Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-26, 14:03   #2851
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V

dziewczynki a ja sobie tak siedze i myślę.....ile jeszcze będe czekała.....i co mi z tego, że wiem, że mam rozwarcie i już wszystko gotowe, jak ta moja Gwiazda postanowiła jeszcze pomieszkac w brzuszku no może coś się ruszy.....myślę, że jeszcze któras się zdąży rozpakować przede mną
ale dzięki
Stary 2010-01-26, 14:07   #2852
kasiorekzeta
Rozeznanie

BubiGirl trzymam kciuki by do piątku coś się ruszyło i jak już będzie to ten moment to by poród był szybki, sprawny i mało bolesny

Mam pytanie czy też macie takie kłucia, szpilki w szyjce macicy?? Takie krótko trwające. Czy to może symbolizować jakieś szykowanie się szyjki?? Albo czy to jest jeden z objawów zbliżającego się porodu czyli ciągnięcia wiązadeł?? Bo nie wiem jak to interetować Ja tak mam niecały tydzień jakieś max 5 razy dziennie. Tydzień temu byłam jeszcze pozamykana i szyjka dłuuuuuga.
Majka 23.02.2010

http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png
kasiorekzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 14:07   #2853
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Sweet Jelly ja wcale taka chudzinka nie jestem, bo mam 157 cm wzrostu i u mnie każdy kilogram naprawdę widać, gdzie wszedł moją optymalna wagą jest 47 kg, więc 20 bedzie do zrzucenia
Bardotka Ty się kobieto przyznaj co robisz żeby zabić nudę i nie myśleć ciągle o tym kiedy i kiedy.... ja też trzymam kciuki za nas.....i to mocno, jakbym mogła to bym i stopami trzymała tylko, że tam kciuków nie ma
Stary 2010-01-26, 14:08   #2854
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Bardotka tak, mój TŻ jest na drugim roku MBA - jest zadowolony
no właśnie tak mi się wydawało, że u Ciebie to przeczytałam.
W takim razie za jakiś czas pozwolę sobie zapytać Cię o więcej szczegółów
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 14:10   #2855
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Kasiorekzeta nie dziękuję, żeby nie zapeszać....ja miałam właśnie takie kłucia jakieś dwa tygodnie temy, one mi promieniowały, aż na wargi sromowe..... jak się zapytałam ginki to mi powiedziała, że to mogło być wynikiem zmiękczania szyjki.....te kłucia są jeszcze ohydniejsze niż skurcze....ja musiałam się masować, bo normalnie szlag mnie trafiał
Stary 2010-01-26, 14:13   #2856
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BubiGirl Pokaż wiadomość
Bardotka Ty się kobieto przyznaj co robisz żeby zabić nudę i nie myśleć ciągle o tym kiedy i kiedy.... ja też trzymam kciuki za nas.....i to mocno, jakbym mogła to bym i stopami trzymała tylko, że tam kciuków nie ma
Bawię się w przykładną żonę Wzięłam się za gotowanie, codziennie wymyślam coś niekoniecznie łatwego, TŻ patrzy na mnie jak na wariatkę On myślał, że pod koniec to już tylko będę leżeć hehe niedoczekanie
Czytam jeszcze "Język niemowląt" mam zamiar do piątku skończyć
Ale i tak nie da się nie myśleć, każdy skurcz to już taka nadzieja, że to może już
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 14:13   #2857
zebra666
Zakorzenienie

Pantee gratulacje

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
gooha ostatnie zdjecie jest lekko ze skosa moze dlatego takie wrazenie

pantee gratulacje

zebra mój Adrian to furii dostawał przy tym badaniu bo nie lubiał wisiec głową w dół a ze miał problemy neurologiczne to dośc często był tak badany
Mój nawet grzeczny jest ale sięzwija jak żmija i trochę napina tak w złości
Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
Witam Mamuśki.
U nas sajgon. Synek i mąż są chorzy - kaszlą smarkają. Byli u lekarza, niby tylko przeziębienie, ale się boję o malutką. Zamiast spokoju, gdy Olafek jest w przedszkolu, to zamiast odpoczywać bawię się z nim, bo teraz chce tylko mamy.
Nie mam Was kiedy nadrobić.
W załączeniu parę fotek mojej księżniczki.
Śliczniutka a jakie ma włoskiMamusia też kwitnąca
Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź.
A co do żółtaczki, to Ola przechodziła ją w szpitalu - między innymi dlatego byłyśmy tam 6 dni. Była naświetlana i dlatego teraz mamy wizyty kontrolne u okulisty. Jutro jedziemy do poradnii patologii noworodka - aż boję się, co powiedzą, że Ola w ciągu miesiąca przybrała 2 kg... No ale jak jest głodna, to co? I tak trochę oszukuje ją dając jej herbatkę rumiankową....
Tylko Wam pozazdrościc, że tak szybko gubicie kg. Mi zostało jeszcze 6. Pewnie to dlatego, że mniej karmię piersią. No ale cóż.
W imieniu Aleksandy dziękuję za komplementy.

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Ja uzywam Happy i z pewnościa mogę je polecic. Sa trochę sztywniejsze od papmersów, ale mi i Oli to nie przszkadza. Z Papmersów nie jestem zadowolona. Już przeszłam na większy rozmiar, bo te mniejsze były już "za krótkie" tzn. ponad pupe mało wystawały - wiesz o co mi chodzi i było już mniej luzu przy zapięciach.

Oj tak, sama nie mogę wyjśc z podziwu, że ona już jest taka "wielka".
Czy któraś z mam karmi bobaska modyfikowanym, czy wszystkie stawiają na naturę?
No mój też był naświetlany ale na bużce widać jeszcze zżółcenie:\byliśmy tydzień w szpitalu przez antybiotyk ajki dostawał a 2 doby był naświetlany. Też przez to musieliśmy iść do okulisty i cuż teraz do szpitala okulistycznego mamy się wybrać, bo ma wybroczyny w oczku prawym... jeszcze ta cholerna żółtaczka...w piątek robię mu badania na bilirubine, morfologię i próby wątrobowe:\ mega mam stresa co tam wyjdzie i jaki poziom bilirubiny... dopajam go konsekwentnie- dzisiaj chyba wypije najwięcej, bo już 80 ml wypił ... teraz przygotowałam mu 50, na wieczór tez tyle spróbuję mu podać...

Ja używam pampersów ale jestem zadowolona... ale też chyba zacznę małemu rozmiar 2 kupować, bo 1 już mi się ciężej zapina, bo właśnie się krótkie zaczynają robić.
Zastanawiam się jakich jeszcze wypróbować żeby były tańsze od pampków ale dość dobre żeby były...Bo chciałam jak będzie troszke większy na dzień jakieś tańsze zakładać a np. na noc pampki... wogóle nie wiem co robić w tej kwestii motam się strasznie
Dostałam od babci Dada z biedronki ale nie ubrałam ani raz jakoś się ich bałam na taką malizne zakładać, bo są sztywne właśnie i wydaje mi się, że słabo przepuszczają powietrzeale tyo i tak bez znaczenia,bo już za małe będą.

Bubi to trzymamy kciuki za rozwój wydarzeń

Bardotka naciesz się nudzeniem się póki co a poród zobaczysz jak Cię zaskoczy i dorwie z nienacka

A tu się dzisiaj edukowaliśmy i małemu się podobało 40 minut tam wyleżał

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 14:17   #2858
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

no ale też nie wiadomo dokładnie czy ginka miała rację, bo w naszych organizmach tyle się dzieje, że takie kłucie równie dobrze mogło być np. objawem rozciagania sie więzadeł jakiś itp.....mi akurat powiązała to z szyjką bo dwa tygodnie wcześniej byłam pozamykana, a potem te kłucia i zmiękczenie....
Stary 2010-01-26, 14:23   #2859
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Szczepicie Wasze dzieci na rotawirusy i pneumokoki?

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
No nie mów, że jesteś zadowolona z Pampersów. Ja ostatni kupiłam paczkę, bo nie było Happy, które używamy od początku i te pampersy przeklinam.
Ja miałam próbkę Happy i wywaliłam bez zakładania, bo mi się nie podobały... A Pampersów od początku używamy i jestem zadowolona...

Cytat:
Napisane przez kolka222 Pokaż wiadomość
Przedstawiam Wam Michała
Śliczny...

Cytat:
Napisane przez pantee Pokaż wiadomość
Hej kobietki,
Duzo wypakowanych, nie nadrobie, przynajmnije nie teraz
NIe bylo mnie dlugo, bo od we wtorek odeszły mi wody i pojechałam do szpitala.
Mam mała Hanie...i juz jestesmy od wczoraj w domu. Urodziła sie 20.01 Wszystko szlo swietnie...do pelnego rozwaracia, ale potem 2 g nic i niestesty cesarka.
Hanka zdrowa, 3200 i 54cm Taka fajna dzidzia, narazie nie daje sie we znaki tylko mało jadła...lece bo troche do zrobienia. W miare możliwości poczytam pożniej. I GRATULUJE wszystkim mamuskom.
Gratulacje...

Cytat:
Napisane przez fleurdelacour Pokaż wiadomość
z moja mala znow cos nie tak
pupka jej sie zaczela goic po odparzeniu, to dla odmiany zaczela wymiotowac
dzis w nocy zwrocila wszystko zaraz po antybiotyku. teoretycznie powinnam jej byla podac drugi raz, ale sie balam
jeszcze chwila i mnie to wszystko przerosnie
Kropka też dzisiaj zwymiotowała, wszystko do prania, a wczoraj nowe prześcieradło jej założyłam... Ale to z obżarstwa chyba...
Stary 2010-01-26, 14:24   #2860
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Bawię się w przykładną żonę Wzięłam się za gotowanie, codziennie wymyślam coś niekoniecznie łatwego, TŻ patrzy na mnie jak na wariatkę On myślał, że pod koniec to już tylko będę leżeć hehe niedoczekanie
Czytam jeszcze "Język niemowląt" mam zamiar do piątku skończyć
Ale i tak nie da się nie myśleć, każdy skurcz to już taka nadzieja, że to może już
No pięknie mi gotować się nie chce, i jakoś nie mam weny, bo jak dłużej stoje przy kuchni to mnie kręgosłup zaczyna boleć najlepsze jest zmywanie...musze wtedy przyjąc pozycję " wypięcie pupne"bo mi brzuch przeszkadza i tak stoje wpół zgieta zeby zmyć cokolwiek a ja ćwiczę ogólnie mówiąc lenia, czasem wyjde z psem i się z nią poprzewalam na podłodze, czytam książkę i siedze przed komputerem....i słucham teściowej i od tego robię się taaaaka zmęczona, że padam na brzuch

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość

Bubi to trzymamy kciuki za rozwój wydarzeń

Bardotka naciesz się nudzeniem się póki co a poród zobaczysz jak Cię zaskoczy i dorwie z nienacka

Nie dziękuję, żeby nie zapeszać.....
Ale synus juz duży!!!!! Boshe kiedy on tak urósł!!!!!jest przecudny!!!! taki słodziak
Stary 2010-01-26, 14:30   #2861
lila12
Zadomowienie

Zeberko trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze z Twoim Maluszkiem !

Kamyk ja szczepię na pneumokoki, rotawirusy, szczepionkę skojarzoną 6w1 też kupuję, potem jeszzce na meningokoki. Właśnie za tydzień mamy szczepienie.

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
Napisane przez pantee Pokaż wiadomość
Hej kobietki,
Duzo wypakowanych, nie nadrobie, przynajmnije nie teraz
NIe bylo mnie dlugo, bo od we wtorek odeszły mi wody i pojechałam do szpitala.
Mam mała Hanie...i juz jestesmy od wczoraj w domu. Urodziła sie 20.01 Wszystko szlo swietnie...do pelnego rozwaracia, ale potem 2 g nic i niestesty cesarka.
Hanka zdrowa, 3200 i 54cm Taka fajna dzidzia, narazie nie daje sie we znaki tylko mało jadła...lece bo troche do zrobienia. W miare możliwości poczytam pożniej. I GRATULUJE wszystkim mamuskom.
Gratulacje !!!
lila12 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-26, 14:33   #2862
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

laski teraz sie prosze spowiadac co ktora kuuje swojemu mezowi na Walentynki bo ja nie mam pojecia bylam dzisiaj na miesicie i kupilam ogromniasta kartke ale nie wiem co do niej dokupic,myslalam mize zeby zrobic album ze zdjeciami od poczatku jak sie poznalismy do teraz ale nie wiem czy to mu sie spodoba
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 14:40   #2863
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiorekzeta Pokaż wiadomość
BubiGirl trzymam kciuki by do piątku coś się ruszyło i jak już będzie to ten moment to by poród był szybki, sprawny i mało bolesny

Mam pytanie czy też macie takie kłucia, szpilki w szyjce macicy?? Takie krótko trwające. Czy to może symbolizować jakieś szykowanie się szyjki?? Albo czy to jest jeden z objawów zbliżającego się porodu czyli ciągnięcia wiązadeł?? Bo nie wiem jak to interetować Ja tak mam niecały tydzień jakieś max 5 razy dziennie. Tydzień temu byłam jeszcze pozamykana i szyjka dłuuuuuga.
też mam takie kłucie i to od zeszłego poniedziałku..Ale za cholerę nie wiem co to oznacza! jednak miło mi wiedzieć że to zdarza się u większej ilości kobiet, nie dotyczy tylko mnie!Jakby ktoś wiedział co to oznacza to przyłączam się do pytania!

BubiGirl
- a ja mam 164cm i 76,2 kg (jak na razie) ..Wg BMI najwyższa dopuszczalna waga "prawidłowa" to 65kg. A ja chciałabym "schudnąć" do 60kg więc trochę pozostanie do zrzucenia

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
Kasiorekzeta nie dziękuję, żeby nie zapeszać....ja miałam właśnie takie kłucia jakieś dwa tygodnie temy, one mi promieniowały, aż na wargi sromowe..... jak się zapytałam ginki to mi powiedziała, że to mogło być wynikiem zmiękczania szyjki.....te kłucia są jeszcze ohydniejsze niż skurcze....ja musiałam się masować, bo normalnie szlag mnie trafiał

O i trzecia co miała kłucia
To już coś wiemy....A ja sobie po moich ostatnich bólach myślę że chyba mi się ta szyjka jeszcze bardziej rozwiera..i (wg twojego opisu) skraca...
Bo ciągle takie uczucie rozpulchniania..rozwieran ia czuję

Fakt 39 tyg leci...może coś się ruszy do końca tyg.?
A brzuchol mam teraz tak nisko że jak siedzę to mi na nogi włazi i przeszkadza

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 14:42   #2864
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Elcia zupełnie zapomniałam o Walentynkach.....
A ja chyba w tym roku nic mu nie kupię, bo raz, że pewnie będe siedziała juz w pieluchach z cyckiem na wierzchu, a dwa, że w zeszłym roku nawalił na całej linii więc nie mam zamiaru się spinać
W zeszłym roku dostał TŻ ode mnie wielką kartę i cały zestaw "Włatców Móch"...w tym roku pewnie kupiłabym mu coś w Tchibo....bo tam sa fajne rzeczy....na przykład futerał do laptopa, albo ciepła bieliznę na zimę ( w zestawie jest koszulka i kalesoniki - oddychająco nie przepuszczajace mrozu) ..... ja nigdy nie kupuję kosmetyków, bo mój TŻ to chomik i jeszcze sprzed dwóch lat ma zestawy może jakiś gadżet śmieszny z internetu możesz kupić...czasami zdarzaja się fajne rzeczy.....
Stary 2010-01-26, 14:48   #2865
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787
Angry Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V

Cytat:
Elcia zupełnie zapomniałam o Walentynkach.....
A ja chyba w tym roku nic mu nie kupię, bo raz, że pewnie będe siedziała juz w pieluchach z cyckiem na wierzchu, a dwa, że w zeszłym roku nawalił na całej linii więc nie mam zamiaru się spinać
W zeszłym roku dostał TŻ ode mnie wielką kartę i cały zestaw "Włatców Móch"...w tym roku pewnie kupiłabym mu coś w Tchibo....bo tam sa fajne rzeczy....na przykład futerał do laptopa, albo ciepła bieliznę na zimę ( w zestawie jest koszulka i kalesoniki - oddychająco nie przepuszczajace mrozu) ..... ja nigdy nie kupuję kosmetyków, bo mój TŻ to chomik i jeszcze sprzed dwóch lat ma zestawy może jakiś gadżet śmieszny z internetu możesz kupić...czasami zdarzaja się fajne rzeczy.....
no wlasnie juz dlatego teraz chcialam cos kupic bo u mnie to na dniach juz chyba porod (a w kazdym razie mam taka nadziej ) bo potem tez nie dam rady jak mlay bedzie
Stary 2010-01-26, 14:50   #2866
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Mam wieści od Poli: " Urodziłam syna o 22.45
53 cm 3580g"
Super serdeczne gratulacje

A ja właśnie wcinam grochówkę zasiadłam z nią do kompa i mam zamiar Was nadrobić, ale nie wiem czy mi to tak łatwo pójdzie, bo trochę naskrobałyście. No, ale spróbuję
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 15:00   #2867
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Sweet Jelly ja staram się siadac po turecku, bo przeczytałam, że kobiety w Indiach i wogóle krajach arabskich siadają po turecku czesto i w czasie porodu wogóle im nie nacinają krocza i nie maja pęknięć....tylko, że jak siadam to brzuch mi się kładzie na nogach i nie moge wysiedzieć jesteś prawie 10 cm wyższa więc z tą waga nie jest źle...poza tym wazne jest żebys dobrze sie czuła.....a te wszystkie miary BMI trochę przez palce trzeba traktowac.....no nic bedziemy akładały wątek "odchudzanie po ciązy" dla pocieszenia....moja szwagierka ma 163 cm i w ciązy w 9 miesiącu ważyła 99 kg!!!!! a normalnie nie przekraczała 55 kg!!!! W ostatnich miesiącach nic tylko leżała, bo nie miała siły się podnieść, nikt nie wierzył, że schudnie!!! Zamiast twarzy miała jeden wielki worek skóry.......i co???? dzisiaj Bartuś ma 2 latka a ona wróciła do wagi sprzed ciązy.....i wcale się nie katowała dietami....także można

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Elcia to Ty tak kobieto nie szalej na tych zakupach a co twój TŻ lubi , jakie ma hobby? Może tak łatwiej Ci bedzie coś znaleźć...albo siadaj na Allegro i przegladaj a jak nie to obwiążemy nasze pociechy czerwonymi wstążkami i damy w prezencie...ja myslałam, żeby kupic np. kubek z napisem super tata, albo taki T-shirt, i Małą ubrać w taki kaftanik z napisem "Kocham tatę" no bo ja też już nie będę buszowała po sklepach teraz....albo kwiaty zamówię przez Pocztę kwiatową
Stary 2010-01-26, 15:00   #2868
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fleurdelacour Pokaż wiadomość
z moja mala znow cos nie tak
pupka jej sie zaczela goic po odparzeniu, to dla odmiany zaczela wymiotowac
dzis w nocy zwrocila wszystko zaraz po antybiotyku. teoretycznie powinnam jej byla podac drugi raz, ale sie balam
jeszcze chwila i mnie to wszystko przerosnie
fleur mam nadzieję że z Twoją malutką wszystko będzie dobrze, biedactwo trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Ja mam na plusie chyba 21 sama nie wiem dokładnie musiałabym na kartę zobaczyć wagę sprzed ciąży, a przytyłam cała najbardziej to chyba ramiona mi przytyły twarz ale jakoś specjalnie się tym nie przejmuje, swoją drogą nie mogę się już doczekać jak zacznę ćwiczyć jakiś rowerek moze steper brakuje mi ruchu jak diabli
Ja już się nie mogę doczekać jak po połogu wrócę do ćwiczenia jogi no i mam zamiar zacząć chodzić z małym na basen.
Mam nadzieję że to wystarczy do zrzucenia nadprogramowych kg, bo w wakacje mam zamiar wskoczyć w kostium

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
Witam Mamuśki.
U nas sajgon. Synek i mąż są chorzy - kaszlą smarkają. Byli u lekarza, niby tylko przeziębienie, ale się boję o malutką. Zamiast spokoju, gdy Olafek jest w przedszkolu, to zamiast odpoczywać bawię się z nim, bo teraz chce tylko mamy.
Nie mam Was kiedy nadrobić.
W załączeniu parę fotek mojej księżniczki.
Malinko śliczna niunia no i moim zdaniem podobna do mamusi
i potwierdzam to co pisały dziewczyny że po Tobie w ogóle nie widać że parę dni temu rodziłaś

Cytat:
A ja jestem po ostatniej wizycie u ginki.....W czasie ciąży przytyłam już 17 kg!!! dzisiaj na wadze miałam........66,6kg aż ginka się zaczęła smiać, że taki diabelski wynik zaliczyłam
A teraz uwaga uwaga :

Mam rozwarcie na 2 cm, szyjka krótka i miękka, córcia siedzi już głową między nogami

Ginka pytała czy mam skurcze, więc mówię jej, że tylko takie przepowiadające. Więc stwierdziła, że teraz to już na skurcze tylko przyszło mi czekać, bo wszystko gotowe do porodu........hmmmm.....
I jesli do piątku nic się nie wydeklaruje, to w piątek do szpitala na ktg i tam mają decydowac co dalej....czy zostaję czy ide do domu i dalej czekam na skurcze......narazie czop mi nie odszedł, tym bardziej wody.....no nic czekam.....TŻ w "pogotowiu" jakby co......a tak się przejoł, że powiedział, że podjedzie dziś w czasie pracy do szpitala i zapyta o której najlepiej w piątek na to KTG przyjść, żeby nie czekać.....
No w końcu się coś ruszyło

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
Ale chudzinka z ciebie
Mnie położna ważyła w czwartek to ważyłam 76,2kg

Zazdroszczę wam troszkę że już macie te skurcze przepowiadające...Albo niektórym czop odchodzi. Mi nic nie odchodzi, skurczy (chyba) nie mam...
Tylko ten ból pleców jak przy @ od czasu do czasu oraz taki dziwny bół szyjki macicy I kuje mnie...
Ja tez mam takie kłucia czasami mam wrażenie jakby mały mi tam szpilką się wkłuwał

Cytat:
Ale ten Piotruś jest słodziutki

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
laski teraz sie prosze spowiadac co ktora kuuje swojemu mezowi na Walentynki bo ja nie mam pojecia bylam dzisiaj na miesicie i kupilam ogromniasta kartke ale nie wiem co do niej dokupic,myslalam mize zeby zrobic album ze zdjeciami od poczatku jak sie poznalismy do teraz ale nie wiem czy to mu sie spodoba
Ja planuję na Walentynki urodzić mu syna A jak będzie poślizg to na Walentynki nic nie dostanie i syn będzie w prezencie na urodziny TŻ 21 lutego
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 15:04   #2869
zebra666
Zakorzenienie

Kamyk ja szczepie skojarzonymi i na pneumokoki i rotawirusy też... ale głównie dlatego, że pediatra mi poleciła, że dla wcześniaczka to będzie lepsze z względu na inny skład...są mniej inwazyjne od normalnych... a rotawirusy bo mąż pracuje w dużej fabryce- mnustwo ludzi, może zawsze coś zwlec do domu.

Właśnie też do pampków się przekonałam. Te Dada mnie nie zachwycają i trzymam je jakby ktoś chciał ale narazie nie wiem kto więc pewnie spali się je i tyle.
Myśle, że jakbym miała starszą dzidzie może bym coś wypróbowała ale teraz napewno nie będę przechodziła na jakieś no szczerze mówiąc"gorsze" mniej przepuszczające powietrze- nie chciałabym znów żeby mały miał odparzenie.

Bubi oj rośnie- czuje ciężar na rękach

Dziękujemy za komplementy

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-26, 15:08   #2870
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj chciałam iść do fryzjera, bo pewnie po porodzie, to nie prędko się ruszę i tak jakoś nie chche mi się przez to zimno. Ale dobrze, że mam blisko, więc może się zmobilizuję.
Ja zapisałam się na 15 lutego, z tego samego względu o którym napisałaś że później może nie być szybko okazji
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 15:08   #2871
xmila
Raczkowanie

Cytat:
no ale też nie wiadomo dokładnie czy ginka miała rację, bo w naszych organizmach tyle się dzieje, że takie kłucie równie dobrze mogło być np. objawem rozciagania sie więzadeł jakiś itp.....mi akurat powiązała to z szyjką bo dwa tygodnie wcześniej byłam pozamykana, a potem te kłucia i zmiękczenie....
No nie wiem jak jest z tym kłuciem, bo miewam od 3 tygodni - jakby ktoś szpile wbijał... A szyjka niby nic
Bardziej mi się wydaje, że to mój maluch się wwierca łepkiem i stąd to kłucie...

Cytat:
Ja już kupiłam na początku roku - okulary słoneczne bo moja zakręcona sierota usiadła w aucie na starych i się połamały...

Ciekawe co ja dostanę...
Kiedyś stwierdził, że dostanę małego Franka No ale ja bym chciała coś materialnego...

Cytat:
Sweet Jelly ja staram się siadac po turecku, bo przeczytałam, że kobiety w Indiach i wogóle krajach arabskich siadają po turecku czesto i w czasie porodu wogóle im nie nacinają krocza i nie maja pęknięć....tylko, że jak siadam to brzuch mi się kładzie na nogach i nie moge wysiedzieć
Też o tym słyszałam, ale czy to prawda Ja siadam i po turecku albo tak ze złączonymi stopami i dociskam kolana do podłogi.... zobaczymy czy to coś da...

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 15:09   #2872
Kancia
Zakorzenienie

zebra z Dadami to nie tak do konca one jesli chodzi o przepuszczanie są bardzo dobre, tyleze faktycznie sztywniejsze bardziej miękkich pieluszek niz pampersy nie ma

ja nic nie kupje Tztowi tez planuje wręczyć mu syna 14.02

co do prezentów to na dzien ojca w zeszlym roku zamówiłam mu kubek ze zdjęciem Adriana nawet nie sądziłam, ze mu się tak bardzo spodoba i sie tak wzruszy ten mój głaz Kubek oczywiscie uzywa dumnie w pracy
Stary 2010-01-26, 15:10   #2873
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
http://www.planujemydziecko.pl/index...Filmy-z-porodu

Oglądałyście filmiki z porodu?
Ja obejrzałam jeden i mam dość
no niezle, niezle... Zwlaszcza to nacinanie
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-26, 15:15   #2874
kasiorekzeta
Rozeznanie

ja jak tylko mogę to siadam po turecka, zawsze tak siadałam, przed ciążą też, a teraz mi nawet wygodniej tak siadać nie wiedziałam, że może to mieć jakiś wpływ, pierwsze słyszę, ale dobrze wiedzieć
Majka 23.02.2010

http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png
kasiorekzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 15:25   #2875
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

bubigirl no u nas tak nie obchodza irole walentynek wiec w sklepach to tylko kartki mozna dostac ale jutro wybiore sie na miasto poszukac czegos moze dostane cos oprocz kartki
Stary 2010-01-26, 15:34   #2876
Kacha79
Raczkowanie

Witam Mamusie i Brzusiolinki!

Pysiu witaj!
Pewnie że lepiej w domu siedzieć niż słuchać takich akcji i"kwitnąć"...

kolka222 GRATULACJE!!!
SYNUŚ(BEZ UROKU!)

Agape no rewelacyjne fotki!

castilia
Słoneczko Ty kochane...Niektórzy mężczyźni już tak mają:jak zawalą to potem wolą"iciekać"w pracę,w inne obowiązki-ze zwykłego strachu,ze wstydu że nie potrafili sprostać...
Trzymam kciukasy żeby się wszystko wyklarowało...

U nas od dziś 40tydzień
Z dnia na dzień coraz bardziej się denerwuję

W czwartek mam ktg i usg z samego rana,termin z usg w sobotę...

Widziałam że jakieś Wybory Ciężarnej Miss czy cus były-jakieś wymiary,jakieś przechwałki
To i ja się dopisuję:
wzrost 157cm
waga 91kg
obwód brzucha 122cm

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Postaram sie wrócić na Walentynki do domu-tak żeby nie miał kaca po pępkowym

Trzeba o nich dbać-a co!

A tak serio to pojecia nie mam-poczytam Was(może coś "zerżnę" )
Stary 2010-01-26, 15:42   #2877
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Kacha e tam od razu Wybory Miss W końcu prawdziwe kobiety można tu pooglądać, a nie jakieś wieszaki anorektyczne.....a co a Ty czym się dziecinko stresujesz...już bliżej niż dalej.....teraz to już nie ma czym się denerwować, trzeba było myśleć 40 tygodni temu, a nie teraz się tutaj wywewnętrzniasz, że się stresujesz hi hi hi
A ja jesli do piatku dotrzymam to na KTG śmigam także.....o....wymyśliłam nowe hasło....

DALEJ STYCZNIÓWKI, NA PORODÓWKI!!!!!!!!!!! : hahaha::h ahaha:

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

A właśnie dziewczynki Wy też macie wrażliwe piersi, albo bolące? Bo mi z powrotem wróciły objawy z 1 trymestru Bolą mnie jak cholercia....jakby mi tak miał teraz sutki kręcić mój TŻ żeby wywołać skurcze to bym utłukła go chyba
Stary 2010-01-26, 15:48   #2878
Kacha79
Raczkowanie

Aaaaaaaa!
Dziś miałam siostrę Męża na herbatce w odwiedziny(ona ma termin na 6.03)

Mówi mi WIESZ CO!JAK SOBIE POMYŚLĘ ŻE PRZEZ TE 2MIEŚ MI MOŻE UROSNĄĆ TAKI"BRZUCHOL"JAK TOBIE TO MI SŁABO...

Rozumiem"przytrzymane"rea kcje różnej maści meżczyzn-bo nigdy tego nie poznaja"od kuchni"...

Rozumiem "odjechane"teksty Teściowej która ma w wiadomym miejscu wszystko zarośnięte pajęczynami i juz nie pamięta JAK to miło i słodko brzmią takie teksty w uszach przepełnionej hormonami ciężarówki"na dniach"...

Ale żeby 23latka waliła takimi tekstami?
Na dokładkę sama będąc w ciąży?
Przecież moja waga czy obwód brzucha nie jest wynikiem ZARCIA bez opamiętania,nie?
HELOŁ!!! TAM MIESZKA GOTOWY DO WYJŚCIA CZŁOWIEK!!!

Już jestem taka wyczulona na wszystko

Jak mozna tak docinać drugiemu?

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Kacha e tam od razu Wybory Miss W końcu prawdziwe kobiety można tu pooglądać, a nie jakieś wieszaki anorektyczne.....a co a Ty czym się dziecinko stresujesz...już bliżej niż dalej.....teraz to już nie ma czym się denerwować, trzeba było myśleć 40 tygodni temu, a nie teraz się tutaj wywewnętrzniasz, że się stresujesz hi hi hi
A ja jesli do piatku dotrzymam to na KTG śmigam także.....o....wymyśliłam nowe hasło....

DALEJ STYCZNIÓWKI, NA PORODÓWKI!!!!!!!!!!! : hahaha::h ahaha:

WIESZ ŻE MAMY TERMIN W TEN SAM DZIEŃ ?
Na miejsce!
Gotowa?

START!!!

Moje hasło(na wypadek przenoszenia)
JAJA JAJAMI-MINĄŁ JUŻ STYCZEŃ A MÓJ BRZUCH MIĘDZY KOLANAMI!
---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

A właśnie dziewczynki Wy też macie wrażliwe piersi, albo bolące? Bo mi z powrotem wróciły objawy z 1 trymestru Bolą mnie jak cholercia....jakby mi tak miał teraz sutki kręcić mój TŻ żeby wywołać skurcze to bym utłukła go chyba
To Ty wtedy ptaka w imadło i też kręć
Stary 2010-01-26, 15:51   #2879
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Kacha było jej powiedzieć, że im większy brzuch tym łatwiejszy poród spokojnie pomyśl sobie, że Ty już bedziesz "laseczką" mogącą się schylać i zakładać nogi na szyję za dwa miesiące a ona bidna bedzie musiała chodzić napompowana jak balon

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Kacha bo skonam zaraz od śmiechu....ja już pana Ptaka nie widziałam całe wieki:hah aha: moge doznać szoku
Stary 2010-01-26, 15:53   #2880
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Oglądałam te filmy z zamieszczonego przez was linku i padłam
Chyba jednak wolę takich filmów nie oglądać..Wygląda to masakrycznie..Chociaż spodziewam się że lepiej będzie to przeżywać niż oglądać! Szczególnie to nacięcie strasznie wygląda

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości