Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09) - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-11, 22:27   #4171
maggie123
Zakorzenienie

Dot.: Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09)

Cytat:
Napisane przez Quillaja Pokaż wiadomość
słuchaj, moze się spotkamy bo i my planujemy jakiś wypad w góry PO a mi się marzy suknia i wierchy.....

no i pokręciło mnie się szkoda, że nie macie 5 czerwca! ale będę w takim razie 3mać kciuki za Was jako żonka
jestem ZA takim spotkaniem w górach
a może jakoś wcześniej w Lublinie?
co Ty na to i jak reszta dziewczyn?
chętne?

zamiast trzymać kciuki zapraszam na ślub hehehe
będziesz świadkiem naszych wpadek, bo pewnie jak to my coś pokręcimy
Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
super pomysł na sesję, też bym chciała taką ale jak pomyslę o wchodzeniu na górę w sukience to mi sie odechciewa, no i te koszty jednak ale fotki wychodzą super
koszty są ale to przecież pamiątka na całe zycie.
a w naszym przypadku od gór i Zakopanego się zaczęło, więc tym bardziej sesja sentymentalna by była
na Kasprowy można wjechać kolejką (normalny ok 40 zł w obie strony w sezonie)
więc niekoniecznie trzeba w sukni pomykać

Quillajka Wierchy - mhmm
super pomysł, tylko dojście tam byłoby uciążliwe.
przynajmniej trasa, którą my w wakacje szliśmy (doliną Miętusią na Małołączniak) - trasa mało uczęszczana, niezbyt trudna ale niesamowicie długa
mi to ta świnica się marzy - widok na dolinę pięciu stawów, kościelec, gąsiennicową. cud miód. a z kasprowego tylko 3 godzinki

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-11, 22:58   #4172
ona911
Rozeznanie

Cytat:
z dumą odpowiem że sama z tż tż zaginał
No to jestem pełna podziwu

Razem od...

...a tego dnia...
...powiedzieliśmy sobie Tak ...

ona911 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-11, 23:22   #4173
scarlet18
Raczkowanie

ostatnio zauważyłam, że uzależniam się od tego forum a dzisiaj tak dużo pisałyście, że aż miło poczytać. My oczywiście w proszku z przygotowaniami ślubnymi. Zaledwie mamy salę i Kościół zaklepane od Nowego Roku i tyle... ale małymi kroczkami może uda się coś więcej.
Jeżeli chodzi o kosmetyczkę to osobiście korzystałam z usług tylko jednej, sprawdzonej przez moje siostry. Kobieta jest lekarzem medycyny estetycznej ale także rodzinnej więc ma przygotowanie medyczne, a nie tak jak większość tylko studium kosmetyczne. Mam dość wrażliwą cerę i dlatego tylko w jej ręce ją oddaje Jedyny minus to taki, że przyjmuje w Warszawie :/ Ale jeżeli któraś z was tam czasem bywa to z czystym sumieniem polecam Jakby coś to piszcie na priv
Stary 2010-01-11, 23:31   #4174
basienka666
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
butki bede zamawiać tutaj http://elka-buty.prv.pl/
zdecydowaliśmy się na Arkadię.
Mam jedną uwagę odnośnie butów tanecznych. 28 grudnia byłam w sklepie z obuwiem tanecznym w Lublinie na Narutowicza...i widzę, że są nawet te same modele, co na stronie podanej przez maggie123.
Z tego co wiem, to do ceny podstawowej za buty trzeba doliczyć 10 zł, jeśli chce się mieć podeszwę do chodzenia na codzień.
Plusik takich butów jest taki(na pewno satynowych), że po ślubie można kupić farbki i je przemalować na jaki kolor się chce. A kolory w sklepie do wyboru: białe, ecru, czarne, cieliste, czerwone....
Oczywiście można uszyć je na wymiar i wybrać sobie wysokość obcasa (5, 6, 7, 8cm)....w tym na Narutowicza czeka się max.miesiąc.

Pozdrawiam
Stary 2010-01-12, 00:11   #4175
czekoczeko
Raczkowanie

Cytat:
własnie zastanwialam sie też nad winkiem, i może ta warna albo kadarka
hmmm
Ja polecam Carlo Rossi.
My sie ku niemu sklaniamy.

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Telka10 Pokaż wiadomość
Co do fryzjera to widzę że mamy taki sam problem
Sama nie mam upatrzonej fryzjerki, która wykonałaby mi fryzurę ślubną. Na Sylwestra postanowiłam zapisać się do salonu w Galerii Orkana, tak żeby się przekonać czego można się spodziewać po Paniach.Powiem krótko- dziewczyna, która mnie czesała jest rewelacyjna!
Ja na ślub planuję mieć loki upięte wyżej i część włosów puszczone na jedno ramie. Powiedziałam jej, żeby coś podobnego wykombinowała mi na głowie, żebym się zorientowała, zobaczyła jak się trzyma.Powiedziała , że zrobi fryzurę sylwestrowa, a ze ślubna będzie się różnila ,ale nieznacznie, bo sama wychodzi założenia, ze nikt z gosci,a przede wszystkim tż nie powinien widziec wczesniej fryzury, zeby sie nie upatrzyla.
Samą fryzure robila mi tylko 40 minut.Wlosy byly idealnie pokrecone, pięknie podpięte, fryzura super sie trzymała cala noc, a niezle szaleliśmy na balu Wrocilam do domu, a moja fryzura wygladala tak samo jak z niego wychodzilam. Kolezanki byly zachwycone, kilka razy podkreślały, ze super fryzurka i ze rewelacyjnie sie trzyma.Żaden loczek sie nie wyprostowal!
Moja mama ma świetna młodą fryzjerkę, którą bardzo mi poleca. W sumie najbardziej przychyla się do swojej, bo ma ją sprawdzoną. Jednak jak zobaczyla moja fryzurę, byla pod wrazeniem. Do jej fryzjerki jestem umowiona na 14 lutego, bo mam wtedy wesele, a więc sprawdzę.Jedno jest pewne- tylko między nimi wybiorę, dalej nie szukam.
Po 14 lutym będę polecala obie ,albo dalej jedną
czekoczeko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-12, 09:32   #4176
maciejka83
Rozeznanie

kurcze, jakoś ostatnio brakuje mi wolnego czasu aby systematycznie zaglądać na wizaż, ale fajnie, że tyle naskrobałyście
a wogóle to witam wszystkie nowe Pm-ki

Cytat:

wysyłam fotki naszych zaporszeń
Gospella -gratuluję zaproszeń
ps. jesteśmy imienniczkami

Cytat:

A co u nas?
Mamy już alkohol
Poza tym nareszcie poznali się nasi rodzice i myślę że kolacyjka była bardzo udana
Sukienek nie szukałam...Fryzjer którego sobie upatrzyłam idzie na urlop w lipcu No i teraz nie wiem...oprócz tego Karola to znacie kogoś kto robi ładne fryzurki z długich włosów??? moje są już tak konkretnie długie i większość fryzjerów robi strachliwą minę na ich widok...
Telka- fajnie, że macie juz alko, no i że rodzinka się poznała- dla mnie to był bardzo stresujący moment-a raczej przygotowania przed przyjściem rodziców Tżta, choć nie taki diabeł straszny jak go malują

Cytat:
Napisane przez Ewelka1982 Pokaż wiadomość
Dziękuję Małgosiu Jeśli zdjecie jest ich autorstwa to piękne zaraz dzwonię
Ja zapraszam po piękną biżuterię ślubną do sklepu Amazona w Olimpie w którym pracuję zniżkę po znajomości dostaniecie
oooo -śliczną tam macie biżu
-tylko pewnie jest Was ze 2 lub 3 co?
ale jeśli jestes blondynką( jak gdzieś pisałaś) to kiedyś oglądałysmy z siostrą biżuterię i "pani Amazona" pokazywała nam pewne niebieskie kolczyki,ale stwierdziłam, że bardziej pasują do niej bo była jasną blondynką niż do nas-kto wie, może to byłaś wlaśnie TY

Cytat:
Na wariata to ja zamówiłam wczoraj lokal na 12 czerwca bo się nagle zwolnił Teraz cała reszta na wariata. Z orkiestrą było najgorzej bo to tylko ponad 4 miesiace zostały i wszystkie dobre zespoły pozajmowane...
fajnie, że udalo Wam się trafić coś wolnego-moja przyjaciółka o której zaręczynach pisałam jakiś czas temu-też wybrała już lokal na 22 maja, co więcej mieli ze swoim Tż-tem do wyboru chyba ze 3, więc zawsze jak widać coś da się znaleźć

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

Co do Biżu ze Swarovskiego.... Nie skromnie mówiąc zajmuje się tym po godzinach pracy robię też na zamówienie kompleciki coś wiecej moge na PW podesłać
Gosia-dawaj!!!

Napiszę jeszcze tylko, że w niedzielę byliśmy na 1szych naukach -byliśmy lekko w szoku-bo przyszło ponad 40 osób czyli jakieś 20 par... myslałam,że będzie ok. 10 osób,a tu taki booom przedślubny

Edytowane przez maciejka83
Czas edycji: 2010-01-12 o 09:35
maciejka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-12, 09:43   #4177
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
jestem ZA takim spotkaniem w górach
a może jakoś wcześniej w Lublinie?
co Ty na to i jak reszta dziewczyn?
chętne?

koszty są ale to przecież pamiątka na całe zycie.
a w naszym przypadku od gór i Zakopanego się zaczęło, więc tym bardziej sesja sentymentalna by była
na Kasprowy można wjechać kolejką (normalny ok 40 zł w obie strony w sezonie)
więc niekoniecznie trzeba w sukni pomykać
no jak macie sentymentalne wspomnienia to koniecznie, my powinniśmy w bieszczady pojechać ale pewnie zrobimy sesje w Lublinie, w sumie nie przywiązuję do tego takiej wagi...
Cytat:
Napisane przez ona911 Pokaż wiadomość
No to jestem pełna podziwu
dzieki jeszcze raz
Cytat:
Napisane przez basienka666 Pokaż wiadomość
Mam jedną uwagę odnośnie butów tanecznych. 28 grudnia byłam w sklepie z obuwiem tanecznym w Lublinie na Narutowicza...i widzę, że są nawet te same modele, co na stronie podanej przez maggie123.
Z tego co wiem, to do ceny podstawowej za buty trzeba doliczyć 10 zł, jeśli chce się mieć podeszwę do chodzenia na codzień.
Plusik takich butów jest taki(na pewno satynowych), że po ślubie można kupić farbki i je przemalować na jaki kolor się chce. A kolory w sklepie do wyboru: białe, ecru, czarne, cieliste, czerwone....
Oczywiście można uszyć je na wymiar i wybrać sobie wysokość obcasa (5, 6, 7, 8cm)....w tym na Narutowicza czeka się max.miesiąc.

Pozdrawiam
a jakiś numer narutowicza? i jakie ceny tych butków, zastawiam się czy kupić taneczne czy zwykłe... i chyba kupie zwykłe, bo zamierzam w nich chodzić potem..

Cytat:
Napisane przez maciejka83 Pokaż wiadomość

Gospella -gratuluję zaproszeń
ps. jesteśmy imienniczkami

Napiszę jeszcze tylko, że w niedzielę byliśmy na 1szych naukach -byliśmy lekko w szoku-bo przyszło ponad 40 osób czyli jakieś 20 par... myslałam,że będzie ok. 10 osób,a tu taki booom przedślubny
Joanny górą

my na naszych naukach też mielismy tłumy
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-12, 11:01   #4178
Ewelka1982
Raczkowanie

a wogóle to witam wszystkie nowe Pm-ki

Ja też witam i dalej mi to dzielenie nie wychodzi he he ale moze kiedyś dojde do tego jak to sie robi

oooo -śliczną tam macie biżu
-tylko pewnie jest Was ze 2 lub 3 co?
ale jeśli jestes blondynką( jak gdzieś pisałaś) to kiedyś oglądałysmy z siostrą biżuterię i "pani Amazona" pokazywała nam pewne niebieskie kolczyki,ale stwierdziłam, że bardziej pasują do niej bo była jasną blondynką niż do nas-kto wie, może to byłaś wlaśnie TY

Jeśli byłyście na nowej części to ja a jeśli na starej przy fontannie to moja świadkowa a ogólnie jest nas cztery plus szefowa

fajnie, że udalo Wam się trafić coś wolnego-moja przyjaciółka o której zaręczynach pisałam jakiś czas temu-też wybrała już lokal na 22 maja, co więcej mieli ze swoim Tż-tem do wyboru chyba ze 3, więc zawsze jak widać coś da się znaleźć

Jeśli ktos potrzebuje to na 5 czerwca 2010 zwolnił się termin w Złotej Podkowie!!! A jak ktoś chce to szybko znajdzie

A gdzie najszybciej nauki przedmałżenskie i takie weekendowe bo mój przyszły mąż w Warszawie i tylko w weekendy sie widzimy...

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

I nie ma zaznaczone ładnie w rameczkach komu odpisuję jak to się robi???

Edytowane przez Ewelka1982
Czas edycji: 2010-01-12 o 11:00
Ewelka1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-12, 11:21   #4179
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
Telka- fajnie, że macie juz alko, no i że rodzinka się poznała- dla mnie to był bardzo stresujący moment-a raczej przygotowania przed przyjściem rodziców Tżta, choć nie taki diabeł straszny jak go malują
Oj stresujące to było...i jednak nam z TŻ zależało żeby się chociaż polubili...myślę że się udało...

Nie wiem Ewelka jak Ci cytowanie wytłumaczyć...mhm..masz takie coś : [/quote] i to musi zostać na początku i na końcu tekstu-wtedy jest cytat Jeszcze parę postów i załapiesz

Coraz bardziej dochodzę do wniosku że czas pochodzić za sukienką...i przekonać się jak te koronki na mnie wyglądają

Szczęśliwi

Telka10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-12, 11:24   #4180
jodie
Zakorzenienie

Cytat:

maciejko czyżbyśmy o tej samej przyjaciółce myślały
Stary 2010-01-12, 11:31   #4181
Ewelka1982
Raczkowanie

Cytat:
Oj stresujące to było...i jednak nam z TŻ zależało żeby się chociaż polubili...myślę że się udało...

Coraz bardziej dochodzę do wniosku że czas pochodzić za sukienką...i przekonać się jak te koronki na mnie wyglądają
Nie wiem Ewelka jak Ci cytowanie wytłumaczyć...mhm..masz takie coś : [/QUOTE] i to musi zostać na początku i na końcu tekstu-wtedy jest cytat Jeszcze parę postów i załapiesz

Mam nadzieję że ten post będzie już z udanym cytowaniem he he
Ja jeszcze nie widziałam rodziców Rafała na oczy i też się stresuję he he ale już blisko spotkania i coraz wiekszy stres... brrrr
A oglądać sukienki ide już w następnym tygodniu bo do czerwca już coraz mniej czasu

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Ha ha ale cytowanie wyszło... ale lepiej niż wczesniej

Edytowane przez Ewelka1982
Czas edycji: 2010-01-12 o 11:30
Stary 2010-01-12, 11:42   #4182
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję że ten post będzie już z udanym cytowaniem he he
Ja jeszcze nie widziałam rodziców Rafała na oczy i też się stresuję he he ale już blisko spotkania i coraz wiekszy stres... brrrr
A oglądać sukienki ide już w następnym tygodniu bo do czerwca już coraz mniej czasu

Ha ha ale cytowanie wyszło... ale lepiej niż wczesniej
Lepsze lepsze
Ja też tak planuję pójść w przyszłym tygodniu rozejrzeć się za suknią Może gdzieś na siebie wpadniemy

Szczęśliwi

Stary 2010-01-12, 11:44   #4183
Ewelka1982
Raczkowanie

Cytat:
Lepsze lepsze
Ja też tak planuję pójść w przyszłym tygodniu rozejrzeć się za suknią Może gdzieś na siebie wpadniemy
staram się może wpadniemy na siebie ja właśnie próbuję wstawić swoje foto i jak mi sie uda to może mnie poznasz i zaczepisz
Stary 2010-01-12, 11:53   #4184
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
staram się może wpadniemy na siebie ja właśnie próbuję wstawić swoje foto i jak mi sie uda to może mnie poznasz i zaczepisz
Bardzo ładna z Ciebie blondynka

Szczęśliwi

Stary 2010-01-12, 12:01   #4185
Myszulek
Raczkowanie

ale się napracowałam z moim wielocytowaniem i wszystko skasowalo się - dziewczyny nie kasujcie nigdy emotikonek zaznaczając ich i wciskając backspace... cofa się wszystko

Cytat:
Ja też witam i dalej mi to dzielenie nie wychodzi he he ale moze kiedyś dojde do tego jak to sie robi
ćwiczenie czyni mistrza - im więcje z nami będziesz pisać tym lepiej ci będzie wychodzić

Cytat:
Jeśli byłyście na nowej części to ja a jeśli na starej przy fontannie to moja świadkowa a ogólnie jest nas cztery plus szefowa
z chęcią się do was wybiorą bo jestem 'poszukująca"

Cytat:
Jeśli ktos potrzebuje to na 5 czerwca 2010 zwolnił się termin w Złotej Podkowie!!! A jak ktoś chce to szybko znajdzie
ostatnio jakoś nie ma paniki z terminami, dużo par rezygnuje z sal (sporo ogloszeń sie pojawia), są też terminy wolne na salach, zależy jak się szuka i czym czlowiek może się zadowolić my szukaliśmy w październiku, bylo sporo wolnych terminów w różnych salach, może nie lipcowo sierpniowych ale na wiosnę, jesień jeszcze były...

