|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Cytat:
Cytat:
Zimne kompresy na czoło i kark trochę łagodziły ból... Ale to już końcówka, więc może więcej was nie dopadnie a co do dawki paracetamolu to mi gin pozwolił maksymalnie 1g na dobę Cytat:
Oczywiście sztuczny, tak naturalnie to drutowata ciemna szatynka ze mnie jest. Brat był blondyn i tak został. Tz jak się urodził był bardzo jasny blondas, jeszcze w podstawówce wołali na niego mleko, a teraz jest prawie czarny. Nie licząc siwizny Cytat:
Ale to pewno "stara szkoła"A Paulinka jest słodziutka Cytat:
Gorzej z technicznymi sprawami, ale o tym już kiedyś pisałam.... Przynajmniej wyręcza mnie w kuchni, bo ja trochę lewa w tym jestem i tylko ciasta lubię robić ![]() Cytat:
Ja dziś spałam na maksa, wstawałam tylko 2 razy i obudziłam się tuż przed 12. I znów będą klopoty z zaśnięciem Jutro jedziemy skompletować wyprawkę dla mnie i Frania - na liście już nie dużo zostało...Zastanawiam się tylko nad pieluchami jednorazowymi - czy kupować jakieś duże opakowanie jednego rodzaju, czy ze 2 rodzaje w mniejszych paczkach ? Jak radzicie?
Edytowane przez xmila Czas edycji: 2010-01-03 o 14:46 |
||||||
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
Pysia wspolczuje bioderek - znam ten bol. U mnie co prawda jest duuuzo lepiej,ale teraz za to mam ten potworny bol zeber (juz nawet w nocy
Dzieki mamuski, juz mi lepiej |
|
|
|
#4083 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za kupke wlasnie szkoda, ze nie da sie wyspac na zapas Cytat:
bidulka z biodrami, mnie plecy bardzo bola, przekrecic sie nie moge, no ale takie juz uroki ![]() Cytat:
ja akurat kupilam mniejsze paczki ale rozne, wyprobuje, zobacze ktore najbardziej mi pasuja i wtedy kupie duza pake.
|
|
#4084 |
|
Zadomowienie
|
Dzien doberek! Juz po poludniu! Ojjj dzis polezelismy dluuugo z mezem, a po sniadanku jeszcze raz weszlismy do lozeczka
![]() Ja tez z tych objawow zblizajacego sie porodu mam duzo, ale to w koncu jeszcze 10 dni!!!!!!!! Pysiu calusne zdjecka piekne ![]() kasya wielkie kciukasy za jutro i z niecierpliwoscia czekamy na informacje ![]() Nooo mojego meza tez musze pochwalic, zreszta juz kiedys pisalam. Istny Skarb Zrobi wszystko i to jeszcze od siebie wychodzi z inicjatywa Dobrze, ze sie znalezlismy On na mmnie zdecydowanie dluzej czekal, bo miedzy nami jest spora roznica wieku, ale nareszcie to nastapilo ![]() A teraz juz niedlugo powitamy razem Szymona Mam mase obaw, jak to bedzie, czy sobie poradzimy, ale przeciez nie ma sie co martwic na zapas ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Co do pieluch to na razie mam taka mala paczke jednego rodzaju, zobaczymy jak sie sprawdza. A jak nie to zawsze mozna kupic inne, z tym to nie ma problemu. Ide robic obiadek, dopiero teraz, bo sniadanko tez bylo pooooozno
|
#4085 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie,
Bartuś śpi ![]() Pysiamn pięknie Kasya będzie dobrze, postaraj się nie stresować - cc jest naprawdę OK ![]() Chwalicie swoich TŻ-ów - mój jest super: dbał o mnie w ciąży, teraz dba o nas, gotuje, sprząta, pomaga na maxa we wszystkim, robi zakupki |
|
|
|
#4086 |
|
BAN stały
|
hejka
![]() sorki ze tak wczoraj na was najechlam...z tym nie martwieniem sie o mnie...ale mialam paskuny humrek...i jakos tak wyszlo..... Pysia-Piekne fotki a i widze ze bedzie Julka.... Dzis skurczy woogle nie ma...i nie czuje zebym miala rodzic...Jutro Gin o 8 rano wiec sie dowiem co i jak>? |
|
|
|
#4087 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za kciukasy
![]() mam do Was numery telefonów więc na pewno będę Was informować na bieżąco ![]() cieszę się że to już jutro, bo jednak te 9 miesięcy strasznie się dłuży
|
|
|
|
#4088 |
|
Rozeznanie
|
O której masz się zgłosic do szpitala?
|
#4089 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4090 |
|
Zadomowienie
|
oj dziewczyny ja też mam co chwila dużo objawów zbliżającego sie porodu
a to ból tu a to tam,a ból brzuszka juz non stop.mała wczoraj tak sie wypychała na wszystkie strony a to nózki a to pupa że niezły ubaw mieliśmy.ja też ide obiadek robic,od 3dni nigdzie nie wychodziliśmy tylko łózko i tv,jutro musze w końcu po firanę jechać dla ady do pokoiku. a a tak w ogóle to nie pisałam ze mamy już komode i wszystkie mebelki,w końcuuuuu dotarło wsio a ja już zadnej wizyty u gina nie mam,jak do 10ego sie nic nie bedzie działo to zadzwonie do niego co mam robić czy do spzitala na ip czy do niego,ale on ktg nie ma. Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2010-01-03 o 15:50 |
|
|
|
#4091 |
|
BAN stały
|
witajcie:0
gratuluje mamusia dzidziosiow jeszcze ur. w Grudniu... chcialam wam zlozyc zyczenia na 2010 roku....szybkich porodow.... i pociechy z malcow... Przepraszam ze nie pisalam ale koncowka roku u mnie nie byla za fajna w skrocie....to moj maz mila powazny wypadek... najadlam sie strachu o niego..jeszcze troszke a bylam wdowa z 2 dzieci...![]() :p rosi: a przez to tez i ja podupadlma an zdrowiu...i musze lezec zeby Emilianek sie za wczesnie nie urodzil....a do tego mala lobuzje...nio i tyle chyba...w skrucie... pozdraiwam i sciskam MOCNO was... |
|
|
|
#4092 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4093 |
|
Zadomowienie
|
xmila ja na razie kupiłam opakowanie najmniejszych pampersów, bodajże 44 szt.
Malga kciukasy za jutrzejsza wizytę i czekamy na realcję Kampoolka to nic dziwnego, że nie miałaś weny i czasu na pisanie, ale mam nadzieję, że z tż już dobrze A tż wyciągnął dziś spod regału brakujące 6 elementów z puzzli 1000 sztuk (już wiszą na ścianie) i jeszcze 2 z 2000 sztuk |
|
|
|
#4094 |
|
Zadomowienie
|
A my dzis idziemy z mezulkiem do kina na Avatara w 3D. Nie moge sie doczekac bo podobno jest super
|
|
|
|
#4095 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale tak nieskromnie powiem, że patrząc na rodzeństwo męża, mogę śmiało powiedzieć, że on ma najlepszy charakter z czego się bardzo cieszę.U mnie, jak już wspomniałam, jak się nam nie chce gotować, to nie gotujemy, lub gotujemy wspólnie, jak u Ciebie. Wtedy jest szybciej i raźniej. Ale najbardziej cieszy mnie fakt, że nie muszę prasować - bo tego NIENAWIDZĘ, zwłaszcza spodni kantów. Oczywiście to nie jest tak, że wcale nie prasuję, prasuję różne rzeczy, ale spodnie mąż prasuje sobie sam. Nawet ja mu coś czasami podrzucam swojego ale jedno Wam powiem, że moje prasowanie umywa się do jego. Ja to, aby szybciej i koniec, a on jak się rozczuli, to można się skaleczyć na kantach
Edytowane przez kocurazab Czas edycji: 2010-01-03 o 17:42 |
|
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
Malga daj znac jutro po wizycie co i jak
Filka ![]() Kampoolka wspolczuje przezyc ![]() CZYTALYSCIE TO ?! : http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...l?ticaid=1965a ![]() ![]() ![]() ![]() ale mnie zebra napier....... |
|
|
|
#4097 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnei podgladalam watek mlodych mamus i wyczytalam ze prawdopodobnie nasza Zeberka i Piotrus jutro beda w domku
|
|
|
|
#4098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasya #mam kciuki za jutrzejszy porod CC bedzie dobrze Malga daj znac co tam dalej u Cie.. Kampoolka biedna... ja tez leze bo tez sie moje dziecie pcha na swiat ale ja takich przezyc jak Ty nie mialam. Wspolczuje. Dobrze ze juz jest lepiej.
