|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09)
Cytat:
a może jakoś wcześniej w Lublinie? co Ty na to i jak reszta dziewczyn? chętne? zamiast trzymać kciuki zapraszam na ślub hehehebędziesz świadkiem naszych wpadek, bo pewnie jak to my coś pokręcimy ![]() Cytat:
a w naszym przypadku od gór i Zakopanego się zaczęło, więc tym bardziej sesja sentymentalna by była na Kasprowy można wjechać kolejką (normalny ok 40 zł w obie strony w sezonie więc niekoniecznie trzeba w sukni pomykać Quillajka Wierchy - mhmm super pomysł, tylko dojście tam byłoby uciążliwe. przynajmniej trasa, którą my w wakacje szliśmy (doliną Miętusią na Małołączniak) - trasa mało uczęszczana, niezbyt trudna ale niesamowicie długa mi to ta świnica się marzy - widok na dolinę pięciu stawów, kościelec, gąsiennicową. cud miód. a z kasprowego tylko 3 godzinki
|
|
|
|
#4172 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#4173 |
|
Raczkowanie
|
ostatnio zauważyłam, że uzależniam się od tego forum
a dzisiaj tak dużo pisałyście, że aż miło poczytać. My oczywiście w proszku z przygotowaniami ślubnymi. Zaledwie mamy salę i Kościół zaklepane od Nowego Roku i tyle... ale małymi kroczkami może uda się coś więcej. Jeżeli chodzi o kosmetyczkę to osobiście korzystałam z usług tylko jednej, sprawdzonej przez moje siostry. Kobieta jest lekarzem medycyny estetycznej ale także rodzinnej więc ma przygotowanie medyczne, a nie tak jak większość tylko studium kosmetyczne. Mam dość wrażliwą cerę i dlatego tylko w jej ręce ją oddaje Jedyny minus to taki, że przyjmuje w Warszawie :/ Ale jeżeli któraś z was tam czasem bywa to z czystym sumieniem polecam Jakby coś to piszcie na priv
|
|
#4174 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tego co wiem, to do ceny podstawowej za buty trzeba doliczyć 10 zł, jeśli chce się mieć podeszwę do chodzenia na codzień. Plusik takich butów jest taki(na pewno satynowych), że po ślubie można kupić farbki i je przemalować na jaki kolor się chce. A kolory w sklepie do wyboru: białe, ecru, czarne, cieliste, czerwone.... Oczywiście można uszyć je na wymiar i wybrać sobie wysokość obcasa (5, 6, 7, 8cm)....w tym na Narutowicza czeka się max.miesiąc. Pozdrawiam
|
|
|
#4175 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My sie ku niemu sklaniamy. ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:45 ---------- Sama nie mam upatrzonej fryzjerki, która wykonałaby mi fryzurę ślubną. Na Sylwestra postanowiłam zapisać się do salonu w Galerii Orkana, tak żeby się przekonać czego można się spodziewać po Paniach.Powiem krótko- dziewczyna, która mnie czesała jest rewelacyjna! Ja na ślub planuję mieć loki upięte wyżej i część włosów puszczone na jedno ramie. Powiedziałam jej, żeby coś podobnego wykombinowała mi na głowie, żebym się zorientowała, zobaczyła jak się trzyma.Powiedziała , że zrobi fryzurę sylwestrowa, a ze ślubna będzie się różnila ,ale nieznacznie, bo sama wychodzi założenia, ze nikt z gosci,a przede wszystkim tż nie powinien widziec wczesniej fryzury, zeby sie nie upatrzyla. Samą fryzure robila mi tylko 40 minut.Wlosy byly idealnie pokrecone, pięknie podpięte, fryzura super sie trzymała cala noc, a niezle szaleliśmy na balu Wrocilam do domu, a moja fryzura wygladala tak samo jak z niego wychodzilam. Kolezanki byly zachwycone, kilka razy podkreślały, ze super fryzurka i ze rewelacyjnie sie trzyma.Żaden loczek sie nie wyprostowal! Moja mama ma świetna młodą fryzjerkę, którą bardzo mi poleca. W sumie najbardziej przychyla się do swojej, bo ma ją sprawdzoną. Jednak jak zobaczyla moja fryzurę, byla pod wrazeniem. Do jej fryzjerki jestem umowiona na 14 lutego, bo mam wtedy wesele, a więc sprawdzę.Jedno jest pewne- tylko między nimi wybiorę, dalej nie szukam.Po 14 lutym będę polecala obie ,albo dalej jedną
|
|
|
|
|
|
#4176 | ||||
|
Rozeznanie
|
kurcze, jakoś ostatnio brakuje mi wolnego czasu aby systematycznie zaglądać na wizaż, ale fajnie, że tyle naskrobałyście
a wogóle to witam wszystkie nowe Pm-ki ![]() Gospella -gratuluję zaproszeń ps. jesteśmy imienniczkami ![]() Cytat:
Cytat:
-tylko pewnie jest Was ze 2 lub 3 co? ale jeśli jestes blondynką( jak gdzieś pisałaś) to kiedyś oglądałysmy z siostrą biżuterię i "pani Amazona" pokazywała nam pewne niebieskie kolczyki,ale stwierdziłam, że bardziej pasują do niej bo była jasną blondynką niż do nas-kto wie , może to byłaś wlaśnie TYCytat:
Cytat:
![]() Napiszę jeszcze tylko, że w niedzielę byliśmy na 1szych naukach -byliśmy lekko w szoku-bo przyszło ponad 40 osób czyli jakieś 20 par... myslałam,że będzie ok. 10 osób,a tu taki booom przedślubny
Edytowane przez maciejka83 Czas edycji: 2010-01-12 o 09:35 |
||||
|
|
|
|
#4177 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no jak macie sentymentalne wspomnienia to koniecznie, my powinniśmy w bieszczady pojechać ale pewnie zrobimy sesje w Lublinie, w sumie nie przywiązuję do tego takiej wagi... dzieki jeszcze raz Cytat:
Cytat:
![]() my na naszych naukach też mielismy tłumy
|
|
|
#4178 |
|
Raczkowanie
|
a wogóle to witam wszystkie nowe Pm-ki
![]() Ja też witam i dalej mi to dzielenie nie wychodzi he he ale moze kiedyś dojde do tego jak to sie robi![]() oooo -śliczną tam macie biżu -tylko pewnie jest Was ze 2 lub 3 co? ale jeśli jestes blondynką( jak gdzieś pisałaś) to kiedyś oglądałysmy z siostrą biżuterię i "pani Amazona" pokazywała nam pewne niebieskie kolczyki,ale stwierdziłam, że bardziej pasują do niej bo była jasną blondynką niż do nas-kto wie , może to byłaś wlaśnie TYJeśli byłyście na nowej części to ja a jeśli na starej przy fontannie to moja świadkowa a ogólnie jest nas cztery plus szefowa![]() fajnie, że udalo Wam się trafić coś wolnego-moja przyjaciółka o której zaręczynach pisałam jakiś czas temu-też wybrała już lokal na 22 maja, co więcej mieli ze swoim Tż-tem do wyboru chyba ze 3, więc zawsze jak widać coś da się znaleźć Jeśli ktos potrzebuje to na 5 czerwca 2010 zwolnił się termin w Złotej Podkowie!!! A jak ktoś chce to szybko znajdzie ![]() Napiszę jeszcze tylko, że w niedzielę byliśmy na 1szych naukach -byliśmy lekko w szoku-bo przyszło ponad 40 osób czyli jakieś 20 par... myslałam,że będzie ok. 10 osób,a tu taki booom przedślubny ![]() A gdzie najszybciej nauki przedmałżenskie i takie weekendowe bo mój przyszły mąż w Warszawie i tylko w weekendy sie widzimy... ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- I nie ma zaznaczone ładnie w rameczkach komu odpisuję jak to się robi???
Edytowane przez Ewelka1982 Czas edycji: 2010-01-12 o 11:00 |
|
|
|
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem Ewelka jak Ci cytowanie wytłumaczyć...mhm..masz takie coś : [/quote] i to musi zostać na początku i na końcu tekstu-wtedy jest cytat ![]() Coraz bardziej dochodzę do wniosku że czas pochodzić za sukienką...i przekonać się jak te koronki na mnie wyglądają
|
|
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#4181 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję że ten post będzie już z udanym cytowaniem he he Ja jeszcze nie widziałam rodziców Rafała na oczy i też się stresuję he he ale już blisko spotkania i coraz wiekszy stres... brrrr A oglądać sukienki ide już w następnym tygodniu bo do czerwca już coraz mniej czasu ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Ha ha ale cytowanie wyszło... ale lepiej niż wczesniej
Edytowane przez Ewelka1982 Czas edycji: 2010-01-12 o 11:30 |
|
|
|
|
|
#4182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też tak planuję pójść w przyszłym tygodniu rozejrzeć się za suknią
|
|
|
#4183 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4185 | ||||||
|
Raczkowanie
|
ale się napracowałam z moim wielocytowaniem i wszystko skasowalo się - dziewczyny nie kasujcie nigdy emotikonek zaznaczając ich i wciskając backspace... cofa się wszystko
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tak tak
|
|
|
#4186 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szefową kojarzę, a Kasię z pod fontanny znam Cytat:
dziś idę po pracy,ale jako doradca ![]() si,si Telka & Ewelka do zobaczenia być może w ktorymś z salonów ślubnych
|
||
|
|
|
|
#4187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sporo osób rezygnuje (np my). na nasze ogłoszenia na razie niewielki odzew, ale mam nadzieje, że jakoś uda się odzyskać zaliczkę. szkoda, że zwyczajnie w lokalu nie oddadzą, jakby sobie sami znaleźli kogoś na to miejsce. Bo im przecież zdecydowanie łatwiej Cytat:
całe szczęście kobieta z poradni na Poczekajce nie zmusza do własnych obserwacji. bo w moim przypadku same zakłócenia by były ![]() nauki zaczynamy w kwietniu, bo zapisaliśmy się do dominikanów. obysmy zdążyli
|
|
|
|
#4188 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co do poradni to już raz byliśmy i dostałam tą książeczkę, kolejne za miesiąc z wypełnioną ale czy pomiary będą moje to się jeszcze zastanawiam ![]()
|
|
|
#4189 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
zaraz mi urosną piórka ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- [QUOTE=maciejka83;16411165]szefową kojarzę, a Kasię z pod fontanny znam To mamy wspólną koleżankę moja świadkowa i z nią idę po suknię![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- [QUOTE=Myszulek;16410966] z chęcią się do was wybiorą bo jestem 'poszukująca" weekendowe sa na staszica - chyba któraś z naszych dziewczyn była tam o ile dobrze pamiętam ![]() Zapraszam do siebie na nowy Olimp, upomnij sie to dostaniesz zniżkę powinnaś mnie poznać A te nauki to sie jakoś dzielą? Na poradnie i na kościół? Bo ja to jestem zielona dopiero w piątek idziemy do księdza he he wszystko od końca załatwiamy
|
|
|
|
|
#4190 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nauki sie dzielą - 10 nauk koscielnych (w niektórych miejscach cześć z nich jest też prowadzona przez osoby świeckie, nie każdy ksiądz chce prowadzić takie tematy jak macierzyństwo) oraz 3 spotkania w poradni życia rodzinnego, plus dzień skupienia, oraz dwie spowiedzi ![]() Na weekendowych podobno to wszystko jest w pakiecie oprócz oczywiście tej ostatniej spowiedzi dzien przed slubem
|
|
|
#4191 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja to i tak nie mam wyboru więc wybiorę sie na te weekendowe. W piątek idziemy do księdza wiec pewnie on nam jeszcze wszystko powie
|
|
|
|
|
|
#4192 |
|
Raczkowanie
|
My chodzimy na nauki do kościoła przy Nadbystrzyckiej (przy Politechnice) Były dopiero 2 spotkania ale prowadzone są bardzo fajnie, momentami zabawnie
Nauki odbywają się w niedziele o 20 i chyba można się jeszcze dopisać. Osobiście polecam
|
|
#4193 |
|
Raczkowanie
|
Już odpowiadam...adres sklepu z butami tanecznymi w Lublinie to:
ul.Narutowicza 25/1 (wejście w bramie). Bylam również na ul.Organowej, tam w piwnicy domku jednorodzinnego babka ma również sklep z butami tanecznymi i akcesoriami. Ceny w obu są takie same, czyli 180 zł +10 zł (za specjalna podeszwe do chodzenia na codzień). Ja byłam z moim Tż na naukach przedmałżeńskich na Staszica- byliśmy baardzo zadowoleni. Tam robi się wszystko....do ślubu zostaje w sumie tylko 1 spowiedź, bo na koniec nauk można się wyspowiadać po raz pierwszy. Dostaje się zaświadczenie o odbytych naukach, na których nie ma nic napisane, że były to weekendowe. Pozdrawiam
|
|
#4194 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczęta
Rzadko się udzielam, ale ciągle podczytuję ![]() Powiedzcie mi proszę, czy któraś z Was kojarzy może Panią Patrycję Sprawkę albo malowała się u niej? Chciałabym zapisać się na makijaż i się tak właśnie zastanawiam... |
|
|
|
|
#4195 |
|
Raczkowanie
|
A czy znacie jakiś sklep/miejsce gdzie możnaby dostać dobre buty ślubne ale tak do 100zł max..?
I gdzie w lublinie mogłabym kupić jakiś białą bieliznę pod suknię, która nie dość,że będzie tania to i będą mieli rozmiary typu 65 F? ;D
|
|
|
#4196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A bielizne w takich rozmiarach można kupić tu http://www.body.sklep.pl/ sklep stacjonarny na al. Kraśnickiej |
|
|
|
|
|
#4197 | ||
|
Raczkowanie
|
Gospella, przepięknie Wam wyszły te zaproszenia. Gdzie kupowaliście materiały? No i jak udało Ci się zawiązać takie śliczne kokardki??
Cytat:
Cytat:
A tak z innej beczki, to muszę się pochwalić, że dziś zamówiliśmy obrączki
|
|
|
#4198 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem,że tam jest duży wybór rozmiarów,niestety z ceną nie bardzo... za drogie jak dla mnie... Czy dużo wcześniej umawiacie się na fryzurę próbną i w ogole na fryzjera przed ślubem? Ja u mnie na osiedlu (fryzjerki do ktorej zawsze chodze)pytalam ile wcześniej trzeba się zapisywać na czesanie ślubne i mi powiedziała,że 2 tygodnie wczesniej. Czy to nie za późno? Czy to moze świadczy o tym,że nie ma chętnych i źle czesze? Ja do tej pory bylam zadowolona z jej uslug... Ale sama nie wiem co myśleć.. Nie chce wyglądać "tandetnie"... ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
Czy dużo kosztują tam obrączki? Ja dzisiaj byłam w aparcie i znalazlam takie które mi się podobały (białe i żółte złoto, szerokie) i jedna kosztowała ok 3tys, druga ponad 2,5 tys... Strasznie dużo...
|
|
|
|
#4199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
. czas szybko mija. koszt 120 zł od pary.
|
|
|
#4200 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o Apart, to w jednym ze sklepów pracuje nasza znajoma, więc w pierwszej kolejności wybraliśmy się tam zapytać o ceny. I pierwsze co nam powiedziała to, żebyśmy nie kupowali obrączek w Aparcie. Pierścionki i inną biżuterię owszem, ale nie obrączki, bo po pierwsze się nie opłaca - straszna drożyzna, a poza tym mogą być problemy później np. ze zmniejszeniem czy powiekszeniem obrączek. I odesłała nas do mniejszych sklepów jubilerskich. I jak widać warto było. Poza tym myślę, że jeśli tak bardzo podobają Ci się Apartowskie obrączki, to możesz poprosić o wykonanie takich samych na wzór tych z Apartu. I na pewno będzie o niebo taniej.
Edytowane przez koniczyna111 Czas edycji: 2010-01-12 o 22:11 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:02.

a mi się marzy suknia i wierchy.....
szkoda, że nie macie 5 czerwca!
hehehe
ale fotki wychodzą super

jak to się robi???

ale czy pomiary będą moje to się jeszcze zastanawiam