|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Cytat:
a teraz sami z tz jesteśmy w podobnej sytuacji i nie mamy ochoty się nikomu tłumaczyć dlaczego jeszcze nie ma dzieci... w sumie dopiero jak sami jesteśmy w takiej sytuacji to rozumiem innych... i już na pewno nie będę taka dociekliwa i zatrzymam to dla siebie...
|
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Trzymajcie się dziewczynki ciepło. Ja uciekam dalej pracować, choć osobiście wolałabym pójść spać. Niestety to dopiero ok. godz. 22
Miłego wieczorku |
|
|
|
#3633 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jejku tak się właśnie martwię tym, że ja pracy nie mam i mimo, że będę sobie mogła spokojnie spędzić te 9 miesięcy jeśli zajdzie taka potrzeba a z drugiej strony nie mam nic, ani zapewnionej pracy po macierzyńskim ani nic... a po urodzeniu dziecka trudniej wrócić na rynek pracy... jedynie jakaś własna działalność...Cytat:
powinnam sobie sama lańsko sprawić![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
|
|
|
#3634 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
LUBIE TAK SIE Z WAMI NAKRECAC...BEDE JEDYNA NA TYM FORUM KTÓRA SIE NAKRECA A WCALE SIE NIE STARA....---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- DZIEWCZYNKI COS WAM POWIEM PO DŁUZSZYM PRZEMYSLENIU... NIE WYDAJE WAM SIE ZE MOZNA NIE ZAJSC W CIAZE PRZEZ CIAGŁE NAKRECANIE SIE??? TZN. PRZEZ TO ZE TAK BARDZO TEGO CHCEMY MAMY PROBLEM Z ZAJSCIEM W CIAZE....?A MY SIE WŁASNIE TU NAKRECAMY...PRAWDA???:rol leyes:MYSLICIE ZE TO MA JAKIS WPŁYW??? ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- DOBRA DZIEWCZYNKI ZOSTAWIAM WAS Z PRZEMYSLENIAMI NA TEMAT MOJEGO PYTANI... ZARTUJE.. SPADAM BO KONIEC PRACY.. Z DOMKU BEDE PISAC PÓZNIEJ.. I SPECJALNIE DLA MOTYLKA (I DLA WAS TEZ OCZYWISCIE)POSZUKAM JAKIS ZDJEC Z ARCHIWUM MOJEGO KOMPA...---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- DZIEWCZYNY...HELP... JAK JA MAM WOGÓLE TE ZDJECIE WSTAWIC TU NP.Z KOMPA???/
WAGA 84 KG. CEL 70 KG.---------WZROST 168 cm.------- [B]od dzis konczę z dukanem i przechodze na MŻ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 posiłków dziennie: 10-12-14-16-18 ![]() zaczynam od nowa ![]() 17.luty - chyba 80 kg. (boje sie wchodzic na wage) dieta od poniedziałku 21.luty - |
|
|
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
kochana to, że my mocno tego pragniemy ma duże znaczenie... bo żeby zajść w ciążę trzba się wyluzować a jak się wyluzować kiedy myśli się czy się trafiło w "te" dni i czy tym razem coś z tego będzie...
ma to mega wpływ psychiczny na to, że ciężko jest zajść no ale niestety samo pisanie o takim fakcie niczego nie zmienia, przynajmniej w moim przypadku... wiem, że nie chcę o tym myśleć i tego wszystkiego pilnować ale niestety jest inaczej... to podświadomie raczej działa,,,
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale pospałam
i pojadłam, kurcze, co ja bedę w nocy robić Lisku i Scio dziekuje za komplementy wałeczek malutki został po Olci,ale jak schudłam, to się schował i nawet się nei wstydziłam na basen pojechać jeszcze byłam opalona, a ja kocham brązowe ciałko, no ale niestety już solar odpada i nie będe więcej niszczyc skórki, szkoda zdrowia, wolę byc blada. Kasiula Ty jesteś udana kochana dołączm se do życzonek: wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze i spelnienia najskrytszych marzeń Spóźnione,ale serdeczne![]() Natalko, ja tez myślałam, ze jestem bezpłodna, a potem,ze cykle mam bezowulacyjne no i jest Maja ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
no i zapisz tak jak zapisuejsz wiadomosc jak ja wysyłasz
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
hej Kochane
Byłam dziisaj u gina!! i okazało sie ze w ciąży nie jestem szkoda ![]() po drugie, niestety nie dowiedzialam sie od czego @ sie zatrzymala, najprawdopodobniej stres ![]() po trzecie, nic mi groźnego nie jest chyba ![]() Dostałam leki na wywołanie @ i na ustabilizowanie cyklu, no i badania na poziom hormonów moge zrobic ale na swoj koszt bo moj gin niestety nie mogł mi wypisac skierowania bo jak twierdzil moze jedynie endokrynogol. lekarz mi powiedzial ze jesli chcemy sie starac o dzicko to mamy sie nie nastawiac na "robienie dzieci" tylko ze spokojem i miloscią "korzystać" i jakby po 4 miesiacach staran nic z tego nie wyniklo to mam przyjsc na wizyte troche sie zdziwilam ze tak szybko, bo zawsze czytalam ze do lekarza nalerzy sie wybrac po roku bezowocnych staran
|
|
|
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądam sobie właśnie serial "Majka", kurde dopiero doczytałam co oni jej zrobili w pierwszym odcinku;P jakie to fascynujące (jakby powiedziała Alutka...
) w "prawdziwym" świecie takie pomyłki raczej byłyby nie do pomyślenia choć nie takie rzeczy się zdarzały (jedna trudno mi to sobie wyobrazić) a swoją drogą zaciekawił mnie ten proces inseminacji... ciekawe ile kosztuje bo gdyby nam się długo nie udawało to może warto się przygotować na inne możliwości![]() o właśnie wyczytałam, że kosztuje to około 300-350zł jeśli ma się "swoje nasienie" a 600-650 jeśli od dawcy. ciekawe to wszystko powiem wam, choć jak czytam to skuteczność taka sobie bo około 20%... ale chyba i tak większa niż z naturalnych metod:P
USG: 03.10 - 2090g szczęścia USG: 22.11 Wizyta: 28.11 Edytowane przez motylek85 Czas edycji: 2010-01-14 o 18:22 |
|
|
|
#3639 |
|
Zadomowienie
|
Kasiu kiedy odpisujesz komus na wiadomosc to zjedz myszka w dol i tam jest na takim pomaranczowym tle napis 'Zarzadzaj zalacznikami'. Wciskasz ten napis i tam w srodku mozna zaladowac zdjecia.
|
|
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może dlatego kazał tak szybko...?? a @ już dostałaś po tych lekach? ile to w sumie dni?
|
|
|
#3641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))Przykro mi ze jednak w ciazy nie jestes
|
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo i te dni płodne widziałam jak wół a w zeszłym cyklu to tak nie bardzo... i ta choroba... jakoś tak wiedziałam, że nie było nawet szans na dzidziusia, po prostu to czułam... czułam, że nie było owulki...
|
|
|
#3643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadizeje ze cykle wrocą chociaz do stanu przed tabsami, zawsze lepsze to od takich ja obecnie, bo o regularnych ksiązkowcyh co 28 dni to nawet nie marze ![]() Cytat:
ale zawsze byloby mile zaskoczenie![]() moze dopisze sie do waszej listy.... jako staraczka ale oficjalnie nie starająca sie
Edytowane przez myszka_maj Czas edycji: 2010-01-14 o 18:55 |
||
|
|
|
#3644 |
|
Zadomowienie
|
uwaggggggggggga same tego chciałyscie
![]() ![]() to ja moja roksana i mój tz....ps. zwróccie uwage na mój brzuszek![]() ![]() ![]()
WAGA 84 KG. CEL 70 KG.---------WZROST 168 cm.------- [B]od dzis konczę z dukanem i przechodze na MŻ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 posiłków dziennie: 10-12-14-16-18 ![]() zaczynam od nowa ![]() 17.luty - chyba 80 kg. (boje sie wchodzic na wage) dieta od poniedziałku 21.luty - |
|
|
|
#3645 |
|
Zadomowienie
|
a nie mówiłam?... nawet jak bym była w ciazy to w moim wyglądzie nie wiele sie zmieni
![]() ![]() ![]() ok.laski spadam na jakis czas odezwe sie pózniej.. bayyyy
|
|
|
#3646 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiula brzuszek zawsze możesz zżucic, nic się nim nie przejmuj!!! Mnie też sie udało!!Kobiety maja dużo większe, z resztą wcale nei jest duży! A roksanka jaka duża, kurde szok, wygląda powazniej od mojej Olci,a sa w tym samym wieku
|
#3647 |
|
Raczkowanie
|
Myszko przyznam że po cichu liczyłam na to że masz fasolkę... Ale cóż, najważniejsze że nic Ci nie jest
![]() Motylek normalnie przestań z tą swoją nadwagą. Piękna jesteś laseczka i już. Ile ja bym dała za takie ciałko... oooo nieeeee, zaraz po prostu Was postraszę swoimi patykami i się skończą kompleksy ![]() Wogóle śliczne z Was laski ![]() Kasiu przykro mi z powodu decyzji Twojego tż i życzę Tobie z całego serduszka przyjemnej niespodzianki w postaci fasolki kiedy już odpuściłaś
|
|
#3648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez myszka_maj Czas edycji: 2010-01-14 o 20:36 |
|
|
|
|
#3649 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myslałam zew chuchro z niej wyrosnie a tu prosze taka pannica...wygladamy razem jak siostry![]() ![]() a jesli chodzi o mój brzuszek to nie tak do konca jest taki duuuuuzy..hihi te zdjecia sa robione na urodzinach mojej babci.. wielka impreza i wielka wyrzerka...a ja kocham jesc na zdjeciach jestem poteznie pojedzona....zawsze mi tak brzuch wywala jak sobie pojem ale ogólnie nie jest az tak zle![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- dziewczynki zmieniam sie z czarnego spojrzenia(mój ukryty smutek)w cos wesołego..(kocham te buzki) i tym pieknym akcentem sie z wami zegnam..tzn. nie na zawsze..tylko tak do jutra ![]() ![]() bayyyyyyyyyy:c mok: (?)---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- nieeeeeeeeeeeeeeee ta buzka nie moze byc.. musze cos zmienic... ![]()
|
|
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
ja tylko na chwilkę ![]() kasiula niezła jesteś a buźkę zostaw bo fajna![]() myszka ja też obstawiałam że jednak dzidziula ![]() do jutra, buziaki
|
|
|
|
#3651 |
|
Zadomowienie
|
oooooooooooooo taaaaaaaaa........ ta jest odpowiednia
|
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3653 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z góry dziękuję bardzo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3654 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo kotek Cie wzywal ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a z tz to wygladacie normalnie jak rodzenstwo ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że to zupełnie nie teamt naszego wąteczku, ale są tu kobitki o różnych specjalnościach. Szukam Kochane pomysłów na prace z plasteliny, modeliny, ciastoliny, masy solnej itp.
Jak macie jakieś wzory, schematy to ja bardzo bo ja w tej kwestii jestem zupełne bez talęcie, a często są to rzeczy naprawdę proste w wykonaniu tylko trzeba wiedzieć jak.Tak mi sie umyśliło dla dziadków coś fajnego stworzyć. Na pewno będą szczęśliwi jak dostaną takie rękodzieło swojej wnuczki
|
|
|
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moja mama idzie w poniedzialek do zlobka swojej wnusi (cora mojego brata) na przedstawienie z okazji dnia babci nie moge sobie wyobrazic tych malych szkrabow ale chociaz juz wiem, dlaczego nasza mala jak ostatnio u nas byla to jak cos zrobila to sie klaniala, przekladajac raczke przez pas |
|
|
|
|
#3657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
witam kochane kobity
![]() co tam u was? jak samopoczucie u zafasolkowanych dziewczynek? a jak u tych co dalej czekają? ja dzisiaj jadę zobaczyć syna koleżanki z pracy , juz się nie moge doczkac ![]() wczorak ksiądz był poswięcił, ale był jakiś drętwy i nie gadałam z nim w tamtym roku był młody i bardzo miły a w tym jakis gbur, mój tż sie smiał że przyszedł obcenić co mamy na chacie i zazdrosci zachowywał sie oschle
|
|
|
|
#3659 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
normalnie cud miód i malina ty nasz dobry duszku i córa taka, że ho ho a brzuszkiem się nie ma co martwić, ja też mam jak chcesz to możemy się razem mobilizować do ćwiczeń ja wczoraj zrobiłam całe 10 brzuszków Cytat:
i pokazuj swoje foteczki
|
|
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:41.

a teraz sami z tz jesteśmy w podobnej sytuacji i nie mamy ochoty się nikomu tłumaczyć dlaczego jeszcze nie ma dzieci... w sumie dopiero jak sami jesteśmy w takiej sytuacji to rozumiem innych... i już na pewno nie będę taka dociekliwa i zatrzymam to dla siebie...

CEL 70 KG.
i pojadłam, kurcze, co ja bedę w nocy robić

może kiedyś Twój TZ zmieni zdanie, albo los spłata Wam figla. 
bo ja w tej kwestii jestem zupełne bez talęcie, a często są to rzeczy naprawdę proste w wykonaniu tylko trzeba wiedzieć jak.