|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kaloryferek na brzuchu,kto chętny?Mam świetne ćwiczenia połączenie A6W z ABS!!
|
|
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaloryferek na brzuchu,kto chętny?Mam świetne ćwiczenia połączenie A6W z ABS!!
Cytat:
Co do otluszczania - to jest bardzo proste. Spalasz i miesnie i tluszcz. Majac normalna diete nie dostarczasz nadwyzk bialka, ktore jest potrzebne do budowania miesni PLUS aeroby niezbyt stymuluja budowe miesni. Ergo nie budujesz miesni. Za to tluszcz owszem, bo w diecie masz wegle itd ktore ci cialo przerabia na tluszcz. Mowiac prosto spalasz i miesnie i tluszcz, ale dostarczasz materialu jedynie na odbudowanie tluszczu. Z reszta po prostu aeroby do tego pchaja organizm, dlatego np ludzie, ktorzy duzo biegaja czesto siegaja przy biegu po np batona, bo ma szybko spalane cukry, a ludzie ktorzy pakuja ciezary po treningu zra kawal miecha. Po prostu rozny rodzaj treningu stymuluje rozne zachowanai organizmu.
|
|
|
|
#153 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czym wiec wg Ciebie sie roznia? http://vitalia.pl/index.php/mid/25/f...d/56136/page/0 ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
to jest akurat oczywiste, dlatego juz o tym nie pisalam to rowniez jest dla mnie jasne i oczywiste wegle sa potrzebne organizmowi do wykonywania jego czynnosci zyciowych, to drastyczny nadmiar wegli i zla dieta prowadzi do otluszczenia ( "...bo w diecie masz wegle itd ktore ci cialo przerabia na tluszcz") wiec nie zawsze cialo przerabia je na tluszcz, bo z zasady je spala, a nadmiar odklada i ten nadmiar mozna spalic aerobami ale to nie wystapi jesli ktos bedzie stosowal zdrowa diete+ cw. silowe+ aeroby na odtluszczenie (przy samych cw. silowych + dieta nie odtlusci sie tak, jak gdyby dodac do tego jeszcze aeroby) oj przesadzasz, że aeroby pchaja do tego organizm, to juz jest zbytnie uogolnienie ponownie uogolniasz i to bardzo, kazdy cwiczacy jest inny i sam decyduje o swojej diecie, o korzysciach i stratach stosowanej diety kolesie z silowni po treningu tez potrafia zjesc batona, zeby uzupelnic szybko poziom wegli jeszcze przed wlasciwym posilkiem potreningowym WG MNIE PISANIE, ŻE AEROBY PRZYCZYNIAJĄ SIĘ DO OTŁUSZCZENIA CIAŁA JEST NIEPRAWDĄ i zbytnim uogolnieniem ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- zgadzam się odpowiednia dieta+cw.silowe+aeroby ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- do poczytania "Dla osób z nadmiarem kilogramów najbardziej efektowną formą ruchu będą odpowiednio dobrane wysiłki aerobowe (tlenowe), takie jak biegi, szybkie marsze, jogging, jazda na rowerze. Ćwiczenia te powinny być wykonywane w umiarkowanym, jednostajnym tempie. Dany wysiłek uznać można za efektywny, jeżeli czas jego trwania wynosi minimalnie.15-20 min Duże znaczenie w redukcji tkanki tłuszczowej mogą mieć ćwiczenia z obciążeniem. Pod wpływem ćwiczeń siłowych w organizmie dochodzi do bardzo silnego pobudzenia współczulnego układu nerwowego i zwiększonego wydzielania adrenaliny, noradrenaliny, a także hormonu wzrostu i testosteronu. Wszystkie te związki wykazują bardzo silne działanie w obrębie tkanki tłuszczowej, powodując szybki jej rozpad i umożliwiając późniejsze wykorzystanie jej zasobów w powysiłkowej przemianie materii. Żaden inny typ stosowanych ćwiczeń nie potęguje bardziej tych reakcji, niż ćwiczenia siłowe. W rezultacie ich stosowania, pobudzeniu ulega także złożony system enzymatyczny. Aktywność swoją zwiększają nie tylko enzymy odpowiedzialne za proces degradacji komórek tłuszczowych, ale również te biorące bezpośredni udział w syntezie włókien mięśniowych. Nasilenie się tych reakcji powoduje ogólny wzrost masy mięśniowej do tkanki tłuszczowej, co w znaczący sposób podnosi przemianę materii i nasila proces spalania kalorii. Ćwiczenia siłowe powinny być nieodzownym środkiem uzupełniającym ćwiczenia areobowe. Połączenie tych dwóch typów wysiłku daje najbardziej zadawalające rezultaty". http://www.odn.olsztyn.pl/8_rad_na.htm ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
prawda ![]() nie zgadzam się odtluszczaja najlepiej cw. silowe+aeroby+odpowiednia dieta ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- o aerobach "Jak widać, tkanka tłuszczowa spala się od początku treningu aerobowego, ale z różną prędkością. Wiele zależy od tego, jak ćwiczymy (intensywność, tempo). Ponadto, niektórzy eksperci są zdania, że postępy w spalaniu tkanki tłuszczowej zależą aż w 80% od diety i nawet jeśli te dane są nieco zawyżone, to i tak widać jaka ważna jest rola właściwego odżywiania, które również wpływa na podwyższony metabolizm. ...tkanka tłuszczowa spala się także podczas ćwiczeń aerobowych w wyznaczonej strefie tętna, jednak nie tak dobrze jak w wypadku wydolnościowego treningu interwałowego, który coraz bardziej wypiera klasyczny trening aerobowy. Jeśli wychodzi się poza tradycyjny zakres tętna w treningu aerobowym, to znaczy, że ćwiczymy z wyższą intensywnością, a więc spalamy więcej kalorii. Zwykły trening aerobowy nie pociąga za sobą spalania tkanki tłuszczowej w okresie czasu następującym po treningu. Jednak trening interwałowy, w którym co 2 – 3 minuty maksymalnie przyspieszamy tempo, wychodząc poza strefę tętna treningu aerobowego, czyli wchodzimy w zakres treningu anaerobowego, pociąga za sobą przyspieszenie przemian metabolicznych, wywołujące intensywne spalanie tkanki tłuszczowej przez całą dobę. Jest to znacznie wydajniejsza droga do pozbywania się zapasów nielubianej przez nas tkanki tłuszczowe." http://media.wp.pl/kat,1022939,wid,8...wiadomosc.html Edytowane przez nadia24l Czas edycji: 2010-01-01 o 21:43 |
|||
|
|
|
|
#154 |
|
Rozeznanie
|
heh, jednak można znaleźć podobne do moich opinie
![]() fakt, nie umiem ich tak wyrazić jak Nadia (chwała jej za tak dokładne sprostowania a w kwestii kaloryfera zamierzam przećwiczyć rozpiskę z najnowszego KiFa i jeśli mi podejdzie, to wg niej jakiś czas podziałać
|
|
#155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage ![]() Edytowane przez santos Czas edycji: 2010-01-03 o 16:13 |
||
|
|
|
|
#156 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dlatego, ze kazdy HIIT to interwaly, ale nie kazdy trening interwalowy.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wszedzie bialko widzi ![]() Zdaje sie ze Lavandzie chodzilo o problem gracji00, a mnie cytowala ad postu wyzej gracji00.Cytat:
Cytat:
Piszesz o kulturystach, ale przeciez oni nie cwicza samych aerobow ![]() Zeby sie pozbywac tluszczu, czy scinac wage? Bo ja jak trzeba, to wale na chama aeroby zeby ciac wage(co jest zreszta regula w wielu sportach swoja droga). Co nie zmienia faktu, ze chyba nie rozumiesz, ze ja caly czas mowie o dluzszej mecie - bo ze oni aeroby porobia x czasu przed zawodami i pozniej powroca to targania zelastwa, to nieco inna sytuacja, niz zwykly smiertelnik cwiczacy tylko aeroby, czyz nie? Niczym sie nie roznia, nigdzie nie napisalem, ze sie roznia, tylko, ze sie blednie interwaly z HIITem utozsamia. HIIT to interwaly o wysokiej intesywnosci, ale to nie znaczy, ze kazde interwaly sa o wysokiej intesywnosci, wrecz przeciwnie. Cus jak - kazdy kwadrat (HIIT) jest prostokatem (interwaly), ale nie kazdy prostokat jest kwadratem. Claro ? Cytat:
No litosci, przeciez chodzi o konkretny przypadek - bez cwiczen silowych, samymi aerobami w koncu sie otluscisz, Ty podajesz jako kontrargument przyklad kulturystow, ktorzy tak czy siak machaja sztanga. Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||||||
|
|
|
|
#157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję Ci Wyrak tak będę robić
~I love to plan - when you plan everything goes fucking wrong! ~~everybody lies! Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść ...niepokonanym Edytowane przez gracja00 Czas edycji: 2010-01-04 o 13:16 |
|
|
|
|
|
#158 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo Ty wkółko o tym, że aeroby otłuszczają to, że same aeroby nie są dobre na odchudzanie nie jest równoznaczne z tym, że aeroby otłuszczają !!! nie myl pojęć wiem ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
tylko w takim kontekscie napisalam o kulturystach |
||
|
|
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma za co.
Wcielo mi posta, wiec jeszcze raz. Cytat:
Nikt nie twierdzi, ze to jest rownoznaczne, to sa dwa niezalezne od siebie twierdzenia i w danych sytuacjach, owszem, obydwa prawdziwe. Tak samo, Santos nigdzie nie napisala, ze ktos ma robic same cwiczenia silowe, tylko polecala polaczenie silowe + aeroby + dieta. Wydaje mi sie, ze rozpatrujesz jej i inne stwierdzenia w oderwaniu, bez kontekstu.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Swoja droga, ciekawa sprawa, ze nawet lekkoatleci cwicza silowo, a y sie wydawalo, ze takiemu sprinterowi to po nic.....
|
|
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
przy odpowiedniej diecie bez aerobów i hiit można osiągnąć bardzo niski bf
aeroby bez siłowych powodują spalanie mięśni i oszczędzanie tłuszczu - ale to tylko wtedy kiedy są to zawsze TAKIE SAME ćwiczenia tj. ta sama maszyna, czas, prędkość itp, dlatego polecane są interwały i hiit WNIOSEK: jeśli masz mało czasu i musisz z czegoś zrezygnować zrezygnuj z aerobów i ćwicz siłowo
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
Że Wam się chce, Wyrak, santos, to ja normalnie czoła chylę
![]() BTW, Santos, gdzie Ty byłaś jak Ciebie nie było tyle czasu?
|
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisalam prace dyplomowa, szukalam pracy i przeprowadzalam sie do Chin :P Milo, ze mnie kojarzysz z watkow fitnessowych :P Pozdrawiam, jak cwiczonka?
|
|
|
|
#164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jajka można jeść, bo nie podwyższają cholesterolu ![]() Widziałam, widziałam, a najlepsze jest to, że... wszędzie to samo jest klepane i do niektórych nigdy pewne kwestie nie dotrą Cytat:
![]() A ja do ćwiczeń wracam fazami Przez problemy ze zdrowiem jak mnie przyciśnie, polecę na sterydach, napompuje mnie całą, to mam zlot, ale ogólnie staram się utrzymywać tendencję wzrostową jeśli chodzi o formę i wrócić do 21-22% BF, bo tyle akurat mi pasowało, mniej nie chcę
Nowa motywacja. Tym razem cel jest zdecydowanie długoterminowy. Edytowane przez hihi Czas edycji: 2010-01-05 o 13:51 |
||
|
|
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
BTW jesz jakies odzywki ? Ja sobie ostatnio mierzylam "na oko" BF i wyszla mi nieprawdopodobna liczba, chociaz konsultowalam z TZ i jego "okiem" i staralam sie zawyzac troche ... Szkoda, ze nie mam tego przyzadu do mierzenia. To w sumie tylko 2 polaczone, przesuwalne linijki, nie powinno byc drogie, ale nie wiem, gdzie to tu kupic.....
|
|
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio "boję się" wszystkiego, bo reakcje skórne wywołują też izotoniki. Noo.. wiadomo, naturalne to to nie jest i od razu tydzień z głowy Ja mierzyłam suwmiarką
|
|
|
#167 |
|
Raczkowanie
|
Jak wam idzie dziewczynki?
|
|
#168 |
|
Raczkowanie
|
Kurde ja byłam chora wiec nie ćwiczyłam
|
|
#169 |
|
Przyczajenie
|
Oj u mnie zle:// zaczęłam od 1 stycznia i dobrze było dieta, cwiczenia ale wytrzymałam tylko 5 dni, po prostu mój oroganizm domagał się cukru, i tez nie mialam czasu na cwiczenia. Jeszcze w dodatku dowiedzialam się, że zimą skóra jest grubsza i tkanka tłuszczowa bardziej zwarta i nie tak latwo zrzucic zbendne kilogramy. nie wiem czy to prawda ale postanowilam zaczekac do lutego
|
|
|
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi idzie super, z tym, ze ja robie zero brzuszkow. A brzuch coraz bardziej plaski.... he he he he
|
|
|
|
#171 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem ile mozna powtarzac: silowe + aeroby/interwaly + dieta
|
|
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w przyrodzie nie ma cudów, jak jest uyjemny bilans to się chudnie i latem i zimą ale najłatwiej znależć jakąś wymówkę, bo sesja, bo miesiączka itp
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu Edytowane przez pingwin2 Czas edycji: 2010-01-11 o 04:21 |
|
|
|
|
|
#174 |
|
Raczkowanie
|
Tak myślałam , że tak zareagujesz
"ile można powtarzać"- nie musisz jak nie chcesz.Dzięki.
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
Patrz wypowiedz Wyraka. Z tym, ze u mnie dieta to jest raczej na przytycie, bo ja mam trening na mase. Czyli generalnie TYJE, przynajmniej takie jest zalozenie. A brzuch jakos plaski. Patrz panie, co za dziwy
|
|
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma problemu, jak ktos sie pyta, ale tu bylo kilka stron dyskusji o tym. Nie wiem jak to do niektorych ma dotrzec. Faktycznie nie musze powtarzac, nie wiem po co probuje co poniektorym jeszcze w ogole cos doradzac.
|
|
|
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#178 |
|
Raczkowanie
|
A ja bym się chciała zapytać czy przed treningiem mam/moge jeść. Mogę ćwiczyć tylko rano, bo na 14 chodzę do pracy i pytam czy mam ćwiczyć po czy przed sniadaniem?
|
|
#179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestes na R, to przed - bialko (mieso, jaja, odzywki - nabial odpada, bo jest wolnowchlaniany, a przed treningiem ma byc szybko wchlaniany), po bialko + wegle zlozone (znowuz - bialko szybkoprzyswajalne oczywiscie).
|
|
|
|
|
#180 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jeszcze dotyczące mojego codziennego pływania ![]() ![]() , ja po godzinnym treningu wcinam owoce:jabłka, pomarańcze, mandarynki itp... dobrze robie?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.