią robia i piotrusiem.
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 11:38   #3314
addicted to wizaz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Witam mamusie. Ciekawe co u Zeberki, moze sie dzisiaj cos ruszy akcja.

Mam pytanie, czy kupujecie jakies mleko w proszku?? Tak w razie W ?? zeby jakby co nie trzeba bylo po nocy latac po sklepach Ja bym chciala ale kompletnie nie wiem jakie?? Napiszcie jakie kupujecie albo jakie polecaja dziewczyny ktore juz sa mamusiami.

Pysiu sliczny brzuszek a Kubus slodziutki
Ja na razie mam same butelki, w razie czego tż będzie pędził do apteki. Za pierwszym razem udało mi sie karmić piersią i teraz też tak planuję. Tak więc na pierwszy rzut nie miałam mieszanki, ale potem najczęściej mieliśmy Bebiko

No i miejmy nadzieję, że dziś się już wyjaśni sprawa z Zeberką. W końcu po świetach i weekendzie może wezmą sie do roboty.
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 11:41   #3315
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość
ja mam 3 butelki i mleko, choc nastawiam sie na cyca, bo jak pomyślę o tych oszczędnościach. w tym celu zakupilam tez SNS - ponoć świetna sprawa (dla niewtajemniczonych opis tutaj) więc mam zamiar próbować do bólu a jak nie pomoże, to mam też laktator
A co do samego mleka to kupił mój tż dla własnej wygody. stwierdził, że jakby mi się mleczarnia o 3 w nocy zamknęła to lepiej żeby cosik miał, niż o tej porze sklepów szukał
No wlasnie ja tak samo. Nastawiam sie na karmienie piersia ale PRZEZORNY ZAWSZE UBEZPIECZONY butelki mam to i mleko by sie przydalo tak na czarna godzine Laktator tez mam wiec jakby co to bede walczyc
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 11:47   #3316
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Ja mam tylko butelki - mleka jeszcze nie mam i na razie nie kupuję. W razie co mąż szybko pojedzie albo do Tesco całodobowego - bliżej, albo do apteki całodobowej - trochę dalej
A jakie? No to do wyboru do koloru Bebilon, Bebiko... i reszty teraz nie pamiętam

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 11:58   #3317
brzoskwinia82
Zadomowienie

No ja też mam butelki a mleko się w razie czego dokupi.
Aparat fot. mi się zepsuł...dałam kumplowi do naprawienia ale nie wiem na kiedy go zrobi (jeśli mu się w ogóle uda) i muszę na wszelki wypadek pożyczyć od teściów, bo chcę mieć do szpitala...

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 12:09   #3318
Sweet Delights
Zadomowienie

Wiatm mamusie poświątecznie Mały śpi najedzony, domek ogarnięty po wszystkich najazdach rodzinnych, ja świeża i względnie wyspana, choć nadal w dresach tylko śniadania nie zdążyłam jeszcze zjeść Wracam do normalności Odespałam ponad tygodniową bezsenność i zaczynam normalnie funkocjonować. Filipek je co 3-3.5 godziny, w nocy karmimy się dwa razy więc nawet się wysypiam. Niestety nadal dokarmiamy się sztucznym mlekiem i jak na razie nie zanosi się na zmiany, nadal mam za mało pokarmu i po prostu nie jestem w stanie go wykarmić. Nie pomogają żadne sposoby na pobudzenie laktacji, 60 ml to wszystko co jestem w stanie odciągnąć na jeden raz, resztę Mały musi dojeść. Poza tym jest bardzo wrażliwy jeśli chodzi o brzuszek, chyba ten antybiotyk od początku też nie ułatwił sprawy. Chodzę głodna bo boję się zjeść cokolwiek, żeby nie było problemu. Wczoraj zjadłam jabłko z piekranika, bo położne zabroniły surowego Filip dostał za przeproszeniem takiego srania, że się poryczałam, że przeze mnie dziecko się tak męczy. Przewrażliwoina jestem, ale jak pomyślę, że o mały włos mogłam go stracić, to jestem w stanie zrobić i zrezygnować dla niego ze wszystkiego. Jak każda mama dla swojego skarbu z resztą

Poza tym dzisiaj mamy już całe dwa tygodnie A ja nadal nie mogę uwierzyć, że jesteśmy już we trójkę Miłego dnia mamusie
Sweet Delights jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 12:13   #3319
aldii
Zakorzenienie

Gosbaj nastawiam sie na cyca, ale profilaktycznie mam butelki (3), ale mleka nie kupuje.Najwyzej bedzie akcja - apteka

Oj cos sie boje zeby moja Lu sie nie pospieszyla na swiat Wczoraj mialam skurcze, pozniej caly czas twardy brzuszek i dzis ledwo wyszlam z domu znow skurcze.Takie mocne to lapia mnie tylko jak chodze Od dzis wychodze z domu tylko jak musze (czyli np. jutro na SR)

Sweet juz 2 tyg. ???? Jak ten czas leci....Nie martw sie, laktacja moze byc jeszcze oslabiona po antybiotykach.Na pewno sie poprawi

Edytowane przez aldii
Czas edycji: 2009-12-28 o 12:15
aldii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 12:17   #3320
brzoskwinia82
Zadomowienie

Ja też mam wrażenie że zaraz się zacznie, chociaż skurczów bolesnych jako tako nie mam, jedynie twardnienie brzucha. Dzisiaj w nocy pierwszy raz śnił mi się poród...

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 12:22   #3321
azzis
Zakorzenienie

Wracam po świętach, a tu miła niespodzianka - kolejne dziewczyny rozpakowane Serdecznie Wam gratuluję!!!
Jak ja bym chciała być już po... im bliżej końca, tym paniczniej zaczynam się bać porodu :/

Kamyku - Paulinka śliczniutka

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 12:34   #3322
filka2
Zadomowienie

też mam tylko butle,mleko kupimy potem jak bedzie potrzebne,oby nie było.
ja własnie dzwoniłam do połoznej i mam juz w sumie załatwiona p.środowiskowąjutro może sie z nią spotkam bo ona chce jeszcze przed porodem.
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 12:36   #3323
Malga19
BAN stały

pysiamn-piekne fotkii

hej mamcie

humrek mi dopisuje oby tak jeszcze z 4 dni wytrwala i bedzie Git.....

tez jestem ciekawa co z Zeberka??

A i Juz wiemy jak bedzie miec nasza corka na imie...Ostecznie stanelo na 2 imionach...Albo Józefina Cecylia albo Izabela Anna
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 12:39   #3324
pliwa
Raczkowanie

GG do pliwa

Gratuluję bardzo wszystkim rozpakowanym i trzymam kciukęsy za Zebrę!
Generalnie nie moge Was czytać, bo wydaje mi se , że ja tez zaraz urodzę , mąż też mi zabronił
Odczuwam bóle od czasu do czasu i twardnienia, więc martwię się troszkę, żeby nie urodzić za wcześnie ...
Pozdrawiam Was ciepło!!!!

DO SIEGO ROKU!!!!
Stary 2009-12-28, 12:54   #3325
aldii
Zakorzenienie

Malga Izabela Anna jest ok, ale Jozefina Imie w calosci brzmi ladnie, ale wiadomo, ze kazdy zdrabnia.... i co bedzie sie Wam podobac, jak beda do niej wolac Jozia, albo Jozka ???
Stary 2009-12-28, 13:02   #3326
gooha3
Zadomowienie

Witam poświątecznie.
Trochę podglądałam w święta, ale nie miałam siły odpisywać.

... ale się posypało .....
Gratuluje wszystkim mamusiom i dzieciaczkom

narzuciłyście takie tempo z tymi porodami że zaczynam się bać.

Pliwa, ty sobie nie żartuj bo ja mam termin podobny do Twojego
Choć powiem szczerze że mam też jakieś dziwne przeczucie że u mnie bedzie też wcześniej.
Coraz częściej mi brzuch twardnieje i już fenoterol chyba niewiele daje.
-----------------------------------------
Dzisiaj mnie wymęczyło w nocy, ciężko było zasnąć, a potem obudziłam się o 4 z całym obolałym brzuchem.
Czasami nie wiem już jak się ułożyć do spania. Ułożę się na boku to za chwile czuje wiercenie się dzieciaczka na spodzie i mam wrażenie że go przygniatam, ułoże się na drugim i znowu to samo tylko z drugiej strony.
Poleże chwilke na plecach to mam wrazenie że mi się do kręgosłupa przykleja czuje ból.

.... ech zazdroszczę tym mamusiom, które mają już to za sobą.....
-----------------------------------
aaa.. właśnie zapomniałam dodać Śliczne foteczki brzuszków

a zdjęcia dzieciaczków, poprostu można się zakochać od pierwszego wejrzenia.

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 13:03   #3327
malinka118
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
pysiamn-piekne fotkii

hej mamcie

humrek mi dopisuje oby tak jeszcze z 4 dni wytrwala i bedzie Git.....

tez jestem ciekawa co z Zeberka??

A i Juz wiemy jak bedzie miec nasza corka na imie...Ostecznie stanelo na 2 imionach...Albo Józefina Cecylia albo Izabela Anna
Zgadzam się z Aldi. Mnie najbardiej podobały się Twoje pierwsze propozycje Emilia Magdalena lub Magdalena Emilia. Józia czy Józka to w ogóle mi się nie podoba. Ale to Wasza decyzja.
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 13:03   #3328
Malga19
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Malga Izabela Anna jest ok, ale Jozefina Imie w calosci brzmi ladnie, ale wiadomo, ze kazdy zdrabnia.... i co bedzie sie Wam podobac, jak beda do niej wolac Jozia, albo Jozka ???
A mnie walsnie Jozia sie super podoba....

kazdy wybiera takie imie jak mu sie podoba...Moje dziecko nie bedzie 1000 Julka w tym roku i 1000 Maja czy Amelia...
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 13:08   #3329
gooha3
Zadomowienie

Malga
Tak samo jak Aldii wybrałabym Izabela Anna.
Wiadomo że to musi być Wasza decyzja, jeżeli Wam się podoba Józefina to nikt Wam nie zabroni.
Miałam koleżanke w liceum Józefinę i powiem Ci szczerze, że jej imie często było pretekstem do żartów. We wcześniejszej szkole również.
Teraz uznałabym to za głupie bo to imie jak każde inne, ale pamietaj że dzieciaki są często bezlitosne w takich sprawach.
Z drugiej strony do końca sie nie przewidzi, bo może powrócą stare imiona. Już mam wrażenie ze trochę taka tendencja jest.

Też mam problem z wyborem imienia.
Mamy wybrane dwa typy: Marek i Mateusz.
Z jednej strony Marek trochę mi nie pasuje do małego chłopca, bo jest takie twarde, zdrobnienie tez nie za bardzo.
Mateusz trochę bardziej mi się podoba, ale u nas ostatnio co drugi chłopczyk to Mateusz.

Chyba poczekamy do porodu i zobaczymy które będzie bardziej pasować.

Dla dziewczynki jakoś mieliśmy więcej opcji, a dla chłopaka przeszły tylko te dwie jak narazie.

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012

Edytowane przez gooha3
Czas edycji: 2009-12-28 o 13:15
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 13:13   #3330
Sensuel
Wtajemniczenie

UWAGA UWAGA !!!!!

Mamy kolejnego wizażowego szkraba .

ZEBRA urodziła PIOTRUSIA

" Urodziłam o 12:15,waży 3220,dł 54 ale ma trochę problemów z płuckami więc go zabrali.Nie spodziewałam się takiego bólu,ale widok dziecka to rekompensuje".

Gratuluję kochana i życzę zdrówka dla małego

Edytowane przez Sensuel
Czas edycji: 2009-12-28 o 13:14
Sensuel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości