|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki PowodzeniaCiekawe jak Zebcia ![]() ************************* *************** My dziś zaczynamy 35 tydzień Fotki z wczoraj ...z wielgachnym brzucholkiem
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-28 o 10:30 |
|
|
|
|
#3302 |
|
Rozeznanie
|
Witam Mamusie i ich brzuszki
Kolejny dzień bliżej porodu Ja dziś idę o 15 do gina na kontrolę po szpitalu mam nadzieję, że będzie ok. Jakoś stresuje się tym co mi powie. Ostatnio jak byłam to powiedział, że następnego dnia o 8 rano chce mnie widzieć w szpitalu, to może dlatego jestem jakaś taka zestresowana wizytą. Jak tylko wrócę to wszystko Wam napiszę. Wcześniej jadę odebrać wypis ze szpitala bo miałam się zjawić po świętach i podrzucić zwolnienie do pracy. A teraz dalej leżę. Buziaki
|
|
#3303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do noska to ja mam Disnemar, bo ma delikatniejszy wtrysk niż Marimar ![]() Cytat:
![]() Ja niedługo wkleję mój świąteczny brzucholek bo też mi mąż porobił kilka fotek ![]() Ciekawe jak tam zeberka Mam nadzieję, że już dzisiaj urodzi... Bo tyle ją trzymać to bez sensu...
|
|
|
#3304 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć lasencje
![]() Ja to chyba zwariuję.Gardło mnie boli,gluty mam do pasa,kaszel i w dodatku znowu opryszczkę ale tym razem na nosie .Muszę się jakoś zorganizować,bo sylwester tuż tuż a ja muszę zacząć coś robić na imprezkę składkową
|
#3305 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pysiu a zdjęcia super! i mały Kubuś taki słodki!! Ja przed momentem zwlekłam się dopiero z łóżka, a nawet tak późno się nie położyłam bo ok 23, za to wstawałam na siku tyle razy, że nawet zliczyć nie potrafię! a zaraz jadę na pobranie krwi - znów elektrolity i krzepliwość. chcę mieć aktualne, co by z zzo nie było problemów przy porodzie. muszę jechać szybko, bo już jestem taka głodna!! pewnie jak wyjdę z gabinetu to rzucę się na wszystko co zjadliwe ![]() a ciekawe czy wytrzymam do nowego roku.. jakby nie było te kilka dni są ważne dla siedzącego w brzuchu Adasia, bo od tego zależy naprawdę dużo w jego życiu. ja wolałabym wytrzymać do 2010 ale tż liczy na to, że jeszcze w 2009 Adaś pojawi się na świecie.. no zobaczymy!
|
|
#3306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W szpitalu mówili, że dziecko powinno od 5 do 15 minut aktywnie ssać, więc nie martw się, na pewno z jedzeniem u Paulinki jest ok. Jeżeli nadal będziesz się martwiła to zważ ją po tygodniu czy przybiera przy takim jedzeniu. Czy ktoś ma wieści od Zebry????????? |
|
|
|
|
#3307 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny śliczne macie brzuszki
![]() pysiamn Ale Kubuś jest do Ciebie podobny ![]() Kamyk Paulinka jest przesłodka Z tego co opisujesz to miałaś chyba wymarzony poród :P Każda taki by chciała. Nie czułaś, że rodzisz a rodziłaś Dobre ![]() Ciekawe co z Zebrą... ------------------------ Święta, święta i po świętach. Obżarłam się jak prosię. A wczoraj to miałam takiego stracha Leżałam sobie na lewym boku i oglądałam tv i wstałam i nagle jak mnie zaczął brzuch boleć I brzuch i pod klatką piersiową i lewy jajnik. Ruszać się nie mogłam, łzy w oczach, a ja jeszcze sama w domu. Zaczęłam szukać ze łzami w oczach tabletek, które lekarz mi przepisał na kłucia w brzuchu (Buscopan) i jak na złość nie mogłam znaleźć. Już na kolanach z bólu chodziłam, ale w końcu znalazłam, zażyłam, do tego dwie tabletki magnezu i położyłam się i po pół godzinie mi przeszło. Już miałam wizję, że to skurcze, że rodzę i że jadę do szpitala a ja niespakowana ![]() Teraz zmykam, bo zaraz wpadnie do mnie koleżanka na babskie plotki. Nie widziałyśmy się chyba z miesiąc
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
Pysiamn oooo jakmilo, ze nie meczylam sie sama.mialam dzis identycznie ze zgaga
Kasya Kasiorekzeta ![]() Sensuel zdrowiej szybciutko |
|
|
|
#3309 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie. Ciekawe co u Zeberki, moze sie dzisiaj cos ruszy akcja.
Mam pytanie, czy kupujecie jakies mleko w proszku?? Tak w razie W ?? zeby jakby co nie trzeba bylo po nocy latac po sklepach Ja bym chciala ale kompletnie nie wiem jakie?? Napiszcie jakie kupujecie albo jakie polecaja dziewczyny ktore juz sa mamusiami.Pysiu sliczny brzuszek a Kubus slodziutki |
|
|
|
#3310 |
|
Rozeznanie
|
Ja mleka ani butelek nie kupuję, będę walczyć z cycem
|
#3311 |
|
Rozeznanie
|
ja mam 3 butelki i mleko, choc nastawiam sie na cyca, bo jak pomyślę o tych oszczędnościach
. w tym celu zakupilam tez SNS - ponoć świetna sprawa (dla niewtajemniczonych opis tutaj) więc mam zamiar próbować do bólu a jak nie pomoże, to mam też laktator![]() A co do samego mleka to kupił mój tż dla własnej wygody. stwierdził, że jakby mi się mleczarnia o 3 w nocy zamknęła to lepiej żeby cosik miał, niż o tej porze sklepów szukał
|
#3312 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ty kochana przesadzasz, jakbym nie widziała twoich zdjęć to bym uwierzyła, a tak to Zgagi nie zazdroszczę, choć chyba jeszcze nie wiem co to, czasem mam taki metaliczny posmak w buzi ale to chyba nie to samo. A wczoraj jak się gwałtownie pochyliłam to mi się trochę jedzonka cofnęło no i za nim to już poleciała cała kawa i ciacho - normalnie zwymiotowałam po raz pierwszy w tej ciąży, trochę późno zważywszy, że do porodu tylko 2 tygodnie ![]() kasya jak linomag chcesz do pupy, to maść taką jak wklejała pysiamn, bo te linki które ty wkleiłaś to są kremy, ten z filtrem może być na buzię jako ochrona m.in. przed słońcem A do noska na początek mam sól fizjologiczną, a potem się zobaczy. Dla starszego mam Marimer, ale jak pisała Patka on ma za duży wytrysk (Michał to sobie nawet zasłania oczy, bo nie wytrzymuje do końca dawki i jak zabiera nochala to mu pryska właśnie w oczy ) i nie sądzę, zeby się nadawał dla takiego malucha. Cytat:
Cytat:
kasiorekzeta - za wizytę i czekamy na relacjęCytat:
Ja kupiłam i linomag i alantan, bo trochę tego pójdzie. Nie znam Disnemaru, ale potwierdzam że Marimer ma za duży rozprysk Sensuel Zaslona ************************* ** A my dziś w planach na późne popołudnie mamy wycieczkę na Nowy Świat i pewnie Krakowskie Przedmieście, żeby zobaczyć jak je w tym roku rozświetlili. |
||||
|
|
|
#3313 |
|
Zadomowienie
|
witam
ja sobie zajadam płatki z mleczkiem,za tydzien już moge nie pojeść!!! ja dziś już 3czy 4 noc myslałam ze rodze ![]() chyba mi sie troszke obniżył bo byłam w wc z 6razy jakoś mnie po pęcherzu smyra ![]() ja też mam ten linomag co pysia,bratowa mówiła ze lepszy ten ,a ma i ten co w pudełku. pysiamn brzuszek juz spory zebra kurcze niech oni coś z nią robia i piotrusiem. |
|
|
|
#3314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i miejmy nadzieję, że dziś się już wyjaśni sprawa z Zeberką. W końcu po świetach i weekendzie może wezmą sie do roboty. |
|
|
|
|
#3315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
butelki mam to i mleko by sie przydalo tak na czarna godzine Laktator tez mam wiec jakby co to bede walczyc
|
|
|
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jakie? No to do wyboru do koloru Bebilon, Bebiko... i reszty teraz nie pamiętam
|
|
|
#3317 |
|
Zadomowienie
|
No ja też mam butelki a mleko się w razie czego dokupi.
Aparat fot. mi się zepsuł...dałam kumplowi do naprawienia ale nie wiem na kiedy go zrobi (jeśli mu się w ogóle uda) i muszę na wszelki wypadek pożyczyć od teściów, bo chcę mieć do szpitala... |
|
|
|
#3318 |
|
Zadomowienie
|
Wiatm mamusie poświątecznie
Mały śpi najedzony, domek ogarnięty po wszystkich najazdach rodzinnych, ja świeża i względnie wyspana, choć nadal w dresach tylko śniadania nie zdążyłam jeszcze zjeść Wracam do normalności Odespałam ponad tygodniową bezsenność i zaczynam normalnie funkocjonować. Filipek je co 3-3.5 godziny, w nocy karmimy się dwa razy więc nawet się wysypiam. Niestety nadal dokarmiamy się sztucznym mlekiem i jak na razie nie zanosi się na zmiany, nadal mam za mało pokarmu i po prostu nie jestem w stanie go wykarmić. Nie pomogają żadne sposoby na pobudzenie laktacji, 60 ml to wszystko co jestem w stanie odciągnąć na jeden raz, resztę Mały musi dojeść. Poza tym jest bardzo wrażliwy jeśli chodzi o brzuszek, chyba ten antybiotyk od początku też nie ułatwił sprawy. Chodzę głodna bo boję się zjeść cokolwiek, żeby nie było problemu. Wczoraj zjadłam jabłko z piekranika, bo położne zabroniły surowego Filip dostał za przeproszeniem takiego srania, że się poryczałam, że przeze mnie dziecko się tak męczy. Przewrażliwoina jestem, ale jak pomyślę, że o mały włos mogłam go stracić, to jestem w stanie zrobić i zrezygnować dla niego ze wszystkiego. Jak każda mama dla swojego skarbu z resztą Poza tym dzisiaj mamy już całe dwa tygodnie Miłego dnia mamusie
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
Gosbaj nastawiam sie na cyca, ale profilaktycznie mam butelki (3), ale mleka nie kupuje.Najwyzej bedzie akcja - apteka
![]() Oj cos sie boje zeby moja Lu sie nie pospieszyla na swiat Wczoraj mialam skurcze, pozniej caly czas twardy brzuszek i dzis ledwo wyszlam z domu znow skurcze.Takie mocne to lapia mnie tylko jak chodze Od dzis wychodze z domu tylko jak musze (czyli np. jutro na SR)Sweet juz 2 tyg. ???? Jak ten czas leci....Nie martw sie, laktacja moze byc jeszcze oslabiona po antybiotykach.Na pewno sie poprawi
Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-12-28 o 12:15 |
|
|
|
#3320 |
|
Zadomowienie
|
Ja też mam wrażenie że zaraz się zacznie, chociaż skurczów bolesnych jako tako nie mam, jedynie twardnienie brzucha. Dzisiaj w nocy pierwszy raz śnił mi się poród...
|
|
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
Wracam po świętach, a tu miła niespodzianka - kolejne dziewczyny rozpakowane
Jak ja bym chciała być już po... im bliżej końca, tym paniczniej zaczynam się bać porodu :/ Kamyku - Paulinka śliczniutka
|
#3322 |
|
Zadomowienie
|
też mam tylko butle,mleko kupimy potem jak bedzie potrzebne,oby nie było.
ja własnie dzwoniłam do połoznej i mam juz w sumie załatwiona p.środowiskową |
|
|
|
#3323 |
|
BAN stały
|
pysiamn-piekne fotkii
hej mamcie ![]() humrek mi dopisuje oby tak jeszcze z 4 dni wytrwala i bedzie Git..... tez jestem ciekawa co z Zeberka?? A i Juz wiemy jak bedzie miec nasza corka na imie...Ostecznie stanelo na 2 imionach...Albo Józefina Cecylia albo Izabela Anna
|
|
|
|
#3324 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluję bardzo wszystkim rozpakowanym
Generalnie nie moge Was czytać, bo wydaje mi se , że ja tez zaraz urodzę , mąż też mi zabronił ![]() Odczuwam bóle od czasu do czasu i twardnienia, więc martwię się troszkę, żeby nie urodzić za wcześnie ... Pozdrawiam Was ciepło!!!! DO SIEGO ROKU!!!!
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
Malga Izabela Anna jest ok, ale Jozefina
Imie w calosci brzmi ladnie, ale wiadomo, ze kazdy zdrabnia.... i co bedzie sie Wam podobac, jak beda do niej wolac Jozia, albo Jozka ???
|
|
|
|
#3326 |
|
Zadomowienie
|
Witam poświątecznie.
Trochę podglądałam w święta, ale nie miałam siły odpisywać. ... ale się posypało ..... Gratuluje wszystkim mamusiom i dzieciaczkom ![]() narzuciłyście takie tempo z tymi porodami że zaczynam się bać. Pliwa, ty sobie nie żartuj bo ja mam termin podobny do Twojego ![]() Choć powiem szczerze że mam też jakieś dziwne przeczucie że u mnie bedzie też wcześniej. Coraz częściej mi brzuch twardnieje i już fenoterol chyba niewiele daje. ----------------------------------------- Dzisiaj mnie wymęczyło w nocy, ciężko było zasnąć, a potem obudziłam się o 4 z całym obolałym brzuchem. Czasami nie wiem już jak się ułożyć do spania. Ułożę się na boku to za chwile czuje wiercenie się dzieciaczka na spodzie i mam wrażenie że go przygniatam, ułoże się na drugim i znowu to samo tylko z drugiej strony. Poleże chwilke na plecach to mam wrazenie że mi się do kręgosłupa przykleja czuje ból. .... ech zazdroszczę tym mamusiom, które mają już to za sobą..... ----------------------------------- aaa.. właśnie zapomniałam dodać Śliczne foteczki brzuszków ![]() a zdjęcia dzieciaczków, poprostu
|
#3327 |
|
Rozeznanie
|
Zgadzam się z Aldi. Mnie najbardiej podobały się Twoje pierwsze propozycje Emilia Magdalena lub Magdalena Emilia. Józia czy Józka to w ogóle mi się nie podoba. Ale to Wasza decyzja.
|
#3328 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() kazdy wybiera takie imie jak mu sie podoba...Moje dziecko nie bedzie 1000 Julka w tym roku i 1000 Maja czy Amelia... |
|
|
|
|
#3329 |
|
Zadomowienie
|
Malga
Tak samo jak Aldii wybrałabym Izabela Anna. Wiadomo że to musi być Wasza decyzja, jeżeli Wam się podoba Józefina to nikt Wam nie zabroni. Miałam koleżanke w liceum Józefinę i powiem Ci szczerze, że jej imie często było pretekstem do żartów. We wcześniejszej szkole również. Teraz uznałabym to za głupie bo to imie jak każde inne, ale pamietaj że dzieciaki są często bezlitosne w takich sprawach. Z drugiej strony do końca sie nie przewidzi, bo może powrócą stare imiona. Już mam wrażenie ze trochę taka tendencja jest. Też mam problem z wyborem imienia. Mamy wybrane dwa typy: Marek i Mateusz. Z jednej strony Marek trochę mi nie pasuje do małego chłopca, bo jest takie twarde, zdrobnienie tez nie za bardzo. Mateusz trochę bardziej mi się podoba, ale u nas ostatnio co drugi chłopczyk to Mateusz. Chyba poczekamy do porodu i zobaczymy które będzie bardziej pasować. Dla dziewczynki jakoś mieliśmy więcej opcji, a dla chłopaka przeszły tylko te dwie jak narazie.
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008050301801830.png http://www.suwaczek.pl/cache/2f1fe0a70f.png Mareczek 24 II 2010r Karolinka 23 VIII 2012 Edytowane przez gooha3 Czas edycji: 2009-12-28 o 13:15 |
|
|
|
#3330 |
|
Wtajemniczenie
|
UWAGA UWAGA !!!!!
Mamy kolejnego wizażowego szkraba ZEBRA urodziła PIOTRUSIA ![]() " Urodziłam o 12:15,waży 3220,dł 54 ale ma trochę problemów z płuckami więc go zabrali.Nie spodziewałam się takiego bólu,ale widok dziecka to rekompensuje". ******** Gratuluję kochana i życzę zdrówka dla małego
......Myśli stają się rzeczami.... Edytowane przez Sensuel Czas edycji: 2009-12-28 o 13:14 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.

a tu teraz niewiele czusu mamy żeby kupić nowe
Powodzenia

.
Leżałam sobie na lewym boku i oglądałam tv i wstałam i nagle jak mnie zaczął brzuch boleć 

. w tym celu zakupilam tez SNS - ponoć świetna sprawa (dla niewtajemniczonych opis 
śliczna świateczna fotka 
Wczoraj mialam skurcze, pozniej caly czas twardy brzuszek i dzis ledwo wyszlam z domu znow skurcze.Takie mocne to lapia mnie tylko jak chodze
Od dzis wychodze z domu tylko jak musze (czyli np. jutro na SR)