Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-15, 15:34   #1351
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V

Witam mamuśki...

Gratuluję nowych narodzin...

Zaraz padnę na twarz...
Mała coś nie chce spać... Śpi po 30 min. do godziny, w nocy w końcu ją do łóżka wzięłam o 4 nad ranem i dopiero wtedy pospała...

Nawet próbowałam dać jej butlę, ale nie chciała ssać smoczka i poza tym chyba nie o to chodziło... Chodziło o przytulenie d mamuni lub tatunia... Ale kurcze 2 - 4 nad ranem to nie jest dobry czas na aktywności... A o 3 nad ranem to nie jest dobry czas na kupę, ale to już trudno...

No i już ryczy...
Stary 2010-01-15, 15:38   #1352
zebra666
Zakorzenienie

Kamyk mój miewał takie gorsze noce...czy dnie... ale ogółem teraz prześpi z 2 h, a wnocy udaje się czasem dłużej. wogóle w dzień śpi w łóżeczku swoim albo w wókzku, a w nocy ze mną i lepiej się wysypiam jak nie muszę wstawać jak zaczyna się kręcić czy jęczaeć do łóżeczka

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 15:47   #1353
Zaslona
Raczkowanie

Olivia GRATULACJE!!! Duża dziewczynka z Twojej Córeczki Jak narazie to największy maluch, ale i najdłuższy

Amelia

Zaslona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 15:47   #1354
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Kropka sypia po 5 godzin nawet w nocy, ale dopiero od 4 nad ranem... W łóżeczku, z nami w sypialni... A w dzień w kołysce w salonie... Ale już ma drugi dzień, że nie może pospać więcej niż 40 min.
Stary 2010-01-15, 15:47   #1355
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
Kochane właśnie zgubiłam czop. Moim zdaniem nie da się tego pomylić z niczym innym. Bardzo się ciągnie. U mnie był podbarwiony krwią, taki kolor brunatny, częściowo żółty. Może coś się rozwinie.
No to ja zaciskam

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Wieści o d Olivia:

"Nareszcie urodziłam moją niunie o 13:55
SN 4400g, 59cm "
OMG ale klocuszek. Wielkie , że dała radę...

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
A Wy jak werandowałyście? po 5, 10 minut? i ile tak czasu przed wyjściem pierwszym? potem codziennie już spacer a jak nie spacer to werandowanie? kurde zielona jestem w tej kwestiia nie chce ani przesadzić ani zaszkodzić
Ja też
Dzisiaj pani dr powiedziała,że możemy się zacząć werandować. Po ok 10min przy otwartym oknie lub w łóżeczku, ale tak żeby mały w przeciągu nie siedział. I tak z tydzień a potem na dworek na 10min, potem 15min i za każdym razem wydłużać. Wychodzić do temp. -7C
Ale może mamusie doświadczone coś poradzą

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Witam mamuśki...

Gratuluję nowych narodzin...

Zaraz padnę na twarz...
Mała coś nie chce spać... Śpi po 30 min. do godziny, w nocy w końcu ją do łóżka wzięłam o 4 nad ranem i dopiero wtedy pospała...

Nawet próbowałam dać jej butlę, ale nie chciała ssać smoczka i poza tym chyba nie o to chodziło... Chodziło o przytulenie d mamuni lub tatunia... Ale kurcze 2 - 4 nad ranem to nie jest dobry czas na aktywności... A o 3 nad ranem to nie jest dobry czas na kupę, ale to już trudno...

No i już ryczy...
Współczuję. My wczoraj mieliśmy kryzys. Na szczęście tylko w dzień. W ogóle w dzień młody za bardzo nie chce spać, a ja za bardzo nic nie mogę wtedy zrobić. No ale wolę to i noce przespane
Stary 2010-01-15, 15:52   #1356
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

W dzień za każdym razem chce jeść... Ale teraz nie wysysa całej piersi, bo znowu mam więcej pokarmu... Więc raczej nie jest głodna... Dzisiaj z pozornie pustej piersi ściągnęłam jeszcze 40 ml...

