|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Cytat:
W sumie nie powinnam narzekać bo tez chce pomóc jak tylko może, ale nie liczy się z tym że ja nie koniecznie chce tej pomocy. Trochę się cieszę że teraz jej nie ma i pewnie nie zdąży wrócić do mojego porodu. Rozmawiałam ostatnio z nią przez telefon, a ona mi mówi że pogada ze swoimi córkami żeby przyjechały na początek i pokazały mi wszystko jak kąpać i jak się opiekować dzieckiem Ja jej mówię że jeśli bedę się źle czuć to je o to poproszę, a pierwsze chwile to chcemy razem z mężem spędzić z naszym dzidziusiem, a ona dalej swoje, że ona nie chce żebym się po porodzie z łóżka ruszała bo mam się oszczędzać i już, a że jej syn na pewno sobie nie poradzi z kąpaniem i ona kogoś na pewno przyśle Niech sobie tak mówi jak chce, ale jak przyjdzie co do czego to poprostu wyproszę towarzystwo i już. No chyba że rzeczywiście bedzie kiepsko ze mną po porodzie to wtedy ja poproszę o pomoc. Z drugiej strony to może i lepiej że każdy chce się ofiarować z pomocą niż jakbym o tą pomoc nie mogła nikogo poprosić Cytat:
![]() ..... ale już niedługo nadrobimy i to bez brzuszków ![]() chyba że po porodzie stwierdzimy, że nigdy więcej ![]() Cytat:
WIELKIE GRATULACJE dla dużej dziewczynki i jej mamusi ![]() rzeczywiście się coś szybko Patka uwinęła ![]() ![]() Ciekawe jak tam Pysia się trzyma?? :Kciuki: za nią Cytat:
Cytat:
Miałam dodatkowo ten lek osłonowy żeby serduszko uspokoić. Mierzyłam cisnienie i mimo fenoterolu miałam dosyć niskie więc teraz biorę tylko po pół tab 3x1 bez tego Isoptinu Jutro idę na wizytę i lekarz ma zdecydować czy odkładamy już wszystkie leki Cytat:
Teraz rzeczywiście skojarzyłam ,że to pewnie przez to mocne pocenie się w nocy. Cytat:
![]() A szczególnie jak mi mówią jak to ja wypiękniałam w ciąży ![]() Cytat:
ech .... wolę nie czytać nie będę się stresować Cytat:
![]() ... oj tez tak chce.... wracam do masowania i musi się udać Cytat:
![]() chudzinka z Ciebie
|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
NIESPODZIANKA !!!
JESTEM Nie nadrobię wszystkiego teraz bo jestem skonana i padam na ryjek ....wczoraj cały dzień do kąłdnie do 21:30 byłam na glodzie i bez picia ![]() Na IP zrobili dwa razy KTG i USG i stwierdzono że biorą mnie na porodowkę mimo że nie ma miejsc ![]() Miałam TEST z Oxy ...niestety chyba lepsze skurcze miałam przed niż po... O wszem wieczorem były już takie konkretne że jak z mężem chodział m po korytarzy to myslaalm że może ![]() Aleeeeeeee jednak Lekarz zadecydował bym zjadla kolację napiła się i posżła spać ...albo się zozchula ....a rano albo indukcja czyli wywoływanie porodu pełną parą ...albo zobaczymy ![]() Noc prawie nie przespana bo z braku miejsc slalam na łóżku porodowym ...obok dziewczyna chrapała ...w oddali słychać było przygotowania do cesarki notabene wczesniaka z 26 tyg !!!! Szooooook zasnelam nad ranem na tym łożu ,,,,,obolała jestem ....rano zrobili KTG mam czynność skurczową ale nie za duzą.... Rozwarcie na 2 palce / 2-2,5cm.... Czekam w domu albo będzie coś............... Albo w piątek idę na kolejne KTG ...zobaczymyyyyyyyy ![]() ehhhhhhhhhhhhh to tyle .... Chyba muszę się kimnąć ...moze potem Was poczytam... Gratuluję nowym Mamusią ![]() Ula naisała że ma jakieś skurcze ....zobaczymy jak nie to znowu Oxy... ![]() Sorrrrrrrrrrrki padam ...wpadnę potem za Ulcię
|
#2793 | |||
|
Zadomowienie
|
Azzis fotka jest poprostu przepiekna... Żałuję, że takich sobie nie robiłam... No w sumie to nie zdążyłam...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ************************* *** Gratuluję wszystkim noworozpakowanym mamuśkom!!!! No i dzidziolkom też, że wkońcu spotkamy się z mamusiami i tatusiami. ************************* *** No i chwalę się nasza Olą. |
|||
|
|
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze jestes w domku przynajmniej sie wyspisz.. a na skurcze obojetnie gdzie mozesz czekac.. czyli u Ciebie to juz tuz tuz jaaaa![]() witamy w domku Agape slicznosci Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2010-01-26 o 10:58 |
|
|
|
|
#2795 |
|
Raczkowanie
|
Azzis, Asiuulka - super wyglądacie
Ja z tych mało tyjących trochę wam zazdroszczę ![]() Pysia to miałaś przeżycia, nie zazdroszczę. Agape Edytowane przez xmila Czas edycji: 2010-01-26 o 11:02 |
|
|
|
#2796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyznam się że bardzo się rano ucieszylam jak się dowiedziałam że mnie puszczają, bo tam takie oczekiwanie ....to bez sensu i tak sięnasłuchałam ...wczoraj łyżeczkowali obok babeczkę po porodzie jak mi dawali oxy ....i to kilka dni po porodzie....miała krwawienia i całę łożysko jak się okazało nie odkleiło się i dlatego miała krwotoki ...wysypkę itp... Brrrrrrrr wolę być w domu do szpitala jak nie będe rodzić jakdę w piątek na KTG.... A tak to w ciepełku z Kubusiem Agape Olcia
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
Pysia no w końcu się odezwałaś
Oj biedulko się wycierpiałaś i wyczekałaś...Trzymam kciuki, żeby jednak jakaś akcja się wkrótce rozpoczęła (no niech Ci będzie, że się wepchasz w kolejkę ).Agape Oleńka jest przesłodka
|
#2798 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Mamuśki!
Juz Was chyba nie nadrobię, ledwo trzymam sie na nogach i nadrabiam brak snu , wykorzystaując każdą chwilę... Tak, mój mały synek jest juz na świecie. Urodził się 14 stycznia o 9.49. Trochę sie pospieszył o cały tydzień , ale nie mam mu tego za złe Miał 55 cm i 3180 .Jak narazie doświadczam od czasu różnego rodzaju zwatpień, czy nie jest mu za zimno, czy nie za goraco, czy nie je za mało itp. Znacie to, prawda? Chyba każda debiutujaca mateczka to przezywa |
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie mi sie przypomniało bo któras wczoraj pisała, ze pieluszka przecieka. Czasem trzeba uzyc albo większego rozmiaru albo mniejszego. Do tego dochodzi tez kwestia budowy dziecka. U nas najlepiej sprawdziły się Huggiesy premium. Happy przeciekały za kazdym razem, pampersy ok ale zle sie układały na brzuchu , zwijały się, po Dada dostał wysypki
Pysia swoja droga mnie to dziwi, ze dawali Ci oxy 2 tgodnie przed trminem juz tu pisałam, ze organizm moze nie byc całkowicie gotowy i tylko oxy spowoduje fałszywe straszaki. Co gorsza moze tez spowodowac skurcze ale nie skoncza sie partymi co grozi cesarką. Pisałas, ze mała miała słabe tętno a teraz jak jest , ze Cie wypuscili??kolka no i nic nie pisałas
|
|
|
|
#2800 |
|
Zadomowienie
|
o Pysiaaaa sie znalazla
i bardzo dobrze ze jestes w domku, lepiej u siebie czekac na skurcze niz w przepelnionym szpitalu. Wyspij sie, zrelaksuj i czekaj spokojnie na dalszy rozwoj wydarzen No i trzymam kciuki za Ule zeby cos sie ruszylo
|
|
|
|
#2801 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczna Cytat:
Może w tym tyg. w czwartek dopytam się o to ktg i usg i o wywołanie...znowu zaczęły pobolewać mnie plecy jak przy @..ale podejrzewam że to znowu zmyła ![]() Cytat:
|
|
#2802 |
|
Raczkowanie
|
Kolka gratulacje!!!
![]() |
|
|
|
#2803 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam
![]() Widzę że nie ma wieści od Uli i od Pysi.. ciekawa jestem jak z nimi ![]() edit: och widzę że Pysia się odnalazła dobrze że jesteś w domku, bo te historie ze szpitala przerażajace.. biedna Ula pewnie tam leży i cały czas tak ma....Dziewczyny śliczne macie brzuszki, każdy inny a wszystkie fajne Cytat:
![]() I tak samo ze spaniem. zawsze byłam zmarźluchem i spałam pod kołdrą i kocykiem opatulona pod szyję, a teraz na golasa i praktycznie niczym nie przykryta ![]() Bubi - a co do tego paciorkowca to nie czytaj takich rzeczy Znam doskonale ten wątek bo sama się na niego nacięłam i widzę że sieje postrach wśród paciorkowych mam. Ja tez mam paciorkowca i tez nieźle panikowałam ale uzmysłowiłam sobie że nie ma co panikować, mój gin twierdzi że najważniejsze że się wie że się o ma i wtedy jest inna procedura przy porodzie i po i nie ma możliwości zrobienia krzywdy dzieckuA takie straszące wątki to chyba powinni usunąć ![]() Cytat:
Może jesteś na porodówce?![]() Cytat:
Pokrzepiający opis porodu, aż zaczęłam się zastanawiać nad tym masażem krocza, , nawet na SR nam dali specjalne olejki do tego....ale olałam ale teraz chyba się przekonam... Cytat:
no już z górki ![]() Cytat:
Wszyscy mi mówią że mi poszło tylko w brzuch i może to prawda ale ja widzę jaka jestem wielka, bo mam siostrę bliźniaczkę i widzę jaka byłam chuda przed ciążą, a teraz w porównaniu z nią to jestem słoń
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2010-01-26 o 11:30 |
|||||
|
|
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedna Dr. zresztą ta sama co była przy porodzie 2,5 roku temu ...przyjeła mnie bo stwierdziła że skoro z tętnem nie dokończa jest dobrze(to ona z czystym sumieniem nie chce puścić mnie do domu) ...i dzidzia wielka to nie ma na co czekać.... A potem tętno było ponoc książkowe ....i cisnienie moje równiez ...dyżur się skończył przyszła inna dr . i wymysliła co innego .... Mi to nie robi ....ja wolę być w domku i czekać na ten własciwy moment... Zwłaszcza że jak pisałam az tak bardzo mi sie nie śpieszyyyyyy
|
|
#2806 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śliczniutkie Cytat:
też wcześniej ważyłam 45 a teraz 63 ![]() W lustro to ja już się boje patrzeć na mój cellulit i rozstępy. I do tego zauważyłam pierwsze rozstępy na środku brzuszka nad pępkiem ![]() Ciesz się ciesz że możesz wszytko jeść, bo ja od kiedy muszę być na diecie normalnie aż mnie skręca żeby coś pojeść ![]() Cytat:
też tak chce, ale zazdroszczę--------------------------- a ja byłam wczoraj na powtórce badań z glukozą i to nie jest zadna pomyłka, poziom cukru dalej wysoki ![]() a już myślałam że sobie jakieś ciasteczko może zjem a tu ------------------------------------------- nie było mnie jeden dzień i teraz ciężko mi nadążyć. chyba z 2 godz nadrabiałam Wczoraj cały dzień ciężko pracowałam. Moja babcia i dziadek obchodzą za tydz. 56 rocznicę ślubu. Cały dzień wczoraj robiłam im drzewo genealogiczne. Ciekawe czy im się spodoba
|
|
#2807 |
|
Raczkowanie
|
Przedstawiam Wam Michała
|
|
|
|
#2808 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie, jakich pieluch używacie? Pampersów? Innych? Kiedy trzeba zmienić rozmiar? Wg wagi? Po czym to poznać?
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Pysia ![]() Kolka mega śliczność |
|
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
lila po tym czy zaczynaja przeciekać, ciezko je się zapina. W moim przypadku w Huggiesach zmienialam jak te falbanki na udkach z zewnatrz się nie "domykały" bo wtedy nam przeciekało. Adrian zawsze nosił wieksze pieluszki niz wynikało wagowo z opisu na pudełku.
Pysia no to lipa, spróbnujce wykurzyc mała domowymi sposobami. Musze sobie cisnienie zmierzyc bo mi łeb pęka i coś czuje, ze jest wysokie Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-01-26 o 11:25 |
|
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2811 | |
|
Zakorzenienie
|
Ola
Cytat:
Mamy dwie mamusie, Kolkę i Kalkę ![]() Michałek słodziutki
|
|
#2812 |
|
Zadomowienie
|
Ja na chwilkę, póki jeszcze jest teściowa, bo Michaś ze względu na mróz nie poszedł do zerówki, a Maciek na szczęście w końcu śpi.
Jak pisała Kancia ja miałam rozwarcie na 2 palce i szyjkę dlugą ok. 3 cm. Co do czopa to za pierwszym razem zaczął mi odchodzić dopiero w dniu porodu, a teraz kawałkami odchodził dużo wcześniej. A co do wód płodowych to zarówno za pierwszym razem jak i za drugim odeszły mi na porodówce - tzn. za drugim razem przebili mi pęcherz płodowy, bo rozwarcie zatrzymało się na 5 cm i przez 2 godziny nic się nie ruszyło. A po przebiciu pęcherza po 35 min. Maciek był już na świecie. Asiulka i Azzis śliczne macie brzuszki Asiulka twój rzeczywiście wydaje się trochę mały, ale to pewnie taka budowa ciała Azzis śliczne zdjęcie z karuzelką lila ja mam ok. 1 -1,5 kg na plusie, no i nad brzuszkiem też będę musiała popracować, ale na razie mi się nie chce ![]() Póki co używam pampersów i na początku bardziej mi przeciekały, teraz bardzo rzadko. A zmiana rozmiaru, to jak już będzie ciężko zapinać Pysia a ja myślałam, że jak zajrzę dziś rano to będzie kolejny maluszek. No cóż jak nie teraz to następnym razem, ale najważniejsze że jesteś w domku. Zresztą tam jest tyle zajętych miejsc, że jak nie muszą to nie trzymają. A o spaniu na łóżku porodowym coś wiem, bo miałam tak spędzić całą noc, ale na szczęście ok. 1.30 lekarz dyżurna stwierdziła, że przenoszą mnie do sali komercyjnej. Agape śliczności z tej twojej córuni i już nabrała takich fajnych niemowlęcych kształtów kolka dla kolejnej mamusi i jeszcze to imięA ja póki co przeżywam mały kryzys. Mały wczoraj wieczorem strasznie długo nie mógł usnąć, co go odkładałam do łóżeczka to po paru minutach zaczynał marudzenie, a potem wycie. Dziś rano było podobnie
|
|
|
|
#2813 |
|
Zadomowienie
|
Słodkie te Wasze dzieciaczki
... ja już chce swojego szkraba.... ![]() Zrobiłam przed chwilą zestawienie brzuszka. Tak się zastanawiam czy troszkę się obniżył czy może ja już za bardzo się wpatruje w to zestawienie
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008050301801830.png http://www.suwaczek.pl/cache/2f1fe0a70f.png Mareczek 24 II 2010r Karolinka 23 VIII 2012 Edytowane przez gooha3 Czas edycji: 2010-01-26 o 11:58 |
|
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.planujemydziecko.pl/index...Filmy-z-porodu
Oglądałyście filmiki z porodu? Ja obejrzałam jeden i mam dość ![]()
|
#2815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem raczej się nie obniżył
|
|
#2816 |
|
Zadomowienie
|
źle zdjecie wkleiłam bo napis wizaz mnie zasłonił, teraz poprawiłam,
ale chyba rzeczywiście za dużo go oglądam z nadzieją że coś się ruszy. Chciałabym urodzić przed 40 tyg. Z tego co widzę to częściej się rodzi po 40 tyg niż przed. Chociaż ostatnio się dowiedziałam że ja urodziłam się w 38 tyg. Więc kto wie...
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008050301801830.png http://www.suwaczek.pl/cache/2f1fe0a70f.png Mareczek 24 II 2010r Karolinka 23 VIII 2012 Edytowane przez gooha3 Czas edycji: 2010-01-26 o 12:01 |
|
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
gooha3 wg mnie też się nie obniżył.... Fajny okrąglutki brzusio
Ja też wolałabym urodzić przed terminem niż po.
|
#2818 |
|
Wtajemniczenie
|
Coś słabo pisanie idzie.Gdzie się podziewacie??
Ja już obiadek zrobiłam.Wyprałam to co miałam do prania.Zaraz ścieram kurze i szybko łazienkę umyje,bo już wymaga tego Ciekawe co tam u pysi ??Urodziła już,czy jeszcze nie
|
#2819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ogladam na TVNie te glupie gry na telefon z nudow mi chyba cos padlo na glowe.. dzisiaj tesciowie przyjezdzaja i nie musze robic obiadku bo idziemy gdzies do restauracji wiec mam dzisiaj luzy straszne Kolka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.

WIELKIE GRATULACJE

za Ulcię

juz tu pisałam, ze organizm moze nie byc całkowicie gotowy i tylko oxy spowoduje fałszywe straszaki. Co gorsza moze tez spowodowac skurcze ale nie skoncza sie partymi co grozi cesarką. Pisałas, ze mała miała słabe tętno a teraz jak jest , ze Cie wypuscili??