Cytat:
A gdzie najszybciej nauki przedmałżenskie i takie weekendowe bo mój przyszły mąż w Warszawie i tylko w weekendy sie widzimy...
weekendowe sa na staszica - chyba któraś z naszych dziewczyn była tam o ile dobrze pamiętam

Cytat:
my jak bylismy na trzecich naukach (pierwsze w tym roku) to było z kilkanaście par, za to na poprzednich było nas ze 3/4pary... także ruch się zaczął

Cytat:
trzymam kciuki

Cytat:
tak tak
Stary 2010-01-12, 12:10   #4186
maciejka83
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

I nie ma zaznaczone ładnie w rameczkach komu odpisuję jak to się robi???

szefową kojarzę, a Kasię z pod fontanny znam także zwiększa się prawdopodobieństwo, że to my miałyśmy okazję się widzieć

Cytat:

też o tym myślę intensywnie żeby się wreszcie wybrać w nastepnym tygodniu,
dziś idę po pracy,ale jako doradca

Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
maciejko czyżbyśmy o tej samej przyjaciółce myślały
si,si

Telka & Ewelka do zobaczenia być może w ktorymś z salonów ślubnych
maciejka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-12, 12:11   #4187
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszulek Pokaż wiadomość

ostatnio jakoś nie ma paniki z terminami, dużo par rezygnuje z sal (sporo ogloszeń sie pojawia), są też terminy wolne na salach, zależy jak się szuka i czym czlowiek może się zadowolić my szukaliśmy w październiku, bylo sporo wolnych terminów w różnych salach, może nie lipcowo sierpniowych ale na wiosnę, jesień jeszcze były...
dokładnie
sporo osób rezygnuje (np my).
na nasze ogłoszenia na razie niewielki odzew, ale mam nadzieje, że jakoś uda się odzyskać zaliczkę.
szkoda, że zwyczajnie w lokalu nie oddadzą, jakby sobie sami znaleźli kogoś na to miejsce. Bo im przecież zdecydowanie łatwiej

Cytat:
weekendowe sa na staszica - chyba któraś z naszych dziewczyn była tam o ile dobrze pamiętam

my jak bylismy na trzecich naukach (pierwsze w tym roku) to było z kilkanaście par, za to na poprzednich było nas ze 3/4pary... także ruch się zaczął
a my zaczęliśmy wszystko od końca, tzn jutro trzecie i ostatnie spotkanie w poradni rodzinnej przed nami. hehehe ale się namęczzyliśmy nad pracą domową - ustalanie dni płodnych na podstawie wykresów w takiej zielonej książeczce.
całe szczęście kobieta z poradni na Poczekajce nie zmusza do własnych obserwacji. bo w moim przypadku same zakłócenia by były
nauki zaczynamy w kwietniu, bo zapisaliśmy się do dominikanów.
obysmy zdążyli

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-12, 12:23   #4188
Myszulek
Raczkowanie

Cytat:
a my zaczęliśmy wszystko od końca, tzn jutro trzecie i ostatnie spotkanie w poradni rodzinnej przed nami. hehehe ale się namęczzyliśmy nad pracą domową - ustalanie dni płodnych na podstawie wykresów w takiej zielonej książeczce.
całe szczęście kobieta z poradni na Poczekajce nie zmusza do własnych obserwacji. bo w moim przypadku same zakłócenia by były
nauki zaczynamy w kwietniu, bo zapisaliśmy się do dominikanów.
obysmy zdążyli
nasze pierwsze, drugie i trzecie spotkanie na naukach to były końcowe numerki nauk co do poradni to już raz byliśmy i dostałam tą książeczkę, kolejne za miesiąc z wypełnioną ale czy pomiary będą moje to się jeszcze zastanawiam
Stary 2010-01-12, 12:45   #4189
Ewelka1982
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki dziewczyny zaraz mi urosną piórka

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

[QUOTE=maciejka83;16411165]szefową kojarzę, a Kasię z pod fontanny znam także zwiększa się prawdopodobieństwo, że to my miałyśmy okazję się widzieć

To mamy wspólną koleżankę moja świadkowa i z nią idę po suknię

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

[QUOTE=Myszulek;16410966]

Zapraszam do siebie na nowy Olimp, upomnij sie to dostaniesz zniżkępowinnaś mnie poznać

A te nauki to sie jakoś dzielą? Na poradnie i na kościół? Bo ja to jestem zielona dopiero w piątek idziemy do księdza he he wszystko od końca załatwiamy
Stary 2010-01-12, 13:17   #4190
Myszulek
Raczkowanie

Cytat:
Zapraszam do siebie na nowy Olimp, upomnij sie to dostaniesz zniżkępowinnaś mnie poznać

A te nauki to sie jakoś dzielą? Na poradnie i na kościół? Bo ja to jestem zielona dopiero w piątek idziemy do księdza he he wszystko od końca załatwiamy
oki - skorzystam
Nauki sie dzielą - 10 nauk koscielnych (w niektórych miejscach cześć z nich jest też prowadzona przez osoby świeckie, nie każdy ksiądz chce prowadzić takie tematy jak macierzyństwo) oraz 3 spotkania w poradni życia rodzinnego, plus dzień skupienia, oraz dwie spowiedzi
Na weekendowych podobno to wszystko jest w pakiecie oprócz oczywiście tej ostatniej spowiedzi dzien przed slubem co by nie nagrzeszyć
Stary 2010-01-12, 13:39   #4191
Ewelka1982
Raczkowanie

Cytat:
oki - skorzystam
Nauki sie dzielą - 10 nauk koscielnych (w niektórych miejscach cześć z nich jest też prowadzona przez osoby świeckie, nie każdy ksiądz chce prowadzić takie tematy jak macierzyństwo) oraz 3 spotkania w poradni życia rodzinnego, plus dzień skupienia, oraz dwie spowiedzi
Na weekendowych podobno to wszystko jest w pakiecie oprócz oczywiście tej ostatniej spowiedzi dzien przed slubem co by nie nagrzeszyć
Dzięki za inforamację
Ja to i tak nie mam wyboru więc wybiorę sie na te weekendowe. W piątek idziemy do księdza wiec pewnie on nam jeszcze wszystko powie
Stary 2010-01-12, 14:06   #4192
scarlet18
Raczkowanie

My chodzimy na nauki do kościoła przy Nadbystrzyckiej (przy Politechnice) Były dopiero 2 spotkania ale prowadzone są bardzo fajnie, momentami zabawnie Nauki odbywają się w niedziele o 20 i chyba można się jeszcze dopisać. Osobiście polecam
Stary 2010-01-12, 16:17   #4193
basienka666
Raczkowanie

Już odpowiadam...adres sklepu z butami tanecznymi w Lublinie to:
ul.Narutowicza 25/1 (wejście w bramie). Bylam również na ul.Organowej, tam w piwnicy domku jednorodzinnego babka ma również sklep z butami tanecznymi i akcesoriami. Ceny w obu są takie same, czyli 180 zł +10 zł (za specjalna podeszwe do chodzenia na codzień).
Ja byłam z moim Tż na naukach przedmałżeńskich na Staszica- byliśmy baardzo zadowoleni. Tam robi się wszystko....do ślubu zostaje w sumie tylko 1 spowiedź, bo na koniec nauk można się wyspowiadać po raz pierwszy.
Dostaje się zaświadczenie o odbytych naukach, na których nie ma nic napisane, że były to weekendowe.

Pozdrawiam
Stary 2010-01-12, 18:32   #4194
vivik
Raczkowanie

cześć dziewczęta

Rzadko się udzielam, ale ciągle podczytuję
Powiedzcie mi proszę, czy któraś z Was kojarzy może Panią Patrycję Sprawkę albo malowała się u niej?
Chciałabym zapisać się na makijaż i się tak właśnie zastanawiam...
vivik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-12, 19:02   #4195
trzykropek
Raczkowanie

A czy znacie jakiś sklep/miejsce gdzie możnaby dostać dobre buty ślubne ale tak do 100zł max..?
I gdzie w lublinie mogłabym kupić jakiś białą bieliznę pod suknię, która nie dość,że będzie tania to i będą mieli rozmiary typu 65 F? ;D
Ślub 25.09.2010
trzykropek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-12, 19:37   #4196
VanillaCafe
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez trzykropek Pokaż wiadomość
A czy znacie jakiś sklep/miejsce gdzie możnaby dostać dobre buty ślubne ale tak do 100zł max..?
I gdzie w lublinie mogłabym kupić jakiś białą bieliznę pod suknię, która nie dość,że będzie tania to i będą mieli rozmiary typu 65 F? ;D
Co do butów to np Deichmann.
A bielizne w takich rozmiarach można kupić tu http://www.body.sklep.pl/ sklep stacjonarny na al. Kraśnickiej
VanillaCafe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-12, 20:48   #4197
koniczyna111
Raczkowanie

Cytat:
wysyłam fotki naszych zaporszeń
Gospella, przepięknie Wam wyszły te zaproszenia. Gdzie kupowaliście materiały? No i jak udało Ci się zawiązać takie śliczne kokardki??

Cytat:
Napisane przez czekoczeko Pokaż wiadomość
Sama nie mam upatrzonej fryzjerki, która wykonałaby mi fryzurę ślubną. Na Sylwestra postanowiłam zapisać się do salonu w Galerii Orkana, tak żeby się przekonać czego można się spodziewać po Paniach.Powiem krótko- dziewczyna, która mnie czesała jest rewelacyjna!
Ja na ślub planuję mieć loki upięte wyżej i część włosów puszczone na jedno ramie. Powiedziałam jej, żeby coś podobnego wykombinowała mi na głowie, żebym się zorientowała, zobaczyła jak się trzyma.Powiedziała , że zrobi fryzurę sylwestrowa, a ze ślubna będzie się różnila ,ale nieznacznie, bo sama wychodzi założenia, ze nikt z gosci,a przede wszystkim tż nie powinien widziec wczesniej fryzury, zeby sie nie upatrzyla.
Samą fryzure robila mi tylko 40 minut.Wlosy byly idealnie pokrecone, pięknie podpięte, fryzura super sie trzymała cala noc, a niezle szaleliśmy na balu Wrocilam do domu, a moja fryzura wygladala tak samo jak z niego wychodzilam. Kolezanki byly zachwycone, kilka razy podkreślały, ze super fryzurka i ze rewelacyjnie sie trzyma.Żaden loczek sie nie wyprostowal!
Moja mama ma świetna młodą fryzjerkę, którą bardzo mi poleca. W sumie najbardziej przychyla się do swojej, bo ma ją sprawdzoną. Jednak jak zobaczyla moja fryzurę, byla pod wrazeniem. Do jej fryzjerki jestem umowiona na 14 lutego, bo mam wtedy wesele, a więc sprawdzę.Jedno jest pewne- tylko między nimi wybiorę, dalej nie szukam.
Po 14 lutym będę polecala obie ,albo dalej jedną
Czekoczeko, a jak ma na imię ta Twoja fryzjerka?

Cytat:
Napisane przez vivik Pokaż wiadomość
cześć dziewczęta

Rzadko się udzielam, ale ciągle podczytuję
Powiedzcie mi proszę, czy któraś z Was kojarzy może Panią Patrycję Sprawkę albo malowała się u niej?
Chciałabym zapisać się na makijaż i się tak właśnie zastanawiam...
Ja kiedys rozmawiałam z Panią Patrycją, ale nie miałam jeszcze okazji się u niej malować. Ona sama to przemiła, bardzo kontaktowa i otwarta kobieta. Może powinnaś spróbować, bo dziewczyna ma bardzo profesjonalne podejście do tego, co robi.

A tak z innej beczki, to muszę się pochwalić, że dziś zamówiliśmy obrączki Wybór padł na sklep "Symbol" na Narutowicza 22. Obsługa bardzo profesjonalna, pan nam udzielil wyczerpującej informacji, był baaaardzo miły i cierpliwy, doradzał we wszystkim, przedstawiał wszystkie możliwe opcje a poza tym od razu widać, że zna się na rzeczy. Byliśmy bardzo zadowoleni z obsługi. Za tydzień obrączki mają być gotowe. Bardzo polecam!!
koniczyna111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-12, 21:48   #4198
trzykropek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez VanillaCafe Pokaż wiadomość
Co do butów to np Deichmann.
A bielizne w takich rozmiarach można kupić tu http://www.body.sklep.pl/ sklep stacjonarny na al. Kraśnickiej

Wiem,że tam jest duży wybór rozmiarów,niestety z ceną nie bardzo... za drogie jak dla mnie...

Czy dużo wcześniej umawiacie się na fryzurę próbną i w ogole na fryzjera przed ślubem?
Ja u mnie na osiedlu (fryzjerki do ktorej zawsze chodze)pytalam ile wcześniej trzeba się zapisywać na czesanie ślubne i mi powiedziała,że 2 tygodnie wczesniej. Czy to nie za późno? Czy to moze świadczy o tym,że nie ma chętnych i źle czesze? Ja do tej pory bylam zadowolona z jej uslug... Ale sama nie wiem co myśleć.. Nie chce wyglądać "tandetnie"...

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez koniczyna111 Pokaż wiadomość

A tak z innej beczki, to muszę się pochwalić, że dziś zamówiliśmy obrączki Wybór padł na sklep "Symbol" na Narutowicza 22. Obsługa bardzo profesjonalna, pan nam udzielil wyczerpującej informacji, był baaaardzo miły i cierpliwy, doradzał we wszystkim, przedstawiał wszystkie możliwe opcje a poza tym od razu widać, że zna się na rzeczy. Byliśmy bardzo zadowoleni z obsługi. Za tydzień obrączki mają być gotowe. Bardzo polecam!!

Czy dużo kosztują tam obrączki? Ja dzisiaj byłam w aparcie i znalazlam takie które mi się podobały (białe i żółte złoto, szerokie) i jedna kosztowała ok 3tys, druga ponad 2,5 tys... Strasznie dużo...
Ślub 25.09.2010
trzykropek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-12, 22:04   #4199
miamore999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniczyna111 Pokaż wiadomość
Gospella, przepięknie Wam wyszły te zaproszenia. Gdzie kupowaliście materiały? No i jak udało Ci się zawiązać takie śliczne kokardki??

Czekoczeko, a jak ma na imię ta Twoja fryzjerka?

Ja kiedys rozmawiałam z Panią Patrycją, ale nie miałam jeszcze okazji się u niej malować. Ona sama to przemiła, bardzo kontaktowa i otwarta kobieta. Może powinnaś spróbować, bo dziewczyna ma bardzo profesjonalne podejście do tego, co robi.

ja też polecam ten sklep pan baaaardzo miły, obrączki tanie i śliczne. my za standardowe żółte bez udziwnień zapłaciliśmy 560zł.

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
ale się napracowałam z moim wielocytowaniem i wszystko skasowalo się - dziewczyny nie kasujcie nigdy emotikonek zaznaczając ich i wciskając backspace... cofa się wszystko

ćwiczenie czyni mistrza - im więcje z nami będziesz pisać tym lepiej ci będzie wychodzić

trzymam kciuki

tak tak
my byliśmy na weekendowych naukach na staszica. mogę gorąco polecić. świetna atmosfera, na zasadzie warsztatów - w grupach, w parach, pogadanki, słuchanki . czas szybko mija. koszt 120 zł od pary.
Stary 2010-01-12, 22:08   #4200
koniczyna111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez trzykropek Pokaż wiadomość
Czy dużo kosztują tam obrączki? Ja dzisiaj byłam w aparcie i znalazlam takie które mi się podobały (białe i żółte złoto, szerokie) i jedna kosztowała ok 3tys, druga ponad 2,5 tys... Strasznie dużo...
Uważam, że jest to jedno z miejsc gdzie ceny są naprawdę przystępne. My akurat zamówiliśmy klasyczne obrączki półokrągłe z żółtego złota i zapłacimy nie więcej niż 800 zł. Cena za gram złota to 117 zł. Wiadomo, że łączone będą na pewno trochę droższe, ale myslę, że warto się tam przejść, albo zadzwonić. Możesz też zobaczyć stronę internetową www.obraczki.lublin.pl.
A jeśli chodzi o Apart, to w jednym ze sklepów pracuje nasza znajoma, więc w pierwszej kolejności wybraliśmy się tam zapytać o ceny. I pierwsze co nam powiedziała to, żebyśmy nie kupowali obrączek w Aparcie. Pierścionki i inną biżuterię owszem, ale nie obrączki, bo po pierwsze się nie opłaca - straszna drożyzna, a poza tym mogą być problemy później np. ze zmniejszeniem czy powiekszeniem obrączek. I odesłała nas do mniejszych sklepów jubilerskich. I jak widać warto było.

Poza tym myślę, że jeśli tak bardzo podobają Ci się Apartowskie obrączki, to możesz poprosić o wykonanie takich samych na wzór tych z Apartu. I na pewno będzie o niebo taniej.

Edytowane przez koniczyna111
Czas edycji: 2010-01-12 o 22:11
koniczyna111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości