|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 |
Rozeznanie
|
Dot.: Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;)
Grapeczku
![]() ![]() ![]() ![]() można sie przyłączyć do listy dołowej....? ![]() coś tu gniecie, ciężar zwycięża, ciężar braku planu, braku stanu wzniesień, brak pocieszeń.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3962 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;)
SAAAAAAAAAAALAAAAAAAAAAAA AAAAAAAA
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3963 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3964 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co się stało?? Teściowa się nie zgodziła na waszą sale ?? ja dziś się jednak nie widzę z Tż i nie wiem czy jutro bo musiał zamienić się w pracy z kolegą bo zachorował ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez madziamacius8786 Czas edycji: 2010-01-23 o 13:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3965 |
Zakorzenienie
|
Ja byłam w pracy,TŻ w szkole i Rodzice z Teściową pojechali oglądać tę salę.
http://www.pod-arkadami.pl/index.php?site=kontakt I ona jest 150 zł/osobę (podczas,kiedy w tej Naszej za tę samą liczbę dań 180 zł/0s).Nie płaci się za wynajem. Wydawało mi się to podejrzane,bo przecież w Naszej sali za te 4 tys. to idą pieniądze za prąd,gaz,klimę, obsługę (baaaaardzo dobra obsługa i naprawdę profesionalna), sprzątanie (także podczas przyjęcia ktoś ciągle czuwa nad czystością na całym terenie). Nooo a na tej sali co dzisiaj byli to niby też jest obsługa wliczona w cenę,sprzątanie. Ale dziwne mi się to wydaje. Mam wątpliwości,czy to na pewno byłoby profesionalne. Poza tym Rodzice mówią,że tam gdzie dzisiaj byli są syfiaste toalety,nie ma żadnego pokoju,żeby zostawić rzeczy,nie ma też żadnych innych pomieszczeń dla gości (na Naszej sali jest dodatkowy salonik). Nie ma ogrodu,a sala jest przy głównej drodze. Nooo ale jednak jest różnica cenowa.Łącznie wynosi 8 tys. Teściowie uzgodnili z moimi Rodzicami,że jak weźmiemy tę tańszą salę to te 8 tys. nam dadzą-na jakieś sprzęty agd itp. No i teraz mamy dużo do myślenia.Decyzja jest Nasza-nikt się nie upiera przy niczym,bo im wychodzi na to samo. I nie mam bladego pojęcia co zrobić? Mi się ta "Pod Arkadami" w ogóle nie podoba. Jestem zakochana w Naszej sali. Ale 8 tys.,które moglibyśmy wydać na coś innego kuszą... Przypominam tę Naszą salę http://www.dworekwesele.pl/
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2010-01-23 o 13:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3966 |
Raczkowanie
|
heeeej
![]() jejku nie bylo mnie przez chwilke a Wy juz 3 watki zapisalyscie... i kiedy ja to nadrobie?? zaraz sie sprobuje wywiedziec tak mniej wiecej co u kazdej z Was slychac. a poki co u mnie jakos sie wlecze...bylam w Polsce na weselu razem z moim Paolem... dobrze sie bawilismy.jemu sie spodobalo. oczywiscie cala rodzinka tylko pytala kiedy slub. on ze swoim tradycyjnym idziemy po malu, mamy czas, nic nie planujemy. juz pod koniec mialam tak serdecznie dosc ze wytlumaczylam rodzince ze teraz nie a pozniej wcale. mojemu sie to nie spodobalo, ale ja naprawde nie lubie jak tos mnie meczy tym jednym pytaniem kiedy ja nic nie moge zadecydowac a mam grzecznie i potulnie czekac az moj chlop dorosnie... u mnie w rodzinie szykuja sie jeszcze 3 sluby... 2braci ciotecznych na wakacjach i jeden gdzies kolo swiat u kuzynki. Z moim raz lepiej raz gorzej.ciagle sie teraz klocimy o kazda glupote. chwilami mam dosc. bylismy nawet bliscy zerwania.jak jeszcze w pl bylismy. ale jakos sie pogodzilismy. on w koncu zaczal myslec przyszlosciowo.snuje sobie plany o naszym mieszkanku,naszych dzieciach,naszej starosci. twierdzi ze jak tylko znajde prace wynajmiemy razem jakies mieszkanko. to niestety (albo i stety) musi jeszcze poczekac bo ja znowu bezrobotna jestem... nie wiem nawet jak mam sie odnosic do tych jegpo planow... przeciez caly rok nie mialam prawa nawet pomyslec o tym co robimy w przyszlym tygodniu a on mi teraz wyskakuje kilka lat w przyszlosc... jakos boje sie ze to tylko glupia gra jest. wiem ze on chce ze mna byc ale to jego planowanie przyszlosci wydaje mi sie tylko glupim zartem zeby mnie uspokoic albo zatrzymac przy sobie.tak zebym miala nadzieje ze czegos sie kiedys doczekam. albo musze sie pozbyc tego myslenia albo on musi mi w koncu pokazac ze to nie sa tylko slowka. scielam wlosy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Agnese1989 Czas edycji: 2010-01-23 o 13:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#3967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3968 |
Zakorzenienie
|
Motylku, ale przynajmniej pozostawili Wam decyzję, więc myślę że nie ma co płakać
![]() ta tańsza sala wygląda trochę dziwnie moim zdaniem - tzn. jest spoko, ale ta kurtyna jakaś taka...wiejska ![]() a co do kaski...no pewnie że to kusi, ale rozważ co ważniejsze - sala, w której się dobrze czujesz i Twoi goście też, czy jakieś dodatkowe fundusze ![]()
#3969 |
Zakorzenienie
|
Ja za tę różnicę cenową pojechałabym w niezapomnianą podróż poślubną, o!
![]() ![]() Najważniejsze, że nikt Wam nic już nie narzuca, spokojnie podejmiecie decyzję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3971 |
Zakorzenienie
|
motylku, ja tez wynajełabym ta tansza sale. uwazam, ze bardziej istotna jest atmosfera, a nie miejsce. mozna sie super bawić w remizie strażackiej albo miec wesele-stype w pałacu.. chce Ci powiedziec, ze wazniejsza jest np orkiestra, atmosfera i ogolnie wszystkie inne czynniki ktore sprawia, ze goscie beda sie bawic. watpie zeby sama sala sprawiła, ze beda mieli nastrój do zabawy. a pieniadze wam sie przydadza i 8 tys to juz znaczna kwota..... a sala jest rownie piękna jak ta Twoja
![]()
#3972 |
Zakorzenienie
|
Motylku, nie mówię o organizatorze, ale o kimś dodatkowym np do utrzymania porządku i czystości podczas całej imprezy, jeśli obawiasz się o to, że mogą być jakieś zgrzyty. Nie wiem, ja byłam na różnych weselach, na takich w remizie i na takich w bardzo eleganckich restauracjach/hotelach i powiem szczerze, że ZAWSZE zabawa uwarunkowana była tylko i wyłącznie dobrym jedzeniem, dobrą orkiestrą i dobrym towarzystwem. Moim zdaniem to jest najważniejsze. Oczywiście zwraca się też uwagę na to, czy miejsce jest czyste - wiadomo. 8 tys to już jest jakaś konkretna suma, wolałabym ją wydać na coś innego, chociażby wspomniana przeze mnie podróż poślubna
![]() Edytowane przez Biska Czas edycji: 2010-01-23 o 13:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i własnie to,że zostawili Nam decyzję jest najgorsze ![]() Moim zdaniem ta tańsza sala też jest dziwna...no mi przypomina aulę w moim LO. Mój Tata sam powiedział,że to jest różnica klas.I ta tańsza nie ma w ogóle żadnego zaplecza. Znowu w tej droższej jest wszystko super,o nic się nie martwię. I przez całe wesele będzie obecny kierownik sali i będzie wszystko nadzorował. Serce i rozum ( z jednej strony ) mówią mi,żeby brać tę wymarzoną. A mój drugi rozum (nnooo chyba w tej chwili mam dwa) mówi mi,że pomimo tylu obaw ta druga sala jest sporo tańsza. Teraz pytanie-czy brać sprawdzoną salę ze świetną obługą o której marzę,czy wziąć całkiem ładną salę (bo sala sama w sobie jest ładna,tyle,że jak mówiłam-gorzej z zapleczem)-która mimo wszystko mi się nie podoba- tylko dlatego,że jest tańsza? I widzicie co ja mam? ![]() ![]()
![]() |
#3974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już po mierzeniu, łeb mnie boli jak nie wiem i mam mętlik. Jedna dziś mnie urzekła ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3975 | |
Zakorzenienie
|
Wszystkie macie racje.I z tym,żeby brać droższą i z tym,żeby tańszą. I właśnie o to chodzi- wszystkie opinie są prawidłowe,ja sama dobrze wiem,że każda ma swoje plusy i minusy i wiecie co?
OLEWAM TO. Naprawdę. Mam już dość myślenia o tym. Od 4 miesięcy tylko ten temat jest poruszany.Ja mam już totalnie dość ![]() ![]() Koniec. Nie myślę o tym. ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mama pojechała po zakupy, wow. Skruszona, że nie wiedziała, że to takie ważne ![]() ![]() W ogóle mam zły humor. ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Claris, fotkę dawaj ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3977 |
Raczkowanie
|
Motylku a nie masz mozliwosci wypytania par ktore juz braly slub w jednej i drugiej sali jakie maja wrazenia? zaplecze w sali to dobra rzecz. i pokoik tez jest praktyczny chociazby na wypadek gdyby trzeba bylo naniesc jakies poprawki w sukni.i jesli goscie maja dzieci to w pokoiku mozna polozyc je spac. wystroj sali mozesz miec taki jaki zechcesz
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3978 |
Zakorzenienie
|
Justynko, a czy Ty czasem nie miałaś testu robić?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3979 |
Zakorzenienie
|
Robiłam wczoraj
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3980 |
Zakorzenienie
|
Boję się,że będę żałować,jesli nie wezmę tej droższej
![]() Agnese zaplecze to mówiłam w sensie nie pomieszczenia,a ogólnie jako coś poza salą-czyli jak wygląda łazienka,jak tam jest z wyjściem na zewnątrz,żeby się przewietrzyć itp. Ciężko mi jest myśleć o finansach,że coś moglibyśmy za to kupić,bo akurat za to płacą Rodzice. To nie są moje pieniądze. To co my musimy uzbierać to nie jest ta kwota,którą trzeba przeznaczyć na salę. Tak więc wiadomo- my dostaniemy kasę w prezencie od gości i ona będzie dla Nas właśnie na urządzenie mieszkania/domu.Tak więc ciężko mi o tym myśleć w takich kategoriach jak Ty napisałaś.
#3981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3982 |
Zakorzenienie
|
Motylek weź droższą, widzę że ją chcesz i żadnej innej, nie zmuszaj się, żebyś nie żałowała
![]() Wrzuciłam fotki, poddaję Waszej ocenie ![]() edit:teraz patrzę ze nie obróciłam fotek, sorka ![]() Edytowane przez Claris Czas edycji: 2010-01-23 o 14:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#3983 |
Zakorzenienie
|
KUPA KUPA KUPA.
Kończę ten temat póki co bo nie mam sił. Musze pomyśleć co ubrać na wieczór,bo miałąm założyć kieckę,ale w takie mrozy chyba nie da rady ![]() ![]()
#3984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3985 |
Raczkowanie
|
Marzenia sa po to aby je spelniac
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3986 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nie mam siły.... Motylku widać że bardzo zależy Ci na tej "Waszej" sali i myślę, ze ostatecznie ją wybierzecie ![]() Miłego dnia ![]()
#3987 |
Zakorzenienie
|
kurczę, wkurzyłam się na Tż
![]() miał być o 13 i ![]() ![]() ![]()
#3988 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczynki
![]() Hehe z tym strojem to niezła logistyka ![]() Bo najpierw jedziemy do Rybnika słuchać jednego zespołu,potem drugiego u Nas w mieście w hotelu,a potem Teściu ma Nas rzucić na imprezkę. Więc nie chciałam nic bardzo zobowiązującego. Nuuu ale przebierać tez mi się nie chce ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Claris piękna suknia ![]() ![]()
#3989 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a co o takiej na ten bankiet myslicie zwyklej czarnej?
http://allegro.pl/item895076667.html
![]() |
#3990 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.