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Współczuję. My wczoraj mieliśmy kryzys. Na szczęście tylko w dzień. W ogóle w dzień młody za bardzo nie chce spać, a ja za bardzo nic nie mogę wtedy zrobić. No ale wolę to i noce przespane
Ja mam przez to dzień pokręcony, bo rano za długo śpimy... I nam się za szybko ściemnia...
Stary 2010-01-15, 15:54   #1357
lila12
Zadomowienie

Mój Bartuś je sobie mega zarłocznie ale tak z 10 minut i zasypia..... Ale śpi 1,5 - 3 godziny, z tym, że te 3h zdarza się z dwa razy na dobę. W nocy często jest niespokojny. Często je, co 1,5 h. No i werandujemy się od 4 dni - od dziś płacze w wózku... nienawidzi czapki. Na spacer taki prawdziwy zamierzam wyjść za kilka dni, pod warunkiem pogody około 0 stopni, albo wyjdziemy tylko na taras, bo śniegi masakryczne.

No takie mam dylematy...
lila12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 16:00   #1358
kocurazab
Zadomowienie

A mnie dzisiaj czeka jeszcze wizyta u lekarza. Ciekawe czego się dowiem oby nic złego
bo na poznanie płci to już nawet nie liczę; moje Dziecię jest z tych upartych, jak mama jeszcze się nie urodziło, a już pokazuje swój charakterek nie wie tylko uparciuch, że ja i tak będę wiedziała kto on jest jak nie teraz, to za jakieś 6 tygodni - o Matko, toć to niedługo

Nie wiem o której się do niego dostanę, bo zmienił miejsce przyjmowania. Przyjmował w 2 różnych miejscach, ja chodziłam w takie inne, niż to dzisiaj i tam chwila, moment i byłam po, a tutaj wiem, że jest zawsze MASA kobiet i siedzi się do grubych godzin nocnych Tutaj przyjmuje od 17:00 do 21:00, ale jak ma ludzi to siedzi do oporu.
Mam nadzieję, że już na następną wizytę zapisze mnie w to nowe miejsce - zamist tego co chodziłam do tej pory. Teraz kazał mi tutaj przyjść, bo nie wiedział jeszcze jak to będzie z tym nowym miejscem, jak to będzie szło. No zobaczymy
Proszę o kciuki.
Mam zamiar jechać tak 19:00 - 20:00. Ciekawe ile będę czekała... Bo on w tym miejscu przyjmuje od 17:00, ale już koło 13:00 jest do niego kolejka a może mróz pomrozi co niektórych i będzie mało osób Zobaczymy.

Został mi jeszcze tylko 1 dzień pracy, tj. poniedziałek Powiem Wam, kolejny raz że cieszę się już na samą myśl o tym wolnym. Jakoś tak nieprzyjemnie ostatnio w pracy, to tym bardziej jestem zadowolona
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 16:06   #1359
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Wieści o d Olivia:

SN 4400g, 59cm "

Gratulujemy
I najwiekszy maluch na naszym wątku szokujące że Siłami natury ...dzielna z Ciebie mama BRAWO !
gratki
ale waga jak ty to zrobiłaś ?

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 16:17   #1360
aldii
Zakorzenienie

Kampolka super, ze z mezem juz o wiele lepiej
Majkela to gratuluje cycochow
Malinka
Ulcia gratki za sprzedaz autka i kciukasy zebys sie nie rozpakowala jakmeza nie bedzie
Zebciu najlepiej zaczac od 5 min i tak, tylem sie stawia wozek
Olvia GRATULUJE !!!!!! : roza: ale kluseczka no i mowilam rano, ze dzis urodzisz
Syla trzymam kcukole za trafna diagnoze.Ale i tak na wszelki wypadek skonsultowalabym to jeszcze z jakims polskim lekarzem
Majkela mi na SR mowili tak samo o werandowaniu i spacerach, jak twoja lekarka.Z ta tylko roznica, ze nie wychodzic jak jest ponizej 0 i spacer zima, dopiero po 2 tyg. werandowania
Kocurazab kciukasy

Edytowane przez aldii
Czas edycji: 2010-01-15 o 16:19
aldii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 16:26   #1361
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Nia mam dziś sil na sledzenie wątku :

majkela Gratulacje ! ładnie przybiera i fajnie że wsyzstko oK

Malinko to to teraz to już lada chwila ....

Krakanie pomogło

Wieści o d Olivia:

SN 4400g, 59cm "

Gratulujemy
I najwiekszy maluch na naszym wątku szokujące że Siłami natury ...dzielna z Ciebie mama BRAWO !
sie mamusia doczekala GRATULACJE !!! nosz to duza corunia
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-15, 16:30   #1362
kalka
Zadomowienie

Cytat:

SN 4400g, 59cm "

OMG! A może Olivka z wrażenia pomyliła klawisze na komórce?????????
Jeśli nie, to spore pokłony w jej stronę i wkońcu się doczekała.

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 16:33   #1363
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

olivia gratulacje faktycznie klocuszek jestem pelna podziwu ze dala rade sn
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 16:37   #1364
malinka118
Rozeznanie

Olivia gratulacje. Taki klocuszek a Ty dałaś radę SN. Życzę zdrówka i szybkiego powrotu do domciu.

A u mnie skurcze co jakiś czas i strasznie mi zimno, a do tej pory caly czas było mi za ciepło. Nie mam weny na pisanie.
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 16:45   #1365
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Dzisiaj pani dr powiedziała,że możemy się zacząć werandować. Po ok 10min przy otwartym oknie lub w łóżeczku, ale tak żeby mały w przeciągu nie siedział. I tak z tydzień a potem na dworek na 10min, potem 15min i za każdym razem wydłużać. Wychodzić do temp. -7C
Ale może mamusie doświadczone coś poradzą
To ja się nie wypowiadam już w tej kwestii,bo widzę że wszędzie co innego mówią odnośnie tego tematu.A czytając Was i ucząc się na wszych doswiadczeniach to czuję się jakbym pierwszy raz dziecko miała .W sumie to nawet fajne .Ja słyszałam o -15 C aby z dzieckiem już na dwór nie wychodzić.Ale żeby 2 tyg werandować .

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Kamyk mój miewał takie gorsze noce...czy dnie... ale ogółem teraz prześpi z 2 h, a wnocy udaje się czasem dłużej. wogóle w dzień śpi w łóżeczku swoim albo w wókzku, a w nocy ze mną i lepiej się wysypiam jak nie muszę wstawać jak zaczyna się kręcić czy jęczaeć do łóżeczka
Zebciu, z obserwacji moich koleżanek które robią tak jak ty to odradzałabym Ci spania z dzieckiem.Maluszki szybko do dobrego się przyzwyczajają.Ja do juniora wstawałam w nocy (spał w naszej sypialni w swoim łóżeczku) i karmiłam,chociaż pewnie wygodniej byłoby mi spać z nim i karmić.Ale wiedziałam czym to może grozić.No i teraz mam taką koleżankę co ma roczną córcię co śpi z nią w łóżku,a łóżeczko to dla niej matrix.Nie ma mowy o spaniu w nim.I takim oto sposobem tylko mała jest wyspana.Już nie mówię o tym,że nadal cyca woła i to jest mojej koleżanki problem nr 2.

No ale nie mam zamiaru nikogo pouczać.Jak mama chce spać z dzidzią to niech śpi .Jak chce karmić 3 lata to niech karmi (bo też takie znam ).Ważne aby im było dobrze.
Stary 2010-01-15, 16:48   #1366
Kacha79
Raczkowanie

OliviaoOGRATULACJE

Ładna mi"Kruszynka"

Witam Wszystkie Mamusie i Brzusiolinki!
Stary 2010-01-15, 16:58   #1367
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Zebciu, z obserwacji moich koleżanek które robią tak jak ty to odradzałabym Ci spania z dzieckiem.Maluszki szybko do dobrego się przyzwyczajają.Ja do juniora wstawałam w nocy (spał w naszej sypialni w swoim łóżeczku) i karmiłam,chociaż pewnie wygodniej byłoby mi spać z nim i karmić.Ale wiedziałam czym to może grozić.No i teraz mam taką koleżankę co ma roczną córcię co śpi z nią w łóżku,a łóżeczko to dla niej matrix.Nie ma mowy o spaniu w nim.I takim oto sposobem tylko mała jest wyspana.Już nie mówię o tym,że nadal cyca woła i to jest mojej koleżanki problem nr 2.

No ale nie mam zamiaru nikogo pouczać.Jak mama chce spać z dzidzią to niech śpi .Jak chce karmić 3 lata to niech karmi (bo też takie znam ).Ważne aby im było dobrze.
Ja się bardzo boję, żeby złych nawyków nie nabrała jak np. spanie w łóżku, ale wczoraj to już byłam wykończona...
Stary 2010-01-15, 16:58   #1368
kamyil
Raczkowanie

odnośnie werandowania: http://www.akademiatroskliwejmamy.pl...ly/wiecej/1/64

w ogole przeczytalam wszystkie te artykuły i większość taka dość sensowna i rozsądna, nie ma raczej przegięć w żadną stronę, wszystko co radzą dosyć wyważone

skończyłam prasować i padam
kamyil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 17:04   #1369
aldii
Zakorzenienie

Sensuel nam neonatolog mowila o 2 tyg. werandowania z tego wzgledu, ze jest zima i masa nowych chorob, w tym fantastyczna swinska To bardziej pewnie dmuchanie na zimne.No ale ja tam dmuchac bede
Malinka oj cos czuje, ze nocka to juz na porodowce bedzie
Kamyil to tak jak napisalam - 2 tyg. werandowania ( stopniowo wydluzac czas), a ponziej na spacer.Co do spaceru to mowili nam jeszcze, ze (wiadomo zaczac od 10min.) jezeli mamy mozliwosc to zrobic taki spacerek 2, 3 razy dziennie

Edytowane przez aldii
Czas edycji: 2010-01-15 o 17:08
aldii jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-15, 17:10   #1370
malinka118
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Sensuel nam neonatolog mowila o 2 tyg. werandowania z tego wzgledu, ze jest zima i masa nowych chorob, w tym fantastyczna swinska To bardziej pewnie dmuchanie na zimne.No ale ja tam dmuchac bede
Malinka oj cos czuje, ze nocka to juz na porodowce bedzie
Kamyil to tak jak napisalam - 2 tyg. werandowania ( stopniowo wydluzac czas), a ponziej na spacer.Co do spaceru to mowili nam jeszcze, ze (wiadomo zaczac od 10min.) jezeli mamy mozliwosc to zrobic taki spacerek 2, 3 razy dziennie
Mój synek urodził się w sobotę. Mąż się szykuje na jutro, ja się nastawiałan na następną sobotę. Zobaczymy czy się rozkręci.
Stary 2010-01-15, 17:10   #1371
mamaidy
Raczkowanie

Olivia gratulacje. Niesamowita jesteś, że takiego dzidziusia dużego urodziłaś!!!

Zebciu ja tam z pierwszym dzieckiem też robiłam tak, że w dzień spała w łóżeczku a w nocy z nami. Spała spokojnie i karmiłam ją przez sen, tak jak teraz Maję. Bez problemu poszła do swojego łóżeczka jak miała 10 miesięcy.
Ja tam uważam, że skoro dziecko śpi spokojnie z mamą a płacze w łóżeczku to znaczy, że mu dobrze z mamą i czuje się bezpiecznie. Ja chcę moim dzieciom to dać i nie boję się, że im dam za dużo miłości, raczej bałabym się dać za mało, bo im już zawsze by jej brakowało.
mamaidy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 17:13   #1372
malinka118
Rozeznanie

Mój Olafek budził się w nocy 2 razy i spał w swoim łóżeczku. Mąż mi go podawał, a ja odkładałam po karmieniu. Milenka też będzie spała w swoim łóżeczku.
Stary 2010-01-15, 17:19   #1373
mamaidy
Raczkowanie

Moja Ida budziła się, tak jak teraz Maja po 5,6 razy w nocy, a czasem i częściej. Po odłożeniu płakała a koło mnie smacznie spała.
Po prostu każde dziecko jest inne i wkładanie go do schematu nie ma sensu, moim zdaniem.
mamaidy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-15, 17:23   #1374
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Ja się bardzo boję, żeby złych nawyków nie nabrała jak np. spanie w łóżku, ale wczoraj to już byłam wykończona...
Wiesz,jak to się zdarza raz na jakiś czas to ja nie widzę w tym czarnej przyszłości,ale jakby to było codziennie to sama zobaczyłabyś skutki .Ja nie mam zamiaru spać z dzidziolkiem,wolę się znowu pomęczyć i wstawac a potem mieć problem z głowy tak jak w przypadku Oskarka.

Cytat:
Hmmmm,ja zapytam jeszcze moją położną.Ciekawe co ona powie .Ja tam 2 tygodnie to werandować nie będę,max tydzień.No tak myślę,ale jak to w praktyce wyjdzie tego nie wiem.
Stary 2010-01-15, 17:24   #1375
bardotka_a
Wtajemniczenie

Witam mamusie idziecie jak burza ja wpadam tylko między rozpakowywaniem kolejnych kartonów i nie udaje mi się was nadrobić

Gratulacje dla wszystkich nowych mam

Laseczki mimo tej całej przeprowadzki jedno nie daje i spokoju i sie bardzo tym martwie
mianowicie chodzi mi o piersi, na początku ciąży miałam takie twarde a teraz mam takie "flaki" tzn. wydawało mi się, że przed porodem powinnam mieć takie "nabite", że mam juz pokarm u mnie żadnej siary ani nic, chyba nie mam pokarmu i śni mi się to po nocach. Jak to jest u was?

A tak pozatym to bardzo was ściskam normalnie sie za wami stęskniłam
Buziaki

Edytowane przez bardotka_a
Czas edycji: 2010-01-15 o 17:28
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 17:34   #1376
aldii
Zakorzenienie

Sensuel u mnie to pewnie zalezy od tego jakie bede temperatury.Jak bedzie na minusie, to nie bede sie spieszyc z mala na spacer
Bardotka ja tez mam raczej flaki, pomimo siary.Zobaczymy jak bedzie po porodzie
Najlepiej niech mamuski napisza jak to u nich bylo
Stary 2010-01-15, 17:52   #1377
aldii
Zakorzenienie

Ostatnia fotka Lu z brzuszkowych apartamentow - 11/01/2010
Stary 2010-01-15, 18:20   #1378
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Piękności
Całuski dla małej Lu od cioci bardotki
Stary 2010-01-15, 18:23   #1379
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Witam mamusie idziecie jak burza ja wpadam tylko między rozpakowywaniem kolejnych kartonów i nie udaje mi się was nadrobić

Gratulacje dla wszystkich nowych mam

Laseczki mimo tej całej przeprowadzki jedno nie daje i spokoju i sie bardzo tym martwie
mianowicie chodzi mi o piersi, na początku ciąży miałam takie twarde a teraz mam takie "flaki" tzn. wydawało mi się, że przed porodem powinnam mieć takie "nabite", że mam juz pokarm u mnie żadnej siary ani nic, chyba nie mam pokarmu i śni mi się to po nocach. Jak to jest u was?

A tak pozatym to bardzo was ściskam normalnie sie za wami stęskniłam
Buziaki
Jak już ktoś mądry tu napisał,że na karmienie ma wpływ psychika.Także nie martw się,nie myśl o tym że nie będziesz mogła tylko o tym że DASZ RADĘ .Nie jestem pewna czy nabite piersi świadczą o tym czy w nich pokarm będzie czy nie.

Cytat:
Super focia i niezła pamiątka .Mnie lekarz też pokazał,ale nie było co podziwiać bo nie było absolutni nic widać z buźki.Tylko dupsko i jajka widziałam.
Stary 2010-01-15, 18:26   #1380
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Jak już ktoś mądry tu napisał,że na karmienie ma wpływ psychika.Także nie martw się,nie myśl o tym że nie będziesz mogła tylko o tym że DASZ RADĘ .Nie jestem pewna czy nabite piersi świadczą o tym czy w nich pokarm będzie czy nie.

Super focia i niezła pamiątka .Mnie lekarz też pokazał,ale nie było co podziwiać bo nie było absolutni nic widać z buźki.Tylko dupsko i jajka widziałam.
Staram sie być optymistką Czekam jeszcze aż inne mamusie się wypowiedzą

A dupsko i jajka tez fajnie widzieć Mój lekarz zazwyczaj pokazuje mi tylko kość udową, głowe, i serduszko
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości