|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Witam mamuśki...
Gratuluję nowych narodzin... Zaraz padnę na twarz... Mała coś nie chce spać... Śpi po 30 min. do godziny, w nocy w końcu ją do łóżka wzięłam o 4 nad ranem i dopiero wtedy pospała... Nawet próbowałam dać jej butlę, ale nie chciała ssać smoczka i poza tym chyba nie o to chodziło... Chodziło o przytulenie d mamuni lub tatunia... Ale kurcze 2 - 4 nad ranem to nie jest dobry czas na aktywności... A o 3 nad ranem to nie jest dobry czas na kupę, ale to już trudno... No i już ryczy...
#1352 |
Zakorzenienie
|
Kamyk mój miewał takie gorsze noce...czy dnie... ale ogółem teraz prześpi z 2 h, a wnocy udaje się czasem dłużej. wogóle w dzień śpi w łóżeczku swoim albo w wókzku, a w nocy ze mną i lepiej się wysypiam jak nie muszę wstawać jak zaczyna się kręcić czy jęczaeć do łóżeczka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1353 |
Raczkowanie
|
Olivia GRATULACJE!!! Duża dziewczynka z Twojej Córeczki
![]() ![]()
#1354 |
Zakorzenienie
|
Kropka sypia po 5 godzin nawet w nocy, ale dopiero od 4 nad ranem... W łóżeczku, z nami w sypialni... A w dzień w kołysce w salonie... Ale już ma drugi dzień, że nie może pospać więcej niż 40 min.
#1355 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj pani dr powiedziała,że możemy się zacząć werandować. Po ok 10min przy otwartym oknie lub w łóżeczku, ale tak żeby mały w przeciągu nie siedział. I tak z tydzień a potem na dworek na 10min, potem 15min i za każdym razem wydłużać. Wychodzić do temp. -7C Ale może mamusie doświadczone coś poradzą ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1356 |
Zakorzenienie
|
W dzień za każdym razem chce jeść... Ale teraz nie wysysa całej piersi, bo znowu mam więcej pokarmu... Więc raczej nie jest głodna... Dzisiaj z pozornie pustej piersi ściągnęłam jeszcze 40 ml...
---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Ja mam przez to dzień pokręcony, bo rano za długo śpimy... I nam się za szybko ściemnia...
#1357 |
Zadomowienie
|
Mój Bartuś je sobie mega zarłocznie ale tak z 10 minut i zasypia..... Ale śpi 1,5 - 3 godziny, z tym, że te 3h zdarza się z dwa razy na dobę. W nocy często jest niespokojny. Często je, co 1,5 h. No i werandujemy się od 4 dni - od dziś płacze w wózku... nienawidzi czapki. Na spacer taki prawdziwy zamierzam wyjść za kilka dni, pod warunkiem pogody około 0 stopni, albo wyjdziemy tylko na taras, bo śniegi masakryczne.
No takie mam dylematy... |
![]() ![]() |
![]() |
#1358 |
Zadomowienie
|
A mnie dzisiaj czeka jeszcze wizyta u lekarza. Ciekawe czego się dowiem
![]() ![]() bo na poznanie płci to już nawet nie liczę; moje Dziecię jest z tych upartych, jak mama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem o której się do niego dostanę, bo zmienił miejsce przyjmowania. Przyjmował w 2 różnych miejscach, ja chodziłam w takie inne, niż to dzisiaj i tam chwila, moment i byłam po, a tutaj wiem, że jest zawsze MASA kobiet i siedzi się do grubych godzin nocnych ![]() Mam nadzieję, że już na następną wizytę zapisze mnie w to nowe miejsce - zamist tego co chodziłam do tej pory. Teraz kazał mi tutaj przyjść, bo nie wiedział jeszcze jak to będzie z tym nowym miejscem, jak to będzie szło. No zobaczymy ![]() Proszę o kciuki. Mam zamiar jechać tak 19:00 - 20:00. Ciekawe ile będę czekała... Bo on w tym miejscu przyjmuje od 17:00, ale już koło 13:00 jest do niego kolejka ![]() ![]() ![]() ************************* Został mi jeszcze tylko 1 dzień pracy, tj. poniedziałek ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1359 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale waga ![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1360 |
Zakorzenienie
|
Kampolka super, ze z mezem juz o wiele lepiej
![]() Majkela to gratuluje cycochow ![]() ![]() Malinka ![]() Ulcia gratki za sprzedaz autka i kciukasy zebys sie nie rozpakowala jakmeza nie bedzie Zebciu najlepiej zaczac od 5 min i tak, tylem sie stawia wozek ![]() Olvia GRATULUJE !!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Syla trzymam kcukole za trafna diagnoze.Ale i tak na wszelki wypadek skonsultowalabym to jeszcze z jakims polskim lekarzem ![]() Majkela mi na SR mowili tak samo o werandowaniu i spacerach, jak twoja lekarka.Z ta tylko roznica, ze nie wychodzic jak jest ponizej 0 i spacer zima, dopiero po 2 tyg. werandowania Kocurazab kciukasy ![]() Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-01-15 o 16:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1361 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1362 |
Zadomowienie
|
OMG! A może Olivka z wrażenia pomyliła klawisze na komórce?????????
Jeśli nie, to spore pokłony w jej stronę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1363 |
Zakorzenienie
|
olivia gratulacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1364 |
Rozeznanie
|
Olivia gratulacje. Taki klocuszek a Ty dałaś radę SN. Życzę zdrówka i szybkiego powrotu do domciu.
![]() ![]() A u mnie skurcze co jakiś czas i strasznie mi zimno, a do tej pory caly czas było mi za ciepło. Nie mam weny na pisanie.
#1365 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No ale nie mam zamiaru nikogo pouczać.Jak mama chce spać z dzidzią to niech śpi ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1366 |
Raczkowanie
|
OliviaoOGRATULACJE
Ładna mi"Kruszynka" ![]() Witam Wszystkie Mamusie i Brzusiolinki! ![]()
#1367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1368 |
Raczkowanie
|
odnośnie werandowania: http://www.akademiatroskliwejmamy.pl...ly/wiecej/1/64
w ogole przeczytalam wszystkie te artykuły i większość taka dość sensowna i rozsądna, nie ma raczej przegięć w żadną stronę, wszystko co radzą dosyć wyważone skończyłam prasować i padam |
![]() ![]() |
![]() |
#1369 |
Zakorzenienie
|
Sensuel nam neonatolog mowila o 2 tyg. werandowania z tego wzgledu, ze jest zima i masa nowych chorob, w tym fantastyczna swinska
![]() ![]() Malinka oj cos czuje, ze nocka to juz na porodowce bedzie ![]() Kamyil to tak jak napisalam - 2 tyg. werandowania ( stopniowo wydluzac czas), a ponziej na spacer.Co do spaceru to mowili nam jeszcze, ze (wiadomo zaczac od 10min.) jezeli mamy mozliwosc to zrobic taki spacerek 2, 3 razy dziennie Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-01-15 o 17:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1370 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1371 |
Raczkowanie
|
Olivia gratulacje. Niesamowita jesteś, że takiego dzidziusia dużego urodziłaś!!!
![]() ![]() ![]() Zebciu ja tam z pierwszym dzieckiem też robiłam tak, że w dzień spała w łóżeczku a w nocy z nami. Spała spokojnie i karmiłam ją przez sen, tak jak teraz Maję. Bez problemu poszła do swojego łóżeczka jak miała 10 miesięcy. Ja tam uważam, że skoro dziecko śpi spokojnie z mamą a płacze w łóżeczku to znaczy, że mu dobrze z mamą i czuje się bezpiecznie. Ja chcę moim dzieciom to dać i nie boję się, że im dam za dużo miłości, raczej bałabym się dać za mało, bo im już zawsze by jej brakowało. |
![]() ![]() |
![]() |
#1372 |
Rozeznanie
|
Mój Olafek budził się w nocy 2 razy i spał w swoim łóżeczku. Mąż mi go podawał, a ja odkładałam po karmieniu. Milenka też będzie spała w swoim łóżeczku.
#1373 |
Raczkowanie
|
Moja Ida budziła się, tak jak teraz Maja po 5,6 razy w nocy, a czasem i częściej. Po odłożeniu płakała a koło mnie smacznie spała.
Po prostu każde dziecko jest inne i wkładanie go do schematu nie ma sensu, moim zdaniem. |
![]() ![]() |
![]() |
#1374 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1375 |
Wtajemniczenie
|
Witam mamusie idziecie jak burza ja wpadam tylko między rozpakowywaniem kolejnych kartonów i nie udaje mi się was nadrobić
Gratulacje dla wszystkich nowych mam ![]() ![]() Laseczki mimo tej całej przeprowadzki jedno nie daje i spokoju i sie bardzo tym martwie ![]() ![]() mianowicie chodzi mi o piersi, na początku ciąży miałam takie twarde a teraz mam takie "flaki" ![]() A tak pozatym to bardzo was ściskam normalnie sie za wami stęskniłam Buziaki ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez bardotka_a Czas edycji: 2010-01-15 o 17:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1376 |
Zakorzenienie
|
Sensuel u mnie to pewnie zalezy od tego jakie bede temperatury.Jak bedzie na minusie, to nie bede sie spieszyc z mala na spacer
Bardotka ja tez mam raczej flaki, pomimo siary.Zobaczymy jak bedzie po porodzie ![]() Najlepiej niech mamuski napisza jak to u nich bylo |
![]() ![]() |
![]() |
#1378 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1379 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Super focia i niezła pamiątka ![]() ![]()
![]() |
#1380 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A dupsko i jajka tez fajnie widzieć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.