|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. V - 'nikt nie ma takiej nadziei jak ja'
Cytat:
![]() ja już nie pamiętam tego miauczenia, ale tak, to było straszne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#992 |
Zakorzenienie
|
Nocne rozmowy z Martą. Jak ja je uwielbiam.
![]() ![]() Idę spać. ;*
![]() |
#993 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry.
Ze mną by ktoś nocą porozmawiał a nie... ![]() ![]() Cytat:
Ja idę z przyjaciółką właśnie. Ona to kombinowała. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edit. Czy ja nie mam z czymś problemu ? Cytat:
Chociaż to tak jak ja z chemią. Cytat:
![]() Cytat:
![]() I sukienka też ![]() Muszę iść głowę umyć. Edytowane przez Karmenka Czas edycji: 2009-12-31 o 09:20 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#994 | |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry.
![]() Jak zwykle chce mi się spać, ale to nic, będę twarda. ![]() Cytat:
![]() ![]() Dlaczego szok? ![]() Poważnie do Indii? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#995 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Marta, bardzo fajna sukienka ![]() O, to dzisiaj ten głupi sylwester ![]() ![]() Okropnie mi się wszystko zamotało ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#996 | ||||
Konto usunięte
|
a nie wiem czy fajnie
![]() jadę do przyjaciółki i później idziemy na jakąś domówkę, zobaczymy ![]() Cytat:
![]() chociaż powiem szczerze że ostatnio z tą moją dawną przyjaciółką jesteśmy na etapie rozmowy o powodach tej " rozłąki " ![]() ![]() kurczę nie ciekawa sprawa;/ Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja jeszcze nie mam. ;< Cytat:
![]() nieee masz ![]() ![]() do Indii ![]() ![]() Marta pamiętasz ![]() ![]() dzien dobryyyy ;* dzisiaj już mnie nie będzie także życzę Wam Szczęśliwego Nowego Roku !! ![]() ![]() ;*Żbiczki ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#997 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale po prostu masakra. moi rodzice zawsze zapraszają Tż ma rozmowę ![]() ![]() w sumie już niedawno pisałam, że seks to nie jest temat tabu w moim domu, ale rodzice chcą mnie chronić jak najdłużej, żebym nie musiała później rezygnować ze swoich planów "bo dziecko" Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja zawsze swoim tak mówię. Że jeśli sama się nie upilnuję (seks, narkotyki, alkohol, papierosy itd.) to i oni mnie nie upilnują i przed tym nie uchronią. bo równie dobrze mogę uprawiać seks w domu, albo sobie zaćpać czy wypić.. nawet jak są w domu ![]() Cytat:
![]() szukałam wczoraj w Galerii Bałtyckiej, ale nawet ładnych majtek na 100dn nie znalazłam .. ![]() grunt, że sama to zauważasz. najczęściej nie widzi się problemu. Ala, nie martw się ;* cześć Racuchy, idę na śniadanie ![]()
![]() |
#998 | |
Wtajemniczenie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;16169181]
dzisiaj już mnie nie będzie także życzę Wam Szczęśliwego Nowego Roku !! ![]() ![]() ;*Żbiczki ![]() I nawzaaaajem ![]() Cytat:
![]() No w tym roku NIC na studniówkę nie da sie znaleźć... Smacznego ^^
![]() ![]() |
![]() |
#999 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzień dobry;* koleżanka przyniosła mi tego kotka, smutno mi. ![]() wypiję pyyszczną herbatkę i muszę się ogarnąć.
![]() |
#1000 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bardzo ci współczuję... Moja bliska koleżanka wyprowadziła się z domu, bo jej rodzice byli uprzedzeni do jej chłopaka. Są bardzo konserwatywni. Zakazali jej pisać do tego chłopaka, zabrali telefon. Kiedyś jej tata włamał się na gg i zaczął czytać rozmowy z nim. Zrobił jej awanturę, o ile wiem doszło nawet do rękoczynów. Ona kupiła sobie nowy telefon i ukrywała go pod łóżkiem. Spotykali się po kryjomy albo u niego w domu. To trwało jakiś rok. Kiedy pokłóciła się z siostrą, ta zaszantażowała ją, że powie o telefonie rodzicom. I powiedziała. Telefon został roztrzaskany na podłodze, a ona usłyszała "albo się wyprowadzasz, dziw.ko, albo kończysz z tym łajdakiem". Wyprowadziła się do niego 3 miesiące temu, nadal się kochaja, a jego rodzice traktują ją jak córkę. Wydaje mi się, że po raz pierwszy w życiu święta spędza w normalnej rodzinie. Szkoda mi jej, bo jest bardzo mądra, miała ambicje, chciała zdawać R matematykę i fizykę i zrezygnowała z tego. To tak w skrócie (pomijając jakieś listy, że nie jest już ich córką, smsy obraźliwe, no i jej ubrania ZABRAŁA jej siostra) No. A jej rodzice są nauczycielami, pedagogami jakby nie patrzeć ![]() ja też, ja też, ja też. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ja do Afryki ![]() Dobrze będzie ![]()
![]() |
#1001 |
Wtajemniczenie
|
a dlaczeeego nie?
![]() Noo musi być ![]() jakby nie było ![]() ![]()
Edytowane przez Claaire Czas edycji: 2009-12-31 o 11:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1002 | ||
Zakorzenienie
|
![]() A bo tą matmę ciągle robisz, to aż dziwne, że się nie chcesz sprawdzić i napisać. No może do Indii to nie, ale jakby co (ciii, na studia idę) to wyjeżdżam gdzieś, może Tajlandia... [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;16169181] ;* ![]() nieee masz ![]() ![]() do Indii ![]() ![]() Marta pamiętasz ![]() ![]() [/QUOTE] No, jedna co się zna ![]() A to jedźta ze mną ! Mam takie postanowienie na dziś. Jak mi się nie uda, to problem jest. ![]() Cytat:
Ale na szczęście nie była moją jedyną. Cytat:
![]() Też bym się wyprowadziła. Ja też serio myślałam. Ale chcę iść na studia. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1003 | |
Zakorzenienie
|
A ze mną to zamula
![]() Skąd taki pomysł? ![]() ![]() ![]() A Ty mi wczoraj nie odpisałaś! ![]() Cytat:
![]() Ale to źle, że zrezygnowała z planów, powinna to zrobić i właśnie pokazać rodzicom, że bez nich też sobie poradzi ![]() A jak tam u Ciebie? Już lepiej? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1004 | |||||||
Zakorzenienie
|
Bry, Żbiczki. ; *
Wyspałam się, ogarnęłam, zdystansowałam do sprawy. Już nie płaczę, to nic nie da. Osiemnastolatce nie wypada reagować na sprawy jak dzieciakowi, nie ma co się oszukiwać, trzeba coś z tym zrobić, a nie skulić się pod kocem i płakać. ![]() Cytat:
![]() Mają córkę rok starszą ode mnie i przez to chyba mama TŻta jest jeszcze bardziej przewrażliwiona, bo wyobraża sobie: co by było gdyby moja córka zaszła w ciążę?! Przecież to dziecko jeszcze jest! A przecież ja jestem od niej nawet rok młodsza. Po prostu chodzi o ciążę, ale nie mówią tego wprost. Cytat:
![]() Nie wiem, jak to będzie, ale na razie raczej będę unikać wizyt u TŻta. Cytat:
Pewnie będą mieli, no ale to już będzie też nieco inna sytuacja - TŻ 22-letni, ja 19-letnia, staż związku: prawie 2,5 roku... myślę,że też spojrzą na to inaczej. No nie wiem, jak to będzie, ale nie możemy cały czas pozwalać tak ingerować w nasz związek i prywatność. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No niestety mama TŻta usiłuje mieć nad nim znacznie większą kontrolę i wtrąca się do jego życia, przykro mi, że tak jest, bo to dotyczy również mnie. A ja nie chcę, żeby nasz związek to był TŻ, ja i jego mama. Ale trudno, na razie nie ma na to rady. Cytat:
U nas tak daleko sytuacja się nie posuwa, nie ma absolutnie żadnych wyzwisk, itp. Jego rodzice chyba mnie akceptują, są dla mnie mili, ale są całkowicie przeciwni jakiejkolwiek większej bliskości przed ślubem i tyle. Ja też marzę, żeby pojechać do Afryki - nie na misję, ale pozwiedzać. Bardzo mnie fascynuje tamta kultura, lubię o tym czytać, lubię oglądać Wojciechowską czy Cejrowskiego, dla mnie to magia. ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1005 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koleżanek mam sporo, ale taką przyjaciółkę miałam jedną i to od podstawówki. Cytat:
moi rodzice zawsze byli nastawieni do tego typu rzeczy na luzie. Ufają nam i nie obawiają się, że przedwcześnie zajdziemy. Poza tym wiedzieli, że przed tym nie można nas uchronić. Przede wszystkim zaufanie. a jego mama chyba za bardzo chce go niańczyć. Sorry, ale Twój chłopak jest dorosły i nie może tak się wtrącać to Waszych spraw. ![]()
![]() |
#1006 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
1. chemia/matma 2. biologia dlatego rezygnuję z matmy, żeby zająć się biologią. Nie będę miała co robić z matmy to siądę do biologii. ![]() Kurczę, przecież są środki antykoncepcyjne, które są skuteczne w 99,9 %. Jeśli boją się tylko i wyłącznie wpadki to nie rozumiem ich obaw, naprawdę. --------------- Żbiki, wszystkiego najlepszego w nadchodzącym nowym roku. Oby był lepszy niż teraźniejszy. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1007 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1008 | |
Zakorzenienie
|
haha, wiem, zapomniałam emotki dodać ![]() na gadu? nie mam tutaj gadu ![]() a telefon mam wyłączony, Justyna, jak coś to PW. chyba, ze na coś w Twojej wiadomości na wizazu nie odpisałam ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko, że to widocznie nie Ty ![]() Ale czy Martyny Tż też musi? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1010 |
Zakorzenienie
|
No raczej, ale jak to komplikuje życie..
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1011 | |||
Zakorzenienie
|
A tak mnie naszło.
Rok podsumowuję ![]() No nie ![]() Cytat:
No jestem zauroczona. Cytat:
Cytat:
Dopiero później matma. I o nią się boję, bo trochę za mało czasu poświęcam na naukę. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1012 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obie czytałam. ![]() Nażarłam się oliwek. ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1013 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze ja ostatnio olałam WOS i nie mam ochoty nawet do niego zaglądać. A tak mało czasu zostało. Do biologii chętniej podchodziłam. star oliwki? ![]()
![]() |
#1014 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja uwielbiam.. ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1015 | |||||
Zakorzenienie
|
o której poszłaś
![]() [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;16169181] Marta pamiętasz ![]() ![]() dzisiaj już mnie nie będzie także życzę Wam Szczęśliwego Nowego Roku !! ![]() ![]() ;*Żbiczki ![]() pamiętam ^^ ale ja bym chciała pojechać do takiego kraju w celach zwiedzania, zobaczenia tego innego życia. a przecież jak nie dostane się nigdzie na studia, to nie pojade sobie na roczne wakacje ![]() i nawzajem ![]() Cytat:
![]() a nie, zamykanie w domu pod kluczem. przecież wtedy zmusza się dziecko do kłamstw ![]() kto Ci robił śniadanie Dzbanuszku ![]() Cytat:
biedny kociak, ale z Tobą nie zginie ![]() Cytat:
![]() na szczęście mój kot nie boi się strzelania. tzn. kiedyś się nie bała, rok temu weszła do szafy i w butach leżała ![]() kurdę, tacy rodzice to już w ogóle hardcore ![]() szkoda tylko, że zrezygnowała z matury (całkiem?) bo Ty żeś sobie polazła ![]() Cytat:
![]() musicie się zastanowić tylko... czy dobre kontakty z jego rodzicami nie są zbyt dużą ceną. bo już nie chodzi o to, że w ich domu musicie siedzieć od siebie na metr odległości, tylko o to, że oni ingerują w wasze sprawy, wasze życie. oni nie są od tego, żeby za was myśleć i decydować. od ciąży w ten sposób nikogo nie uchronią, bo możecie to zrobić gdziekolwiek indziej. i chyba to powinien im ktoś uświadomić. Cytat:
![]() a czasem jesteś dostępna ![]() --------------------- Dzień dobry, a w sumie, dla mnie zły ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- ![]() zielone czy czarne? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Zakorzenienie
|
Oliwki zielone.
![]() A o rodzicach TŻta już nie chcę rozmawiać, bo się opanowałam, uspokoiłam. Dzięki za wsparcie w każdym razie, jesteście najlepsze. ;*
![]() ![]() |
![]() |
#1017 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, ale jedna ma 30 kalorii ![]() Z Dziennika Bridget Jones pamiętam ![]() Cytat:
Czarne wolę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1018 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1019 | ||
Zadomowienie
|
Ja pewnie też, ale przed każdą imprezą tak sobie wmawiam.
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Całkiem nie. Zdaje wszystko na podstawie i chce iść na zaoczne, a w tygodniu pracować. Ach, ta Bridget Jones ![]() Szykujecie się powoli ? ![]() ![]()
![]() |
#1020 |
Zakorzenienie
|
Ja włosy umyłam dopiero.
Tzn. wcześniej, już wyschły, ładnie się skręciły to nic z nimi nie robię ![]() Czarną bluzkę zakładam i szare rurki. Nie stroję się. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:32.