|
|
|
|
|
#4099 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
dla TZ, szkoda ze troche za pozno je wyciagnal Cytat:
ja sciagnelam sobie ten film, ale nie moge go jakos przerobic na dvd a na kompie nie chce nam sie ogladac, Cytat:
![]() bidedna jestes z tymi zebrami, ja pamietam jak mnie bolaly przez tydzien i byl to bol z typu "zebow i ucha" czyli "blagam wszystko zniose tylko niech mi przejdzie" ![]() Cytat:
|
|
#4100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
aldii to widze ze masz tak jak ja
z bolami juz
|
|
|
|
#4103 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam tylko mrowki po prawej stronie zeber jak sie za bardzo skule, musze byc wyprostowana i jest gites. teraz tylko z plecami sie uzeram, ale damy rade, juz niewiele zostalo Cytat:
herbat to on w sumie nie pije, a ja pije zielone itp wiec nawet nie pytam go, bo i tak nie bedzie chcial. dzis to nawet pozmywal, wiec chyba nie jest z nim tak zle.
|
|
#4104 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
Jesteście nie do nadrobienia .Widzę,że samopoczucia różne.No ja też pomimo,że mam jeszcze dużo czasu do TP to czuję się jak słonica Malwina.Brzuch mi ciąży i jakoś tak nie wygodnie mi.Jeszcze nie opadł tzn,że nie czas.Ale na szczęście czas od jutra zacznie biec,bo ten okres świąteczno-noworoczny się zakończy.Gratuluję dziewczyną TŻ....chłopaki normalnie marzenie .Mój też mi zaczął pomagać od jakiegoś dłuższego czasu i ciekawe jak to będzie dalej.Idę chyba spakować torbę,a raczej torebkę
|
#4105 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki, by wszystko było Ok, z całą Waszą czwórką. ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
![]() U mnie z tymi herbatkami to dokładnie jest tak, że jak powiem, iż chcę herbatkę, to zawsze będę miała zwykłą czarną. A jak chcę moje wynalazki, typu zielona, owocowa, biała, to muszę powiedzieć konkretnie A Twój mąż na pewno jest spoko facet, inaczej byś go nie wzięła tak samo, jak każda z nas swojego a pomarudzić czasami trzeba
Edytowane przez kocurazab Czas edycji: 2010-01-03 o 19:09 |
|||
|
|
|
#4106 |
|
Rozeznanie
|
spac to on moze po wszystkim juz na sam widok lozka zasypia
|
#4107 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4108 |
|
Rozeznanie
|
co sie dzieje?? gdzie sie podzialy wszystki mamuski?? poszly rodzic czy jak??
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
hey dopiero wstałam
![]() Znowu mnie głowa olala i sie połozyłam ![]() Ooooo to może Zebcia jutro będzie z Piotrusiem w domku to dobre wieści Kampoolka współczuje dobrze że jednak opatrzność działa ...i nie b yło tragedji Malga19 za wizytę ![]() A z imieniem ...to chyba tak Julka....ale jak ją zobaczę to będę wiedziął na pewno ![]() gosbaj miłego oglądania...tylko w kinie prosze nie rodzić bo dopiero będzie 3D I daj znać czy film był faktycznie fajny ![]() Sensuel milego pakowanka ....mini pakowania ....fajnie masz
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-03 o 19:21 |
|
|
|
#4110 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.

ja do tego mam inne "sensacje" typu mroczki przed oczami, wymioty, dretwienie rak ... szkoda gadac...
Zimne kompresy na czoło i kark trochę łagodziły ból... Ale to już końcówka, więc może więcej was nie dopadnie 
Oczywiście sztuczny, tak naturalnie to drutowata ciemna szatynka ze mnie jest. Brat był blondyn i tak został. Tz jak się urodził był bardzo jasny blondas, jeszcze w podstawówce wołali na niego mleko, a teraz jest prawie czarny. Nie licząc siwizny

Jutro jedziemy skompletować wyprawkę dla mnie i Frania - na liście już nie dużo zostało...
Jak radzicie?

za kupke 

bo mają mi robić jeszcze jakieś badania