|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
tez bym poszalala ino u mnie sniegu nima
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamuśki
Mi padł internet w domu więc nie pisałam od wczoraj, ale jestem w miarę na bieżąco bo czytałam Was z telefonu nie miałam już tylko siły pisać....TŻ się śmiał że jestem uzależniona od Was i nawet jak internet pada to ja znajdę sposób żeby poczytać co u Ciężarówek.... Mnie dziś odwiedzili kuzyni z moim cudnym chrześniakiem, który ma 1,5 roku. Przywieźli mi karton cudnych ciuszków po nim i jestem naprawdę miło zaskoczona bo ciuszki są w bardzo dobrym stanie i są super Widzę że u Was nastroje mocno przedporodowe i to juz lada chwila. Wszystkie brzuszki i nasze maluszki słodkie Co do dyskusji o TŻ to ja też trafiłam na istny skarb
|
#4113 |
|
Wtajemniczenie
|
Pysiam....no ja już spakowana.Tylko dla mnie rzeczy muszę dołożyć.Jakąś szczoteczkę do zębów,stanik do karmienia i ciuchy na przebranie.
Im mniej czasu do końca tym bardziej się to ciągnie.To samo pamiętam z pierwszej ciąży.Pod koniec to już się czeka na rozpakowanie.Ja mam jeszcze jakieś 2-3 tygodnie (w zależności jak kto liczy) do tego bezpiecznego terminu,ale chciałabym aby to już był ten czas.Dennisek jednka musi jeszcze troszkę utyć,bo ważył dopiero 1900g,a to malusi jak na przyjście na świat. Znajoma ostatnio urodziła synka 4800g.Chuda jak drut i mała.Ciekawe jak ona tego dokonała ?Mam pytanko do mamusiek (bo ja już nie pamiętam). Witaminę D podajecie od kiedy id o kiedy to się podaje??Ja podawałam synkowi,ale nie pamiętam już co i jak.
|
#4114 |
|
Zakorzenienie
|
Sensuel wit. D od 8 dnia i przez rok, a pozniej od listopada do kwietnia
wit. K tez od 8 dnia, ale nie pamietam jak dlugo
|
|
|
|
#4115 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja do garów nawet nie zaglądam, bo on wszystko robi, do tego odkurza, pierze i prasuje choć te ostatnie dwa to i ja czasem robiea wiecie co dziś wymyślił? zobaczył w gazecie odlew brzucha i stwierdził, że koniecznie musimy to zrobić. wygrzebał jakiś super stary gips, rozrobił i obsmarował mnie od szyi do początku nóg i tak leżałam godzinę aż... zachciało mi się siusiu a niestety gips nie był jeszcze zbytnio twardy i wszystko się pokruszyło... jutro zrobimy powtórkę, tylko muszę mało pić
|
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
Eudaimonia pomysl rewelacyjny !!!!
![]() ![]() Pochwal sie efektami gipsowania.Tez z checia bym cos takiego zrobila, ale poczekam z tym na Twoja relacje
|
|
|
|
#4117 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
najpierw odlew tzw negatyw a potem wypełnia się to materiałem i już jest rzeźba brzucholka
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
eudaimonia no pomysł z gipsem pierwsza klasa!!
potem z takiego odlewu możnaby też zrobić "pomnik"/figurkę brzuszka ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- a no właśnie doczytałam że takie są plany
|
#4119 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczeta, jako ze brzuch mi twardnieje kilka razy dziennie i w nocy tez
idac w slad za Wami, niniejszym spakowalam torbe dla siebie do szpitala i mniejsza dla malutkiej jestesmy ready zaczynam sie bac jutro ktg - zobaczymy co pokaze ![]() aldi - ten artykul o poznaniu to koszmar jakis ... trudno w to uwierzyc .... a najgorsze, ze wszedzie sie to moglo stac
|
|
|
|
#4121 |
|
Zadomowienie
|
oj ja też spałam i spałam dziś
eudomonia uwazaj z tym gipsem zebyś nie zaczeła rodzić aldii artykuł straszny!! kampolka wspólczuje przeżyc |
|
|
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z wit D trzeba uważac bo mozna ją przedawkować, dlatego dobrze od czasu do czasu sprawdzić jak się "odkłada" w organizmie. Niektóre dzieci nie tolerują powszechnego Vigantolu bo jest na bazie orzechów bodajże arachidowych wtedy trzeba poszukać innych preparatów z wit D np. tran. Można tez nieświadomie doprowadzic do niedoboru tak jak u nas się stało. Adrian w pewnym okresie życia miał problem z glutenem minęłóo około 4 miesięcy zanim udało się zdiagnozowac co mu dolega. W tym czasie pomimo podawania wit D doszło do niedoboru i rozwoju zmian krzywiczych w kolankach Z tą witamina to same problemy
|
|
|
|
|
#4123 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będę 3 mać za Ciebie kciuki, Ty 3 maj za mnie ja też jutro ktg tylko, ze ja chcę rodzić hehe
|
|
#4124 |
|
Raczkowanie
|
Witam kochaniutkie brzuszeczki
Na poczatek chcialam zlozyc Wam wszystkiego najlepszego w tym Nowym 2010Roku Troszeczke mialam do nadrobienia, bo jakies ponad 20 stron, ale juz jestem na biezaco. Nawet nie bede probowala cytowac bo za duzo tego wszystkiego. Powiem tylko ze sliczne macie brzuszeczki, a mamusie rozpakowane( Lili, Kamyczek) te Wasze pociechy cudowne ...................... A teraz troche o mnie ![]() Mielismy cudowne plany jesli chodzi o sylwestra u znajomych - plaza o 24 i etc i co????? wielka du....a tak mnie w srode gnaty bolaly ze nie odwazylam sie wyjsc z domu, bo myslalam, ze to grypsko mnie lapie i oczywiscie zadzwonilam do znajomych, ze nas nie bedzie - sylwester pod kocem na kanapie - tv i sylwestrowa noc w Lodzi Na szczescie obeszlo szerokim lukiem i tylko mnie nastraszylo, ale mysle ze dobrze ze zostalismy w domu i sie troszke wygrzalam. Musze sie pochwalic ze wczoraj odebralismy juz komode, materacyk i wanienke. A dzisiaj pojechalismy poogladac wozki i spodobal mi sie i mojemu tz tak samo Graco symbio travel system - jest leciutki zwrotny, super sie prowadzi: http://www.youtube.com/watch?v=y7DVhcHABOg Juz mielismy go brac a tu babka mowi nam ze juz jest sprzedany bo to ostatni i mozemy go miec ale musimy zlozyc zamowienie i musimy tydzien poczekac - no to nie jest dlugo wiec jakos wytrzymam ![]()
|
|
|
|
#4126 |
|
Zadomowienie
|
hej słoneczka jakos nie mam weny do pisania ,
strasznie sie dziś ciężko czułam , najpierw kłucie pózniej ciągniecie w pachwinach ![]() Kasya trzymam kciukole za jutrzejszy dzień Malga zdaj nam relację z wizyty u gina ![]() trzymam kciuki Kampoolka współczuję przeżyć
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#4127 |
|
Raczkowanie
|
Kasya - KCIUKASKI ZA JUTRZEJSZE CC - BEDZIE DOBRZE, MNIE PONOC TEZ TO CZEKA
|
|
|
|
#4128 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() aldii to straszne z tą kobietą, która zmarła, ale nic nie napisali o dziecku ![]() a na bolące żebra Spoko, zdjął te oprawione 2000, włożył te 2 puzzle i już mam 2 fajne widoczki na ścianie Sensuel to w sumie fajnie, że nie musicie zabierać dużo rzeczy do szpitala. Z wit. D to też nie pamiętam, ale już widzę, że aldii napisała Synuś sobie poszalał, nawet tż raz zjechał z górki, choć się obawiał, czy to nie zakończy żywota sanek, ale na szczęście nic im się nie stało A ja tylko mogłam sobie popatrzeć ![]() youyou mój tż się śmieje, że musi mi jakiś ogranicznik czasowy włączyć na wizaz, tak żeby komputer się wyłączał o określonej godzinie ![]() eudaimonia mój tż akurat nie gotuje, ale jeśli chodzi o szycie, to tylko on umiał obsługiwać maszynę do szycia (jak trzeba było coś podszyć), bo ani jego rodzice, ani ja Z tym odlewem brzuszka to może być fajna sprawa, ale ja nie miałabym gdzie tego trzymać ![]() soraya za spakowaną torbę i czekamy na relacje z jutrzejszego ktgCiekawe czy jutro powiedzie się plan agusiamatyldki i jak tam fleur i olivia? |
|
|
|
|
#4129 |
|
Zakorzenienie
|
Sensuel, Kancia przypomnialo mi sie, ze wit. K podaje sie tylko jak sie karmi cycem.Jak butla to nie trzeba, bo jest ona juz dodana do mleka modyf.
|
|
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
Kasya - trzymam kciuki za jutrzejszy dzień
nieco ci zazdroszczę że to już... ![]() Rybcia, soraya - kciukaski za wasze jutrzejsze KTG ![]() ![]() i Wy dziewczyny też trzymajcie za mnie kciuki, bo ja mam jutro wizytę u gina.. ciekawe jak tam moja szyjka , czy się skróciła...
|
#4131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiem, ze jego rocznik ma, takze zalezy do jakiego szpitala sie trafi ![]() i one sa na receptę, wit K, wit D Vigantol czy Vigantollete tez na receptę. co do tego, ze K podaje się maluchom na cycu to prawda, butelkowym nie trzeba jej podawac. |
|
|
|
|
#4132 |
|
Rozeznanie
|
Ostatnie pół fenoterolu zażyte, mam nadzieję, że jutro nie urodzę.
Olafek w książeczce zaraz na początku ma wpis, że podano mu witaminę K w szpitalu - jest z rocznika 2006. Rsztę witaminek miał przepisywane przez pediatrę. Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty.
|
#4133 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie ja tez zapomnialam napisac o tej jednej rzeczy, ktorej moj maz nie lubi, delikatnie mowiac, a mianowicie prasowanie
Jedynie co prasuje, a raczej wprasowuje to listwy do bokow polek, a ostatnio robilismy ich kilka ![]() Ja tez jutro rano ide do szpitala na badania, miedzy innymi ktg. Rybcia, Soraya trzymam kciuki za wasze ktg ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Ide sie za chwile kapac, a raczej idziemy Ale bedzie tlok w wannie, bo az we trojke Wymocze sobie nozki i ogole
|
#4134 |
|
Raczkowanie
|
a ja dalej czekam az cos sie zacznie dziac....przygotowana- moge zaczac rodzic
....oprocz boli takich rwacych w pachwinach i nogach nic sie narazie nie dzieje wiec moze to nie bedzie jutro ...wzasadz ie mam 3 terminy ...jutro jest pierwszy z usg czyli 4.01 w srode 6.01 ten co mam wpisany w karcie ciazy i to jets dla mnie prawdziwy termin bo mam go od poczatku a trzeci mam w kartotece na 8.01 ...rano jade na ktg wiec prosze o trzymanie kcikuasow-chcialabym miec to juz za soba
|
|
|
|
#4135 |
|
Raczkowanie
|
A jezeli chodzi o mojego tz to tez nie moge narzekac. Zlota raczka do wszystkiego - prasowanie - robi to profesjonalnie, ugotowac tez potrafi - czasem jak ma wolne to sam zaprponuje ze on dzis gotuje a czasem robimy to razem - mysle ze dobrze jest gdy face potrafi sam cos w domu zrobic i nam pomoc - kochanych mamy tych tzow. I zgadzam sie ze warto ich chwalic - to ich mobilizuje
![]() ![]() No i oczywiscie za wszystkie wizyty i porody - czekamy na relacje |
|
|
|
#4136 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A wit D to chyba tak długo też nie,bodajże przez kilka miesięcy chyba. Ale dziękuję za informację Cytat:
i fajna pamiątka.Takie gipsy można kupić w sklepie dziecięcym.
|
|
#4137 |
|
Zadomowienie
|
Agusiamatyldka kciuki mocno zacisniete
![]() Oj widze, ze jutro grupowe ktg bedziemy miec
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() za wszystkie jutrzejsze ktg i wizyty ![]() Agusiamatyldka a szaman powiedzial Ci, ze porod 6, czy 4 ? Te bole w pachwinach i nogach tez mam od kilku dni.Wczoraj wieczorem taki, ze jak wstalam z krzesla to sie wywalilam |
|
|
|
#4139 |
|
Raczkowanie
|
kurcze szukam na necie opini na temat tego wozka znalazlam dwie z UK a tak na pl stronach nie ma nigdzie
fakt ze widzialam go dzis na zywo jezdzilam nim, ale zawsze to lepiej jak ma sie sprawdzone opinie mamusiek. Ajj juz doczekac sie nie moge
|
|
|
|
#4140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() za KTG
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

?
a niestety gips nie był jeszcze zbytnio twardy i wszystko się pokruszyło... jutro zrobimy powtórkę, tylko muszę mało pić

trudno w to uwierzyc .... a najgorsze, ze wszedzie sie to moglo stac 

nieco ci zazdroszczę że to już...
fakt ze widzialam go dzis na zywo jezdzilam nim, ale zawsze to lepiej jak ma sie sprawdzone opinie mamusiek. Ajj juz doczekac sie nie moge