2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają - 13 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-23, 17:20   #4561
certina4
Wtajemniczenie

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

cześć

dzisiaj u nas było 19 stopni mrozu nie mogłam odpalić samochodu na zajęcia ale za to TŻcik później po mnie przyjechał, bo przy mojej chorobie tłuc się autobusem na drugi koniec miasta to byłaby śmierć w biały dzień

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
a ja tam nie uzywam mleczka do demakijażu zawsze myję twarz jakimś żelem do twarzy i sprawdza się świetnie hehe,a ostatnio gdzieś wyczytałam ,że bardzo dobrze sprawdza się płyn do higieny intymnej podobno znikają podrażnienia twarzy i pryszczolki, stosowała któras?? może się skuszę
ja do oczu używam mleczka do demakijażu Ziaji, a makijarz zmywam żelem vichy normaderm a potem używam jeszcze toniku z serii normaderm, no i na koniec krem nawilżający, ale o stosowaniu płynu do higieny intymnej do twarzy nie słyszałam

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 17:21   #4562
201701300931
Konto usunięte

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
Też zaczynam się rozglądać za butami i ceny są koszmarne jak na coś co się założy tylko raz. Chociaż mi pasować też będą srebrne. Za tydzień jedziemy z Tżtem do factory rozejrzeć się za koszulą do garnituru i butami.
Ja już jestem zrezygnowana odnośnie szukania butów... A w styczniu miałam mieć przymiarkę Muszę zadzwonić i się spytać, czy luty to nie za późno
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 17:22   #4563
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość

z tego dwufazowego nie jestes zadowolona? to moj ulubiony
dla niego rzucilam wczesniej uzywanego Garniera (tego w zielonej buteleczce)
uwazam, ze Ziaja lepiej zmywa makijaz nie musze trzec ani nic - raz dwa i po bolu

No ziaja dwufazowa rządzi Również używam
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 17:28   #4564
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
w wakacje pracowałam tylko przez sierpień, potem w październiku wszytskie weekendy i w grudniu od czwartku-niedzieli cały miesiąc, więc raczej tak dodatkowo
chciaż chciałabym pracować, przyjść do domu po 8 godzinach pracy (i mieć weekendy wolne ) i już o niczym nie mysleć chociaż są uroki studiowania
powiem Ci, że ja nie wracam po 8 h , pracowałam zawsze u prywatnych przesiębiorców więc te 8 h to umowne dośc, a teraz zapierdzielam czasem od 9 do 19 i w wekendy, także różowo to bywa. a studia poza koniecznościa uczenia się to super sprawa

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ja już jestem zrezygnowana odnośnie szukania butów... A w styczniu miałam mieć przymiarkę Muszę zadzwonić i się spytać, czy luty to nie za późno
ja to chciałam sobie jakies zimowe kupić, ale nic mi sie nie podoba a jak fajne to nie ma rozmiaru dla mne, także chodzę w swoich czarnych na zmianę z traperami, także rozumiem Cię, mimo, że do ślubu mam
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.

Edytowane przez gospella
Czas edycji: 2010-01-23 o 17:36
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 17:52   #4565
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
powiem Ci, że ja nie wracam po 8 h , pracowałam zawsze u prywatnych przesiębiorców więc te 8 h to umowne dośc, a teraz zapierdzielam czasem od 9 do 19 i w wekendy, także różowo to bywa. a studia poza koniecznościa uczenia się to super sprawa
Na studia nie trzeba jechać jak jest - 18 na dworze, można sobie wagary zrobić, a w pracy to już nie za bardzo Im bliżej końca studiów jestem, tym bardziej doceniam uroki studenckiego życia (chociaż moje to nie do końca studenckie jest, bo mieszkam z TŻ, więc wszystkie obowiązki gospodyni domowej i tak wykonuję)
Dziś dzielnie uczę się do wtorkowego egzaminu
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 18:11   #4566
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Dziewczynki mam problem
Tylko nie mówcie, że wymyślam i przesadzam

Poniżej wklejam zdjęcia "mojej" sali ze strony zajazdu. Biel obrusów aż mnie walnęła po oczach i wiem, że będzie mnie przytłaczała
Chciałabym ją jakoś przełamać tak żebym lepiej się tam czuła i całość jakoś fajnie się komponowała.

Co myślicie o pomarańczowych kokardach z organzy na krzesłach i udekorowaniu takim materiałem stołów?
Będę miała herbaciany (pomarańczowy) bukiet, a Tż takąż butonierkę

Napiszcie co myślicie i poradźcie jak takie kokardy zrobić? Ile materiału kupić?
Robienie kokard znajdziesz na necie, a co do wstążek to zależy od szerokości. By kokarda ładnie wyglądała potrzebujesz ok 9-12 cm szerokości, na kokardę poniżej pani w kwiaciarni obliczyła mi na 1 sztukę ok.3metrów wstążki (bez obwiązywania krzesła, z obwiązaniem krzesła będzie to ok. 5 metrów na 1 kokardę.
pomnóż te 3-5 metrów razy ilość kokard/krzeseł jaką potrzebujesz i wyjdzie Ci ile metrów masz kupić. Kupować polecam na allegro,sama szukałam, tańszych nie znalazłam, a sprzedawcy mają duży wybór kolorów, w odróżnieniu od sklepów. I myślę, ze pomarańcz do Waszej sali będzie pasował

http://asket.blox.pl/resource/kokarda.JPG
http://www.youtube.com/watch?v=TylgB...eature=related

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
czesc

jak tak czytam to wychodzi na to ze nie mało z nas bedzie miało wesele z własnymi kucharkami

toskaKrk mi sie chyba pomaranczowy podoba i burgund fajny,

bylismy dzis na drugim spotkaniu w poradni, babka oczekiwala chyba ode mnie wiekszego entuzjazmu odnosnie mierzenia temperatury gadala i gadala a na koniec wyjela kartke i powiedziala ze nam dziekuje i juz nie musimy wiecej przychodzic, czyli poradnia juz zaliczona, w przyszlym tygodniu albo za 2 jade do miejscowosci gdzie sie urodziłam (jakies 5o km ode mnie) wyciagne akt chrztu (juz dzis dzwonilam tam do kancelarii i bardzo mily ksiadz powiedzial ze juz naszykuje) i akt urodzenia, tz tez pojedzie w druga strone zalatwic swoje papierki

jutro moze obejrzymy obraczki,

a do slubu 85 dni

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
heloł. melduję się że doszłam do domu i miałam 2 godz jazd i nikogo nie przejechałam i idę spać bo jutro się umówiłam na 10... paaa
u nas dziś -18 dobrze,że nikogo nie rozjechałaś
Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Hej PMki Znowu nie udało mi się Was nadrobić Wczoraj byłam padnięta i nawet na chwilę kompa nie włączyłam. Mam ostatnio urwanie głowy...Czekam na TŻ, jak wróci z pracy to jedziemy podpisać umowę na salę i wpłacimy zaliczkę W poniedziałek idę do fryzjera podciąć grzywkę i w końcu przypomnę mu, aby mnie wpisał w kalendarz Bo niby wie że będzie mi upinał włosy na ślub ale za każdym razem zapomina zapisać ten fakt w kalendarzu
przypilnuj by Cię wpisał, bo pamięć bywa zawodna, jak sama widzisz
Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Marto to masz na rozpęd.

Mam pytanko,bo młodszy tż-ta będzie sobie szył u krawcowej komplet,czyli garniak,spodnie i kamizelka i kosztuje to aż 300 zł. To bardzo tanio,kusząco aleee ten materiał to raczej chyba nie jest dobrej jakości skoro komplet jest taki tani. Któryś z Waszych PMów będzie szył,czy kupujecie w sklepie???Jak się na takie coś rozpatrujecie??
bo ja myśle,że lepiej kupić w sklepie z dobrego materiału noi droższy.
niekoniecznie musi być z gorszego materiału. Mojemu bratu też w takie cenie szył krawiec i materiał był o wiele lepszy, niż w garniaku ojca kupionym w sklepie za 900 ;/ Ważne tylko by krawiec był dobry i znał się dobrze na szyciu takich rzeczy, bo z garniturami, jak z sukniami ślubnymi...nie każdy umie to robić
Cytat:
Napisane przez izzie Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Mało się udzielam, ale podczytuję wątek
Miłego wieczoru!
to może poudzielasz się więcej???
Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
ja też mam dość szukania butów, choć w przeciwieństwie do Ciebie mam jeszcze troszkę czasu, ale też mi się nie widzi wydawać 130-380zł na buty na 1 raz i to do tego mało urodziwe
Stary 2010-01-23, 18:42   #4567
madmuazelle
BAN stały

Dzięki za opinie.
Czyli niekoniecznie komplet garniak,spodnie plus kamizelka uszyta przez krawcową,nie musi być złej jakości.To fajnie,trzeba to przemyśleć.A krawcowa sprawdzona i widziałam uszyte spodnie,bo nam tż brat pokazywał i z tego co pamiętam fajnie były uszyte i z fajnego materiału.Tż-ta brat już raz u niej szył,teraz będzie drugi raz,bo chłop pomimo tego że ma 23 lata to rośnie w zdłuż? i wszerz?.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 18:44   #4568
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
ja też mam dość szukania butów, choć w przeciwieństwie do Ciebie mam jeszcze troszkę czasu, ale też mi się nie widzi wydawać 130-380zł na buty na 1 raz i to do tego mało urodziwe
Dokładnie! dlatego ja kupię takie, które później będą się nadawać do noszenia. Po sesji oblecę kilka miejsc i coś na pewno znajdę fajnego.
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 19:18   #4569
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
Eresma ladniejsza
NAJładniejsza

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 19:19   #4570
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie! dlatego ja kupię takie, które później będą się nadawać do noszenia. Po sesji oblecę kilka miejsc i coś na pewno znajdę fajnego.
no oby Ci się udało, bo ja już 3 raz oblatałam normalne i "nienormalne" sklepy i chyba się wkurzę i zamówię z allegro za 99zł
Stary 2010-01-23, 19:31   #4571
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
no oby Ci się udało, bo ja już 3 raz oblatałam normalne i "nienormalne" sklepy i chyba się wkurzę i zamówię z allegro za 99zł
moja kumpela kupiła na all, za małe pienądze, 2 pary i była zadowolona, ja nawet mierzyłam te butki, ale nie były w moim stylu
Stary 2010-01-23, 19:36   #4572
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Kilka które mi się podobają:
http://i.pinger.pl/pgr458/e1993f0e00...ag68751hq1.jpg
http://i.pinger.pl/pgr282/d4d62f0a00..._5_gallery.jpg
http://i.pinger.pl/pgr71/82773000002...WHITEpeep1.jpg
http://grafika.redakcja.pl/Kobieta.o...Jimmy-choo.jpg
Te sa piękne:
http://www.emmyshoes.co.uk/collectio...abeth_zoom.jpg
Stary 2010-01-23, 19:43   #4573
chilanes
Zakorzenienie

Ellin na wysokim obcasie to bym dawno kupiła (w deichmanie widziałam fajne w czwartek za 59 zł, ale obcas 8 cm), ale ja chcę max 3,5 cm.
gospella ja właśnie czekam aż koleżanka poda mi nazwę sprzedawcy u którego kupowała, bo kupiła podobno super wygodne za 25 zł z allegro /nowe/, a ja nie mogę ich znaleźć najtańsze widziała 85 zł
Stary 2010-01-23, 19:48   #4574
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Ellin na wysokim obcasie to bym dawno kupiła (w deichmanie widziałam fajne w czwartek za 59 zł, ale obcas 8 cm), ale ja chcę max 3,5 cm.
gospella ja właśnie czekam aż koleżanka poda mi nazwę sprzedawcy u którego kupowała, bo kupiła podobno super wygodne za 25 zł z allegro /nowe/, a ja nie mogę ich znaleźć najtańsze widziała 85 zł
To podziel się informacja jak dostaniesz. Ja na allegro tez szukałam i nic nie znalazłam ciekawego...
Stary 2010-01-23, 19:48   #4575
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
tez patrzyłam na allegro za butami, ale sie bałam kupić, bo to róznie bywa, zresztą nic fajnego nie widziałam, swoje kupiłam za 109zł, i uważam cenę ok tym bardziej, że ponoszę je i potem
na all to welon kupiłam - mgiełke 2,5m za chyba 40zł, nwet nie pamiętam
Stary 2010-01-23, 20:06   #4576
chilanes
Zakorzenienie

gospella kupiłaś buty na allegro czy w sklepie? nigdy butów przez neta nie kupowałam i boję się, że będą niewygodne i niedobre

Ellin podzielę się, jak mi raczy w końcu odp 2 dzień ją molestuję
Stary 2010-01-23, 20:07   #4577
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
gospella kupiłaś buty na allegro czy w sklepie? nigdy butów przez neta nie kupowałam i boję się, że będą niewygodne i niedobre

Ellin podzielę się, jak mi raczy w końcu odp 2 dzień ją molestuję
w sklepie
Stary 2010-01-23, 20:32   #4578
anesh_
Zakorzenienie

Jutro o 16 minie dokładanie 4 tygodnie jak tżcik pojechał.... Aj pewnie Was denerwuję tym odliczaniem.

A tak w ogóle to od ślubu cywilnego minęło już 210 dni, a do kościelnego zostało 196, ale fajnie miec 1 z przodu). A u tośki tylko 22 dni. Super.

Edytowane przez anesh_
Czas edycji: 2010-01-23 o 20:35
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 20:43   #4579
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Jutro o 16 minie dokładanie 4 tygodnie jak tżcik pojechał.... Aj pewnie Was denerwuję tym odliczaniem.

A tak w ogóle to od ślubu cywilnego minęło już 210 dni, a do kościelnego zostało 196, ale fajnie miec 1 z przodu). A u tośki tylko 22 dni. Super.
Nie denerwujesz. Jak mój Tż pojechał na miesiąc do swojego taty do Szwecji to myślałam że uschnę z tęsknoty.
Powiedz jak to się stało, że zrobiliście dwie ceremonie a nie jedna konkordatową? I jak to będzie z obrączkami- ściągacie je przed ceremonią? Moja koleżanka zastanawia się nad takim rozwiązaniem- że dwie ceremonie. Ale nie wie jak z obrączkami postąpić.
Co do Tośki, to ja już się denerwuję i nie mogę doczekać relacji!!
Stary 2010-01-23, 20:46   #4580
chilanes
Zakorzenienie

ja też się już nie mogę doczekać Tośkowej relacji ohhh niech się już te nasze śluby zaczną, bo usycham z ciekawości i niecierpliwości
Stary 2010-01-23, 20:56   #4581
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Nie denerwujesz. Jak mój Tż pojechał na miesiąc do swojego taty do Szwecji to myślałam że uschnę z tęsknoty.
Powiedz jak to się stało, że zrobiliście dwie ceremonie a nie jedna konkordatową? I jak to będzie z obrączkami- ściągacie je przed ceremonią? Moja koleżanka zastanawia się nad takim rozwiązaniem- że dwie ceremonie. Ale nie wie jak z obrączkami postąpić.
Co do Tośki, to ja już się denerwuję i nie mogę doczekać relacji!!

Własciwie nie było takiego jednego konkretnego powodu dlaczego osbobno cywilny ślub i kościelny, tż bardzo chciał, a mi to nie przeszkadzało zostać jego żoną wcześniej, w szczególności, że ja jestem osobą wierzącą, a tż niekoniecznie. Ale dobrze się stało, bo niedługo po ślubie wzięliśmy wspólny kredyt i kupiliśmy działkę, a tak w ogóle wklejam zdjęcie ile domku mamy zrobione.
Obrączki normalnie zdejmiemy przed kosciołem, albo nawet trochę wcześniej, bo chciałabym coś wygrewerować i wyczyścić, tylko jeszcze nie pytałam tżta czy też chce miec jakiś napis. Jak chce to jakiś miesiąc przed ślubem damy do wygrawerowania.

Kurde nie wkleiło się???
Stary 2010-01-23, 21:01   #4582
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Własciwie nie było takiego jednego konkretnego powodu dlaczego osbobno cywilny ślub i kościelny, tż bardzo chciał, a mi to nie przeszkadzało zostać jego żoną wcześniej, w szczególności, że ja jestem osobą wierzącą, a tż niekoniecznie. Ale dobrze się stało, bo niedługo po ślubie wzięliśmy wspólny kredyt i kupiliśmy działkę, a tak w ogóle wklejam zdjęcie ile domku mamy zrobione.
Obrączki normalnie zdejmiemy przed kosciołem, albo nawet trochę wcześniej, bo chciałabym coś wygrewerować i wyczyścić, tylko jeszcze nie pytałam tżta czy też chce miec jakiś napis. Jak chce to jakiś miesiąc przed ślubem damy do wygrawerowania.
Mój Tż jest niewierzący i chciał tylko ślub cywilny, ale moja mama by tego nie przezyła więc mieliśmy dwie opcje:
-albo cywilny w tym roku a kościelny w przyszłym
-albo konkordatowy
Ze względu na chorobę taty Tzta postanowiliśmy zrobić to jeszcze w tym roku, a ja przekonałam Tzta że to kłopot robić dwie ceremonie, poza tym w przyszłym roku się bronie i będę miała mniej czasu. I robimy w tym konkordatowy. Nie wiedziałam dlaczego ludzie chcą dzielić na dwie ceremonie poza tymi które np spodziewają się dziecka i chcą ułatwić wszystkie formalności, albo chcą wziąć wcześniej kredyt. Chyba ze ktoś nie chce kościelego wcale

Edytowane przez Ellin_ak
Czas edycji: 2010-01-23 o 21:02
Stary 2010-01-23, 21:01   #4583
anesh_
Zakorzenienie

Nie dość że takie niewyraźne to jeszcze musiałam pomniejszyć (tu sa tylko dwie ściany fundamentu na zdjęciu, ale tż zdążył zrobic 3 przed wyjazdem.
Stary 2010-01-23, 21:04   #4584
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Mój Tż jest niewierzący i chciał tylko ślub cywilny, ale moja mama by tego nie przezyła więc mieliśmy dwie opcje:
-albo cywilny w tym roku a kościelny w przyszłym
-albo konkordatowy
Ze względu na chorobę taty Tzta postanowiliśmy zrobić to jeszcze w tym roku, a ja przekonałam Tzta że to kłopot robić dwie ceremonie, poza tym w przyszłym roku się bronie i będę miała mniej czasu. I robimy w tym konkordatowy. Nie wiedziałam dlaczego ludzie chcą dzielić na dwie ceremonie poza tymi które np spodziewają się dziecka i chcą ułatwić wszystkie formalności, albo chcą wziąć wcześniej kredyt. Chyba ze ktoś nie chce kościelego wcale
Bierzecie ślub tego samego dnia co my. O której godzinie?
Stary 2010-01-23, 21:06   #4585
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Bierzecie ślub tego samego dnia co my. O której godzinie?
Jeszcze nie ustaliliśmy ale chyba 17:00.
Stary 2010-01-23, 21:08   #4586
chilanes
Zakorzenienie

za duże zdjęcia, dlatego nei wstawiło fajnie tak patrzeć jak własny domek "rośnie" tż sam muruje?

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2010-01-23 o 21:09
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 21:13   #4587
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze nie ustaliliśmy ale chyba 17:00.

A odnośnie ślubu cywilnego to ja się cieszę, że go mamy Nie wiem dlaczego... ale się cieszę.

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
za duże zdjęcia, dlatego nei wstawiło fajnie tak patrzeć jak własny domek "rośnie" tż sam muruje?
Głupio się przyznać.... ale ja nie wiem czy za wielkie.... Nie chciało się zmieścic to w "paintcie" (nie wiem jak to napisac) wzięłam: Obraz -> rozciągnij/pochyl -> i tam zmiejszyłam.

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Mozna powiedzieć że sam, ale kilka razy też był mój tata - pokazac jak narożniki się buduje i czasem jakiś kolega mu pomaga.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-23, 21:14   #4588
chilanes
Zakorzenienie

ważne, że "coś tam" widać
dobrze, ze sobie sami radzicie, no z pomocą znajomych i taty, zawsze to oszczędność, ale raczej trzeba się na tym znać nie chciałabym, by mi się ściana zawaliła

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2010-01-23 o 21:17
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 21:23   #4589
can't be perfect
Wtajemniczenie

dobra dziewczynki ja się żegnam i pojawiam się dopiero w środę, bo jak siedze na wizazu to czas mi za szybko biegnie, no i jestem z lekka zakręcona i skupić się nie mogę pewnie jak wrócę w środę to będzie już nowa część
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 21:29   #4590
chilanes
Zakorzenienie

Can't tyle nauki? Do "usłyszenia" w środę takim razem

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości