|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 |
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
dziewczynki a ja sobie tak siedze i myślę.....ile jeszcze będe czekała.....i co mi z tego, że wiem, że mam rozwarcie i już wszystko gotowe, jak ta moja Gwiazda postanowiła jeszcze pomieszkac w brzuszku
![]() ![]() ![]() ![]() ale dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2852 |
Rozeznanie
|
BubiGirl trzymam kciuki by do piątku coś się ruszyło i jak już będzie to ten moment to by poród był szybki, sprawny i mało bolesny
![]() Mam pytanie czy też macie takie kłucia, szpilki w szyjce macicy?? Takie krótko trwające. Czy to może symbolizować jakieś szykowanie się szyjki?? Albo czy to jest jeden z objawów zbliżającego się porodu czyli ciągnięcia wiązadeł?? Bo nie wiem jak to interetować ![]()
![]() |
#2853 |
Rozeznanie
|
Sweet Jelly ja wcale taka chudzinka nie jestem, bo mam 157 cm wzrostu i u mnie każdy kilogram naprawdę widać, gdzie wszedł
![]() ![]() Bardotka Ty się kobieto przyznaj co robisz żeby zabić nudę i nie myśleć ciągle o tym kiedy i kiedy.... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2854 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2855 |
Rozeznanie
|
Kasiorekzeta nie dziękuję, żeby nie zapeszać
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2856 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Czytam jeszcze "Język niemowląt" mam zamiar do piątku skończyć Ale i tak nie da się nie myśleć, każdy skurcz to już taka nadzieja, że to może już ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2857 | |||
Zakorzenienie
|
Pantee gratulacje
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja używam pampersów ale jestem zadowolona... ale też chyba zacznę małemu rozmiar 2 kupować, bo 1 już mi się ciężej zapina, bo właśnie się krótkie zaczynają robić ![]() Zastanawiam się jakich jeszcze wypróbować żeby były tańsze od pampków ale dość dobre żeby były...Bo chciałam jak będzie troszke większy na dzień jakieś tańsze zakładać a np. na noc pampki... wogóle nie wiem co robić w tej kwestii motam się strasznie ![]() Dostałam od babci Dada z biedronki ale nie ubrałam ani raz jakoś się ich bałam na taką malizne zakładać, bo są sztywne właśnie i wydaje mi się, że słabo przepuszczają powietrze ![]() Bubi to trzymamy kciuki za rozwój wydarzeń ![]() ![]() Bardotka naciesz się nudzeniem się póki co a poród zobaczysz jak Cię zaskoczy i dorwie z nienacka ![]() A tu się dzisiaj edukowaliśmy i małemu się podobało ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2858 |
Rozeznanie
|
no ale też nie wiadomo dokładnie czy ginka miała rację, bo w naszych organizmach tyle się dzieje, że takie kłucie równie dobrze mogło być np. objawem rozciagania sie więzadeł jakiś itp.....mi akurat powiązała to z szyjką bo dwa tygodnie wcześniej byłam pozamykana, a potem te kłucia i zmiękczenie....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2859 | ||
Zakorzenienie
|
Szczepicie Wasze dzieci na rotawirusy i pneumokoki?
Cytat:
Śliczny... Cytat:
Kropka też dzisiaj zwymiotowała, wszystko do prania, a wczoraj nowe prześcieradło jej założyłam... Ale to z obżarstwa chyba...
![]() |
#2860 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale synus juz duży!!!!! Boshe kiedy on tak urósł!!!!!jest przecudny!!!! taki słodziak |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2861 | |
Zadomowienie
|
Zeberko trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze z Twoim Maluszkiem !
Kamyk ja szczepię na pneumokoki, rotawirusy, szczepionkę skojarzoną 6w1 też kupuję, potem jeszzce na meningokoki. Właśnie za tydzień mamy szczepienie. ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2862 |
Zakorzenienie
|
laski teraz sie prosze spowiadac co ktora kuuje swojemu mezowi na Walentynki bo ja nie mam pojecia bylam dzisiaj na miesicie i kupilam ogromniasta kartke ale nie wiem co do niej dokupic,myslalam mize zeby zrobic album ze zdjeciami od poczatku jak sie poznalismy do teraz ale nie wiem czy to mu sie spodoba
|
![]() ![]() |
![]() |
#2863 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() BubiGirl- a ja mam 164cm i 76,2 kg (jak na razie) ..Wg BMI najwyższa dopuszczalna waga "prawidłowa" to 65kg. A ja chciałabym "schudnąć" do 60kg więc trochę pozostanie do zrzucenia ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
O i trzecia co miała kłucia ![]() To już coś wiemy....A ja sobie po moich ostatnich bólach myślę że chyba mi się ta szyjka jeszcze bardziej rozwiera..i (wg twojego opisu) skraca... Bo ciągle takie uczucie rozpulchniania..rozwieran ia czuję ![]() Fakt 39 tyg leci...może coś się ruszy do końca tyg.? ![]() ![]() A brzuchol mam teraz tak nisko że jak siedzę to mi na nogi włazi i przeszkadza ![]()
![]() |
#2864 |
Rozeznanie
|
Elcia zupełnie zapomniałam o Walentynkach.....
![]() A ja chyba w tym roku nic mu nie kupię, bo raz, że pewnie będe siedziała juz w pieluchach z cyckiem na wierzchu, a dwa, że w zeszłym roku nawalił na całej linii więc nie mam zamiaru się spinać ![]() W zeszłym roku dostał TŻ ode mnie wielką kartę i cały zestaw "Włatców Móch"...w tym roku pewnie kupiłabym mu coś w Tchibo....bo tam sa fajne rzeczy....na przykład futerał do laptopa, albo ciepła bieliznę na zimę ( w zestawie jest koszulka i kalesoniki - oddychająco nie przepuszczajace mrozu) ..... ja nigdy nie kupuję kosmetyków, bo mój TŻ to chomik i jeszcze sprzed dwóch lat ma zestawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2865 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2866 |
Zadomowienie
|
Super
![]() ![]() ******************** A ja właśnie wcinam grochówkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2867 |
Rozeznanie
|
Sweet Jelly ja staram się siadac po turecku, bo przeczytałam, że kobiety w Indiach i wogóle krajach arabskich siadają po turecku czesto i w czasie porodu wogóle im nie nacinają krocza i nie maja pęknięć....tylko, że jak siadam to brzuch mi się kładzie na nogach i nie moge wysiedzieć
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Elcia to Ty tak kobieto nie szalej na tych zakupach ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2868 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mam nadzieję że to wystarczy do zrzucenia nadprogramowych kg, bo w wakacje mam zamiar wskoczyć w kostium ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() i potwierdzam to co pisały dziewczyny że po Tobie w ogóle nie widać że parę dni temu rodziłaś ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2869 |
Zakorzenienie
|
Kamyk ja szczepie skojarzonymi i na pneumokoki i rotawirusy też... ale głównie dlatego, że pediatra mi poleciła, że dla wcześniaczka to będzie lepsze z względu na inny skład...są mniej inwazyjne od normalnych... a rotawirusy bo mąż pracuje w dużej fabryce- mnustwo ludzi, może zawsze coś zwlec do domu.
Właśnie też do pampków się przekonałam. Te Dada mnie nie zachwycają i trzymam je jakby ktoś chciał ale narazie nie wiem kto więc pewnie spali się je i tyle. Myśle, że jakbym miała starszą dzidzie może bym coś wypróbowała ale teraz napewno nie będę przechodziła na jakieś no szczerze mówiąc"gorsze" mniej przepuszczające powietrze- nie chciałabym znów żeby mały miał odparzenie. Bubi oj rośnie- czuje ciężar na rękach ![]() Dziękujemy za komplementy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2870 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2871 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bardziej mi się wydaje, że to mój maluch się wwierca łepkiem i stąd to kłucie... Cytat:
![]() Ciekawe co ja dostanę... ![]() Kiedyś stwierdził, że dostanę małego Franka ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2872 |
Zakorzenienie
|
zebra z Dadami to nie tak do konca
![]() ![]() ![]() ja nic nie kupje Tztowi ![]() ![]() co do prezentów to na dzien ojca w zeszlym roku zamówiłam mu kubek ze zdjęciem Adriana ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2874 |
Rozeznanie
|
ja jak tylko mogę to siadam po turecka, zawsze tak siadałam, przed ciążą też, a teraz mi nawet wygodniej tak siadać
![]() ![]()
![]() |
#2875 |
Zakorzenienie
|
bubigirl no u nas tak nie obchodza irole walentynek wiec w sklepach to tylko kartki mozna dostac ale jutro wybiore sie na miasto poszukac czegos moze dostane cos oprocz kartki
|
![]() ![]() |
![]() |
#2876 | |
Raczkowanie
|
Witam Mamusie i Brzusiolinki!
![]() Pysiu witaj! ![]() ![]() Pewnie że lepiej w domu siedzieć niż słuchać takich akcji i"kwitnąć"... kolka222 GRATULACJE!!! SYNUŚ(BEZ UROKU!) ![]() ![]() ![]() Agape no rewelacyjne fotki! castilia ![]() Słoneczko Ty kochane...Niektórzy mężczyźni już tak mają:jak zawalą to potem wolą"iciekać"w pracę,w inne obowiązki-ze zwykłego strachu,ze wstydu że nie potrafili sprostać... Trzymam kciukasy żeby się wszystko wyklarowało... ![]() U nas od dziś 40tydzień ![]() Z dnia na dzień coraz bardziej się denerwuję ![]() ![]() W czwartek mam ktg i usg z samego rana,termin z usg w sobotę... Widziałam że jakieś Wybory Ciężarnej Miss czy cus były-jakieś wymiary,jakieś przechwałki ![]() ![]() ![]() To i ja się dopisuję: wzrost 157cm waga 91kg obwód brzucha 122cm ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzeba o nich dbać-a co! ![]() A tak serio to pojecia nie mam-poczytam Was(może coś "zerżnę" ![]()
![]() |
#2877 |
Rozeznanie
|
Kacha e tam od razu Wybory Miss
![]() ![]() ![]() A ja jesli do piatku dotrzymam to na KTG śmigam także.....o....wymyśliłam nowe hasło.... DALEJ STYCZNIÓWKI, NA PORODÓWKI!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- A właśnie dziewczynki Wy też macie wrażliwe piersi, albo bolące? Bo mi z powrotem wróciły objawy z 1 trymestru ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2878 | |
Raczkowanie
|
Aaaaaaaa!
Dziś miałam siostrę Męża na herbatce w odwiedziny(ona ma termin na 6.03) Mówi mi WIESZ CO!JAK SOBIE POMYŚLĘ ŻE PRZEZ TE 2MIEŚ MI MOŻE UROSNĄĆ TAKI"BRZUCHOL"JAK TOBIE TO MI SŁABO... ![]() Rozumiem"przytrzymane"rea kcje różnej maści meżczyzn-bo nigdy tego nie poznaja"od kuchni"... ![]() Rozumiem "odjechane"teksty Teściowej która ma w wiadomym miejscu wszystko zarośnięte pajęczynami i juz nie pamięta JAK to miło i słodko brzmią takie teksty w uszach przepełnionej hormonami ciężarówki"na dniach"... ![]() Ale żeby 23latka waliła takimi tekstami? Na dokładkę sama będąc w ciąży? Przecież moja waga czy obwód brzucha nie jest wynikiem ZARCIA bez opamiętania,nie? HELOŁ!!! TAM MIESZKA GOTOWY DO WYJŚCIA CZŁOWIEK!!! ![]() Już jestem taka wyczulona na wszystko ![]() Jak mozna tak docinać drugiemu? ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2879 |
Rozeznanie
|
Kacha było jej powiedzieć, że im większy brzuch tym łatwiejszy poród
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Kacha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2880 |
Zakorzenienie
|
Oglądałam te filmy z zamieszczonego przez was linku i padłam
![]() Chyba jednak wolę takich filmów nie oglądać..Wygląda to masakrycznie..Chociaż spodziewam się że lepiej będzie to przeżywać niż oglądać! Szczególnie to nacięcie strasznie wygląda ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.