|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Cytat:
WOlę już czekać aż się samo rozkręci heheheJeżeli nie masz gdzie wanienki położyć aby było wygodnie kąpać to stelaż Ci się przyda. My nie kupowaliśmy, bo mąż twierdzi że on będzie się do wanny schylał a jak nie to pralke wysuniemy spod półek i tez będzie dobrze ![]() Za nianią elektroniczną ja jestem za i tez będziemy chcieli kupić, ale kiedy i jaką to jeszcze nie wiemy ![]() Cytat:
A do tego na lodówce mieliśmy sajgon bo wszystko co się da inie ma gdzie położyc to tam wrzucaliśmy, więc porządek już tam jest a jeszcze bym chciała na półkach zrobuć porządek no i już co się da ostatnie rzeczy chcę dołożyć do torby do szpitala ale wątpię żebym to wszystko dziś zrobiła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4382 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam lenia i wziełam sie za książkę
Zrelaksuje się jak Kuba spi.... Dousłszenia Tekścior : "brzuch nisko-to już blisko!!" tez mi siębardzo spodobał
|
#4383 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do innych bakterii to nie mam pojęcia, ja robiłam badanie GBS i ono miała na celu wykrycie paciorkowca... Castilia - wiesz, ja znam przypadek że były dzieci, dziewczyna też była z daleka od domu, nie miała w sumie nikogo i wyszły też naprawdę paskudne rzeczy... to była zdrada z premedytacją, nie raz i nie dwa razy tylko zaplanowana z wyrachowaniem... wybaczyła swojemu mężowi, chociaż wiem że do tej pory (a minęło kilka dobrych lat) bardzo boli i każde wspomnienie wywołuje łzy... ale kwestia była w tym że on pojął co może stracić i zmienił się. Faktem jest też że ta dziewczyna jest niesamowicie silna psychicznie, ja nie wiem czy potrafiłabym przebaczyć... nie raz się nad tym zastanawiałam... |
|
|
|
|
#4384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez bym na to nie wpadla ale w sumie dobry pomysl choc pewnie zanim bym zorientowala sie o co chodzi to bym ich niezle wyzwala......![]() Co do wilgotnosci to ja tez mam tak ostatnio. Nawet kiedys sie zastanawialam czy to nie wody...ale pogrzebalam w internecie i stwierdzilam ze raczej nie. Albo to pot tak jak dziewczyny mowily albo wiecej wydzieliny, ktora nawet czasem czuje jak wyplywa. A zeberka faktycznei nie dobra......nam napisala krociotka wiadomosc i zadnego zdjecia, a na mlodych mamusiach cale wypracowanie i 2 zdjecia......nie dobra ......Ale super ze u nich wszystko dobrze a Piotrus sliczny. |
|
|
|
|
#4385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawa jestem czy obecność paciorkowca zawsze się kończy zarażeniem dzidzi,czy może są przypadki,że paciorkowiec był,a dzidzia zdrowa moja siostra ma 18 miesięczną córeczkę i badania na paciorkowca nie miała...i nie wiem właśnie,czy robili dziecku później badania czy ma czy nie ma...czy nie robili nic w tym kierunku.
|
|
#4386 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczęta i brzucholki
Przede mną kolejny dzień lenia....nie mogę się zmobilizowac do niczego.....a tyle miałam ambitnych planów.... Castilla jesteś bardzo dzielną Mamuśką!!!!! Cokolwiek postanowisz wiem, że dasz sobie ze wszystkim radę!!! Fajnie, że postanowiliście dać sobie szansę....sama zobaczysz czy to Ci odpowiada i może okaże się, że wszystko zakończy się szczęśliwie..... Kasiorekzeta mega fantastyczny pomysł z tymi karteczkami....zwłaszcza, że ja mieszkam w warszawie, i choć do szpitala mamy około 10 minut to jesli córci zachce się w godzinach szczytu przyjśc na świat to te 10 minut zamieni się w godzinę i 10 minut Brzoswkinka i youyou witam w gronie paciorkowców
|
|
|
|
#4387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4388 |
|
Zadomowienie
|
nie mam siły sie zabrać za nic,poleżałam i ide chyba włoski umyc.
łapie doły,co sobie pomyśle o niuni to chce mi sie ryczeć juz sama nie wiem czemu,już bym ja chciała miec przy sobie a zdrugiej strony boje sie tego cholernego porodu!!!! no i chodzi mi po głowie castilla ze w takim momencie potrafi sie zycie zrujnować,ech takich facetów to za jaja.... ![]() ciekawe jak tam kasya????/ |
|
|
|
#4389 |
|
Zakorzenienie
|
a mi się chce sprzątać <hahaha> ...no i najchętniej to bym włożyła już łóżeczko do sypialni-wy kiedy to przygotowujecie?bo u mnie jeszcze stoi w małym pokoju...
|
#4390 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cieszę się bardzo, że Tobie się udało uratować związek i że nie jesteś teraz sama w tak ważnym czasie. Co do wanienki to sama jesio nie mam i też mam dylemat. Nianię też chce kupić i zastanawiam się czy z kamerą czy bez ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobra lecę do gina. Jak wrócę to zdam relację. Nie wiem jaki będe miała dostęp do netu w tym hotelu. |
|||||||||
|
|
|
#4391 |
|
Rozeznanie
|
Patinka spokojnie, w szpitalu i tak poproszą Cię o wyniki badań więc sami zobacza jesli Ty nie zdąrzysz powiedzieć, że paciorkowiec zamieszkał
ja już mojemu TŻtowi kazałam nauczyć się na pamięć, że pierwsze co ma powiedzieć jak wejdziemy do szpitala to wrzeszczeć, że mam paciorkowca i że jestem na penicylinę uczulona...i pytam go o to w dzien i w nocy zeby nawet wyrwany ze snu wiedział![]() ![]() miałam dzisiaj zrobić sobie badanie krwi i moczu, ale jakoś mnie taki leń ogarnął, że w pidżamie jeszcze siedzę.....a co tam..... Castilla powiem Ci że nie mogę jakoś przestać myśleć o Twojej sytuacji.... |
|
|
|
#4392 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie, ciekawe jak tam Kasya??o 9 miala miec cc. trzymam kciuki i
mam nadzieje ze jak tylko bedzie mogla to sie do nas odezwie. |
|
|
|
#4393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4394 |
|
Rozeznanie
|
Patinka no własnie dlatego mi ginka nie zrobiła teraz na wizycie tego posiewu tylko dopiero na następnej....ja byłam trochę zła bo 12 stycznia mam wizytę, a to dwa tygodnie przed TP. Na wyniki posiewu czeka się tydzień, więc cholercia jestem mega zła, bo nawet nie wiem czy zdąze odebrać te cholerne wyniki...no ale jak już raz mi wyszło, że go mam to nawet jak nie odbiorę wyników to będe od razu krzyczała, że go mam
|
|
|
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuski dopiero wrocilam z SR, zaraz bede nadrabiac, tylko najpierw wiesci:
KASYA NAPISALA O 10:21 "Cesarka to jednak super sprawa, pare minut i bez bolu mam malego, placzacego synka na swiecie. Maly wazy 3850 i mierzy 58cm. Dostal 10 pkt. Jestem przeszczesliwa "
Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-01-05 o 15:55 |
|
|
|
#4396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ty bedziesz miala wynik 12.01?czy dopiero wtedy pobierany material do badan? Cytat:
kawał mężczyzny... ja tez chce CC
Edytowane przez patinka_ Czas edycji: 2010-01-05 o 13:56 |
||
|
|
|
#4397 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ciężko cokolwiek napisać w takiej sytuacji. Niedobrze żebyś była teraz sama. Co na to Twoja rodzina? albo inni bliscy? Wiem że może w takiej sytuacji to najlepsza jest chwila samotności i czas na przemyślenie wszystkiego, ale uważaj na siebie i maleństwo. Cytat:
mam nadzieje ze my takiej nie bedziemy potrzebować, mimo checi przebycia szybkiego porodu, ja nie chciałabym sie tak spieszyc. Cytat:
Im wiecej czytam tym bardziej sie boje ze troche poźno to wyszło na jaw. Te badania robiła mi moja ciocia, jest laborantką. Powiedziała mi tez zeby sie nie martwić bo na ten mój wynik mogło mieć wpływ to że juz jestem w dosyc zaawansowanej ciąży. Za późno te badania miałam zlecone i do tego jeszcze zaraz po świetach, a przyznam że nie oczczedzałam na słodkościach. Radziła żeby zrezygnować ze słodzenia kawy, herbaty i powinno być dobrze.
|
|
#4398 |
|
Rozeznanie
|
Kasya
![]() ![]() Patinka moja ginka to wogóle ewenement, chodze do niej bo głupio mi było już zmieniac lekarza w trakcie ciąży....ale przy następnej już do innej będę chodziła a posiew mam za darmo robiony przez ginkę, bo korzystam z prywatnej opieki medycznej a nie panstwowej....zaczęłam od panstwowej i po miesiącu mi przeszło, jak mi zlecili badania a terminy dostałam na połowę ciązy.....---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- 12 dopiero pobierze mi posiew.....także mówię moge nawet nie doczekać do odbioru wyników..... |
|
|
|
#4399 |
|
Zadomowienie
|
Kasya
![]() ![]() klask i:ale zazdroszczę
|
#4400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na ostatnią chwilę tylko założymy prześcieradło, albo jak już wrócimy i powiesimy karuzelkę i będzie wsio ![]() Cytat:
![]() Niby te cc dobra sprawa bo chwila i już po sprawie, ale potem nie wiadomo jak będzie... Ale przynajmniej nie trzeba się tyle męczyć ze skurczami i tymi bólami porodowymi
|
|
|
#4401 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam się pochwalić, że wczoraj przyszła mi próbka proszku Lovela z czapeczką i niedrapkami
i do tego druga paka z zakupami z allegro ![]() Dzisiaj zapakowałam pół torby szpitalnej, jeszcze kilka rzeczy i będziemy spokojni i gotowi na maluszka.-------------------------- Zastanawiam się jeszcze nad laktatorem. Dostałam ostatnio od siostry z canpola z pompką, ale szczerze mówić, jakoś nie jestem do niego przekonana. Siostra wogóle z niego nie skorzystała, stwierdziła że jest do d...... Zastanawiam się czy kupić ten z TT, czy może jest podobny każdego innego?? Czy doświadczonym mamusiom się przydał? Wiem że była już o tym dyskusja, ale tyle już naprodukowałyśmy, że nie wiem gdzie szukać.
|
#4402 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4403 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tam nie boję się sexsu, choć teraz nie jest mega przyjemny, ale skoro ma pomóc. Potem i tak będzie długi celibat, do tej pory też się bałam, żeby za wcześnie nie wywołać, ale skoro już 40 tydz.
|
|
#4404 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie może co się dzieje z Polą??
coś jej już dawno nie było. Z tego co patrzyłam ostatni raz była 15 XII. Czy może planowała gdzieś wyjechać na jakiś czas??
|
#4405 |
|
Rozeznanie
|
Rybcia jak to okresliła lekarka położna z SR do której chodze....DZIECI UPRAWIAJCIE SEKS ILE WLEZIE PRZED PORODEM
no niektórzy maja to szczescie, bo ja od 3 miesięcy mam zakaz
|
|
|
|
#4406 |
|
Raczkowanie
|
Kasya gratulacje
|
|
|
|
#4407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chodziłam na początku do gina na NFZ, ale brutalnie go zmieniłam,bo nie dawała mi zbyt dużo skierowań na badania i nawet nie raczyła zrobić mi USG-zmieniłam ją i od 17-18tc chodzę prywatnie do innego gina. Ja wizyty cały czas miałam co równe 3 tygodnie - ostatnio byłam 28.12 i wtedy już mi dała termin wizyty za 2 tyg czyli właśnie 11.01. Badań morfo czy moczu już nie robię,ostatnio zrobiłam przed świętami i w sumie było OK. Teraz tylko czekam na wynik posiewu. Od jutra ciąża donoszona ale mówię do brzuszka,że ma jeszcze tam siedzieć,aż nie dostanę wyniku z posiewu powinnam wytrzymać,bo jak na razie nie mam żadnych objawów- w czasie świąt często mi twardniał brzuch, ale zauważyłam,że to po smarowaniu brzucha przez Tż-więc odkąd mu powiedziałam,że ma to robić delikatniej to twardnienia ustały w zasadzie...lekkie bóle miesiączkowe jedynie czasami mnie nawiedzają...no i oczywiście jak już wiele z was wspomniało mam mokro :P też się kiedyś schizowałam,że to wody-ale już przestałam się schizować,bo widzę,że wiele z was tak ma...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4408 |
|
Raczkowanie
|
kasya :brawo: gratulacje dla przeszczęśliwej mamy i zdrówka dla małego
![]() skoro tak piszecie o swoich TŻtach i problemach... ja też zaszłam w ciążę w mało odpowiednim momencie naszego związku - myśleliśmy wtedy o rozstaniu, szczególnie ze względu na jego trudną sytuację zawodowo-rodzinno-życiową i odległość jaka nas dzieli (ja jestem w PL a on w UK - i kolejne daty wspólnego życia pod jednym dachem z różnych powodów się przesuwały bo z kolei mnie w PL zatrzymywały różne sprawy), ciążę spędziłam samotnie i nie było mi łatwo (tak jak castilia miałabym ochotę na jakiś seksik po tak długim celibacie - ale nie mam z kim... choć tak naprawdę najbardziej brakowało zwykłej czułości i bliskości), do tego z różnych względów zdecydowałam się zostać w PL i tu rodzić (choć była opcja że jesienia wyjeżdżam do niego na stałe), mam nadzieję że już po porodzie, kiedy będziemy mogły z małą podróżować bezpiecznie samolotem polecimy do tatusia i zaczniemy normalnie żyć choć czasem nachodzą mnie czarne myśli i wydaje mi się że już się nigdy nic nie poukłada
|
|
|
|
#4409 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jednak wolę SN niż cesarkę
|
|
#4410 |
|
Zadomowienie
|
kasya gratuluje!!!!kolejny duży chłopak w naszej wizażowej rodzince
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.

WOlę już czekać aż się samo rozkręci 

.Cała reszta identyczna

tez mi siębardzo spodobał
babka powiedziała,że w razie czego może uda im się sprawdzić wynik na internecie,bo te wyniki to kurier z Krakowa im przywozi
zobaczymy-ja mam tylko nadzieję,że do tego czasu się nie rozpakuje,bo w poniedziałek to już będzie 37tc+5. A nie wiecie może, czy z tych wyników to tylko paciorkowiec wychodzi,czy też inne bakterie?bo na karteczce mam napisane "wymaz mikrobiologiczny"-czyli jak będą inne bakterie to się leczy czy jak?czasu za dużo nie ma w sumie...
Jechał strasznie szybko za Nami jakiś samochód non stop z ręką na klaksonie. Wszyscy mu ustępowali, my również. Gdy był już koło Nas zauważyliśmy kartki na szybach PORÓD. Wyprzedził Nas a zaraz patrzymy jedzie na sygnale policja, pojechała przed ten samochód i zaczęła ich eskortować. Działo się to wszystko tak szybko, że zaniemówiliśmy z szoku i wrażenia
moja siostra ma 18 miesięczną córeczkę i badania na paciorkowca nie miała...i nie wiem właśnie,czy robili dziecku później badania czy ma czy nie ma...czy nie robili nic w tym kierunku.

kawał mężczyzny... ja tez chce CC
klask i: